Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی (کلیک کنید)


چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه (+ فایل PDF برای دانلود)


چک لیست برنامه ریزی روزانه

ما تا کنون در متمم، نکته‌ها و ابزارهای متعددی را برای نظم شخصی و برنامه ریزی در زندگی شخصی معرفی کرده‌ایم.

بحث‌های مدیریت زمان، زمانهای خاکستری و نظم شخصی در پانزده دقیقه، تنها نمونه‌هایی از این موارد هستند.

همچنین، ابزارهای دیجیتال متعددی را برای برنامه ریزی و نظم شخصی معرفی کرده‌ایم که Todoist و Evernote و OneNote از جمله آنها محسوب می‌شوند.

با این حال، بسیاری از ما همچنان ترجیح می‌دهیم یک برگه گزارش روزانه روی میز کارمان تا بر دیوار اتاق‌مان داشته باشیم و بر اساس آن، فعالیت‌های خود را ثبت و پیگیری کنیم.

ما در متمم، از فرم زیر برای برنامه ریزی روزانه فردی استفاده می‌کنیم.

شاید این فرم بتواند برای شما هم مفید باشد و از آن استفاده کنید:

جدولی برای برنامه ریزی روزانه موفق

 دانلود نسخه PDF جدول برنامه ریزی روزانه (برای چاپ)

توضیح

طبیعتاً این فرم برنامه ریزی روزانه، از ابتدا به این شکل نبوده و به تدریج بر اساس نیازهای ما در برنامه ریزی کاری، تکمیل شده است. به عبارت دیگر در طول زمان، الگوی عملکرد روزانه ما مشخص شده و سپس آن را در یک جدول گنجانده‌ایم. الگوی عملکرد روزانه ترجمهٔ اصطلاح Daily Method of Operation است که اخیراً در فارسی با اصطلاح DMO هم رواج یافته است.

اگر شما هم به استفاده از چنین جدول‌هایی عادت دارید یا برای برنامه روزانه خودتان چنین جدول‌هایی می‌سازید، چه نکته‌های دیگری را در آن‌ها ثبت می‌کنید؟

با استفاده از کمک‌های شما، ما هم یاد می‌گیریم جدول‌هایمان را کامل‌تر و اثربخش‌تر کنیم (البته توجه داشته باشید که ما اصرار داریم که یک چارچوب برنامه ریزی یک صفحه ای داشته باشیم و نه یک دفتر برنامه ریزی روزانه).

پیشنهاد مطالعهٔ درس تایم باکسینگ و پومودورو

در این شکل از برنامه ریزی روزانه، ذهن ما ناخواسته بیشتر روی «فعالیت‌ها» متمرکز می‌شود. اما سبک زندگی و کاری و نیازهای شخصی بسیاری از ما به گونه‌ای است که برنامه ریزی بر اساس قطعات زمانی می‌‌تواند برایمان مفیدتر باشد (مثلاً این‌که هر نیم ساعت را به چه کاری خواهیم گذراند یا برای انجام هر کار به چند قطعهٔ نیم ساعته نیاز داریم).

مثلاً کسانی که می‌خواهند برای خودشان جدول برنامه ریزی درسی تنظیم کنند یا یک دفتر برنامه ریزی داشته باشند که بدانند تعداد ساعات مفید روزانه (و هفتگی و ماهانه‌شان) چقدر بوده و به چه کاری گذشته است، بهتر است حسابِ کارهای روزانهٔ خود را بر حسب قطعات زمانی داشته باشند.

به همین علت پیشنهاد می‌کنیم حتماً درس تایم باکسینگ و تکنیک پومودورو را هم در کنار این درس بخوانید تا در برنامه ریزی زندگی شخصی و شغلی خود موفق‌تر باشید.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    مهشید پرچمی ، حیدر جوادی ، علیرضا نصرتی ، روح اله احسان دوست ، معصومه روزبهانی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت زمان به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت زمان
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۱۶ نظر برای چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه (+ فایل PDF برای دانلود)

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : یاسین اسفندیار

    سلام به دوستان متممی عزیز

    چند سالی است که با تکمیل جدول  بصورت روزانه، کارهام رو چک می کنم.

