Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


جملاتی از کتاب مهارتهای استادی | رابرت گرین


کتاب مهارتهای استادی - رابرت گرین - ترجمه لیلی سالاری و مهران اره‌چی

یک توصیه‌ی تک‌جمله‌ای که با حروف درشت در عنوان مطلب جا می‌گیرد؛ یک یا دو داستان در تأیید آن توصیه و تأکید بر اهمیت آن؛ مجموعه‌ای از توضیحات و تحلیل‌ها و نصیحت‌ها بر پایه‌ی آن داستان‌ها؛ و اشاره به برخی استثناء‌ها و تأکید بر این‌که آن توصیه‌ی ابتدایی الزاماً همه جا درست نیست.

این ساختاری است که رابرت گرین (Robert Greene) پیوسته و با اندکی تغییر، در طی دو دهه نویسندگی از کتاب ۴۸ قانون قدرت (۱۹۹۸) تا کتاب قوانین طبیعت انسان (۲۰۱۸) رعایت کرده است.

با خواندن کتاب‌های رابرت گرین به سادگی به نتیجه می‌رسید که او، جدا از رشته‌ی تخصصی‌اش (مطالعه‌ی آثار کلاسیک)، یک کتابخوان حرفه‌ای است. گرین داستان‌های بسیاری می‌داند و به سادگی می‌تواند ماجراهای یونان و روم و استالین و ناپلئون را کنار هم قرار دهد و برای اثبات حرف‌ها و دیدگاه‌های خود به‌کار بگیرد.

قدرت، فریب و استراتژی، پس‌زمینه‌ی حرف‌ها و نوشته‌های اوست و حتی وقتی در کتاب مهارتهای استادی در لباس یک مربی توسعه فردی حرف می‌زند، باز هم نمی‌تواند آن الگوی ذهنی را پنهان کند. مثلاً در میانه‌ی بحث تمرین و یادگیری و توسعه‌ی ذهنی در محیط کار، ناگهان به شما یادآوری می‌کند که مراقب افرادی که در شرکت‌تان امضای طلایی دارند باشید و هوای آن‌ها را داشته باشید.

کتاب مهارتهای استادی

کتاب مهارتهای استادی (Mastery) هم از فضای کلی نوشته‌ها و کتاب‌های او دور نیست و همان چارچوب کلی را که در ابتدای این مطلب مطرح کردیم، تا حد زیادی رعایت کرده است.

رابرت گرین هم بر توصیه‌ی کلاسیک ۱۰۰۰۰ ساعت یا ۱۰ سال تلاش (که از کسانی مانند ملکوم گلدول شنیده‌ایم) تأکید می‌کند و کتابش، به نوعی یک نقشه‌ی راه،‌ برای طی کردن مسیر طولانی از کارآموزی تا استادی است.

کتاب مهارتهای استادی رابرت گرین

کتاب مهارتهای استادی، کتابی مستند و بر پایه‌ی مطالعات علمی نیست و مانند سایر کتاب‌های گرین، بیشتر بر پایه‌ی داستان‌های تاریخی، گزارش‌ها و تجربیات شخصی نویسنده بنا شده است.

بنابراین، اگر انتظار رویارویی با یک کتاب مستند و مستدل داشته باشید، احتمالاً خواندن آن شما را ناامید خواهد کرد.

اما اگر فرض کنید در یک کافی‌شاپ، پای صحبت دوستی نشسته‌اید که تجربیات متنوعی دارد و کتاب‌های فراوانی مطالعه کرده و با شما از دیده‌ها و شنیده‌ها و آموخته‌های خود حرف می‌زند، هم‌نشینی با رابرت گرین می‌تواند برایتان جذاب و آموزنده باشد.

ما هم بر همین اساس، تصمیم گرفتیم چند سطر از کتاب مهارتهای استادی را در قالب پاراگراف فارسی متمم، برای شما انتخاب و نقل کنیم (جملات از بخش‌های مختلف یک فصل انتخاب شده‌اند و یک متن پیوسته نیستند):

در ماه‌های اول گذراندن دوره‌ی دانش‌اندوزی‌تان، بزرگ‌ترین اشتباه احتمالی، داشتن این تصور است که همیشه باید توجه بقیه را به خود جلب کنید، آن‌‌ها را تحت تأثیر قرار داده و خودتان را بهتر جلوه دهید.

… در عوض، بهتر است حقیقت را بپذیرید و تسلیم آن شوید. عقایدتان را تا حد امکان در ذهن نگه دارید و تأثیرپذیر بمانید و برای خود فاصله‌ای در نظر بگیرید تا بهتر بتوانید ببینید.

هم‌چنین از هرگونه پیش‌داوری درباره‌ی محیطی که در آن وارد می‌شوید، خودداری کنید. طی ماه‌های اولیه اگر می‌خواهید دیگران را تحت تأثیر قرار دهید، باید با جدیت آن کار را یاد بگیرید؛ نه این‌که پیش از آمادگی کامل بکوشید خود را بالا بکشید تا توجه دیگران به شما جلب شود.

… شبیه به انسان‌شناسی رفتار کنید که درباره‌ی فرهنگی بیگانه مطالعه می‌کند و با تمام رسوم و قواعد آن‌ها هماهنگ شده است.

… مهم نیست وظیفه‌ای که به شما محول شده چقدر حقیر است؛ زیرا در هر حال، فرصتی برای مشاهده‌ی دنیا حین کارکردن برایتان مهیا شده است.

