Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


تکنیک پومودورو چیست؟ | چرا به سراغ تایم باکسینگ می‌رویم؟


تکنیک پومودورو چیست؟ چگونه با استفاده از فن پومودورو مدیریت زمان را بهتر انجام دهیم؟

تکنیک پومودورو (به انگلیسی: Pomodoro Technique) که از آن گاهی با عنوان فن پومودورو هم یاد می‌شود، ابزاری برای مدیریت زمان است.

این شیوه را که نخستین بار فرانچسکو چیریلو (Francesco Cirillo) در اواخر دههٔ هشتاد میلادی مطرح کرد، هم‌چنان تا امروز به شکل گسترده رواج دارد و به کار می‌رود.

برای این‌‌که تکنیک پومودورو را بهتر درک کنید، ابتدا لازم است بدانید که این تکنیک در برابر چه روش دیگری به وجود آمده و چه نگاهی پشت آن وجود داشته است.

پومودورو بر یک ایده اصلی استوار است: اینکه انسان نمی‌تواند به صورت پیوسته و برای مدت طولانی، تمرکز ذهنی و توان فیزیکی خود را بر روی یک موضوع یا یک هدف مشخص حفظ کند.

برنامه ریزی بر اساس فعالیت‌ها یا بر اساس قطعات زمانی؟

یکی از رایج‌ترین شیوه‌های برنامه‌ریزی، توجه به فعالیت‌هاست. مثلاً شما صبح از خواب بیدار می‌شوید و با خود می‌گویید: «امروز باید خریدهای خانه را انجام بدهم. یادم باشد گزارش سفر هفتهٔ قبل را هم بنویسم. ضمناً باید زبان هم بخوانم. علاوه بر این‌ها باید اتاقم را هم مرتب کنم. مدت‌هاست به هم ریخته و فرصت نکرده‌ام به آن برسم.»

تا همین‌ جا اگر نگاه کنید ما با چهار فعالیت روبه‌رو هستیم:

  • خرید خانه
  • نوشتن گزارش سفر
  • زبان خواندن
  • مرتب کردن اتاق

معمولاً حداکثر کاری که در چنین شرایطی انجام می‌دهیم، اولویت‌بندی است. اگر کارها ساده باشد، احتمالاً با یک حساب سرانگشتی ترتیب‌شان را مشخص می‌کنیم. اگر هم تعداد و تنوع‌شان زیاد باشد و محدودیت زمانی داشته باشیم، احتمالاً بر اساس میزان ضروریت و فوریت دربارهٔ تقدم و تأخر آن‌ها تصمیم می‌گیریم (ماتریس آیزنهاور).

این روش برنامه‌ریزی را برنامه‌ریزی بر اساس فعالیت‌ها یا تسک باکسینک (Task-boxing) می‌نامند.

اما برنامه ریزی روزانه را می‌توان با رویکرد متفاوتی هم انجام داد:

بالاخره وقت ما در هر روز محدود است. مستقل از این‌که چقدر فعالیت‌های مختلف در فهرست کارهایمان باشد، آن‌چه در عمل ما را محدود می‌کند،‌ زمان است.

پس می‌توانیم مسئله را از سمت دیگر حل کنیم. یعنی بگوییم من روزانه مثلاً پنج یا شش یا ده یا پانزده ساعت وقت مفید دارم. این وقت را به بخش‌های نیم ساعته یا یک ساعته تقسیم می‌کنم و سپس تصمیم می‌گیرم هر قطعهٔ زمانی را به چه کاری اختصاص دهم.

این روش را معمولاً برنامه‌ریزی بر اساس قطعات زمانی یا تایم باکسینگ (Time-boxing) می‌نامند.

تایم باکسینگ رویکرد تازه‌ای نیست. چندان هم مشخص نیست که چه فرد یا افرادی برای نخستین بار از آن استفاده کرده‌اند.

اما کاری که فرانچسکو چیریلو انجام داد این بود که تایم باکسینگ را با اسمی تازه و شکل و شمایلی متفاوت مطرح کرد و همین باعث شد که این شیوه را به نام او بشناسند.

تکنیک گوجه فرنگی!

چیریلو – مثل بسیاری از کسانی که در آشپزخانهٔ خود از تایمر استفاده می‌کنند – یک تایمر مکانیکی داشت. تایمری که به شکل گوجه‌فرنگی بود و از آن برای اندازه‌گیری زمان پخت و پز استفاده می‌کرد.

تکنیک پومودورو

یک بار این ایده به ذهنش رسید که از تایمر گوجه‌فرنگی برای برنامه ریزی روزانه استفاده کند.

به این شکل که معمولاً تایمر خود را روی ۲۵ دقیقه یا ۳۰ دقیقه کوک می‌کرد و هر بار این قطعهٔ زمانی را به یک فعالیت مشخص اختصاص می‌داد.

زمان‌سنج‌های آشپزخانه شکل‌های مختلفی دارند. اما چون زمان‌سنج چیریلو به شکل گوجه فرنگی بود، اسم روش خود را پومودورو گذاشت؛ پومودورو به زبان ایتالیایی یعنی گوجه فرنگی.

جالب این‌جاست که هنوز هم گوجه فرنگی به نوعی نماد این شیوهٔ زمان‌بندی (یعنی تایم باکسینگ) محسوب می‌شود.

تایم باکسینگ و تکنیک پومودورو

روش استفاده از تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان

حرف اصلی در تکنیک پومودورو – همان‌طور که در ابتدای درس اشاره کردیم – تایم باکسینگ است: برنامه‌ریزی بر اساس قطعات ثابت زمان.

مثلاً می‌‌توانید وقت خود را به قطعات زمانی ۲۵ دقیقه‌ای یا ۳۵ دقیقه‌ای تقسیم کنید. البته بین هر دو قطعه هم یک فاصلهٔ کوتاه برای استراحت در نظر بگیرید. این فاصلهٔ استراحت می‌تواند بسیار کوتاه باشد؛ مثلاً ۳ تا ۵ دقیقه.

البته باید با خودتان قرار بگذارید بعد از هر سه یا چهار قطعه کار، یک استراحت طولانی‌تر هم برای خودتان در نظر بگیرید. این زمان استراحت می‌تواند ۱۵ یا ۲۰ و حتی ۳۰ دقیقه باشد.

بعد از مدتی متوجه می‌شوید که معمولاً در یک روز کامل، چند پومودورو کار انجام می‌دهید. بنابراین می‌توانید از قبل برای خودتان برنامه‌ریزی کنید و مثلاً بگویید:

  • امروز یک پومودورو زبان می‌خوانم
  • امروز سه پومودورو برای امتحان درس خواهم خواند.
  • برای نوشتن گزارش هفتهٔ قبل به دو پومودورو زمان نیاز دارم.
  • امروز هفت پومودورو روی پروژهٔ … کار خواهم کرد.

برای افزایش اثربخشی تکنیک پومودورو به نکات زیر توجه کنید:

هر قطعهٔ زمانی یا پومودورو را خیلی کوتاه (مثلاً کمتر از ۱۵ دقیقه) یا خیلی طولانی (مثلاً بیشتر از ۴۰ یا ۴۵ دقیقه) در نظر نگیرید.

برای هر پومودورو صرفاً یک هدف مشخص در نظر بگیرید و روی همان یک هدف متمرکز باشید. اگر یک پومودورو را به پاسخ دادن به پیام‌های کاری اختصاص می‌دهید، در آن پومودورو هیچ کار دیگری انجام ندهید. البته واضح است که هر کار ممکن است بیشتر از یک پومودورو طول بکشد. مثلاً ممکن است سه پومودورو را برای پاسخ دادن به پیام دوستان‌تان در نظر بگیرید.

در طول هر پومودورو همهٔ ابزارهایی را که می‌توانند تمرکز شما را به هم بزنند از خودتان دور کنید. اگر می‌توانید درب اتاق‌تان را ببندید یا به دیگران بگویید که به شما سر نزنند. نوتیفیکیشن موبایل خود را قطع کنید و خلاصه مراقب باشید که تمام تمرکزتان روی هدف‌تان باشد.

بعد از هر سه یا چهار پومودورو، حتماً زمانی را به استراحت اختصاص دهید. در زمان استراحت، یا هیچ کاری نکنید و یا کاری کنید که ضرورت و فوریت ندارد و می‌تواند معنی تفریح داشته باشد.

کتاب تکنیک پومودورو

چیریلو کتابی هم با عنوان تکنیک پومودورو نوشته و منتشر کرده است. این کتاب بسیار کوچک و کم حجم (کمتر از پنجاه صفحه) به سرعت جای خود را در میان کتاب های مدیریت زمان باز کرد. ضمن این‌که چیریلو امکان دانلود رایگان کتاب پومودورو خود را هم فراهم کرده است (نسخه انگلیسی):

دانلود کتاب پومودورو

کتاب پومودورو

کتاب متن بسیار ساده‌ای دارد و در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ نوشته شده است؛ یعنی مدت‌ها پس از این‌که روش پومودورو به شهرت جهانی رسید. به نظر می‌رسد چیریلو در این کتاب سعی کرده ضمن شرح مبانی اولیهٔ تکنیک پومودورو به برخی از سوال‌ها و انتقادهایی که به تکنیک پومودورو وارد شده پاسخ دهد.

مثلاً‌ زیاد می‌شنویم که به عنوان نقد تکنیک پومودورو می‌گویند که این تکنیک، نگاه بسیار مکانیکی به زندگی دارد. چیریلو در کتاب خود توضیح می‌دهد که قرار نیست ما همهٔ زندگی خود را به این شکل مدیریت کنیم. حتی تأکید می‌کند که اگر کاری را از سر تفریح و برای لذت انجام می‌دهید، به زمان سنجی به کمک پومودورو نروید تا جنبهٔ مکانیکی پیدا نکند.

هم‌چنین در پاسخ به عدهٔ دیگری که تکنیک پومودورو را یک بازی ساده و بی‌خاصیت می‌دانند، برخی از کارکردهای مهم این تکنیک را توضیح می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که او مطرح می‌کند – و تجربهٔ ما هم در متمم ادعای او را تأیید کرده – این است که به کارگیری تکنیک پومودورو باعث می‌شود که قدرت ما در زمان‌سنجی و برآورد زمانی فعالیت‌ها بیشتر شود. یکی از علت‌های شکست خوردن برنامه‌ریزی‌ها و بی‌انگیزه شدن ما این است که برای کاری مثلاً‌ دو ساعت وقت در نظر می‌گیریم و بعداً می‌بینیم که پس از سه ساعت هنوز آن کار به پایان نرسیده است. این نوع خطا در برآورد، همیشه به موانع بیرونی برنمی‌گردد. بعضی از ما چون هیچ‌وقت حساب زمان را نگه نمی‌داریم، واقعاً ذهنیتی دربارهٔ زمان مورد نیاز برای هر کار نداریم.

شاید این کاری که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم، پیش از این هم همیشه سه ساعت زمان نیاز داشته است. اما چون زمان را اندازه‌گیری و ثبت نمی‌کرده‌ایم، حس‌مان این بوده که این کار در دو ساعت انجام شده است.

اپلیکیشن پومودورو

اپلیکیشن‌های بسیاری بر پایهٔ تکنیک پومودورو ایجاد شده‌اند. تقریباً تمام این اپلیکیشن‌ها از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کنند و به سادگی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. با توجه به این‌که هستهٔ اصلی این اپلیکیشن‌ها شبیه یکدیگر است و صرفاً پوستهٔ آن‌ها و برخی قابلیت‌هایشان با هم تفاوت دارد، پیشنهاد می‌کنیم بسته به سیستم عامل خود اپلیکیشن‌های زیر را نصب و امتحان کرده و موردی را که با سلیقه‌تان هم‌خوان‌تر است انتخاب کنید.

اپلیکیشن‌های پومودورو برای سیستم عامل اندروید

Pomodoro Smart Timer

Minimalist Pomodoro Timer

Pomodoro Timer Lite

Focusmeter | Productivity Timer

اپلیکیشن‌های پومودورو برای آیفون و سیستم عامل iOS

Be Focused

Focus To-do

Pomodoro – Focus Timer

اگر این اپلیکیشن‌ها را نپسندیدید، فهرست کامل‌تر اپلیکشن‌های پومودورو هم در سایت پاسخ‌نامه ارائه شده است.

بعد از خواندن این درس چه کار کنم؟

  درس نظم شخصی و زمان‌های خاکستری را می‌توان مکمل درس روش پومودورو در نظر گرفت. بنابراین بد نیست آن را هم مرور کنید.

  تکنیک پومودورو وقتی می‌تواند مفید باشید که یک جدول برنامه ریزی روزانه داشته باشید و برای خودتان ثبت کنید که هر روز چند پومودورو وقت مفید داشته‌اید و این پومودوروها را به چه کاری اختصاص داده‌اید. جدول برنامه ریزی روزانه متمم می‌تواند نقطهٔ شروع خوبی باشد تا بعداً به تدریج جدول اختصاصی خودتان را طراحی کنید.

  درس چگونه برنامه ریزی کنیم که آن را دوست داشته باشیم یکی از درس‌های کلیدی متمم در حوزهٔ مدیریت زمان است. بسیاری از اوقات این‌که ما صرفاً‌ تکنیک‌ها را بیاموزیم و ابزارها را به کار بگیریم کافی نیست. بلکه لازم است ابتدا به این موضوع فکر کنیم که آیا من اساساً برنامه‌ریزی را دوست دارم‌؟ اگر برنامه‌ریزی را دوست ندارم، این بی‌علاقه بودن چه ریشه‌هایی دارد؟

چند پرسش، و پاسخ آن‌ها

چگونه می‌توان اطلاعات بیشتری دربارهٔ فرانچسکو چیریلو کسب کرد؟

چیریلو به سراغ کوچینگ رفته و به کوچ بهره وری و مدیریت زمان تبدیل شده است. وی سایتی هم دارد که می‌توانید با مراجعه به آن بیشتر با او و فعالیت‌هایش آشنا شوید (سایت چیریلو).

تحقیقات علمی تا چه حد اثربخشی تکنیک پومودورو را تعیین می‌کنند؟

ما نتوانستیم مقالهٔ تحقیقاتی معتبری را در ژورنال‌های معتبر پیدا کنیم که مستقیماً روی اثربخشی تکنیک پومودورو کار کرده باشد. اگر چه بهای بحث کلی مثل «اهمیت تمرکز روی یک موضوع»، «اجتناب از حواس‌پرتی» و «تعیین اهداف کوچک» بارها در مقالات و تحقیقات مطرح شده‌ و مورد بررسی قرار گرفته‌اند. اگر مطالعه یا تحقیقی در ژورنال‌های معتبر دیدید که به این موضوع پرداخته بود، خوشحال می‌شویم زیر همین درس آن را با ما در میان بگذارید.

آیا هر پومودورو حتماً باید ۲۵ دقیقه باشد؟

نه. اصلاً‌ چنین شرطی وجود ندارد. اول این‌که هیچ تحقیق جدی در این زمینه انجام نشده که مثلاً بگوید ۲۵ دقیقه خوب است و ۲۰ دقیقه یا ۳۰ دقیقه بد است.

دوم این‌که حتی خود چیریلو هم اصراری بر ۲۵ دقیقه ندارد و تأکید می‌کند که مراقب باشید این قطعهٔ زمانی، بسیار طولانی یا بسیار کوتاه نشود. بنابراین خودتان را در قید و بند اعداد گرفتار نکنید و بر اساس نوع فعالیت‌ها و فضای کار و ترجیحات‌تان، طول مناسب هم قطعهٔ زمانی را انتخاب کنید. به عنوان مثال قرار نیست کسی که از تکنیک پومودورو برای درس خواندن و کنکور استفاده می‌کند، همان بازه‌های زمانی‌ای را به کار بگیرد که برای یک برنامه‌نویس یا یک تولیدکننده محتوا مناسب است.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

فایل صوتی آموزشی | مدیریت توجه

برای استفاده بهتر از زمان به چه چیزی نیازمندیمدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۲۵۰ دقیقه‌ای با عنوان مدیریت توجه عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که بخشی از مشکل ما در مدیریت زمان این است که نمی‌توانیم توجه و تمرکز خود را به خوبی مدیریت کنیم.

در واقع به جای این‌که تلاش کنیم تمرکز ذهنی خود را افزایش دهیم و از حواس پرتی‌ها فاصله بگیریم، می‌کوشیم با کمتر خوابیدن و تکنیک های مختلف مدیریت زمان، این حواس پرتی و عدم تمرکز را جبران کنیم.

چالش های موازی کاری، مفهوم توجه، تمرین های افزایش توجه و تکنیک های استفاده بهتر از زمان از جمله موضوعاتی هستند که در این فایل صوتی آموزش داده شده‌اند.

اگر استفاده بهتر از زمان برایتان مهم است و آموزش روش های مدیریت زمان برایتان کافی نبوده، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر… ]

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۳۳ نظر برای تکنیک پومودورو چیست؟ | چرا به سراغ تایم باکسینگ می‌رویم؟

  1. رادین فرخی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    پومودورو در ایجاد نظم ذهنی برای من کمک کننده‌ است؛
    بزرگترین مشکلی که همچنان گاها با آن درگیر می‌شوم، انجام کار جانبی در میان یک پومودورو (حتی برای زمان‌های خرد و کوتاه است.)
    رویکردی که برای کم کردن آن در پیش گرفته‌ام به این صورت است که قبل از شروع پومودورو، حواس‌پرتی‌ها را به حداقل برسانم. اقدام دوم هم این است که اگر در وسط پومودورو متوجه شوم در حال انجام کار دیگری هستم؛ آن پومودورو را به طور کامل حذف می‌کنم (حتی اگر پنج دقیقه از آن باقی مانده باشد.) سپس دو دقیقه سعی میکنم هم از کاری که با کمک پومودورو در حال انجام آن بودم و هم کاری که منجر به حواس‌پرتی من شده فاصله بگیرم، سپس به ادامه مسیر بر می‌گردم.

    • سبحان فتوح‌آبادی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

      همین مشکل را دارم و برای حل آن به این صورت عمل می‌کنم که هر زمان خودم را در حال انجام کار دیگری جز انجام‌وظیفه مشخص شده در برنامه پومودورو می‌بینید آن کار دوم را متوقف می‌کنم و در یک فایل notepad یا برگه می‌نویسم که در زمان دیگری آن را انجام بدهم. به نظرم این‌طور خودمان را به پومودورو عادت می‌دهیم و باعث افزایش انضباط شخصی می‌شود.

  2. قبل‌تر خیلی با این تکنیک کلنجار رفتم اما بازده مناسبی برای من نداشت. در واقع دچار نوعی وسواس در میزان زمان اختصاص یافته به هر فعالیت شده بودم و بیشتر از خود کار، زمان انجام کار برایم مهم شده بود.

     

    به نظرم با توجه به تیپ شخصیتی می‌توان یک مدل را برای برنامه‌ریزی پیشنهاد کرد. برای من برنامه‌ریزی فعالیت‌محور مفیدتر بوده است چون دید کلی به برنامه و انعطاف‌پذیری برایم مهم‌تر است.

  3. الان که در حال خواندن این درس هستم ،از تکنیک پومودورو استفاده میکنم ،چون قبلا باهاش آشنایی داشتم،فقط موردی که باید رعایت بشه به نظر من این که برای تفریح،برای ورزش ،یا کارهای از این رو به نظر من تکنیک پومودورو ،جوابگو نیست یا اینکه استفاده نکنیم بهتره.کارهای که نیاز به تمرکز دارندمثلا درس خواندن،روی یک پروژه کار کردن،متمم خواندن از این تکنیک استفاده کنیم ،و کل زندگی خودمون و روز خودمون رو درگیر این روش نکنیم بهتره.

  4. من بعد آشنایی با این تکنیک از سایت پومودوروی من  استفاده کردم. گاهی بخش رتبه‌بندی‌اش کمک می‌‌کرد مشتاق شوم پومودوری بیشتری انجام دهم.

    همانطورکه گفته شد تکنیک پومودور به من کمک می‌کند روی فعالیت متمرکز بمانم و زمانی که می‌خواهم وسط فعالیت به کار دیگری بپردازم یا استراحت کنم به خود یاداوری می‌کنم که هنوز از زمانی که در نظر گرفتم مانده است و صبر کن بعدش به آن بپرداز. (برای من که ذهنم وسط فعالیت سراغ کار دیگری می‌رود خیلی کمک کرده، به دوستی دیگر که همین چالش را داشت معرفیش کردم، او هم ازش راضی بود و کمک شده بود کارهایش را بهتر انجام بدهد و حس پیشرفت کار را بیشتر لمس کند.)

    یک چیزی که در انجام آن خیلی به من کمک کرد و توانستم خطای خود در برنامه‌ریزی را ببینم، این بود که وقتی  کارهایی که فهرست کرده بودم انجام دهم را در لیست کارها قرار می‌دادم می‌دیدم که زمان پایان کارها مرا متعجب می‌کند. تازه متوجه آن استراحت طولانی‌تری که توصیه می‌شد در نظر بگیرید می‌شدم. در حالت معمول هم بعد مدتی کار، من نیاز به استراحت داشتم ولی آن را در برنامه‌ریزی نمی‌دیدم. تازه اگر زمان ناهار و توالت و تماس تلفنی با دوستی و… منطبق بر زمانهای استراحت قرار می‌گرفت. همچنین اگر زمان یک کار را به درستی تخمین زده بودم و بیشتر از آن زمان می‌برد یا من برایش زمان نمی‌گذاشتم!

     

  5. دقیقا مشکلی که من در برنامه هایم دارم همین برآورد غلط از زمان است.

    روش جالبی هست و امیدوارم موثر واقع شود. نکته ای که باید به خودم یادآوری کنم تایم استراحت بین تایم باکسینگ ها می باشد که معمولا به آنها مقید نیستم و بازده باکس‌های آخر را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

    هم چنین تایم باکسینگ ها نباید طولانی باشد و همینطور خیلی کوتاه.

    نتیجه را در درس پایانی اعلام خواهم کرد.

  6. محمد نصری گفت: (عضو ویژه)

    توی این درس با دو روش مختلف برنامه‌ریزی برای زمان آشنا شدیم. یکیش برنامه‌ریزی بر اساس فعالیت‌ها است و روش دیگه برنامه‌ریزی بر اساس زمان. 

    پومودرمو یک روش برای مدیریت بر اساس زمانه. من هم ازش استفاده می‌کردم اما از اپلیکیشنی برای این کار کمک نمی‌گرفتم. اینجوری حساب پومودرموهایی که برای هر کاری صرف کردم دستم نمی‌موند. شاید استفاده از این اپلیکیشن‌ها بتونه کمک کننده باشه برای من.

  7. آدم ها اگر میخواهند زندگی پر باری داشته باشند باید هدف داشته باشند

     

    چگونه هدف انتخاب کنیم؟

    هدفی که انتخاب میکنیم باید S M A R T باشد

     

    چگونه به هدفی که انتخاب کردیم برسیم؟

    از روشی که تو کتاب چگونه قورباغه ات را قورت بده برایان تریسی

     

    روش رو چطوری پیاده کنیم؟

    به روش پومودورو

     

    کلا مدیریت زمان باعث از بین رفتن زمان های پرت در زندگی میشه

     

    به چه روشی مهم نیست

    انجام دادنش مهمه

     

    به امید ساختن دوباره ایرانی بهتر اگر چه با خشت جان خویش

  8. سلام. این اولین کامنت منه و فووق العاده خوشحالم که برای این مبحثه. چون اولین درسیه که از متمم مطالعه کردم و واقعا هم تونستم با درس ارتباط برقرار کنم، هم با پیاده سازیش کلی برنامه مفید و فان و آموزشی دیگه توی برنامم بگنجونم. بعد از کنکور همیشه یه دوره ای هست تا وقتی که نتایج بیاد و تکلیف آدم با خودش معلوم بشه. یکم بعد از کنکورم سردرگم بودم و به کارام نمیرسیدم و قششنگ وقت تلف میکردم:(( حتی فیلمو سریالایی ک توی لیستم بود هم نمیرسیدم ببینم نمیدونم چیکار میکردم دقیقا:) اما الان روزی هزاارتا کار میکنم ب معنای واقعی کلمه بدون اینکه حوصلم سر بره و کنارش بزارم:)) از بین اپ های معرفی شده هم من با pomodoro smart timer بیشتر ارتباط برقرار کردم.بک گراندش هم به سلیقه خودتون قابل تغییره. توصیم اینه عکس اهدافتونو بزارید رو صفحه اصلی فعالیتتون و ببینین ک انگیزتون چندبرابر میشه برای هرکاری:)) 

  9. فرشته اکبری گفت: (عضو ویژه)

    با مطالعه این بخش رفتم به دوران کنکور، اون زمان با این تکنیک درس می خوندم ولی نمی دونستم که اسمش چیه. همین طور چه روش مفیدی برام بوده و برام جالب بود که چرا بعد کنکور دیگه ازش استفاده نکردم. الان یک هفته است که با استفاده از اپلیکیشن pomodoro برنامه های روزانه ام ارزیابی می کنم و خیلی روش خوبی برای برآورد زمان که نتیجه به نظرم خیلی خوبش این که، تخمین درست برای انجام کارها انگیزه و حس خوبی از انجام کار میده با روحیه و حس بهتری فعالیت بعدی شروع میشه.

  10. امیر ابارشی گفت: (عضو ویژه)

    من از سال ۸۶ که کنکور دادم با این روش آشنا شدم ولی جالب اینجاست که اسمش رو نمی دونستم و این سال ها با نام تکنیک ۲۵-۵ میشناختمش:))
    این تکنیک اینقدر به مدیریت تمرکز من و افزایش بازدهی درس خوندنم کمک کرد که بعد از کنکور در دانشگاه و بعدها هم در برنامه ریزی کارهام همیشه ازش استفاده کردم.
    برای منی که ذره ای تمرکز نداشتم و اصلا نمی تونستم ذهنم رو متمرکز کنم واقعا جواب داد.

  11. همیشه میگن هدف و برنامه ریزی باید قابل سنجش و اندازه گیری باشن. پومودورو برای من ابزاریه برای اندازه گیری برنامه ریزیم و مدیریت زمانم. تعدادشون رو ثبت میکنم و در اخر ساعت مفید روز و در نهایت هفته رو حساب میکنم و یه ارزیابی خوب از مدیریت زمانم در هفته خواهم داشت. من استراحت های بینشون رو خیلی طولانی در نظر میگرفتم که سعی میکنم کمترشون کنم.

  12. عارف مرادی قشقایی گفت: (عضو ویژه)

    حتماً توجه کردید که متمم در ابتدای بعضی از درس‌ها، چهار لاین نمایش می‌ده که یکی از این لاین‌ها میزانِ فشارِ ذهنی هنگامِ مطالعه است. (لینک یک درس به عنوان نمونه)

    من فکر می‌کنم همین مورد می‌تونه اشاره‌ی خوب و به‌جایی باشه که بدونیم هر کاری متناسب با سختیِ اون کار و البته تواناییِ ذهنی یا فیزیکیِ ما، می‌تونه فشار کم یا زیادی برای ذهن ما داشته باشه. به جز فشار ذهنی، برای شروع هر کاری، مغز ما هم مثلِ هواپیمایی که می‌خواد تیک‌آف کنه به سوخت بیشتری نیاز داره تا بتونه روی موضوع متمرکز بشه و بعد از اون سوختش پایین بیاد. (دقیقاً یادم نیست شاید در فایل مدیریت توجه اما مطمئنم این مثال رو از معلّمم یاد گرفتم)

    بر همین اساس یه واحد پومودورویی که برای آموزش نرم‌افزار اختصاص دادم با یه واحدی که برای مطالعه‌ی یه کتاب یا آموزش SEO اختصاص دادم یکسان نیست و تایم‌شون متفاوته.

  13. سلام 

    تکنیک پومودورو برای من معجزه کرد 

    من برای انجام کارهای خانه مثل شستن ظرفها و جارو کردن خانه و همچنین برای سرک کشیدن برای فضای مجازی از این تکنیک استفاده کردم 

    من با استفاده از این تکنیک متوجه شدم در انجام کار های خانه که نیاز به دقت و ظرافت خاصی ندارد فکر من به سراغ چیز های دیگر می رود که اصلا به کاری که در حال انجام دادن آن هستم ربطی ندارد و همین باعث میشد تمرکزم در انجام دادن رو کار به هم بریزه و از سرعت و کیفیت کاری که انجام میدادم کاهش پیدا کنه 

    البته اینم بگم که با توجه به اینکه آدم منظمی نیستم یکی دو تا از کارها را که با این  تکنیک انجام میدادم و خسته میشدم   خودم را از قید و بند زمان رهایی میدادم و کار بعدی را بدون در نظر گرفتن زمان خاصی انجام میدادم و برای ادامه کار باز از  این تکنیک استفاده کردم

  14. فریبا ابراهیمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    این ابزار " پومودورو " از بین دانشی که تا به امروز داشتم بیش از هر ابزار دیگه یی در بحث مدیریت زمان و توسعه فردی برای من کار کرده .

    چه وقتی برنامه ریزی انجام میدم . چه در اهمال کاری هام چه در کمالگرایی هام .. همه جای زندگیم پومودورو یاورم بوده برای گذر بهتر از شرایط .

    من از بین اپلیکشن هایی که تست کردم ،  Pomodoro smart timer  رو انتخاب کردم . و فقط فعالیت یا فعالیتهای خاصی رو توش تعریف کردم  ( در حال حاضر ۳ فعالیت ) و آمار و گزارش همین ها برام مهمه که اخر روز و هفته و ماه وارد گزارش هام کنم که ببینم تا چد در راستای اهداف تعریف شده ام بودم.

    ولی برای بیشتر موارد روزم از قانون پومودرو استفاده می کنم اما دیگه تو این ابزار ثبتش نمی کنم و معمولا از زمان سنج ساعت هوشمندم و یا آلارم گوشی کمک میگیرم . چون فقط برام مهمه که مثلا ۲۵ دقیقه روی کاری ( مثلا آشپزی و کارهای خونه ) متمرکز باشم و پرش فعالیت نداشته باشم.

    و البته یکی از بهترین کمک های این ابزار همونطور که درس هم بهش اشاره کرد این بود که به  من کمک کرد تا تخمین درست تری از میزان زمان لازم برای انجام فعالیت هام داشته باشم و منو از برنامه ریزی های رویایی نجات داد .

  15.  مایک مک کورمک در کتاب راه و چاه موفقیت:

    «می‌توانی فیلی را بخوری. هفت میلیون لقمه می‌شود، اما شدنی است»

     
    داستان شخصی:
    من در واقع از سر استیصال، شرم و خشم بود که با سرچ در متمم، ابتدا به این درس رسیدم. احساساتی که بابت بی‌نظمی و فرصت‌های از دست رفته سراغم می‌آمدند. از کارهایی که هیچوقت به سرانجامی نمی‌رسید و عزت نفسی که به دنبالش داشت آب می‌شد.
    خیلی به حالت اورژانسی موارد مربوط به پومودورو و لینک‌های مرتبطی که در این درس اومده رو خوندم تا بتونم به یک ساختار حداقلی برای خودم برسم. ساختاری که الان دارم برای خودم تستش می‌کنم و فکر می‌کنم در ۱-۲ هفته دیگه بتونم جمع ‌بندی بهتری ازش داشته باشم. دلیلی که این کار رو انجام دادم هم فکر کنم برای اغلب دوستانی که این درس‌ها رو دنبال می‌کنن آشنا باشه. احساس هدر دادن مهم‌ترین دارایی ما انسان‌ها یعنی زمان و نساختن هیچ دستاورد یا مهارت یا ثروتی ( نه الزاما پول) به ازای زمان و منابع از دست رفته.
    و البته این که من واقعا تخمین درستی از زمان لازم برای انجام کارها نداشتم و این تکنیک خیلی به فراگیری بهتر من کمک کرد. البته تجربه کوتاه مدت من میگه که هر کاری رو نمی‌شه بر اساس پومودورو تنظیم کرد و نیازی هم بهش نیست. همه‌ی روز رو هم لازم نیست که ما مربع‌های پومودورو براش بکشیم. ما که دنبال مکانیکی شدن شکل و روح زندگی‌مون نیستیم، درسته؟
    اما جمله‌ای که در ابتدای کامنتم نوشتم:
    پومودورو برای من چنین مفهومی داره. ما خیلی وقت‌ها قبل از شروع هر کار یا تعهدی،‌ تصور عظیم و عجیبی از حجم کار داریم. طوری که اصلا فلج می‌شیم و دیگه پیگیر اجرای اون وظیفه/ کار نخواهیم بود؛ ولی پومودورو میاد و اون کار رو برای من این قدر به قطعات کوچک تقسیم می‌کنه که دیگه انجام ندادنش مضحک می‌شه.
    با با گذشت زمان اندکی، وقت خودمون پیشرفت کار رو ببینیم دیگه اون مقاومت ذهنی هم وجود نداره و خیلی بهتر و سریع‌تر کار رو جلو می‌بریم. این تاثیر پومودورو رو من همین حالا بعد از ۲-۳ هفته دارم به وضوح می‌بینم. این که سایر دوستان در اپلیکیشن یا کاغذ میان و شکل بصری به این پیشرفت‌هاشون میدن هم خیلی جذابه و برای گول زدن مغز راحت طلب ما بسیار خوبه :)

  16. من اسم این تکنیک رو اولین بار در متن متمم و دیدگاه دوستان دیدم و این اولین بار هست که دربارش میخونم. واقعا پسندیدم و حتما ازش استفاده می کنم.

    اپلیکیشن دیگه ای که میتونه کمک کننده باشه، اپ toggl track هست. هم پومودورو داره هم ترک کردنِ زمان به صورت شخصی سازی شده. استفاده ازش رو تازه شروع کردم و فعلا راضی هستم.

  17. من این تکنیک رو چند وقتی هست که دارم انجام میدم اما به روشی که فکر میکردم برای خودم مناسبه ، من هر باکس رو برای خودم ۲ ساعت تعریف کردم که هر پنجاه دقیقه ۲۰ دقیقه استراحت دارم، روز های اول این زمان رو همون ۲۵ دقیقه در نظر گرفتم ولی واقعا به این نتیجه رسیدم که برای من مناسب نیست ؛ اکثر کار های که من انجام میدم بین ۱٫۵ تا ۲ ساعت طول میکشن برای همین باکس ها رو دو ساعته تعریف کردم .

    اما نکته ای که وجود داری اینه که باید واقعا به مدیریت انرژی و استراحت اهمیت زیادی بدید . نمیتونید توی تایم های استراحت اینستا چک کنید یا پیام ها رو جواب بدید یا حتی مطالب سبک بخونید باید واقعا استراحت کنید . من در طول روز ۵ باکس رو برای خودم در نظر گرفتم

  18. علیرضا گفت:

    خیلی وقت هست که از تکنیک پومو استفاده میکنم و خیلی هم موثر بوده چون معمولا زود حواسم پرت میشه اما توی این مطلب متوجه شدم که جزئیات ریزی داره که قبلا بهش دقت نکرده بودم، صرفا یه تایم برای خودتون نذارید مثلا ۲۰ یا ۴۵ دقیقه و بعد چند کار انجام بدید پومو های خودتون رو هدفمند کنید این شکلی احساس خیلی بهتری خواهید داشت. 

  19. فریبا ابراهیمی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    اول اینکه با خوندن این درس و اشاره هایی که به درس های بعدی شده ،امیدوارم باگ برنامه ریزی و مدیریت زمانم رو پیدا کنم .

    اما اونچه تا امروز انجام دادم ، از اونجایی که عاشق برنامه ریزی هستم و عاشق اینکه بدونم روزم رو چطور و برای چی سپری کردم ،بارها به ثبت زمانی فعالیتهام پرداختم اما اونقدر وسواس به خرج دادم که عملا نتونستم ادامه بدم، و از تکنیک پومودورو در سه  مورد استفاده میکنم که برام عالی کار کرده.

    یکی اینکه برای خودم هدف هفتگی و فقط برای یک یا دو مورد  میزارم که مثلا این هفته متمم x تعداد پومودورو میخونم و فقط همین رو ثبت میکنم.

     

    دوم برای کارهای خاصی که زمانش برام مشخص نیست ،برای یه مدت مشخص فوکوس میکنم کاری رو زمان گرفتن و بعد از چند بار یه میانگین زمانی بدست میارم و تمام. مثل سشوار مو بعد از حمام اولها فکر میکردم واقعا تایم زیادی ازم میگیره اما در کمال تعجب به عدد ۱۵ دقیقه رسیدم و دیگه این کار برام یه روتین ساده شده و مغزم در مقابل انجام این کار چالشی ایجاد نمیکنه و به مرور، زمان خیلی از کارهام رو بدست آوردم و تو محاسبه زمان دچار خطا نمیشم علاوه بر اینکه میتونم تصمیم بگیرم اون کارها رو به روتین ام اضافه کنم یا حذف و یا واگذارش کنم بسته به اینکه کدوم برام بصرفه تره.

    و مورد دیگه که بشدت برام کارکرد داشته ، برای کارهای ناخوشایند و یا دوست نداشتنی ازش استفاده میکنم ،مثلا وقتی آشپزخانه داره میترکه و تنها با یک یا دو پومودور تبدیل به بهشت میشه ،میبینم که چقدر ارزشش رو داشته و انگیزه میگیرم و بعدش به خودم جایزه یه کار لذت بخش  هم میدم.

  20. محمد مهریزی ثانی گفت: (عضو ویژه)

    یاداوری پومودورو برام جذاب بود و واقعیت اینکه این رعیت این نظم زمانی من رو از در گیری های روزمره باز میدارد