Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


جدول برنامه ریزی روزانه و چک لیست روزانه | فایل PDF برای دانلود


چک لیست برنامه ریزی روزانه

ما تا کنون در متمم نکته‌ها و ابزارهای متعددی را برای نظم شخصی، مدیریت برنامه کاری و برنامه ریزی در زندگی روزانه معرفی کرده‌ایم.

بحث‌هایی مانند مدیریت زمان، زمانهای خاکستری، نظم شخصی در پانزده دقیقه و تکنیک پومودورو (تایم باکسینگ) تنها نمونه‌هایی از این موارد هستند.

از میان ابزارهای دیجیتال متعددی هم که برای برنامه ریزی و نظم شخصی معرفی کرده‌ایم که می‌توان به مایکروسافت تو دو و وان نوت و اورنوت اشاره کرد.

با این حال، همهٔ انسان‌ها استفاده از ابزارهای دیجیتال و اپلیکیشن های برنامه ریزی و یادداشت برداری را برای پیگیری کارهای روزانه نمی‌پسندند. بسیاری از ما همچنان ترجیح می‌دهیم یک برگه گزارش روزانه روی میز کار یا بر دیوار اتاق‌مان داشته باشیم و فعالیت های روزانه را در آن ثبت و پیگیری کنیم.

رونقی که هنوز در بازار پلنرها (Planner) چه در قالب پلنر روزانه و چه پلنر هفتگی و ماهانه وجود دارد، و نیز استقبالی که از دفترهای بولت ژورنال می‌شود، نشان می‌دهد که هنوز استفاده از ابزار فیزیکی و ورقه کاغذی – حداقل برای برنامه ریزی  – رواج دارد و کنار گذاشته نشده است.

جدول برنامه ریزی روزانه

ما در متمم از فرم زیر برای برنامه ریزی روزانه فردی استفاده می‌کنیم. تصمیم گرفتیم جدول خام برنامه ریزی را با شما به اشتراک بگذاریم، شاید بتواند برای برنامه ریزی روزانه شما هم به کار بیاید. در ادامه نحوه برنامه ریزی روزانه با استفاده از این جدول را بیشتر شرح می‌دهیم:

جدولی برای برنامه ریزی روزانه موفق

 دانلود نسخه PDF جدول برنامه ریزی روزانه (برای چاپ)

برنامه ریزی ساعتی در برابر برنامه ریزی وظایف و فعالیت‌ها

وقتی می‌خواهید به سراغ برنامه ریزی بروید، با یک انتخاب مهم مواجه می‌شوید: انتخاب میان برنامه ریزی ساعتی (Time-based Planning) و برنامه ریزی بر اساس وظایف (Task-based Planning).

در برنامه ریزی ساعتی که به آن زمانبندی (Scheduling) هم می‌گویند، برای هر بازه زمانی (مثلاً هر نیم ساعت یا هر ساعت) کار مشخصی را تعریف می‌کنید. مثلاً‌ می‌گویید: از ساعت هشت تا ده، برای کنکور درس می‌خوانم. یا از ساعت یازده تا یازده‌و‌نیم در جلسه مدیران شرکت می‌کنم.

اما در برنامه ریزی وظیفه محور، شما مشخص می‌کنید که چه کاری باید انجام شود. اما در مورد این که این کار دقیقاً باید در چه ساعتی انجام شود و چه زمانی به آن اختصاص داده شود، تصمیم نمی‌گیرید. به این مثال‌ها توجه کنید:

  • امروز دو فصل از کتاب … را می‌خوانم (برنامه ریزی حجمی)
  • امروز رزومه‌ام را برای دو شرکت می‌فرستم (هر زمان که شد مهم نیست)
  • قبل از برگشت به خانه، مواردی را که در لیست خرید خانه آمده از سوپرمارکت می‌خرم (نمی‌دانم دقیقاً کِی این کار را می‌کنم و چند دقیقه طول می‌کشد).

هر دو نوع برنامه ریزی مفیدند و بسته به این‌که چه کسی برای چه کاری برنامه ریزی می‌کند، می‌تواند از یکی از آن‌ها (یا هر دو آن‌ها) استفاده کند. اما فعلاً در این درس، برنامه ریزی ساعتی موضوع این بحث ما نیست (می‌توانید درس تکنیک پومودورو را بخوانید).

