Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)

چند کتاب در مورد عزت نفس


رویه‌ی معمول ما در متمم چنین است که وقتی برخی کتابها به صورت جدی و گسترده در تدوین یک درس مورد استفاده قرار می‌‌گیرند، آنها را به عنوان منابع اصلی معرفی می‌کنیم و سایر کتابها و مقاله‌ها و مطالعات را بسته به مورد و در محلی که مطرح می‌شوند، مورد اشاره قرار می‌دهیم.

به همین شیوه در اینجا برخی از کتابهای مربوط به عزت نفس و پرورش عزت نفس را که منابع اصلی در تدوین درس عزت نفس محسوب می‌شوند را معرفی می‌کنیم و در طول جلسات درس با سایر منابع مرتبط آشنا خواهید شد.

البته اگر به جای مطالعه در زمینه عزت نفس ترجیح بدهید صرفاً‌ به فایل های صوتی آموزشی درباره عزت نفس گوش بدهید، کتاب صوتی عزت نفس می‌تواند برای شما مفید باشد:

کتاب عزت نفس و روانشناسی مثبت گرا

کتاب عزت نفس

به جرئت می‌توان گفت کتاب مراک یکی از بهترین کتاب های روانشناسی در زمینه عزت نفس است. اگر از خلاصه مقالاتی که پس از کنفرانس‌ها منتشر می‌شوند بگذریم، به سختی می‌توان کتابی را پیدا کرد که اختصاصاً در مورد موضوع عزت نفس نوشته شده باشد و تا این حد در گردآوری و مرور دقیق و حساس تحقیقات مرتبط با عزت نفس، موفق باشد.

کریستوفر مراک (Christopher J. Mruk) تحصیل‌کرده رشته روانشناسی است و درجهٔ دکترای خود را در رشته روانشناسی بالینی دریافت کرده است. او علاقهٔ ویژه‌ای به روانشناسی مثبت گرا و نیز بحث عزت نفس دارد و علاوه بر نگارش کتابهای متعدد در این حوزه، مسئولیت نگارش چند فصل تخصصی از کتاب های روانشناسی مرجع در این حوزه‌ها را نیز بر عهده داشته است (+).

مراک محتوای کتاب عزت نفس خود را در قالب هفت فصل ارائه کرده است. در فصل اول به تعریف عزت نفس و مرور ادبیات در این حوزه پرداخته است. او سعی کرده هیچ‌یک از محققان کلیدی را از قلم نیندازد و از عصر ویلیام جیمز تا امروز، هر کسی را که به بحث عزت نفس پرداخته مورد توجه قرار دهد.

او در فصل دوم،‌ به چالش‌های موجود در تعریف و سنجش عزت نفس پرداخته و به ما یادآوری می‌کند که اندازه گیری و کنترل و ارزیابی عزت نفس، بسیار دشوارتر از چیزی است که در نگاه نخست به نظر می‌رسد.

مراک در فصل سوم کتاب خود، یافته‌های دانشمندان درباره‌ی عزت نفس را طبقه‌بندی و ارائه می‌کند. بسیاری از سوال‌هایی که ممکن است درباره عزت نفس در ذهن مخاطب باشد، در این فصل مورد توجه قرار گرفته‌اند. از جمله این‌که منابع اصلی عزت نفس چیست؟ نقش عوامل ژنتیکی در عزت نفس چقدر است؟ آیا بحث عزت نفس بخش‌های جنسیتی هم دارد؟ مثلاً می‌توان گفت مواردی وجود دارد که بیشتر به زنان (یا مردان) مربوط است؟ یا این‌که رفتار و ویژگی‌های والدین و سبک تربیت آن‌ها چه تأثیری بر پرورش عزت نفس فرزندان و یا کاهش عزت نفس آن‌ها دارد؟

همین ترکیب «تعریف، نقد و طبقه‌بندی» باعث شده که ما در متمم این کتاب را بهترین کتاب برای مطالعه در زمینه عزت نفس بدانیم.

تذکر: این کتاب در دستهٔ کتابهای تخصصی روانشناسی قرار می‌گیرد و اگر ترجیح می‌دهید کتابی عمومی و نسبتاً ساده درباره عزت نفس بخوانید، ممکن است گزینهٔ مناسبی برای شما نباشد.

کتاب عزت نفس و روانشناسی مثبت گرا

کتاب شش ستون عزت نفس ناتانیل براندن

کتاب شش ستون عزت نفس ناتانیل برندنوقتی ناتانیل براندن را می‌شناسید،‌ معرفی کتاب خوب در مورد عزت نفس چندان دشوار نیست.

کمتر کسی را می‌توان یافت که به اندازه‌ ناتانیل براندن در ترویج مفهوم عزت نفس و نیاز به رشد و پرورش عزت نفس، کتاب و محتوای آموزشی تولید کرده باشد. هنوز هم کتابهای عزت نفس براندن پرمخاطب هستند و در کتاب‌های روز روانشناسی به آن‌ها اشاره می‌شود.

او بر این باور بود که باید نیاز به حرمت نفس و عزت نفس را به عنوان یک نیاز روانشناختی به رسمیت شناخت و انسان‌ها تا زمانی که این نیاز را برآورده نکنند، اثرات نامطلوب آن را به شکل بیماری، احساس‌های منفی و رفتارهای ناهنجار در زندگی خود و اطرافیان مشاهده خواهند کرد.

کتاب شش ستون عزت نفس، همان‌گونه که از نامش پیداست، پس از تعریف عزت نفس شش محور کلیدی برای پرورش عزت نفس معرفی می‌کند و به شرح و بررسی هر یک از آنها می‌پردازد.

این کتاب هفده فصل دارد که در قالب سه بخش ساماندهی شده‌اند. ناتانیل براندن – که از پیشگامان بحث عزت نفس و از مروّجان آن نیز هست – این تقسیم‌بندی سه‌بخشی را بسیار هوشمندانه انجام داده است.

او ابتدا در بخش اول کتاب، به معرفی مفهوم عزت نفس و نمایش بیرونی عزت نفس می‌پردازد. به عبارت دیگر، به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد که عزت نفس چیست و کسی که عزت نفس بالا (یا پایین) دارد، این عزت نفس بالا یا کمبود عزت نفس را چگونه و به چه شکلی در رفتار خود بروز می‌دهد.

بخش دوم کتاب روانشناسی عزت نفس، به شش ستون عزت نفس می‌پردازد. شش ستونی که براندن آن‌ها را منابع درونی عزت نفس می‌نامد. براندن در بخش سوم کتاب خود، به نقش عوامل بیرونی می‌پردازد. عواملی مثل مدرسه، خانواده، فرهنگ و محیط کار، که می‌توانند در پرورش عزت نفس ما (یا تضعیف آن) نقش ایفا کنند.

 هنر براندن، طرح مباحث روانشناسی به زبان ساده است. او با پرسش‌های فراوانی که در این کتاب مطرح می‌کند، خواننده را وادار می‌کند به خود و رفتارهایش بیشتر بیندیشد. از این منظر می‌توان این کتاب را یک کتاب خوب خودشناسی هم دانست.

بخش‌هایی از کتاب شش ستون عزت نفس

کتاب روانشناسی عزت نفس ناتانیل براندن

کتاب روانشناسی عزت نفسناتانیل براندن، کتاب کلاسیک دیگری هم در زمینه عزت نفس دارد که در واقع، اولین کتاب او در زمینه عزت نفس محسوب می‌شود. کتاب روانشناسی عزت نفس براندن، ویژگی‌های یک کتاب روانشناسی عمومی و کاربردی را دارد.

او نام این کتاب را روانشناسی عزت نفس انتخاب کرده و نزدیک به نیم قرن قبل (۱۹۶۹) آن را منتشر کرده است.

در واقع کتاب شش ستون عزت نفس، بیست و پنج سال بعد از روانشناسی عزت نفس نوشته شده، اما هنوز کتاب اول او به دلیل مجموعه‌ای زیبا از مثال‌ها و همین‌طور بیان ساده، قابل مطالعه و استفاده است.

خصوصاً اینکه وی به صورت واضح و آشکار، کوشیده است کتاب شش ستون عزت نفس را ظاهری متفاوت از نخستین کتاب خود تالیف کند و به همین دلیل، بخش‌های ارزشمندی در کتاب روانشناسی عزت نفس وجود دارند که در کتابهای بعدی او کمتر مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

کتاب عزت نفس و معمای کمبود حرمت نفس

عزت نفس و معمای کمبود حرمت نفساین کتاب مجموعه‌ای از مقالات است که توسط باومایستر، ویرایش شده است.

مفاهیمی مانند ادراک از خود، کمبود عزت نفس، مقایسه با دیگران و نقش مخرب آن در عزت نفس، نقش عزت نفس در تصمیم گیری‌های مخاطره آمیز و نقش عزت نفس در برآورد عملکرد خودمان و ارزیابی موقعیت‌مان، از جمله بحث‌هایی است که در این کتاب مطرح شده است.

همچنین بخش قابل توجهی از این کتاب، به این بحث جالب و مهم پرداخته است که طبق چه مکانیزمی، بعضی از افراد نه تنها عزت نفس پایینی دارند، بلکه از این وضعیت رضایت هم دارند و برای تغییر آن تلاش نمی‌کنند.

قسمت‌های پایانی کارگاه آموزشی عزت نفس، عمدتاً با تکیه بر مطالعات و تحقیقات مطرح شده در این کتاب تدوین شده است.

دو کتاب دیگر هم وجود دارند که از لحاظ شان و مرتبه‌ی علمی، به هیچ وجه قابل مقایسه با کتاب‌های فوق نیستند.

اما منصفانه نبود از آنها نام نبریم.

یک کتاب با عنوان:

۵۰۱ ways to boost your child’s self-esteem

و دیگری کتابی با عنوان:

Breaking the chain of low self-esteem

این دو کتاب، پایه‌ی آکادمیک محکمی ندارند. اما مثال‌های آنها کاربردی و ساده‌تر است.

ما بخشی از ایده‌‌هایمان برای مثال‌ها و بحث‌ها و تفهیم بهتر مطالب کتابهای اصلی را از این دو کتاب اقتباس کرده‌ایم.

طبیعتاً فهرست فوق، صرفاً منابعی است که برای تدوین محتوای درس، در اختیار ما بوده و مورد استفاده قرار گرفته است.

خوشحال می‌شویم اگر کتابهای دیگری را هم می‌شناسید یا در اختیار دارید که می‌توانند به درک بهتر این مفهوم کمک کنند، آنها را به همراه چند سطر توضیح، برای سایر دوستان خود معرفی کنید.

پیشنهاد عضویت در متمم

با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) می‌توانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درس‌های متمم از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  | هدف گذاری

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  فکر کردن با نوشتن

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید محصولات صوتی هم می‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارگاه آموزشی عزت نفس به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارگاه آموزشی عزت نفس

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۰۰ نظر برای چند کتاب در مورد عزت نفس

  1. محسن شیروانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    کتابی که در انتها معرفی شد و مربوط به عزت نفس کودکان بود، به فارسی ترجمه شده.

    ۵۰۱ روش عملی برای تقویت عزّت نفس بچه ها از تولد تا ۱۸ سالگی

     

    به شخصه توصیه ی شماره ی هشت را خیلی دوست داشتم و به گمانم بسیار مهم است:

    “به شکل واقعی به حرف فرزند خود گوش دهید. موقعی که حرف می زند، وسط حرفش نپرید[به منظور تصحیح اشتباهاتش] و زودتر از او، جمله اش را تمام نکنید. به تمام کلماتی که می گوید و احساس پشت آن ها، توجه کنید. گوش دادن واقعی این نیست که فقط ساکت بنشینید و بی قرارِ صحبت بعد از فرزند خود باشید.”

     

    پی نوشت: جملات، ترجمه ی خودم از روی نسخه ی اصلی است و شاید برخی تفاوت ها بین ترجمه ی من و کتابی که معرفی کرده ام وجود داشته باشد.

     

     

  2. علی جعفری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    کتاب شکاف اعتماد به نفس نوشته راس هریس

    کتاب شفقت به خود نوشته کریستین نف

    به نظرم کتاب های خوبی هستند و مطالعه این دو کتاب اثر مثبتی خواهد داشت.

  3. شهداد همایونی املشی گفت: (عضو ویژه)

    من فکر میکنم کتاب‌های مرتبط با روانشناسی اگرچه به طور مستقیم به عزت نفس مرتبط نیستن اما میتونن هم توضیحی از عزت نفس و دلیل بالا یا پایین بودنش بدن و هم راهکارهایی برای بالا بردن عزت نفس (البته همون‌طور که گفتم مستقیم نمیشه با نص صریح ازشون همچین نتیجه‌ای گرفت و قبلش بهتره عزت نفس رو بشناسیم)

    من تا الان به جز مطالعات پراکنده، کتاب‌های وضعیت آخر (من خوبم تو خوبی) نوشته تامس هریس و تئوری انتخاب نوشته ویلیام گلَسر رو مطالعه کردم و به نظرم اولی در پیدا کردن دلایل عزت نفس پایین و دومی تا حدودی برای افزایش عزت نفس می‌تونن یاری‌کننده باشن

  4. یک کتاب مفید و عملی برای تقویت عزت نفس:

     

    The self esteem workbook

     
    اثر glenn r

  5. پوریـا پرهیزکـار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۹ درس)

    علاوه بر منابعی که در این درس معرفی شده‌اند، به نظرم مطالعه این دو کتاب هم تاثیر مثبتی خواهد داشت :
    موهبت کامل‌ نبودن اثر برنی براون: این کتاب به بررسی قدرت عزت نفس و نقش آن در داشتن زندگی اصیل‌تر می‌پردازد.
    شفقت خود اثر کریستین نف: این کتاب به اهمیت خود شفقت و تاثیر آن در مقابله با احساسات دشوار می‌پردازد.

  6. درود

    به نظرم کتاب* از حال بد به حال خوب، اثر دیوید برنز، ترجمه مهدی قراچه داغی* در زمینه عزت نفس، کاربردی و مفید هست.

  7. به پایان آمد این دفتر ،حکایت همچنان باقیست

    قبل از ورود به بحث عزت نفس ،تا حالا نه مطلبی درباره آن خوانده بودم و نه پیگیری خاصی انجام دادم،ولی امروز بعد از حدود ۲ ماه که این درس رو تموم میکنم و نزدیک به ۵۰ الی ۶۰ برگه چکنویس  ،حسرتی که میخورم کاش زودتر وارد این بحث میشدم و این درس رو میخوندم .چیزهایی که  از مطالعه این درس و کتاب عزت نفس ،ناتانیل برندن به من اضافه شد،احساس آرامش و طمانینه بودن در کارها بود که به طور ناخودآگاه بعد از خواندن کلیه دروس و کامنت گذاشتن روی تقریبا تک تک درسها بود.

    که به نظر من اگر همین یک مورد ویژگی  رو هم بخوام که  در دروس عزت نفس به من اضافه شده  جای قدردانی از تیم متمم داره.

  8. کتاب "طرز فکر، تغییر طرز فکر برای تحقق توانمندی ها" به من خیلی کمک کرد

    راجع به این موضوع بحث میکنه که توانایی های انسان ثابت نیستن و قابلیت تغییر دارن و میگه داشتن همین طرز فکر به تنهایی خیلی موانع ذهنی رو از جلوی ما برمیداره

  9. سلام؛

    بسیار سپاسگزارم از فایل ارزشمندی که تهیه شده است.

    موضوع عزت نفس، سال هاست یکی از موضوعات مورد علاقه من در مباحث توسعه فردی است. به این دلیل که در این حوزه ضعف های زیادی در خودم احساس می کردم. چند سالی است که منابع مختلفی رو گوش می کنم و مطالعه می کنم. به خودم قول دادم تا زمانیکه مطالب این حوزه تا حد مناسبی در من تبدیل به رفتار نشده است، سراغ موضوع دیگری نروم.  

    این فایل و درس های متنی فوق العاده است و پیشنهاد می کنم اگر کسی می خواهد یک موضوع برای توسعه فردی خود انتخاب کند و دیگر به هیچ موضوع دیگری نپردازد این موضوع را انتخاب کند. 

    با احترام

  10. سلام کناب نیمه تاریک وجود هم کتاب خوبیه

     

  11. کتابی که من دوست دارم معرفی کنم کتاب ''شفقت به خود،خلع سلاح سرزنش گر درون ''نوشته ی کریستین نف است .این کتاب اختصاصا در مورد عزت نفس نیست ،بلکه  یک کتاب مبتنی بر تمرینات عملیه که هدفش رسیدن به پذیرش خود به شیوه حال آگاهی هست .

  12. سعید گفت:

    کتاب رشد و افزایش عزت نفس از مک کی و فنینگ مترجم دکتر مهرناز شهرآرای بسیار کتاب جامع و خوبی است سال ها قبل برای اولین بار با این کتاب آشنا شدم و بعد از آن چندین بار این کتاب مطالعه کردم و به کار گرفتم

     توصیه می کنم کسانی که کتاب کاربردی در این زمینه می خواهند حتما سری به این کتاب هم بزنند.

  13. بنظر من متمم خیلی جامع وعلمی وزیبا به موضوع عزت نفس پرداخته.و من که فکر میکردم عزت نفس خوبی دارم.بخصوص باخوندن مثالها متوجه کمبودهای خودم شدم.ازمتمم خیلی ممنونم.

  14. من هیچوقت در ارتباط با عزت نفس کتاب یا مقاله نخوانده بودم ، در سایر کتابهایی که درباره موفقیت مطالعه کردم به این عبارت اشاره شده بود ولی درک درست و کاملی نداشتم، نمیدانستم عزت نفس  از دو بعد ارزشمند بودن و توانمند بودن تشکیل شده، با مطالعه مطالب سایت محترم متمم احساس میکنم با صرف وقت مناسب به اطلاعات کاربردی خوبی دسترسی دارم که اگر نیمی از انها را بتوانم محقق کنم پیشرفت چشم گیری خواهم داشت

    ممنون از متمم عزیز

  15. s.sh گفت:

    بنده بعد از مطالعه مطالب متمم ،فیلم هایی را در این مورد دانلود کردم .خانم فرزانه قهرمانی که مدرسفن بیان هستند ،لایوی تقریبا جامع در این زمینه در آپارات دارند .حتما ببینید 

     

    کتاب (قهرمان عزت نفس )ایشان  هم مفیده 

  16. مینو ک گفت:

    من کتابهای نیمه تاریک وجود و کتابهای ناتانیل براندن را مطالعه کردم. 

  17. کریمی گفت:

    سلام
    از کتابهایی که من مطالعه کردم و به نظرم برای پرورش عزت نفس موثر هست کتاب شفای کودک درون(لوسیا کاپاچیونه)و نیمه تاریک وجود(دبی فورد)هست.
    در کتاب نیمه تاریک وجود به این برداشت رسیدم که آدمی همه احساسات خوب و بد خود را بپذیرد و حق اشتباه به خودش بدهد و خودسرزنشی که منجر به کاهش عزت نفس می شود را کم کند.
    در بخشی از کتاب نیمه تاریک وجود می‌خوانیم
    “بیشتر ما در آرزوی آرامش فکر هستیم. این تلاشی‌ست که یک عمرطول می‌کشد و کاری‌ست که دست‌کم درآغوش کشیدن و پذیرفتن تمامیت وجودمان را می‌طلبد. پی بردن به موهبت های حتی نفرت‌انگیزترین ویژگی‌های‌مان روندی خلاق است که به خواسته‌ای عمیق برای شنیدن و آموختن، اشتیاق به رها کردن پیش داوری‌ها و باورهای معیوب و آمادگی برای «حال بهتری داشتن» نیاز دارد. خویشتن حقیقی پیش داوری نمی‌کند؛ فقط منیت است که تحت تأثیر ترس و برای حفظ ما پیش داوری می‌کند. شگفت آن که این حفاظت، ما را از خودشناسی دور می‌نماید. باید آماده باشیم تا هر آنچه ما را ترسانده، دوست بداریم.”

  18. سجاد رحیمی مدیسه گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۶ درس)

    آیا کتاب فارسی خوبی را متمم یا سایر دوستان در حوزۀ عزت نفس توصیه می‌کنند؟

    چون به شخصه بعید می دانم این کتاب های لاتین را رغبت کنم بخرم یا بتوانم.

    با تشکر

  19. یکی از کتابهایی که یک روانشناس به من درباره عزت نفس معرفی کرد، کتاب "رشد و افزایش عزت نفس" نوشته "دکتر ماتیو مک کی" و "پاتریک فنینگ" ترجمه "دکتر مهرناز شهرآرای" از نشر آسیم است.

    این کتاب با استفاده از مهارت های درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (اکت)، کمک می کند تا با اصلاح شیوه ی تفسیر زندگی خود، عزت نفسمان را افزایش دهیم. هم چنین تفاوت عزت نفس سالم و عزت نفس ناسالم را بیان می کند و یاد می دهد تا چگونه بتوانیم خودگویی های منفی خود را بشناسیم.

  20. من کتاب خاصی رو در حال حاضر سراغ ندارم که مطالعه کرده باشم؛ اما صحبت هایی از خانم لوییز هی رو در یک کلیپ میشنیدم که توضیح میداد ما نسبت به جسممون و اعضای بدنمون سعی کنیم نگاه بهتری داشته باشیم.

    خیلی از ما از نگاه کردن به جسم خودمون در اینه احساس خوبی نمیگیریم، خیلی از ما از اینکه جلوی آینه برهنه بایستیم و به بدن خودمون نگاه کنیم، تمایلی نداریم و حتی گاهی هم خودمون و ظاهرمون رو قضاوت می کنیم.

    ما از اینکه به اندام های جنسی خودمون نگاه کنیم، احساس شرم می کنیم، در حالی که بخشی از بدن ما هستند. این احساس شرم به احتمال بالا بخشیش به باورهای ((به نظر من مخرب) مذهبی بر میگرده، که معمولا اندام های جنسی و روابط جنسی همراه با شرم و گناه القا میشود و بخشیش هم به خاطر عدم پذیرش جسم و این اندام هامون هست.

    پی نوشت: ( پسرا: یادمون نره به اسم اسلام و مسلمونی و یک فریضه الهی و رعایت بهداشت در کودکی بخشی از الت تناسلیمون رو بریدند ( میدونم که ظاهرا این ایین ختنه از زمان مصریان هم وجود داشته) و حتی در برخی از مناطق جنوبی و غربی همین الان هم، پنهانی دختران را نیز ختنه می کنند) ختنه با عنوان مسلمان شدن که هیچ، با عنوان یک پیشگیری بهداشتی دقیقا مثل این هست که دندون سالم شما رو از ریشه بکنن و بگن ما این کار رو می کنیم چون ممکنه چند سال بعد دندون شما دچار پوسیدگی بشه)).

    در حالی که همین اندام های جنسی ما باعث، لذت، بقای نسل و تجربه رابطه جنسی در این دنیا میشن ولی ظاهرا ما اونها رو دوست ندارم چون معمولا به عنوان ابزاری برای گناه و ادم بد بودن به ما معرفی شدند، حتی بهشون نگاه نمی کنیم و یا اکراه داریم و آن را اَخ میدانیم. در حالی که اندام های جنسی ما یک عضو زیبا و مهم از بدن ما هستند، مثل دست، مثل گوش، که هر کدام شکل دهی و به کارامدی بدن ما کمک می کنند.

    لوییز هی در این صحبتش میگه که از داشتن و دیدن اندام های جسمی و جنسی خود شرم نکنید، اونها رو زیبا بدونید و به خاطر داشتنشون اونقدر خوشحال باشید که سپاسگزاری شوید.

    چون هنوز قوانین کامنت گذاری رو کامل نخوندم، نمیدونم اینجا میشه لینک ویدیو رو گذاشت یا نه، ولی برای اینکه از انتشار کامنتم جلوگیری نشه، خودتون میتونید با یه سرچ ساده این ویدیو رو از لوییز هی پیدا کنید، کافیه اسم لوییز هی و موضوع جنسی رو سرچ کنید.

    ———————————————————-

    ممنونم از اینکه پیام من رو مطالعه کردید. آنچه که در این متن گفته شد، حاصل آگاهی های تا به این لحظه ام بوده و به هیچ عنوان تعصبی نسبت به درستی یا غلط بودن آن، ندارم، چرا که منِ امروزم با منِ فردا می تواند کاملا متفاوت باشد و حتی عقایدی که تا دیروز داشته ام، شاید فردا خودم همان ها را رد کنم و یا مورد نقد قرار بدهم. مهم این است آنچه که میگویم به بهبود زندگی خودم و انسان ها کمک کند تا هم خوب زندگی کنیم و هم جهان را جای بهتری برای زندگی کردن کنیم.