Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


چند کتاب مدیریت زمان | معرفی و اشاره به نکات کلیدی هر کتاب


کتابهای مدیریت زمان

شیوهٔ ما در متمم این است که کتاب‌ها و مقالات مرتبط با هر درس را هم‌زمان با نقل مطالب آن‌ها معرفی می‌کنیم. لینک این کتاب‌ها و مقاله‌ها را می‌توانید در علامت‌های مثبتی که داخل پرانتز قرار گرفته (+) ببینید و دنبال کنید.

در عین حال در برخی موضوعات، کتاب‌ها و منابع پرکاربردتر و شناخته‌شده‌تر را در قالب یک فهرست مستقل معرفی می‌کنیم.

تا کنون فهرست‌های متعددی به این شیوه تنظیم و ارائه شده‌اند که از جملهٔ آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  فهرست کتابهای مذاکره

  فهرست کتابهای گیمیفیکیشن

  فهرست کتابهای زبان بدن و ارتباط غیرکلامی

  فهرست کتابهای عزت نفس

به همین سبک و بر همین منوال، این بار می‌خواهیم تعدادی از کتاب‌های مدیریت زمان را معرفی کنیم. البته مدیریت زمان را در این‌جای به معنای عام‌تر آن در نظر می‌گیریم و به کتاب‌هایی هم که به موضوع افزایش بهره‌وری پرداخته‌اند اشاره می‌‌کنیم.

پس از معرفی هر کتاب، در حد چند جمله به موضوع اصلی و نکات کلیدی آن کتاب هم اشاره می‌‌کنیم تا راحت‌تر بتوانید دربارهٔ انتخاب و مطالعهٔ آن‌ها تصمیم بگیرید. همان‌طور که می‌دانید، بعضی از کتاب‌ها یک صفحهٔ معرفی اختصاصی هم در متمم دارند. ما در صفحات اختصاصی با جزئیات بیشتری به کتاب‌ها می‌پردازیم و در کنار ارائه‌ی خلاصه هر کتاب، آن را به شکل بسیار مختصر هم نقد و ارزیابی می‌کنیم.

پیش از معرفی کتاب‌ها، لازم به یادآوری است که محمدرضا شعبانعلی در سال‌های گذشته، چند فایل صوتی کوتاه هم دربارهٔ‌ مدیریت زمان منتشر کرده که با مراجعهٔ به صفحهٔ زیر می‌توانید آن‌ها را دانلود کنید:

دانلود فایلهای صوتی مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان | برایان تریسی

کمی سخت است که فهرست‌مان را، در متمم که تأکید ویژه‌ای بر علمی و مستند بودن کتاب‌ها دارد، با کتابی از برایان تریسی آغاز کنیم؛ نویسنده‌ای که برخی او را به عنوان سخنرانی انگیزشی می‌شناسند و نیز گاهی دقّت و حتی صحّت مطلب، در پای ساده‌سازی‌هایش قربانی می‌شود.

با این حال واقعیت این است که کتاب مدیریت زمان برایان تریسی یکی کتابهای معروف مدیریت زمان است و تقریباً همهٔ کسانی که در این حوزه کار می‌کنند آن را می‌شناسند. کتاب مانند برخی دیگر از کارهای تریسی ضعف‌هایی دارد، اما اگر منصف باشیم و آن را با سایر کتابهای مدیریت زمان که طی چند دههٔ اخیر به بازار عرضه شده‌اند مقایسه کنیم، می‌توان گفت کتاب مفیدی است که نکات ارزشمند فراوانی در آن مطرح شده‌اند.

کتاب مدیریت زمان برایان تریسی

از میان کتاب‌های برایان تریسی، به قضاوت متمم، کتاب مدیریت زمان و کتاب روانشناسی فروش تا حدی قابل‌اتکا‌تر هستند و خواندن‌شان می‌تواند برای علاقه‌مندان توسعه فردی و یادگیری مهارت فروش مفید باشد. کتاب مدیریت زمان تریسی را انجمن مدیریت آمریکا منتشر کرده است و ما در متمم در مطلب جداگانه‌ای با جزئیات بیشتر به آن پرداخته‌ایم:

معرفی، خلاصه و نقد کتاب مدیریت زمان برایان تریسی

ضمناً انجمن مدیریت آمریکا لینک دانلود فایل PDF کتاب را هم روی وب‌سایت خود قرار داده است.

کتاب به پایان رساندن کارها | دیوید آلن

کتاب دیوید آلن هم از جمله کتاب‌های قدیمی در این حوزه است که هنوز هم خوانندگان بسیاری دارد و معمولاً در قفسهٔ مدیریت زمان و افزایش بهره‌وری کتابفروشی‌ها جایی را به خود اختصاص می‌دهد.