    چه زمانی که برای کنکور درس می خواندم . البته آیتم هاش فرق می کرد، بیشتر در مورد درس و مطالعه برای کنکور بود

    چه زمانی که خدمت سربازی بودم با آیتم های شرایط آن روزها

    الان هم  با این آیتم ها این جدول رو علامت گذاری می کنم

    البته ان جدول با جدول امروزی فرق هایی داشت . در آن روزها جدول رو به 24 ساعت شبانه روز تقسیم می کردم و زمانهایی که کارهای یادداشت شده را انجام میدادم علامت گذاری می کردم .

    چند وقت پیش کتاب اثر مرکب از دارن هاردی رو مطالعه می کردم که جدول مشابهی  را به عنوان "ریتم های زندگی" در کتاب توضیح داده بود  که شباهت زیادی به جدول مورد استفاده من داشت . جدول زیر بهینه سازی شده از کتاب اثر مرکب است.

    کارهایی را که در طول شبانه روز باید انجام بدم و حتی کارهایی رو که باید ترک کنم رو یادداشت می کنم و این عمل تاثیر زیادی در کارهای روزانه ام داشته است.

    در آخر هفته مشخص میشه که چند درصد به حرف و تصمیم هایم پایبند بودم و برای هفته اینده تلاش می کنم درصد انجامش رو بیشتر کنم.

  1. کیمیا کریم زاده گفت: (عضو ویژه)

    به نظرم برنامه روزانه متمم خیلی جزئیات داره و پرکردنش کمی برای من سخته. من از جدول برنامه ریزی هفتگی متمم با کمی تغییر استفاده میکنم و برای هر روز جا دوتا فضای خالی میذارم یکی برای برنامه های اون روز که شب قبل یا همون روز پرش میکنم و دیگری برای شرح روز که اخر شب پرش میکنم. فعالیتهای روتین هم که در هر روز یک مربع دارن که تیک میخورن.

  2. علی ظفرمهاجر گفت: (عضو ویژه)

    سلام نام خداست…
    به نظر من اولین شرط برنامه ریزی تعهد هست. پس بهتر است برنامه ریزی رو از موضوعات ساده و کوچک شروع کنیم تا نسبت به انجام آن متعهد شویم، بعد از آن می توانیم به برنامه ریزی کارهای بزرگتر برسیم

  3. فریبا گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    جمله ای از درس  به این موضوع اشاره کرد ه که "(البته توجه داشته باشید که ما اصرار داریم که یک چارچوب برنامه ریزی یک صفحه ای داشته باشیم و نه یک دفتر برنامه ریزی روزانه)"   دوست داشتم دلایلش رو هم می خوندم که چرا ؟

    من یک ماه از برگه استفاده کردم . جدول روزانه اختصاصی خودم رو طراحی کردم و پرینت گرفتم .در واقع  بصورت گزارش بود آیتم هایی که باید تیک میخورد و آیتم هایی که باید بهشون جواب می دادم . 

    بعد از یک ماه کلی داده به دست آوردم از سبک زندگیم . قبلا سعی کرده بودم تو سررسید و دفتر بنویسم که در کل روز چه کارهایی میکنم تا بتونم باگ مدیریت زمان و برنامه ریزیم رو بدست بیارم اما موفق نشده بودم . 

    اما برگه ها بهم دید خوبی از وضعیت موجود داد .

    شاید یکی از دلایلی که تونستم بر خلاف دفتر , یک ماه برگه گزارش روزانه ام رو پر  کنم این بود  که مهم نبود روز قبل برگه گزارش رو پر کردم یا نه ( گزارش روزانه توی دفتر و سررسید این موضوع رو بد به رُخ میکشه )  ؛ در برگه فارغ از اینکه دیروز چی بوده ؛ فقط به پر کردن برگه اون روز فکر میکردم و هدفم این بود که اخر هفته و ماه داده ها رو برای آنالیز وارد اکسل کنم و برگه ها رو بریزم دور! 

  4. مریم غنی زاده گفت: (عضو ویژه)

    سلام

    من تازه به متمم پیوستم و هیجان دارم سریع تر مطالب رو بخونم و اول از همه رفتم سراغ تکنیک پومودورو و چک لیست . خیلی برام جالب بود ولی سخت . من یک مادر شاغل هستم و واقعا کلافه و سردر گمم و دائما حس میکنم زمان کم میارم برای بچه ها و کارخونه و همسرم و از طرفی توسعه فردی خودم .  نوروز ۱۴۰۱ یک پلنر خرید کردم امافقط یک هفته تونستم کارهامو یادداشت کنم و ادامه بدم . احساس میکم در حالی که به برنامه ریزی به شدت علاقمندم ، از طرفی  حس میکنم ناخودآگاه  گارد میگیرم در مقابل برنامه ریزی داشتن .. ذهنم در حال فراره .. دیروز سعی کردم برای پنج ساعت بعد ظهر  از پنج تا ده شب که همه خانواده خونه هستیم برنامه بریزم .کارهام بهتر جلو رفت اما استرس گرفته بودم دایم به ساعت نگاه میکردم. فکر میکنم من باید یک برنامه خانوادگی تنظمیم کنم چرا که مثلا زمان سیاه من  با زمان سفید بقیه تداخل نداشته باشه و وسط برنامه من سراغ منو نگیرن .

  5. سلام

    شاید کمتر از یک هفته است که به متمم پیوستم اما در مدت کوتاه بسیار آموختم. اسم آقای شعبانعلی را قبلا شنیده بودم، اما اول بخاطر تصور از فعالیتش که فکر می کردم در حوزه کتاب های انگیزشی است و بعد باید اعتراف کنم بخاطر فامیلی ایشان خیلی کنجکاو نشدم که مطالبش را پیگیری کنم.

    مدتی است تکلیف هر ماه یک کتاب (به غیر از مطالعات تخصصی) کم رنگ تر شده و پادکست گوش می کنم. القصه با سایت آقای عادل طالبی آشنا شدم که در انجا به نام محمد رضا شعبانعلی برخوردم و به عنوان دارنده برند شخصی رفتم سراغ رادیو کار نکن امین ارامش و دوستان و سه جلسه مصاحبه رو گوش کردم. البته این مطالب ربطی به این بخش ندارد و پوزش می خوام از خوانندگان.

    و اما در مورد موضوع:

    من سالیانی است که کارها و برنامه ها رو در سر رسید نامه یا سالنامه می نویسم، با نوشتن هم حس بهتری دارم، هم زمام امور کمتر از دستم در می رود. تا این که چند سالی است که از پلن ۲ پاپکو استفاده می کنم. بهتر از بقیه است، اما برای نوشتن کافی نیست.

    پیشنهاد:

    جدول برنامه ریزی شما خیلی جالب است، هنوز از آن استفاده نکردم. و اما پیشنهادم : داخل جدول پیاده روی به ورزش تغییر پیدا کند و پشت همین صفحه به روز نوشت ها و طرح ها یا نکاتی از کتابی و ….

    و پیشنهاد بعدی ام: این جدول برنامه ریزی در قالب سالنامه برای مردم چاپ کنید. می تونید خودتان یا با یک ناشر.

    آرزوی موفقیت

  6. سامان زندیانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    بررسی این پلنر رو هم به دوستان توصیه می کنم. من کامل از این روش استفاده نمی کنم. اما با دیدنش ایده های خوبی به برای خودم به ذهنم رسید

    پلنر در گوگل شیت

  7. من توی چند سال گذشته، مدلهای مختلف برنامه‌ریزی رو با ایده گرفتن از دوستان و منابعی که می‌خوندم کم و بیش تجربه کرده‌ام.
    ابتدای۱۴۰۰، PFDهایی که از متمم گرفتم (برنامه ریزی روزانه و هفتگی) رو استفاده کردم.
    الان که آخرهای ۱۴۰۰ هستیم و احتمالا یکی از مسایلی که ذهنمون درگیرش هست برنامه‌ریزیه، تصمیم گرفتم بیام و برای این درس کامنت بذارم.
     
    چنتا نکته که توی برنامه‌ریزیم در نظر می‌گیرم رو می‌نویسم:
     
    ۱- قبل از هر کاری، چند هفته‌ی قبل رو بررسی کنم. توی هر روز چه کارهایی انجام میدم، چقدر وقت میذارم، در چه زمانی از روز انجام میدم، و یک سری جزییات دیگه. با توجه به اونها برنامه جدید رو مینویسم. 
    ۲- برنامه ریزی‌هام بهتره کتبی و توی یه دفتر باشه. برای هفته یک جدول دارم و برای هر روز یک خونه از جدول و توی اون کارهایی که باید انجام بشه، اولویتشون، ساعاتی که به هرکدوم اختصاص داده بشه و … رو مینویسم.
    برای ماه و ماه‌های آینده  یه جدول جداگانه دارم و کارها و قرارهای مهم یا ددلاین هارو توش مینویسم.
     
    ۳- اگر تصمیم به ایجاد عادت‌های جدید، تقویت یه عادت یا کم کردن عادت‌های قبلی دارم، بهتره اول روی یکیشون تمرکز کنم و جزییات همون رو بنویسم و چک کنم.
    مثلاً عادت "زودتر خوابیدن و زودتر بیدار شدن". چک کردنِ  ساعات خواب و بیداری/ تعداد ساعتهایی که در کل روز میخوابم/ میانگین هر هفته.
    (انتخاب بین عادتها و روش بررسی هم خیلی مهمه، گاهی چیزی که "فکر میکنم" الان باید تغییر کنه، بعد از مدتی متوجه میشم اتفاقاً بهتره همونطور بمونه و تغییر نکنه.)
     
    ۴- بسته به توانم، سه تا چهار کار مهم در روز رو انجام بدم. (کارِ مهم یعنی کارهای مربوط به شغل، حرفه ای که در حال یادگیری هستم، سلامتی- ورزش، تغذیه و مراقبهای پوستی-،  روابط دوستی و خانوادگی و کاری)
     
    ۵- چند ساعت از روز رو آزاد و بدون هیچ برنامه خاصی در نظر داشته باشم.
     
    ۶- آخر هر هفته یک ارزیابی از کل هفته، مثلاٌ ساعاتی که به هر کار اختصاص داده‌ام، دلایل کم کاری و … داشته باشم. برای این یه دفتر جداگانه دارم.
     
    ۷-  توی همه اینها ممکنه درگیر کمال‌گرایی، مقایسه، وابستگی به نتیجه و اعداد بشم، و مساله‌ی اصلی رو که هدفِ برنامه ریزیمه و اون "نظم دادن به ذهن و زندگیه" رو کلا فراموش کنم.
    برای این مشکل از استیکر نوت‌ها و نوشتن جمله‌هایی که یادم بیاره هدف چیه یا عکس‌هایی که چاپ می‌کنم و به دیوار  میزنم، استفاده می‌کنم . اینطوری تمرین می‌کنم که توی این تله نیافتم.
     

    • سلام
    • من به صورت کلی و سریع نظرات گفته شده رو خوندم و چک لیست متمم رو هم دیدم و ازش یادگرفتم ، نکات قشنگی داشت.
    • به نظر من :
    • ریز کردن خیلی زیاد چک لیست شاید خیلی جالب نباشه و آدم از این همه ریز شدن و تعداد کارهای زیاد فرار کنه 
    • چک لیست روزانه باید تقریبا همه ابعاد زندگی رو دربر بگیره و بشه ازش نتیجه گیری کرد و ارزیابی بشه؛ مثل سلامت جسمی ، سلامت روحی ، پیشرفت کاری و شخصیتی، معنویت ، تفریح (که البته یک سری از کارها رو در حوزه های ذکر شده شاید نشه هرروز انجام داد و باید در طول هفته انجام بشه مثلا شاید نشه هرروز کاری درجهت تفریح انجام داد البته بستگی به دید هر شخص هم داره تا چه کاری رو تفریح بدونه)
    • چک لیستی که من برای خودم طراحی کرده بودم به این صورت بود: 
    • ۱-یک ساعت ورزش در طول روز (فقط پیاده روی رو نباید ورزش محسوب کرد ولی برای بعضی روزها میشه در نظر گرفت)
    • ۲-یادگیری در دو حوزه کار و شغل فعلی و در حوزه شغلی که برای آینده در نظر داریم (البته اگر این دو متفاوت باشند)
    • وقت صرف کردن با خانواده و دوستان (ناهار خوردن با خانواده، صحبت کردن و معاشرت و انجام پروژه های مشترک، بازی فکری )
    • در نظر گرفتن یک سبد مهارت و هرروز گام برداشتن برای بدست آوردن آن ها (متمم عالیه برای پر کردن این سبد)
    • انجام یک کار خوب که هیچ نفعی برای خودمون نداشته باشه هرچند کوچک 
    • آیا امروز گامی برای سرمایه گذاری انجام دادم (یادگرفتن مهارت ها و روش های سرمایه گذاری ، مدیریت هزینه ها)
  8. سلام

    من همیشه از اپلیکیشن و دفتر پلنر برای برنامه ریزی استفاده میکنم، ولی همیشه یه خلأ وجود داشت و هیچ کدوم کامل نبودن.

    ولی این دفعه با شخصی سازی و ایده گرفتن از چک لیست روزانه متمم تونستم تا حدود زیادی به چیزی که میتونه نهایت کمکو بهم بکنه نزدیک بشم.

    نسخه تغییر داده شده منو میتونید از لینک زیر ببینید:

    https://uupload.ir/view/daily-report-001_pazu.pdf/

     

  9. سیما گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    سلام با ایده گرفتن از چک لیست روزانه متمم و برنامه ریزی که خودم قبلا انجام میدادم چک لیست زیر را برای خودم درست کردم. 
    دانلود فایل
    برنامه روزانه

  10. سلام به همه متمی های عزیز 
    من از این روش استفاده کردم و راضی بودم اما از اونجایی که برام سخت بود از کاغذ و پرینت و .. استفاده کنم اومدم این جدول رو به صورت گوگل شیت درست کردم به این صورت که اکثر با لبتاب و  گاهی از موبایل اپدیتش میکنم .
    لینک شیت این پلن روزانه رو میزارم اینجا اگه دوست داشتید استفاده کنید .
    راهنمای استفاده : بعد از باز کردن لینک از منوی فایل  روی Makea copy کلیک کنید و لینک اختصاصی خودتون بسازید بعد  با موبایل و هر دوایسی که خواستید استفاده کنید . در ابتدای هر روز (قبل از اینکه شیت رو پر کنید ) روی تب "روز اول " کلیک کنید و گزینه دابلیکیت رو بزنید تا شیت جدید برای روز بعد ساخته بشه.
    امیدوارم دوست داشته باشید

    دانلود شیت برنامه ریزی روزانه

    • علیرضا گفت: (عضو ویژه)

      سلام ناصر عزیز

      وقتی شیتی که طراحی کردی رو دیدم نتونستم جلوی خودم رو از گذاشتن پاسخ برات بگیرم ؛ چقدر زیبا و عالی بود واقعا دستت درد نکنه ……

      من اصلا فکر نمی کردم با گوگل شیت بشه همچین چیزهایی درست کرد ، واقعا لذت برم ، من خودم چند وقتی هست که دنبال یادگیری برنامه اکسل هستم و ممنون میشم در این باره مشورتی بهم بدی :

      آیا دو برنامه اکسل و گوگل شیت تفاوت زیادی باهم دارند ؟ من قبلا فکر میکردم مانند هم هستند و اکسل قابلیت های بیشتری دارد و قبلا تلاش کردم این چنین جداولی رو طراحی کنم اما هیچ کدوم به این دقیقی و زیبایی نمی شدند (این جدل انگار دقیقا همون برگه نوشته شده هستش)

      و اینکه اگر آموزش خاصی از آموزش های موجود در اینترنت رو گذروندید یا میدونید که مناسب هست برای یادگیری بهتر گوگل شیت لطفا بهم معرفی کنید

      امیدوارم همیشه موفق باشید ؛ با تشکر ….

    • سلام
      بسیار روش عالی را معرفی فرمودید.(حداقل برای شروع کار، اجتناب از نوشتن روی کاغذ و همچنین فراموشی )
      سپاس 

  11. farzin farkhad گفت: (عضو ویژه)

    سلام به متممی های علاقه مند
    عادت کردن به یک روتین و ثبت کارهای روزانه(ترجیحا روز قبل)قطعا سرعت ودقت بالایی خواهد داشت فرمت داده شده توسط متمم هم بنظرم خیلی خوبه ولی شاید یک بخش برای کارها و اتفاقات ضروری و پیش بینی نشده هم باید اضافه بشه که در جا آپدیت و انجام بشه.
    کارهای اتفاقی روزانه یک موضوع اجتناب ناپذیر هستش که برای هر کسی میتونه پیش بیاد پس درج اون در لیست روزانه و برنامه ریزی و اولویت دهی بهش میتونه تمرکزمون به لیست روزانمون و کارهایی که باید انجام بدیم و بیشتر بکنه
    با اینکه نوشتن برنامه روزانه اثر بخشی بالایی داره بخصوص در مدیریت زمان ولی نمیدونم چرا همیشه نوشتن این جور لیست ها زمان زیادی ازم میگیره و بعد یه مدت بصورت سنتی بدون درج تاریخ تو همون صفحه آخر سررسید یا نوت بوکی که باز هست مینویسم اونم اگه پشت میزم باشم.
    به هر حال این روش هم تا حدودی جوابه یعنی واقعیتش بهتر از ننوشتن هستش.بزرگترین ایرادش اینه که تو همون صفحات گم میشه و دیگه انتقالی برای روز بعد وجود نداره و در لیست روز بعد و بعدش میبینی که چندین لیست وجود داره که باید بهشون مراجعه کنی.
    پس باید روزانه ۱۵ دقیقه وقت گذاشتن برای ثبت کارهای فردا جزو ثابت این برگه باشه

  12. سید مجتبی افشانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    سلام به متممی های عزیز

    من برنامه ی خودم رو ترجیح میدم با اوقات شرعی تنظیم کنم!

    یعنی به جای اینکه بگم ساعت ۷ صبح صبحانه میخورم میگم یک ساعت و نیم بعد از اذان صبح اینکار رو انجام میدم.

    به چند دلیل  این کار رو انجام میدم: اول اینکه معتقدم اسلام کامل ترین و جامع ترین دینه و حتما این ساعت برکت بیشتری داره.

    دوم هم اینکه آنچیزی که پژوهشگران جدیدا دارن بهش اعتقاد پیدا میکنن (یا پیدا کردن) اینه که بدن انسان نسبت به شرایطی محیطی شرطی میشه. و اینکه انسان خودش رو نسبت به این ساعات شرعی که در طول سال در حال تغییر هست وفق بده، مسلما شرایط انطباق پذیری و شرطی شدن بیشتری داره. برای مثال ساعت ۶ در تابستونا ما آسمون هنوز روشنه اما همین ساعت ۶ در زمستان آسمون شب رنگه!

    برای همین احساس میکنم اگه ما خودمون رو نسبت به ساعات شرطی وفق بدیم و طبق اونا برنامه ریزی کنیم مسلما میتونه خیلی بهتر باشه.

     

     

    • مهدی م گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

      با سلام

      این شرایط فقط در زمانی میتونه اتفاق بیفته که فرد شرایط شغلی فریلنسری داشته باشه و در بقیه موارد امکان پذیر نیست. به عنوان مثال کسی که باید ساعت ۷:۳۰صبح سر کار باشه توی تابستون که ساعت ۳:۳۰ بامداد اذان صبحه میشه ۴ ساعت بعد از اذان و توی زمستون که اذان صبح ساعت ۵:۳۰ است میشه ۲ ساعت بعد از اذان صبح . و عملا امکان چنین برنامه ریزی نیست.

      با سپاس

      • سید مجتبی افشانی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

        سلام و رحمت آقا مهدی عزیز

        ان شاءالله همیشه سلامت باشی و پربرکت

        موافقم باهات

        موقعی که من این دیدگاه رو نوشتم فریلسنر بودم. اما حالا در یک مجموعه اداری سربازم و کاملا حرفت رو درک میکنم.

        به نظرم جدای از تصمیم ما یک سری شرایط محیطی هم بشدت تاثیر گذاره.

        نه تایم اداری ماها بر این مبنا تنظیم میشه. و نه گاها مهمان پذیری های تا نیمه شب ما.

        عزیز دلی

  13. سلام به همه ی متمی های عزیز.

    بالاخره بعد از کلی کلنجار رفتن و تمرین،چک لیست روزانه من به این شکل دراومد:

    در ابتدا با استفاده از  روش GTD برنامه خود را تنظیم کردم،پروژه ها و اقدام ها را در انبار ذهنی خالی کردم و براساس معیار شخصی (زمان های سفید و سبز (جایگزین سیاه)را معیار قرار دادم) تقسیم بندی های خود را دسته بندی کردم و بدین شکل فهرست روازنه من آماده شد.

    لینک فهرست روزانه ی من(یک)

    لینک فهرست روزانه ی من ( دو)

    در تقسیم بندی زمان های سیاه و سفید اولویت  کارها را رعایت کردم.در آخر هم زمانی برای اوقات خاکستری در نظر گرفتم که در انتهای روز بررسی کنم که چقدر از کارهای من به اشتباه در زمان خاکستری سپری شد.

    +

    به علت مبتدی بودن در برنامه ریزی،این کار،با فاکتور گرفتن از خوشگلاسیزیون :) ، حدودا یک ساعت وقت گرفت،که مطمئنا در روزهایی آینده و بعد از آشنایی با روال کار زمان کمتری صرف خواهد شد.

  14. علی گفت: (عضو ویژه)

    سلام به همه ی کسانی که درجهت رشد خودشون همواره تلاش  میکنن.

    من حدودا ۱ ماهی هست که از این جدول استفاده میکنم .

    یکی از مزیت های نوشتن برنامه در برگه و نه دفتر اینکه شما اونرو در معرض دید قرار میدین و همیشه حواستون بهش هست که یه برنامه ای نوشتین و باید انجامش بدین .

    یک پیشنهادی  برای  بهتر شدن این جدول برنامه ریزی دارم . به نظرم جای یک قسمت به عنوان شکرگزاری روز تو این جدول خالی هستش و اگه اضافه بشه عالی میشه .

     

  15. من یه مدت از برنامه ریزی به روش «بولت ژورنال» استفاده میکردم و از اونجایی که دفتر بولت ژورنال دفتری فانتزی و جذابی میشه و من هم به نقاشی  کشیدن و اینجور کارها خیلی علاقه دارم،خیلی از روش بولت ژورنال خوشم اومد و تا چند ماه از این روش استفاده میکردم. این روش مزایای زیادی داره،به طور مثال:مسائل مختلف برنامه ریزی،آرزو،علاقه مندی،اهداف و خیلی چیزهای دیگه رو در بر میگیره؛هرشخص میتونه طبق سلیقه ی خودش تنظیمش کنه؛جذابیت بصریِ زیادی داره و … .اما بعد از یک مدت متوجه شدم که تنظیم دفترم خیلی زمانم رو میگیره و باعث میشه تایم زیادی م رو صرفش کنم و از هدف اصلی م که برنامه ریزی کردن بود فاصله بگیرم.به همین خاطر روشم رو تغییر دادم و درحال حاضر از همون جدول برنامه ای که متمم فایل pdf ش رو گذاشته استفاده میکنم،با کمی تغییر.

  16. نمونه جدولی که من برای برنامه هام استفاده میکنم رو پیوست کردم

    دو تا برنامه هست که یکیش بصورت روزانه و یکی هم آخر هر هفته برای جمع بندی کارهای انجام شده هستش

     

    https://drive.google.com/drive/folders/1nW5BdZ-mntRQEdw6aYRTckTlJtS6jMJN?usp=sharing“>لینک دانلود

  17. سید گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    چندتا نکته که گفتنش ضرر نداره، من خودم تجربه برنامه ریزی به انحاء مختلف داشتم و میخوام اینجا با شما به اشتراک بزارم:
    نکته اول: داشتن لیست بلند بالا “اولش شاید جذاب باشه” اما کم کم فرسودگی میاره و در نهایت “میزاریمش کنار”
    نکته دوم: نوشتن دقیق اینکه فردا قراره چه کاری انجام بدیم (سازماندهی کردن برنامه ها از یک روز قبل) بهترو مفیدتره تا اینکه یک چک لیست عمومی بلندبالا تهیه کنیم. 
    نکته سوم: برنامه ریزی یک فراگرد ِ که با گذشت زمان ممکنه تغییر و توسعه پیدا کنه و روند و مسیر حرکت کارها تغییر کنه و قرار گرفتن در قالب چک لیست شاید مارو محدود کنه و اثربخشی (دستیابی به اهداف) مارو کم کنه.
    نکته چهارم: ما قراره هر روز اولویت هامونو زمان بندی کنیم نه اینکه هرچی لیست و برنامه داریم رو انجام بدیم.
    نکته پنجم: برنامه هرچی محدودتر و انجام اولویت های مهمتر خیلی میتونه کمک کنه تا اینکه در چک لیستهای بلند بالا گرفتار بشیم (از نظر روانی هم اذیت کننده ست) و با قلم داخل باکسهای کم اهمیت تیک بزنیم. (با این کار داریم خودمون رو گول میزنیم)
    ارادت

  18. مائده رسولی گفت: (عضو ویژه)

    داشتن یک جدول فعالیت روزانه و هفتگی تاثیر موثری توی تثبیت روتین ها و عادت های جدید داره. ولی یه مدل جدول ثابت و مشخص خیلی اوقات به من حس ربات بودن میده. برای همین استفاده از این تیپ جدول ها بعد از یه مدت خسته م میکردن تا تصادفی در اینستاگرام با برنامه ریزی به کمک “بولت ژورنال” آشنا شدم که خیلی حس بهتری برام ایجاد کرد.

    یه جورایی یه دفتر برنامه ریزی زندگی متناسب با هر فرد هست که توش میشه با شخصی سازی و خلاقیت حس بهتری به برنامه ریزی هامون بدیم :)

    توی این سایت چیزای خوبی میشه راجع بهش یاد گرفت.

  19. برنامه روزانه من کپی ای از ان روز برنامه هفتگیمه که بهش مواردی را براساس روزهای گذشته اضافه می کنم .