تسلی بخشی های فلسفه (آلن دو باتن)
تسلی بخشی های فلسفه نام یکی از مشهورترین کتابهای آلن دو باتن است.
کتاب تسلی بخش های فلسفه برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و طی پانزده سال اخیر، مورد توجه بسیاری از علاقمندان به فلسفه کلاسیک قرار گرفته است.
آلن دو باتن در این کتاب با مراجعه به زندگی کسانی مانند سقراط، اپیکور، مونتی، سنکا و شوپنهاور، ضمن آنکه میکوشد از حرفها و زندگی آنها، پیامهایی آموزنده برای دنیای امروز بیابد، در تلاش است تا ترس عمومی رایج از فیلسوف و فلاسفه را – که در نظر بسیاری از ما، سخت فهم هستند – کاهش دهد.
امروز میخواهیم در ادامه مطالب پاراگراف فارسی، بخشهای کوتاهی از کتاب تسلی بخشی های فلسفه را مرور کنیم.
این کتاب در کشورمان هم توسط عرفان ثابتی ترجمه شده و #نشر ققنوس آن را منتشر کرده است.
بخشهایی که انتخاب کردهایم، بیشتر به زندگی مونتنی (فیلسوف فرانسوی دوران رونسانس) اختصاص یافتهاند.
میتوان درک کرد که چرا ترجیح میدهیم به جای اینکه خودمان حرف بزنیم و فکر کنیم، نقل قول بیاوریم و تفسیر بنویسیم.
نوشتن تفسیر بر کتاب نویسندهای دیگر، هر چند از نظر فنی کار دشواری است و به ساعتها تحقیق و تفسیر نیاز دارد، اما از حملات ناعادلانهای که ممکن است نصیب آثار اصیل شود در امان است!
میتوان از مفسران به دلیل قصور آنها در رعایت انصاف در حق آرای متفکران بزرگ، انتقاد کرد، ولی نمیتوان آنها را مسئول آن آرا شمرد…
معمولاً وقتی کتابی را نمیفهمیم، آن را بسیار هوشمندانه میپنداریم! به هر حال، عقاید ژرف و عمیق را نمیتوان با زبان کودکان توضیح داد.
با این وجود، مرتبط دانستن دشوار بودن و عمیق بودن را میتوان جلوهای از انحراف در فضای ادبیات و نگارش دانست. انحرافی که در زندگی عاطفی با آن آشنایی داریم.
یعنی وقتی که افراد مرموز و مبهم سادهتر از افراد قابل اعتماد و روراست، میتوانند ذهن انسانهای ساده دل را به احترام وادارند.
یک تسلی دیگر در مواجهه با اتهامات مربوط به نابهنجاری، دوستی است.
یکی از ویژگیهای دوست این است که آن قدر مهربان است که در مقایسه با اکثر مردم، بخشهای بیشتری از وجود ما را بهنجار میداند.
هنگام گفتگو با مخاطبی عادی، بسیاری از نظرهای خود را به دلیل بسیار زننده بودن، جنسی بودن، مایوسانه بودن، احمقانه بودن، هوشمندانه بودن یا احساساتی بودن بیان نمیکنیم، ولی این نظرها را با دوستان خود در میان میگذاریم.
دوستی، توطئهای کوچک است علیه آنچه دیگران معقول میپندارند!واکنش اطرافیان مونتنی به کتابش، او را سرخورده کرد. ولی بسیار امیدوار بود که کس دیگری در جایی، او را درک کند.
مخاطب او همه کس بودند، نه هیچ کس خاصی.
او میگفت:
بسیاری از چیزهایی را که نمیخواهم به طور خصوصی به کسی بگویم، به همگان میگویم! برای شناخت مرموزترین افکارم، وفادارترین دوستانم را به بساط کتابفروشی حواله میکنم.
کتابفروشی ها، ارزشمندترین مقصد افراد تنها هستند. گواه این امر، تعداد کتابهایی است که علت نگارش آنها این بوده است که نویسندگانشان کسی را برای حرف زدن پیدا نکردهاند.
مجموعه مطالبی که در متمم به آلن دوباتن مرتبط هستند:
- معرفی کتاب خبر (راهنمای کاربران) | آلن دو باتن
- جملاتی از کتاب اضطراب منزلت (اضطراب موقعیت) | آلن دو باتن
- کتاب هنر همچون درمان | هنر چگونه می تواند زندگی شما را دگرگون کند؟
- آلن دو باتن – درباره کارآفرینان و رویای کارآفرینی (خوشیها و مصائب کار)
- قسمتی از کتاب یک هفته در فرودگاه نوشته آلن دو باتن
- تسلی بخشی های فلسفه (آلن دو باتن)
کتاب تسلی بخشی های فلسفه نوشته آلن دو باتن از جمله کتابهایی است که دوستان متممی در نظرسنجی سالانه متمم به عنوان یکی از کتابهای پیشنهادی برای مطالعه به سایر دوستانشان معرفی کردهاند.
چند تذکر درباره بخش معرفی کتاب
متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب میپردازد.
صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنکتر از نقاط قوتشان باشد.
معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درسها بوده است (مگر این که صریحاً به این نکته اشاره شده باشد). در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدفی مشخص (نقل یک مطلب از کتاب، نقد کتاب، آشنایی با نویسنده و ...) به کتاب اشاره شده باشد.
متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینهای دریافت نمیکند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار میدهد.بنابراین اگر ناشر هستید و کتابی در متمم معرفی شده، کتاب مرتبط دیگری را که در آن حوزه ترجمه یا تألیف کردهاید (یا اگر ترجمه دیگری از همان کتاب را عرضه کردهاید) در کامنتها معرفی کنید. متمم ممکن است بعد از بررسی کتاب را به متن بیفزاید یا معرفی آن را در قالب مطلبی مستقل منتشر کند.
دستهبندی موضوعی کتاب های مدیریت
دستهبندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی
چند مطلب، فایل صوتی و کتاب درباره کتاب و کتابخوانی
کتابخوانی | چگونه کتابخوان شویم؟
فهرست کتابهای پیشنهادی برای ترجمهپاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها
پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها
کتابهای زندگینامه و خاطرات کتابهای داستان و رمان کتابهایی درباره زندگی در سایه کمونیسمدوست عزیز.
شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهی عبور) میتوانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همهی درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درسهای مختص کاربران ویژه متمم را نیز میتوانید در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
از میان درسهایی که در فهرست بالا آمده است، درسهای زیر از جمله پرطرفدارترین موضوعات هستند:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | رابطه عاطفی
خودشناسی | شخصیت شناسی | پرورش کودکان هوشمندتر
اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید دربارهی متمم بیشتر بدانید، میتوانید نظرات دوستان متممی را دربارهی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی میشناسند:
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : سیمین ابراهیمی
سلام دوستان عزیزم
من هم در جستجویی برای آشنایی با این کتاب و نویسندش به این مطالب رسیدم که دوست داشتم با شما به اشتراکش بذارم.
آلن دوباتن در بخشی از کتاب می گه؛ نیچه فیلسوف مشقت.
نیچه از جمله فیلسوفانی است که از نظر دوباتن دریافته است که کسانی که خواهان احساس رضایت خاطر هستند باید از هرگونه سختی استقبال کنند.
از دید نیچه هیچکس نمی تواند به جایی برسد و یا عاشق بزرگی باشد بدون اینکه درد ، اضطراب ، حسد و تحقیر را درک و تجربه نکرده باشد.
از نظر نیچه مسیری که انسان را از میان مایگی به ارتفاعات رضایت بخش رهنمون می شود، از دامنه های درد و اندوه می گذرد.
نیچه می گوید: بزرگترین بیماری بشر از رهگذر مبارزه با بیماری هایش پدید آمده و داروهای به ظاهر شفابخش به مرور اوضاع را وخیم تر از آنی کردند که قرار بود از میان برود.
همچنین از ویژگی های خود نویسنده - آلن دوباتن - می شود گفت که او فیلسوف رابطه و عشق است. نویسنده ای خود درمانگر و دارای ذهنی تصویری.
از دیگر کتابهایش جستارهایی در باب عشق و معماری شادمانی و هنر سیر و سفر است.