آلن عنوان Getting Things Done را برای کتابش انتخاب کرده که با عناوینی مانند «به انجام رساندن کارها» یا «روشی برای انجام بهتر کارها» به فارسی ترجمه شده و نسخه‌های متعددی از آن هم در قالب کتاب صوتی موجود است.

کتاب مدیریت زمان - روش به انجام رساندن کارها - دیوید آلن

این کتاب دیوید آلن آن‌قدر دیده و خوانده شده که مخفف عنوان کتاب در زبان انگلیسی کاملاً‌ رواج دارد و اگر از تکنیک GTD حرف بزنید، تقریباً هر کسی که در زمینهٔ مدیریت زمان کار کرده باشد، متوجه می‌شود که منظورتان روشی است که دیوید آلن در کتاب خود پیشنهاد کرده است. در سال‌های اخیر اصطلاح GTD در کتاب‌های فارسی هم به کار رفته و چشم و گوش خوانندهٔ فارسی‌زبان با آن آشناست.

ما یکی از درس‌های مدیریت زمان متمم را هم به این تکنیک اختصاص داده‌ایم:

برنامه ریزی به روش GTD

می‌توان گفت آلن مدیریت زمان را در قالب یک فرایند می‌بیند و تعریف می‌کند. فرایندی که باید مدام در ذهن ما فعال باشد. یعنی مدام مراقب باشیم که فهرست دقیقی از کارهایمان داشته باشیم. دقت کنیم که کارهای کوچک به این فهرست راه پیدا نکنند و به سرعت انجام شوند. دائماً تصمیم بگیریم که کدام کارها باید در فهرست بمانند. اولویت‌ها را بررسی کنیم. در صورت لزوم کارها را تفویض کنیم و خلاصه، مراقب باشیم که همواره سوارِ بر کارها باشیم؛ نه این‌ که کارها سوار ما شوند و عنان زندگی ما را در اختیار بگیرند.

کتاب عادت به اکنون | نیل فیوره

نیل فیوره هم که در فارسی گاهی نامش را به صورت نیل فیوری می‌نویسند کتابی دارد به نام The Now Habit که با عنوان «عادت به اکنون» به فارسی ترجمه شده است.

اگر بخواهیم همهٔ حرف‌های نیل فیوره در کتاب عادت به اکنون را در چند جمله خلاصه کنیم باید بگوییم که او معتقد است «اکثر کسانی که می‌گویند مشکل مدیریت زمان دارند، مشکل اصلی‌شان مدیریت زمان نیست. بلکه اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها باعث شده که گرفتاری‌های مختلف برایشان به وجود بیاید. با این حال، متوجه نیستند و فکر می‌کنند اگر مهارت مدیریت زمان را بیاموزند، مشکل‌شان حل می‌شود.»

به بیان دیگر می‌توان گفت نیل فیوره بحث مدیریت زمان را زیرمجموعهٔ موضوع بزرگ‌تری تحت عنوان انضباط شخصی یا نظم درونی می‌داند. هر چقدر این نظم درونی قوی‌تر باشد و تسلط بیشتری بر خودمان پیدا کنیم، در مدیریت زندگی قوی‌تر خواهیم بود و زمان هم بیشتر و بهتر در کنترل ما خواهد بود.

کتابهای مدیریت زمان - عادت به اکنون - نیل فیوره

از این منظر می‌توان گفت کتاب عادت به اکنون با بسیاری از کتاب‌های مدیریت زمان فرق دارد. چون نویسنده به جای این که مستقیم به سراغ تکنیک برود، می‌کوشد صورت مسئله را تغییر دهد و آن را به شکل واقعی‌تری تعریف کند.

دفتر کار را زودتر ترک کن | لورا استک

خوانندهٔ فارسی‌زبان معمولاً لورا استک را با کتاب «انجام درست کارهای درست» می‌شناسد؛ تنها کتابی که از او به فارسی ترجمه شده است. لورا استک از علاقه‌مندان پیتر دراکر است و در این کتاب، تقریباً حرف‌ها و ایده‌های را که دراکر در کتاب «Effective Executive یا مدیر موثر» بیان کرده، به زبان امروزی شرح داده است. در واقع، خود عنوان کتاب هم، جملهٔ دراکر است؛ آن‌جا که می‌خواهد اثربخشی را تعریف کند.

همین خانم لورا استک کتاب قدیمی‌تری دارد با عنوان Leave The Office Earlier که می‌توان آن را به «دفتر کارَت را زودتر ترک کن» ترجمه کرد.

دفتر کار را زودتر ترک کن

حرف‌های لورا استک در این کتاب، ظاهراً ساده به نظر می‌رسند. اما هم‌چنان بسیاری از ما آن‌ها را جدی نمی‌گیریم و از این منظر تکرارشان مفید و ضروری است. آن‌چه را او در کتاب خود مطرح کرده می‌توان به دو بخش تقسیم کرد:

هنجارهای فرهنگی که باید تغییر کنند

ریشهٔ بخش قابل‌توجهی از الگوها و هنجارهای فرهنگی ما به دورانی بازمی‌گردد که انقلاب صنعتی به تازگی شکل گرفته بود و بخش بسیاری از کارها مکانیکی و فیزیکی بودند.

به عنوان مثال وقتی یک اپراتور دستگاه پرس پشت دستگاه نیست، مشخص است که مشغول انجام کار نیست. در این جنس کار، حضور فیزیکی به معنای فعالیت است و این که فرد دقیقاً به میز کار یا پنل دستگاه یا صندلی‌اش چسبیده باشد، می‌تواند نشانهٔ این باشد که مشغول کار است. اما بسیاری از کارهای جدید، به نوعی کار فکری محسوب می‌شوند و در این جنس کار، نمی‌توان «حضور فیزیکی» و «کار» را معادل یکدیگر در نظر گرفت.

هنجارهای نادرست دیگری هم وجود دارند. مثلاً‌ مدیران از کارکنان خود انتظار دارند که در خانه برای کار وقت بگذارند یا پیام‌ها را جواب دهند. اما در مقابل، اگر کارمندان آن‌ها در محیط کار بخواهند کوچک‌ترین کار شخصی یا مرتبط با خانواده را انجام دهند، دلگیر می‌شوند و ابراز نارضایتی می‌کنند.

ساعت کار طولانی و پُرکاری هم از جمله ارزش‌هایی است که در بسیاری از کارها دیگر به اندازهٔ گذشته معنا ندارد. اگر کارگر بخواهد آجر جابه‌جا کند، شاید بتوان گفت هشت ساعت کار از چهار ساعت کار بیشتر است و تقریباً دو برابر ارزش دارد. اما آیا برای یک مدیر پروژه یا کارشناس تولید محتوا هم می‌توان همین را گفت؟ احتمالاً نه.

در کارهای فکری، کیفیت مهم‌تر از کمّیت است و کیفیت چیزی نیست که بتوان آن را با نشانه‌های سادهٔ ظاهری و شاخص‌های مکانیکی سنجید.

باید پروتکل‌های مربوط به مدیریت زمان در شرکت‌ها تعریف شود

همهٔ ما می‌دانیم که ایمیل‌های غیرضروری، پیام‌های صوتی، جلسات بی‌فایده و وقفه‌های بی‌مورد ناشی از حضور همکاران، از جمله عوامل اتلاف وقت در محیط کار هستند.

اگر افراد به درستی با اتیکت آشنا باشند، طبیعتاً رفتارهای اشتباه کمتری از آن‌ها سرمی‌زند. اما از آن‌جا که افراد بسیاری از اصول اتیکت و نتیکت آشنا نیستند، لورا استک پیشنهاد می‌کند که شرکت‌ها و سازمان‌ها مجموعه‌ای از پروتکل‌ها را با عنوان اتیکت ارسال پیام صوتی، اتیکت برگزاری جلسه و اتیکت ارسال ایمیل تعریف کند تا هم استانداردهای رفتاری کارکنان بهتر شود و هم اتلاف وقت در شرکت‌ها و سازمان‌ها کاهش پیدا کند.

کتاب کار عمیق | کال نیوپورت

کال نیوپورت کتابی دارد به عنوان Deep Work یا کار عمیق که در میان فارسی‌زبانان هم از آن به‌شدت استقبال شده است. این کتاب را هم زیرمجموعهٔ بحث مدیریت زمان و بهره‌وری در نظر گرفت.

مدیریت زمان - کتاب کار عمیق

البته نیوپورت در این کتاب کمتر در سطح تکنیک‌ها درگیر شده و کوشیده در لایه‌ای بالاتر به این موضوع بپردازد. اصل حرف نیوپورت همان‌طور که در عنوان کتاب هم آمده این است که ما ساعت‌های کمی را به کار عمیق مشغول می‌شویم. عمیق به این معنا که واقعاً از جهان اطراف خود جدا شویم و تمام ذهن و زمان خود را به یک کار مشخص اختصاص دهیم.

این حرف در ظاهر ساده است. اما اجرای آن پیچیدگی‌های بسیاری دارد. مثلاً کسی می‌تواند کار عمیق انجام دهد که ساعت‌های دیگری را هم به صورت ساختارنیافته بگذراند و به این شکل، انرژی ذهنی مورد نیاز برای کار عمیق را ذخیره کند.

ضمن این که کار عمیق بسته به شغل و زندگی هر فرد مصداق متفاوتی پیدا می‌کند. می‌توانید به یک نویسنده پیشنهاد کنید که ماه‌ها در کلبه‌ای روستایی یا خانه‌ای کوهستانی زندگی کند و کتابش را بنویسد. تجربهٔ کار عمیق برای چنین فردی چندان دشوار نیست. اما به یک روزنامه‌نگار که باید گزارشی از رویداد امروز را فردا برای نشریه‌اش بفرستد، نمی‌توان چنین کاری را توصیه کرد.

ما در متمم، خلاصهٔ کتاب کار عمیق را مرور کرده و نقد مختصری هم بر آن نوشته‌ایم:

معرفی، نقد و خلاصه کتاب کار عمیق

کتاب مدیریت توجه | نیر ایال

نیر ایال که او را با کتاب قلاب می‌شناسیم، دومین کتاب مشهور خود را در زمینهٔ مدیریت زمان و جلوگیری از حواس‌پرتی نوشته است: Indistractable.

او در کتاب مدیریت توجه کوشیده از دو زاویه به بحث افزایش تمرکز و مدیریت توجه بپردازد. یکی از این دو وجه، تکنیک‌هایی هستند که در کتاب‌های مختلف می‌بینیم و ایال هم تعدادی از آن‌ها را در کتاب خود آورده است. وجه دیگر، جنبهٔ روانشناسی ماجراست. ایال بر این باور است که مدیریت توجه و افزایش بهره‌وری صرفاً به چند تکنیک محدود نمی‌شود و ما باید ریشه‌های عمیق‌تر حواس‌پرتی خود را پیدا کنیم.

کتاب مدیریت توجه

ما این کتاب را هم در قالب یک درس مستقل در متمم معرفی و بررسی کرده‌ و مهم‌ترین نکات مطرح شده در آن را فهرست کرده‌ایم:

معرفی کامل‌تر کتاب مدیریت توجه

فایل صوتی آموزش مدیریت توجه

محمدرضا شعبانعلی در فایل صوتی آموزشی مدیریت توجه به مباحث مختلف مرتبط با مدیریت توجه پرداخته که از زیرمجموعه‌های مدیریت زمان محسوب می‌شود.

موازی‌کاری، فرهنگ چندزمانی،‌ تفاوت توجه و تمرکز، تقویت ماهیچه‌های توجه و روش‌های افزایش تمرکز از جمله موضوعاتی هستند که در این مجموعهٔ صوتی به آن‌ها پرداخته شده است.

این مجموعه که می‌توان آن را یک کتاب صوتی دربارهٔ مدیریت توجه و تمرکز دانست، بر پایهٔ مطالعات، تحقیقات و پژوهش‌های علمی تهیه و تولید شده است.

برای مشاهدهٔ فهرست موضوعات این مجموعهٔ آموزشی و تهیهٔ آن می‌توانید روی دکمهٔ زیر کلیک کنید:

معرفی چند کتاب دیگر درباره نظم و برنامه ریزی و افزایش بهره وری

اگر می‌خواهید علاوه بر کتابهایی که در این‌جا معرفی شد باز هم چند کتاب درباره نظم و برنامه ریزی ببینید، می‌توانید به صفحهٔ اختصاصی کتابهای افزایش بهره وری سر بزنید. اگر هم برنامه ریزی و مدیریت زمان برای شما بخشی از یک برنامهٔ بزرگ‌تر است و هدف اصلی‌تان این است که برای توسعه فردی وقت بگذارید، پیشنهاد می‌کنیم فهرست کتابهای توسعه فردی را مرور کنید.

کتابهای افزایش بهره وری و مدیریت زمان
کتابهای افزایش بهره وری
کتابهای افزایش بهره وری و مدیریت زمان
کتابهای توسعه فردی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۴۹ نظر برای چند کتاب مدیریت زمان | معرفی و اشاره به نکات کلیدی هر کتاب

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : غفور غفوری

    البته تونی بوزان معتقد است مدیریت زمان در واقع یک اشتباه رایج است، چون زمان نیازی به مدیریت توسط انسان ندارد و اساسا چنین اجازه ای هم به ما نمیدهد، زمان میلیون ها سال است که خودش را مدیریت کرده و همینطور هم ادامه خواهد داد، کاری که باید انجام بدهیم این است که ما "خودمان را" در قالب زمان مدیریت کنیم.
    در مورد مدیریت زمان بخش هایی از کتاب «هفت عادت مردمان موثر»نوشتۀ «استفان کاوی» هم می تواند مفید باشد. جدول زیراز همین کتاب است:

    این جدول امور روزمره را به این ترتیب اولویت بندی می کند:
    1- امور مهم و ضروری: مثل دندان دردی که وخیم شده یا شب امتحان برای دروسی که در طول ترم مطالعه نشده اند
    2- امور مهمی که هنوز وقت برای انجامشان داریم
    3- کارهای غیر مهمی ولی اضطراری مثل میهمانی ها یا تلفن هایی که به ما شده
    4- امور غیر مهم و غیر اضطراری، مثل وقت گذرانی های بی دلیل در فیس بوک و اینستاگرام

    ● شمارۀ یک را فعلا ناچاریم در اولویت قرار دهیم
    ● شماره سه و چهار را حتی الامکان باید حذف و یا به دیگران تفویض نمود
    تفویض امور به نیروهای آموزش دیده، با تجربه و توانمند، خود، یکی از راه های افزایش بهره وریست. تولید کننده با صرف یک ساعت وقت و انرژی می تواند یک واحد محصول تولید کند. در صورتی که یک مدیر با صرف همان وقت و انرژی میتواند ده، پنجاه یا صد واحد محصول تولید کند. در تفویض ناظرانه مدیر فقط نظارت می کند و توجهش را به جای "شیوه ها" به "نتایج" مورد نظر معطوف می سازد، اجازه می دهد افراد خودشان شیوه های خود را انتخاب کنند، اما آنها را متعهد می سازد تا نتایج مورد نظرش را به وجود بیاورند.
    ● اما کلید طلایی مدیریت زمان، شماره دو است که بالاترین اولویت را دارد و در صورت تبدیل انجام امور شمارۀ دو، به یک عادت، بعد از مدتی خواهیم دید همۀ امور شمارۀ یک، قبلا انجام گرفته اند، قبل از اینکه به مرحلۀ ضرورت برسند
    استفاده از نقشۀ ذهنی یا Mind_map هم می تواند مفید واقع شود که تا جایی که به خاطر دارم قبلا در متمم به آن پرداخته شده.

  1. امیر کریمی گفت: (عضو ویژه)

    من برای اینکه کتاب های مدیریت زمان رو شروع کنم اول باید یه مدیریت زمان کنم. 

  2. کتابی که به من در قدم اول و راه افتادن در این مسیر کمک کرد، کتاب راه و چاه موفقیت نوشته‌ی مارک مک کورمک بود. فردی که به ابتدا به عنوان یک وکیل و مدیر برنامه در ورزش گلف کارش را شروع کرد و سپس یک شرکت بزرگ سرگرمی و ورزشی را تاسیس کرد و توسعه داد. بخش جالبی از نوع نگاه و مثال‌های مطرح شده در کتاب را ذکر می‌کنم که شاید برای دوستان جالب باشد:

    رابرت آلن، رییس سابق شرکت هواپیمایی دلتا، نخستین بار مرا با اصطلاح «دارایی از دست رفته» آشنا کرد. او این اصطلاح را برای توصیف یک صندلی خالی در هواپیما به کار برد. آلن گفت: «مهم نیست چه قیمتی روی یک صندلی هواپیما گذاشته‌ایم. اگر هواپیما به پرواز در آید و آن صندلی خالی بماند، ارزشش به صفر تنزل کرده و به سرمایه‌ای از دست رفته تبدیل می‌شود.» 

    ارزش جایی در هواپیما مستقیما به این مسئله بستگی دارد که کسی رویش بنشیند. حال این که قیمتش هزار دلار باشد یا یک دلار. صندلی وقتی ارزش دارد که اشغال شده باشد. نگرش افراد سازمان یافته به زمان، شبیه نگاهی است که آلن به صندلی‌هایش داشت. هر لحظه‌ای، ارزشی دارد. اگر آن لحظه تلف شود، ارزشش از دست رفته و باز نیافتنی است. وقتی از دست رفت، برای همیشه از دست رفته است.

    شاید کتاب از لحاظ علمی موارد ۱۰۰% درستی را بیان نکند؛ اما با توجه به اینکه آقای مک کورمک از مدیران موفق در صنعت ورزش و سرگرمی بوده است، می‌توان گفت که خواندن این کتاب خالی از لطف نیست. البته که تقریبا اکثر مثال‌ها و موقعیت‌های مطرح شده در کتاب، بر اساس تجربه‌های شخصی یکی از مدیران بزرگ این صنعت نوشته شده و به همین دلیل فکر می‌کنم که ارزش وقت گذاشتن داشته باشد.

  3. فریبا ابراهیمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    منِ عاشقِ برنامه ریزی و مدیریت زمان بعد از خوندن این دوره درس و همینطور خوندن کامنت دوستان ، مطالب کاربردی زیادی یادگرفتم که یا نمی دونستم یا از اهمیت شون بی اطلاع بودم . 

    با نگرش جدیدم در حال اصلاح باگ های برنامه ریزیم هستم.

    نمیدونم فرصت کنم این کتابها رو بخونم یا نه ؛ چون تمام تایمی که این روزها ؛ میتونم برای یادگیری بزارم رو اختصاص دادم به متمم .