جدولی که به عنوان فرم خام برای دانلود در اختیار شما قرار داده‌ایم، بر مبنای برنامه ریزی Task-based طراحی و تنظیم شده است.

روش پر کردن جدول برنامه ریزی روزانه

اگر جدول خام برنامه ریزی روزانه را نگاه کنید، به سادگی می‌توانید روش پر کردن آن را تشخیص دهید. اما خواندن توضیحات زیر ممکن است کمک‌کننده باشد:

◼️ روز هفته

هر برگ از این جدول برای برنامه ریزی یک روز در نظر گرفته شده است. بنابراین قاعدتاً باید برای هر هفته هفت برگ از این جدول پرینت بگیرید و تکثیر کنید. در سمت راست بالای جدول، هفت روز هفته نوشته شده که می‌توانید روز مورد نظرتان را در آن علامت بزنید (با این روش، از طراحی و تکثیر فرم اختصاصی برای هر روز هفته بی‌نیاز خواهید بود).

◼️ قانون امروز

تغییر رفتار و تغییر عادت، ساده نیست. کافی است به فهرست طولانی کتاب های توسعه فردی که به این موضوع پرداخته‌اند نگاه کنید (از قدرت عادت و عادت های اتمی تا کتاب‌های تجاری‌تر مثل اثر مرکب دارن هاردی). این حجم استقبال از چنین کتابهایی نشان می‌دهد که افراد بسیاری نمی‌توانند عادتها و رفتارشان را اصلاح کنند و در پی راه‌حل هستند.

بخش قانون امروز را با همین هدف در جدول روزانه قرار داده‌ایم. به جای تمرکز روی تغییر چند رفتار، فقط بر یک رفتار متمرکز می‌شوید. در این بخش ممکن است چنین جملاتی نوشته شود:

  • قانونی برای گوش دادن فعال: امروز بعد از حرف زدن دیگران، به جای این که نظر خودم را بگویم یا از خودم حرف بزنم، موظف هستم حداقل یک سوال دربارهٔ حرفی که زده بپرسم. مثلاً اگر گفت امروز سرم شلوغ بود. نمی‌گویم «من هم همین‌طور» بلکه می‌گویم: «چطور؟ چه‌جور کارهایی داشتی؟»
  • قانونی برای سلامت بدن و اصلاح سبک زندگی: امروز هر بار پشت میز کار نشستم، آلارم ساعتم را برای ۴۵ دقیقه بعد تنظیم می‌کنم. تا بلند شوم و دو یا سه دقیقه راه بروم و نشستنم طولانی نشود.
  • قانونی برای حضور در فضای آنلاین (در راستای دیتاکس دیجیتال): امروز از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر اینستاگرام (یا توییتر – ایکس) را چک نمی‌کنم.

◼️ این کارها را فراموش نکنم (چک لیست روزانه)

این بخش، یکی از اهداف اصلی در نوشتن برنامه روزانه است و آن را می‌توان معادل همان لیست خرید روزانه یا لیست کارهای روزانه در نظر گرفت که از قدیم هم رایج بود و آن را در کاغذ کوچکی در جیب، یادداشت ساده‌ای در کیف، یا حتی با خودکار در کف دست می‌نوشتند: از خریدن آب و نان تا ارسال بسته‌ای برای یک دوست.

در واقع فرض ما این بوده که بسیاری از مردم جدول برنامه ریزی روزانه را در قالب چک لیست و به نیت ثبت همین خرده‌کارها تنظیم می‌کنند. و حالا در تلاشیم شما را قانع کنیم تا بخش‌های دیگری را هم به آن اضافه کنید تا این جدول از یک چک لیست ساده به یک ابزار برنامه ریزی تبدیل شود.

◼️ حداقل یک گام در مسیر این هدفها بردارم

برنامه ریزی روزانه در چارچوب اهداف و برنامه های بزرگتر زندگی معنا پیدا می‌کند. یعنی باید به نوعی به برنامه‌ای که برای ماه‌ها و سال‌های پیش رو دارید ربط پیدا کند.

یک روش ساده برای ایجاد چنین ارتباطی این است که علاوه بر برنامه ریزی کارها روزانه چند هدف بلندمدت‌تر را در ذهن داشته باشید و بکوشید هر روز حداقل یک گام در مسیر آن‌ها بردارید. بنابراین در این بخش ممکن است مواردی از این دست نوشته شود:

با توجه به این که این موارد جزو اهداف بلندمدت شما هستند، قاعدتاً به سرعت تغییر نمی‌کنند. یعنی ممکن است طی چند هفته یا حتی چند ماه، همیشه این بخش از جدول برنامه روزانه شما ثابت باشد. با این حال، این‌که هر روز این بخش را ببینید و اهداف‌تان را دوباره در آن بنویسید، باعث می‌شود ذهن‌تان بیش از پیش بر اهداف‌تان متمرکز شود و مسیر بلندمدت‌تر زندگی را در هیاهوی اتفاقات روزمره گم نکنید.

◼️ اگر وقت شد… (متعهد نیستم که امروز انجام دهم)

یک تناقض سخت در ایده برنامه ریزی روزانه وجود دارد: از یک سو باید برای کارهایی برنامه ریزی کنید که مطمئن هستید آن‌ها را انجام خواهید داد. از سوی دیگر، کارهایی هستند که دیر یا زود باید انجام شوند، اما لزوماً امروز روزشان نیست. اگر این‌ها را در جدول برنامه ریزی خود بگنجانید، عملاً از همان ابتدای روز می‌دانید که احتمالاً برنامه روزانه شما ناقص انجام خواهد شد.

بهترین روش برنامه ریزی در این مواقع آن است که از همان ابتدا مشخص کنید که این نوع کارها با بقیهٔ کارهایتان فرق دارند.

شما آن‌ها را می‌نویسید تا پیش چشم‌تان باشند، اما «متعهد» نیستید که حتماً امروز انجام‌شان دهید. پس حتی اگر یک مورد از چند مورد را هم انجام بدهید، باز هم یک دستاورد محسوب می‌شود.

توضیح

طبیعتاً این فرم برنامه ریزی روزانه، از ابتدا به این شکل نبوده و به تدریج بر اساس نیازهای ما در برنامه ریزی کاری، تکمیل شده است. به عبارت دیگر در طول زمان، الگوی عملکرد روزانه ما مشخص شده و سپس آن را در یک جدول گنجانده‌ایم. الگوی عملکرد روزانه ترجمهٔ اصطلاح Daily Method of Operation است که اخیراً در فارسی با اصطلاح DMO هم رواج یافته است.

اگر شما هم به استفاده از چنین جدول‌هایی عادت دارید یا برای برنامه روزانه خودتان چنین جدول‌هایی می‌سازید، چه نکته‌های دیگری را در آن‌ها ثبت می‌کنید؟

با استفاده از کمک‌های شما، ما هم یاد می‌گیریم جدول‌هایمان را کامل‌تر و اثربخش‌تر کنیم (البته توجه داشته باشید که ما اصرار داریم که یک چارچوب برنامه ریزی یک صفحه ای داشته باشیم و نه یک دفتر برنامه ریزی روزانه).

پیشنهاد مطالعهٔ درس تایم باکسینگ و پومودورو

در این شکل از برنامه ریزی روزانه، ذهن ما ناخواسته بیشتر روی «فعالیت‌ها» متمرکز می‌شود. اما سبک زندگی و کاری و نیازهای شخصی بسیاری از ما به گونه‌ای است که برنامه ریزی بر اساس قطعات زمانی می‌‌تواند برایمان مفیدتر باشد (مثلاً این‌که هر نیم ساعت را به چه کاری خواهیم گذراند یا برای انجام هر کار به چند قطعهٔ نیم ساعته نیاز داریم).

مثلاً کسانی که می‌خواهند برای خودشان جدول برنامه ریزی درسی تنظیم کنند یا یک دفتر برنامه ریزی داشته باشند که بدانند تعداد ساعات مفید روزانه (و هفتگی و ماهانه‌شان) چقدر بوده و به چه کاری گذشته است، بهتر است حسابِ کارهای روزانهٔ خود را بر حسب قطعات زمانی داشته باشند.

به همین علت پیشنهاد می‌کنیم حتماً درس تایم باکسینگ و تکنیک پومودورو را هم در کنار این درس بخوانید تا در برنامه ریزی زندگی شخصی و شغلی خود موفق‌تر باشید.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

پیشنهاد عضویت در متمم

با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) می‌توانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درس‌های متمم از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  | هدف گذاری

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  فکر کردن با نوشتن

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید محصولات صوتی هم می‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۳۱ نظر برای جدول برنامه ریزی روزانه و چک لیست روزانه | فایل PDF برای دانلود

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : یاسین اسفندیار

    سلام به دوستان متممی عزیز

    چند سالی است که با تکمیل جدول  بصورت روزانه، کارهام رو چک می کنم.

    چه زمانی که برای کنکور درس می خواندم . البته آیتم هاش فرق می کرد، بیشتر در مورد درس و مطالعه برای کنکور بود

    چه زمانی که خدمت سربازی بودم با آیتم های شرایط آن روزها

    الان هم  با این آیتم ها این جدول رو علامت گذاری می کنم

    البته ان جدول با جدول امروزی فرق هایی داشت . در آن روزها جدول رو به 24 ساعت شبانه روز تقسیم می کردم و زمانهایی که کارهای یادداشت شده را انجام میدادم علامت گذاری می کردم .

    چند وقت پیش کتاب اثر مرکب از دارن هاردی رو مطالعه می کردم که جدول مشابهی  را به عنوان "ریتم های زندگی" در کتاب توضیح داده بود  که شباهت زیادی به جدول مورد استفاده من داشت . جدول زیر بهینه سازی شده از کتاب اثر مرکب است.

    کارهایی را که در طول شبانه روز باید انجام بدم و حتی کارهایی رو که باید ترک کنم رو یادداشت می کنم و این عمل تاثیر زیادی در کارهای روزانه ام داشته است.

    در آخر هفته مشخص میشه که چند درصد به حرف و تصمیم هایم پایبند بودم و برای هفته اینده تلاش می کنم درصد انجامش رو بیشتر کنم.

  1. الهام گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    من تقریبا یک سال است که از چنین جدولی برای انجام کارهایم استفاده می کنم و بسته به کارها و اولویت هایم ممکن است آیتم های آن تغییر کنند و حذف یا اضافه شوند.

    استفاده از این جدول علاوه بر ایجاد انعطاف پذیری در انجام کارها، امکان مشاهده کارهای عقب افتاده و برنامه ریزی برای انجام آن در آخر هفته را فراهم می آورد علاوه بر اینکه برای قطع نشدن زنجیره مرا وادار می کند که حتما کار را انجام دهم و تیک بزنم.

     

     

  2. سلام

    سال های گذشته من یک دفترچه یادداشت گزارش روزانه شخصی(هم کاری و هم شخصی) داشتم و سعی میکردم طی روز رویدادهای مهم یا یادآوری های خودم رو یادداشت کنم.

    گذشت تا اینکه این درس رو به پایان رسوندم و این چک لیست رو بصورت یک دفترچه A5 در منزل برای مدت یک ماه بصورت آزمایشی درست کردم. بعد از یک ماه متوجه شدم برخی از قسمت ها نیاز به شخصی سازی داره. الان حدود یک هفته هست دفترچه جدیدی بصورت آزمایشی درست کردم و تقریبا خوب بوده.اما به این نتیجه رسیدم که چند بخش دیگه رو هم حذف کنم و با چیزه دیگه جایگزین کنم. تصویر اون رو برای شما به اشتراک میزارم. شاید بدردتون بخوره.

  3. به نظرم لیست برنامه روزانه خیلی خوبه و اینکه بتونیم آخر شب ی مروری روی کارهای آن روز داشته باشیم تا پرونده اون روز بسته بشه. و خدارو به خاطر تمام نعمت های بزرگ و کوچیکی که بهمون داده شکرگزار باشبم. مثل کتاب معجزه شکر گزاری “راندا برن” که برنامه ۲۸روز شکرگزاری بیان شده و این کتاب فوق العاده است.

  4. بله .من آدم شدیداً اهل برنامه ریزی ای هستم و نسبتاً هم در زمینه برنامه ریزی موفق بودم.البته در برنامه ریزی کارهای روزانه موق تر از برنامه ریزی درسی هستم.
    در تلفن همراه یک دفترچه یادداشت دارم با عناوین مختلف.مثلا به این صورت:
    کارهای درجه یک-کارهای درجه دو-بلند مدت-اهداف و…
    در تلگرام هم چن کانال دارم ک خودم در آن عضو هستم فقط و حکم دفترچه یادداشت را دارد.مثلاً یک کانال برای منابعی که در طول هفته میخواهم به آن مراجعه کنم.یک کانال برای نکات مربوط به محل کار و ….
    دو کار هم امسال انجام دادم.یک دفترچه یادداشت برای نوشتن جملات تاکیدی روزانه-یک دفتر برای تثبیت عادت ها.به عنوان مثال اگر هدف نوشیدن ۵ لیوان آب در یک روز را دارم در آن دفتر شماره چندمین روز بودن را مینویسم و یک استیکر مثلا یک قلب کوچک روی ان روز میچشبانم و اینکار را به مدت چل روز ادامه میدهم.اگر نیمه راه نتوانستم انجام دهم  شمارنده آن صفر می شود.

  5. سحر گفت:

    زمان بندی نداره:

    چقدر خوبه که این برنامه زمان بندی نداره و کاملا منعطفه. این یکی از ویژگی های متمایز کننده این برنامه است.

     

    اگر وقت شد:

    این قسمت، برای افرادی که امور رو به تعویق میاندازند (مثل من)، طی چندین روز استفاده ممتد،  بسیار کاربردی است. چراکه یادآوری میکنه که هر روز داری این کار رو به روز بعد موکول می کنی.

     

    حداقل یک گام در مسیر این اهداف بردارم:

    خیلی به جاست که در برنامه روزانه این مورد دیده شده. اهدافی که برای پراهمیت هستند رو جلوی روت میگذاری و اینجوری بیشتر حواست هست که کارهایی که داری در طول روز انجام میدی، چقدر با اهدافت همسو هستند. اونوقت حتی اگر اهداف و اعمال روزانه ات واگرا بودن، این مطلب رو راحت تر متوجه میشی و ایراد کارت رو زودتر و سهل تر پیدا می کنی.

     

    یک روز دیگه به اینها فکر می کنم:

    این مورد هم باعث میشه که در عین حال که درگیریهای ذهنت رو برملا میکنی و به خودت یادآوری میکنه که این مسأله هم از دغدقه های فکریت هست، ولی یک جورایی میتونی اهم رو از مهم جدا کنی و ذهن رو از مهم آزاد کنی و با انرژی بیشتری به اهم بپردازی.

     

     

    در نهایت ممنون از برنامه جامعی که در اختیارمون قرار دادید.

     

    پ.ن: من برای خودم، دفترچه ای آماده کردم که پندها و نکته هایی که از اون روز، عایدم شده رو مینویسم. با این امید که شاید روزی اون رو در اختیار پسرم قرار بدم. با اجازه شما، من این بخش رو هم به برنامه روزانه ام اضافه کردم.

    مورد دیگه ای که شاید این روزها بد نباشه که به خودمون یادآوری کنیم، شادی های کوچک اون روزه. این باعث میشه که به زندگی از روزمرگی در بیاد و با نگاهی دقیق تر به نکات مثبت روزمون رو بگذرونیم. من خودم در دفترچه یادداشتم گاهی یک پرینت کاغذی سیاه و سفید هم که شده، از لحظه به یاد ماندی اون روز میگذارم.

    با ورق زدنش، انرژی میگیرید.

  6. فاطمه گفت:

    خیلی خوبه برای فعالیت های روزانه برنامه مشخص داشته باشیم و بخوایم هر روز بر اساس آن عمل کنیم…
     
    اما فکر میکنم اگه بخواد به صورت یک اجبار در بیاد، کسی مایل به انجام دادن اون نباشه، خصوصا اینکه اگراین فرم (فرم فعالیت های روزانه) از قسمت ها و بخش های متفاوت و نوشتاری همراه باشه….(به نظرم ایرادی که به فرم تهیه شده توسط متمم میشه وارد کرد…..)
     
    من خودم ترجیح میدم برای انجام فعالیت های از یک چک لیست ساده استفاده کنم، چک لیستی که در یکسری کارها که روزانه و به طور مستمر بایستی انجام بشه، مطمنا در انتخاب فعالیت های روزانه سعی میکنم اقداماتی که سبب حرکت در مسیر اهدافم  چه بلند مدت و چه کوتاه مدت باشه، گنجانده شه . یعنی فعالیت های روزمره من میتونه از یک کار شخصی کوچک مثل مسواک زدن  و ورزش کردن زدن تا یک فعالیت مهم (مطالعه هر شب زبان، کار روی مقاله و…..) را شامل بشه، این چک لیست هر شب بایستی توسط تیک گذاشتن تکمیل شه…..

    یکی از خوبی های چک لیست اینه که با یک نگاه میشه فهمید اون هفته / ماه چند درصد به برنامه ریزی های زندگی ت رسیدی و آیا در مسیر اهدافت قدم برداشتی یا خیر…..

    اما در مورد فعالیت هایی که مازاد بر سازمان پیش میاد سعی میکنم شب قبل به صورت فهرست بندی در دفترچه م بنویسم  (از اقدام یا فعالیت اداره، بازدید یا خرید گرفته تا  هر اقدام دیگه……)تا ضمن  یاد آوری به خودم جهت انجام دادن شون (و همچنین استفاده از  قدرت نوشتن :) ) از لذت خط کشیدن بر روی ان ها در هنگام اتمام کار لذت ببرم :)
     

  7. برنامه روزانه تا حد زیادی یعنی تقریبا ۷۰ درصد کارایی هر فرد را در شبانه روز بالا می برد.

    علت این موضوع آزاد شدن ذهن از وظیفه نگهداشت وظایف در ذذهن است.

    با نوشتن برنامه ذهن آزاد شده و دیگر تعداد  بی نهایت کار در یک روز را در تعداد بی نهایت حالات و ترتیب انجام کار را رها کرده و فقط به یک لیست و اختمالا تعدادی اصلاح می پردازد.

  8. سلام،

    این برنامه فوق العاده است اما برای اجرا کردنش شاید کاغذ زیادی نیاز باشه!

    پیشنهادی که یکی از دوستان من در جهت کاهش مصرف کاغذ داد، اینه که یکبار از کاغذ پرینت بگیریم و اون رو لمینیت کنیم. با یک ماژیک و کمی الکل می تونیم بارها از اون استفاده کنیم. :)

     

    • برای کمتر مصرف کردن کاغذ این روش مناسبی هست، ولی من به شخصه ترجیح میدم مثلا آخر هفته بتونم ی نگاهی به کل هفته بندازم و ببینم که توی هفته چه کارهایی رو انجام دادم یا ندادم و بتونم برای هفته بعد درست تر برنامه ریزی کنم

    • دوست عزیز ممنون از پیشنهادی که دادید ولی چند نکته را با توجه به تجربیاتم در صنعت چاپ باید بگم نکته اول اینکه لمینت را براق کنین بعد اگه ماژیکتون وایت برد باشه نیازی به الکل نیست بعد با استفاده از دستمال کاغذی پاک کنین سعی کنین این رو در بالاترین مکان نصب کنین تا همه دسترسی نداشته باشن
      ان شاء الله موفق باشین

  9. صادق علیخانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    باسلام

    تجربه دو هفته‌ای من از استفاده برنامه‌ریزی روزانه

    روزهای اول استفاده، تمامی کارهایم را به دفترچه برنامه‌ام انتقال میدادم(حتی تعداد لیوان‌هایی که آب خوردم)و از استفاده از آن لذت می‌بردم

    اما این روند تا اواسط هفته هم دوام نیاورد و تنها از قسمت کارهای ضروری و تماس‌ها استفاده می‌کرد

    .عدم استفاده را ناشی از کوتاهی خودم میدانم نه نقص و عیبی در برنامه

    همچنان کارهایم را به ذهنم می‌سپارم و کمتر آنها را مکتوب میکنم چراکه تعداد آنها انگشت شمار است.

    البته منکر کمک برنامه برای نوشتن گزارش کارم  در آخر هفته نیستم.

    ممنون

     

  10. در کل بسیار مفید است اولویت بندی کارها مشخص شده است کاش بخشی برای مطالعه روزانه کتاب مطرح شده بود اینکه به آشامیدن آب و پیاده روی روزانه اشاره شده بود خوب بود به نظر اضافه کردن بخشی برای بیان هدف ماه و هفته مفید است .اب=لیته اشاره تیتر وار

  11. بیان مردن هدف هفته و ماه جاری برای افرادی که یک روال پروژه یا آموزشی خاصی را دنبال میکنند در یک جمله مفید است. در کل بسیاری از مسایلی که امکان فراموش شدنش زیاد است مثل آب خوردن و پیاده روی دیده شده است که از همین امر برای یادآوری دارو یا میان وعده نیز میتوان استفاده نمود اولویت بندی مسئولیت ها نیز دیده شده که این امر قابل اجرا بودن برنامه را بیشتر مینماید اینکه کارهای مانده دیده میشود در آینده کمک میکند با مرور برنامه های روزانه متوجه بشویم تا چه حد برنامه ریزی ما با واقعیت نزدیک است و درک اینکه در برنامه ریزی پیشرفت کرده ایم یا خیر اضافه نمودن ساعت مطالعه مفید به نظر میرسد

  12. مجید صادقیان گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    من فرم ام رو آخر شب ها پر می کنم و عموما شامل موارد زیر می شود:

    ۱- گزارش کار امروز به زبان انگلیسی

    ۲- تجربه امروز

    ۳- کار مفید و مهم امروز

    ۴- اتفاق یا کار خوشحال کننده امروز

    و یک سری چک لیست که در ساعت های تعیین شده کارهای روتین ام(مانند تمرین زبان، صبحانه، آراستگی ظاهری، مطالعه کتاب، مسائل دینی و…) رو بهم یادآوری می کنه و برای این کار از نرم افزار عادت خوب استفاده می کنم:
    https://cafebazaar.ir/app/co.nilin.goodhabit/?l=fa

  13. من توی برنامم همیشه این چندتارو دارم:

    ۱-بخاطر ۵ چیزی که از خدا امروز ممنونم

    ۲-سه تا پیشرفت امروزم

    ۳- سه نکته ای که یادگرفتم

    ۴-سه تا هدف بلند مدتم

     

     

  14. ابتدا از این پی دی اف بسیار متشکرم. این فایل رو بر اساس زندگی خودم تطابق دادم:

    یکی از نکاتی که اضافه کردم مربوط به انجام کارها زودتر از اتمام ددلاین است که سعی می کنم فردا فکنی های غیرلازم رو از زندگیم حذف کنم.

    نکته دیگر مربوط به ترس می شود که امروز از چه موضوعی ترس داشتم و چه برنامه ای برای حل این موضوع ارائه کردم. فکر می کنم این کار خیلی به من کمک می کنه.

    در قسمت عادت کردن به کارها یک قسمت ترک کردن عادت های بد نیز قرار داده شد که به نظر ضروری بود.

  15. برنامه ریزی یکی از عوامل مهم در پیشرفت ما انسان هاست.بدون برنامه ریزی ما متوجه گذر عمر نمیشویم و شاید ساعت های وقت خود را صرف کار های بیهوده مثل تماشای تلویزیون و گشت زدن در شبکه های اجتماعی کنیم.با یک برنامه ریزی درست(البته یک مسئله این است که برنامه نباید خیلی کلی یا خیلی جزئی باشد.اگر به شدت کلی باشد باعث میشود به بعضی مسائل بی اهمیت شویم.اگر خیلی جزئی باشد با کم و زیاد شدن برنامه و انجام ندادن چند کار کوچک انگیزه خود را از دست میدهیم)میشود به راحتی ۱۶ ساعت روز را(بر فرض خواب هشت ساعته)مدیریت کرد.البته من به شخصه اگر طراح جدول بودم،بخشی را قرار میدادم به عنوان بخش سپاس گزاری;هر روز صبح بعد از بیدار شدن سه چیز را که در این دنیا از داشتن آنها خوشحال و قدردانم مینوشتم تا در طی روز انگیزه دهنده من باشند.

  16. با سلام خدمت دوستان متمم

    من با خواندن این مطلب به دو نکته پی بردم  :

    اول اینکه چقدر من ارزش روزها وکارهایی که میشود در یک روز انجام داد را دست کم میگرفتم .

    ودوم  اینکه به جنبه های مختلف  زندگی هر روز باید توجه کرد، تا ارزش های بالاتری در درونمان ایجاد شود

    در پایان  از دوستان تقاضا دارم اگر بتوانید مرا راهنمایی کنید که چگونه میتوان این فرم را در درون گوشی موبایل  استفاده کرد مثل یک اپلیکیشن یا چیزی مشابه

    با تشکر

  17. من فکر می کنم اعتیاد به برنامه ریزی همچون نداشتن برنامه می تونه مانع پیشرفت و رسیدن به اهداف در زندگی باشه. پرداختن به جزئی ترین و بی اهمیت ترین کارهای روزمره در چارچوب برنامه ها عموما باعث دور شدن از کارهای مهم و تاثیرگذاردر زندگی خواهد شد چرا که زمان و توان ما محدود است و به همان میزان که زمان و انرژی صرف کارهای کم اهمیت می کنیم از پرداختن به امور مهم و تاثیرگذار باز می مانیم.لذا اولین کار در برنامه ریزی تعیین اولویت ها و سپس برنامه ریزی روی انها باید باشد.

  18. سلام
    یکی از نکات مثبت این نوع برنامه ریزی ایجاد تمایل برای انجام دادن تمام فعالیت هاییه که یادداشت کردیم(لذت تیک زدن کنار یک کار انجام شده با هیچ چیز دیگری قابل قیاس نیست:) )
    اما خیلی وقتا کیفیت رو فدای اون تیک میکنیم
    من برای مشخص کردن میزان رضایتم از ماژیک هایلایت استفاده میکنم
    برای کارهایی که به بهترین شکل انجام شده……رنگ سبز
    کارهایی که تمام شده و قابل قبوله……رنگ زرد
    کارهایی که نیمه کاره مونده یا رضایت چندانی از انجامش ندارم…..رنگ نارنجی
    دوستانی که کمتر حوصله دارند میتونند از سه نوع تیک استفاده کنند(مثلن ستاره و تیک و دایره)
    اما حسن اینکار اینه که حالا من با یک نگاه اجمالی به تم رنگی اون روز میفهمم عمکردم در چه کیفیتی بوده  (و البته که رنگی بودنش جذابترش میکنه)
    و حسن دیگه اینه که برای سبزتر بودن ناخودآگاه تمرکز بیشتری میگذارم و کارایی بالاتری رو تجربه میکنم

  19. سلام.
    من فکر میکنم در کنار شیوه های مختلف برنامه ریزی (که مطمئنا روش های متفاوت برای افراد متفاوت پاسخگو هست)، اینم میتونه کمک کننده باشه که اگر کاری رو میشه الان انجام داد، حتما الان انجامش بدیم. یعنی مثلا یک ایمیلی اومده و من چک کردم و نیاز داره پاسخ بدم. بهترین کار اینه که اونو همون لحظه پاسخ بدم و چنین کار کوچیکی رو بیخودی به تو دو لیستم اضافه نکنم. این که کاری رو همون لحظه انجام بدیم باعث میشه لیست هامون بی جهت طولانی نشن :) اینو از آقای تای لوپز یاد گرفتم

  20. م عامری گفت:

    سلام
    به نظرم در این برگه می توان قسمت خاصی برای ایده ها اختصاص داد، چون معمولا ایده ها در خلال کارهای روزانه به ذهن خطور می کنند و این برگه یا دفترچه برنامه روزانه بهترین محل برای اشاره ای کوتاه به ایده ها هستند تا بعدا در زمان مناسب به دفتر ایده ها افزوده شوند و پرورانده شوند…
    همچنین جای قسمت مربوط به کارهای فردا، تا آخر هفته، تا آخر ماه در این برگه خالی است،
    و اما یک پیشنهاد:
    به منظور مصرف کمتر کاغذ و تلاش در جهت حفظ محیط زیست بهتر است این برگه ها دورو پرینت شوند که هر برگه کاغذ دو روز را در خود جای دهد.
    با تشکر از شما