Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu

پاراگراف های منتخب کتابها و جملات ماندگار نویسندگان

پاراگراف فارسی – جملات زیبا از کتابهای معروف / اثرگذار

شتاب زندگی امروزی، ما را از کتابخانه به کتاب رساند؛ از کتاب به صفحه؛ و از صفحه به خط و جمله.
پاراگراف فارسی در متمم، دوباره گامی به پیش است: از جمله به سمت پاراگراف؛ به سمتِ فرصت‌های قدیمی اندیشیدن.

معیار ما در انتخاب پاراگراف هایی که در متمم از کتابهای مختلف جدا شده و در اختیار شما قرار می‌گیرند، برانگیختن به اندیشیدن است.

بنابراین در پی پاراگراف های زیبا یا پاراگراف های معروف کتابها نبوده‌ایم و شما هم آن‌چه را از هر کتاب انتخاب می‌شود، الزاماً به عنوان معرفی آن کتاب و نماینده‌ی فضای کلی کتاب در نظر نگیرید.

متون کهن فارسی

تاریخ بیهقی
تاریخ بیهقی
عبید زاکانی و رساله ده فصل
عبید زاکانی و رساله ده فصل
حکایت فیل در تاریکی (مثنوی مولوی)
حکایت فیل در تاریکی (مثنوی مولوی)
چند جمله از تذکره الاولیاء عطار
چند جمله از تذکره الاولیاء عطار
جملاتی زیبا از تذکره الاولیاء عطار
جملاتی زیبا از تذکره الاولیاء

 

 

 

درباره کتاب و کتابخوانی، نویسندگی، روش مطالعه و ادبیات

معرفی کتاب از کتاب

کتاب از کتاب محمدرضا شعبانعلیکتاب «از کتاب» نوشتهٔ محمدرضا شعبانعلی چنان که در عنوان فرعی‌اش گفته شده به «حرف‌هایی درباره کتاب و کتابخوانی» اختصاص دارد.

محمدرضا شعبانعلی در این کتاب به موضوعات متنوعی می‌پردازد که می‌توانند برای علاقه‌مندان به کتابخوانی جذاب باشند.

علل کتاب نخواندن، فواید کتابخوانی و تاثیرات مثبت آن، معیارهای انتخاب کتاب، سطوح مختلف مطالعه، روش کتابخوانی و مطالعه موثر، پرورش عادت کتابخوانی، کتابخوانی گروهی و روش راه اندازی باشگاه کتابخوانی، نقد تندخوانی و اتیکت هدیه دادن کتاب از جمله موضوعاتی هستند که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

اگر بخواهیم از میان کتاب های توسعه فردی چند کتاب برای شروع کتاب خوانی پیشنهاد کنیم، احتمالاً بتوان این کتاب را هم در آن فهرست گنجاند. البته مخاطب اصلی این کتاب خوانندگانی هستند که می‌خواهند حرفه‌ای‌تر بخوانند و هنگام مطالعه کتاب لذت خواندن را عمیق‌تر تجربه کنند.

کتاب «از کتاب» نخستین کتاب انتشارات متمم است.

معرفی کتاب از کتاب

معرفی کتاب چگونه کتاب بخوانیم

چگونه کتاب بخوانیماگر اهل کتاب و کتابخوانی هستید، حیف است مورتیمر آدلر را نشناسید. آدلر به معنای واقعی کلمه، یک فرد عاشق کتاب بود و در طول زندگی‌اش، کتاب‌ها و مقالات متعددی دربارهٔ روش کتابخوانی نوشت و منتشر کرد.

کتاب چگونه کتاب بخوانیم، مشهورترین کتاب اوست. البته این کتاب کمی قدیمی است و لحن و شیوهٔ نگارش آن گاهی اوقات برای خوانندهٔ امروزی خسته‌کننده می‌شود. اما اگر زمان نگارش را در نظر بگیرید، دربارهٔ کتاب آدلر مهربانانه‌تر قضاوت خواهید کرد.

به هر حال باید بپذیریم که کتاب آلدر معروف‌ترین کتاب درباره کتاب و کتابخوانی است و هنوز هم برخی از روشهای بهبود کتابخوانی که در این کتاب مطرح می‌شوند، کاربردی‌اند.

چگونه کتاب بخوانیم؟

معرفی کتاب کتابخانه شخصی شما

کتابخانه شخصی شما

اگر اصلاً‌ شما را نشناسد و فقط کتاب‌ها را ببیند، دربارهٔ شما چه حدس خواهد زد؟ شما را متخصص خواهد دانست یا خواننده‌ای عمومی و تفننی؟ چه برآوردی از سن شما خواهد داشت؟ آیا می‌تواند جنسیت شما را حدس بزند؟ آیا می‌تواند کتاب‌های عزیز را از کتاب‌های دوست‌نداشتنی (مثلاً‌ آن‌ها که هدیه گرفته‌اید و چون هدیه‌دهنده گاه به خانه‌تان می‌آید، باید جلوی چشم بمانند) تشخیص دهد؟

این‌ها نمونه‌هایی از سوالاتی است که احتمالاً با دیدن کتاب گرنت اسنایدر (Grant Snider) به ذهن‌تان می‌رسد. کتابی که روی جلد آن نوشته شده: من از روی کتابخانهٔ شما دربارهٔ شما قضاوت می‌کنم.

کتابخانه شخصی شما چگونه است؟

معرفی کتاب چگونه می نویسم (سفرنامه نویسی)

کتاب چگونه می نویسم درباره سفرنامه نویسیسفرنامه یکی از ژانرهای پرطرفدار در میان خوانندگان و نویسندگان است.

خوانندگان با خواندن سفرنامه، دنیاهایی را تجربه می‌کنند که خود فرصت و امکان دیدنش را نداشته‌اند. و یا حتی اگر جایی را دیده‌اند و تجربه کرده‌اند، از منظری تازه و از دریچهٔ چشم دیگری می‌بینند.

علاقه‌مندان نویسندگی هم نوشتن سفرنامه را دوست دارند و کم نیستند کسانی که تصمیم می‌گیرند چالش نوشتن را با سفرنامه نویسی آغاز کنند. این افراد احتمالاً نوشتن سفرنامه را از آن رو می‌پسندند که دیوار ورود به آن در مقایسه با بسیاری از ژانرهای غیرداستانی دیگر کوتاه‌تر است (در واقع: چنین به نظر می‌رسد.

کتاب چگونه می نویسم مجموعهٔ چند گفتگو با چند سفرنامه نویس است و علاوه بر علاقه مندان به نوشتن سفرنامه، بسیاری از کسانی که به نویسندگی علاقه دارند از خواندن آن لذت خواهند برد.

بریده‌هایی از کتاب چگونه می نویسم؟

معرفی کتاب خود نوشتن

کتاب خود نوشتن

در کتاب خود نوشتن، زوایایی از نوشتن را می‌بینید که شاید پیش از این به آن‌ها فکر نکرده باشید و اگر هم فکر کرده‌اید، شاید ندیده باشید که نویسنده‌ای درباره‌شان بنویسد. از گذاشتن قلم بر کاغذ تا صحنه‌های مختلف نوشتن و شیوهٔ نشستن و ایستادن نویسنده‌ها. از نوشتن در ذهن تا دست‌های نویسنده. از کتابچه‌ای که نویسنده همراه خود دارد تا اضطرابی که در مسیر انتشار تحمل می‌کند. از حاشیه‌نویسی تا نوشتن به اسم دیگری (با اسم مستعار).

کسی که حتی اندکی شوق نوشتن دارد، احتمالاً با خواندن خود نوشتن، آتش این شوق را برافروخته‌تر خواهد یافت و قلم (یا صفحهٔ کلید) را با لذتی بیشتر در دست (یا زیر دست) خواهد فشرد.

چند پاراگراف از کتاب خود نوشتن

معرفی کتاب جهان مکتوب

کتاب جهان مکتوبمارتین پوکنر، استاد زبان انگلیسی و ادبیات تطبیقی دانشگاه هاروارد، در کتاب جهان مکتوب می‌کوشد با استناد به تاریخ ادبیات نشان دهد که ادبیات تا چه حد بر تاریخ سایه انداخته است. او مجموعهٔ متنوعی از مثال‌ها را از نوشته‌های سومریان و داستان‌های بین‌النهرین تا مانیفست کمونیست و هری پاتر را گرد هم آورده تا تأثیر کلام مکتوب بر مسیر زندگی بشر را به خوانندهٔ خود نشان دهد و خواننده را متقاعد کند که تألیف و مطالعه کتاب چگونه توانسته جهان را دگرگون کند.

ترجمه کتاب جهان مکتوب بسیار روان است و خواننده به‌ندرت وادار می‌شود برای فهم بهتر، جمله‌ها را دوباره و چندباره بخواند. در عین حال باید تأکید کنیم که جهان مکتوب یک کتاب کندخوان است و شیوهٔ نگارش نویسنده به‌گونه‌ای است که نمی‌توان آن را به سرعت خواند.

بریده‌هایی از کتاب جهان مکتوب

معرفی کتاب برچیدن کتابخانه‌‌ام | کتابی درباره کتاب

کتاب برچیدن کتابخانه امعلاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی احتمالاً قبول دارند که تجربه جمع کردن و پهن کردن کتابها تجربهٔ عجیبی است.

بعضی کتابها را انگار برای اولین بار کشف می‌کنی،‌ بعضی دیگر وقتی از قفسه کتابخانه خارج می‌شوند و در دست‌هایت قرار می‌گیرند،‌ معنای تازه‌ای پیدا می‌کنند. برخی کتابها انگار باید خودشان را اثبات کنند و قانعت کنند که هنوز حق دارند در کتابخانه بمانند. بعضی دیگر با زبان بی‌زبانی برایت خاطره تعریف می‌کنند:‌ خاطره خریدن یا هدیه گرفتن کتاب، خاطره روزهایی که هم‌نشین تو بوده‌اند و با آن‌ها وقت گذرانده‌ای.

آلبرتو مانگل (آلبرتو مانگوئل) از مشهورترین جستارنویسان حوزهٔ کتاب و کتابخوانی است و جمع کردن کتابخانه را بهانه‌ای کرده تا برای خوانندگانش از تداعی‌ها و خاطرات کتابی خود بگوید. خوانندگان ایرانی کتاب تاریخ کتابخوانی او را هم دیده‌اند و می‌شناسند (انتشارات هرمس با ترجمه آقای رحیم قاسمیان).

بریده هایی از کتاب برچیدن کتابخانه ام

معرفی کتاب بیست‌و‌هشت اشتباه نویسندگان

۲۸ اشتباه نویسندگانبا دیدن عنوان کتاب بیست و هشت اشتباه نویسندگان ممکن است حدس بزنید که چنین کتابی برای نویسندگان نوشته شده است.

به عبارت دیگر، باید سابقه‌ای از نگارش و انتشار مطالب مختلف داشته باشید تا به سراغ این کتاب یا چنین کتاب‌هایی بیایید و بکوشید تا اشتباهات خود را کاهش داده و رفع کنید.

اما اتفاقاً این کتاب را می‌توان برای آموزش نویسندگی و مفاهیم پایه آن مناسب دانست.

جودی دلتون نویسنده کتاب، مخاطب خود را کسی فرض کرده که یا تجربه‌‌ی نوشتن ندارد یا هنوز می‌توان او را کاملاً‌ آماتور دانست. از این منظر، توصیه‌ها و پیشنهادهای ارزشمندی را در زمینه اصول اولیه نویسندگی برای این گروه از افراد تنظیم و ارائه کرده است.

چند بند از کتاب ۲۸ اشتباه نویسندگان

معرفی کتاب پرنده به پرنده | درس‌هایی برای نویسندگی

کتاب پرنده به پرنده

سال‌هاست در کارگاه‌های آموزش نویسندگی در نقاط مختلف جهان، کتاب پرنده به پرنده نوشته آن لاموت را می‌خوانند و مرور می‌کنند.

با وجودی که در کتاب از زوایای مختلفی به نوشتن و نویسندگی پرداخته شده، اما می‌توان قلب کتاب را بحث‌های مربوط به رفع انسداد ذهنی نویسنده (writer’s block) دانست. همان حس سنگین و غریبی که همهٔ نویسندگان تجربه کرده‌اند: قلم در دست و کاغذ سفید پیش رو، بی‌آنکه کلمه‌ای بر زبان جاری شود و به روی کاغذ بیاید. انگار که ذهن قفل شده و می‌ترسد آن‌چه را در درون خود دارد افشا کند. آن لاموت کوشیده به خواننده‌اش برای عبور از این نوع لحظات کمک کند.

پرنده به پرنده، صرفاً‌ حاوی نکات آموزشی نیست و با داستان‌های بسیاری از زندگی آن لاموت آمیخته شده است. همین ویژگی باعث شده که عده‌ای این کتاب را بسیار بپسندند و عدهٔ دیگری از آن فاصله بگیرند.

