Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


کتاب هنر ظریف بی خیالی | مارک منسون


کتاب هنر ظریف بی خیالی - اثر مارک منسون

کتاب هنر ظریف بی خیالی (The Subtle Art of Not Giving a F*ckرا معمولاً می‌توانید در ردیف کتابهای پرفروش کتابفروشی‌های بزرگ جهان ببینید. این کتاب، دومین اثر منتشر شده از مارک منسون (Mark Manson) است.

نخستین کتاب مارک منسون، Models (الگوها) نام دارد که برای مردان نوشته شده و در آن، به شیوه‌های جذب زنان و مدیریت مراحل نخستین رابطه عاطفی (دوران شکل‌گیری) پرداخته است (البته ما در ایران او را بیشتر به خاطر کتاب دومش می‌شناسیم و پس از پرفروش شدن کتاب دومش، کتاب اول هم مورد توجه قرار گرفت و ترجمه شد).

منسون را معمولاً در گروه نویسندگان حوزه‌ی خودیاری (Self-help) طبقه‌بندی می‌کنند. کار اصلی او وبلاگ نویسی است و مطالبی هم که در کتابهایش آمده، پیش از انتشار در قالب کتاب، کم و بیش به صورت پراکنده در وبلاگش مطرح کرده است.

کتاب هنر ظریف بی خیالی - مارک منسون

کتاب هنر ظریف بی‌خیالی – انتشارات کلید آموزش

خلاصه کتاب هنر ظریف بی خیالی چیست؟

بسیاری از کتاب‌های عمومی پرفروش در سال‌های اخیر، یک ویژگی مشترک دارند: آن‌ها یک ایده‌ی تک‌جمله‌ای را محور قرار داده و در موردش، چند صد صفحه نوشته‌اند.

به سادگی می‌توانید کتابهایی مانند جوهر درون، با چرا شروع کنید و قدرت عادت را در یک یا چند جمله خلاصه کنید. کتاب هنر ظریف بی خیالی را هم می‌توان در همین گروه قرار داد. خلاصه کتاب بی خیالی این است که:  ما آن‌قدر فرصت و قدرت و انرژی نداریم که به همه چیز اهمیت بدهیم. باید بی‌خیال خیلی چیزها بشویم تا بتوانیم تمام فکر و ذهن و انتخاب‌ها و تصمیم‌های خود را، روی گزینه‌ی محدود و مشخص، متمرکز کنیم. 

بنابراین کتاب هنر ظریف بی خیالی درباره‌ی بی خیالی نیست؛ بلکه اتفاقاً درباره‌ی توجهِ بیش از حد به اهداف و ارزش های کلیدی و بی‌خیالی و بی‌توجهی نسبت به حاشیه‌های دیگر است (حتی اگر دیگران، آن حاشیه‌ها را، اصل بدانند).

چند جمله از کتاب هنر ظریف بی خیالی

کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت بدهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید، و تنها چیزهایی را مد نظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند.

… یک واقعیت پنهان در زندگی هست؛ این‌که چیزی به نام بی‌خیالی وجود ندارد. شما باید به چیزی اهمیت بدهید. توجه به چیزهای مختلف و اهمیت دادن به مسائل، بخشی از جسم و بیولوژیِ ماست.

مسئله این است که به چه چیزهایی اهمیت بدهیم، و چگونه به چیز‌هایی که هیچ اهمیتی ندارند، اهمیت ندهیم.

… پختگی، زمانی رخ می‌دهد که فرد می‌آموزد تنها به چیزهایی اهمیت بدهد که ارزشمند هستند.

پرسش جالب‌ِ توجه‌تر که مردم هیچ‌وقت از خود نمی‌پرسند، این است که «چه دردهایی در زندگی خود می‌خواهید؟ و حاضرید برای چه چیزی زحمت بکشید؟»

برای مثال، بیشتر افراد می‌خواهند که ارتقای شغلی پیدا کنند و درآمد زیادی داشته باشند؛ اما هیچ‌کس نمی‌خواهد شصت ساعت کار در هفته، رفت‌و‌آمد در فاصله‌ی زیاد بین خانه و اداره، کاغذبازی‌های بیهوده، و ساختار طبقاتی استبدادی شرکت را تحمل کند…

همه می‌خواهند روابط عالی داشته باشند؛ اما همه حاضر نیستند مکالمات دشوار، سکوت ناخوشایند، احساسات جریحه‌دارشده و نقش بازی‌کردن‌های احساسی را تحمل کنند.

فرهنگ کنونی به ما می‌گوید که من خودم باعثِ شکستِ خودم شده‌ام.

من، بی‌استقامت یا بازنده هستم، و چیزهایی را که لازمه‌ی این کار بوده نداشته و رویاهای خود را کنار گذاشته‌ام، و شاید اجازه داده‌ام که فشارهای اجتماع بر من غلبه کنند.

اما واقعیت، بسیار کسل‌کننده‌تر از همه‌ی این‌هاست. واقعیت این است که من فکر می‌کردم چیزی را می‌خواهم؛ اما معلوم شد که در واقع آن را نمی‌خواستم؛ همین.

من پاداش‌های این کار را می‌خواستم، نه نبردهای آن را. نتایج را می‌خواستم، نه روند رسیدن به آن‌ها را. من عاشق جنگ نبودم؛ عاشق پیروزی بودم. و زندگی، این‌گونه پیش نمی‌رود.

تقصیر مربوط به زمان گذشته است، و مسئولیت، مربوط به اکنون است؛

تقصیر، ناشی از انتخاب‌هایی است که قبلاً شده، و مسئولیت، نتیجه‌ی انتخاب‌هایی است که شما در حال حاضر در هر لحظه از روز می‌کنید.

شما انتخاب کرده‌اید که این متن را بخوانید.

شما انتخاب می‌کنید که به این مفاهیم فکر کنید.

شما انتخاب می‌کنید که این مفاهیم را بپذیرید یا آن‌ها را رد کنید.

شاید تقصیر من باشد که شما فکر می‌کنید ایده‌های من بی‌ارزش هستند؛ اما شما مسئول نتیجه‌گیری‌های خود هستید.

تقصیر شما نیست که من این جمله را نوشته‌ام؛ اما هنوز هم شما در تصمیم‌گیری برای خواندن آن مسئول هستید.

بین مقصر دانستن کسی برای وضعیت شما، و مسئولیت واقعی آن فرد برای وضعیت شما، تفاوت وجود دارد.

هیچ‌کس مسئول وضعیت شما نیست مگر خودتان.

شاید بتوان بسیاری از افراد را برای ناراحتی شما سرزنش کرد؛ اما هیچ‌کس مسئول ناراحت بودن شما نیست غیر از خودتان.

علت این موضوع این است که شما همیشه انتخاب می‌کنید که مسائل را چگونه ببینید، چه واکنشی در برابر آن‌ها نشان دهید و چه ارزشی برای هر چیز در نظر بگیرید.

ترجمه کتاب هنر ظریف بی خیالی

پیش از این توضیح داده‌ایم که چگونه می‌توانیم ترجمه فارسی کتابهای انگلیسی را پیگیری و بررسی کنیم. با مراجعه به سایت کتابخانه ملی می‌توانید ببینید که این کتاب توسط مترجمان و ناشران مختلفی به فارسی ترجمه شده که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هنر ظریف رهایی از دغدغه ها (مترجم: میلاد بشیری؛ ناشر: انتشارات میلکان)
  • هنر ظریف بی خیالی (مترجم: پرستو عوض‌زاده؛ ناشر: سلسله مهر)
  • هنر ظریف بی خیالی (مترجم: رشید جعفرپور؛ ناشر: کرگدن)
  • هنر ظریف به هیچت نبودن (مترجم: نریمان افشاری؛ ناشر اختران)
  • هنر ظریف بی خیالی (مترجم: زهره مستی؛ ناشر: بوکتاب قم)
  • همه چیز به فنا رفته ( مترجم: علی اکبر متواضع؛ ناشر: انتشارات کاکتوس)

اما نسخه‌ای که ما مطالعه و بررسی کردیم (و متن‌هایی که انتخاب و نقل شد)، توسط انتشارات کلید آموزش (به مدیریت دوستِ عزیزِ متممی آقای منصور سجاد) ترجمه و منتشر شده است.

متن ترجمه روان و قابل‌فهم بود و تطبیق خوبی هم با متن اصلی داشت (با در نظر گرفتن محدودیت‌های عمومی رایج در فضای نشر فارسی).

البته کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها ترجمه‌ی میلاد بشری منتشر شده توسط #نشر میلکان نیز نسخه‌ی روان و ارزشمندی است که تعداد قابل‌توجهی از دوستان متممی آن را تأیید کرده‌اند و در صدرِ فهرست کتاب‌های پیشنهادی برای خرید از نمایشگاه کتاب قرار گرفته است.

کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها - میلاد بشیری - نشر میلکان

کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها – میلاد بشیری – نشر میلکان

خوشحال می‌شویم اگر دوستان عزیز متممی، ترجمه‌های دیگر را هم خوانده‌اند، دیدگاه و نظر خود را درباره‌ی آن‌ها در زیر همین مطلب، مطرح کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند.

البته این را هم باید بگوییم که در کل، مارک منسون، چندان در انتخاب واژه‌ها دقیق نیست و نباید استاندارد یک کتاب علمی را از این نویسنده انتظار داشته باشید. مثلاً آن‌چه مارک منسون به عنوان Value مطرح می‌کند، با مفهوم شناخته‌شده‌ی ارزش در زندگی تفاوت دارد و معمولاً این واژه را به جای نگرش (Attitude) و دستاورد‌ (Outcome) و مفروضات (Assumptions) به‌کار می‌برد.

یا به این علت که منسون، تحقیق‌محور نیست (تقریباً هیچ منبعی به شکل دقیق در کتاب مورد اشاره قرار نگرفته)، گاهی اوقات دستاوردهای قابل استناد روانشناسی شناختی (انتخاب هدف غیرقابل دستیابی، ناکامیِ خودخواسته است) با مفاهیم ذِن و بودیسم (خواستن، رنج است) مخلوط شده است.

اما در کل، چنان‌که نزدیک به ۵۰۰۰ نفر در سایت آمازون به این کتاب، امتیاز حدود ۴/۴ داده‌اند، و نیز بر اساس قضاوت متمم، نکات متعددی در این کتاب وجود دارد که می‌تواند برای خواننده مفید و آموزنده باشد.

ضمناً اگر با خواندن متن‌های ساده‌ی انگلیسی مشکلی ندارید، می‌توانید خلاصه کتاب هنر ظریف بی خیالی را در قالب یک فایل پی دی اف به زبان انگلیسی دانلود کنید و بخوانید:

[   دانلود کتاب هنر ظریف بی خیالی (فایل PDF خلاصه) ]

[  خرید کتاب هنر ظریف بی خیالی (کلید آموزش) ]

  خرید کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها ]

خرید کتاب همه چیز به فنا رفته ]

[   خرید و دانلود کتاب صوتی هنر ظریف بی خیالی ]

بعد از خواندن این درس چه کار کنم؟

  اگر کتاب های مارک منسون و معرفی ارائه شده از کتاب هنر بی خیالی او را پسندیده‌اید، می‌توانید معرفی و خلاصه کتاب اوضاع خیلی خراب است را از همین نویسنده بخوانید.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

فهرست کتابهای روانشناسی و توسعه فردی که تا کنون در متمم معرفی شده‌اند

کتاب هنر ظریف بی خیالی نوشته مارک منسون از جمله کتابهایی است که دوستان متممی در نظرسنجی سالانه متمم به عنوان یکی از کتابهای پیشنهادی برای مطالعه به سایر دوستان‌شان معرفی کرده‌اند.

فهرست کتابهای پیشنهادی متممی‌ها برای مطالعه

چند تذکر درباره بخش معرفی کتاب

متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب می‌پردازد.

صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنک‌تر از نقاط قوت‌شان باشد.

معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درس‌ها بوده است (مگر این که صریحاً به این نکته اشاره شده باشد). در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدفی مشخص (نقل یک مطلب از کتاب، نقد کتاب، آشنایی با نویسنده و ...) به کتاب اشاره شده باشد.

متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار می‌دهد.بنابراین اگر ناشر هستید و کتابی در متمم معرفی شده، کتاب مرتبط دیگری را که در آن حوزه ترجمه یا تألیف کرده‌اید (یا اگر ترجمه دیگری از همان کتاب را عرضه کرده‌اید) در کامنت‌ها معرفی کنید. متمم ممکن است بعد از بررسی کتاب را به متن بیفزاید یا معرفی آن را در قالب مطلبی مستقل منتشر کند.

