چند کتاب مدیریت زمان | معرفی و اشاره به نکات کلیدی هر کتاب

شیوهٔ ما در متمم این است که کتابها و مقالات مرتبط با هر درس را همزمان با نقل مطالب آنها معرفی میکنیم. لینک این کتابها و مقالهها را میتوانید در علامتهای مثبتی که داخل پرانتز قرار گرفته (+) ببینید و دنبال کنید.
در عین حال در برخی موضوعات، کتابها و منابع پرکاربردتر و شناختهشدهتر را در قالب یک فهرست مستقل معرفی میکنیم.
تا کنون فهرستهای متعددی به این شیوه تنظیم و ارائه شدهاند که از جملهٔ آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فهرست کتابهای زبان بدن و ارتباط غیرکلامی
به همین سبک و بر همین منوال، این بار میخواهیم تعدادی از کتابهای مدیریت زمان را معرفی کنیم. البته مدیریت زمان را در اینجای به معنای عامتر آن در نظر میگیریم و به کتابهایی هم که به موضوع افزایش بهرهوری پرداختهاند اشاره میکنیم.
پس از معرفی هر کتاب، در حد چند جمله به موضوع اصلی و نکات کلیدی آن کتاب هم اشاره میکنیم تا راحتتر بتوانید دربارهٔ انتخاب و مطالعهٔ آنها تصمیم بگیرید. همانطور که میدانید، بعضی از کتابها یک صفحهٔ معرفی اختصاصی هم در متمم دارند. ما در صفحات اختصاصی با جزئیات بیشتری به کتابها میپردازیم و در کنار ارائهی خلاصه هر کتاب، آن را به شکل بسیار مختصر هم نقد و ارزیابی میکنیم.
پیش از معرفی کتابها، لازم به یادآوری است که محمدرضا شعبانعلی در سالهای گذشته، چند فایل صوتی کوتاه هم دربارهٔ مدیریت زمان منتشر کرده که با مراجعهٔ به صفحهٔ زیر میتوانید آنها را دانلود کنید:
دانلود فایلهای صوتی مدیریت زمان
کتاب مدیریت زمان | برایان تریسی
کمی سخت است که فهرستمان را، در متمم که تأکید ویژهای بر علمی و مستند بودن کتابها دارد، با کتابی از برایان تریسی آغاز کنیم؛ نویسندهای که برخی او را به عنوان سخنرانی انگیزشی میشناسند و نیز گاهی دقّت و حتی صحّت مطلب، در پای سادهسازیهایش قربانی میشود.
با این حال واقعیت این است که کتاب مدیریت زمان برایان تریسی یکی کتابهای معروف مدیریت زمان است و تقریباً همهٔ کسانی که در این حوزه کار میکنند آن را میشناسند. کتاب مانند برخی دیگر از کارهای تریسی ضعفهایی دارد، اما اگر منصف باشیم و آن را با سایر کتابهای مدیریت زمان که طی چند دههٔ اخیر به بازار عرضه شدهاند مقایسه کنیم، میتوان گفت کتاب مفیدی است که نکات ارزشمند فراوانی در آن مطرح شدهاند.
از میان کتابهای برایان تریسی، به قضاوت متمم، کتاب مدیریت زمان و کتاب روانشناسی فروش تا حدی قابلاتکاتر هستند و خواندنشان میتواند برای علاقهمندان توسعه فردی و یادگیری مهارت فروش مفید باشد. کتاب مدیریت زمان تریسی را انجمن مدیریت آمریکا منتشر کرده است و ما در متمم در مطلب جداگانهای با جزئیات بیشتر به آن پرداختهایم:
معرفی، خلاصه و نقد کتاب مدیریت زمان برایان تریسی
ضمناً انجمن مدیریت آمریکا لینک دانلود فایل PDF کتاب را هم روی وبسایت خود قرار داده است.
کتاب به پایان رساندن کارها | دیوید آلن
کتاب دیوید آلن هم از جمله کتابهای قدیمی در این حوزه است که هنوز هم خوانندگان بسیاری دارد و معمولاً در قفسهٔ مدیریت زمان و افزایش بهرهوری کتابفروشیها جایی را به خود اختصاص میدهد.
آلن عنوان Getting Things Done را برای کتابش انتخاب کرده که با عناوینی مانند «به انجام رساندن کارها» یا «روشی برای انجام بهتر کارها» به فارسی ترجمه شده و نسخههای متعددی از آن هم در قالب کتاب صوتی موجود است.
این کتاب دیوید آلن آنقدر دیده و خوانده شده که مخفف عنوان کتاب در زبان انگلیسی کاملاً رواج دارد و اگر از تکنیک GTD حرف بزنید، تقریباً هر کسی که در زمینهٔ مدیریت زمان کار کرده باشد، متوجه میشود که منظورتان روشی است که دیوید آلن در کتاب خود پیشنهاد کرده است. در سالهای اخیر اصطلاح GTD در کتابهای فارسی هم به کار رفته و چشم و گوش خوانندهٔ فارسیزبان با آن آشناست.
ما یکی از درسهای مدیریت زمان متمم را هم به این تکنیک اختصاص دادهایم:
میتوان گفت آلن مدیریت زمان را در قالب یک فرایند میبیند و تعریف میکند. فرایندی که باید مدام در ذهن ما فعال باشد. یعنی مدام مراقب باشیم که فهرست دقیقی از کارهایمان داشته باشیم. دقت کنیم که کارهای کوچک به این فهرست راه پیدا نکنند و به سرعت انجام شوند. دائماً تصمیم بگیریم که کدام کارها باید در فهرست بمانند. اولویتها را بررسی کنیم. در صورت لزوم کارها را تفویض کنیم و خلاصه، مراقب باشیم که همواره سوارِ بر کارها باشیم؛ نه این که کارها سوار ما شوند و عنان زندگی ما را در اختیار بگیرند.
کتاب عادت به اکنون | نیل فیوره
نیل فیوره هم که در فارسی گاهی نامش را به صورت نیل فیوری مینویسند کتابی دارد به نام The Now Habit که با عنوان «عادت به اکنون» به فارسی ترجمه شده است.
اگر بخواهیم همهٔ حرفهای نیل فیوره در کتاب عادت به اکنون را در چند جمله خلاصه کنیم باید بگوییم که او معتقد است «اکثر کسانی که میگویند مشکل مدیریت زمان دارند، مشکل اصلیشان مدیریت زمان نیست. بلکه اهمال کاری و به تعویق انداختن کارها باعث شده که گرفتاریهای مختلف برایشان به وجود بیاید. با این حال، متوجه نیستند و فکر میکنند اگر مهارت مدیریت زمان را بیاموزند، مشکلشان حل میشود.»
به بیان دیگر میتوان گفت نیل فیوره بحث مدیریت زمان را زیرمجموعهٔ موضوع بزرگتری تحت عنوان انضباط شخصی یا نظم درونی میداند. هر چقدر این نظم درونی قویتر باشد و تسلط بیشتری بر خودمان پیدا کنیم، در مدیریت زندگی قویتر خواهیم بود و زمان هم بیشتر و بهتر در کنترل ما خواهد بود.
از این منظر میتوان گفت کتاب عادت به اکنون با بسیاری از کتابهای مدیریت زمان فرق دارد. چون نویسنده به جای این که مستقیم به سراغ تکنیک برود، میکوشد صورت مسئله را تغییر دهد و آن را به شکل واقعیتری تعریف کند.
دفتر کار را زودتر ترک کن | لورا استک
خوانندهٔ فارسیزبان معمولاً لورا استک را با کتاب «انجام درست کارهای درست» میشناسد؛ تنها کتابی که از او به فارسی ترجمه شده است. لورا استک از علاقهمندان پیتر دراکر است و در این کتاب، تقریباً حرفها و ایدههای را که دراکر در کتاب «Effective Executive یا مدیر موثر» بیان کرده، به زبان امروزی شرح داده است. در واقع، خود عنوان کتاب هم، جملهٔ دراکر است؛ آنجا که میخواهد اثربخشی را تعریف کند.
همین خانم لورا استک کتاب قدیمیتری دارد با عنوان Leave The Office Earlier که میتوان آن را به «دفتر کارَت را زودتر ترک کن» ترجمه کرد.
حرفهای لورا استک در این کتاب، ظاهراً ساده به نظر میرسند. اما همچنان بسیاری از ما آنها را جدی نمیگیریم و از این منظر تکرارشان مفید و ضروری است. آنچه را او در کتاب خود مطرح کرده میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
هنجارهای فرهنگی که باید تغییر کنند
ریشهٔ بخش قابلتوجهی از الگوها و هنجارهای فرهنگی ما به دورانی بازمیگردد که انقلاب صنعتی به تازگی شکل گرفته بود و بخش بسیاری از کارها مکانیکی و فیزیکی بودند.
به عنوان مثال وقتی یک اپراتور دستگاه پرس پشت دستگاه نیست، مشخص است که مشغول انجام کار نیست. در این جنس کار، حضور فیزیکی به معنای فعالیت است و این که فرد دقیقاً به میز کار یا پنل دستگاه یا صندلیاش چسبیده باشد، میتواند نشانهٔ این باشد که مشغول کار است. اما بسیاری از کارهای جدید، به نوعی کار فکری محسوب میشوند و در این جنس کار، نمیتوان «حضور فیزیکی» و «کار» را معادل یکدیگر در نظر گرفت.
هنجارهای نادرست دیگری هم وجود دارند. مثلاً مدیران از کارکنان خود انتظار دارند که در خانه برای کار وقت بگذارند یا پیامها را جواب دهند. اما در مقابل، اگر کارمندان آنها در محیط کار بخواهند کوچکترین کار شخصی یا مرتبط با خانواده را انجام دهند، دلگیر میشوند و ابراز نارضایتی میکنند.
ساعت کار طولانی و پُرکاری هم از جمله ارزشهایی است که در بسیاری از کارها دیگر به اندازهٔ گذشته معنا ندارد. اگر کارگر بخواهد آجر جابهجا کند، شاید بتوان گفت هشت ساعت کار از چهار ساعت کار بیشتر است و تقریباً دو برابر ارزش دارد. اما آیا برای یک مدیر پروژه یا کارشناس تولید محتوا هم میتوان همین را گفت؟ احتمالاً نه.
در کارهای فکری، کیفیت مهمتر از کمّیت است و کیفیت چیزی نیست که بتوان آن را با نشانههای سادهٔ ظاهری و شاخصهای مکانیکی سنجید.
باید پروتکلهای مربوط به مدیریت زمان در شرکتها تعریف شود
همهٔ ما میدانیم که ایمیلهای غیرضروری، پیامهای صوتی، جلسات بیفایده و وقفههای بیمورد ناشی از حضور همکاران، از جمله عوامل اتلاف وقت در محیط کار هستند.
اگر افراد به درستی با اتیکت آشنا باشند، طبیعتاً رفتارهای اشتباه کمتری از آنها سرمیزند. اما از آنجا که افراد بسیاری از اصول اتیکت و نتیکت آشنا نیستند، لورا استک پیشنهاد میکند که شرکتها و سازمانها مجموعهای از پروتکلها را با عنوان اتیکت ارسال پیام صوتی، اتیکت برگزاری جلسه و اتیکت ارسال ایمیل تعریف کند تا هم استانداردهای رفتاری کارکنان بهتر شود و هم اتلاف وقت در شرکتها و سازمانها کاهش پیدا کند.
کتاب کار عمیق | کال نیوپورت
کال نیوپورت کتابی دارد به عنوان Deep Work یا کار عمیق که در میان فارسیزبانان هم از آن بهشدت استقبال شده است. این کتاب را هم زیرمجموعهٔ بحث مدیریت زمان و بهرهوری در نظر گرفت.
البته نیوپورت در این کتاب کمتر در سطح تکنیکها درگیر شده و کوشیده در لایهای بالاتر به این موضوع بپردازد. اصل حرف نیوپورت همانطور که در عنوان کتاب هم آمده این است که ما ساعتهای کمی را به کار عمیق مشغول میشویم. عمیق به این معنا که واقعاً از جهان اطراف خود جدا شویم و تمام ذهن و زمان خود را به یک کار مشخص اختصاص دهیم.
این حرف در ظاهر ساده است. اما اجرای آن پیچیدگیهای بسیاری دارد. مثلاً کسی میتواند کار عمیق انجام دهد که ساعتهای دیگری را هم به صورت ساختارنیافته بگذراند و به این شکل، انرژی ذهنی مورد نیاز برای کار عمیق را ذخیره کند.
ضمن این که کار عمیق بسته به شغل و زندگی هر فرد مصداق متفاوتی پیدا میکند. میتوانید به یک نویسنده پیشنهاد کنید که ماهها در کلبهای روستایی یا خانهای کوهستانی زندگی کند و کتابش را بنویسد. تجربهٔ کار عمیق برای چنین فردی چندان دشوار نیست. اما به یک روزنامهنگار که باید گزارشی از رویداد امروز را فردا برای نشریهاش بفرستد، نمیتوان چنین کاری را توصیه کرد.
ما در متمم، خلاصهٔ کتاب کار عمیق را مرور کرده و نقد مختصری هم بر آن نوشتهایم:
معرفی، نقد و خلاصه کتاب کار عمیق
کتاب مدیریت توجه | نیر ایال
نیر ایال که او را با کتاب قلاب میشناسیم، دومین کتاب مشهور خود را در زمینهٔ مدیریت زمان و جلوگیری از حواسپرتی نوشته است: Indistractable.
او در کتاب مدیریت توجه کوشیده از دو زاویه به بحث افزایش تمرکز و مدیریت توجه بپردازد. یکی از این دو وجه، تکنیکهایی هستند که در کتابهای مختلف میبینیم و ایال هم تعدادی از آنها را در کتاب خود آورده است. وجه دیگر، جنبهٔ روانشناسی ماجراست. ایال بر این باور است که مدیریت توجه و افزایش بهرهوری صرفاً به چند تکنیک محدود نمیشود و ما باید ریشههای عمیقتر حواسپرتی خود را پیدا کنیم.
ما این کتاب را هم در قالب یک درس مستقل در متمم معرفی و بررسی کرده و مهمترین نکات مطرح شده در آن را فهرست کردهایم:
معرفی کاملتر کتاب مدیریت توجه
محمدرضا شعبانعلی در فایل صوتی آموزشی مدیریت توجه به مباحث مختلف مرتبط با مدیریت توجه پرداخته که از زیرمجموعههای مدیریت زمان محسوب میشود.
موازیکاری، فرهنگ چندزمانی، تفاوت توجه و تمرکز، تقویت ماهیچههای توجه و روشهای افزایش تمرکز از جمله موضوعاتی هستند که در این مجموعهٔ صوتی به آنها پرداخته شده است.
این مجموعه که میتوان آن را یک کتاب صوتی دربارهٔ مدیریت توجه و تمرکز دانست، بر پایهٔ مطالعات، تحقیقات و پژوهشهای علمی تهیه و تولید شده است.
برای مشاهدهٔ فهرست موضوعات این مجموعهٔ آموزشی و تهیهٔ آن میتوانید روی دکمهٔ زیر کلیک کنید:
معرفی چند کتاب دیگر درباره نظم و برنامه ریزی و افزایش بهره وری
اگر میخواهید علاوه بر کتابهایی که در اینجا معرفی شد باز هم چند کتاب درباره نظم و برنامه ریزی ببینید، میتوانید به صفحهٔ اختصاصی کتابهای افزایش بهره وری سر بزنید. اگر هم برنامه ریزی و مدیریت زمان برای شما بخشی از یک برنامهٔ بزرگتر است و هدف اصلیتان این است که برای توسعه فردی وقت بگذارید، پیشنهاد میکنیم فهرست کتابهای توسعه فردی را مرور کنید.
شما با عضویت ویژه در متمم، میتوانید به هزاران درس دربارهٔ موضوعات مختلف از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:
دوره MBA (یادگیری منظم درسها)
استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی
فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی
فکر کردن به کمک نوشتن | تسلط کلامی | یادگیری
توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی
کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما | هدف گذاری
عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد میکند:
- مدیریت زمان چیست؟ | دوره مدیریت زمان و اصول و تکنیک های آن
- تعریف کارایی، تعریف اثربخشی و تفاوت کارایی و اثربخشی
- تعریف اهمال کاری چیست؟ | چگونه عادت به تعویق انداختن کارها را ترک کنیم؟
- انضباط شخصی | نظم شخصی یا نظم درونی چیست؟
- آزمایش مارشمالو | قدرت اراده، خودکنترلی و حاشیههای آن
- روتین چیست؟ شما چند روتین روزانه دارید؟
- تکنیک پومودورو چیست؟ | چرا به سراغ تایم باکسینگ میرویم؟
- نظم شخصی و فعالیت در زمانهای خاکستری
- ویژگی های یک برنامه ریزی موفق | هدف گذاری کافی نیست
- نظم شخصی و راهکاری برای آشفتگی ذهنی
- برای خواب بهتر کافی است فهرست کارهای فردایتان را بنویسید
- نظم شخصی در پانزده دقیقه (قانون ۱۵ دقیقه)
- اولویت بندی کارها و فعالیت ها | ماتریس آیزنهاور
- یک تکنیک مفید در برنامه ریزی برای آینده
- سریعتر رفتن لزوماً ما را زودتر به هدف و مقصد نمیرساند
- تعهد نود و هشت درصدی مستهلککننده است
- اصل پارتو یا قانون ۲۰/۸۰ چه میگوید؟ | معرفی، کاربردها و نقد قانون پارتو
- تعریف قانون پارکینسون چیست؟
- تعریف تفویض اختیار چیست؟
- یکی از اصول تفویض اختیار به کارکنان | استعارهی میمون بر شانه
- با دو شخصیت درون خود چه میکنید؟