پرنده به پرنده را انتشارات ققنوس با ترجمه آقای مهدی نصراله‌زاده به بازار عرضه کرده است.

معرفی کتاب پرنده به پرنده

 
 

یادداشت‌ها و جستارها

کتاب اتاق کار
کتاب اتاق کار
این هم مثالی دیگر
این هم مثالی دیگر
فقط روزهایی که می‌نویسم
فقط روزهایی که می‌نویسم
هیچ چیز آن‌جا نیست
هیچ چیز آن‌جا نیست
جهانی که من می بینم (آلبرت اینشتین)
جهانی که من می بینم (آلبرت اینشتین)
باستانی پاریزی – از پاریز تا پاریس
باستانی پاریزی – از پاریز تا پاریس
زیر این هفت آسمان | باستانی پاریزی
زیر این هفت آسمان | باستانی پاریزی
کتاب در ستایش سکوت | ارلینگ کاگه
کتاب در ستایش سکوت | ارلینگ کاگه
از گوشه و کنار ترجمه | علی صلح‌جو
از گوشه و کنار ترجمه | علی صلح‌جو
عکاسی بالون سواری عشق و اندوه
عکاسی بالون سواری عشق و اندوه
نقش‌هایی به یاد | احمد اخوت
نقش‌هایی به یاد | احمد اخوت
من نگرانم؛ برای افزایش طول عمر انسان
من نگرانم؛ برای نبودن مرگ
کتاب اتاق کار
کتاب اتاق کار
این هم مثالی دیگر
این هم مثالی دیگر
فقط روزهایی که می‌نویسم
فقط روزهایی که می‌نویسم
هیچ چیز آن‌جا نیست
هیچ چیز آن‌جا نیست
حمامی برای شما - راجر روزنبلات
حمامی برای شما | روزنبلات
ما ایرانیان
ما ایرانیان (دکتر مقصود فراستخواه)
اخلاق نوشتن
اخلاق نوشتن
دیدار اتفاقی با دوست خیالی
دیدار اتفاقی با دوست خیالی | ذائقه
 
سوزان سانتاگ | استعاره بیماری
سوزان سانتاگ | استعاره بیماری
چاپسکی - پروست علیه زوال
چاپسکی | پروست علیه زوال
گوشت خواری یا گیاه خواری؟
گوشت خواری یا گیاه خواری؟
مرد در آب | یک نمونه جستار از راجر روزنبلات

مرد در آب - یک نمونه جستار از راجر روزنبلاتبرای معرفی روزنبلات و قدرت نویسندگی او همین توضیح کافی است: وقتی رونالد ریگان، رئیس‌جمهور آمریکا، را در سال ۱۹۸۲ دعوت کردند تا در مراسم یادبود یکی از قربانیان سانحهٔ سقوط هواپیما در واشینگتن شرکت کند، برخلاف روند رایج روسای جمهور که متن‌هایی را از پیش برایشان می‌نویسند، جستاری را که روزنبلات چند روز قبل در نشریهٔ تایم نوشته بود همراه خود آورد و از رو خواند. کار درستی هم کرد چون بعید بود نویسندگان کاخ سفید بتوانند چیزی بهتر از آن‌چه روزنبلات نوشت بنویسند. نوشته‌های او فراوان و متنوع‌اند و معمولاً در آن‌ها به انسان و انسانیت در جهان مدرن می‌پردازد.

مرد در آب

زوال دوستی | جستاری از ساموئل جانسون

جستار زوال دوستیزوال دوستی جستاری از ساموئل جانسون، نویسندهٔ مطرح قرن هجدهم انگلستان است. جانسون در این جستار، به از بین رفتن تدریجی دوستی‌ها می‌پردازد. او در این جستار شرح می‌دهد که بسیاری از دوستی‌ها، نه با اتفاق‌های بزرگ ناگهانی، بلکه با انباشت تدریجی رفتارها و اشتباه‌های کوچک از بین می‌روند: از میان همهٔ بیماریی‌هایی که دوستی را به کام مرگ می‌کشند، زوال تدریجی کشنده‌ترین است. و نیز: «اغلب انسان‌ها خواسته‌های خُرد و ناچیزی دارند که برایشان مطلوب و مهم است و آن‌ها را حتی از دستاوردهای بزرگ هم ارزشمندتر می‌دانند.»

زوال دوستی

اندیشیدن به زبان ساده دربارهٔ فلسفه و زندگی

جملاتی از کتاب کار - لارس اسوندسن
جملاتی از کتاب کار – لارس اسوندسن
فلسفه ملال | لارس اسوندسن
فلسفه ملال | لارس اسوندسن
سقراط اکسپرس | اریک واینر
سقراط اکسپرس | اریک واینر
فلسفه ای برای زندگی
رواقی گری | فلسفه ای برای زندگی
فلسفه پیاده روی
فلسفه پیاده روی

 

 

 

منتخب جملات کوتاه از کتابها و نویسندگان

جملاتی از نیکلاس اسپارکس
جملاتی از نیکلاس اسپارکس
چند جمله از دان دلیلو
چند جمله از دان دلیلو
نکته های کوچک زندگی (اچ جکسون براون)
نکته های کوچک زندگی
جملاتی از دیوید نیکولز
جملاتی از دیوید نیکولز
جملاتی از موراکامی در کتاب پس از تاریکی
جملاتی از موراکامی | پس از تاریکی
جملاتی از مت هیگ (نویسنده کتاب انسانها)
جملاتی از مت هیگ | کتاب انسانها
سهره طلایی - دونا تارت
عشق به اشیاء | دونا تارت
جاناتان سافران فوئر
 
 
 
 

مونتسکیومعمولاً نویسندگانی که عنوان کتابهای خود را از فرهنگی دیگر انتخاب می‌کنند، این بخت را دارند که کمی بیشتر از انتظار، مورد توجه مردم آن فرهنگ قرار بگیرند. مونتسکیو هم برای بسیاری از مردم ما، به خاطر کتاب نامه های ایرانی، شناخته شده (یا لااقل شنیده شده) است. در حالی که این کتاب هم، ارتباط خیلی جدی با ایران و ایرانی ندارد و بیشتر، نقدی بر فرهنگ حاکم بر فرانسه‌ی دوران مونتسکیو است.

