Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


جدول برنامه ریزی روزانه و چک لیست روزانه | فایل PDF برای دانلود


چک لیست برنامه ریزی روزانه

ما تا کنون در متمم نکته‌ها و ابزارهای متعددی را برای نظم شخصی، مدیریت برنامه کاری و برنامه ریزی در زندگی روزانه معرفی کرده‌ایم.

بحث‌هایی مانند مدیریت زمان، زمانهای خاکستری، نظم شخصی در پانزده دقیقه و تکنیک پومودورو (تایم باکسینگ) تنها نمونه‌هایی از این موارد هستند.

از میان ابزارهای دیجیتال متعددی هم که برای برنامه ریزی و نظم شخصی معرفی کرده‌ایم که می‌توان به مایکروسافت تو دو و وان نوت و اورنوت اشاره کرد.

با این حال، همهٔ انسان‌ها استفاده از ابزارهای دیجیتال و اپلیکیشن های برنامه ریزی و یادداشت برداری را برای پیگیری کارهای روزانه نمی‌پسندند. بسیاری از ما همچنان ترجیح می‌دهیم یک برگه گزارش روزانه روی میز کار یا بر دیوار اتاق‌مان داشته باشیم و فعالیت های روزانه را در آن ثبت و پیگیری کنیم.

رونقی که هنوز در بازار پلنرها (Planner) چه در قالب پلنر روزانه و چه پلنر هفتگی و ماهانه وجود دارد، و نیز استقبالی که از دفترهای بولت ژورنال می‌شود، نشان می‌دهد که هنوز استفاده از ابزار فیزیکی و ورقه کاغذی – حداقل برای برنامه ریزی  – رواج دارد و کنار گذاشته نشده است.

جدول برنامه ریزی روزانه

ما در متمم از فرم زیر برای برنامه ریزی روزانه فردی استفاده می‌کنیم. تصمیم گرفتیم جدول خام برنامه ریزی را با شما به اشتراک بگذاریم، شاید بتواند برای برنامه ریزی روزانه شما هم به کار بیاید. در ادامه نحوه برنامه ریزی روزانه با استفاده از این جدول را بیشتر شرح می‌دهیم:

جدولی برای برنامه ریزی روزانه موفق

 دانلود نسخه PDF جدول برنامه ریزی روزانه (برای چاپ)

برنامه ریزی ساعتی در برابر برنامه ریزی وظایف و فعالیت‌ها

وقتی می‌خواهید به سراغ برنامه ریزی بروید، با یک انتخاب مهم مواجه می‌شوید: انتخاب میان برنامه ریزی ساعتی (Time-based Planning) و برنامه ریزی بر اساس وظایف (Task-based Planning).

در برنامه ریزی ساعتی که به آن زمانبندی (Scheduling) هم می‌گویند، برای هر بازه زمانی (مثلاً هر نیم ساعت یا هر ساعت) کار مشخصی را تعریف می‌کنید. مثلاً‌ می‌گویید: از ساعت هشت تا ده، برای کنکور درس می‌خوانم. یا از ساعت یازده تا یازده‌و‌نیم در جلسه مدیران شرکت می‌کنم.

اما در برنامه ریزی وظیفه محور، شما مشخص می‌کنید که چه کاری باید انجام شود. اما در مورد این که این کار دقیقاً باید در چه ساعتی انجام شود و چه زمانی به آن اختصاص داده شود، تصمیم نمی‌گیرید. به این مثال‌ها توجه کنید:

  • امروز دو فصل از کتاب … را می‌خوانم (برنامه ریزی حجمی)
  • امروز رزومه‌ام را برای دو شرکت می‌فرستم (هر زمان که شد مهم نیست)
  • قبل از برگشت به خانه، مواردی را که در لیست خرید خانه آمده از سوپرمارکت می‌خرم (نمی‌دانم دقیقاً کِی این کار را می‌کنم و چند دقیقه طول می‌کشد).

هر دو نوع برنامه ریزی مفیدند و بسته به این‌که چه کسی برای چه کاری برنامه ریزی می‌کند، می‌تواند از یکی از آن‌ها (یا هر دو آن‌ها) استفاده کند. اما فعلاً در این درس، برنامه ریزی ساعتی موضوع این بحث ما نیست (می‌توانید درس تکنیک پومودورو را بخوانید).

جدولی که به عنوان فرم خام برای دانلود در اختیار شما قرار داده‌ایم، بر مبنای برنامه ریزی Task-based طراحی و تنظیم شده است.

روش پر کردن جدول برنامه ریزی روزانه

اگر جدول خام برنامه ریزی روزانه را نگاه کنید، به سادگی می‌توانید روش پر کردن آن را تشخیص دهید. اما خواندن توضیحات زیر ممکن است کمک‌کننده باشد:

◼️ روز هفته

هر برگ از این جدول برای برنامه ریزی یک روز در نظر گرفته شده است. بنابراین قاعدتاً باید برای هر هفته هفت برگ از این جدول پرینت بگیرید و تکثیر کنید. در سمت راست بالای جدول، هفت روز هفته نوشته شده که می‌توانید روز مورد نظرتان را در آن علامت بزنید (با این روش، از طراحی و تکثیر فرم اختصاصی برای هر روز هفته بی‌نیاز خواهید بود).

◼️ قانون امروز

تغییر رفتار و تغییر عادت، ساده نیست. کافی است به فهرست طولانی کتاب های توسعه فردی که به این موضوع پرداخته‌اند نگاه کنید (از قدرت عادت و عادت های اتمی تا کتاب‌های تجاری‌تر مثل اثر مرکب دارن هاردی). این حجم استقبال از چنین کتابهایی نشان می‌دهد که افراد بسیاری نمی‌توانند عادتها و رفتارشان را اصلاح کنند و در پی راه‌حل هستند.

بخش قانون امروز را با همین هدف در جدول روزانه قرار داده‌ایم. به جای تمرکز روی تغییر چند رفتار، فقط بر یک رفتار متمرکز می‌شوید. در این بخش ممکن است چنین جملاتی نوشته شود:

  • قانونی برای گوش دادن فعال: امروز بعد از حرف زدن دیگران، به جای این که نظر خودم را بگویم یا از خودم حرف بزنم، موظف هستم حداقل یک سوال دربارهٔ حرفی که زده بپرسم. مثلاً اگر گفت امروز سرم شلوغ بود. نمی‌گویم «من هم همین‌طور» بلکه می‌گویم: «چطور؟ چه‌جور کارهایی داشتی؟»
  • قانونی برای سلامت بدن و اصلاح سبک زندگی: امروز هر بار پشت میز کار نشستم، آلارم ساعتم را برای ۴۵ دقیقه بعد تنظیم می‌کنم. تا بلند شوم و دو یا سه دقیقه راه بروم و نشستنم طولانی نشود.
  • قانونی برای حضور در فضای آنلاین (در راستای دیتاکس دیجیتال): امروز از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر اینستاگرام (یا توییتر – ایکس) را چک نمی‌کنم.

◼️ این کارها را فراموش نکنم (چک لیست روزانه)

این بخش، یکی از اهداف اصلی در نوشتن برنامه روزانه است و آن را می‌توان معادل همان لیست خرید روزانه یا لیست کارهای روزانه در نظر گرفت که از قدیم هم رایج بود و آن را در کاغذ کوچکی در جیب، یادداشت ساده‌ای در کیف، یا حتی با خودکار در کف دست می‌نوشتند: از خریدن آب و نان تا ارسال بسته‌ای برای یک دوست.

در واقع فرض ما این بوده که بسیاری از مردم جدول برنامه ریزی روزانه را در قالب چک لیست و به نیت ثبت همین خرده‌کارها تنظیم می‌کنند. و حالا در تلاشیم شما را قانع کنیم تا بخش‌های دیگری را هم به آن اضافه کنید تا این جدول از یک چک لیست ساده به یک ابزار برنامه ریزی تبدیل شود.

◼️ حداقل یک گام در مسیر این هدفها بردارم

برنامه ریزی روزانه در چارچوب اهداف و برنامه های بزرگتر زندگی معنا پیدا می‌کند. یعنی باید به نوعی به برنامه‌ای که برای ماه‌ها و سال‌های پیش رو دارید ربط پیدا کند.

یک روش ساده برای ایجاد چنین ارتباطی این است که علاوه بر برنامه ریزی کارها روزانه چند هدف بلندمدت‌تر را در ذهن داشته باشید و بکوشید هر روز حداقل یک گام در مسیر آن‌ها بردارید. بنابراین در این بخش ممکن است مواردی از این دست نوشته شود:

با توجه به این که این موارد جزو اهداف بلندمدت شما هستند، قاعدتاً به سرعت تغییر نمی‌کنند. یعنی ممکن است طی چند هفته یا حتی چند ماه، همیشه این بخش از جدول برنامه روزانه شما ثابت باشد. با این حال، این‌که هر روز این بخش را ببینید و اهداف‌تان را دوباره در آن بنویسید، باعث می‌شود ذهن‌تان بیش از پیش بر اهداف‌تان متمرکز شود و مسیر بلندمدت‌تر زندگی را در هیاهوی اتفاقات روزمره گم نکنید.

◼️ اگر وقت شد… (متعهد نیستم که امروز انجام دهم)

یک تناقض سخت در ایده برنامه ریزی روزانه وجود دارد: از یک سو باید برای کارهایی برنامه ریزی کنید که مطمئن هستید آن‌ها را انجام خواهید داد. از سوی دیگر، کارهایی هستند که دیر یا زود باید انجام شوند، اما لزوماً امروز روزشان نیست. اگر این‌ها را در جدول برنامه ریزی خود بگنجانید، عملاً از همان ابتدای روز می‌دانید که احتمالاً برنامه روزانه شما ناقص انجام خواهد شد.

بهترین روش برنامه ریزی در این مواقع آن است که از همان ابتدا مشخص کنید که این نوع کارها با بقیهٔ کارهایتان فرق دارند.

شما آن‌ها را می‌نویسید تا پیش چشم‌تان باشند، اما «متعهد» نیستید که حتماً امروز انجام‌شان دهید. پس حتی اگر یک مورد از چند مورد را هم انجام بدهید، باز هم یک دستاورد محسوب می‌شود.

توضیح

طبیعتاً این فرم برنامه ریزی روزانه، از ابتدا به این شکل نبوده و به تدریج بر اساس نیازهای ما در برنامه ریزی کاری، تکمیل شده است. به عبارت دیگر در طول زمان، الگوی عملکرد روزانه ما مشخص شده و سپس آن را در یک جدول گنجانده‌ایم. الگوی عملکرد روزانه ترجمهٔ اصطلاح Daily Method of Operation است که اخیراً در فارسی با اصطلاح DMO هم رواج یافته است.

اگر شما هم به استفاده از چنین جدول‌هایی عادت دارید یا برای برنامه روزانه خودتان چنین جدول‌هایی می‌سازید، چه نکته‌های دیگری را در آن‌ها ثبت می‌کنید؟

با استفاده از کمک‌های شما، ما هم یاد می‌گیریم جدول‌هایمان را کامل‌تر و اثربخش‌تر کنیم (البته توجه داشته باشید که ما اصرار داریم که یک چارچوب برنامه ریزی یک صفحه ای داشته باشیم و نه یک دفتر برنامه ریزی روزانه).

پیشنهاد مطالعهٔ درس تایم باکسینگ و پومودورو

در این شکل از برنامه ریزی روزانه، ذهن ما ناخواسته بیشتر روی «فعالیت‌ها» متمرکز می‌شود. اما سبک زندگی و کاری و نیازهای شخصی بسیاری از ما به گونه‌ای است که برنامه ریزی بر اساس قطعات زمانی می‌‌تواند برایمان مفیدتر باشد (مثلاً این‌که هر نیم ساعت را به چه کاری خواهیم گذراند یا برای انجام هر کار به چند قطعهٔ نیم ساعته نیاز داریم).

مثلاً کسانی که می‌خواهند برای خودشان جدول برنامه ریزی درسی تنظیم کنند یا یک دفتر برنامه ریزی داشته باشند که بدانند تعداد ساعات مفید روزانه (و هفتگی و ماهانه‌شان) چقدر بوده و به چه کاری گذشته است، بهتر است حسابِ کارهای روزانهٔ خود را بر حسب قطعات زمانی داشته باشند.

به همین علت پیشنهاد می‌کنیم حتماً درس تایم باکسینگ و تکنیک پومودورو را هم در کنار این درس بخوانید تا در برنامه ریزی زندگی شخصی و شغلی خود موفق‌تر باشید.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

پیشنهاد عضویت در متمم

با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) می‌توانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درس‌های متمم از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  | هدف گذاری

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  فکر کردن با نوشتن

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید محصولات صوتی هم می‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۳۱ نظر برای جدول برنامه ریزی روزانه و چک لیست روزانه | فایل PDF برای دانلود

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : یاسین اسفندیار

    سلام به دوستان متممی عزیز

    چند سالی است که با تکمیل جدول  بصورت روزانه، کارهام رو چک می کنم.

    چه زمانی که برای کنکور درس می خواندم . البته آیتم هاش فرق می کرد، بیشتر در مورد درس و مطالعه برای کنکور بود

    چه زمانی که خدمت سربازی بودم با آیتم های شرایط آن روزها

    الان هم  با این آیتم ها این جدول رو علامت گذاری می کنم

    البته ان جدول با جدول امروزی فرق هایی داشت . در آن روزها جدول رو به 24 ساعت شبانه روز تقسیم می کردم و زمانهایی که کارهای یادداشت شده را انجام میدادم علامت گذاری می کردم .

    چند وقت پیش کتاب اثر مرکب از دارن هاردی رو مطالعه می کردم که جدول مشابهی  را به عنوان "ریتم های زندگی" در کتاب توضیح داده بود  که شباهت زیادی به جدول مورد استفاده من داشت . جدول زیر بهینه سازی شده از کتاب اثر مرکب است.

    کارهایی را که در طول شبانه روز باید انجام بدم و حتی کارهایی رو که باید ترک کنم رو یادداشت می کنم و این عمل تاثیر زیادی در کارهای روزانه ام داشته است.

    در آخر هفته مشخص میشه که چند درصد به حرف و تصمیم هایم پایبند بودم و برای هفته اینده تلاش می کنم درصد انجامش رو بیشتر کنم.

  1. سارا حق بین گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    سلام به دوستان

    من یکی از معتادترین افراد به برنامه ریزی (سال، ماه و روز) هستم و واقعاً بدون این کار عملکردم با مشکل مواجه میشه.

    بیشتر از ده سال هست که هر سال برای برنامه ریزیهام یک دفترچه یادداشت در ابعاد حدود ۱۰ * ۱۸ دارم که هر ۳۰ برگ آن مربوط به یک ماه از سال هست و همیشه یار و همراه منه و همه آنها را بایگانی کردم.

    در صفحه اول هر ماه، وظایف روتین از قبل در صفحه اختصاصی آن ماه یادداشت شده و بعد از انجام تیک می خورند. ۳۰ صفحه دیگر را یک شب قبل با عناوین کارهایی که روز بعد باید انجام بدهم پر می کنم، شامل وظایف محل کار که مهم و فوری هستند، هزینه هایی که باید حتماً در آن روز پرداخت بشوند، خواندن درسهایی از متمم، تمرینهای زبان، تماس های تلفنی، خواندن … صفحه کتاب، خرید منزل، زمان استراحت و تقریباً جزئی ترین کارها و اقداماتی برای هر روز که خاص همان روزند و عمدتاً متغیرند. صبح روز موعود با نگاه کردن به این لیست شروع می کنم به انجام وظایفم و هنگام خواب با کنترل کردن این روند، در صورت انجام ندادن کاری فوراً آنرا به اولین زمان ممکن منتقل می کنم.

    داشتن دفترچه را به فایل و برگه و سایر موارد ترجیح می دهم. مزیت این دفترچه یادداشت این هست که اولاً همیشه و همه جا همراه من هست، ثانیاً چون تمام روزهای سال این برنامه ریزی وجود داشته و ثبت شده، سند و مدرک خوبی برای مواقعی است که موضوعی را فراموش کردم و بخاطر نمی آورم. از طرفی مانند بازخوردی هست که هر لحظه من را از عملکردم مطلع می کنه.

  2. ممنون از فایلی که به اشتراک گذاشتین. در کنار چک لیست روزانه، یک چک لیست هفتگی هم دارم. همچنان به شویه سنتی و چک لیست های کاغذی علاقمند تر هستم تا اپلیکیشن های مختلف!

  3. پیمان اکبرنیا گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۵ درس)

    سلام به همه دوستان
    من چندین بار سعی کردم به طور منظم از برگه‌ها و دفترهای برنامه‌ریزی یا سر رسید و … استفاده کنم اما به دلیل تنبلی پر کردن اون‌ها و اینکه حمل کردنشون سخت بود همیشه مدتی استفاده می‌کردم و بعد به کناری انداخته و فراموش می‌شد. الان تقریبا ۶ ماهه از یک دفترچه خیلی کوچک سیمی که به راحتی توی جیب یا کیف جا میشه استفاده می‌کنم.
     
    برای اینکه کارم سخت نشه و به دلیل پیچیده شدن رهاش نکنم فقط چند قانون ساده دارم:
    –         هر وقت کار یا قرار ملاقاتی پیش بیاد که می‌دونم ممکنه یادم بره سریع توی دفترچه می‌نویسم.
    –         اگر کار برای هفته بعد یا زمانی باشه که با توجه به سرعت پر شدن دفترچه هنوز خیلی مونده تا بهش برسم توی صفحه بعد می‌نویسم.
    –         هر کاری که انجام شد جلوش تیک می‌زنم (زدن این تیک‌ها واقعا لذت بخشه!)
    –         هر چند وقت یک بار بر می‌گردم به صفحات قبل و کارها رو مرور می‌کنم. اگر موردی هنوز تیک نخورده بود احتمالا کاریه که کنسل شده و جلوش ضربدر می‌زنم. اگه هنوز باید انجام بشه از اون صفحه حذفش می‌کنم و میارمش توی صفحه بعدی که جلوی چشمم باشه.
    این بهترین روشیه که تا الان تونستم به طور پیوسته انجامش بدم و بعد از مدتی فراموش نشده. یه کاری که به طور منظم انجامش بدم خیلی بهتر از کاریه که بی نقص باشه ولی بعد از یه مدت رها بشه. 
     

  4. شهرزاد راسخ گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۸ درس)

    فایلِ برنامه ریزیِ روزانه فردی متمم، بسیار کاربردی و دوست داشتنیه . ممنون که در اختیار ما هم گذاشتینش. من هم ازش استفاده خواهم کرد.
    ***
    راستش من هم در کنارِ برنامه ریزی های ریزتر دیجیتال ای که برای خودم انجام میدم (مخصوصا در Timecamp و Wunderlist) یه جدول کاغذی هم برای برنامه ریزی و رصد کردن کارها، اهداف، اقدامات و دستاوردهای هفتگی ام – در نگاهی به یک ماه – دارم:


    و در پایان هر ماه، بر اساس این جدول، به یک جمع بندی در خصوص دستاوردهایِ اون ماهِ خودم میرسم و خودم رو به نوعی، مورد ارزیابی قرار میدم.
    اگر در پایان هر هفته و هر ماه تا حد قابل قبولی، به دستاوردهای مورد انتظارم، با توجه به اهداف یا خواسته هایی که برای هر چهار هفته ی اون ماه تعیین کرده بودم، رسیده باشم که خیلی خوبه؛ و اگر نرسیده باشم، سعی می کنم تلاشم رو برای ماه بعد بیشتر می کنم تا در پایان ماه بعد، علاوه بر دستاوردهای مورد انتظار خودش، به دستاوردهای ماه قبل هم تا حد قابل قبولی دست پیدا کنم… به همین ترتیب تا پایان سال.

    نمونه ای از این فایل رو (که به عنوان مثال: برای چهار هفته ی تیر ماه هست) در اینجا با دوستان عزیزم به اشتراک میذارم تا اگر فکر کردند میتونه برای اونها هم مفید باشه، این شیوه رو هم امتحان کنند.
    (بسته به برنامه های خودشون، میتونن تعداد هدف ها یا خواسته ها رو بیشتر یا کمتر، در هر هفته، تعیین کنند)

  5. پویان کاظم پور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    بنظرم، اینکه بخواییم همچین برنامه ای برای هر روز داشته باشیم زیاد جالب نیست و خود برنامه ریز رو تبدیل به کاری وقت گیر میکنه و شاید دوست نداشتنی
    شاید برنامه هفتگی بهتر باشه

  6. امروز با این چک لیست آشنا شدم و مطمئنم که مثل بقیه مطالب متمم کارایی زیادی برای من خواهد داشت.

  7. مینا گفت:

    من در این زمینه مشکل دارم و با اینکه تو موبایلم کارهایی که باید انجام بشه را همیشه لیست دارم و در صورتیکه انجام بشه با خوشحالی پاک میکنم اما قدمت بعضیهاشون به سال ها رسیده و کلا سر سفره هفت سین قول میدم به خودم دیگه:)

    این مطلب وجدول برنامه ریزی روزانه عالی بود.

    یجور خویشتن انضباطی اول در درون آدم باید ایجاد بشه تا پایبند به اون بمونه البته، عین تقویم روی میز باید جلو چشم باشه هر لحظه وگرنه تو موبایل آدم تا شب هم نگاه نمی کنه

    یه قسمت این هفته کوچیک هم باشه، کاری که هدف انجامش تو همون هفته برنامه ریزی باشه که تو تموم روزها تکرارش باشه

     

    • صادق علیخانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      باسلام
      در مورد مشکلی که فرمودید به نظرم درس سوم مدیریت زمان “آیا شما هم گرفتار اهمال کاری هستید؟ ” می‌تواند به شما کمک کند.

      باید جلو چشم باشه هر لحظه وگرنه تو موبایل آدم تا شب هم نگاه نمی کنه

      به نظر من موبایل بهترین انتخاب می‌باشد چراکه همیشه آن را به همراه دارم.من اکثر اوقات از برنامه s planner موبایلم استفاده می‌کنم و برنامه روزانه‌ و هفتگیم را برنامه‌ریزی میکنم.

      اینکه کارها را به من اطلاع میدهد به نظرم یکی از مزایای آن نسبت به فرم برنامه‌ریزی یادداشت و چاپی می‌باشد. با این حال از امروز تصمیم گرفتم در کنار آن از فرم زیبای و کاربردی متمم هم در کار و زندگیم استفاده کنم.

      موفق باشید

  8. من فکر می کنم یک بخش از این جدول رو به انجام کارهای ناتمامی که از قبل مونده اختصاص بدیم چون این کارها بسیار ذهن رو مشغول می کنه و حتی خود انجام کار پاداش بزرگی خواهد بود برای آن و درگیری ذهنی ما کمتر میشه.

    من قبلا کامنتی از دوست خوب متممی سامان عزیزی خوندم که با اون دید این جدول رو طراحی کردن به نظرم مفید خواهد بود. کامنت از این قراره:
    حرکت کوچکی که بسیاری از ما ازش مطلع هستیم ولی خیلی وقتها انجامش نمیدیم و به نظر من ممکنه  تاثیر خیلی خیلی زیادی(در حد غیر قابل تصور) روی ما بگذاره:
    آخر شب ،قبل از خواب، بیست دقیقه وقت بگذاریم و روزمون رو تحلیل کنیم(ترجیحاً روی کاغذ). در این مورد خاص(مهارتهای زندگی) ، میتونیم با عینک این پنج مهارت به روزمون نگاه کنیم و خودمون رو تحلیل کنیم.
    تصمیم هامون ، و مهمتر از اون فرایند تصمیم گیریمون. چالش هایی که داشتیم و نحوه مواجهه خودمون با اونها. نحوه برخوردمون با اطرافیان. چقدر به محیط اطرافمون آگاه بودیم(از انسان و حیوان و اشیاء و زمین و آسمون) .چه احساساتی رو تجربه کردیم و چرا. آیا راه بهتری داشتیم؟
    به نظرم شروع این کار کوچک، کم کم شروعی خواهد شد برای قدم برداشتن در همین زمینه برای دیگران.
    اینم آدرس کامنت.
    https://motamem.org/%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C/comment-page-1/#comment-96032

  9. خیلی جالبه. صبح که بیدار شدم، با خودم گفتم که من برای تغییر عادتهام معمولا برنامه های مدون دارم. ولی برای بقیه کارهام، نه. اولین کاری که کردم بعد از برنامه صبحگاهیم که عموما ثابته، متمم رو باز کردم و با این فایل مواجه شدم. ممنونم متمم

  10. به نام خدا؛

    با عرض سلام و احترام؛

    من فایل برنامه ریزی شما را نگاه کردم واقعا خیلی خوب و منطقی تدوین شده است. واقعا ازتون تشکر می کنم و سعی می کنم مدتی ازش استفاده کنم و نتیجه اش را اطلاع بدم و در این خلال اگر چیزی هم به ذهنم رسید که مفید می تونه باشه با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

    با تشکر

    ابراهیم – احمدی

  11. سلام. میدونم این مثاله و خیلی جالب و قشنگ هم هست. منو به این فکر انداخت که  بعد از اصلاح، یه سری برای هفته های آتی چاپ کنم.

    من معمولا جدول نمیکشم. عناوین رو یادداشت می کنم با اولویت بندی، و وقتی انجام شد، جلوش تیک می زنم. ولی مواردش، خیلی شبیه به این جدول هستش. با این تفاوت ها که من به جای “اینکارها را فراموش نکنم” می نویسم: “حتما یادم باشه.” ;-)

    در بخش پیاده روی هم علاوه بر اون، ورزش حتما با زمانش قید میشه.

    خیلی خوشم اومد که یه بخش با این عنوان داره که : “یک روز دیگر به اینها فکر می کنم. “تمرکز آدم رو بر زمان حال، افزایش می ده.

    آهان. من تو برنامه ام علاوه بر گام برداشتن در مسیر اهداف یا عادات، رشد شخصی رو از لیست بقیه کارها کاملا جدا کردم. یا به قول شما یک جدول جدا داره. یعنی به صورت روتین هر روز یک ساعت شایدم بیشتر فقط مطالبی رو می خونم یا می بینم که به یادگیری شخصیم برای بهبود عزت نفس یا شادی و یا انگیزه بیشتر و یا یادگیری مهارتهایی برای بهبود روابطم کمک می کنه. که تو این برنامه به اون شکل، دیده نشده.
    یه بخش هم دارم که به تفریح و سرگرمی اختصاص داره با هدف تمدد اعصاب یا فراموش کردن یسری نگرانی ها :-)

    و همینطور به ذهنم رسید که میشه یه بخش هم عین تماس های تلفنی به شبکه های اجتماعی اختصاص بدم اینشکلی ذهن بیشتر عادت میکنه گاه و بیگاه اونا رو چک نکنه.

    چون از کاغذ های جدا استفاده می کنم، دیروز که داشتم کارامو می نوشتم، به این فکر کردم که یه دفترچه کوچک بهش اختصاص بدم که بشه راحت برگه هاشو کند. امروز این هدیه از متمم رسید. متشکرم متمم

  12. مریم گفت:

    من چند روزی است که یادگیری زبان انگلیسی را دوباره با جدیت شروع کردم و با نرم افزار زبان شناس این کار را میکنم. در این سایت مطالب ارزشمندی در مورد یادگیری زبان وجود دارد و یکی از مطالبی که روی من خیلی تاثیر گذار بود مطلبی با عنوان “زنجیر را نشکن” است. که ایده کلی آن این است که مثلا برای مطالعه یک کتاب انگلیسی یک زمان حداقلی (۱۰ دقیقه) را در نظر بگیرید که مطمئن باشید هر روز امکان انجام آن را حتی در بدترین شرایط دارید و هر روزی که آن کار را انجام دادید یک تیک بزنید. با اضافه شدن هر تیک این زنجیر طویل تر میشود. هر بار که این زنجیر شکسته شود باید از اول شروع کنید. نکته مهمی که این روش را از سایر روش ها جدا میکند بار روانی است که در اثر بزرگ شدن زنجیر ایجاد میشود و شما خود را متعهد میدانید که نگذارید این زنجیر پاره شود تا مجبور شوید از اول زنجیر را بسازید. و نکته مهم بعدی این است که وقتی یک حداقل زمانی را برای خودتان تعیین میکنید که هر روز از پس آن برآیید طبیعتا بیشتر روزها شما فرصت کافی را دارید و زمانیکه آن کار خاص را شروع میکنید آن قدر سرگرمش میشوید که بیشتر از زمان تعیین شده برایش وقت میگذارید و هر وقت که این اتفاق بیفتد شما احساس پیروزی بیشتری را هم تجربه میکنید چون توانستید از حد نصاب جلو بزنید.
    البته این روش بیانی دیگر از  همان میکرو اکشن هایی است که بارها محمد رضای عزیز اشاره کرده اند.

  13. یاسین اسفندیار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۷ درس)

    سلام به دوستان متممی عزیز

    چند سالی است که با تکمیل جدول  بصورت روزانه، کارهام رو چک می کنم.

    چه زمانی که برای کنکور درس می خواندم . البته آیتم هاش فرق می کرد، بیشتر در مورد درس و مطالعه برای کنکور بود

    چه زمانی که خدمت سربازی بودم با آیتم های شرایط آن روزها

    الان هم  با این آیتم ها این جدول رو علامت گذاری می کنم

    البته ان جدول با جدول امروزی فرق هایی داشت . در آن روزها جدول رو به ۲۴ ساعت شبانه روز تقسیم می کردم و زمانهایی که کارهای یادداشت شده را انجام میدادم علامت گذاری می کردم .

    چند وقت پیش کتاب اثر مرکب از دارن هاردی رو مطالعه می کردم که جدول مشابهی  را به عنوان “ریتم های زندگی” در کتاب توضیح داده بود  که شباهت زیادی به جدول مورد استفاده من داشت . جدول زیر بهینه سازی شده از کتاب اثر مرکب است.

    کارهایی را که در طول شبانه روز باید انجام بدم و حتی کارهایی رو که باید ترک کنم رو یادداشت می کنم و این عمل تاثیر زیادی در کارهای روزانه ام داشته است.

    در آخر هفته مشخص میشه که چند درصد به حرف و تصمیم هایم پایبند بودم و برای هفته اینده تلاش می کنم درصد انجامش رو بیشتر کنم.

    • سطرهای این فایل ایده خوبی هستند. فقط سوال من این هست که در سطرهایی که به صورت کیفی اندازه  گیری می شوند ملاک شما برای انجام آن چیست؟مثلاً جلوگیری از اتلاف وقت و یا ترک عادت تند صحبت کردن…ممکن است ۶ جمله را تند بگویید و یک جمله را شمرده..

      • یاسین اسفندیار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۷ درس)

        سلام

        من عادت دارم تند صحبت کنم . در طول روز باید مراقب باشم در هنگام صحبت کردن ارام و شمره شمره صحبت کنم . این موضوع (یادآوری برنامه) باعث عادت میشود و یا زمانی که برنامه ای ندارم و یا وقت آزادی دارم . نَرَم شبکه های تلویزیون رو عوض کنم . یجا بیکار نشینم. کتابی بخونم و یا کاری کنم که از اتلاف وقت جلوگیری بشه و این کار باعث شده خیلی از زمانهای آزادم به کار مفید مشغول بشم.

        مقید کردن خود به انجام برنامه بعد از مدتی بصورت عادت می شود و نتایج خوبی به بار می آورد.

    • خیلی شبیه فایلیه که من هم درست کرده ام. حتی درصد انجام کارها رو هم در ستون آخر دارم (دقیقا مشابه شما). ولی نتونستم بیشتر از سه چهار ماه تکمیلش کنم. البته که بیشتر از پنجاه درصد اهدافی که نوشته بودم، برام روتین شده و ۱۰۰% هدف ماهانه رو میزنم.

    • سلام دوست عزیز

      با تشکر از پیشنهاد بسیار جالبی که دادید. لطفا فایل اکسل این برنامه رو برای استفاده دوستان قرار دهید.متشکرم

    • سلام دوست عزیز.برنامه بسیار خوبی فقط دو سوال دشتم ممنون می شم پاسخ بدید.

      ۱- شما بر اساس اوویت ها و اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی که دارین برنامه روزانه خودتون را تنظیم می کنید؟

       

      ۲- ایا در جدولتون مقدار ساعتی که برای هر فعالیت می زارین  هم مشخص؟ تا بتونین همه کارها را در طول روز انجام بدین؟ چون در این جدول من ندیدم

      • یاسین اسفندیار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۷ درس)

        سلام دوست عزیز

        ۱)قطعا همینطوره . اول اهداف اولویت دارم را در برنامه قرار میدهم و کم کم آنها را بسط میدهم. چرا که با این جدول توانایی هایم در مدیریت زمان و یا ترک کارهایی که باعث جلوگیری اتلاف وقت میشود، باعث می شود وقت برای کارهای دیگر ایجاد شود.

         

        ۲)یادم می آید اولین باری که چنین جدولی را تنظیم کردم ، بر اساس ۲۴ ساعت بود.

        ولی بنظرم ساعت، انسان را محدود می کند و نوعی اجبار ایجاد می کند که به مرور زمان احساس خستگی به انسان دست میدهد.

        مثلا من برنامه داشتم که از هفت روز، چهار روز به پیاده روی بروم. اگر روزی باران می امد نمی رفتم و یا اگر اول هفته کوتاهی می کردم . میدوانستم که تا اخر هفته وقت دارم برای جبران.

        زمانی هایی بود که هر روز میرفتم.حتی در بارندگی چون عادت کرده بودم.

        این آزادی عمل باعث میشود که شما دچار اجبار نشوید.

        و یا اگر مثلا ساعت۵ بعدازظهر نتوانستید مطالعه کنید. تا ۱۲ شب فرصت دارید. و اگر نتوانستید . روزهای بعد میتوانید جبران کنید.

         

    • محمدحسن نظافتی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

      به نظرم کمی مکانیکی، سنگین و شلوغه به عنوان یک برنامه روزانه. مواردی که تو این جدول هستن، تازه بخشی از کارهای روزانست و چیزایی که به شغل یا اداره زندگی عادی ربط داره درونش نیست. حداقل برای من اجرای این نوع برنامه در دراز مدت خسته کنندست. و نکات دیگه ای مثلا ترک چند عادت به صورت همزمان، از دید من تصمیم خوبی نیست و بهتره یک به یک و در بازه زمانی بلند تر این اتفاق ها بیفته

      • یاسین اسفندیار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۷ درس)

        سلام دوست عزیز

        اول اینکه؛ این جدول است به مرور زمان اضافه و کم شده است. تجربه برای من ثابت کرده است که اگر بخوام یک عادت و یا چند عادت را در روز ترک و یا ایجاد کنم خللی ایجاد نمی شود. همین که به خودمان بگوییم . برای فلان عادت باید خیلی زمان بذارم و یا ….  دارید آن عادت را بزرگ می کنید که اگر در تصورتان چنین شود . ایجاد و یا ترک ان سخت خواهد بود.

        عادت هم جزئی از زندگی است و با تکرار یا عدم تکرار ان بدست می آید.

        دوم اینکه قرار نیست همین جدول را شما پیاده سازی کنید. شما می توانید تعداد کمتری فعالیت را در آن قرار دهید. ولی ثبت کنید. به مرور زمان، به یک جدول استاندارد شخصی خودتان خواهید رسید.

        سوم اینکه؛ گزینه هدفی که در انتهای جدول برای هر کار ایجاد شده، برای شروع میتواند عدد یک باشد. و به مرور زمان به هفت هم برسد.  این دست شماست. وقتی عادت را ترک کردید میتوانید از جدول حذف کنید. و مورد دیگری را اضافه کنید. در جدولی که من هم اکنون دارم . بعضی از موارد جدول فعلی وجود ندارد. و چند مورد هم اضافه شده است.

        در این مدت احساس ملال و خستگی به من دست نداده است و اتفاقا همین کار عادت شده و باعث لذت هم میشود. چو به خودم می گویم که زندگی در مهار من است. تا من در بند زندگی

         

  14. سلااام چقدر عالی و به موقع.. خیلی ممنون

  15. لیلا گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    این برنامه خیلی دوست داشتنی هست و حس خوبی منتقل میکند، انگار کسی مهربانانه میگوید برای بهبود خودت میخواهی چه کنی.

    من سالهای متمادی  هر روزم رو با برنامه ریزی روی کاغذ سپری میکردم اونم برنامه ریزی سخت گیرانه که الان واقعا میمونم چطوری به اون برنامه ها پایبند بودم، من کل روز رو از لحظه بیداری تا خواب ساعت به ساعت برنامه ریزی میکردم، گاهی اوقات که برگه های برنامه ریزیم رو میبینم میگم چقدر وحشتناک بوده و چطوری بهشون پایبند بودم. بعدش برنامه ریزیم رو موضوعی کردم و نه ساعتی که خیلی بهتر بود، در روز یکسری وظایف خاص رو انجام میدادم، که از این مورد عکس دارم، من خودم برنامه ریزی روی برگه کاغذ رو به هر نوع دیگری ترجیح میدهم، اون حس لذت تیک زدن یا پر کردن خانه ای که کارش رو انجام دادی واقعا دلچسب هست، برای برنامه ریزی به این سبک اول یه لیلا یا توسعه وسط برگه مینویسم و چند تا خط که میخواهم تو اون زمینه ها بهبود پیدا کنم رو میکشم و عنوانشون رو مینویسم، در آخر برای هر یک، وظایف مرتبط رو تعریف میکنم و اونها رو داخل برنامه ام می‌آورم.

    عکسشون رو قرار میدهم، مربوط به زمستان ۹۴ هست.(روزهایی که زرد رنگ هست، جمعه ها هستن که در قید و بند برنامه نبودم.)

     

  16. قسمت “امروز به آنها فکر نمیکنم”برای من خیلی جالب بود و علاوه بر بعضی قسمت هایی که من هم در برنامه روزانه ام دارم ،از قسمتی به عنوان آب و هوا هم استفاده می کنم و در برنامه ریزی (مخصوصا در فصل زمستان )کمک کننده است.

  17. این فایل متمم ایده‌های خیلی خوبی برای اصلاح کردن برنامه‌ریزی‌ام بهم داد . از یه فایل اکسل برای برنامه ریزی استفاده می‌کنم . خوب ! بدیش اینه که همیشه همراهم نیست ، ولی خوبیش سادگی اون و محاسباتی هست که میشه توش انجام داد .

    یه نمونه‌اش رو اینجا میذارم

    توضیح : خونه‌هایی رو که زرد کردم یعنی اون کار انجام شده

    برای اجرای برنامه‌هام : با یکی از دوستانم صحبت کردم . ما دقیقا سرِ یه ساعت مشخص با هم تماس می‌گیریم و ۳ الی ۵ تا کار مهم اون روزمون رو به همدیگه می‌گیم .

    هر کدام را که انجام دادم با گوشیم یه پیام در مورد انجام اون کار براش می‌فرستم (اونم همین کار رو انجام میده)

    حدود یک ماه و نیم هست که این کار رو – میشه گفت هر روز – انجام میدیم . این کار بهمون کمک کرده که تا حد خیلی زیادی تنبلی رو بگذاریم کنار و روی کارهامون متمرکز بشیم . اوایل‌اش اما ،  یه کم برامون سخت بود .

     

  18. صادق علیخانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    ابتدا دوقسمت این جدول توجه من را به خودش جلب کرد

    اگر تا پایان شب از این گزارش راضی بودم
    یک روز دیگر به اینها فکر می‌کنم – اینها باید فراموش شوند

    قسمت نخست، پاداش و تشکر از خودمان را یاددآوری می‌کند و مورد بعد که به نظرم خیلی خوب هست، در طول روز هنگام انجام کارم، سوالات یا موضوعات بی‌موردی را در ذهنم میاد که با توجه و فکر کردن از آنها از کارم عقب میماندم که با استفاده از آن میتوانم آنها را یادداشت کنم و در زمان مناسب به آنها فکر کنم.

    اگر شما هم به استفاده از چنین جدول‌هایی عادت دارید یا برای خودتان چنین جدول‌هایی می‌سازید، چه نکته‌های دیگری را در آن‌ها ثبت می‌کنید؟

    یک قسمت به نام یادداشت در نظر می‌گرفتم، جملات، اصطلاحات یا نکاتی در روز را که برایم جالب و آموزنده باشد را در این قسمت یادداشت می‌کنم.

    به نظرم قسمت تماس های ضروری در بالای صفحه قرار بگیرد بهتر است چراکه اولویت بیشتری دارد.

    تصمیم گرفتم، جدول برنامه ریزیم را طراحی کنم و آن را به صورت دفترچه آماده کنم.

    پایدار و سربلند باشید

  19. سلام متمم جان

    بنظرم اگر مدیریت رو بشکل یک پیوستار در نظر بگیریم اولین نقطه ی اون پیوستار میشه مدیریت زمان و آخرین نقطه ی اون هم میشه مدیریت برند.

    مدیریت زمان رو  میشه از ابعاد بسیار متنوعی بررسی کرد مثلأ در گفتگوهامون چه ادبیاتی رو بکار بگیریم که منجر به مدیریت زمان بهتری بشود. من معمولأ در قرارهای کاری از عبارت “رأس ساعت” استفاده میکنم که تا حدی تعهد فرد مقابل به زمان اعلام شده رو بالاتر ببرم.

    وقتی فیلم های آموزشی رو میبینم و احساس میکنم که میتونم با سرعت بالاتری فیلم رو دید و در عین حال درکم نسبت به محتوای آموزشی هم کم نشه با نرم افزار Kmplayer اینکار رو انجام میدم و با گرفتن همزمان دکمه های Shift و مثبت(+) سرعت فیلم رو میبرم بالاتر و به این ترتیب فیلم یکساعته رو خیلی زودتر تموم میکنم و در عین حال کاملأ هم متوجه آموزشی که لازم بود میشم. من به تجربه الآن خیلی وقت ها تا ۲۰۰ درصد رو راحت پیش میبرم.

    یکی دیگه از تجربیاتم تندخوانی در مورد کتابهای انگیزشی تر هستش. کتابهایی که تم داستانی دارند و یا نویسنده هاشون ادبیات خاصی دارند که من از قبل باهاشون راحت ترم و اینطوری میتونم در زمان کوتاه تری اینکار رو انجام بدم و البته درکم نسبت به موضوع مطالعه هم پایین نیاد. پر واضحه که در مورد همه ی کتب اینطوری نیست و خیلی از کتاب ها هم هستند که باید به آرامی و با فراغ بال خونده بشن که به دل بنشینه.

    بنظرم ما در کشورمون هنوز روی گام اول مدیریت زمان گیر زیاد داریم(این حرف از روی تجربه ی محدود من در محیط های کاری هست که تا به حال بوده ام و برای همین هم اولش از عبارت “بنظرم” استفاده میکنم) و از اونجایی که من متمم رو در حوزه ی مدیریتی سایت مرجع فارسی میدونم پیشنهاد میکنم یک آیکن یا دکمه ای رو به اسم “مدیریت زمان و بهره وری” پایین دکمه ی “فروشگاه متمم” ایجاد کنید و برای همیشه افراد اونجا تجربیات و پیشنهاداتشون رو در بهتر مدیریت کردن زمان(که باارزش ترین دارایی مون هستش) قرار بدهند. به مرور هم که متمم جان درس های مختلف رو میگذاره در مورد مدیریت زمان و بهره وری.

    پایدار بمانید.

  20. صادق علیخانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    درود

    بنده از جدول برنامه ریزی هفتگی ساج استفاده میکردم، جدول کاملی به نظر می‌رسید و موارد متعددی در آن عنوان شده بود از جمله :

    اولویت های امروز و هفته
    قرار ملاقات
    ارزیاب روزانه و …

    با این حال سه روز هم بیشتر نتوانستم از آن جدول استفاده کنم چراکه در ابتدا کمی پیچیده و شلوغ به نظر می‌رسید همچنین مشکل اساسی من کوچک بودن جدول ها بود که نوشتن در آنها را سخت می‌کرد.

    مسلما نمی‌توان گفت که جدول برنامه ریزی روزانه جامعی برای تمام افراد وجود دارد، چراکه هر شخص با توجه به زندگی شخصی، شغل و جایگاهش آنها را تنظیم می‌کند

    من آخر شب و گاهی اوقات صبح برنامه روزانه‌ام را آماده می‌کنم و ترجیح میدم که در سالنامه یادداشت کنم.

    موفق باشید