دسته‌بندی موضوعی کتاب های مدیریت

دسته‌بندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی

چند مطلب، فایل صوتی و کتاب درباره کتاب و کتابخوانی

پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارگاه زندگی شاد به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارگاه زندگی شاد
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه دوره هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۸ نظر برای کتاب هنر ظریف بی خیالی | مارک منسون

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : حسین قربانی

    من هم قبلا همین ترجمه را مطالعه کرده و از آن لذت برده‌ام. همانطور که در معرفی انجام گرفته توسط متمم هم اشاره شده، این کتاب به هیچ وجه یک کتاب علمی یا قابل استناد نیست و به نظرم آنچه باعث فروش بیشتر آن شده، سبک نوشتاری و طرز بیان مطالب توسط نویسنده و همچنین اشاره به مواردی است که گاها در زندگی روزمره ما مورد غفلت واقع می‌گردد.

    در ادامه چند جمله از این کتاب را برایتان نقل می‌کنم:

    اینکه شما حاضرید برای چه چیزی بجنگید، تعیین می‌کند که شما چه کسی خواهید بود.

    مشکلات ما، شادی‌های ما را می‌آفرینند و در کنارش، مشکلات کمی بهتر و کمی ارتقایافته‌تر نیز ایجاد می‌کنند.

    من در زندگی‌ام به افراد و موضوعات زیادی اهمیت می‌دهم. همچنین افراد و موضوعات زیادی هم هستند که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم. آن چیزهایی که به آن‌ها اهمیت نمی‌دهم به وجود آورنده تفاوت‌های من با دیگران در زندگی‌ام هستند.

    تمرکز بر چیزهای مثبت تنها این کارکرد را دارد که بارها به ما یادآوری می‌کند که ما چگونه نیستیم، چه کمبودهایی داریم و چه چیزهایی می‌بایست بودیم که نتوانسته‌ایم باشیم.

    کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت دهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید و تنها چیزهایی را مدنظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند.

    هدف فرار از مشکلات نیست. هدف پیدا کردن مشکلاتی است که از کار کردن روی آن‌ها لذت ببریم.

    معیار حقیقی برای ارزش فردی، این نیست که فرد چه احساسی نسبت به تجربه‌های مثبت خود دارد؛ بلکه این است که او در برابر تجربه‌های منفی خود چه حسی دارد.

    غالباً فهمیدن این موضوع که مشکلات شما در شدت و دردناک بودن، بر مشکلات دیگران برتری ندارند، اولین و مهم‌ترین گام در راستای برطرف کرد آنهاست.

    احساسات منفی، برای سلامت احساسی ما لازم هستند. انکار این منفی بودن، در واقع بازتولید مشکلات بیشتر است، نه حل مشکل.

    تغییر به‌سادگی انتخاب چیزهای دیگری برای اهمیت دادن است. واقعاً همین‌قدر ساده است. فقط آسان نیست. این کار ساده اما واقعاً دشوار است.

    ما تنها وقتی می‌توانیم در کاری موفق شویم که حاضر باشیم که در آن کار شکست بخوریم. اگر حاضر به شکست خوردن نباشیم، حاضر به موفق شدن هم نیستیم.

    شادی تنها از یک چیزی نشات می‌گیرد. اهمیت دادن به چیزی فراتر از خویشتن و باور به اینکه شما جزئی مفید در یک کلیت بزرگ‌تر هستید و زندگی شما، تنها اثر جانبی یک تولید غیرقابل فهم بزرگ است.

  1. مریم فخری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    کتابی که من در مسیرم به طور اتفاقی خوشم آمد و خریدم. مطالعه کتاب و کسب دانش به ما کمک میکند که بهتر با چالش های زندگی مواجه شویم حال آنکه ممکن است در دنیای واقعی اوضاع متفاوت باشد. همانطور که به عنوان مثال مطالعاتی وجود دارد که عوارض دارویی را نشان میدهد ولی مطالعات real world study  هم از اهمیت به سزایی برخورداند چرا که نشان میدهند به طور واقعی کدام عوارض را می بینیم. با این توضیحات و مثال میخواهم بگویم: خواندن و دانستن قطعا اهمیت دارد ولی باید دید در دنیای واقعی چقدر عملی است.

    چالشی که من با آن مواجه هستم این بوده که اگر رنجی که بر دیگران وارد می شود را ببینم محال است که اول sense نکنم و دوم ignore کنم و همین موضوع موجب آسیب زیادی به من شده مخصوصا مخصوصا اگر فرد به اصطلاح نقش بازی کرده باشد چون من قاعدتا رنج او را باور کرده بودم. حال راهکارهای خودم برای کمتر آسیب دیدن که الزاما خوب و ایده آل برایم نبوده ولی باعث آسیب کمتر شده : دایره ی انسان های اطرافم را کمتر کنم. دایره ی انسانهای مهم زندگی ام را محدود کنم. به حرف ها و نظرات دیگران کمتر اهمیت بدهم و در نهایت کمتر اعتماد کنم تا احتمالا کمتر آسیب ببینم… این بود تجربه ی من از دنیای واقعی…

  2. علیرضا جاهد گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    سلام. این کتاب را تازه تمام کرده ام. البته صوتی اش را گوش دادم. ترجمه خانم فاطمه بلدی و آقای خلعتبری. و با صدای حمید یزدانی از فیدیبو
    شاید این کتاب نتوان یک کتاب علمی دانست ولی با کتابهای علمی مانند تله شادمانی دکتر راس هریس،  همگراست. و به نظرم نمیتوان ان را در رده کتاب زرد قرار داد.

  3. آدریان بدل‌توانا گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    من مارک منسن را حدوداً دو سالی می شه که دنبال می‌کنم و همه‌ی کتاب‌هاش به جز Will رو خوندم و وبلاگ و خبرنامه‌ی ایمیلیش رو هم دنبال می‌کنم؛ اخیراً متوجه شدم که کانال یوتیوب هم راه اندازی کرده و پادکستی به نام هنر ظریف بی خیالی هم داره.

    ایمیل‌هایی که هر هفته از طریق خبرنامه‌ی ایمیلی می‌فرسته رو واقعاً دوست دارم و به من انگیزه و روحیه‌ می‌ده.

    مارک منسن لابه لای صحبت‌هاش حرف‌های آموزنده کم نداره و با حجم متنوعی از مطالب که کنار هم قرار داده و گردآوری کرده بنظرم ایده‌های خوبی به مخاطب می‌ده.

    منتها من بیشترین استفاده ای که از حرف‌های مارک منسن کردم الهام گرفتن و ایده گرفتن از اون در کار وبلاگ نویسی بوده و همچنین یادگیری زبان انگلیسی و فرهنگ آمریکای شمالی تا حرف‌های خیلی ارزشمند و تاثیرگذار علمی.

    من فکر می‌کنم مارک منسن یک وبلاگ نویس حرفه‌ای هست که قدرت خوبی در کنار هم قراردادن کلمات و ایده‌ها برای تایید حرف خودش و رسیدن به نقطه نظر مورد نظر خودش داره اما جز این به هنر مخاطب بر می‌گرده که بره و در درون اون صحبت‌ها یک حرف و نکته‌ی علمی پیدا کنه و حتی بیشتر موضوعاتی که گفته می شه تکرار صحبت‌های قبلی هست و الزاماً در خیلی از پست‌های وبلاگش یا بخش‌های کتاب‌هاش حرف‌های جدیدی پیدا نمی‌شه. نمی‌خوام بگم مارک یک نویسنده کاملاً زرد و بازاری هست اما .

    مارک منسن به من در خود نوشتن و ایده گرفتن برای وبلاگ نویسی کمک زیاده کرده همچنین بنظرم تا حد زیادی کمک کرد که به Social Anxiety کنار بیام و راحت‌تر باشم در فضاهای اجتماعی و گروه ها.

    البته کتاب Models اون برای بسیاری از ما هنوزم در ایران ناشناخته هست اما بنظرم به شخص خود من که در رابطه ساختن و شروع ایجاد ارتباط عاطفی ضعف و مشکل داشتم کمک کرده و اعتماد به نفس داده. همیشه برام سوال بوده که بهترین شیوه برای ارتباط گرفتن با جنس مخالف چیه و فکر می‌کنم این کتاب پاسخ نسبتاً خوبی به این سوال و دغدغه بوده باشه.

  4. پوریـا پرهیـزکار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    درگذشته نسخه انگلیسی این اثر را خوانده بودم، اما با معرفی این کتاب توسط متمم، تصمیم گرفتم نسخه صوتی آنرا هم گوش کنم.

    به‌نظرم، به علت  محدودیت‌های عمومی رایج در حوزه نشر و ترجمه کتاب، بهتر است نسخه انگلیسی کتاب مطالعه شود.

  5. تو یک قسمت از کتاب یک مثال جالب میزنه: ( البته من نسخه صوتی کتاب رو گوش کردم که ترجمه آقای ارشاد نیکخواه بود )

    یک معتاد تو شوش نیاز مالی داره و وارن بافت هم نیاز مالی داره

    اینها هر کدوم انتخاب کردن که چه نیاز مالی داشته باشن

     

  6. سلام به دوستان.ترجمه ارشاد نیکخواه هم جالبه.البته بهش مجوز ندادن ولی من از خوندنش لذت بردم.اگه توی گوگل سرچ کنید میتونید پیداش کنید.

  7. محمد روفرش‌باف گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    من نسخه‌ی انگلیسی کتاب را خواندم. احتمال می‌دهم کسی که زبان انگلیسی‌اش در حد upper intermediate و بالاتر باشد بتواند کتاب را به راحتی بخواند. 

    از نظر من فارسی‌زبان که با فرهنگ آمریکایی بزرگ نشده‌ام حجم کلمات F داری که نویسنده استفاده کرده بود زننده بود، اگرچه تا جایی که شنیده‌ام این کلمات بار منفی‌ای که در فارسی دارند را با همین شدت در انگلیسی ندارند. با این حال، اگر این مسئله را نادیده بگیرم، نثر نویسنده به نظر من قوی بود. احتمالاََ وبلاگ‌نویسی مارک منسون کمک زیادی به او در تقویت نویسندگب کرده است. اگر اشتباه نکنم نویسنده کتاب را با داستان زندگی بودا شروع کرده بود. شاید اگر طرز بیان داستان او در ابتدای کتاب جذابیت نداشت کتاب را تا آخر نخوانده بودم.

    در مجموع، این کتاب بیش از اینکه به من درس زندگی داده باشد برایم زنده‌کننده‌ی خاطرات دوره‌ی سربازی من در اراک است. شب‌هایی که هم‌اتاقی‌هایم در اتاق کوچک درمانگاه زود می‌خوابیدند، من نمی‌توانستم کتابی چاپ شده را در دست بگیرم، چون نوری در اتاق نبود. در عوض خودم را تا زمان خوابیدن با خواندن کتب از روی صفحه‌ی کوچک موبایلم تا زمان خواب سرگرم می‌کردم و این کتاب، به گمانم اولین کتاب انگلیسی‌ای بود که نسخه‌ی الکترونیکی‌اش را در اراک خواندم. 

  8. با خوندن این درس چند مطلب بخاطرم اومد که نوشتنش خالی از لطف نیست.ابراهام لینکلن وقتی رئیس جمهور امریکا شد نامه ها و بازخوردهای زیادی دریافت می کرد که گاها توهین آمیز هم بود وقتی ازش می پرسیدند ایا با خواندنشون ناراخت نمیشید پاسخ داد که وقتی برای نگرانی ندارم.خیلی مهمه که ما همه چیز را دراطرافمون اولویت بندی کنیم و بفهمیم چه چیزی برامون دارای اهمیت بیشتری هست و این قدرت انتخاب رو داشته باشیم که انتخاب کنیم به چه چیزهایی نباید اهمیت بدیم .

    ما خواهان بهشت ،پیروزی، موفقیت و همه چیزهای خوب هستیم اما نمیخواهیم بهای آن رابپردازیم.ضرب المثلی هست که همه میخواهند به بهشت برود ولی کسی نمی خواهد بمیرد.

  9. امیر رضا حاجی محمد جعفری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    درود، 

    این کتاب را از نشر میلکان در نمایشگاه کتاب ۹۸ با توجه به لیست کتاب های پیشنهادی متمم برای نمایشگاه خریدم و مرداد ماه همان سال آنرا خواندم. 

    شاید امروز که محدودیت زمان و منابع را بهتر درک می کنم، وقت برای خواندن کامل این کتاب نگذارم و بیشتر وقتم را صرف مطالعه کتاب ها و محتواهای علمی تر مانند متمم بگذارم اما در زمان خود کارایی هایی برایم داشت. 

    تعدادی از حاشیه نویسی هایم در کتاب را با شما به اشتراک می گذارم که امیدوارم مفید باشد: 

    – امیر تو یک روز خواهی مرد

    – «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فِی کَبَدٍ» با توجه به متن صفحه ۲۹ کتاب که نوشته بود: رنج و فقدان اجتناب ناپذیرند، ما باید از مقاومت در برابر آن ها دست بکشیم و خودمان را رها کنیم. 

    – امیر بدان که عشق و علاقه ات به عزیزانت نباید باعث شود که آن ها را کاملا از درد و رنج دور کنی چون به ضررشان است و در بلند مدت از پیشرفت باز می مانند و به پختگی نمی رسند و در نبودت زندگی شان ناگهان در کوتاه مدت دچار تغییرات بدی می شود.

    – امیر هر چه زودتر با مشکلاتت مواجه شو و در حل آن ها بکوش.

    – امیر تو چه رنجی را در زندگی ات دوست داری؟ برای چه هدفی رنج می کشی؟ آیا رنج کشیدنت به زندگی ات معنا می دهد؟ 

    – امیر آیا به این درک ساده در زندگی ات رسیده ای که شخصا مسئول همه چیز در زندگی ات هستی؟

    – امیر آیا می دانی که تصمیم نگرفتن، عمل نکردن و درگیر نشدن (آگاهانه یا ناآگاهانه)، خود نوعی تصمیم گرفتن، عمل کردن و درگیر شدن است؟

    – امیر هیچگاه این درس مهم را فراموش نکن: عمل صرفا" حاصل انگیزه نیست، عامل آن هم هست. 

    – امیر دقت کن که تصوری که دیگران از تو دارند باعث نگرانی ات نشود

    – امام علی (ع): چنان زندگی و رفتار کنید که انگار لحظه ای دیگر خواهید مرد و چنان کار کنید که انگار تا ابد زنده هستید.

    – دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

      ای هیچ، برای هیچ بر هیچ مپیچ

      دانی که پس از عمر چه ماند باقی

      مهر است و محبت است و باقی همه هیچ

    با امید و آرزوی بهترین ها، 

     

  10. به نظرم، مفهومی که در این کتاب، معرفی میشه بسیار آموزنده برای افراد کمال گرا و ایده آل گرا هست. این کتاب میتونه نقش موثری در فاصله گرفتن از آفت های کمال گرایی ایفا کنه.

    این که همه کارها رو با استاندارد ویژه انجام بدی، اصلا خوب نیست؛ حتی یک خرید هفتگی از هایپراستار. مقایسه تمام قیمت ها و خرید بهینه از برندهای مختلف!

    حرف کتاب این هست که بعضی جاها، نیاز نیست حتما با استانداردهای ویژه خودت، رفتار کنی. مهم  اینه که اون جاها رو شناسایی کنی و تمرکز بیهوده روی اون موارد نگذاری. یکجور تخصیص منابع هوشمند برای رسیدن به اهداف خودت…

    پی نوشت: با خوندن این کتاب، یاد این جمله معروف در درس های بهینه سازی افتادم:

    «بهینه کلی، لزوما مجموع بهینه های محلی نیست».

  11. یاد گرفتم که احساسات کل معادله زندگی ما نیست، احساسات نشانه هستند بنابراین نباید همیشه به احساسات خودمان اعتماد کنیم.

    زندگی مثل یک تردمیل لذت است ، یعنی ما تلاش میکنیم تا وضع زندگیمان بهتر شود اما هیچوقت احساس بهتری نخواهیم کرد.

    به همین علت است که مشکلات اجتناب ناپذیر هستند

    ما میتوانیم ارزو کنیم تا یک زندگی با مشکلات خوب داشته باشیم.

  12. محمد بهشتی زواره گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    من کتاب را با ترجمه کلید آموزش خواندم ، ترجمه خوبی بود ، ولی برخی از مطالبی که دوستان دیگر از جمله سعید رمضانی در کامنتش گفته بود را من به یاد نمی آورم در کتاب و بنابر این شاید حذفیات در این ترجمه داشته باشد ، ولی تصمیم گرفتم اگر فرصت کردم به ترجمه میلکان هم نگاه کنم.

    کتاب خوب و سر راستی بود ، من یکی دوبار هم به وبلاگ مارک منسون سر زدم ، به نظرم کتابی است که کمی دید متفاوت تری به زندگی برای ما فراهم میکند.

    چند نکته از کتاب که به نظرم جالب بود را اینجا می آورم :

    اگر بخواهیم برای چیزی ارزش قائل باشیم ، باید به آن چیز اهمیت بدهیم و برای ارزش دادن به چیزی باید چیز های دیگر را رد کنیم.

    تنها راهی که برای رسیدن به معنا و اهمیت در زندگی وجود دارد ، رد کردن گزینه های جانشین ، محدود کردن آزادی و انتخاب تعهد به یک مکان و یک باور و یا یک فرد است.

    چیزی که باعث خوشبختی می شود ، رشد است ، نه یک فهرست دلبخواهی از موفقیت ها.

    اگر بپذیرید زندگی تنها در صورتی ارزش زیستن دارد که واقعا برجسته و عالی باشد ، این واقعیت را پذیرفته اید که بیشتر جمعیت انسان ها ، از جمله خودتان ، به درد نمی خورند.

     

  13. kazemazimijam گفت:

    من این کتاب رو نخوندم ولی حس میکنم اشتراک معنایی زیادی با کتاب تئوری انتخابِ ویلیام گلسر داشته باشه. اونجا که در تئوری انتخاب میگه این ما هستیم که انتخاب میکنیم چه چیزی رو مهم بدونیم و بهش فکر کنیم و به چه چیزی فکر نکنیم. شاد بودن یک انتخاب هست.

     

    پی‌نوشت:

    به نظرم کتاب تئوری انتخاب رو هم مثل کتابهایی که نام بردید میشه در چند جمله خلاصه کرد:

    هر اتفاقی که در زندگی ما می‌افتد نتیجه انتخاب و یا انتخاب‌های ما و یا اطرافیان ماست.

  14. برف گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    اصالت دادن به شکست را در داستان‌های ساموئل بکت هم می‌بینیم.

    در پایان رمان «نام‌ناپذیر» (۱۹۵۳) آمده است: «… باید ادامه بدهی. نمی‌توانم ادامه بدهم. ادامه خواهم داد.» و در داستان «وستوارد هو!» (۱۹۸۳) بار دیگر می‌نویسد: «همیشه تلاش کرده‌ای. همیشه شکست خورده‌ای. اهمیتی ندارد. دوباره تلاش کن. دوباره شکست بخور. بهتر شکست بخور.»

    هنر ظریف بی‌خیالی یکی از دلایل شیفتگی من نسبت به حافظ است:

    دوش با من گفت پنهان کاردانی تیزهوش
    و از شما پنهان نشاید کرد سر می فروش

    گفت آسان گیر بر خود کارها کز روی طبع
    سخت می گردد جهان بر مردمان سختکوش

  15.  
    بنام خدا
     
    سلام به همه دوستان عزیز
     
    برعکس اسم بسیار ساده این کتاب، مطالبی که از آن نقل شد برایم بسیار پیشرفته بود و علاوه بر این که اهمیت انتخاب های ما را در سرنوشت مشخص نمود یکی از ابعاد مساله  جبر و اختیار و مرز بین آن دو و اینکه تا چه حد مختار و تا چه حد مجبور هستیم باز نمود، که به نظرم درست آمد و یکی از معادلات آن نوشته شد.
     

  16. به نام خدا

    در ابتدا بابت ورود به جمع متممی های عزیز بسیار خرسندم به طور اتفاقی و در جستجوی کتابی بودم تا به این سایت وزین برخورد نوده و عضو شدم

    اما در مورد کتاب هنر ظریف بی خیالی نشر آموزش بنده سال گذشته در مقطعی این کتاب را تهیه و ۲ بار با فاصله زمانی موفق به خواندن این کتاب شده ام به نظرم جدای از ادبیات متفاوت آن با خواننده خوب ارتباط برقرار می نماید و خواندن آن برای همه خالی از لطف نیست برای خود بنده خواندن این کتاب محسنات بی شماری داشت و توانستم حاشیه های بسیاری را بر خلاف نام درج شده کتاب از خویش دور نمایم. و انصافا از این کتاب بهره بردم.