    با اینکه یکی از لذت هام کتاب خوندنه اما تصمیم قاطع گرفتم زمانی کتاب بخونم که زمان یادگیری داشته باشم و دارم تمرین میکنم جلوی عطشم برای خوندن تند و سریع رو بگیرم. روشی که قبلا داشتم و معمولا حجم عظیمی از اطلاعات رو وارد مغزم میکردم بدون اینکه یادگیری عمیقی اتفاق افتاده باشه.

    این روزها متمم اولین و امن ترین مرجع یادگیری من هست.

  4. عبدالله تنگ ریز گفت: (عضو ویژه)

    کتاب قورباغه ات را قورت بده از بریان تریسی، برای شروع کار و انگیزه بیشتر، میتونه مفید باشه.
    همچنین کتاب اثر مرکب از دارن هاردی که خیلی از دوستان هم به آن اشاره کرده اند.

  5. محمد منصوری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    زمانی توصیه جالبی در خصوص زمان از مدیرم گرفتم. "سعی کن با زمان رفاقت کنی و نه رقابت". هر چند به ظاهر جمله ساده ای هست ولی تاثیر بنظرم رسیدن به عمق اون و کاربردش میتونه خیلی مفید باشه. اینکه ما هر روز درگیر این باشیم که به نحوی تعداد فعالیت‌های بیشتری انجام بدیم و زمان اندکی که داریم رو فشرده‌تر کنیم صرفا باعث میشه کیفیت کمتری در زندگیمون داشته باشیم. در هر صورت زمان از ما بسیار قوی‌تره و قطعا برند این نگاه و رقابت اون هست.

     

  6. مرضيه رفعتي گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    از بین کتابهای مطرح شده، کتاب «ذهن حواس جمع» نیر ایال و «کارعمیق»کال نیوپورت رو خوندم، علاوه بر اونها «اثر مرکب» از دارن هاردی و آخرین اونها «فرمول برنامه ریزی» دیمون زاهاریادس رو هم مطالعه کردم که کتاب آخر، ده مورد ازمشهورترین سیستمهای برنامه ریزی رو به همراه روش مورد نظر نویسنده معرفی و بررسی کرده است.
    به نظرم خوندن این کتابها برای الگو و ایده گرفتن در زمینه روشهای مدیریت زمان خیلی خوبه، به شرط اینکه بتونیم بین اونها و سبک زندگیمون یک رابطه انعطاف پذیر ایجاد کنیم و قبل اون روی مواردی مثل کمال گرایی، اهمال کاری و هدفگذاری درست، تسلط نسبی پیدا کرده باشیم.

  7. سوده عابدینی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    به نظرم درست ترین روش برای مدیریت زمان اینه که اطلاعات زیادی از منابع خوب کسب کنیم و یاد بگیریم تا بهترین و مناسبترین شیوه برای خودمون رو ایجاد کنیم. چون احتمالا هیچکدوم از منابع صد در صد قابل اجرا نیستن.

  8. برایان تریسی نویسنده کتاب هایی بود که من با آن کتاب ها ، کتاب خوانی ام را شروع کردم. از کتاب هایشان می توانید ایده بگیرید. ولی بدانید که این کتاب های برای اول راه مناسب هستند اگر مطالعات مختلفی در این حوزه داشته اید به نظرم بهتر است سراغ کتاب های آقای تریسی نروید. علاوه بر این موضوع این را هم به خاطر داشته باشید که آقای تریسی به کلی گویی مشهور هستند .

    در کل به نظر من کتاب های این نویسنده، بهترین کتاب ها برای شروع می توانند باشند.

    • مقداری این دیدگاه را تصحیح می کنم.

      اگر شما شخص علم گرایی هستید ،کتاب های این فرد معمولا کتاب های خوبی در نظرتان نمی آید. آموزه های برایان تریسی (تا آنجایی که من مطالعه کردم) بر مبنای تجربه است. حالا این تجربه ها با چه خطاهای شناختی یا الگو های ذهنی همراه باشند ،مشخص نیست.

      به نظرم کتاب کار عمیق برای کسانی که بیشترین درگیری با موبایل را دارند یا اعتیاد قابل توجهی به اینترنت دارند می تواند از نقاط خوب برای شروع باشد.

  9. با سلام

    از بین موارد معرفی شده کتاب برایان تریسی و نیل فیوره رو مطالعه کردم که خیلی عالی بودن و بعد از خوندنشون اونها رو به چندتا از دوستان و اعضای خانواده هدیه دادم (از طریق بخش هدیه فیدیبو).

    در کتاب برایان تریسی نکاتی برام جذاب بود که براتون می نویسم:

    عموما ۲۰% از کارهایی که ما می کنیم ۸۰% از ارزش ما را سبب می شود (یا ۸۰% درامد ما را حاصل می کند). بعد از متوجه شدن این موضوع اولا در تلاش هستم که این موارد را شناسایی کنم و بعد از اون هم اینکه همیشه اونها رو در ابتدای روز کاری خود و بدون اهمال کاری انجام دهم.

    در بحث تفویض اختیار (که در متمم هم اشاره شده بود) اینکه اگر کسی می تواند کاری را ۷۰% به خوبی شما انجام دهد آن کار را به او تفویض کنید.

    همه ی افراد با توجه به داشتن کارهای زیاد و وقت کم در زندگی مساحمه می کنند اما تفاوت افراد مولد و موفق با افراد غیر موفق این است که آنها در خصوص کارهای غیر مهم مساحمه و تنبلی می کنند و آن را به عقب می اندازند درحالی که افراد غیر موفق عکس این موضوع عمل می کنند.

  10. مدتهای مدیدی هستش شابد بیش از ۸ سال, که درگیر مدیریت زمان هستم و به زمان به عنوان یک بعدمهم زندگی نگاه کرده ام و همیشه در ابن فکر بوده ام که دهه سوم زندگیم داره تموم میشه و من هنوز کاری انجام نداده ام و این خوره به جونم باعث شده بود که انواع مدیریت زمان و دفترهای برنامه ریزی گوناگون و نوشتن های بی پایان رو انجام بدم!

    حتی همین متمم رو ۲سال پیش باهاش آسنا شدم و ثلت نام کرده ام ولی ادامه ندتده ام و همش از این شاخه به اون شاخه.

    خب الان که دارم این سرفصل زندگی رو مرور میکنم نکات ارزشمندی رو یاد گرفته و در راستا اون دارم جلو میرم,

    دمت گرم متمم.

  11. از وقتی کتابهای اثر مرکب از دارن هاردی و مدیریت زمان برایان تریسی را خواندم، به گذر عمر خودم همانند یک شمارنده کاهنده نگاه میکنم. شمارنده‌ای که هیچ لحظه‌ای نیست که از حرکت باز ایستد یا برگردد. اینجا یاد شعری از فاضل نظری میوفتم که ۱۳ سال پیش دبیر ادبیات‌مان آقای رضاییان آن را برایمان خواند. آن موقع زیاد ارزش زمان را نمیفهمیدیم.

    چقدر ثانیه‌ها نامردند

    گفته بودند که برمیگردند

    برنگشتند و پس از رفتنشان

    بی‌جهت عقربه‌ها می‌گردند

    آه این ثانیه‌های نامرد

    چه بلایی به سرم آوردند

    نه به چشمم افقی بخشیدند

    نه ز بغضم گره‌ای وا کردند

    از چه رو سبز بنامم به دروغ

    لحظه‌هایی که یکایک زردند

    لحظه‌های همهمه‌هایی موهوم

    لحظه‌ها فاصله‌هایی سردند

    آه بگذار ز پیشم بروند

    لحظه‌هایی که یکایک دردند

    فاضل نظری

    روز خوبی داشته باشید

    یعقوب!

  12. سلام

    یک کتاب هست که بیشتر برای از بین بردن کار های بیهوده نوشته شده عنوان این کتاب هفته کاری ۴ ساعته هست که تیم فریس نوشته و کتاب پرفروش نیویورک تایمز بوده.

    یک کتاب دیگه هم هست که بیشتر داستان وار هست اما جالبه خوندش می ارزه به اسم اولا تعادل را در جهان متوازن پیدا کنید اثر دیو براون و تروی ادمدال .

    این کتاب ها هم جزو پرفروش ترین کتاب های مدیریت زمان هستند و من اونا رو به علاوه How to get things  و عادت به اکنون در لیست مطالعاتی خودم قرار دارم.

  13. فاطمه گفت: (عضو ویژه)

    من کتاب مدیریت زمان برایان تریسی رو خوندم و بنظرم کتاب کاملا مفیدی برای من بوده.از نکاتش استفاده کردم و نتایج خوبی هم گرفتم . حتما کتاب هایی که متمم و دوستان متممی در این زمینه معرفی کردند رو مطالعه میکنم.ممنون

  14. امیرمحمد قربانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۷ درس)

    یکی از نکات جالب مطرح شده در فایل کارگاهی دانشگاه کنتاکی، مبحث سطح انرژی ما در طول شبانه‌روز بود.

    همه متوجه شده‌ایم که سطح انرژی‌مان در همه‌ی ساعات روز یکسان نیست. بحث مطرح شده این بود که در ابتدا این ساعت‌ها را بشناسیم و سپس فعالیت‌هایی را که در آن ساعت‌ها انجام می‌دهیم، آگاهانه انتخاب بکنیم.