اگر چه نامه های ایرانی یکی از معروف‌ترین آثار مونتسکیو است، اما قطعاً اثرگذارترین نوشته‌ی او را باید روح القوانین یا Spirit of the laws دانست:

چند نمونه از جملات زیبای مونتسکیو

جملات ماندگار از مارسل پروستکتاب در جستجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست را قطعاً می‌توان یکی از رمان‌های کلاسیک تاریخ ادبیات جهان دانست. همان‌ کتابهایی که مارک تواین درباره‌شان می‌گوید: «همه آرزو دارند آنها را خوانده باشند، اما هیچ کس حوصله‌ی خواندن آنها را ندارد.»

اگر چنین توصیفی فقط دربارهٔ یک کتاب مصداق داشته باشد، آن کتاب، جستجوی زمان از دست رفته است: هفت جلد کتاب چندصدصفحه‌ای که با حدود ۹ میلیون کاراکتر، عنوان طولانی‌ترین داستان جهان را در رکوردهای گینس به خود اختصاص داده، اثری نیست که حتی همهٔ علاقه‌مندانش از عهدهٔ خواندنش برآیند (+):

جملاتی ماندگار از کتاب در جستجوی زمان از دست رفته

محمود دولت آبادیحیف است از متن نویسندگان معروف بخش‌هایی را نقل کنیم و به جملات نویسندگان بزرگ از سراسر جهان بپردازیم، اما از نویسنده ایرانی بزرگ و معاصرمان محمود دولت آبادی نام نبریم. نویسنده‌ای که با رمان‌هایش، به‌ویژه کلیدر، سهمی انکارناپذیر از ادبیات معاصر ایرانی را به خود اختصاص داده و پیچیدگی‌های جامعه ایرانی را به‌زیبایی به تصویر کشیده است. جملات کوتاه زیبای فراوانی از مصاحبه‌ها و کتاب‌های محمود دولت آبادی نقل شده است. ما صرفاً چند نمونه از این جملات زیبا را به عنوان ادای احترام به او در قالب پاراگراف فارسی متمم آورده‌ایم. از محمود دولت آبادی کتاب میم و آن دیگران هم در متمم معرفی شده است.

چند جمله از محمود دولت آبادی

اروین یالوماروین یالوم از جمله نویسندگان مشهوری است که مخالفان و موافقان فراوانی دارد (البته به قضاوت ما دوست‌دارانش بسیار بیشترند). طرفدارانش معتقدند که او با قلمش، روانشناسی و روانکاوی را به میان مردم آورده و منتقدانش می‌گویند او با آثارش، شناختی سطحی از برخی مفاهیم عمیق ایجاد کرده است (بخشی از اگزیستانسیالیست‌های این روزها در شبکه های اجتماعی این اصطلاح را صرفاً در کتابهای یالوم دیده‌اند. اما اگر بخواهیم در مورد نویسندگان بر اساس نوشته‌هایشان و نه برداشت مخاطبان‌شان قضاوت کنیم، قاعدتاً قضاومت مثبتی به این نویسنده مشهور و سلبریتی روانکاوی خواهیم داشت. چون خودش، به اندازهٔ کافی در حرف زدن دقت و وسواس دارد:

چند جمله ماندگار از اروین یالوم

داگلاس کوپلند

کوپلند (متولد ۱۹۶۱)، هنرمند و نویسندهٔ کانادایی، ابتدا شهرتش را در حوزهٔ طراحی و هنرهای تجسمی کسب کرد. سپس بعداً به سراغ نویسندگی رفت و در آن‌جا هم دستاوردهای ارزشمند و آثاری ماندگار عرضه کرد. از او تا کنون چهارده رمان منتشر شده که نخستین آن‌ها، هنوز معروف‌ترین‌شان است: نسل ایکس – داستان‌هایی برای یک فرهنگ پرشتاب (+).

شخصیت‌های داستانهای کوپلند، به‌واسطهٔ همین سبک زندگی خاص، از نظر فرهنگ، رفتار، دغدغه‌ها و چالش‌ها با آن‌چه در سطح عام رایج است تفاوت دارند و معمولاً هم با چالش‌هایی اخلاقی روبه‌رو می‌شوند که زائیدهٔ همین سبک زندگی مدرن است.

چند جمله از داگلاس کوپلند | نوبت شکستن ما

خاطرات و زندگی‌نامه‌ها

میم و آن دیگران | محمود دولت آبادی
میم و آن دیگران | محمود دولت آبادی
استادان و نااستادانم |‌ آذرنگ
استادان و نااستادانم | آذرنگ
خاطرات یک مترجم | محمد قاضی
خاطرات یک مترجم | محمد قاضی
پیکان سرنوشت ما
پیکان سرنوشت ما
کتاب نون نوشتن (محمود دولت آبادی)
کتاب نون نوشتن (محمود دولت آبادی)
قسمتهایی از کتاب راه دشوار آزادی
قسمتهایی از کتاب راه دشوار آزادی
“کمونیسم رفت، ما ماندیم
کمونیسم رفت، ما ماندیم
کتاب قصر شیشه ای (جینت والز)
کتاب قصر شیشه ای (جینت والز)
کتاب شب در مسیر غرب | بریل مارکهام
کتاب شب در مسیر غرب (بریل مارکهام)
صدای غذا خوردن حلزون وحشی
صدای غذا خوردن حلزون وحشی
حدیث نفس | حسن کامشاد
حدیث نفس | حس کامشاد
کافه اروپا
کافه اروپا
دوروتی پارکر |‌ کتاب فصل‌های آخر
دوروتی پارکر | کتاب فصل‌های آخر
خرس های رقصان
کتاب خرس های رقصان
ساموئل جانسون
مرگ ساموئل جانسون
یادداشت های یک ماشین تحریر عمومی
یادداشت های یک ماشین تحریر
نامه هایی به دانشمند جوان
نامه هایی به دانشمند جوان
 
 
 

گفتگوها و مصاحبه‌ها

عباس کیارستمی و فیلم کلوزآپ
عباس کیارستمی و فیلم کلوزآپ
گفتگو با کافکا | گوستاو یانوش
گفتگو با کافکا | گوستاو یانوش
گفتگو با استیو وزنیاک
گفتگو با استیو وزنیاک
راز مانا | مصاحبه با محمدرضا شجریان
راز مانا | محمدرضا شجریان
مصاحبه جف بزوس با فاینشنال تایمز
مصاحبه جف بزوس با فاینشنال تایمز
گفتگو با نجف دریابندری
گفتگو با نجف دریابندری

 

 