در محل کار، هیچ امر کوچکی درباره‌ی دیگران بی‌ارزش نیست. هر چیزی که می‌بینید و می‌شنوید، علامتی برای کشف کردن است. بدین‌ترتیب، در طول زمان، به مشاهده و درک بیشتر حقیقت می‌پردازید؛ چیزی که از ابتدا از آن محروم بوده‌اید.

مثلاً درمی‌یابید شخصی که از ابتدا فکر می‌کردید قدرت زیادی دارد، آخر سر به جای گاز گرفتن، فقط پارس می‌کند.

… از مشاهده کردن می‌توان به تحلیل کردن رسید؛ اما مهارت‌های استدلالی‌تان فقط بعد از گذشت ماه‌ها دقت و توجه ارتقا می‌یابند.

بسیاری بر این باورند که هر چیزی در زندگی باید خوشحالی ما را تأمین کند. این طرز نگاه باعث می‌شود آن‌ها به طور مداوم، دنبال فرایندهای آموزشی کوتاه‌مدت و آشفته‌کننده باشند.

… باید بدانید مراحل اولیه‌ی آموختن یک مهارت، به‌طور مشخص، برای همه کسالت‌بار و ملال‌آور است.

… کودکان، به طور طبیعی احساس ضعف و حقارت می‌کنند. این حس حقارت به آن‌ها عطش آموختن می‌بخشد. همان‌طور که می‌آموزند، می‌توانند روی شکاف‌ها پل بزنند و دیگر احساس ناتوانی نکنند. ذهن‌های آن‌ها کاملاً باز و توجه‌شان عمیق‌تر است. به همین دلیل، بچه‌ها می‌توانند هر چیزی را بسیار وسیع‌تر و عمیق‌تر بیاموزند.

… وقتی وارد محیط جدیدی می‌شوید، موظفید تا آن‌جا که می‌توانید بیاموزید و جذب کنید. برای رسیدن به این هدف، باید تلاش کنید تا به احساسات کودکی‌تان، یعنی همان وابستگی و ناتوانی بازگردید؛ همان احساسی که ما را طی دوران دانش‌اندوزی به آموزگارمان وابسته می‌کند.

… سرشار از حس کنجکاوی باشید. با فرض حس محتاج بودن، مغزتان گشوده می‌شود و محتاج آموختن می‌شوید.

این موقعیت البته موقتی خواهد بود و شما دوباره به حس استقلال بازخواهید گشت. بنابراین طی ۵ تا ۱۰ سال آینده، تا حد ممکن بیاموزید.

بدین‌ترتیب، در نهایت می‌توانید اعلام استقلال کنید و وارد دوره‌ی بزرگسالی شوید.

توضیح پایانی این‌که کتاب مهارتهای استادی توسط لیلی سالاری به فارسی ترجمه شده و به همت نشر هورمزد به بازار عرضه شده است. این نشر، برخی دیگر از کتاب‌های روز دنیا در حوزه‌ی توسعه فردی و مدیریت را نیز به بازار عرضه کرده که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کتاب سقلمه (Nudge) از ریچارد تیلر اشاره کرد.

چند تذکر درباره بخش معرفی کتاب

متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب می‌پردازد.

صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنک‌تر از نقاط قوت‌شان باشد.

معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درس‌ها بوده است (مگر این که صریحاً به این نکته اشاره شده باشد). در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدفی مشخص (نقل یک مطلب از کتاب، نقد کتاب، آشنایی با نویسنده و ...) به کتاب اشاره شده باشد.

متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار می‌دهد.بنابراین اگر ناشر هستید و کتابی در متمم معرفی شده، کتاب مرتبط دیگری را که در آن حوزه ترجمه یا تألیف کرده‌اید (یا اگر ترجمه دیگری از همان کتاب را عرضه کرده‌اید) در کامنت‌ها معرفی کنید. متمم ممکن است بعد از بررسی کتاب را به متن بیفزاید یا معرفی آن را در قالب مطلبی مستقل منتشر کند.

دسته‌بندی موضوعی کتاب های مدیریت

دسته‌بندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی

چند مطلب، فایل صوتی و کتاب درباره کتاب و کتابخوانی

پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری توسعه مهارتهای فردی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه توسعه مهارتهای فردی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه دوره هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۲۹ نظر برای جملاتی از کتاب مهارتهای استادی | رابرت گرین

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : مهسا نقدعلی

    از رابرت گرین ابتدا کتاب 24 قانون بدست آوردن قدرت رو خوندم که در فیدیبو رایگان هست.

    بعد خیلی علاقه مند شدم و کتاب 48 قانون قدرت رو که شامل همون 24 قانون هستش به علاوه قوانین دیگه و به صورت جامع تر و کامل تر هست رو خریدم.

    الان اواسط این کتاب هستم و خیلی برام کتاب جذابیه.

    حقیقت اینه تا به حال کتابی از این دست ندیده بودم و همه کتاب ها همیشه ما رو به آدم خوبی بودن تشویق کردن.

    اما این کتاب اینجوری نیست.

    این کتاب دنیای واقعی رو به ما نشون میده،دنیایی که آدم ها همیشه رفتارشون از صداقت و انسان دوستی سرچشمه نمیگیره.آدما دروغ میگن،نقش بازی میکنن و...

    حتی اگر شما نخواید آدم حیله گری باشید و بخواید همون آدم خوب بمونید،این کتاب به شدت کمکتون میکنه تا حیله ها و فریب های آدمای اطرافتون رو بشناسید.

    عقیده شخصیم اینه "برای زندگی توی یه جنگل،باید قانون جنگل رو بدونیم"

    خلاصه کلام اگر مثل من آدم ساده ای هستید و بدون سیاست

    این کتاب برای شما مناسب ترینه.

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .