Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


نه! شما مثل ما نیستید.


آتش نشان‌ها در پلاسکو

متمم معمولاً در #پاراگراف فارسی، قطعاتی منتخب از ادبیات ایران و جهان را منتشر می‌کند.

برای امروز و این هفته نیز، به روال گذشته متنی را انتخاب و آماده کرده بودیم که متاسفانه خبر حادثه‌ی آتش‌سوزی و مصدومیت‌ها و شهادت‌های آتش‌نشان‌های فداکار کشورمان منتشر شد.

با توجه به چارچوب بحث‌های علمی و مدیریتی متمم که فضایی رسمی و متفاوت است، احساس کردیم شاید پاراگراف فارسی، تنها جایی باشد که بتوانیم از آن برای ادای احترام به این بزرگواران استفاده کنیم.

متنی که در اینجا می‌آید، بر خلاف سایر متن‌ها و درس‌هایی که در متمم منتشر می‌شود، تابع انتظارات ما در خصوص رعایت مالکیت معنوی نیست و در واقع هیچ نوع ادعایی روی مالکیت آن نداریم.

بنابراین، در صورتی که صلاح دانستید یا لازم بود، هر گونه نقل آن بدون اشاره به متمم یا نویسنده‌ی متن (محمدرضا شعبانعلی) مجاز و مطلوب ماست.

به امید اینکه همه‌ی ما بکوشیم تا به سهم خود، کمتر تصمیم‌هایی بگیریم که دیگران وادار شوند هزینه‌ی خطاهای ما را پرداخت کنند.

نه! شما مثل ما نیستید

شما مثل ما نیستید: شما بی‌‌توجه هستید.

بی‌توجه به تفاوت انسان‌ها.

بی‌توجه به جنسیت انسان‌ها.

بیتوجه به نژادشان. بی‌توجه به باورها و مرام‌شان. بی‌توجه به خوبی و بدی‌شان.

شما مفهوم تفاوت را فراموش کرده‌اید. یا شاید هم، هرگز نفهمیده‌اید.

نه تنها تفاوت میان انسان‌ها. که حتی تفاوت میان جان‌‌تان و جان مان.

چه بسیار کسانی از ما که یک عمر از آتش ترسیده‌ایم.

از ترس آتش کارهای خوب کرده‌ایم و کارهای بد نکرده‌ایم. تا هنگام قرار گرفتن در زیر خاک، آتش  را تجربه نکنیم.

اما شما، زندگی در زیر آوار خاک و میان زبانه‌های آتش را انتخاب کرده‌اید.

انتظار سانحه را نه به عنوان یک اتفاق ناگزیر، بلکه به عنوان شیوه‌ی زندگی، پذیرفته‌اید.

شما هیچ‌چیزتان مثل ما نیست.

آدم‌ها، وقتی چاقو و اره و طناب و زنجیر را در دستان شما می‌بینند لبخند می‌زنند.

همان چاقو و اره و طناب و زنجیری که در دست دیگری، می‌تواند پیام مرگ باشد؛ در دستان شما، معجزه‌ی زندگی است.

شما هیچ چیزتان مثل ما نیست.

ما همه آرزوی روزی را داریم که هم‌نوعان‌مان هر روز و هر لحظه، متعهدانه کار کنند.

اما در مورد شما، رویای‌مان روزی است که جز بازی با توپ و تفریح در ایستگاه‌ها و خوابیدن در استراحت‌گاه‌ها کاری نداشته باشید.

آرزوی‌مان این است که همیشه آماده باشید. همیشه توانمند. همیشه شجاع. همواره جسور.

و البته رویای‌مان این است که آمادگی و توانمندی و شجاعت و جسارت، هرگز به کارتان نیاید.

شما آن‌قدر با ما فرق دارید که حتی نمی‌توانیم آرزوهایی مشابه آرزوهای خودمان، برایتان داشته باشیم.

شما همه مثل هم هستید. اما هیچ کدام از شما مثل ما نیستید.

چند تذکر درباره بخش معرفی کتاب

متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب می‌پردازد.

صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنک‌تر از نقاط قوت‌شان باشد.

معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درس‌ها بوده است (مگر این که صریحاً به این نکته اشاره شده باشد). در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدفی مشخص (نقل یک مطلب از کتاب، نقد کتاب، آشنایی با نویسنده و ...) به کتاب اشاره شده باشد.

متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار می‌دهد.بنابراین اگر ناشر هستید و کتابی در متمم معرفی شده، کتاب مرتبط دیگری را که در آن حوزه ترجمه یا تألیف کرده‌اید (یا اگر ترجمه دیگری از همان کتاب را عرضه کرده‌اید) در کامنت‌ها معرفی کنید. متمم ممکن است بعد از بررسی کتاب را به متن بیفزاید یا معرفی آن را در قالب مطلبی مستقل منتشر کند.

دسته‌بندی موضوعی کتاب های مدیریت

دسته‌بندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی

چند مطلب، فایل صوتی و کتاب درباره کتاب و کتابخوانی

پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها

 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه دوره هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۶۱ نظر برای نه! شما مثل ما نیستید.

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : محمدرضا شعبانعلی

    خانم احمدی عزیز.

    نکته‌ی اول اینکه آقای سهیل رضایی دکتر نیستند و اتفاقاً بر خلاف برخی از همکارانشان که اصرار دارند خود را دکتر خطاب کنند، چنان از عزت نفس بالایی برخوردار هستند که به جعل عناوین یا اطلاق این عناوین به خود اقدام نکنند و با این رفتار نیز مخالفت می‌کنند.

     

    نکته‌‌‌ی دیگر اینکه فکر می‌کنم حرف زدن از «ضعف ساختاری» یا «مشکل فرهنگی» در تحلیل این رویدادها، بیشتر از جنس حرف‌های داخل تاکسی و اتوبوس است و حرف انسان‌های غیرمسئولی که در همان صحنه‌ها مشغول عکس‌برداری و سلفی‌‌اندازی بالای ماشین بودند.

    اولاً ضعف ساختاری و ضعف سیستمی دو مفهوم متفاوت هستند و انتظار می‌رفت آقای سهیل رضایی یا این تفاوت را بدانند و مد نظر قرار دهند یا از واژه‌های تخصصی مدیریتی استفاده نکنند.

    ضمناً اگر کسی مثل من، متن ادبی می‌نویسد، قبلش سالها کار سیستمی کرده‌ایم و تفکر سیستمی را آموزش داده و ترویج کرده‌ایم و الان در حد عرض تسلیت می‌نویسیم.

    ایشان و دیگران که قبلاً در حوزه‌ی مدیریت فعالیت خاصی نداشته‌اند، بهتر است صرفاً مسئولیت حوزه‌ی مرتبط به خود را بپذیرند.
    اگر معتقدند می‌خواهند حرف تکراری نزنند:
    یا حرف جدید بزنند
    یا با «انشا نویسی در مورد اینکه می‌خواهم حرف تکراری نزنم» از شیوه‌‌های خاک خورده‌ی تکراری غیراخلاقی  برای تشریح پاسخ بدون ارائه‌ی پاسخ که در مذاکره به آن تاتولوژی یا حرف زدن بدون حرف حسابی زدن گفته می‌شود استفاده نکنند.

    از شما به عنوان دوست متممی، انتظار می‌رود پس از مطالعه‌ی درس تفکر سیستمی و تصمیم گیری، درس‌های تفکر نقادانه را مطالعه کنید و تمرین‌هایشان را انجام دهید تا در دام سخنان رتوریک که این روزها سرطان جامعه‌ی آموزشی ماست گرفتار نشوید.

    پی نوشت: منصفانه نیست کسانی که تمام درآمد و ثروت خود را از روضه خوانی و جمله سازی با «زخم و درد» کسب کرده‌اند، مرثیه خوانی بر پیکر قهرمانان‌مان را مذمت کرده و همزمان بلیط  سمینارهای مرثیه خوانی خود را بفروشند یا «جشنواره‌ی فروش مرثیه خوانی خود» را برگزار کنند.

    ضمن احترام به این دوستان که از آشنایان قدیم و محترم بنده بوده‌اند، مطمئن هستم پاسخ فعلی من را در قالب مسئولیت برای دفاع از چارچوب علم و مدیریت درک و تفسیر می‌کنید.

    اتفاقاً چون من نمی‌خواهم حرف تکراری بزنم و موضع تکراری بگیرم، گفتم در مقابل ایشان و دوستانشان موضع جدید اتخاذ کنم.

    ضعف ساختاری این است که کسانی که در حوزه‌ی مدیریت و ساختار و تفکر سیستمی صاحب دانش یا صاحب‌نظر نیستند، نتوانند در برابر شهوت اظهارنظر و موضع گیری مقاومت کنند.
    این نوع تحلیل‌ها از جانب افراد غیرمتخصص، هیچ تفاوتی با گرفتاری‌های امروز ما در سایر ساختارها (مانند شورای شهر)‌ ندارد.
    کسانی که خود از کبریت و فندک می‌ترسند در موضعی نیستند که در مورد قهرمان بودن یا نبودن این افراد اظهار نظر کنند. انتخاب چنین شغل‌هایی، در هر ساختار و در کشور و در هر فرهنگی، در همان لحظه‌ی انتخاب، رفتاری قهرمانانه محسوب می‌شود و مرگشان در هر فرهنگ و هر کشوری، از ایران تا آمریکا شایسته‌ی مرثیه خوانی است.
    مگر در آمریکا، کشتگان جنگ ویتنام را قهرمان نمی‌دانند و برای آنها هر سال مراسم برگزار نمی‌کنند. جنگی که همه‌ی جهان اتفاق‌نظر دارند که ناشی از یک تصمیم نادرست سیاسی است.

    پی نوشت دوم: متمم اگر به چنین بحث‌هایی می‌پردازد منطقی در پشت آن است. ما خود منادی و مطرح‌کننده‌ی مدرن‌ترین بحث‌های مدیریتی جهان هستیم که در نهایت افق اندیشه‌ی برخی از آن دوستان هم نمی‌گنجد.
    اگر ما قدردانی از قهرمان‌ها را انجام می‌دهیم نوعی آموزش است تا همه یاد بگیریم مدرن بودن، نافی رفتارهای ارزشمند فرهنگی و ملی نمی‌شود.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .