Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


روتین چیست؟ شما چند روتین روزانه دارید؟


اهمیت روتین ها و روال های مشخص در نظم شخصی و موفقیت

وقتی از نظم در کار و زندگی صحبت می‌شود دو اصطلاح را زیاد می‌شنویم و به کار می‌بریم: رویهعادت.

رویه یا روال معادل واژه‌ی Routine است و عادت هم همان چیزی که در زبان انگلیسی به عنوان Habit می‌شنویم و به کار می‌بریم.

اگر چه در کاربردهای عادی و گفتگوهای روزمره، ممکن است این دو کلمه را به جای یکدیگر به کار ببریم، اما وقتی بحث مدیریت زمان و نظم شخصی مطرح می‌شود، بهتر است این دو مفهوم را تا حد امکان جدا کنیم و به تفاوت ظریفی که بین آنها وجود دارد توجه داشته باشیم.

ما معمولاً واژه‌های روتین (روال / رویه) و عادت را به جای یکدیگر به کار می‌بریم.

عادت‌ها با رویه‌ها (روتین‌ها) چه تفاوتی دارند؟

عادت‌ها کارهایی هستند که ما آن‌ها را نسبتاً زیاد انجام می‌دهیم.

ممکن است این کارها را در فواصل زمانی کاملاً مشخص یا به صورت پراکنده انجام دهیم.

معمولاً عادت‌ها به تدریج چنان برای ما عادی می‌شوند که دیگر به آنها توجه نمی‌کنیم. مگر اینکه آگاهانه در مورد آن‌ها فکر کنیم یا کسی با ما در موردش صحبت کند.

موارد زیر نمونه‌هایی از عادت محسوب می‌شوند:

  عادت به مطالعه

  عادت به رانندگی در شهر وقتی عصبی هستیم (برای تخلیه احساسی)

  عادت به ورزش

  عادت به دیر بیدار شدن از خواب

  عادت به تلویزیون دیدن

  عادت به تلویزیون ندیدن

  عادت به سحرخیزی

حالا که درباره عادت صحبت کردیم، می‌توانیم مفهوم روتین یا رویه را بهتر درک کنیم:

بنابراین می‌توانیم بگوییم:  عادت از جنس تکرار است؛ اما روتین از جنس ترتیب است. 

البته احتمالاً برای شما واضح است که روتین‌ها و عادت‌ها روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند و حتی گاهی شاید نتوان دقیقاً یک مرز بسیار صلب و محکم بین آنها ترسیم کرد.

اما این نکته از اهمیت توجه به روتین‌ها نمی‌کاهد.

اجازه بدهید چند روتین (رویه) را با هم مرور کنیم:

  همیشه قبل از مطالعه، موبایل را سایلنت می‌کنم از دید خودم دور می‌کنم. به همسرم هم می‌گویم که می‌خواهم نیم ساعت با تمرکز مطالعه کنم. قبل از باز کردن کتاب، یک کاغذ و خودکار کنار دستم می‌گذارم. وقتی مطالعه تمام می‌شود خلاصه‌ی آنچه را برایم جذاب بوده در حد چند جمله یادداشت می‌کنم.

  وقتی از خواب بیدار می‌شوم، پرده‌ها را کنار می‌زنم و دوباره دراز می‌کشم. معمولاً پنج تا ده دقیقه به کارهای آن روز فکر می‌کنم. بعد از آن، موبایل را برمی‌دارم و همان‌طور که دراز کشیده‌ام تلگرام را چک می‌کنم. سپس از جایم بلند می‌شوم و برای یک پیاده‌روی کوتاه بیرون می‌روم.

  ما وقتی به شرکت می‌رسیم، حدود یک ربع وقت داریم که ایمیل‌ها و پیام‌های فوری را چک کنیم. سپس همه به سالن اجتماعات شرکت می‌رویم و یک جلسه‌ی ایستاده‌ی پانزده دقیقه‌ای با مدیرمان برگزار می‌کنیم. هیچکس حق ندارد بنشیند تا جلسه طول نکشد.

همان‌طور که در مثال‌ها می‌بینید، هر فعالیتی می‌تواند روتین‌های خود را داشته باشد. بسیاری از ما – حتی بدون این‌که این نام را به‌کار ببریم – روتین های روزانه بسیاری داریم:

  • کارهایی که قبل از خواب انجام می‌دهیم.
  • کارهایی که پس از بیداری انجام می‌دهیم.
  • کارهایی که بلافاصله پس از ورود به محل کار انجام می‌دهیم.
  • فعالیت‌هایی که قبل از خروج از محل کار انجام می‌دهیم.
  • کارهایی که برای نوشتن یک پست در وبلاگ خود انجام می‌دهیم.

حتی اگر دقت کنید هر یک از ما برای سر زدن به تلگرام یا اینستاگرام هم روتین‌های خودمان را داریم. اینکه اول چه چیزی را چک می‌کنیم و بعد چه کار می‌کنیم و در نهایت قبل از خروج از اپلیکیشن چه کاری انجام می‌دهیم.

روتین‌ها در مقایسه با عادت‌ها آگاهانه‌تر هستند و اگر از ما درباره آنها بپرسند، می‌توانیم ساده‌تر آنها را به خاطر بیاوریم و بیان کنیم.

اگر اهل تعریف روتین در زندگی خود باشید، قاعدتاً ارزش و اهمیت روتین روزانه را تجربه کرده‌اید. اما کسانی که به روتین‌ها چندان توجهی ندارند، معمولاً حس می‌کنند که این شکل از تعریف روتین، می‌تواند زندگی را مکانیکی کند.

ماریا پوپوا نویسنده‌ی وبلاگ مطرح Brain Pickings (که خود نمونه‌ی نظم شخصی و تعهد و پیوستگی کاری است) در این‌باره جمله‌ی زیبایی دارد. او می‌گوید: [بر خلاف آنچه فکر می‌کنیم] شگفتی‌های زندگی برای کسانی پدیدار می‌شود که روتین‌ها و عادت‌های مشخص دارند.

این حرف البته از جنس استدلال نیست. اما به نکته‌ی مهمی اشاره دارد: روتین داشتن بیش از اینکه زندگی ما را مکانیکی کند، ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و موفقیت‌های ما را افزایش می‌دهد و می‌تواند ما را از یک سرنوشت مکانیکی و جبری رهایی بخشد.

شما در زندگی خود چه روتین‌هایی دارید؟

روتین‌هایی که آنها را مهم می‌دانید و فکر می‌کنید برای شما دستاوردهای مثبتی (در کار، زندگی، سلامت، تمرکز، یادگیری یا هر حوزه‌ی دیگر) به همراه داشته‌اند.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۷۰۴ نظر برای روتین چیست؟ شما چند روتین روزانه دارید؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سامان عزیزی

    دو مورد از روتین هایی که فکر می کنم دستاوردهای مثبتی برام داشتن:

    یکی از روتین (ترتیب) های کاری من:

    قبل از شروع به کار، لیست کارهای اون روز رو(که از جاهای مختلفی میان-مثل اِور نوت یا سررسیدم یا جاهای دیگه) می نویسم.

    به دو بخش تقسیمشون میکنم: یک. اونهایی که در کمتر از ده دقیقه قابل انجام هستن و دو. اونهایی که به زمان بیشتری نیاز دارن

    برخلاف توصیه های برایان تریسی عزیز! اول قورباغه ها رو قورت نمیدم و به قول متمم یا محمد رضا(که یادم نیست کجا میگفت) از پشه ها شروع می کنم. یعنی اول سعی می کنم کارهای زیر ده دقیقه رو انجام بدم(گاهی تعدادشون زیاده و گاهی کم).

    بعد کارهای دسته ی دوم رو اولویت بندی می کنم و بسم الله.

    هرکاری که تموم میشه حتماً یه تیک گنده کنارش میزنم-بخاطر مغزمه که یه کم دوپامین ترشح کنه-

    آخر وقت هم اگر کاری مونده باشه یا کارهایی باشن که نیاز به پیگیری در زمان های دیگه دارن رو منتقل می کنم به فردا یا روز دیگه ای .

    قسمتی از روتین صبحگاهی:

    ساعتم زنگ خورد، پنج دقیقه اسنوزش میکنم(چون خیلی لذت داره اون پنج دقیقه:)

    یکی دو دقیقه توی رختخواب میشینم(که ببینم ارزش داره به زندگی ادامه بدم یا نه)

    بعد شستن صورت و مسواک. بعدش یک لیوان آب ولرم. بعدش کتری رو روشن می کنم برای چای. بعدش یه دونه سیب می خورم. بعد چای رو دم می کنم و صبحانه رو آماده می کنم. بعد از صبحانه هم پانزده دقیقه فکر می کنم.

    اگه مسخره مون نکنین می خوام یه اعترافی بکنم. این روتین صبحگاهی رو(و قسمتهای دیگه ای که نگفتم) بیشتر از شانزده ساله که دارم. یعنی اگه روزم اینطوری شروع نشه اون روزم یه چیزیش کمه!

     

  1. احمدرضا پورجبلی گفت: (عضو ویژه)

    فایده ارزشمند روتین ها کاستن از زمان فکر کردن برای انجام کار ونتیجتا ذخیره ظرفیت تصمیم گیری است.برای پزشک ها خصوصا در بخش اورژانس این روتین اهمیت ویژه ای دارد.مثلا فرض کنید چند بیمار با تشخیص کاملا مشخص و یک بیمار با تشخیص نامشخص دارید.اگر روتین دستورات مریض های دسته اول را بدانید ظرفیت تصمیم گیری برای بیمار دسته دوم بیشتر میشود و ضریب خطا نیز به علت کاهش تصمیمات کاهش می یابد

  2. سامان نجاتی گفت: (عضو ویژه)

    یکی از روتین های من در مسیر رفت و آمد به محل کار است که یک کتاب از پلتفرم های موجود مطالعه می کنم. از دیگر روتین هام گوش دادن پادکست در هنگام پیاده روی های طولانی است. البته روتین های بیشتری دارم اما گاهی مشغله های روزمره اجازه تداوم این روتین ها را نمی دهد و گاهی با فاصله طولانی از اقداماتم خارج می شود

  3. سعیده دوست محمدی گفت: (عضو ویژه)

    یکی از روتین های که دارم دفترچه ی ثبت فعالیت های روزانه است که داخل دفترچه چک لیست کارهای روزانه ،خرید ها ،روتین رژیم غذایی و مصرف مایعات هم با جزئیات ذکر شده طوری که حتی اگه یادمم بره مجدد یاد آوری میشه که هروز صبح بعد از بیدار شدن از خواب تو محیط کارم روتین هر روزم رو مینویسم و وقتی اجراشون میکنم کنارش ی تیک میزنم ووقتی آخرشب نگاه میکنم حس خوبی بهم میده که روزمو هدر ندادم

  4. شکوفه اصفهانی گفت: (عضو ویژه)

    یک روتینی که دارم تهیه چک لیست برای یک هفته از کارهای که عقب افتادن (مثل پیگیری هزینه بیمه ) یا بخشی از ذهنمو خیلی وقته به خودشون مشغول کردن (مثل منظم و خلوت کردن فایل های لپ تاپم)و یا کارهایی که دوست دارم در طول این مدت حتما انجام بدم(مثل انجام ۳ جلسه ورزش) هستش.تعدادشون رو زیاد در نظر نمیگرم و توی تیک خوردن همشون به خودم سخت نمی گیرم . ابتدا و اواسط روز یک نگاهی بهشون میندازم و اگه هرکدومو انجام داده بودم یک تیک قرمز کنارشون می زنم.

     

  5. امیرحسین موسوی گفت: (عضو ویژه)

    روتین صبح گاهی من ؛ کتاب( معمولا توسعه فردی )  و برنامه ریزی( قبلا خیلی زیاد بود و به جای روتین به نوعی اجباری گری داشت … یعنی دیگه روتین نبود باید دونه دونه فک میکردم و انجام میدادم.

    روتین شب؛ کتاب معمولا فلسفه یا رمان …

     

    در طول روز هم مخصوصا موقع رانندگی و سا پیاده روی پادکست گوش میدم که اینجا متوجه شدم روتین نیست بیشتر شبیه عادته …

  6. رادین فرخی گفت: (عضو ویژه)

    من اخیرا متوجه اهمیت دو چندان روتین‌های شدم؛
    با بررسی روند روزانه‌ام متوجه شدم من در انجام اقدام‌های کوچک‌ پراکنده در روز کم‌کاری میکنم.

    از این رو سعی میکنم تا حد امکان هر عادت جدیدی که میخواهم ایجاد کنم را، به یک عضو ثابت در روزم (برای مثال بیدار شدن) یا یک مجموعه کار از قبل فیکس شده متصل کنم.
    این روش برای من تاثیر عینی و ملموس داشت.

  7. محمدرضا آیتی گفت: (عضو ویژه)

    دو سه سالی میشه که از سالنامه های پلنر دار استفاده میکنم. اول سال اهداف یکساله ام رو مینویسم و کارهایی که باید برای رسیدن بهش انجام بدم رو هم در نظر میگیرم. اول هرماه برنامه ی شیفت هام (پرستارم) رو مینویسم تا یه دید کلی از ماه داشته باشم . کارهای مهم ماه در زمینه های کار، مطالعه، تفریح، توسعه فردی و روابط رو مینویسم تا بدونم توی هر هفته چقدر از هر کدوم رو میتونم جلو ببرم. در نهایت جمعه ها به طور جزیی و با هدف کارهام رو مینویسم.

    نکته ی مثبت این کار داشتن یک نمای کل به جزئه که همیشه توی ذهنم هست و به دارم به سمت اهداف حرکت میکنم. اهداف سالیانه ام رو اخر سال فقط چک میکنم و میبینم که هفتاد تا هشتاد درصدشون تیک خورده ان.

  8. محمدعلی مهرپویا گفت: (عضو ویژه)

    روتین متمم خوانی من:
    قبل از شروع و انتخاب هر مهارت، این نکته را در نظر میگیرم که بیش از دو موضوع را موازی خوانی نکنم.
    درس را در لپتاپ و پشت میز میخوانم.
    سعی میکنم بعد از هر پاراگراف نکته اش را یادآوری کنم.
    بعد اگر مطلب آن پاراگراف برایم مهم است ،آن را یادداشت برداری میکنم.
    بعد هم به خواندن دیدگاه های آن درس میگذرانم و طبق یک روتین، سعی میکنم صرفا نظراتی که X امتیاز بیشتر دارند را بخوانم تا نظرات غربال شده تری را بخوانم.
    درنهایت اگر دیدگاهی دارم آن را نگارش میکنم.

  9. تقی گفت:

    وقتی عکس های ده سال اخیرم رو چک میکنم می بینم اغلب سالنامه دستم بوده. و این سالنامه باید موقع رفتن به خونه یا دفتر، همراهم می بود. یه نوع عادت بود و هنوزم هست. که در داخل سالنامه قبل از خواب، نوشته هایی دارم که شامل احساس امروزم و خلاصه ای از رویداد های مهمم هست و بعد، برنامه ریزی فردا. که به نوعی به روال قبل از خواب تبدیل شده.

  10. کامران گل احمدی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    می توانیم عادتهای جدید را در لا به لای روتین های روزانه جا بدهیم
    مثلا قبل از خواب مسواک زدن را انجام میدهیم قبل از اینکه خمیر دندان را روی مسواک بزنم توی آینه به خودم افتخار میکنم
     
     

  11. محمدباقر شمس گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    با سلام
    از سال ۱۳۹۷ و به خاطر مشکلاتی که در سالهای قبلتر برایم پیش اومده بود، تصمیم گرفتم تا هر روز صبح اولین کار مهمم نوشتن و برون ریزی ذهنی صبحگاهی باشد ، این ایده را از شاهین کلانتری گرفتم و تا امروز ادامه اش داده ام . هنوز چند ماهی از این روتین صبحگاهی نگذشته بود که با متمم آشنا شدم (دستاوردی بزرگ)، و بعد از آن متمم خوانی شد دومین روتین روزانه ام، خدا را شکر بعد از آن و به کمک همین دو مورد کلی تغییرات مثبت در کار و زندگی ام ایجاد شده است.

  12. رضا ثمرزاده گفت: (عضو ویژه)

    با درود

    روتین ها در زمانی که شاغل بودم  :

    زمان خواب  » بعد از انجام موارد بهداشتی باید یک قلم وکاغذ کنار تخت ام باشد تا در هر موقع از شب نکته ای به ذهن ام رسید یاد داشت کنم چراکه در طی روز کاری,  مواردی که مرتبط با  خانواده ,مشتری , دوستان, و غیره  هست را بنویسم .صبح که از خواب بیدارمیشوم بعد از اصلاح و استحمام باید صبحانه را که آماده شده است را خورده ودر صورتیکه ماموریت کاری نداشته باشم بدون استفاده از خودرو سازمانی , پیاده به محل کار رفته و در طی مسیر باید فایل های صوتی مرتبط با کار را گوش کنم ( یا جلسات ضبط شده ) و موقعی که به محل کار رسیدم بعد از شستن دست و صورت » روشن کردن کامپیوتر و چک کردن ایمیل های دریافتی  , ایمیل های روز قبل , برنامه روزانه شامل  جلسات داخلی و بیرون سازمانی  , برنامه ماموریت , گزارش برای مدیریت و غیره  و از روز قبل نکات مهم و اضطراری را مشخص کرده ام را شروع به انجام میکنم

    اگر برنامه ماموریت داشته باشم از روز قبل هماهنگی با همکاران جهت حضور در سازمان مشتری ,  جمع اوری یاد داشت های مرتبط با ماموریت , نیم ساعت زودتر در لابی سازمان مشتری حضور داشتن و چند دقیقه مانده به زمان قرار با مشتری برای حضور درجلسه تماس گرفتن و اعلام آمادگی  , در طی جلسه با اطلاع مشتری جلسه را ضبط کردن و یاد داشت برداری در صورت نیاز یا درصورت امکان تنظیم صورت جلسه توافقات و هماهنگی ها با مشتری , واخذ کپی آن , مراجعه به سازمان تنظیم گزارش برای مدیریت و بخش مرتبط و شروع پیگیری موارد مرتبط با مشتری

    مسافرت شخصی یا ماموریت خارج از شهر محل زندگی » ابتدا از قبل لیستی فراهم کرده ام برای شرایطی که پیش رو دارم و با کمک آن لیست دیگر فکر نمی کنم فقط مورد به مورد به آن عمل میکنم و ملزومات را آماده میکنم فقط ساعت حرکت با هر وسیله نقلیه را با توجه به اینکه خودرو یا هواپیما باشد تنظیم میکنم خیلی مقید هستم طبق برنامه و با  حداقل کمی تاخیر , برنامه خود را اجرایی کنم ( در مسافرت های شخصی خیر )

    برای پیاده روی حتما به موزیک مورد علاقه ام گوش میکنم یا موارد آموزشی و یا جلسات ضبط شده

    یادداشت کردن در طول روز بخش فراموش نشدنی عادت من است حتی حالا که بازنشسته هستم و به مراتب مسئولیت کمتری دارم

    با درود

  13. استرآبادی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    یکی از روتین هایی که در یکسال اخیر در زندگیم ایجاد کردم را تحت تاثیر “روزنوشته ها” می دانم (یک جور الگوبرداری ناقص):

    صبح که از خواب بیدار می شوم —> متنی* دارم که آن را در گذشته براساس “قوانین زندگی من در روزنوشته ها” برای خودم نوشتم ‌(نسخه ای که دستکاری اش کرده ام) و آن را اول صبح مرور می کنم —> پنج تا ژورنال منتخب دارم که مقالات جدیدشون رو نگاه می ندازم —> پیام هایم را چک می کنم —> لیست کارهایی که شب گذشته نوشته ام چک می کنم و اگر لازم باشه موردی اضافه می کنم —> صبحانه ام را می خورم —> روز کاری ام آغاز می شود.

     

    * متنی را که هر روز می خوانم:

    – تو می توانی بدون داشتن ثروت زیاد، ثروتمند باشی

    (مثلا وقتی در فضای سبزی قدم میگذاری می توانی نسبت به آن حس مالکیت داشته باشی آنگاه از داشتنش لذت ببر و بیشتر مواظبش باش)

    – برای عقایدت نجنگ و شعار نده بلکه آن ها را زندگی کن.

    – هر شرایط نامطلوبی به ذات خودش بد نیست بلکه درخت این شرایط هم می تواند میوه بدهد (در هر موقعیتی ببین برایت چه میوه ای می تواند داشته باشد.)

    – با سوظن و شک به همه چیز نگاه نکن، انرژیت را صرف پیش بینی و تحلیل انگیزه دیگران نکن.

    – طلبکار نباش، هیچکس وظیفه اش نیست هیچ کاری بکند.

    – در مورد انسانها زود قضاوت نکن با یک رفتار، کل گذشته یک رابطه را زیر سوال نبر.

    – در هر کتاب، هر رابطه یا هر اتفاق، تنها یک جمله الهام بخش کافی است.

    – آرامش را در چیزهای کوچک جستجو کن، آرامش را در چشم بستن بر حساب و شمارش و ارزیابی و سنجش جستجو کن. (+ +)

    – و چند جمله دیگر که حسب تجربه به مرور زمان به این متن اضافه کرده ام.

  14. روتین درست واقعا میتونه بهت کمک کنه و با انجام چند باره روتین تبدیل به عادت میشه، عادتی که دیگه بهش فکر نمیکنی که بخوای انتخابش کنی و تکرار میشه.

  15. بهاره همتیان گفت: (عضو ویژه)

    من فکر میکنم داشتن روتین باعث میشه ذهن کمتر دچار خستگی بشه و کارایی و به دنبال اون بهره وری رو بالا می بره.
    یه روتین پوستی قبل از خواب دارم.
    یه روتین سرکار اول وقت شامل: چک کردن سامانه ها و بررسی وضعیت تجهیزات، خوردن صبحانه و چای، باز کردن متمم و روزنوشته ها و بعد شروع کار.
    بعد از مطالعه این درس یه سری روتین هایی هم که دوست دارم داشته باشم رو یادداشت کردم و سعی میکنم اجراشون کنم.

  16. محمد جعفر نوربخش گفت: (عضو ویژه)

    سلام

    هر چه فکر میکنم متأسفانه هیچ روتینی جز سه وعده غذایی و صرف چایی و البته انجام فوریتها چیزی ندارم. البته من عادت مطالعه هر روزه را دارم،عادت آموزش در حوزه کاری ام را دارم و خیلی عادات روزانه خوب دیگر که اگر ترتیب یابند و به روتین و روال تبدیل شوند، فکر کنم خیلی زودتر رویاهایم تحقق پیدا کنند

  17. عادت من مطالعه هر روزه ست. یا کتاب دیجیتال میخونم یا کتاب کاغذی.
    یکی از روتین های خوبم خوندن کتاب برای پسرم هر شب قبل از خوابه. و ماه ها این روتین ادامه داشته. نتایج مثبتش اینه که پسر کلاس اولیم جمله های خیلی خوبی مینویسه، دیکته هاش بدون غلط هستن و روانخوانیش هم خیلی خوبه.

  18. من سعی میکنم روتین های منظمی داشته باشم
    در تثبیت بعضی موفق بودم مثل نوشتن قبل از خواب، گوش کردن پادکست، عادت های پاکیزگی
    در بعضی هم ناموفق بود مثل مطالعه هر روز کتاب و یادگیری مداوم
    از طرفی تلاش برای ساختن روتین های جدید برای من جذاب و با ارزش است. 

    برای همین در تلاشی دایمی برای ایجاد روتین های خوب در زندگی هستم.