Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


مهارت تصمیم گیری درست در مدیریت و زندگی | دوره آموزش تصمیم گیری


مهارت تصمیم گیری و روشهای تصمیم گیری درست در کار و زندگی

درس مهارت تصمیم گیری درست در مدیریت و زندگی از جمله درس‌های مقدماتی دوره MBA متمم محسوب می‌شود.

متمم در درس مهارت تصمیم گیری می‌کوشد کمک کند تا خطاهای ما در تصمیم گیری کاهش یافته و احتمال انتخاب مناسب و تصمیم گیری درست افزایش یابد.

تصمیم گیری را به درستی در فهرست مهارت های ده گانه زندگی گنجانده‌اند. اگر به این نکته توجه کنیم که گاه یک تصمیم درست یا نادرست می‌تواند زندگی ما را برای همیشه دگرگون کند، قطعاً افزایش قدرت تصمیم گیری را جدی می‌گیریم و برای تقویت مهارت تصمیم گیری تلاش می‌کنیم.

در درس مهارت تصمیم گیری درست به چه نوع تصمیم‌هایی در چه زمینه‌هایی توجه داریم؟

واضح است که تصمیم گیری ممکن است در حوزه‌های متعددی (از جمله زمینه‌های زیر) قابل تعریف و بررسی باشد:

  • تصمیم گیری در مسائل مالی برای کسب حداکثر منافع با حداقل هزینه ممکن
  • تصمیم گیری در مسائل سازمان برای مدیریت بهتر منابع و مواجهه با چالش‌ها
  • تصمیم گیری در مدیریت به عنوان ابزاری برای انتخاب بهترین گزینه
  • تصمیم گیری در زندگی روزمره و روابط عاطفی انسانی

بدیهی است هر یک از این زمینه‌ها به دانش و تجربه‌ی خاص خود نیازمند هستند.

اما کلیات فرایند تصمیم گیری در همه‌ی آنها تا حد زیادی مشابه است.

  • همیشه با تعدادی گزینه مواجه هستیم. چون تا زمانی که یک گزینه بیشتر نداریم، عملاً تصمیم گیری معنایی ندارد.
  • همیشه دچار این تردید هستیم که چه زمانی برای تصمیم گیری مناسب است؟ بهتر است اکنون تصمیم بگیرم و یا آن را به تعویق بیاندازم؟
  • همیشه ذهن ما در ارزیابی و مقایسه گزینه‌ها گرفتار خطاهای شناختی می‌شود.
  • مسئولیت تصمیم گیری خصوصاً در تصمیم های مهم زندگی بسیار بالاست و بسیاری از ما از پذیرش این مسئولیت‌ها ترس داریم.
  • انتخاب کردن با اقدام کردن تفاوت دارد و ممکن است در عین اینکه انتخاب درست را می‌دانیم، در راستای آن اقدام نکنیم.
  • نمی‌دانیم چه زمانی به منطق استدلالی و چه زمانی به تصمیم گیری شهودی خود (آنچه دلمان می‌گوید) اعتماد کنیم.

بنابراین در درس مهارت تصمیم گیری، می‌کوشیم بیشتر به کلیات فرایند تصمیم گیری که بین اکثر انتخاب‌ها و تصمیم گیری‌های ما مشترک است، توجه داشته باشیم.

متمم، مطالعه‌ی درس مهارت تصمیم گیری را به چه کسانی توصیه می‌کند؟

طبیعی است که هر کس قصد دارد مجموعه‌ی درس‌های مدیریتی متمم را بخواند، باید درس مهارت تصمیم گیری را به عنوان یکی از مقدمات ضروری، مورد مطالعه قرار دهد.

اما این درس از جمله درس‌هایی است که به صورت مستقل هم، می‌تواند مفید و اثربخش باشد و ممکن است برخی دوستان، تصمیم بگیرند به صورت انفرادی و مستقل به مطالعه‌ی درس مهارت تصمیم گیری درست بپردازند.

 

روش پیشنهادی متمم برای مطالعه‌ی درس مهارت تصمیم گیری چیست؟

در صورتی که قصد دارید این درس را به صورت کامل و دقیق مطالعه نموده و درک کنید، پیشنهاد متمم این است که گام‌های زیر را به ترتیب طی کنید.

گام اول – فایل صوتی و درس‌های مقدماتی تصمیم گیری

ما سه درس ابتدایی داریم که مطالعه‌ی آن‌ها می‌تواند مسیر یادگیری شما را در ادامه هموار کند.

پیشنهاد جدی‌مان این است که پیش از مطالعه و بررسی این سه درس، به سراغ سایر درس‌های تصمیم گیری نروید:

  تعریف تصمیم گیری چیست

  انواع تصمیم گیری (تصمیم گیری فردی، مدیریتی، اجتماعی،‌ مذاکره ای)

  فایل صوتی تصمیم گیری

درس تعریف تصمیم گیری برای ما بسیار ویژه و مهم است. چون ما مهارت حل مسئله و تصمیم گیری را در دو مجموعه‌ درس جداگانه آموزش می‌دهیم و لازم است شما علت این تفکیک و جداسازی را بدانید.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم شما هم مانند ۱۰۶۷ دوست متممی دیگر که دیدگاه خود را درباره‌ی پرسش انتهایی این فایل صوتی مطرح کرده‌اند، شما هم نظر خود را در این زمینه ثبت کنید.

فایده‌ی ثبت اظهارنظر درباره‌ی این داستان آن است که در پایان درس‌های مهارت تصمیم گیری و حل مسئله می‌توانید به پاسخ خود بازگردید و ببینید نوع نگرش و تحلیل شما چه تغییراتی داشته است.

گام دوم – تصمیم خوب و تصمیم بد

هدف شما از مطالعه درس تصمیم گیری چیست؟

احتمالاً انتظار دارید که بهتر تصمیم بگیرید.

اما منظور از تصمیم گیری بهتر چیست؟ اصلاً بر اساس چه معیاری می‌گویید که یک تصمیم، خوب یا بد بوده است؟

آیا می‌توان از تصمیم درست و تصمیم نادرست صحبت کرد؟

اگر تکلیف خود را در این زمینه، کاملاً روشن نکنیم، در پیگیری سایر درس‌ها به درستی نخواهیم دانست که دنبال چه باشیم.

به همین علت، در این مرحله، سه درس درباره‌ی تصمیم گیری خوب و بد برای شما در نظر گرفته‌ایم. دو درس اول، جنبه‌ی آموزش مستقیم دارند:

 رابطه تصمیم گیری و نتیجه آن

 تصمیم خوب و تصمیم بد

درس سوم،‌ بیشتر فضایی برای گفتگو ایجاد می‌کند و پیشنهاد می‌کنیم که حتماً برای مطالعه و مشارکت در آن وقت بگذارید:

کارآفرینی انتخاب من نبود

گام سوم- آشنایی با خرده مهارت‌های تصمیم‌گیری

در این مرحله، باید یکی از مهم‌ترین درس‌های مجموعه تصمیم گیری را مطالعه کنید.

ما در درس خرده مهارت‌های مرتبط با تصمیم گیری یک چارچوب کلی از مهارت تصمیم گیری برای شما ترسیم می‌کنیم.

با مطالعه‌ی این درس، دقیقاً متوجه می‌شوید که چگونه می‌توانید یادگیری تصمیم گیری را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.

هم‌چنین این درس به شما کمک می‌کند که همه‌ی درس‌های دیگر مربوط به تصمیم گیری را به خوبی و سادگی در کنار یکدیگر قرار دهید و پازل تصمیم گیری را حل کنید.

 هشت خرده مهارت مرتبط با تصمیم گیری

مهم نیست که تمرین درس هشت خرده مهارت را در متمم حل کنید. اما تحت هر شرایطی، حتی روی یک کاغذ در خلوت خودتان، تمرین آن را انجام دهید.

انجام تمرین این درس، آمادگی ذهنی شما را برای درک بهتر درس‌های آتی افزایش می‌دهد.

گام چهارم- فایل صوتی دشواری انتخاب و دو درس دیگر

 این گام، کاملاً اختیاری است و اگر ترجیح می‌دهید درس را فشرده‌تر – و البته نه‌چندان عمیق- بیاموزید، می‌توانید مستقیماً به سراغ گام پنجم بروید. 

در این مرحله، سه درس وجود دارد که هر یک با هدف متفاوتی تنظیم و ارائه شده‌اند.

فایل صوتی دشواری انتخاب، ترجمه‌ی فشرده‌ای ازکتاب Paradox of Choice نوشته‌ی Barry Schwartz است که توسط محمدرضا شعبانعلی انجام شده است.

گوش دادن به این فایل صوتی، شما را با برخی از چالش‌های تصمیم گیری آشنا می‌کند:

دانلود فایل صوتی آموزش تصمیم گیری (دشواری انتخاب)

یک درس را هم به مرور سرفصل های تصمیم گیری در دانشگاه ها اختصاص داده‌ایم. این درس برای کسانی مفید خواهد بود که علاقه‌مند هستند شباهت‌ها و تفاوت‌های درس تصمیم گیری متمم با درس‌های رسمی دانشگاهی بدانند.

درس تصمیم گیری هم مانند هر درس دیگری می‌تواند با نگرش‌ها و رهیافت‌های متفاوتی تدریس شود.

طبیعی است که متمم بر اساس الگوها و سرفصل‌ها و نیازهای درس‌های مدیریتی خود، یکی از این شیوه‌ها را که بیشتر به تصمیم گیری کیفی نزدیک است، انتخاب کرده است.

اما ممکن است شما کتابهایی با دیدگاهی متفاوت در حوزه تصمیم گیری خوانده باشید یا در دوره ها و سمینارهای تصمیم گیری با نگاه‌های متفاوت شرکت کرده باشید و یا بخواهید سرفصلهای درس تصمیم گیری را در متمم با سایر مراکز آموزشی مقایسه کنید.

این درس را برای معرفی نگاه‌های متفاوت به این حوزه و با تأکید بر تئوری تصمیم گیری در نظر گرفته‌ و ارائه کرده‌ایم.

سرفصل های درس تصمیم گیری در دانشگاه ها

در یک درس مستقل هم به مرور تاریخچه تصمیم گیری، از مکاتب کلاسیک تا نظریه بازی ها و هوش مصنوعی و سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری پرداخته‌ایم. این درس هم قرار است به شما کمک کند تا دانش تصمیم گیری را در افقی بازتر و گسترده‌تر ببینید و درک کنید:

تاریخچه تصمیم گیری در مدیریت

گام پنجم – درس های پایه در یادگیری تصمیم گیری

در این مرحله پس از درس‌های مقدماتی، به درس‌های پایه می‌رسید که می‌توان گفت هسته‌ی اصلی درس تصمیم گیری را تشکیل می‌دهند و به افزایش قدرت تصمیم گیری ما کمک می‌کنند. نخستین درس در این گروه به عدم توانایی تصمیم گیری اختصاص دارد. بحثی که با عنوان «فوبیای تصمیم گیری» یا «ترس از تصمیم گیری» شناخته می‌شود.

همه‌ی ما کم و بیش با فوبیای تصمیم گیری (یا همان چیزی که به اسم تردید در تصمیم گیری و دودلی می‌شناسیم) مواجه شده‌ایم: تصمیم‌هایی چنان سخت و دشوار که آرزو می‌کنیم ای کاش هرگز با آنها مواجه نمی‌شدیم؛ یا حتی تصمیم‌هایی ساده، که ترجیح می‌دهیم تا حد امکان بار مسئولیت و تبعات انتخاب در آنها را به دیگران واگذار کنیم.

برای تصمیم گیری درست قبل از هر چیز باید ترس از تصمیم گیری کاهش یافته و از بین برود.

به همین علت، آشنایی با مفهوم فوبیای تصمیم گیری یکی از مراحل کلیدی در یادگیری مهارت تصمیم گیری است.

فوبیای تصمیم گیری

درس‌های دیگری را هم برای مطالعه در این مرحله در نظر گرفته‌ایم:

ارزش های شما در کار و زندگی

سیستم یک و دو در تصمیم گیری

افزایش مهارت تصمیم گیری با یک تکنیک ساده

لازم به تأکید است که درسی که به سیستم یک و سیستم دو اختصاص یافته‌اند، از اهمیت بالایی برخوردار است. چون می‌تواند شما را با انواع سبک های تصمیم گیری آشنا کند و زیربنای مطالعه‌ی درس‌های پیشرفته‌تر تصمیم گیری محسوب می‌شود (تصمیم گیری با سیستم یک، همان چیزی است که در ادبیات عمومی به آن تصمیم گیری شهودی یا تصمیم گیری آنی می‌گویند).

گام ششم –  هنر حل مسئله

با توجه به آن‌چه در تعریف تصمیم گیری خوانده و آموخته‌اید، به سادگی می‌توانید تفاوت تصمیم گیری و حل مسئله را درک کنید.

ما با توجه به اهمیت بحث هنر حل مسئله آن را در قالب یک مجموعه درس جداگانه ارائه کرده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم در این مرحله از یادگیری بحث تصمیم گیری، به سراغ مجموعه‌ی هنر حل مسئله بروید:

هنر حل مسئله

در مجموعه درس‌های هنر حل مسئله مباحث متنوعی مطرح شده که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

گام هفتم – آشنایی با خطاهای شناختی

در گام بعدی، باید با خطاهای مغز انسان در تصمیم گیری آشنا شویم.

آشنایی با خطاهای مغز انسان باعث حذف کامل این خطاها و تصمیم گیری منطقی نمی‌شود، اما کمک می‌کند که احتمال تصمیم گیری های اشتباه را کاهش دهیم.

در بحث خطاهای شناختی، ما دو دسته درس متفاوت داریم:

  • سه درس پایه برای توضیح مبانی بحث خطای شناختی
  • درس‌های تکمیلی اختصاصی برای معرفی انواع خطاهای شناختی

بنابراین پیشنهاد ما این است که ابتدا سه درس پایه را مطالعه کنید:

خطاهای شناختی چه هستند؟

سوگیری چیست و انواع سوگیری کدام است؟

هیوریستیک و مغز خطاساز انسان

پس از این سه درس می‌توانید به سادگی سایر درس‌های مربوط به خطاهای شناختی را مطالعه کنید.

مطمئناً در این مرحله، درک درس‌ها ساده‌تر شده و مفهوم آن‌ها در ذهن شما بهتر تثبیت خواهد شد:

خطای تأیید خود و برخورد گزینشی با اطلاعات

خطای تمرکز بر آخرین اطلاعات

ترس از دست دادن و دام حفظ وضعیت موجود

تعارض شناختی و خطر توجیه سازی

اثر لنگر انداختن و گیر کردن در نقطه اول

خطا در درک دامنه مسئله

اعتماد به نفس بیش از حد

استریوتایپ یا تفکر قالبی

خطای هاله ای (یا اثر هاله ای)

سوگیری هنگام قضاوت درباره قهرمانان

گام هشتم- مشاهده فیلم سمینار تصمیم گیری و انتخاب

در صورت تمایل، می‌توانید از این گام هم عبور کنید.

چون آن‌چه در فیلم ویدئویی همایش انتخاب می‌بینید و می‌شنوید، تا حد زیادی تکرار درس‌های قبلی است.

اما شاید برخی از دوستان، ترجیح بدهند با دیدن این سلسله فیلم‌ها، مطالب درس را در قالب دیگری مرور کنند:

فیلم ویدئویی سمینار تصمیم گیری

گام نهم – چند درس تکمیلی درباره تصمیم گیری

در صورتی که وقت و حوصله‌ی کافی ندارید، می‌توانید مستقیماً به سراغ گام دهم و انجام پروژه درس تصمیم گیری بروید.

اما پیشنهاد ما این است که برای مطالعه‌ی چند درس تکمیلی هم – که می‌تواند نگاه شما به تصمیم گیری را پخته‌تر و عمیق‌تر کند – وقت بگذارید:

آنچه در میان سر و صداها گم می‌شود

باید پای خودت گیر باشد (مرور نوشته‌ای از نسیم طالب)

چند نکته درباره تصمیم گیری برای کسب و کار

اگر قصد داشته باشید توانایی تصمیم گیری داوطلبان را در مصاحبه های استخدامی بسنجید، در این زمینه هم درسی در نظر گرفته‌ایم که می‌تواند برای شما مفید باشد:

نحوه سنجش مهارت تصمیم گیری در مصاحبه شغلی

(البته اگر قرار است به عنوان داوطلب هم در مصاحبه شغلی شرکت کنید، این درس می‌تواند به شما برای نشان دادن بهتر توانایی تصمیم گیری تان کمک کند).

گام دهم – انجام پروژه‌ی درس تصمیم گیری

در این مرحله، می‌توانید به سراغ پروژه‌ی درس تصمیم گیری بروید.

پس از انجام پروژه و ارائه‌ی آن، باید صبر کنید تا حداقل هفت نفر از ارزیابان متمم، پروژه‌ی شما را تایید کنند.

با مراجعه به اتاق خبر درس تصمیم گیری، می‌توانید فهرست ارزیاب‌های فعلی درس تصمیم گیری را ببینید.

پس از پایان این درس و ارائه‌ی پروژه‌ی آن و تایید پروژه توسط ارزیابان متمم، در صورت تمایل می‌توانید از درس‌های پیشرفته‌ی تصمیم گیری استفاده کنید:

  درس‌های پیشرفته تصمیم گیری

آشنایی با نظریه پردازان و نویسندگان حوزه تصمیم گیری

ما در مجموعه درس‌های تصمیم گیری، در فرصت‌های مختلف به سراغ دانشمندان و نویسندگان حوزه تصمیم گیری رفته‌ایم و آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

طبیعتاً حدس می‌زنید که اولویت‌مان در انتخاب نویسندگان و دانشمندان، کسانی هستند که از حرف‌ها و اندیشه‌ها و ابزارهایشان در تدوین درس‌های متمم استفاده شده است.

اگر فرصت کافی ندارید، می‌توانید از مطالعه این درس‌ها صرف‌نظر کرده یا بررسی آن‌ها را به زمان دیگری موکول کنید.

البته ما بر این باور هستیم که اگر کمی وقت بگذارید و زندگی و حرف‌ها و معرفی آن‌ها را – که به شکلی بسیار مختصر و فشرده در متمم مطرح شده – بخوانید، پشیمان نخواهید شد:

  دنیل کانمن

  هوارد رایفا

  هربرت سایمون (مدل تصمیم گیری سایمون به نام او اشاره دارد و ما کتاب علوم مصنوعی او را به عنوان یکی از کتاب‌های کلاسیک بسیار ارزشمند در متمم معرفی کرده‌‌ایم.)

  دن اریلی (البته حوزه اصلی او مالی رفتاری است)

ثبت نام در دوره تصمیم گیری

با توجه به اینکه دسترسی کامل به دوره تصمیم گیری صرفاً برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده و نیز اینکه مطالعه‌ تدریجی این بحث با تمرین‌ها و حاشیه‌ها و درس‌های جانبی (مانند تفکر سیستمی، تفکر استراتژیک و مدل ذهنی) به بیش از ۶ ماه زمان نیاز خواهد داشت، پیشنهاد ما این است که برای استفاده از این مجموعه درس حداقل یک اعتبار ویژهٔ شش‌ماهه (۷۵۰ هزار تومان) یا شش مرتبه اعتبار یک ماهه (۱۶۰ هزار تومان) خریداری کنید.

در این شش ماه علاوه بر درس‌های تصمیم گیری به درس‌های دیگر متمم (به‌ویژه درس‌های توسعه فردی و دوره MBA) نیز دسترسی خواهید داشت.

ثبت نام می‌کنم    تجربهٔ متممی‌ها

منابع مورد استفاده در تدوین درس مهارت تصمیم گیری

مقاله و تحقیق در مورد تصمیم گیری بسیار زیاد است و مثل همه‌ی درس‌های متمم، ما بسته به بحث و موضوع، منبع یا مقاله‌ی مورد استفاده را در همان‌جا معرفی می‌کنیم.

اما چند کتاب تصمیم گیری زیر را به علت اهمیت بیشتر و استفاده‌ی مکرر در تدوین این درس، در اینجا آورده‌ایم:

  کتاب تفکر سریع و کند نوشتهٔ دنیل کانمن

  کتاب انتخاب‌ها، ارزش‌ها و چارچوب‌ها نوشتهٔ دنیل کانمن

  کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر نوشته‌ی دن اریلی

  کتاب دشواری انتخاب نوشته‌ی بری شواترز (Barry Schwartz)

   The invisible Gorilla, Christopher Chabris (گوریل نامرئی، کریستوفر شابریس)

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تصمیم گیری به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تصمیم گیری

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۲۱۳ نظر برای مهارت تصمیم گیری درست در مدیریت و زندگی | دوره آموزش تصمیم گیری

  1. عرض ادب

    یکی از چند موضوعی که همیشه در طوا ادوار مختلف مخصوصا چند سال اخیر ذهن من و صد در صد ذهن هم سن و سال های من رو به خودش مشغول میکنه درست تصمیم گرفتنه. تصمیمی که صرف نظر از نتیجه ای که انفاق میفته حداقل رضایت درونی مارو به همراه داشته باشه که در اون مقطع و با اون شرایط بهترین گزینه ممکن بوده.

    ممنون به خاطر پرداختن به این موضوع :)

  2. بهنوش گفت:

    سلام

    بیصبرانه منتظرم این درس رو شروع کنم… البته من هم کتاب دن اریلی و هم شواترز رو خوندم و خیلی لذت بردم :)

  3. تصمیم گیری وابسته یا به شرط.

    من دوستی دارم که قبلا همکارم بوده و بسیار آدم پر تلاشی است، تصمیم های سختی را می گیرد اما موفقیتش مشروط است.  من در تعریف دوستم گفته ام علی، آدم بسیار توانمندی است او اگر اراده کند و تصمیم بگیرد می تواند،یک ساختمان ۱۰۰ طبقه بسازد منتهی ساختمان را طوری میسازد که به یک آجری بند باشد اگر آجر را بکشید ساختمان ۱۰۰ طبقه فرو می ریزد. (البته در مثال اغراق شده است ).

    خیلی وقت ها تصمیم گیری ما منوط به یک شرط می شود.، می خواهم یک سفر تفریحی بروم اگر علی بیاید. در صورتی که اگر علی هم نیاید می توان  تصمیم گرفت و به سفر تفریحی رفت.

  4. انسان‌ها موجوداتی نه چندان منطقی!

    کتاب تفکر، سریع و کند دانیل کانمن این حقیقت سخت را خاطرنشان می‌کند که ما انسان‌ها حتی در شرایطی که دچار تعارضات احساسی نیستیم و تصور می‌کنیم که کاملا منطقی تصمیم می‌گیریم، بسیاری از تصمیماتمان دچار اشتباهات جدی و کاملا غیر منطقی است.

    به نظر می‌رسد که این محدودیت، بخش جدایی‌ناپذیر هر انسانی است و تنها یک ذهن بسیار آموزش دیده می‌تواند شرایط احتمالی بروز خطا را تشخیص داده و آگاهانه تصمیم خود را مورد بازبینی و احیانا اصلاح قرار دهد.

    مهارتی که امیدوارم همه ما به مرور و با کمک آموزش‌های مناسب، آن را کسب کنیم.

  5. مواردی در خاطراتم دارم که تصمیم به انجام کاری مثلا کمک به فردی می گیرم که بعد از مدتی اون فرد با رفتار نادرستش طوری من رو می رنجاند که حتی اطرافیان هم تذکر می دهنید که. دیکه از. این کارها نکن ولی من می دونم تصمیمم رو با اراده وفکر گرفته ام واین فرد دیگر هست که تصمیم گرفته بدرفتاری کنه

    پس من به فرایند تصمیم گیری ام اطمینان دازم

  6. امیر گفت:

    وقتی در مقابل طیف وسیعی از مخاطبین سازمان قرار می گیرید

    عدم کسب رضایت انها و یا حتی عملکردی که ما را از اهدافمون دور میکنه ما را مجبور به تصمیم گیری می کنه که اینجاست که تصمیم ما می تونه یک تصمیم خوب در بیاد

  7. این چیزی که اینجا مینویسم، بیشتر توضیح مدل ذهنی خودم در مورد تصمیم‌گیریه.

    من معمولا به تصمیم‌گیری‌هایی که برام پیش میاد با یه استعاره‌ی ذهنی مشخص، فکر میکنم،

    اینطور فرض میکنم که در لحظه تصمیم‌گیری، فضای ممکن‌ها، بین چند زیرفضای متفاوت، برای من افراز میشه.

    شفافتر توضیح بدم اینکه: مثلا در لحظه تصمیم‌گیری اول، سه گزینه

    a
    b
    c

    دارم و وقتی یکی از این گزینه‌هارو انتخاب میکنم تجربه من از زندگی در مسیر مشخص پیش میره و دیگه از مسیر b و c طی نخواهد شد. (مگه اینکه بگیم بخوام جهانی رو تجربه کنم که ابتدا a و بعد b رو تجربه کنم، که (در صورت ممکن بودن) با تجربه مستقیم جهان b همسان نیست.)

    اما فکر میکنم که یه احسانی هم ممکن است وجود داشته باشه و اون b یا c رو انتخاب کنه.

    چیزی شبیه به گربه‌ی شرودینگر.

    حالا دوباره دنیا در لحظه تصمیم‌گیری دوم از بین (مثلا) دوگزینه:

    ‘a
    ‘b

    باز یکی رو انتخاب میکنم تا اینجا من شش(۳*۲) دنیای ممکن دارم و هرلحظه تعدادشون بیشتر و بیشتر میشه.

    در واقع تصمیم‌گیری‌ها نقاط چندشاخگی و افتراق این دنیاها هستند. جاهایی که فضای ممکن برای تجربه، به زیرفضاهایی میشکنه و افراز میشه.

    بهترین کاری که من میتونم در جایگاه تصمیم‌گیر انجام بدم اینه که تصمیم بگیرم که میخوام کدوم یکی از این احسانها باشم و از کدوم مسیر برم در نهایت راه، احساس شادمانی بیشتری خواهم داشت.

    پس مجبورم که یک تخمین از میزان شادمانی احسانی بزنم که خواهم بود.

    وجه تخمینی در تصمیم‌گیری برام پررنگه چون مدام به این فکر میکنم که بدیهیه که همیشه اطلاعاتی هست که ندارم اما چندان قبول و هضمش برام ساده نیست.

  8. الهه فاضلی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    یه جایی خوندم که؛ زندگی امروز تو حاصل انتخاب و تصمیم های گذشته ات هست. لابلای همه انتخاب کردنها و تصمیم هایی که گرفتم حتم دارم اشتباه های فاحشی هم داشتم، ولی مطمئن هستم که اون تصمیمی که نتیجه اش رو امروز میبینم و خوشحالم، تصمیم درستی بوده و این دلگرمم میکنه که میشه با یادگیری، میزان و تعداد این خوشحال بودن ها رو بیشتر کرد.

  9. سلام بر همگی 
    من نمی خواستم بر خلاف قوانین کامنت گذاری در متمم عمل کنم و در یک درس دو کامنت بگذارم، ولی‌ هر چه با خودم کلنجار رفتم که این را هم در ادامه کامنت قبلی بگذارم،‌ دیدم به دلایل زیر منطقی نیست:
    1.کامنت اول طولانی شد و نمی خواستم کامنت را طولانی تر کنم.
    2.دو موضوع کاملا متفاوت از هم را مطرح کرده بودم.
    3.امکان دارد افرادی به موضوع کامنت اول، علاقه ای نداشته باشند ولذا این موضوع نیز چون در ادامه آن بود از نظر بعضی از اعضاء دور می ماند.
    حال تصمیم گیری بر عهده متمم است که اجازه نشر بدهد یا خیر.
     
    انواع تصمیم گیری: می توان تصمیم گیری را در ارتباط با زمان تقسیم بندی کرد:
    1.تصمیم گیری به موقع
    2.تصمیم گیری با تاخیر
    3.عدم تصمیم گیری (هیچ موقعی تصمیم گیری نکنیم)
    مورد سوم برخلاف نام آن خود می تواند یک نوع تصمیم گیری می باشد،‌ انتخاب نکردن می تواند خود یک انتخاب باشد. انتخاب اینکه انتخاب نکنیم. یا تصمیم گرفته ایم که هیچ کدام از گزینه را انتخاب نکنیم و روال گذشته را داشته باشیم. 
    مثلاْ تصمیم گیری مسافرت عید سال ۹۹:‌ ما در خانواده خود می توانیم چندین گزینه مسافرتی را در شهرهای مختلف ایران (چون خارج گران است و به دلایل دیگر) لیست کنیم و در مورد هر کدام با هم صحبت کرده که در نهایت یکی را برای سفر انتخاب کنیم. اما اگر به هر دلیل هیچ کدام را انتخاب نکردیم و در تهران ماندیم. این خود یک انتخاب و تصمیم بوده است. تصمیم مسافرت نرفتن.
    فقط بدی عدم تصمیم گیری این است که افراد آنرا به عنوان یک گزینه انتخاب نمی کنند، بلکه آنقدر در تصمیم گیری خود تعلل می کند که یا فرصت زمانی تصمیم تمام می شود،‌ یا موضوع از اولویت های زندگی آنها خارج می شود و یا کلا موضوع را فراموش می کنند. 
    به این دلیل منطقی است که تصمیم نگرفتن را در فرض خود یک تصمیم گیری ندانند. زیرا همه گزینه های موضوعی که روی آن فکر می کردند را آگاهانه کنار نگذاشته اند و بر روال قبلی خود نمانده اند، بلکه فقط در مورد گزینه ها موجود به نتیجه نرسیده اند. ولی چه آگاهانه و چه ناآگاهانه تصمیم نگرفته باشند،‌ نتیجه یکی است و آن تصمیم گیری بر ادامه روال سابق است.

  10. شاید در درس اول باید مشخص کنیم ما چرا به مهارت تصمیم گیری نیاز داریم. آیا می خواهیم مانند یک موضوع علمی دیگر، فقط در مورد آن بدانیم، یا واقعا می خواهیم مشکلی از مسائل خود را حل کنیم. ما تا وقتی که در خود اشتیاقی سوزان برای اصلاح نداشته باشیم نمی توانیم خود را اصلاح کنیم (این گفته ناپلئون هیل است)‌،‌ بعد از آن برای اصلاح نیاز به یادگیری یک سری مهارت داریم. 
    اشکال شخصی من در یادگیری این است که؛ وقتی موضوع ای را مطالعه می کنم که به آن در آن مقطع نیازی ندارمو یا چگونگی استفادهاز آنرا برای رفع نیاز خود نمی دانم و فقط شروع به مطالعه می کنم. تنها خلاصه ای از آن مطلب در ذهن من می ماند و سپس آن خلاصه را بعد از سه الی چهار سال فراموش می کنم،‌ و مطالعه و یادگیری آن مهارت هیچ تاثیر و نتیجه ای بر زندگی من نداشته است. 
    حال سوال این است:
    ·      آیا من در تصمیم گیری مشکل دارم؟ با ذکر نمونه هایی آن را برای خود تفهیم کنم.
    ·      کدام مشکلات من با یادگیری مهارت تصمیم گیری حل خواهد شد؟
    برای من تصمیم گیری از دو بعد زیر اهمیت دارد:
    1.من از سی و پنج سالگی وقتی که دوران ده ساله بسیار پر مشغله ای را به کار کردن اختصاص دادم (یادم نمی یاد چه جوری)، ولی در مسیر مطالعه توسعه فردی (تاکید می کنم فقط مطالعه،‌ نه انجام توسعه)‌ قرار گرفتم. تا به حال چندین کتاب مطرح و مهم در این حوزه را خوانده ام. در این کتاب ها بعد از هدف گذاری،‌ تصمیم گیریدر توسعه (در تمامی ابعاد آن) گام مهمی می باشد. به این خاطر برداشت من این بود که باید در این موضوع خود را توسعه دهم. 
    2.وقتی شکست های خودم را در حوزه زندگی و کاری مرور می کنم، دو مساله مهم را نقطه مشترک، دلایل شکست های خودم می دانم. اولی که ربطی به این بحث ندارد ولی دومی تصمیم گیری می باشد. 
    تصمیم گیری برای من یعنی انتخاب درست (فارغ از معنای که برای آن ارائه می دهند) و انتخاب گاهی برای من سخت و توام با اشتباه است. به این خاطر به دنبال این هستم که این مهارت را در خودم بهبود دهم. 
    علت آنکه به تصمیم گیری می گویم مهارت (البته این نظر شخصی و شاید غیر علمی باشد) به این خاطر که  هر موضوعی که اکتسابیباشد و بتوان آن را آگاهانه انجام داد مهارت است.
    توضیح دلیل اول من از مطالعه این درست:
    اهمیت تصمیم گیری، در کتاب برتری خفیف اثر جف اولسن و کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی به سادگی و زیبایی مطرح شده است. آنها مطرح می کنند که زندگی ما حاصل تصمیمات (انتخاب ها) روزانه ای است که می گیریم. این تصمیمات که غالبا کم اهمیت و در بعضی موارد مهم هستند وقتی به مرور زمان روی هم جمع می شوند اثر بزرگ بر روی موفقیت ما در زندگی می گذارد. 
    مثلا همه دوست داریم که انسان سالمی باشیم ولی عموما هیچ کنترلی بر روی خورد و خوراک خود نداریم. این مشکل به خاطر تصمیمات روزانه اشتباهی است که می گیریم. وقتی دیشب دیر خوابیده ام و صبح خواب آلود هستم و برای سرحال شدن یک دبل لاته می خورم، در صورتی که دکتر گفته است به خاطر کبد چرب نباید قهوه بخورم. با خود می گویم حالا یک روز که هزار روز نمی شود. اتفاقا ظهر هم یک جلسه کاری ترتیب داده شده در رستوران هم می گویم به خاطر احترام به مهمان و از طرفی تحریک مغزم با بوی خوش غذاها در رستوران و با دیدن عکس زیبای منوی غذای رستوران (و البته به این خاطر که مهمان هستم و پولی برای غذا پرداخت نمی کنم) دوباره یک پیتزای چرب را انتخاب می کنم. فردا هم تصمیمات شبیه این و اشتباهات مشابه. وقتی این تصمیم ها در گذر زمان جمع می شوند می بینم این تصمیم ها (انتخاب های) روزانه اشتباه باعث شده است که گرید کبد من به سه افزایش یابد. 
    این مثال را زدم که ما در زندگی از لحظه بیدار شدن در حال تصمیمات و انتخاب های کوچک ولی به صورت تجمعی، تاثیر گذار در زندگی هستیم. ولی فقط تصمیمات مهم را در زندگی، تصمیم می دانیم؛ مانند ازدواج،‌ انتخاب رشته دانشگاهی و انتخاب محل کار و تصمیمات تاثیر گذاری از این قبیل. 
    توضیح دلیل دوم من از مطالعه این درست:
    اما چرا بعضی از تصمیم های من در محیط کار نادرست بوده است. در محل کار من، اغلب تصمیمات به صورت جمعی گرفته می شود. البته این جمع بین دو الی سه نفره است. الان که به تصمیمات گذشته تیم می نگرم، می بینم در پاره از موارد نظر و انتخاب من در جلسه درست بوده است. ولی نتوانسته ام، نظر جمع را به سوی نظر خود جلب کرده و در نهایت، نظر خود را تصمیم آن جلسه بکنم. 
    این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد،‌ مانند:
    ·      عدم داشتن اعتماد به نفس مناسب 
    ·      عدم ارائه برنامه مناسب برای موضوع مورد بحث
    ·      آماده نکرده شواهد مناسب برای اثبات درستی انتخاب خود
    ·      استفاده از ادبیات نامناسب گفتاری (نداشتن مهارت مذاکره)
    ·      اختلال مهر طلبی من
    ·      اخلال کمال گرایی من
     و دلایل دیگری که شاید در بررسی موضوع توسط دیگران،‌ اشکال من ارزیابی شود. 
    حال مشکل من در هر کدام از موارد بالا که باشد می توان با حل کردن آنها بعلاوه یاد گرفتن مهارت تصمیم گیری، اشتباهات در تصمیم گیری خود را کاهش دهم. 
    توضیحاتی بالا فقط نشان دهنده این موضوع بود که من نیاز به یاد گرفتن مهارت تصمیم گیری دارم وگرنه نمی خواهم مسئولیت شکست های خودم را به گردن دیگران بیندازم. اگر من نتوانسته ام در مقاطع مهم، تصمیم درست بگیرم فقط خودم مسئول هستم و دیگران فقط تاثیر گذار بر شرایط محیطی بوده اند. ولی من مسئول هستم زیرا نباید می گذاشتم آنها به راحتی روی تصمیم و انتخاب های من تاثیر گذار باشند. 
    البته من تصمیمات فردی اشتباه نیز کم نداشته ام. آنها بیشتر در حوزه فردی و خانوادگی بوده است. 
     

  11. مجتبی رضایی گفت: (عضو ویژه)

    به نظرم طبقه بندی جالب و کاربردی هست.

    خاطره ای تو ذهنم هست که با توجه به طبقه بندی گفته شده زیر مجموعه تصمیم های مذاکره ای و مدیریتی محسوب میشه.

    چند سال گذشته تازه به واسطه محمد رضا با مذاکره آشنا شده بودم و از اونجایی که برام جذاب بود و تازگی هم داشت تمامی فایل های مذاکره رو دانلود کردم و تقریبا هر روز توی مسیر خونه تا محل کار گوش می دادم. خیلی از این تکنیک ها و ترفند ها رو روی همکارام و دوستام تست می کردم و حس خوبی هم داشت. اون زمان یادگیری عمیق اتفاق نیفتاده بود و هر چی که بود از جنس حفظ کردن بود و به دلیل یکپارچه نبودن و البته فراموش کردن نتونستم تو موقعیت های مختلف ازشون استفاده کنم.

    یک روز جلسه ای با مدبر خدمات یک شرکت دولتی داشتم که باید ایده ای رو برای ایشون پرِزِنت می کردم و اگه اون قرارداد رو میگرفتم موفقیت خوبی محسوب می شد.

    از یکی دو روز قبل هم بحث سکوت و تاتولوژی تو ذهنم مونده بود. جلسه شروع شد و من به خیال خودم داشتم سعی می کردم حواسم به حرف ها و امتیازات رد و بدل شده در طول مذاکره باشه و هر جا که نیاز بود از سکوت و تاتولوژی استفاده کنم به امید اینکه نتیجه بده.

    جلسه تموم شد و بعدا مشخص شد که تصمیم مدیر به واسطه برداشتی که از اون جلسه داشت و مسولیتی که احتمالا باید قبول میکرد ، این بود که با اجرای ایده تو شرکت موافقت نکنه.

    به راستی که تصمیم های ما بر روی تصمیم های آتی طرف مقابل تاثیر گذار هست.

  12. مجتبی رضایی گفت: (عضو ویژه)

    به نظرم طبقه بندی بسیار جالب و کاربردی هست .
    خاطره ای از تصمیم گیری تو ذهنم هست که با توجه به طبقه بندی گفته شده زیر مجموعه تصمیم های مذاکره ای و مدیریتی محسوب میشه.
    چند سال گذشته تازه به واسطه محمد رضا با مذاکره آشنا شده بودم و از اونجایی که برام جذاب بود و تازگی داشت تمامی فایل های مذاکره رو دانلود کردم و تقریبا هر روز توی مسیر خونه تا محل کار  مرتب گوش میدادم. خیلی از این تکنیک ها و ترفند ها رو روی همکارام و دوستام تست می کردم و حس خوبی هم داشت . البته چون اون زمان یادگیری عمیق اتفاق نیفتاده بود و هر چی که بود از جنس حفظ کردن بود و به دلیل یکپارچه نبودن و البته فراموش کردن نتونستم تو موقعیت های مختلف ازشون استفاده کنم.
    یک روز جلسه ای با مدیر خدمات یک شرکتی دولتی داشتم که باید ایده ای رو برای ایشون پرزنت می کردم و اگه اون قرار داد رو میگرفتم موفقیت خوبی محسوب میشد. از یکی دو روز قبل هم بحث سکوت و تاتولوژی تو ذهنم مونده بود . جلسه شروع شد و من سعی می کردم در طول مذاکره به خیال خودم از سکوت و تاتولوژی استفاده کنم به امید اینکه نتیجه بده. خلاصه اون جلسه تموم شد و بعدا مشخص شد که تصمیم مدیر به واسطه برداشتی که از اون جلسه داشت و مسوولیتی که احتملا باید می پذیرفت این بود که موافقت نکنه.
    به راستی که تصمیم های ما بر روی تصمیم های آتی طرف مقابل تاثیر گذار هست.
     

  13. به نظر من نکته بسیار قابل تامل در اهمیت تصمیم گیری این است که در تعریف مدیریت گفته شده که مدیریت یعنی تصمیم گیری و انسان در تمامی رفتارهای ریز و درشت خود حتی در رفتارهای فیزیولویکِ خود با چالش انتخاب و تصمیم گیری مواجه هست و از نظر من این خیلی جالبه که نفسِ انتخاب با طبع انسانی سازگارتر است تا وضعیتهای تک گزینه ایی.

  14. ساناز مجرد گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    تصمیم‌گیری از آن دسته اموری است که هر روز انجام می‌دهیم؛ اما تلاش برای یادگرفتن تصمیم‌گیری از آن کارهایی است که وقتی به سراغ آن می‌رویم که تصمیم‌های بدی گرفته‌ایم و خودمان را به مهلکه کشانده‌ایم یا بر سر دور راهی چه کنم گرفتار شده‌ایم.

    هر چند برای یاد گرفتن هیچ وقت دیر نیست؛ اما همه این قدر خوش‌شانس نیستند که در یکی از دو وضعیت اسف‌باری که گفتم گرفتار شده باشند و سپس بتوانند با یاد گرفتن تصمیم‌گیری در همان زمان گرفتاری، کمی از مصیبت یا تردیدشان را جبران کنند. امیدوارم اگر هنوز در این وضعیت‌ها گرفتار نشده‌اید، کمی زودتر این درس را شروع کنید. پیشنهاد می کنم تمرین دسته‌بندی تصمیم‌گیری بر اساس مدل کانمن را به عنوان بخشی از برنامه روزانه‌تان در نظر بگیرید.

  15. خسرو تقی زاده گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    با درود

    راجع به تصمیم گیری فکر میکردم که آیا تصمیم نگرفتن خود یک تصمیم گیری است؟

    مثالی در ذهنم تدایی شد تصمیم گیری کمک کردن یا نکردن به گدایی که سر چهار راه ایستاده چه فرقی با تصمیم گیری یک مو ضوع با اهمیت مثل انتخاب شریک زندکی یا کاری دارد؟ در نگاه اول گفتم با هزار تومان کمک من به آن شخص نه تاثیری در زندگی من دارد نه طرف مقابل و اما با انتخاب کردن شریک چه چیزهایی در انتظار من هستند وبا انتخاب نکردن از چه چیزهایی محروم خواهم شد.

    راجع به این دو موضوع فکر می کردم ، با خودم گفتم اگر من و شما به گدای سر چهارراه پول ندهیم دیگر دلیلی برای ایستادن در آنجا را ندارد. پس نتیجه این تصمیم گیری یعنی شهر بدون گدا.

    اینجا بود به خودم امیدوار شدم که جزئی از تفکر سیستمی را یاد گرفتم وحالا به امید اینکه درست تصمیم بگیرم،درس تصمیم گیری را شروع میکنم تا خدای نکرده گدایی گرسنه نماند

  16. پرستو امین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    بسیار خوشحالم که بعد از کارگاه عزت نفس و درک اهمیت آن به عنوان مسیر اصلی، می خواهم دروس تصمیم گیری رو شروع کنم. حتی معرفی این درس و کامنت های دوستان در این زمینه انرژی و شوق مطالعه ی این مهات رو در من بیشتر کرد. متوجه شدم که برای تصمیم گیری درست یا لااقل بهتر، اول باید مهارت پیدا کردن یا دیدن گزینه های موجود را یاد بگیرم. بر ترس های خودم در این زمینه غلبه کنم و مسئولیت تصمیماتم را به عهده بگیرم. سعی می کنم کلیات فرایند تصمیم گیری را بارها مرور کنم تا بدانم چه می خواهم و برای چه این درس را انتخاب کرده ام…

  17. فرشاد پورمحمدی گفت: (عضو ویژه)

    داشتم دیدگاه خانم رویا  رو میخوندم که زحمت کشیده بودن و ترجمه ای از یه قسمت از کتاب paradox of choice رو انجام داده بودن  و این ترجمه خیلی به نظرم جالب آمده و خواستم تحلیلمو از این متن بنویسم.

    من اگر بدونیم دقیقا چی  میتونه احساس خوب در من  به وجود بیاره میتونم دقیقا به این پرسش جواب بدم که  چی میخوام . و اگر دقیقا بدونم که چی میخوام  میتونم تصمیمات دقیقتر و بهتری برای رسیدن به آنها بگیرم.

    سوال اینجاست که چی میتونه در من احساس خوب به وجود بیاره؟

    احساس خوب کردن در زندگی به نظر آقای (دنیل کانمن) به سه عامل بستگی داره.

    ۱-میزان رضایتی که توقع داریم از آن چیز .

    ۲-میزان رضایت از آن چیزی که در حال تجربش هستیم.

    ۳-میزان رضایت از خاطراتی که در اثر تجربه کردن آن چیز باقی مانده.

     

    اگر این ۳ فاکتور میزان رضایت مندی از آن چیز  با هم برابر بودند  باعث احساس خوب  در مورد آن چیز در من میشه  و این احساس خوب خود دلیلی محکم برای خواستن و رسیدن بوده و باعث گرفتن تصمیمات درستر و هدفمند تر شده.

    واگر این سه فاکتور میزان رضایت مندی از آن چیز با هم در تزاد باشند  باعث سر درگمی در انتخاب میشه  و نمیدونیم دقیقا چی میخوایم  و این موضوع  باعث این میشه که نتونیم تصمیم بگیریم  و اگر هم بگیریم تصمیم درستی نباشه.

    میزان رضایتم از  خاطراتی که از آن تجربه به جا مانده میتونه یک فاکتور مهم در احساس خوب  داشتن از آن چیز باشه.

    خود همین خاطرات خوب داشتن به peak و end  رابطه بستگی داره

    (peak به بیشترین میزان لذت و رنجی که در طول تجربه احساس کردیم گفته میشه)

    (end به میزان درد و رنجی که در پایان تجربه احساس کردیم گفته میشه)

    اگر در به یاد آوری تجربیاتی که کردیم دچار اشتباه بشیم  باعث به وجود آمدن یه احساس کاذب در من شده  که این احساس ممکنه با واقعیتی که در حال تجربش هستم و همچنین با توقعم از آن چیز در تزاد باشه  و باعث یک تصمیم اشتباه و یه احساس بد بشه.

     

  18. فرشاد پورمحمدی گفت: (عضو ویژه)

    توی این مدتی که شروع کردم به خوندن درسهای mba همش موقع بازکردن درسهایی که باید بخونم چشمم به سر فصل مهارت تصمیم گیری میفتاد و به خودم میگفتم باید درس جالبی باشه واسه خوندن.  تا اینکه امروز بعد از اینکه توی یه موقعیت خیلی سخت یه تصمیم خیلی سخت گرفتم با خودم به فکر فرو رفتم که آیا این تصمیمی که گرفتم درست هست یا نه آیا برای من چه عواقبی میتونه داشته باشه . توی این خیالها و فکرا بودم که یه دفعه یاد سرفصلی که چند روز پیش توی متمم خونده بودم افتادم ((مهارت تصمییم گیری))

    قبل از اینکه راهنمای درسو بخونم با خودم اصلا فکر نمیکردم که اصلا تصمیم گیری میتونه تا این حد فاکتورهای متفاوتی داشته باشه . برام خیلی جالب بود که با دونستن این فاکتورها چقد میتونم از تصمیمات اشتباه دوری کنم . افسوس میخورم که چرا در دانشگاه و مدارس به جای گذراندن این همه واحد بیهوده من حتی یک واحد هم درس تصمیم گیری نداشتم .

    ممنونم از شما که این بستر رو برای کسانی که شاید هیچ وقت فرصت آشنایی با این مطالب رو پیدا نمیکردن به وجود آوردین

  19. علیرضا امینی نائینی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    ما عموما فراموش می کنیم که تصمیم نگرفتن خود یک تصمیم است…

    کسی که تصمیم می گیرد فردا در مورد استعفا فکر کند، یعنی امروز تصمیم گرفته است که استعفا ندهد.

  20. تصمیم گیری اصلی ترین امر زندگی هر فرد به حساب میاد . ولی شاید به جرات بشه گفت ۹۰ درصد مردم به نوعی درگیر ترس تصمیم گیری هستند و چه خوب بیان کردن جناب شعبانعلی این مهم رو . به هر حال من از دو مطلب در این سایت وزین به نتیجه رسیدم که اکثر چالشهای موجود ما با این دو مسئله حل خواهد شد ، که البته این دو مطلب به گونه ای در هم آمیخته شده اند یکی تصمیم گیری و دیگری عزت نفس . و بسیار خوب آقای شعبانعلی این دو موضوع رو تحلیل کردن . ماه گذشته در یک کلاسی حضور داشتم در مدرسه کسب و کار لوتوس که یکی از اساتید به موضوع ترس های تصمیم گیری پرداختن که بنده رو یاد مطالب این سایت و بیانات جناب شعبانعلی انداخت .

    پیروز و موفق باشید