Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


افزایش عزت نفس | فایل های صوتی (پادکست) محمدرضا شعبانعلی


فایل های صوتی آموزشی عزت نفس و افزایش اعتماد به نفس

آنچه در این صفحه آمده، مجموعه‌ای از فایل های صوتی رایگان با عنوان «مسیر اصلی» است که در آن‌ها محمدرضا شعبانعلی گزارشی از مطالعات خود در مورد عزت نفس و راهکارهای افزایش عزت نفس ارائه می‌کند.

با وجودی که چند سال از ضبط این دوره رایگان عزت نفس گذشته، هنوز جزو پرمخاطب‌ترین فایل های صوتی متمم است و بررسی‌های ما نشان می‌دهد که این پادکست در مورد عزت نفس در فضای وب و شبکه های اجتماعی بیشتر از همهٔ فایلهای صوتی رادیو متمم بازنشر و توصیه شده است.

لازم به تأکید است که این مجموعه صوتی یک پادکست انگیزشی نیست و در آن بیشتر به مفهوم عزت نفس پرداخته شده است. در عین حال، موضوعات مطرح شده و شکل روایت بسیار ساده‌اند و محتوا برای مخاطب عام تنظیم شده است.

برخی از مطالب مطرح شده در این دوره صوتی آموزش عزت نفس

  تعریف عزت نفس و اهمیت عزت نفس

  ارکان اصلی عزت نفس به زبان ساده

  تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس و رابطه خودباوری با عزت نفس

  رابطه احساس ارزشمندی و دوست داشتن خود با مفهوم عزت نفس

  اهمیت عزت نفس و تاثیر عزت نفس در زندگی

  چه کسانی عزت نفس بالایی دارند؟ نشانه های عزت نفس بالا چیست؟

  اثرات کمبود عزت نفس در زندگی و محیط کار

  تمرین های افزایش عزت نفس و راه های تقویت عزت نفس

  تاثیر برخی از انواع سبک زندگی و دوره های آموزشی در کاهش عزت نفس

  کاهش عزت نفس در اثر هدف گذاری نادرست و ناکارآمد

  روش های افزایش عزت نفس و پیشنهاد چند تمرین عزت نفس

دانلود فایل های صوتی عزت نفس محمدرضا شعبانعلی

این فایل‌ها – که با توجه به ساختاریافتگی‌شان می‌توان آن‌ها را کتاب صوتی عزت نفس نامید – قبلاً از طریق سایت تراست زون عرضه می‌شده و هم اکنون از طریق لینک‌های زیر قابل دانلود است:

بخش اول پادکست عزت نفس محمدرضا شعبانعلی

لینک دانلود رایگان قسمت اول فایل صوتی آموزشی عزت نفس

بخش دوم پادکست عزت نفس محمدرضا شعبانعلی

لینک دانلود رایگان قسمت دوم فایل صوتی آموزشی عزت نفس

بخش سوم پادکست عزت نفس محمدرضا شعبانعلی

لینک دانلود رایگان قسمت سوم فایل صوتی آموزشی عزت نفس

یک نکته مهم درباره عزت نفس

آشنایی با مفهوم عزت نفس به تنهایی باعث افزایش عزت نفس نمی‌شود. پرورش عزت نفس کاری بسیار زمان‌بر بوده و مستلزم تلاش، تمرین، تأمل، پیگیری و پشتکار است. بنابراین حتی اگر در بهترین دوره عزت نفس هم شرکت کرده یا بهترین کتابها و معتبرین مقالات عزت نفس را هم بخوانید، به‌ خودیِ خود اتفاق مثبتی در زندگی‌تان نخواهد افتاد و باید تقویت عزت نفس شما نخواهد شد.

برای بهبود عزت نفس لازم است در این زمینه هدف گذاری بلندمدت انجام دهید و منتظر نتایج سریع نباشید. تک‌تک راه های افزایش عزت نفس را بیازمایید و پس از تجربه، آن‌چه را مناسب خود می‌دانید انتخاب کنید. در عین حال، دستاوردهای این تلاش و تاثیر عزت نفس در زندگی آن‌قدر ارزشمند خواهد بود که در میان‌مدت و بلندمدت شما را راضی کند.

فایل صوتی آموزشی | هدف گذاری

فایل صوتی هدف گذاریدر فروشگاه متمم یک فایل صوتی آموزشی ۸ ساعته با عنوان هدف گذاری عرضه شده است.

محمدرضا شعبانعلی در این فایل صوتی توضیح می‌دهد که هدف و هدف گذاری بحثی گسترده است که اغلب ما صرفاً‌ با گوشه‌هایی از آن آشنا هستیم.

تعریف هدف، انواع اهداف، مدلهای مختلف هدف گذاری، تکنیکهای هدف گذاری، علت رها کردن اهداف و روش افزایش تعهد به اهداف از جمله موضوعاتی است که در دوره آموزش هدف گذاری به آن‌ها پرداخته می‌شود.

اگر موضوع هدف گذاری برایتان اهمیت دارد و میل دارید آن را عمیق‌تر و بهتر بیاموزید، ممکن است این فایل برایتان مفید و مناسب باشد.