    منطقی است که فعالیت‌هایی را که نیاز به سطح بیشتری از تمرکز و درگیری دارند و دشوارتر هستند، در ساعاتی با سطح انرژی بالا انجام بدهیم.

    برای شناختن سطح انرژی‌مان می‌توانیم از جدول زیر کمک بگیریم و برای چند روز آن را پر بکنیم (جدول در صفحه‌ی ۵ فایل موجود است) تا خودمان را در این زمینه بهتر بشناسیم:

  15. م عزیزی گفت:

    سلام

    بنده هم میخواستم یه کتاب کم حجم ولی خیلی مفید در مورد مدیریت زمان معرفی کنم که دوستان اگه خواستن زمان کمتری بذارن به اون مراجعه کنن . کتابی بنام مدیریت زمان نوشته خانم جولی مورگن استرن که چند سال پیش به همراه کتاب برایان تریسی خوندم.

  16. سلام به استادمحترم و دوستان عضو

    بحث فوق العاده مفید و اثربخشی هست. اصولا یکی از مهمترین مسائل  امروز ما ، مسئله زمان به عنوان یک منبع بنیادین انجام فعالیتها است. “زمان” هم علت پیشرفتها و موفقیتها است و هم علت عدم موفقیتها.  یکی از تعاریف معروف اقتصاد ، در علوم اقتصادی و مدیریت اقتصادی، این هست که : علم ” اقتصاد ، علم مدیریت منابع کمیاب و محدود برای پاسخگویی به نیازها و تقاضاهای نامحدود و وسیع “هست. با این دیدگاه ، ما برای برخورداری و منتفع شدن از مزایا و منافع اقتصادی کارهامون ، باید استفاده بهینه از منبع ارزشمند بزرگی به نام زمان داشته باشیم. منبعی که خیلی کمیابه و تکرارشدنی هم نیست.  اگر از مدیریت زمان و نظم زمانی در کارها و اقداماتمون به مفهوم تعیین چارچوب زمانی مناسب برای هر مرحله از کارهامون و هراقدامی که انجام میدیم استفاده کنیم، زمان عامل بسیاری از پیشرفتها است و برعکس، تمرکز و اتلاف بیش از اندازه وقت و زمان در مورد یک اقدام و کارخاص ، ما را از رسیدن به موفقیت و هدف مورد نظر باز میداره و نرسیدن به هدف برنامه ریزی شده یعنی شکست و هددردادن منابع و امکانات.

    به هرحال، مطلب فوق العاده مفیدی بود و از استاد محترم نگارنده ، بسیار ممنونم.

  17. گلناز اشرفی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    من دارم کتاب دارن هاردی اثر مرکب رو میخونم و در فصولی نکات ارزشمندی رو اشاره می‌کنه.
    اگر نخوندینش پیشنهاد میکنم به لیست کتاباتون اضافه‌اش کنین..

  18. محمد وحیدطاری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    من به تازگی کتاب «عادت به اکنون» رو خریدم و شروع کردم. فوق‌العادست. یه جاهایی انگار کاملاً در مورد من نوشته شده. به نظرم این کتاب خیلی ریشه‌ای و البته علمی به بحث اهمال‌کاری پرداخته که برای اهمال‌کارایی مثل من خیلی خیلی مفیده.

    یه سری سؤال اول کتاب از شما پرسیده میشه که واقعاً دغدغه‌ی مشترک همه‌ی اهمال‌کاراست. اگر کتاب رو خریدید و خواستید بخونید، حتماً حواستون به این سؤال‌ها باشه.

    ممنونم از متمم عزیز و دوست‌داشتنی که برای همیشه مدیونشم.

  19. بنظرم اگر دانش مدیریت رو به شکل یک پیوستار فرض کنیم و دو سر اون رو اولین گام و آخرین گام مدیریت در نظر بگیریم اولین گام در دانش مدیریت رو میشه به مدیریت زمان اختصاص داد و البته انتهایی ترین قسمت پیوستار رو میشه با مدیریت برند معرفی کرد.

    بر اساس تجارب شخصی من در سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی که باهاشون تعامل و همکاری داشتم ما در ایرانمون روی گام اول خیلی خیلی جای کار داریم هنوز و اولین گام این پیوستار مدیریت درست و حسابی برنمی داریم.

  20. zahra90 گفت:

    با سلام تشکر از سایت خیلی خوبی که دارید و مطالبتون. مقالات بسیار خوبی دارید. من هم کتابی به اسم: با ساعت مچیت معجزه کن، درباره ی مدیریت زمان خوندم که یک کتاب ایرانی گروه آموزشی دو مشاور است و مطالب خیلی جامعی در این باب داره. تشکر از مقالاتی که در باب نظم شخصی گذاشتید. خسته نباشید