داستان‌ها

پمپ بنزین (ایتالو کالوینو)
پمپ بنزین (ایتالو کالوینو)
کتاب درک یک پایان (جولین بارنز)
کتاب درک یک پایان (جولین بارنز)
کتاب شوکران شیرین | اسدالله امرایی
کتاب شوکران شیرین | اسدالله امرایی
کتاب کوری (ژوزه ساراماگو)
کتاب کوری (ژوزه ساراماگو)
مردی به نام اوه (کتابی نوشته‌ی فردریک بکمن)
مردی به نام اوه (فردریک بکمن)
فرمین موش کتابخوان
فرمین موش کتابخوان
کتاب جزء از کل – استیو تولتز
کتاب جزء از کل – استیو تولتز
کتاب سولاریس و چند پاراگراف از آن
کتاب سولاریس و چند پاراگراف از آن
روتا سپتیس – مثل نمک برای دریا
روتا سپتیس – مثل نمک برای دریا
چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم (زویا پیرزاد)
چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم
کتاب یادداشت‌های کشتیرانی (آنی پرو)
کتاب یادداشت‌های کشتیرانی (آنی پرو)
خداحافظ گاری کوپر
خداحافظ گاری کوپر | رومن گاری
وداع با اسلحه
وداع با اسلحه | ارنست همینگوی
دنیای قشنگ نو | آلدوس هاکسلی
دنیای قشنگ نو | آلدوس هاکسلی
کتاب تبصره ۲۲ نوشته جوزف هلر
کتاب تبصره ۲۲ | نوشته جوزف هلر
جملاتی از کتاب طاعون آلبر کامو
جملاتی از کتاب طاعون | کامو
کتاب ۱۹۸۴
کتاب ۱۹۸۴ جورج اورول
کتاب مرد نامرئی رالف الیسون
کتاب مرد نامرئی رالف الیسون
 
 

زندگی در سایه کمونیسم و تفکر چپ

کتاب ۱۹۸۴

کتاب ۱۹۸۴کتاب ۱۹۸۴ یک رمان سیاسی است دربارهٔ سرزمینی که تحت کنترل یک رژیم کاملاً تمامیت‌خواه اداره می‌شود. این داستان در شهری به نام لندن اتفاق می‌افتد. اما لندنی که بخشی از کشور اوشنیا است.

در جغرافیایی که اورول در رمان خود خلق کرده، سه ابرقدرت بزرگ جهان را در اختیار دارند: اوشنیا (Oceania)، ایست‌‌ایشیا (Eastasia)، اوراسیا (Eurasia).

اگر چه این کتاب در سال ۱۹۴۹ منتشر شده، اما یک سال قبل، یعنی در ۱۹۴۸ نوشته شده است. عدد ۸۴ هم وارونهٔ همان عدد ۴۸ است. شاید اورول با این کار می‌خواسته وضعیت ۱۹۸۴ را دقیقاً‌ در تقابل با وضعیت فعلی کشورش قرار دهد و یادآوری کند که زندگی مردم انگلیس می‌تواند شکل دیگری هم باشد.

داستان ۱۹۸۴ حاصل بافته‌ شدن دو روایت به یکدیگر است. یک روایت به رژیم توتالیتر برمی‌گردد و این که این رژیم چگونه حکومت را اداره می‌کند. روایت دوم که بر روایت اول سوار شده، داستان عاشقانه است که به خواننده کمک می‌کند حوصله به خرج دهد و با نویسنده تا پایان کتاب همراه بماند.

اگرچه کتاب ۱۹۸۴ صرفاً یک داستان است، و فضای آن لزوماً به کشورهای کمونیستی محدود نیست و هر نوع نظام تمامیت‌خواهی را در بر می‌گیرد، اما می‌توان کتاب را الهام‌گرفته از فضای زندگی در کشورهای کمونیستی دانست.

معرفی کتاب ۱۹۸۴ جورج اورول

معرفی کتاب خرس های رقصان

کتاب خرس های رقصانویتولد شابوفسکی در کتاب خرس های رقصان به داستان زندگی مردم در اروپای شرقی و آمریکای جنوبی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می‌پردازد.

شابوفسکی ابتدا به ماجرای رقصاندن خرس‌ها در بلغارستان اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد که حتی وقتی این کار ممنوع شد، خرس‌ها نتوانستند به زندگی عادی برگردند. سپس در ادامه داستان‌هایی را از شهرها و کشورهای مختلف، پس از رهایی از سلطهٔ کمونیسم نقل می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه سختی‌ها و تلخی‌ها دامن مردم را، حتی پس از فروپاشی شوروی، رها نکرده است.

در مقدمه کتاب می‌‌خوانیم:

«از همان سال ۱۹۸۹ که در لهستان سوسیالیسم جایش را به دموکراسی داد، زندگی‌مان شد پروژه‌ای تحقیقاتی برای آزادی. یک دورهٔ بی‌پایان دربارهٔ چیستی آزادی، طرز به‌کارگرفتن آن، و تاوانی که برایش می‌دهیم. یاد می‌گرفتیم که مردم آزاد چطور از خود، خانواده‌شان، و آیندهٔ پیش‌رو مراقبت می‌کنند؛ چطور غذا می‌خورند، می‌خوابند، عشق می‌ورزند. چرا که نظام توتالیتر تحت لوای سوسیالیسم همواره سرش در بشقاب و رختخواب و زندگی خصوصی شهروندان بود.»

معرفی کتاب خرس های رقصان

کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ

نیم دانگ پیونگ یانگنمی‌شود از زندگی در کشورهای کمونیستی حرف بزنیم و یاد کره شمالی نیفتیم. کشوری که آن‌قدر جدامانده و از دنیا منزوی شده که بسیاری از مردم جهان حتی نمی‌دانند جمعیت آن چند نفر است و مردمش چگونه زندگی می‌گذرانند.

رضا امیرخانی دو سفر به کره شمالی داشته و مشاهدات و تجربیات خود را در قالب کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ ارائه کرده است. روایت دست اول و امانت‌دارانهٔ امیرخانی از مواجهه با این کشور کمونیستی برای همهٔ کسانی که می‌خواهند با کیفیت زندگی در سایهٔ کمونیسم آشنا باشند جذاب و آموزنده است.

در بخشی از این سفرنامه می‌خوانیم: «کارت ویزیت‌های مدیران، معمولاً یا ای‌میل ندارند یا ای‌میلی دارند از سایت‌های غیرمشهور چینی. جی‌میل اصلاً ندیدم و یاهو را فقط یک بار. از آن سو هیچ شرکتی سایت ندارد. نکته‌ی جالب‌تر در مذاکرات اقتصادی این است که تقریباً هیچ حرفی از قیمت زده نمی‌شود. یا می‌گویند می‌خواهیم یا می‌گویند نمی‌خواهیم. کالاهای خودشان را هم که عمدتاً کشاورزی است با «می‌خواهید» معرفی می‌نمایند و پرزنت می‌کنند… انگار قیمت و عدد در اختیار آن‌ها نیست.»

بریده هایی از کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ

کتاب جهان مکتوب

کتاب جهان مکتوبکتاب جهان مکتوب کمونیسم و زندگی در کشورهای کمونیستی نیست و چنان‌که از نامش پیداست به تاریخ ادبیات و نشر کتاب می‌پردازد. اما چون هدف اصلی نویسنده پرداختن به اثرات ادبیات بر جامعه بوده، طبیعتاً به برخی از کتاب های کمونیستی و متن‌های مرتبط با کمونیسم (مانند مانیفست کمونیست) پرداخته است.

اگر صرفاً می‌خواهید دربارهٔ‌ کمونیسم مطالعه کنید، تهیه و خواندن این کتاب منطقی نیست. اما اگر آن را در دسترس دارید، می‌توانید فصل دوازدهم (مارکس، انگلس، لنین، مائو: خوانندگان مانیفست کمونیست متحد شوید!) و فصل سیزدهم (آخماتووا و سولژنیتسین: نوشتن علیه شوروی) را بخوانید.

این دو فصل مجموعاً چهل صفحه از این کتاب پانصد صفحه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند.

جملاتی از کتاب جهان مکتوب (و نقد آن)

کتاب کافه اروپا

کافه اروپافضای کتاب کافه اروپا در سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ می‌گذرد. سال‌هایی که سایهٔ کمونیسم از سر اروپای شرقی برداشته شده بود و مردم کشورهای کمونیستی به تدریج به زندگی عادی برمی‌گشتند (یا می‌خواستند برگردند).

دراکولیچ در این کتاب می‌کوشد با روایت زندگی انسان‌های عادی، تصویری شفاف‌ از آن دوران ترسیم کند و به خواننده یادآوری کند که اروپا فقط به اروپای غربی محدود نیست. اروپای شرقی هم بخشی از تاریخ و هویت و سرشت و سرنوشت اروپاست. واقعیتی که معمولاً فراموش شده یا چندان جدی گرفته نمی‌شود.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «وقتی از اسم اروپا در جایگاه یک اسم خاص استفاده می‌شود، فرض بر این است که همه می‌دانند منظور ما از اروپا دقیقاً چیست. در یک چیز شکی نیست: این کلمه دیگر نام یک قاره‌ی کامل نیست، بلکه تنها وصف بخشی از آن است؛ بخش غربی در مفهوم جغرافیایی، فرهنگی، تاریخی، و سیاسیِ آن. اروپا بنا به اتفاقات و تغییرات تاریخی مختلفی که در بخش‌های تشکیل‌دهنده‌اش رخ داد به دو نیم تقسیم شد و عوامل اصلیِ نشان‌گرِ این دوپارگی، کمونیسم و فراتر از همه فقر بود.»

معرفی کتاب کافه اروپا

معرفی کتاب کمونیسم رفت

کتاب کمونیسم رفت ما ماندیم

اسلاونکا دراکولیچ، روزنامه نگار کروات در این کتاب به داستان‌ها و ماجرای مرتبط با حضور کمونیسم در اروپای شرقی، با تاکید و توجه خاص بر زندگی زنان در آن دوران می‌پردازد. خواننده به همراه دراکولیچ او در قالب داستان و خاطرات، با شیوهٔ گذران زندگی زیر پرچم کمونیسم به زبان ساده آشنا می‌شود.

دراکولیچ قطعاً منتقد کمونیسم است و این را در تک‌تک صفحات کتابش می‌توان دید. اما در لا‌به‌لای نوشته‌هایش به نکتهٔ ظریف دیگری هم اشاره می‌کند:

در کنار ساختارهای رسمی و سیستم‌ها، انسان‌ها هم با ضعف‌ها و بی‌اخلاقی‌ها و خودخواهی‌های خود، به افزایش مشکلات و چالش‌ها کمک می‌کنند. نباید سهم یکایک‌مان را در آنچه در اطرافمان می‌گذرد، نادیده بگیریم.

معرفی کتاب کمونیسم رفت ما ماندیم

نیچه

وانمود کن ناشنوایی
وانمود کن ناشنوایی
حکمتی که در درد کشیدن وجود دارد
حکمتی که در درد کشیدن وجود دارد
درباره زوال و نابودی
درباره زوال و نابودی

تاریخ و فرهنگ

تاریخ مختصر به گند کشیدن جهان
تاریخ مختصر به گند کشیدن جهان
جمهوری روم
جمهوری روم
زندگی های روزمره
زندگی های روزمره بن هایمور

 

 

 

 

 

سفرنامه‌نویسی و سفرنامه‌ها 

معرفی کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ

سفرنامه کره شمالی - نیم دانگ پیونگ یانگ

کره شمالی برای بسیاری از ما، یک کشور مرموز است. کشوری که رابطه‌اش با جهان خارج، تقریباً قطع شده است و همین باعث شده که حکایت‌ها و روایت‌های بعضاً اغراق‌آمیز، درباره‌ی این کشور بر سر زبان‌ها بیفتد.

از سوی دیگر، شنیده‌ایم که مردم کره شمالی هم تصویر درست و شفافی از جهان ندارند و رسانه‌های حکومتی، روایت‌هایی خودساخته را از جهان آزاد، در اختیار این مردم قرار می‌دهند.

همین وضعیت، باعث می‌شود کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ، به عنوان سفرنامه کره شمالی، آن هم به روایت یک نویسنده‌ی ایرانی یعنی رضا امیرخانی، برای بسیاری از ما جذاب باشد.

رضا امیرخانی چنان‌که خود اشاره می‌کند، کوشیده در این روایت، از یک سو از غرض‌ورزی غربی و از سوی دیگر از روایت فاتحانه‌ی دولتی کره‌ی شمالی فاصله بگیرند و تا حد امکان با نگاهی واقع‌بینانه، آن‌چه را طی دو سفر خود در کره‌ی شمالی دیده، برای مخاطبش روایت کند.

معرفی کتاب سفرنامه کره شمالی امیرخانی

معرفی کتاب سفرنامه پاریس

معرفی کتاب سفرنامه پاریس

در سال‌های اخیر #نشر اطراف مجموعه‌ای از سفرنامه‌های مسافران قاجاری را منتشر کرده و به این شیوه کوشیده تجربه‌ای را که ایرانیان در آن دوره از جهان معاصر خود داشته‌اند روایت کند.

