یکی از روشهای یادگیری زبان انگلیسی گوش دادن به فایلهای صوتی و پادکستهای مدیریت و کسب و کار است که به زبان انگلیسی منتشر میشوند. این کار هم برای تقویت مهارت شنیداری مفید است، و هم باعث میشود با تلفظ کلمات آشنا شده و اعتمادبهنفستان برای حرف زدن به زبان انگلیسی بیشتر شود.
کسانی که دنبال پادکست های مقدماتی یادگیری زبان هستند، به سادگی میتوانند پادکست های مفید برای آموزش زبان را در سایتها و نرمافزارهای پادکستخوان پیدا کنند و گوش دهند.
اما وقتی کمی جلوتر میروید و وارد سطح متوسط و پیشرفته میشوید، چالش تازهای پیش روی شما قرار میگیرد: از این همه پادکست انگلیسی که در موضوعات مختلف در سراسر جهان منتشر میشوند، باید کدام را انتخاب کرد؟
بسیاری از این پادکست های زبان انگلیسی محتوای مفید ندارند و بعضی هم علمی و مستند نیستند (صرفاً یک یا چند نفر با هم نشستهاند و هر چه به ذهنشان رسیده، تعریف میکنند). فهرست بهترین پادکست های انگلیسی پیشنهادی متمم هم ممکن است چنین نمونههایی را در خود داشته باشد (لااقل در برخی اپیسودها). اما تلاش ما این بوده که از بین انبوه پادکستهای موجود، آنهایی را انتخاب کنیم که به نظر ما پادکست های برتر هستند و دو ویژگی زیر را دارند:
- برای تقویت زبان انگلیسی مفیدند.
- یادآور و مکمل درسهای متمم هستند.
بنابراین اگر در یادگیری زبان انگلیسی (خصوصاً مهارت شنیدن و حرف زدن) به نقطهای رسیدهاید که احساس میکنید تمرینهای متعارف و روزمره دیگر برایتان کافی نیست، زمان خوبی است که جایی برای گوش دادن به چند پادکست انگلیسی در برنامه روزانه یا برنامه هفتگی خود در نظر بگیرید.
روش معرفی ما به این شکل است که کمی دربارهٔ سابقهٔ هر پادکست و موضوعات آن میگوییم. سپس یک نمونه از اپیسودهای پادکست را انتخاب کرده و به شما معرفی میکنیم تا اگر آن را پسندیدید، برای سایر قسمتها به سایت های پادکست یا نرمافزار پادگیر مورد علاقهتان مراجعه کنید. حتی اگر فرصت نداشته باشید پادکستهای پیشنهادی را به شکل منظم دنبال کنید، مرور همین تکاپیسودها هم میتواند مفید باشد.
[ درس مرتبط: پادکست چیست؟ ]
چند پادکست انگلیسی – پیشنهاد متمم
پادکست آیدیاکست (هاروارد)
پادکست کارآفرینی و رهبری سازمانی
پادکست مشتری مداری در کسب و کار
رید هافمن و مقیاس کسب و کار
چند پرسش، و پاسخ آنها
آیا زبان انگلیسی به کار رفته در این پادکستها ساده است؟
لزوماً نه. پادکستهایی که در متمم معرفی میشوند، پادکست آموزش زبان انگلیسی نیستند. بلکه پادکستهای آموزشی مدیریتی و مهارتی هستند که بسیاری از آنها گفتگومحورند (معمولاً در گفتگو، سرعت حرف زدن کمی بیشتر میشود و درک کلمات هم در مقایسه با زمانی که یک پادکستر چیزی را از روی متن میخواند، سختتر است).
با این حال، ما در پیشنهاد پادکست کوشیدهایم تا حد امکان مواردی را معرفی کنیم که علاوه بر فایل صوتی، متن پادکست هم در دسترس باشد. بنابراین تشخیص حرفها و پیدا کردن معنی کلمات برایتان سادهتر خواهد بود.
آیا فقط پادکست های توسعه فردی و مدیریت و کسب و کار معرفی شدهاند؟
خیر. همانطور که از عناوین پادکستها در فهرست بالا میتوانید حدس بزنید، پادکستهایی موضوعات دیگر (بهویژه پادکست روانشناسی) هم در فهرست پیشنهاد پادکست ما وجود دارند. تلاش ما بر این است که به تدریج فهرست بهترین پادکست های انگلیسی را کاملتر کنیم تا تقریباً برای هر موضوع درسی، حداقل یک پادکست مکمل وجود داشته باشد.
آیا امکان دانلود پادکستهای معرفی شده وجود دارد؟
بیشتر برنامههای پادگیر (پادکستخوان) امکان دانلود اپیسودهای پادکست را فراهم میکنند. اما بعضی از آنها – مثلاً اسپاتیفای – دانلود را به گونهای انجام میدهند که خارج از فضای اپلیکیشن به فایل دسترسی ندارید.
ما در معرفی هر پادکست، صفحهٔ اصلی و وبسایت اختصاصی آن پادکست را هم معرفی کردهایم و معمولاً در این صفحه میتوانید اپیسودها را در قالب فایل MP3 دانلود کنید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری آموزش زبان انگلیسی به شما پیشنهاد میکند:
سری مطالب حوزه
آموزش زبان انگلیسی
نویسندهی دیدگاه : یاور مشیرفر
من پادکست های Philosophy Now را پیشنهاد میکنم.
پادکست هایی در حوزه فلسفه هستند و مربوط به بحث و گفتگو در مورد موضوعات مختلف فلسفی.
این پادکست ها عمدتا در «بریتانیا» ضبط شده اند و به همین دلیل لهجه و تم بریتیش دارند و برای کسانی که دانش «خوب» تا «عالی» از زبان انگلیسی دارند مناسب هستند. شخصا هر کدام از این پادکست ها را بیشتر از «سه بار» گوش میکنم تا بتوانم بفهممشان.
در مجموع 41 پادکست در این آدرس وجود دارند که عمدتا بالای « یک ساعت» زمان دارند.
موضوعات آن به شرح ذیل هستند:
- جهان ذهنی
- جادوی زبانی لودویگ ویتگنشتاین
- فلسفه، دروغ و سیاست
- فراسوی درستی و نادرستی
- دنیای مخفی ایمانوئل کانت
- مغزآگاهی چگونه پدید می آید؟
- فلسفه بودیسم
- عقاید دیوید هیوم
- در دفاع از شگفتی
- فلسفه و نگارش
- اراده آزاد و مغز
- فلسفه در آموزش
- محدودیت های علم
- نمایش آرتور شوپنهاور
- تراژدی زندگی
- فراانسان و پسا انسان
- اخلاق پزشکی: سالم زیستی
- سقراط: مرد و افسانه
- عقاید هگل
- فلسفه حقوق بشر
- روانشناسی اخلاقی
- فلسفه چیست؟
- ذهن، علم و متافیزیک
- رواندرمانی اگزیستانسیال
- عشق
- کاپیتالیسم جهانی: خوب یا بد؟
- عقاید فردریش نیچه
- فلسفه فمینیسم
- فلسفه مدرسه ابتدایی
- در قلمرو احساس
- تمدن و نارضایتی های ناشی از آن
- مدرسه اخلاق
- تاریخ فلسفه در کمتر از یک ساعت
- بالاخره «خدا» کیست؟
- تئوری فیلم فمینیستی
- هنر زندگی فیلسوفانه
- فلسفه تقلید
- مقدمه ای بر مکانیک کوانتوم
- تدریس فلسفه به کودکان
- سبک هنری ویتگنشتاین
- چگونه مانند آگنوستیک ها بیاندیشیم؟
از این میان من پادکست های «محدودیت های علم» و « اراده آزاد و مغز» و «ذهن، علم و متافیزیک» را برای فهم بیشتر «مدل ذهنی» پیشنهاد می کنم.
از توجه شما به این نوشته متشکرم.
اگر به موضاعات علمی و توسعه فردی علاقه مند هستید، “Andrew Huberman” رو پیشنهاد میکنم و همچنین پادکست معروف “joe Rogan” که با افراد موفق در حوضه های مختلف صحبت میکنه.
سایت bbclearningenglish هم اگر علاقه مند به لهجه ی بریتانیایی هستید میتونه خیلی کمکتون کنه.
و بهترین گزینه ی روی میز میتونه TED باشه، که همیشه برای هر موضوعی سخنرانی های شگفت انگیزی داره و افرادی رو دعوت میکنه که در حوضه ی خودشون از بهترین ها هستند.
اخیرا (اواسط شهریور ۱۴۰۳) در اپ کست باکس متن خیلی از پادکست ها رو به کمک هوش مصنوعی میتونیم ببینیم. پادکست هایی که متن رو دارن یک لوگو ai نارنجی رنگ رو قرار دادن. جالب تر اینکه من در پادکست planet money دیدم اینه که در بخش Digest خلاصه ای از پادکست رو گذاشته و همچنین یک سری توضیحات هم در مورد اصطلاحات یا keywords داده.
من خواهرزاده ای دارم که عاشق کتاب های داستانی است و علاقه مند به نوشتن داستان.
جست و جو کردم و یک پادکست در همین زمینه پیدا کردم.
پادکستِ The Happy Writer
میزبان این پادکست(خانم Marissa Meyer)_که خودش از نویسندگان مطرح کتابهای فانتزی در سطح جهانِ _ برخی از نویسندگان رو دعوت می کنه به پادکستش و راجع به نویسندگی حرف می زنن.
گفتم شاید شنیدن این پادکست برای اون دست از دوستانی که علاقه مندند به نوشتن( به ویژه نوشتن کتاب داستانی)، مفید باشه.
اگر نیاز دارید همراه با گوش دادن به پادکست به متن پادکست هم دسترسی داشته باشید با استفاده از برنامه snipd میتونید متن پادکست هارو ببینید علاوه بر این با استفاده از ai امکانات زیاد دیگه ای هم در اختیارتون قرار میده.
کسایی که به لهجه بیریتیش علاقه دارن و تو هر سطحی دنبال پادکست خوب هستن بهشون
bbclearningenglish
رو توصیه میکنم. همین عبارت رو به صورت چسبیده در castbox سرچ کنن و کلی پادکست میبینید. موضوعات جالبی مطرح میشه که در کنار یادگیری زبان مطلب جدیدی هم یاد میگیریم.
البته اگه سری به سایتشون بزنید دستهبندی جالبی دارن که میتونید بخشهای مختلف برنامه رو بر اساس علاقه و لول زبانتون دنبال کنید.
یک پادکستی با اسم ” Daily Easy English Expression Podcast” هست که هر روز یک اصطلاح رایج انگلیسی رو توضیح میده.
با بیان خوب و یکم هم طنز.
با سلام خدمت دوستان عزیز متممی و تشکر از شما بابت معرفی این پادکست
در کنار این پادکستها، مجموعه تد که ایده های نو، ازمایشات جدید را صحبت میکنند و می توانید دسته بندی مورد علاقه خود را پیدا و گوش کنید، هم مناسب هست
در یکی از فیلم ها در مورد استرس و نحوه کنترل ان صحبت میکرد که من شخصا هر زمان استرس میگیرم، حرفهای با انرژی سخنران در گوشم زمزمه می شود و باعت می شود بتوانم بر استرسم غلبه کنم
به نظرم بر هر پادکست-دوست واجبه که نرم افزار “Podcast & Radio Addict” را به برنامه های گوشیش اضافه کنه.(این نرم افزار ظاهرا افزونه ش برای browser گوگل کروم ویندوز جواب نمیده در نتیجه یه افزونه دیگه به نام “podSation Podcast Player” برای اونایی که بیشتر وقتشون پای لپتاپن مفیدتره شاید).
Podcast-addict یه موتور جستجوی فوق العاده ست برای دریافت پادکست و برنامه های زنده رادیویه(همینطورpodStation)
میتونین اکثر پادکستهای معتبر دنیا رو پیدا کنین به لیست پخشتون اضافه کنید و به عنوان بخشی از تمرین شنیداری زبانتون ازش بهره بگیرید.
من به شخصه این مجموعه پادکستها رو خیلی دوست داشتم:(مینویسمشون که اگه بقیه دوستان هم دوست داشتن، یه امتحانش بکنن).
History of Philosophy Without Any Gaps
The Partially Examined Life Philosophy Podcast
Big Ideas – Full program podcast
Philosophy Bites
Benjamen Walker’s Theory of Everything
Think Again – a Big Think Podcast
TED Radio Hour
StarTalk Radio
radio-lab
از پادکست های معرفی شده ممنونم. برای شنیدنشون بر روی گوشی از برنامه Podcast Republic استفاده می کنم. امکان دانلود کردن هم داره ( می تونی هر چند بار که می خوای گوش کنی به صورت آفلاین). دیگه فایل های صوتی جدید دارم برای شنیدن تو ماشین و مترو و … .
پادکست های معرفی شده رو داره؛ علاوه بر اون پادکست های مفید زیادی داره. حتی با انتخاب زبان های مختلف می تونین پادکست هایی به زبان های مختلف رو گوش کنین. بعد از پادکست های انگلیسی، پادکست های ترکی آذربایجانی رو گهگاه می شنوم.
من تا به حال پادکست فارسی ندیدم (شاید من ندیدم. اگر هست ممنون میشم معرفی کنید دوستان). فکر کنم دلایل متعددی داره. خیلی از سایت های خبری در هر زمینه ای، می تونن پادکست داشته باشن. به نظرم مثل کانال های تلگرامیشون مورد استقبال قرار بگیرن. حتی میشه فایل های رادیو متمم رو به صورت پادکست هم ارائه داد.
⚠️ توضیح سایت متمم
این کامنت در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ (هنگام انتشار نخستین ویرایش این مطلب) ثبت شده است. بدیهی است امروز کسی نمیگوید که پادکست فارسی نمیشناسد. ما به خاطر جذابیت تاریخی این کامنت، آن را حذف نکردهایم. در عین حال، این توضیح را اضافه کردیم که به خاطر نمایش ندادن تاریخ کامنتها، دربارهٔ دوستمان اشتباه قضاوت نکنید.
من پادکست های Philosophy Now را پیشنهاد میکنم.
پادکست هایی در حوزه فلسفه هستند و مربوط به بحث و گفتگو در مورد موضوعات مختلف فلسفی.
این پادکست ها عمدتا در «بریتانیا» ضبط شده اند و به همین دلیل لهجه و تم بریتیش دارند و برای کسانی که دانش «خوب» تا «عالی» از زبان انگلیسی دارند مناسب هستند. شخصا هر کدام از این پادکست ها را بیشتر از «سه بار» گوش میکنم تا بتوانم بفهممشان.
در مجموع ۴۱ پادکست در این آدرس وجود دارند که عمدتا بالای « یک ساعت» زمان دارند.
موضوعات آن به شرح ذیل هستند:
– جهان ذهنی
– جادوی زبانی لودویگ ویتگنشتاین
– فلسفه، دروغ و سیاست
– فراسوی درستی و نادرستی
– دنیای مخفی ایمانوئل کانت
– مغزآگاهی چگونه پدید می آید؟
– فلسفه بودیسم
– عقاید دیوید هیوم
– در دفاع از شگفتی
– فلسفه و نگارش
– اراده آزاد و مغز
– فلسفه در آموزش
– محدودیت های علم
– نمایش آرتور شوپنهاور
– تراژدی زندگی
– فراانسان و پسا انسان
– اخلاق پزشکی: سالم زیستی
– سقراط: مرد و افسانه
– عقاید هگل
– فلسفه حقوق بشر
– روانشناسی اخلاقی
– فلسفه چیست؟
– ذهن، علم و متافیزیک
– رواندرمانی اگزیستانسیال
– عشق
– کاپیتالیسم جهانی: خوب یا بد؟
– عقاید فردریش نیچه
– فلسفه فمینیسم
– فلسفه مدرسه ابتدایی
– در قلمرو احساس
– تمدن و نارضایتی های ناشی از آن
– مدرسه اخلاق
– تاریخ فلسفه در کمتر از یک ساعت
– بالاخره «خدا» کیست؟
– تئوری فیلم فمینیستی
– هنر زندگی فیلسوفانه
– فلسفه تقلید
– مقدمه ای بر مکانیک کوانتوم
– تدریس فلسفه به کودکان
– سبک هنری ویتگنشتاین
– چگونه مانند آگنوستیک ها بیاندیشیم؟
از این میان من پادکست های «محدودیت های علم» و « اراده آزاد و مغز» و «ذهن، علم و متافیزیک» را برای فهم بیشتر «مدل ذهنی» پیشنهاد می کنم.
از توجه شما به این نوشته متشکرم.