- اوقات فراغت | آیا باید به دنبال پر کردن اوقات فراغت باشیم؟
- بیل گیتس، کتاب سورس کد، و تعیین تکلیف یک نقل قول معروف اما نادرست
- در ستایش آهستگی | کتاب کارل اونوره دربارهٔ جنبش آهستگی و کندزیستی
- نرم افزار برنامه ریزی روزانه و انجام کارهای شخصی Todoist
- آموزش نرم افزار یادداشت برداری اورنوت
- وان نوت (OneNote) | آموزش استفاده از نرم افزار وان نوت برای درس، کار و زندگی
- برای تثبیت عادتهای خوب در زندگی روزانه از چه برنامهای استفاده میکنید؟
- دانلود فایل صوتی اصول مدیریت زمان محمدرضا شعبانعلی
- مایکروسافت تو دو (Microsoft To Do) | نرم افزار مدیریت وظایف و پیگیری کارها
- مراحل نوشتن فهرست انجام کارهای روزانه | برنامه ریزی به روش GTD
- جدول برنامه ریزی روزانه و چک لیست روزانه | فایل PDF برای دانلود
- کانبان چیست و چگونه میتواند به مدیریت زمان و نظم شخصی کمک کند؟
- جدول برنامه ریزی هفتگی (+ فایل PDF برای دانلود)
- جدول برنامه ریزی ماهانه (+ فایل PDF برای دانلود)
- معمای تقویم ماهانه | اعداد مکعبها را چگونه انتخاب کنیم؟
- مدیریت انرژی در کنار مدیریت زمان
- تعریف توجه و انواع توجه | بازه زمانی توجه | توجه پایدار، انتخابی و متناوب
- چگونه از زمان درست استفاده کنیم؟ | معرفی و بررسی کتاب
- کتاب آداب روزانه | عادتهای رفتاری افراد موفق و بزرگان هنر و اندیشه
- اثر معکوس | آیا ابزارهای افزایش کارایی، خود عامل اتلاف وقت میشوند؟
- دیجیتال دیتاکس | سم زدایی دیجیتال چیست؟
- چند کتاب مدیریت زمان | معرفی و اشاره به نکات کلیدی هر کتاب
- کتاب خرده عادت ها (عادت های اتمی) | اثر جیمز کلییر
- کتاب مینیمالیسم دیجیتال | درباره اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی
- کتاب مجالی برای تمرکز | توصیههایی برای افزایش بهره وری
- کتاب کار عمیق | خلاصه کتاب، نکات مهم و نقد آن
- کتاب مدیریت توجه (نیر ایال) | معرفی، خلاصه و نقد
- کتاب مدیریت زمان برایان تریسی | معرفی، خلاصه و نقد
- کتاب قدرت عادت نوشته چارلز دوهیگ
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۲۴۰ هزار تومان)، فصلی (۶۱۰ هزار تومان)، نیمسال (یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : غفور غفوری
البته تونی بوزان معتقد است مدیریت زمان در واقع یک اشتباه رایج است، چون زمان نیازی به مدیریت توسط انسان ندارد و اساسا چنین اجازه ای هم به ما نمیدهد، زمان میلیون ها سال است که خودش را مدیریت کرده و همینطور هم ادامه خواهد داد، کاری که باید انجام بدهیم این است که ما "خودمان را" در قالب زمان مدیریت کنیم.
در مورد مدیریت زمان بخش هایی از کتاب «هفت عادت مردمان موثر»نوشتۀ «استفان کاوی» هم می تواند مفید باشد. جدول زیراز همین کتاب است:
این جدول امور روزمره را به این ترتیب اولویت بندی می کند:
1- امور مهم و ضروری: مثل دندان دردی که وخیم شده یا شب امتحان برای دروسی که در طول ترم مطالعه نشده اند
2- امور مهمی که هنوز وقت برای انجامشان داریم
3- کارهای غیر مهمی ولی اضطراری مثل میهمانی ها یا تلفن هایی که به ما شده
4- امور غیر مهم و غیر اضطراری، مثل وقت گذرانی های بی دلیل در فیس بوک و اینستاگرام
● شمارۀ یک را فعلا ناچاریم در اولویت قرار دهیم
● شماره سه و چهار را حتی الامکان باید حذف و یا به دیگران تفویض نمود
تفویض امور به نیروهای آموزش دیده، با تجربه و توانمند، خود، یکی از راه های افزایش بهره وریست. تولید کننده با صرف یک ساعت وقت و انرژی می تواند یک واحد محصول تولید کند. در صورتی که یک مدیر با صرف همان وقت و انرژی میتواند ده، پنجاه یا صد واحد محصول تولید کند. در تفویض ناظرانه مدیر فقط نظارت می کند و توجهش را به جای "شیوه ها" به "نتایج" مورد نظر معطوف می سازد، اجازه می دهد افراد خودشان شیوه های خود را انتخاب کنند، اما آنها را متعهد می سازد تا نتایج مورد نظرش را به وجود بیاورند.
● اما کلید طلایی مدیریت زمان، شماره دو است که بالاترین اولویت را دارد و در صورت تبدیل انجام امور شمارۀ دو، به یک عادت، بعد از مدتی خواهیم دید همۀ امور شمارۀ یک، قبلا انجام گرفته اند، قبل از اینکه به مرحلۀ ضرورت برسند
استفاده از نقشۀ ذهنی یا Mind_map هم می تواند مفید واقع شود که تا جایی که به خاطر دارم قبلا در متمم به آن پرداخته شده.
باسلام و سپاس
مطلب نظم شخصی و فعالیت در زمان های خاکستری دیدگاه تازه ایی رو در انجام فعالیت های روزانه به من داد. در مورد هر فعالیتی که می خوام انجام بدم از خودم می پرسم در کدام گروه قرار داره و چه کمکی به من میکنه!
کتاب های عالی بود کاش کتاب اثر مرکب از دارن هاردی رو هم معرفی می کردین
برای خانم ها کتاب The Life-Changing Magic of Tidying Up از خانم ماری کندو نویسنده ژاپنی رو هم برای ایجاد نظم و کمک به مدیریت زمان فراوان توصیه می کنم
آیا کتاب The now habit به فارسی هم ترجمه شده؟
چون تو اینترنت چیزی درموردش پیدا نکردم
بله با عنوان عادت به اکنون، مترجم: ترانه طبری. (+)
شاید عجیب باشد، اما مشهور ترین تکنیک مدیریت زمان و افزایش بهره وری در دنیا توسط فردی پایه گذاری شده است که پس از فارغ التحصیلی از کالج، شدیدا معتاد به هروئین بوده و تا ۳۵ سالگی ۳۵ شغل رسمی را تجربه کرده است. دیوید آلن ۶۹ ساله که جزو بهترین مشاوران افزایش بهره وری در دنیا شناخته می شود، در سال ۱۹۸۰ موفق می شود تا فرآیندی را برای برنامه ریزی فعالیت های مدیران شرکت لاکهید که در حوزه ی نظامی و فضایی فعالیت می کند، ترتیب دهد. او این فرآیند را به مرور تکمیل می کند و در نهایت تکنیکی را با نام Getting Things Done یا به اختصار GTD ارائه می کند که باعث شهرتی جهانی برایش می شود.
این لینک کتاب صوتی آقای دیوید آلن : http://www.navaar.ir/audiobook/179 که باید اشتراک داشته باشی .
سلام
دیوید آلن یک مجموعه ویدیوی آموزشی هم با عنوان Getting Things Done درست کرده که ارزش دیدن دارد.
با سلام به گروه متمم و متممی های عزیز
دو نکته به نظرم اومد که شاید تکرارش برای دوستان مفید باشه :
من نیز معتقدم که اولویت بندی کارها در مدیریت زمان نقش به سزایی داره . طبق قانون پارتو نتایج ، حاصل %۲۰ درصد کارهای ماست . به عنوان مثال : با کمی دقت احتمالا پی میبریم که %۸۰ حجم فروش ما توسط %۲۰ از مشتری هایمان است ، با دقت روی این مساله میتوانیم تمرکز بیشتری روی اون %۲۰ بگذاریم و فروش بالاتری رو تجربه کنیم.
دومین نکته که توی کامنتها هم بود ماتریس آیزنهاور: بیان کننده گردش کارهای غیر مهم و غیر ضروری به کارهای مهم و ضروری یا دسته کم ضروری ! پس بهتره با اولویت بندی و انجام کارها در زمان مناسب ، از تبدیل آن به کار های ضروری جلوگیری کنیم چون قطعا یکی از عوامل over load شدن همین نکته ست
ممنون از وقتی که برای مطالعه گذاشتید
سپاس
یکی از نکاتی که در مدیریت زمان به نظر من می تونه خیلی کمک کنه، انتخاب زمان انجام کارهاست.
به جز کارهایی که زمانی خارج از چهارچوب اختیار ما دارند، در مورد کارهایی که انتخاب زمان انجامشون در دست خود ماست، این انتخاب خیلی تاثیر داره.
مثلا اینکه مطالعه رو صبح انجام بدیم یا شب قبل از خواب. یا اینکه زمان ورزش رو در چه روزهایی از هفته در نظر بگیریم.
به تجربه به من ثابت شده که در خیلی از کارهای اختیاری و شخصی، انتخاب زمان مناسب برای اجرا، تاثیر خیلی زیاد به انجام مداوم اون ها داره.
خلاصه درس:
برخی کتاب های مدیریت زمان
۱٫کتاب روان شناسی فروش نوشته برایان تریسی که به خصوص در لایه های فروش خرد به بهبود مهارت فروش کمک می کند.
۲٫کتاب مدیریت GTD یا How to get things done اثر دیوید آلن که درباره نظم شخصی و مجموعه ابزارهای به پایان رساندن کارها است.
خلاصه این کتاب ان است که: مدیریت زمان به خودی خود هدف نیست و یک وسیله است. هدف اصلی این است که کاری را اغاز کنیم و بتوانیم با صرف انرژی کمتر و در مناسب ترین زمان به پایان برسانیم.
۳٫کتاب The habit now از نیل فیوره:
عموما مشکل، مدیریت زمان نیست، بلکه اهمال کاری است و اینکه افراد نمی توانند در لحظه مناسب خود را برانگیزانند و آن را به عقب می اندازند.
۴٫کتاب Leave the office earlier از لورا استک:
زمان کار بالا برای برخی کارمندان و مدیران تبدیل به ارزش شده است. در حالی که خروجی باید بالا باشد. ساعت کار، الزاما پیش بینی کننده خوبی برای خروجی یک فرد نیست.
۵٫کتاب Total workday control از مایکل لینن برگر:
آغازگر مجموعه جدیدی از کتاب های مربوط به استفاده از تکنولوژی در مدیریت زمان.
من خودم تو مدیریت زمان خیلی خوب عمل نمیکنم. اما میتونم بگم که در مدیریت زمانم در حال پیشرفتم.(حداقل در مورد یادگیری به جرات میتونم بگم که پیشرفت خوبی داشتم).
در کنار درس های عالی متمم و نوشته های ارزشمند استاد شعبانعلی، فکر کنم این سری از درس مدیریت موثر زمان در وب یاد نیز کمک خوبی برای کاهش زمانهای از دست رفته و یا بی فایده باشد.
از به تعویق انداختن که خیلی هامون به آن دچاریم، تا نداشتن قدرت نه گفتن به دیگران و از همه مهمتر بحث هدف گذاری، موضوعات مهمی بود که در این وب یاد توسط دکتر قائنی مطرح شده است.
درود
حالا با این شکلات چگونه رفتار کنیم؟
کتاب مدیریت زمان برایان تریسی رو تهیه کردم ولی متاسفانه هنوز موفق به مطالعه کتاب نشدم امیدوارم با راهکارهای مستقیم گروه به اهمال کاری خود فایق آیم. با تشکر
از دوستان گروه متمم به خاطر معرفی کتابهای این بخش بسیار سپاسگزارم
کتاب How to get things done اثر بیل آلن را همین بعد از ظهر پس از آشنائی با آن تهیه کرده و شروع به خواندن کردم.
۲۰ صفحه از این کتاب عالی را خواندم. کتاب بسیار مفیدی است که مدل ذهنی لازم برای به انجام رساندن کارها را با شیوائی هر چه تمام تر بیان کرده و نقطه کور ما در شیوه اجرای آنچه لازم به انجام است را نشان می دهد. فکر نمی کنم پس از شروع مطالعه این کتاب آنرا ناتمام رها کنید.
کمتر کسی است که مطلب و کتاب درباره مدیرت زمان خوانده باشد و بتواند اکثر کارهای مهمی که لازم است هر روز انجام بدهد را انجام بدهد
دانستن تکنیک لازم است ولی کافی نیست و نمیتواند یک عادت مثبت ایجاد کند
چند سئوال درباره مدیریت زمان :
چطور این عادت را در خودمان بوجود بیاریم؟
اصلاً مسئله ما برای انجام ندادن کارهای مهم چیه؟ آیا کمالگرایی هست یا بیانگیزه بودن یا هدفگذاری نادرست یا …؟
و مهمتر از آن چطور عادت انجام دادن کارهای مهم را در خودمان بوجود بیاریم؟ (فرض کنید که من فهمیدم که بیانگیزهام یا کمالگرا هستم از این لحظه چطورباانگیزهتر شوم یا کمالگراییام را کم و کمتر کنم؟)
پیشنهاد یک روش برای خواندن کتابهای مدیریت زمان
به نظر من کتاب های مدیریت زمان می توانند بسیار مفید باشند، ولی حجم زیادی از باید ها و نباید ها را ارائه می دهند و اگر کتاب را یکجا بخوانیم، عمل کردن به این همه باید و نباید راحت نیست.
به همین خاطر یک روش خوب این است که کتابهای اینچنینی را به مرور مطالعه کنیم و قدم به قدم پیش برویم. می توانیم بخش اول کتاب را بخوانیم و دو سه روز سعی کنیم به آن عمل کنیم یا اگر در دوسه روز عملی نیست فکر کنیم چطور می توانیم این توصیه ها را کاربردی کنیم و راهکار مناسب را تدوین کنیم. بعد سراغ بخش بعدی کتاب برویم.
به نظرم این روش با نگاهی کلی تر برای کتابهایی که در یک زمینه توصیه های عملی متعدد دارند مناسب است. فکر می کنم اثربخشی این روش انقدر زیاد هست که طولانی شدن مدت مطالعه را توجیه کند.
با شما بسیار موافقم
با کامنت شما یاد موضوع “چگونه کتاب بخونیم” افتادم. راستش همین تفکر (تجربه) رو اخیرا و بعد از کتاب ها و فایل های صوتی مربوط به مذاکره پیدا کردم.
برخی از آموزش ها رو باید خرده خرده یاد بگیریم تا عمیقا و با گوشت و استخوان ما جوش بخورن. در غیر این صورت بعد از یک ماه تنها چیزی که از اون کتاب عاید ما میشه اسمش هست که توی ذهنمون مونده و به خیال خودمون یه کتاب در مورد فلان موضوع خوندیم.
لذا گاهی باید سرعت کتاب خوانی رو عمدا کم کنیم و تمرین ها رو زیاد کنیم. بخاطر اینکه خیلی از مباحث توسعه فردی، تمرینی هستن، خوندنی نیستن
۰۳۰۱۲۸
ممنون از معرفی این کتابها و نکات باارزش.
– راستش من در مورد خودم به یه نتیجه ای رسیدم .. و اون اینکه واقعاً قبل از بحث مدیریت زمان و پیش از هر چیز دیگری و بیش از پیش نیازمند بحث #نظم شخصی هستم. نظم شخصی در ذهن و برنامه ریزی های درونی که میخوام برای زندگیم بچینم. واقعا فکر میکنم با نظم شخصی، مدیریت زمان، برنامه ریزی درست و خیلی چیزهای خوب دیگه هم میتونه راحت تر به دنبالش بیاد.
– جایی میخوندم که برای برخورداری از یک مدیریت خوب زمان، خیلی خوبه که به زمانتون، همونطور که به پول نگاه میکنید نگاه کنید. خودمون هم که این ضرب المثل قدیمی رو همیشه از کودکی تا الان شنیدیم که: “وقت طلاست.” می گفت همونطور که پول محدوده، زمان هم محدوده و اگر بهش به عنوان «بودجه ی زمان» نگاه کنید، اونوقت میتونید از زندگیتون بهتر استفاده کنید و لذت بیشتری هم ازش ببرید.
Dave Lavinsky مثال خیلی جالبی در این مورد میزنه. میگه:
فرض کنید شما در یک خواربار فروشی مشغول خرید هستید و آخرین هفته ی ماه هم هست! شما برای خرید مواد غذایی، مقدار مشخصی بودجه برای هر ماه در نظر گرفتید و الان مواد غذایی که در سبد خریدتون هست، به اندازه ی اون مقدار مشخص بودجه رسیده. حالا در مسیر راه، یک خوراکی دیگری به چشمتون میخوره که به نظرتون خیلی خوشمزه یا هوس انگیز به نظر میاد. آیا باید اون رو هم بردارید؟ (اگر به بودجه ای که هر ماه برای هر موضوعی اختصاص میدید اهمیت بدید) جواب درست اینه: نه! نباید اون رو هم بخرید. اگر هم واقعا نمیتونید ازش صرفنظر کنید، باید یک ماده غذایی رو به جای اون، به قفسه ی فروشگاه برگردونید تا بودجه تون حفظ بشه. و حالا بقیه پولی که در کارتتون رو دارید رو برای آیتم های دیگری که بودجه ای برای هر ماه براش در نظر گرفتید خرج کنید.
حالا میگه: مدیریت زمان هم همینطوره. به عنوان مثال: اگه الان ۴:۵۵ بعدازظهره و شما قبلاً با خودتون قرار گذاشتید که ساعت ۵:۰۰ کار رو متوقف کنید و به منزل برید؛ اگر کارهای آزاردهنده ای وجود داره که فوری و حیاتی هم نیستند؛ نباید اجازه بدید که شما رو مثلا تا ۳۰ دقیقه ی دیگه هم مشغول کنن. اونها رو نخرید! اونها رو انجام ندید و بذارید برای فردا و یا هر روز دیگه در بودجه ی زمانی که براش در نظر گرفته بودید. بجاش به خونه برید و از زندگیتون لذت ببرید و به کاری سرگرم کننده مشغول بشید یا مطالعه کنید یا ریلکس کنید یا هر کاری دیگری که برای اون بودجه ی زمانتون در نظر گرفته بودید. (البته کسانی که از کارشون لذت میبرن فکر کنم از قاعده ی این مثال مستثنا هستن) :)
– شاید بد نباشه که با این چند تا ابزار و اپلیکیشنی هم که به درد مدیریت زمان میخورند، توی همین پست آشنا بشیم:
*Toggl (ابزار خیلی خوبیه که یکبار دوست خوبمون سعید عباسپور (یادم نیست توی کدومیک از درسهای متمم) معرفی کرده بودند)
*Rescue Time
*Remember The Milk
* Dropbox
* Evernote
*Focus booster
*Mind42
*MyLifeOrganized (MLO)
*Focus at will
با این کامنت شما یاد فیلم In Time افتادم.
پول یا ارز رایج و اصلی توی این فیلم، زمان هستش.
در این فیلم علمی-تخیلی زمان یا عمر انسان ها محدود هست و برای خرید هر چیزی شما بخشی از زمان خودتون رو میدید (از عمرتون کم میشه)
مثلا ۴ دقیقه زمان خودتون رو ساعت به ساعت میکنید (یا همون کارت به کارت دنیای فعلی!) و یه فنجون قهوه میخورین
خلاصه کتاب قورباغه را قورت بده!
نوشته : برایان تریسی
۱٫ سفره را بچینید
دقیقاً تصمیم بگیرید که چه میخواهید. روشن بودن در این مورد یک شرط اساسی است. پیش از شروع کار، هدفها و تصمیمهایتان را بنویسید.
۲٫ برای هر روز از قبل برنامهریزی کنید
برنامههایتان را روی کاغذ بیاورید. به ازای هر دقیقهای که صرف برنامهریزی میکنید، به هنگام اجرای آن پنج یا شش دقیقه در وقت خود صرفهجویی خواهید کرد.
۳٫ قانون ۲۰/۸۰ را در همه امور بهکار بگیرید
۸۰ درصد از دستاوردهایتان نتیجه ۲۰ درصد از فعالیت شماست. همواره تلاش خود را روی این ۲۰ درصد متمرکز کنید.
۴٫ پیامد کارها را در نظر داشته باشید
مهمترین و ضروریترین کارهای شما آنهایی هستند که میتوانند بیشترین تأثیر را چه مثبت و چه منفی روی کار و زندگی شما بگذارند. به جای تمرکز روی سایر کارها، تمام توجهتان را معطوف به این نوع کارها کنید.
۵٫ روش الف ب پ ت ث را مدام به کار بگیرید
قبل از شروع لیستی از کارهایتان تهیه کنید و سپس آنها را از نظر ارزش و ضرورت اولویتبندی کنید تا مطمئن شوید که همیشه در حال انجام مهمترین کارهایتان هستید.
۶٫ روی اهداف اصلی تمرکز کنید
نتایجی را که باید قطعاً از کارتان بهدست آورید تا بتوانید بگویید که به خوبی از عهده کار بر آمدهاید مشخص کنید و در تمام مدت قاطعانه به دنبال به دست آوردن آنها باشید.
۷٫ به قانون تخشیص ضرورت عمل کنید
هیچوقت برای انجام همه کارها وقت کافی وجود ندارد اما همشیه برای انجام مهمترین کارها وقت کافی هست.
۸٫ پیش از شروع، مقدمات کار را کاملاً فراهم کنید
آمادگی تمام و کمال قبل از شروع کار مانع عملکرد ضعیف میشود.
۹٫ همیشه یک شاگرد باقی بمانید
هر چه در ارتباط با کارهای ضروری و مهمتان دانش بیشتری بهدست آورید، میتوانید سریعتر شروع کنید و زودتر به اتمام برسانید.
۱۰٫ استعدادهای منحصر به فرد خود را تقویت کنید
دقیقاً مشخص کنید چه کاری است که در حال حاضر خیلی خوب انجام میدهید یا در آینده میتوانید خیلی خوب انجام دهید. سپس تمام توان خود را در انجام آن بهکار گیرید.
۱۱٫ محدودیتهای اصلی خود را مشخص کنید
محدودیتها و یا عوامل بازدارنده درونی و بیرونی خود را مشخص کنید، عواملی که سرعت شما را در دستیابی به مهمترین هدفهایتان تعیین میکنند. سپس تمرکزتان را به از بین بردن این محدودیتها معطوف کنید.
۱۲٫ هر بار یک بشکه جلو بروید
اگر کارها را مرحله به مرحله انجام دهید، میتوانید بزرگترین و پیچیدهترین کارها را به انجام برسانید.
۱۳٫ خودتان را تحت فشار بگذارید
تصور کنید که یک ماه دیگر باید شهر را ترک کنید. طوری کار کنید که گویا مجبور هستید قبل از ترک شهر تمام کارهای اصلیتان را به اتمام برسانید.
۱۴٫ قدرتهای فردی خود را به حداکثر برسانید
اوقاتی از روز را که از نظر ذهنی و جسمی کارایی بیشتری دارید مشخص کنید و مهمترین و ضروریترین کارهایتان را در این اوقات انجام دهید. به اندازه کافی استراحت کنید تا بتوانید بیشترین بازدهی را داشته باشید.
۱۵٫ خودتان را به فعالیت ترغیب کنید
خودتان مشوق خودتان باشید. در هر شرایط یا موقعیتی به دنبال کسب نتایج خوب باشید. به جای تمرکز بر مشکلات به دنبال راهحل بگردید. همواره فردی خوشبین و سازنده باشید.
۱۶٫ روش تنبلی سازنده را تمرین کنید
هیچکس نمیتواند همه کارها را انجام دهد. بنابراین باید یاد بگیرید که از روی عمد در انجام برخی از کارهایی که از ارزش و اهمیت کمتری برخوردار هستند تنبلی کنید. با این کار خواهید توانست وقت کافی برای معدود کارهایی که واقعاً مهم هستند ایجاد کنید.
۱۷٫ اول سختترین کار را انجام دهید
روزتان را با سختترین کار آغاز کنید، کاری که میتواند بزرگترین تأثیر را بر خودتان و حرفهتان بگذارد، و تا وقتی که آن را تمام نکردهاید دست از کار نکشید.
۱۸٫ کار را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید
کارهای بزرگ و پیچیده را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و سپس هر بار یک قسمت از کار را شروع کنید و به اتمام برسانید.
۱۹٫ وقت بیشتری ایجاد کنید
برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنید که به صورت طولانیمدت هر روز وقت کافی برای تمرکز کامل روی کارهای مهم و اصلی داشته باشید.
۲۰٫ سرعت انجام کار را افزایش دهید
عادت کنید که کارهای اصلی خود را سریعتر انجام دهید. به عنوان فردی که کارها را سریع و دقیق انجام میدهد مشهور شوید.
۲۱٫ هر بار یک کار مهم انجام دهید
کارهای ضروریتان را دقیقاً مشخص کنید. سریعاً کار را شروع کنید و بدون توقف تا اتمام ۱۰۰ درصد کار پیش بروید. این رمز واقعی افزایش کارایی و بهرهوری فردی است.
البته تونی بوزان معتقد است مدیریت زمان در واقع یک اشتباه رایج است، چون زمان نیازی به مدیریت توسط انسان ندارد و اساسا چنین اجازه ای هم به ما نمیدهد، زمان میلیون ها سال است که خودش را مدیریت کرده و همینطور هم ادامه خواهد داد، کاری که باید انجام بدهیم این است که ما “خودمان را” در قالب زمان مدیریت کنیم.
در مورد مدیریت زمان بخش هایی از کتاب «هفت عادت مردمان موثر»نوشتۀ «استفان کاوی» هم می تواند مفید باشد. جدول زیراز همین کتاب است:
این جدول امور روزمره را به این ترتیب اولویت بندی می کند:
۱- امور مهم و ضروری: مثل دندان دردی که وخیم شده یا شب امتحان برای دروسی که در طول ترم مطالعه نشده اند
۲- امور مهمی که هنوز وقت برای انجامشان داریم
۳- کارهای غیر مهمی ولی اضطراری مثل میهمانی ها یا تلفن هایی که به ما شده
۴- امور غیر مهم و غیر اضطراری، مثل وقت گذرانی های بی دلیل در فیس بوک و اینستاگرام
● شمارۀ یک را فعلا ناچاریم در اولویت قرار دهیم
● شماره سه و چهار را حتی الامکان باید حذف و یا به دیگران تفویض نمود
تفویض امور به نیروهای آموزش دیده، با تجربه و توانمند، خود، یکی از راه های افزایش بهره وریست. تولید کننده با صرف یک ساعت وقت و انرژی می تواند یک واحد محصول تولید کند. در صورتی که یک مدیر با صرف همان وقت و انرژی میتواند ده، پنجاه یا صد واحد محصول تولید کند. در تفویض ناظرانه مدیر فقط نظارت می کند و توجهش را به جای “شیوه ها” به “نتایج” مورد نظر معطوف می سازد، اجازه می دهد افراد خودشان شیوه های خود را انتخاب کنند، اما آنها را متعهد می سازد تا نتایج مورد نظرش را به وجود بیاورند.
● اما کلید طلایی مدیریت زمان، شماره دو است که بالاترین اولویت را دارد و در صورت تبدیل انجام امور شمارۀ دو، به یک عادت، بعد از مدتی خواهیم دید همۀ امور شمارۀ یک، قبلا انجام گرفته اند، قبل از اینکه به مرحلۀ ضرورت برسند
استفاده از نقشۀ ذهنی یا Mind_map هم می تواند مفید واقع شود که تا جایی که به خاطر دارم قبلا در متمم به آن پرداخته شده.
متمم عزیز
ممنون از معرفی کتاب. بنده از ده سال پیش با کتاب مدیریت زمان آقای دیوید لویئز آشنا شده تا الان حداقل ده بار این کتاب رو در زمان های مختلف خوانده ام و کاربرد زیادی برام داشته . بخصوص تکنیک ماتریس اولویت بندی کارها. سالهای زیادی است که از این تکنیک استفاده می کنم
سلام
چون صحبتی از برایان تریسی شد یاد یکی از کتاب هاش افتادم به اسم قورباغه را قورت بده
اولین باری که این کتاب رو خوندم فکر کنم نزدیک ۱۰ سال پیش بود
انصافا به نظر من کتاب قشنگیه نکات خوبی رو هم در مورد زمان و اصل به انجام رسوندن کارها به آدم یاد میده
برایان تریسی: بزرگترین و تنها سرمایه شما وقت و به عبارت دیگر زندگیتان است.
برایان تریسی کتاب دیگری هم به نام “وقت طلاست” داره که درباره مدیریت زمان است.
در این کتاب برایان تریسی در ۱۵ بخش نکاتی رو درباره استفاده از مدیریت زمان در زندگی شخصی و حرفهای بیان میکنه و پس از هر بخش تمرینهای عملی رو برای اجرای نکات، ارائه میکنه.
علیرغم اینکه کتاب وقت طلاست، کوچک و کم حجمیه ولی حاوی نکات مفید و کاربردی هست. این کتاب رو من چند سال پیش خوندم و دو نکته ارزشمند و کاربردی از این کتاب برای من این نکات هست:
* چون هرگز وقت کافی برای انجام همه کارها وجود ندارد، باید دائما کارها را اولویت بندی کنید. شاید بهترین کار این باشد که مدام این سوال مهم را از خودتان بپرسید: «در این لحظه بهترین استفادهای که میتوانم از وقتم بکنم چیست؟»
* زمان مناسب برای دانستن قدر هر دقیقه گرانبها از عمرمان همین الان است، نه بعدا که دقیقهها از دست رفتهاند.