کتاب‌های «پاریس از دور نمایان شد»، «قهوهٔ استانبول نیکو می‌سوزد»، «بمبئی رقص الوان است» و «آسمان لندن زیاده می‌بارد» از این جمله‌اند.

آقای علی اکبر شیروانی در مقدمهٔ کتاب پاریس از دور نمایان شد توضیح داده‌اند که با وجود قدمت هزار سالهٔ سفرنامه‌نویسی ایرانیان، تعداد سفرنامه‌ها در دوران قاجار اوج گرفته است. احتمالاً تسهیل رفت و آمد و حمل و نقل را باید مهم‌ترین علت این رشد دانست. سفرنامه‌های قاجاری از آن جهت که لحن و کلماتشان به زبان امروز ما نزدیک‌تر است، در مقایسه با سفرنامه‌های قدیمی‌تر، مثلاً عصر صفوی، برای مخاطب امروزی خواندنی‌تر و جذاب‌ترند.

معرفی کتاب پاریس از دور نمایان شد

معرفی کتاب چگونه می‌نویسم؟ (سفرنامه)

معرفی کتاب چگونه سفرنامه می نویسمبسیاری از علاقه‌مندان به سفر نوشتن سفرنامه را دوست دارند و کم نیستند کسانی که تصمیم می‌گیرند چالش نوشتن را با سفرنامه نویسی آغاز کنند.

اگر اهل خواندن سفرنامه هستید، یا در ذهن خود به نوشتن سفرنامه فکر می‌کنید، یا در شبکه های اجتماعی به عنوان اینفلوئنسر و بلاگر سفر به تولید محتوا مشغولید و دوست دارید این کار را در سطحی حرفه‌ای‌تر انجام دهید و حتی در آینده تجربه‌هایتان را در قالب پادکست یا کتاب عرضه کنید، لازم است پای حرف سفرنامه‌نویس‌هایی بنشینید که زودتر از شما وارد این مسیر شده و موفقیت‌ها و شکست‌هایی را تجربه کرده‌اند.

آقای کاظم رهبر در کتاب چگونه می نویسم کوشیده از زبان هفت نفر که سابقه سفرنامه نویسی دارند، نکاتی را دربارهٔ‌ روش و منش سفرنامه‌نویسان استخراج کند. پنج نفر از این نویسندگان ایرانی‌اند: منصور ضابطیان، رضا امیرخانی، مهدی حجوانی، محمود زندمقدم و عیسی امیدوار. دو نفر دیگر هم از سفرنویسان مطرح جهان هستند که آثار و گزارش‌هایشان، مخاطبان بسیاری داشته است: دیوید فارلی و دان جورج.

معرفی و گزیده‌ای از کتاب چگونه می‌نویسم؟

جملاتی از رومن پین (مسافر بی‌مقصد و بی‌سرزمین)

مسافر بی‌مقصد و بی‌سرزمین

رومن پین (Roman Payne) نویسنده‌ای آمریکایی است که در سال ۱۹۷۷ متولد شده و در بیست‌و‌دو سالگی به فرانسه مهاجرت کرده است.

نویسنده‌ای که اگر چه نامش را کمتر می‌شنویم و می‌شناسیم، اما به قول خودش، جملاتش از ناسا تا شرق دور، برای بیان احساسات برانگیخته در سفر (چه در بستر زمین و چه در طول زمان) مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند.

رومن پین خود را ساکن فرانسه می‌داند و البته انگلیسی می‌نویسد. اما جالب اینجاست که اگر برای تعیین سرزمین هر کس، مدت اقامتش در هر شهر یا منطقه را ملاک قرار دهیم، دیگر به سادگی نمی‌توان او را به نقطه‌ی مشخصی نسبت داد. او بخش عمده‌ی زندگی‌اش را به سفر گذرانده و اکثر داستان‌هایش را هم در سفر نوشته است.

ویژگی جالب نوشته‌های رومن پین این است که با وجود تفاوت داستان‌ها و شخصیت‌هایشان، فضای کلی داستان‌ها و نوشته‌ها مشابه و یکسان است. در حدی که اگر جملات کتاب‌های مختلفش را جدا کنیم و کنار هم قرار دهیم، کسی که تمام کتاب‌ها را نخوانده متوجه نخواهد شد که آن جملات و پاراگراف‌ها، از داستان‌ها و ماجراهای متفاوتی جدا شده‌اند.

مسافر بی‌مقصد و بی‌سرزمین (رومن پین)

 
 

ویل دورانت

زندگی فیثاغورس به روایت ویل دورانت
زندگی فیثاغورس به روایت ویل دورانت
مشرق زمین گاهواره تمدن
مشرق زمین گاهواره تمدن
سرنوشت تمدن | از کتاب لذات فلسفه
سرنوشت تمدن | از کتاب لذات فلسفه
تغییر و تحول درونی
تغییر و تحول درونی
زندگی در نهایت پیروز می‌شود
زندگی در نهایت پیروز می‌شود

 

 

 

اگزوپری

اگزوپری: درباره شکست و آزادی
اگزوپری: درباره شکست و آزادی
کتاب خلبان جنگ: وقتی که متوفی واقعاً می‌میرد
کتاب خلبان جنگ: وقتی که متوفی واقعاً می‌میرد
آقای خلبان - خاطره مشترک همه کتاب‌‌خوان‌های جهان
آقای خلبان – خاطره مشترک همه کتاب‌‌خوان‌های جهان

 

شعر

ورا پاولوا | چرا واژه‌ی “بله” این‌قدر کوتاه است؟
چرا واژه‌ی “بله” این‌قدر کوتاه است؟
پاتولوژی رنگ‌ها
پاتولوژی رنگ‌ها
روزهای سه شنبه | قیصر امین‌پور
روزهای سه‌شنبه | پایتخت جهان
ویسواوا شیمبورسکا | ترجیح می‌دهم
شیمبورسکا | ترجیح می‌دهم

 

رقص چوبی
رقص چوبی | اوهام یک مهاجر
کمی هم از تلخی مردمان در کام شاملو
کمی هم از تلخی مردمان در کام شاملو

 

 

انتخاب عنوان برای نوشته‌ها و کتاب‌ها

انتخاب عنوان برای تاریخ مهاجرت
انتخاب عنوان برای تاریخ مهاجرت

 

 

 

مکاتبات و نامه‌ها

ترس از بوم خالی زندگی
ون گوگ | ترس از بوم خالی زندگی
ترس از بوم خالی زندگی
نامه به آرلین (ریچارد فاینمن)

 

 

نوشته شده بر روی بدن
نوشته شده بر روی بدن
آنه فدیمن | نویسنده‌ی اعترافات یک کتابخوان معمولی
آنه فدیمن | نویسنده‌ی اعترافات یک کتابخوان معمولی

 

 

 

تسلی بخشی های فلسفه (آلن دو باتن)
تسلی بخشی های فلسفه (آلن دو باتن)
انسان نمی‌تواند زمین را نابود کند (کتاب پارک ژوراسیک)
انسان نمی‌تواند زمین را نابود کند (کتاب پارک ژوراسیک)
کتاب فرشتگان نیکوتر سرشت ما (استیون پینکر)
کتاب فرشتگان نیکوتر سرشت ما (استیون پینکر)
کتاب دختری در قطار
دختری در قطار

 

آلخو کارپانتیه و قلمرو این جهان
آلخو کارپانتیه و قلمرو این جهان
مثل آب برای شکلات
مثل آب برای شکلات
اما او را دوست بدار
اما او را دوست بدار

 

جنبه‌های شخصی شکست در کسب و کار
جنبه‌های شخصی شکست در کسب و کار
حتی اگر شجاع نیستی...
حتی اگر شجاع نیستی…
با دختری دوست شو که
با دختری دوست شو که…
حرفهای زیبایی که ونه گات نگفته بود
حرفهای زیبایی که ونه گات نگفته بود
در ذهن دوندگان ماراتون چه می‌گذرد؟
در ذهن دوندگان ماراتون چه می‌گذرد؟
مت ریدلی و کتاب خوش بین منطقی

 

بیل برایسون: نمی‌فهمم! واقعاً اختراع قاشق این‌قدر سخت بوده؟
بیل برایسون: نمی‌فهمم! واقعاً اختراع قاشق این‌قدر سخت بوده؟

 

چمدانی از دروغ
چمدانی از دروغ
مارک تواین: شخصی که وجود نداشته است
مارک تواین: شخصی که وجود نداشته است
شاه گوش می کند
شاه گوش می کند: داستان کوتاهی از ایتالو کالوینو

 

 

 

 

اگر: نصیحت های یک پدر به فرزندش (رودیارد کیپلینگ)
اگر: نصیحت های یک پدر به فرزندش (رودیارد کیپلینگ)
کتاب شهرهای نامرئی / شهرهای بی نشان (ایتالو کالوینو)
کتاب شهرهای نامرئی / شهرهای بی نشان (ایتالو کالوینو)

 

اورسولا لو گویین و کتاب؛ این وسیله‌ی پیچیده و کارآمد
اورسولا لو گویین و کتاب؛ این وسیله‌ی پیچیده و کارآمد

 

 

مغز در نقش شیر فشارشکن | تام ولف
مغز در نقش شیر فشارشکن | تام ولف

 

فقط یک بار در زندگی روی می‌دهد
فقط یک‌بار در زندگی روی می‌دهد
تجربه عمیق زندگی
تجربه عمیق زندگی
بعضی چیزها همان بهتر که آغاز نشوند
بعضی چیزها همان بهتر که آغاز نشوند
خوش بینی با ساده لوحی یکسان نیست
خوش بینی با ساده لوحی یکسان نیست
من اجتماعی نیستم
من اجتماعی نیستم
شکل گرفتن دوستی، زمان می‌خواهد
شکل گرفتن دوستی، زمان می‌خواهد
وودی آلن و زندگی وارونه
وودی آلن و زندگی وارونه
یک پاراگراف فارسی به انتخاب شما
یک پاراگراف فارسی به انتخاب شما

 

استیون کینگ و رفتار انسانها در کنار یکدیگر
استیون کینگ و رفتار انسانها در کنار یکدیگر

 

تجربه‌ی مرز توانمندی‌ها (میهالی چیک سنت میهالی)
تجربه‌ی مرز توانمندی‌ها (میهالی چیک سنت میهالی)
داستان گرگها: تنها داستان واقعی زندگی
داستان گرگها: تنها داستان واقعی زندگی
عشق چیزی است که بعد از دوران عاشقی باقی می‌ماند
عشق چیزی است که بعد از دوران عاشقی باقی می‌ماند
مروری بر نمایشنامه زندگی گالیله نوشته برتولت برشت
مروری بر نمایشنامه زندگی گالیله نوشته برتولت برشت

 

جان لوکاره – معتمد بودن را به معتبر بودن ترجیح می‌دهم
جان لوکاره – معتمد بودن را به معتبر بودن ترجیح می‌دهم
داگلاس راشکوف: پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل
پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل
چنین کنند بزرگان | نجف دریابندری
چنین کنند بزرگان | نجف دریابندری
جملاتی از کتاب مهارتهای استادی | رابرت گرین
جملاتی از کتاب مهارتهای استادی | رابرت گرین

 

 

کتاب راه انسان شدن |کارل راجرز | بکوشیم اصیل باشیم
کتاب راه انسان شدن |کارل راجرز | بکوشیم اصیل باشیم

 

خداحافظی برای همیشه
خداحافظی برای همیشه

 

 

علی شریعتی: دست، خودپرست نیست
علی شریعتی: دست خودپرست نیست
زندگی همین است
زندگی همین است
شکستنی یا شکست ناپذیر
شکستنی یا شکست ناپذیر
از این رفتارها دست برندار
از این رفتارها دست برندار
قرار نیست پدر و مادرها نابغه باشند
قرار نیست پدر و مادرها نابغه باشند
درباره رنج
درباره رنج
گفتگوی دو سگ
گفتگوی دو سگ
کتاب تخت پروکروستس نوشته‌ی نسیم طالب
کتاب تخت پروکروستس نوشته‌ی نسیم طالب
نه! شما مثل ما نیستید.
نه! شما مثل ما نیستید.
دیوانگی با حماقت فرق دارد (جک ما – بنیان گذار گروه علی بابا)
دیوانگی با حماقت فرق دارد (جک ما – بنیان گذار گروه علی بابا)
مرا به درون تو راهی نیست
مرا به درون تو راهی نیست
مارتا نوسباوم – دنیای درونت را خوار نشمار
مارتا نوسباوم – دنیای درونت را خوار نشمار

 

کتاب باج گیری عاطفی سوزان فوروارد
کتاب باج گیری عاطفی
آین رند (نویسنده کتاب سرچشمه)
آین رند (نویسنده کتاب سرچشمه)
سابرینا پاسترسکی – کسی که او را با اینشتین مقایسه می‌کنند
سابرینا پاسترسکی – کسی که او را با اینشتین مقایسه می‌کنند