Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


اثر گلخانه ای | گرمایش زمین چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۴۷۷۴۵

اثر گلخانه‌ای موضوعی است که به نوعی با زندگی همهٔ ما سر و کار دارد و خوب است که اندکی دربارهٔ آن بدانیم.

در عین حال طی سال‌های اخیر، دولت‌ها در سراسر جهان، به این موضوع بسیار حساس شده‌اند و یکی از علت‌های سخت‌گیری در زمینهٔ تولید آلاینده‌ها، همین اثر گلخانه‌ای است.

تشویق‌ها و تنبیه‌های مرتبط با آلاینده‌ها، گرمایش زمین و اثر گلخانه‌ای، هر روز بیشتر و جدی‌تر می‌شوند و قلمرو گسترده‌تری را در برمی‌گیرند.

به همین علت، همهٔ کسانی که به نوعی با استراتژی سر و کار دارند، لازم است تا حدی دربارهٔ اثر گلخانه‌ای بدانند؛ چه کسی که با صنایع سنگین مانند خودروسازی‌ها درگیر است و چه فردی که از طریق کار با رمزارزها و فعالیت‌های مرتبط با آن‌ها کسب درآمد می‌کند.

با توجه به این توضیحات، درس حاضر دربارهٔ «اثر گلخانه‌ای» چه به عنوان زیرمجموعه‌ای از مباحث تفکر سیستمی، استراتژی و مسئولیت اجتماعی و چه به عنوان اطلاعات عمومی، می‌‌تواند برای شما مفید باشد.

فشار ذهنی هنگام مطالعه
نیاز به مشارکت شما
کسب و کار
زندگی
گرمایش زمین و تاثیرات آن بر محیط زیست

اثر گلخانه ای (Greenhouse Effect) یکی از اصطلاحاتی است که در دهه‌های اخیر دربارهٔ آن بسیار خوانده و شنیده‌ایم و افراد بسیاری معتقدند که این اثر یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیش روی انسان برای زندگی روی زمین است.

تغییرات اقلیمی (Climate Change) و گرمایش زمین (Global Warming) هم دو اصطلاح دیگر هستند که با اثر گلخانه ای ارتباط تنگاتنگ دارند و در کنار آن مطرح می‌شوند.

بسیاری از دانشمندان معتقدند که اثر گلخانه ای باعث گرمایش زمین می‌شود و گرمایش زمین هم نقش مهمی در تغییرات اقلیمی ایفا می‌کند.

تمرکز ما در این درس بر روی مفهوم اثر گلخانه ای است. اما در حاشیهٔ آن به گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی هم اشاره می‌‌کنیم.

اثر گلخانه ای

برای این که مفهوم اثر گلخانه ای شفاف‌تر شود،‌ بهتر است این بحث را به چند موضوع کوچک‌تر تقسیم کنیم:

الان زمین چقدر گرم است؟

ممکن است این سوال ساده به نظر برسد. اما برای این که زبان مشترکی با دانشمندان داشته باشیم، لازم است بدانیم آن‌ها دمای زمین را چگونه حساب می‌‌کنند.

روش رایج در اندازه‌گیری دمای زمین این است که متوسط دمای تمام نقاط زمین را در تمام لحظات سال حساب می‌کنند. یعنی از سرمای قطب تا گرمای کویرهای ایران و صحراهای آفریقا. بر این اساس، دمای فعلی کرهٔ زمین حدود ۱۴ درجه است (+/+).

تعریف اثر گلخانه ای | چه چیزی باعث گرم شدن زمین می‌شود؟

اثر گلخانه‌ای را به شکل‌های مختلفی تعریف می‌کنند. اگر بخواهیم اثر گلخانه ای را به زبان ساده تعریف کنیم، می‌توانیم چنین بگوییم:

زندگی موجودات زندهٔ روی زمین، به گرمای خورشید و تابش نور آن نیاز دارد. تابش خورشید، زمین را گرم می‌کند. زمین دوباره بخشی از این گرما را در قالب نور مرئی و امواج مادون قرمز، بازتاب می‌دهد و به این شکل، طی میلیون‌ها سال، دمای خود را در تعادل نگاه داشته است. دمایی که تمام موجودات زنده، اعم از گیاهان و جانوران و انسان‌ها، به آن عادت کرده‌اند و بر پایهٔ آن تکامل یافته‌اند.

بخش اصلی اتمسفر زمین را اکسیژن و نیتروژن تشکیل می‌دهد. با این حال، علاوه بر اکسیژن و نیتروژن، گازها و ذرات معلق متنوعی هم در جوّ زمین وجود دارند.

تعدادی از این گازها و ذرات معلق، گرمای بازتاب داده شده از سطح زمین را به خود جذب می‌کنند و گرم می‌شوند. به عبارت دیگر اجازه نمی‌دهند این گرما در قالب امواج نور از زمین دور شود و آن را در اطراف زمین نگه می‌دارند.

این وضعیت را می‌توان به یک گلخانه تشبیه کرد. درست همان‌طور که سقف‌ها و دیوارهای شیشه‌ای گلخانه، گل‌ها را از جهان اطراف جدا می‌کنند، این گازها و ذرات معلق هم مانند یک پتو یا کیسهٔ شفاف، زمین را در خود حبس کرده‌اند. به همین علت، این پدیده را اثر گلخانه ای می‌نامند.

اثر گلخانه ای بسیار مفید است

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

گازهای گلخانه ای چه هستند؟ مهم‌ترین آن‌ها کدامند؟

همهٔ گازها اثر گلخانه ای ایجاد نمی‌کنند. در گازهایی که فقط دو اتم یکسان دارند، توزیع بار الکتریکی یکنواخت است و به علت متقارن بودن ساختار مولکول، پیوند بین اتمی نمی‌تواند گرما را در قالب ارتعاش پیوندها جذب کند. حتی مولکول‌های دو اتمی با اتم‌های متفاوت (مثلاً منوکسید کربن یا CO) ظرفیت بالایی برای جذب انرژی گرمایی ندارند. اما مولکول‌های سه اتمی و پیچیده‌تر از سه اتمی که از ساختار متقارن فاصلهٔ زیادی دارند، بخش قابل‌توجهی از انرژی امواج مادون قرمز را جذب می‌کنند. به این شکل که با جذب فوتون‌های نور، ارتعاش پیوندهای بین اتمی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و به زبان ساده، انرژی گرما در داخل مولکول‌ها حبس می‌شود (+).

با این توضیح، مولکول‌های اکسیژن (O2) و نیتروژن (N2) که یک پیوند خطی ساده دارند و حدود ۹۷٪ اتمسفر را تشکیل می‌دهند، اثر گلخانه ای ندارند و نمی‌توانند گرما را به خود جذب کنند.

اما بر خلاف مولکول‌های دو اتمی اکسیژن و نیتروژن، مولکول‌های سه اتمی در اتمسفر می‌توانند بخش قابل‌توجهی از گرمایی را که به شکل امواج مادون قرمز بازتاب پیدا کرده در خود جذب کنند.

با این توضیح، آیا می‌توانید مهم ترین گازهای گلخانه ای را حدس بزنید؟ اگر فهرست خود را با دی اکسید کربن (CO2) شروع می‌کنید، اشتباه کرده‌اید. مهم ترین گاز گلخانه ای «بخار آب» است. H2O به خاطر سه‌اتمی بودن، ظرفیت بالایی برای جذب گرما دارد.

با این مقدمه می‌توانیم فهرست گازهای گلخانه ای را کامل‌تر کنیم:

  • بخار آب (H2O) که حدود ۲.۵٪ جوّ را به خود اختصاص داده
  • دی اکسید کربن (CO2) که حدود ۰.۰۳۸٪ جوّ (= یک بیست‌و‌پنجمِ یک درصد) را تشکیل می‌دهد
  • متان (CH4) که حدود ۰.۰۰۱۸٪ جوّ (= یک پانصدمِ یک درصد) را به خود اختصاص داده
  • نیتروز اکسید یا گاز خنده (N2O)، اوزون (O3) و کلروفلوروکربن‌ها (CFC) هم از جمله گازهای گلخانه ای هستند که البته سهم بسیار کمتری از جوّ را به خود اختصاص می‌دهند

چون درک این عددهای کوچک برای ما ساده نیست، بهتر است در ادامهٔ درس از ppm (تعداد در میلیون) استفاده کنیم. یعنی بگوییم سهم دی اکسید کربن در اتمسفر زمین حدود ۳۸۰ ppm است و سهم متان از حدود ۱.۸ ppm فراتر نمی‌رود.

چرا در بحث گازهای گلخانه ای نگران بخار آب نیستیم؟

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

دی اکسید کربن و نقش آن در گرمایش زمین

دی اکسید کربن گاز خطرناکی نیست. در بسیاری از نوشیدنی‌های گازدار، از نوشابه و آب گازدار گرفته تا دوغ‌ها وجود دارد و ما آن را به سادگی می‌خوریم.

هر بار هم در نفس کشیدن‌مان، هنگام بازدم، دی اکسید کربن تولید می‌کنیم و این کار، بخشی طبیعی و اجتناب‌ناپذیر از زندگی روزمرهٔ ماست. برآورد می‌شود یک انسان به طور متوسط روزانه حدود یک کیلوگرم دی اکسید کربن در قالب بازدم تنفسی ایجاد می‌کند. البته به شرطی که ورزش و فعالیت‌های سنگین انجام ندهد و حجم هوایی که تنفس می‌کند بیشتر نشود (+).

پس چرا باید نگران دی اکسید کربن باشیم؟ این گاز که منشاء طبیعی دارد و از زمانی که موجودات هوازی در زمین زندگی می‌کنند، همواره در فرایند زیست و تنفس آن‌ها حضور داشته است.

مشکل این‌جاست که ما انسان‌ها با فعالیت صنعتی خود هم گاز دی اکسید کربن تولید می‌کنیم و این گاز صنعتی، بر خلاف دی اکسید کربن حال از فرایندهای طبیعی، با مکانیزم‌هایی که در طبیعت وجود دارد مهار نمی‌شود. بلکه صرفاً به جوّ‌ زمین اضافه می‌شود و برای مدت طولانی در آن باقی می‌ماند.

البته آب سطح اقیانوس‌ها می‌تواند کمی از دی اکسید کربن را در خود جذب کند. اما این ظرفیت آن‌قدر کم و ناچیز است که نمی‌توان روی آن حساب باز کرد. ضمن این که با افزایش دمای زمین و آب اقیانوس‌ها، ظرفیت آب برای جذب دی اکسید کربن باز هم کمتر و کمتر می‌شود (حتماً می‌دانید که اگر درب شیشهٔ نوشابهٔ گرم را باز کنید، بخش قابل‌توجهی از گاز دی اکسید کربن خارج می‌شود).

گاز گلخانه ای

مشکل دیگری که با دی اکسید کربن وجود دارد این است که این گاز به سختی با مواد شیمیایی دیگر واکنش می‌دهد. بنابراین تقریباً هر چه دی اکسید کربن از طریق فعالیت‌های صنعتی و سوزاندن سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود، به حجم قبلی اضافه می‌شود و در جوّ‌ باقی می‌ماند.

البته بخشی از دی اکسید کربن در قالب باران ممکن است در اقیانوس‌ها بریزد و با کلسیم واکنش دهد (کربنات کلسیم) و در نهایت به عنوان رسوب در ته دریاها ته‌نشین شود.

اما حجم این واکنش‌ها آن‌قدر کم است که می‌توان گفت در افق عمر انسان، گاز دی اکسید کربنی که تولید می‌شود، از هوا خارج نخواهد شد.

گاز دی اکسید کربن برای چه مدت در جوّ‌ می‌ماند؟

نمی‌توان یک زمان مشخص را به عنوان میانگین، برای خروج دی اکسید کربن از هوا و رسوب کردن آن در زمین اعلام کرد. چون منحنی آن لگاریتمی است.

روش بهتر این است که نرخ خروج را این‌گونه تصور کنید (+): «اگر امروز ۱۰۰ واحد دی‌ اکسید کربن به جو اضافه شود

  • ٪۵۰ آن پس از حدود ۳۰ سال از جوّ خارج می‌شود
  • ٪۳۰ آن پس از چند قرن از هوا جدا می‌شود
  • دی‌اکسیدکربن باقی‌مانده هزاران سال در جوّ باقی می‌ماند.»

با توجه به این منحنی لگاریتمی (که در سال‌های دورتر، کندتر می‌شود) برخی منابع متوسط عمر دی‌اکسید کربنی را که ما به هوا اضافه می‌کنیم، بین ۲۵۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ سال اعلام کرده‌اند (+).

به همین علت است که با وجودی که دی اکسید کربن موجود در جوّ طی ده‌ها هزار سال حدود ۲۸۰ پی‌پی‌ام بوده، صرفاً از اول انقلاب صنعتی تا کنون (یعنی کمتر از سه قرن) به ۳۸۰ پی‌پی‌ام رسیده است.

محدودیت در دسترسی کامل مجموعه تفکر سیستمی

دسترسی کامل به این درس و ۵۵ درس دیگر دربارهٔ تفکر سیستمی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۱۴۸۳۴ نفر از متممی‌ها مجموعاً ۳۶۸۶۸ تمرین در درس‌های تفکر سیستمی ثبت کرده‌اند.

با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۵۵ درس به هزاران درس دیگر از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

  مدل ذهنی | تفکر استراتژیک | تفکر نقادانه

  کوچینگ | مشاوره مدیریت | استعدادیابی

  تصمیم گیری | حل مسئله | مدیریت زمان | یادگیری

گزینه‌ی دیگر هم پیگیری منظم مجموعه درس‌های دوره MBA متمم است.

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

محصول آموزشی مرتبط

دوره صوتی آموزش تفکر سیستمی (شش ساعت)

گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی

همان‌طور که در ابتدای درس گفته شد، آن‌چه باعث می‌شود ما نگران افزایش حجم گازهای گلخانه‌ای در جوّ زمین باشیم، اثر گرمایشی آن‌ها و افزایش متوسط دمای کرهٔ زمین است.

اگر این افزایش بسیار کُند و تدریجی بود (مثلاً در حد یک درجه در هر چند صدهزار سال) می‌شد انتظار داشت گونه‌های روی زمین به نوعی آن با تطبیق پیدا کنند (صرفاً در حد یک انتظار. اگر چه قابل محاسبه و ارزیابی نیست). اما قطعاً این نرخ سریع تغییرات، چیزی نیست که طبیعت بتواند از عهدهٔ آن برآید.

به همین علت، پیش‌بینی می‌شود که گرمایش زمین و به تبع آن، تغییرات اقلیمی، باعث شود که بسیاری از موجودات نتوانند به زندگی خود بر روی زمین ادامه دهند.

با وجودی که بررسی دمای زمین و اثر گرمایشی گازهای گلخانه‌ای را می‌توان با دقت قابل‌قبولی محاسبه کرد، اما دربارهٔ تغییرات اقلیمی و اثرات اکولوژیک آن‌ها باید به شبیه‌سازی‌ها تکیه کنیم.

به همین علت، دانشمندان و پژوهشگران مختلف، بسته به این که این پدیده را چگونه مدل‌سازی کرده باشند، اعداد و ارقام متفاوتی را در مقاله‌ها اعلام می‌کنند. با این حال، به رغم همهٔ تفاوت‌‌ها، بر روی اصل موضوعِ انقراض گونه‌ها اتفاق‌نظر وجود دارد و به نظر می‌رسد که بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از گونه‌هایی که امروز بر روی زمین زندگی می‌‌کنند، در سال ۲۰۵۰ وجود نداشته باشند (دانلود فایل PDF یک نمونه گزارش).

گرمایش زمین

دربارهٔ گرمایش زمین،‌ بحث‌های دیگری هم وجود دارند که باید به آن‌ها بپردازیم؛ از سهم صنایع و کشورهای مختلف در تولید گازهای گلخانه‌ای تا نقدهایی که به بحث گرمایش زمین وارد می‌شود (اگر به خاطر داشته باشید، ترامپ یکی از منتقدان جدی بحث گرمایش زمین بود). با توجه به این که ایران هم یکی از تولیدکنندگان اصلی گازهای گلخانه‌ای در جهان است، اطلاعات بیشتر در زمینهٔ جنبه‌های مختلف این بحث می‌تواند ما را با بخشی از چالش‌هایی که در آینده با آن‌ها دست‌به‌گریبان خواهیم بود نیز آشنا کند.

این موضوعات را در بخش دوم این درس بررسی خواهیم کرد.

بعد از خواندن این درس چه کار کنم؟

  در یکی از درس‌های متمم به مصاحبه‌ای با بوچالتی – از دانشمندان مطرح در حوزهٔ منابع آبی – اشاره کرده‌ایم. او معتقد است که چالش آب و چالش انرژی دو مورد از بزرگترین بحران‌های پیش روی بشر خواهند بود. اگر به بحث محیط زیست و نقش انسان در آن علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم آن مصاحبه را بخوانید:

نگران تصمیم‌های پیچیده و دشوار دربارهٔ منابع آب هستم

  در اجلاس بیست‌و‌هشتم تغییرات اقلیمی که در امارات برگزار شد، برای اولین بار کشورها پذیرفتند که صریحاً سوخت های فسیلی را به عنوان یکی از علل گرمایش زمین معرفی کنند. در این اجلاس بر سر یک عبارت در توافق نامه نهایی بحث‌های طولانی درگرفت و حتی اعلام توافق نهایی یک روز عقب افتاد. ما این داستان را در یکی از درس‌های تسلط کلامی شرح داده‌ایم:

کاهش یا حذف تدریجی؛ مسئله این است

تمرین و مشارکت در بحث

شما چه اطلاعات دیگری در زمینه‌ی گرم شدن زمین و اثرگلخانه‌ای دارید یا در مقالات مختلف مطالعه کرده‌اید که می‌تواند برای دوستان متممی‌تان جذاب باشد؟

در زمینه‌ی نقدهایی که به نظریه گرمایش زمین وجود دارد چه اطلاعاتی دارید؟ این نقدها تا چه حد قابل اتکاست؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تفکر سیستمی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تفکر سیستمی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۹۹ نظر برای اثر گلخانه ای | گرمایش زمین چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : ریگار تارگرین

    تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان پاریس هم البته یکی از بدترین خبرها برای طرفداران محیط زیست و نظریه گرمایش زمین بود. متاسفانه رییس جمهوری در این کشور به قدرت رسیده که این بدیهیات علمی را هم به رسمیت نشناخته و صرفا به خاطر ایجاد شغل، حاضر به تخریب دستاوردهای خوب چند سال گذشته کشورش بوده.

    البته من ترجیح می‌دهم که سمت خوشبینانه ماجرا را هم ببینم. مثلا این که اپل برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر و طبیعی تامین می‌کند و ردپای کربنی‌اش را به طور مداوم کاهش می‌دهد. کاری که شرکت‌های بزرگ دیگر سیلیکون‌ولی هم در حال انجامش هستند.

    از طرفی اخبار این حوزه را که دنبال می‌کردم این استارتاپ کانادایی برایم جذاب بود. این شرکت می‌خواهد دستگاه‌هایی بسازد که co2 موجود در هوا را مکیده و ذخیره کند؛ و آن را به عنوان یک سوخت تمیز دوباره به چرخه مصرف بازگرداند. هدف کوتاه مدتشان هم مکیدن و ذخیره روزانه یک میلیون تن co2 است. رقمی که تقریبا برابر با آلودگی تولید شده توسط 100 اتومبیل در طول یک سال است. افرادی مثل بیل گیتس هم در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اند و به نظرم تلاش‌هایشان در این زمینه جذابیت‌های زیادی دارد.

    مدتی پیش هم در جایی خواندم که هندی‌ها هم به طور آزمایشی در برخی محوطه‌ها آبراهه‌هایشان را با استفاده از سلول‌های خورشیدی مسقف کرده‌اند.به این ترتیب هم سطح تبخیر آب‌های سطحی و روان را کم می‌کنند و هم تابش شدید خورشید را جذب و از آن برق تولید می‌کنند. به قول معروف یک تیر و دو نشان. (لینک کمکی)

    تلاش‌های این چنینی است که من را نسبت به آینده خوش‌بین‌تر می‌کند. هر چند که شاید شرایط در حال حاضر کمی تیره‌ و تار به نظر برسد اما آینده را می‌توان روشن‌تر و امیدوارانه‌تر نگاه کرد.

  1. عبدالحمید خسروی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    درابتدا باید اعتراف کنم که بارها موضوع اثرکلخانه ای را شنیده بودم  اما با این تشریح و اطلاعات خوبی که تیم متمم ارایه نمود بیشتر متوجه حساسیت و مسئولیت جهانی انسان ها نه دولت ها درمقابله با این موضوع شدم.
    بنابراین ضرورت اصلی بر آگاه سازی تک تک انسان ها دررابطه با حساسیت این موضوع است.
    و درخصوص نقد براین موضوع اکثر سیاستمدارهای کشورهای توسعه یافته اگر می توانستند ، تولید منابع درامدزایی شان را مبتنی برایحاد ثروت با رویکرد آسیب به محیط زیست در کشورهایشان ادامه می دادند وبه دلیل آگاه شدن مردم در کشورهای توسعه یافته مبتنی بر قانون این فعالیت ها متوقف و کم شد و خیانت بزرگ این سیاستمدارها این بود که تولید منابع ثروت با رویکرد آسیب به محیط زیست را منتقل کردند به کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه وبا برچسب های سیاسی و وجود خائن های همیشگی به کشورها صورت مساله را پاک کردند (مثل ربودن وزندانی کردن دوستداران محیط زیست و اندیشمندان در این زمینه و…)
    خیلی دوست  دارم که انقلاب محیط زیستی در زمینه توقف  خیانت سیاستمدارها را درکشورها ببینم و نقد موضوع درآن مقطع دیدنی وشنیدنی و شاید تاسف برانگیز و برای جامعه بشری بزرگترین حسرت در نابودی زمین باشد.

  2. علی جعفرزاده گفت: (عضو ویژه)

    نتیجه این گرمایش زمین و ردپاش رو میتونیم در آتش سوزی‌هایی که در سال‌های اخیر در جنگل‌های جهان اتفاق افتاد ببینیم.

    نکته‌ی دیگه این که چین در حال تولید پنل‌های خورشیدی در مقیاس انبوهه که این کار احتمالاً قیمت این پنل‌ها رو در سال‌های پیشرو پایین میاره و احتمالا‌ً استفاده از سوخت‌های فسیلی در سال‌های پیشرو کمتر میشه.

  3. علیرضا سرخی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    اگر به حفظ محیط زیست اهمییت میدهید در خرید قطعات مپیوتری چند تا نکته را در نظر بگیرید. پردازنده های امروزی سرعت بسیار بالایی دارند و حتی ضعیف ترین پردازنده در نسل های جدید از قوی ترین پردازنده های چندین نسل قبل قوی تر هستند ، سعی کنید در انتخاب پردازنده به لیتوگرافی آن توجه کنید مثلا یک پردازنده هفت نانو متری مصرف بسیار کم تر و حتی تولید آن نیز پسماند کم تری دارد تا یک پردازند ۱۰ یا ۱۲نانومتری .

    فرکانس سی پی یو ها نیز به همین شکل ۶GHz سرعت پردازش برای جلب نظر مشتری خوب به نظر میرسد اما یک پردازه از همین نسل با فرکانس کم تر هم میتواند به خوبی از پس اکثر کار های غیر تخصصی و کاربری عادی بر بیاید.

    در موبایل ها هم به همین شکل یک نمایشگر ۴k برای یک موبایل چند اینچی اصلا به چم نمی آید یعنی چشم انسان قادر به دیدن آن نیست همین طور یک دوربین ۹۰ مگاپیکسلی تفاوت آنچنایی با دوربین ۳۰ مگاپیکسلی ندارد (فقط در جزییات خیلی ریز و صدر مشخصی اختلاف دارند) اما برای محیط زیست و حرارت و انرژی مصرفی بهینه تر هستند در واقع خیلی از محصولات امروزی در حوضه فناوری پیشرفته بیش از نیاز قوی هستند و درصد بسیار کمی از تمام توان و پتانسیل ان دستگاه استفاده میکنند.

    اگر انسان را بخشی از طبیعت در نظر بگیریم ، مصرف گرایی او و در نتیجه تولید آلودگی نیز بخشی از ریتم طبیعی طبیعت انسان است که با این کار به آنتروپی کمک میکند و جهان میل به آنتروپی دارد.

    بجای این که دولت ها با هدف مردم به شرکت ها برای کاهش آلایندگی فشار بیاورند ، شرکت ها مردم را به تشویق حفظ محیط کنند و مردم به دولت ها فشار بیاورند که دلوت ها کم مصرف تر شوند در منابع!

  4. رضا ثمرزاده گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    با درود

    ((*))  ابتدا , از همه هم متممی های محترم , که وقت با ارزش خود را , اختصاص به گردآوری و ارائه این مطالب مهم کرده اند , تشکر و قدرانی می نمایم , برای من فرصتی مغتنم بود , که بتوانم نود پنج دیدگاه را مطالعه  کرده , و بهره کافی و وافی از آن نصیب خود , نمایم تاکنون فرصتی این چنین , پیش نیامده بود , که در مورد گازهای گلخانه ای این میزان اطلاعات را کسب نمایم .

     

    ((*))  از آنجا که در این مورد سوابق , مطالعاتی , همچون دیگران ندارم لذا از هر گونه اظهار نظری , اجتناب می کنم , اما مطالعه این مبحث , کمک کرد تاکید بیشتری , به عادت های مثبت خود در ارتباط با محیط زندگی ام داشته باشد .

     

    ((*))  بجاست ازهمه هموطنان , با نبوغ و با استعداد خود در هر کجا هستند تشکر کنم که اگر این ,  سالهای , عقب گرد نبود , کشور ما هم جلوه ای , علمی و پیشرفته  , چون ممالک  پیشرفته ,نیم کره شرقی میداشت ,چه بسا نزدیکترین چهره به فضای علمی و پیشرفته امریکا , چه شهادتی بالاتر از اینکه ایرانیان وطن پرست , در هر جا چون ستاره ای تنها , باز  درخشیده اند , به امید روزی که همه به سرزمین خود برگردند .

     

    ((*))  حداقل کاری که وظیفه خود میدانم  : کاربرد

    کاربرد لامپ های کم مصرف
    کاربرد خودرو فقط در مسیرهای طولانی
    کاربرد دوچرخه سواری برای جابجایی
    پیاده روی
    کاهش مصرف اب حتی در استحمام
    کاربرد داکت اسپلت فقط در شرایط خیلی گرم وخیلی سرد
    تفکیک زباله
    کاهش مصرف پلاستیک خیلی دشواراست زیرا نه تنها مشکل سیستمی داریم بلکه مشکل در سیستم هم هست ولی باید تلاش کنم
    کاهش مصرف برق این عادت لحظه به لحظه من است
    نگهداری از فضای سبز خونه
    و خیلی موارد ریز و درشت دیگر

     

    با احترام ۰۳۱۰۱۸

  5. بدون اثر گلخانه ای زمین به اندازه ای سرد می شد که زندگی امکانپذیر نبود به طور مختصر اثر گلخانه ای برای حفظ دمای مناسب زندگی ضروری است اما افزایش سطح گازهای گلخانه ای به دلیل فعالیت های انسانی مانند سوخت نفت و جنگل زدایی باعث تغییرات اقلیمی و گرمایش جهان میشود.

  6. مرتضی گفت: (عضو ویژه)

    بحثای علمی همیشه دو طرف دارن. اما چیزی که واضحه اینه که حتی اگه یه درصد هم این هشدارها درست باشه، بهتره ما کاری کنیم تا زمین برای نسل‌های بعدی جای بهتری باشه.

  7. همانطور که گفته شد، گرم شدن زمین و اثرات آن بسیار مهم و مورد بحث است. گرم شدن زمین به دلایل انسانی مانند افزایش اندازه جمعیت، توسعه صنعتی، و استفاده از منابع انرژی فسیلی می‌باشد. این فرآیند باعث افزایش دما، تغییرات در مد و مرتبه‌های هوایی، و افزایش سطح آب دریاها می‌شود.
    در مورد نقدهایی که به نظریه گرمایش زمین وجود دارد، برخی افراد معتقدند که تغییرات دما ممکن است به دلایل طبیعی و ناشی از فرآیندهای زمین‌شناسی باشد، نه به دلایل فعالیت‌های انسانی. این نقدها معمولاً بر اساس تحلیل داده‌ها و مدل‌های زمین‌شناسی ارائه می‌شوند. با این حال، تعداد زیادی از علمای برجسته و سازمان‌های علمی مانند IPCC (مؤسسه پیش‌بینی تغییرات آب و هوا) تأیید کرده‌اند که تغییرات دما در طی سده‌های آینده به دلایل فعالیت‌های انسانی اتفاق خواهد افتاد.

  8. سامان جهاندار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    یکی از مسائلی که در آینده ای نه چندان دور تاثیر زیادی بر گازهای گلخانه ای می گذارد، هوش مصنوعیست.

    این ابزار نیاز به برق بسیار بالایی دارد که معمولا از سوزاندن سوخت های فسیلی به دست می آید.

    از طرفی به واسطه دمای بالایی که دارند و از آب برای خنک کردن استفاده می شود، سبب کاهش ذخایر آبی جهانی و گرمایش جهانی می شود.

  9. ذوب یخ‌های قطبی، بالا آمدن سطح دریاها، افزایش شدت و تعداد رخدادهای آب‌وهوایی شدید ، و تغییر در اکوسیستم‌ها از تاثیرات گازهای گلخانه ای است.این ارقام و آمار تعجب اور است از نظر من که همچنان برای ارایه راه حل دنبال کاشتن درخت یا بارور کردن ابرها هستیم.
    یک سری هم چنان بر این باورند که گرمایش زمین یک چرخه طبیعی است
    زمین در طول تاریخ خود چرخه‌های گرمایش و سرمایش را تجربه کرده است، مانند عصر یخبندان.
    درحالی‌که چرخه‌های طبیعی وجود دارند، افزایش دمای فعلی بسیار سریع‌تر از دوره‌های گذشته رخ می‌دهد و همزمان با افزایش گازهای گلخانه‌ای انسانی است.
    نگاه سیستمی به مسئله گرمایش زمین
    گرمایش زمین بر همه بخش‌ها، از کشاورزی و منابع آب گرفته تا بهداشت و مهاجرت انسان‌ها، تأثیر می‌گذارد.مقابله با گرمایش جهانی نیازمند همکاری جهانی و اقدامات هماهنگ است
    مقابله با این مسئله نیازمند ترکیبی از آموزش عمومی، تغییرات سیاستی و فناوری‌های نوآورانه است که بتواند تعادلی بلندمدت برقرار کند.