اطلاعات بیشتر... ]

ثبت نام در دوره عزت نفس

با توجه به اینکه دسترسی کامل به دوره عزت نفس صرفاً برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده و نیز اینکه مطالعه‌ تدریجی این بحث با تمرین‌ها و درس‌های جانبی (مانند زندگی شاد، خودشناسی، شخصیت شناسی و سبک زندگی) حداقل به ۳ ماه زمان نیاز خواهد داشت، پیشنهاد ما این است که برای استفاده از این مجموعه درس حداقل یک اعتبار ویژهٔ سه ماهه (۴۲۰ هزار تومان) یا سه مرتبه اعتبار یک ماهه (۱۶۰ هزار تومان) خریداری کنید.

در این سه ماه علاوه بر درس‌های عزت نفس به درس‌های دیگر متمم (به‌ویژه درس‌های توسعه فردی و دوره MBA) نیز دسترسی خواهید داشت.

ثبت نام می‌کنم    تجربهٔ متممی‌ها

چند پرسش و پاسخ

تعریف عزت نفس به زبان ساده چیست؟

در منابع مختلف عزت نفس را به شکل‌های متفاوتی تعریف کرده‌اند. یکی از رایج‌ترین تعریف‌ها این است که عزت نفس را ترکیب دو مولفهٔ «باور به توانمندیهای خود» و «احساس ارزشمندی» در نظر بگیریم. برای مطالعهٔ بیشتر در این زمینه و آشنایی بهتر با معنی عزت نفس درس زیر را مطالعه کنید:

دقیق ترین تعریف عزت نفس چیست؟

چه کتابهایی درباره عزت نفس وجود دارد؟

به خاطر توجه ویژه‌ای که در سال‌های اخیر به عزت نفس شده، کتاب درباره عزت نفس کم نیست؛ از کتابهای زرد تا کتابهای عمومی علمی و نیز آثار تخصصی. در صفحهٔ معرفی چند کتاب در مورد عزت نفس می‌توانید تعدادی از این کتابها را ببینید.

سایر پادکست های محمدرضا شعبانعلی را از کجا گوش بدهیم؟

با مراجعه به دو صفحهٔ رادیو مذاکره و رادیو متمم می‌توانید فایلها و دوره های صوتی رایگان محمدرضا شعبانعلی را دانلود کرده و گوش دهید. تقریباً همه فایل های صوتی محمدرضا شعبانعلی را می‌توانید در این دو صفحه پیدا کنید.

محمدرضا شعبانعلی علاوه بر صدها ساعت پادکست و فایل رایگان، چند دوره صوتی هم دارد که با هدف تأمین بخشی از هزینه های متمم در فروشگاه دوره های صوتی متمم فروخته می‌شوند.

چرا در فایل صوتی عزت نفس به تراست زون اشاره می‌شود؟

زمانی که این دوره صوتی ارائه شد، محمدرضا شعبانعلی سایتی به نام تراست زون (به آدرس trustzone.ir) داشت که چند فایل صوتی آموزشی را در آن ارائه می‌کرد. محصولات تراست زون بر پایه اعتماد فروخته می‌شدند. یعنی هر کس آن‌ها را دانلود می‌کرد و می‌توانست بعداً – اگر توانایی مالی داشت – پول محصولات را پرداخت کند. بعد از راه‌اندازی متمم همهٔ فایل های آرشیو صوتی تراست زون به شکل رایگان در متمم بازنشر شدند. بنابراین اکنون دوره عزت نفس رایگان است و دیگر لازم نیست هیچ‌گونه پولی برای آن (و سایر محصولاتی که در تراست‌زون منتشر شده بود) پرداخت شود.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارگاه آموزشی عزت نفس به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارگاه آموزشی عزت نفس

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۲۷۶ نظر برای افزایش عزت نفس | فایل های صوتی (پادکست) محمدرضا شعبانعلی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : زینب جمالی راد

    سلام

    بسیار ممنونم از این فایل مفید و پر محتوا.

    راستش فکر میکنم که عدم عزت نفس شاید بزرگترین و رایج ترین بیماری عصر ما شده . و قطعا برای هر کس دلایل متفاوتی اما مشترک بین اکثر ادمها وجود داره.

    حدود دو سال پیش با یک روش درمانی آشنا شدم بنام "تکنیک رهایی ذهن" یا اصطلاحا "EFT" و یک کتاب توی این زمینه مطالعه کردم. در واقع آشنایی من با این روش از طریق همین کتاب بود.

    این روش درمانی  با ضربه زدن به چند نقطه از جاهای مختلف بدن انجام میشه و بعد از مدت خیلی کمی مثلا چند روز یا حتی چند ساعت احتمالا نتایج مثبتی ، ایجاد می کنه .

    آنچیزی که در این بحث مهمه اینه که چگونه ممکن است که با زدن چند ضربه و بیان مشکل یا بیماری ، شخص حالش خوب بشه و شاید بطور کل آن بیماری یا مشکل برای همیشه از بین بره!!!!!

    واقعیت این است که ما تمام خاطرات بد و خوب مان را در قسمتی از مغز بنام "آمیگدال " یا بادام مغز ذخیره می کنیم. و این خاطرات بد اغلب به ما این پیام را می دهند که " من آدم خوبی نیستم" یا " من به درد بخور نیستم " و از این قبیل پیامها و همین پیامها منجر به بیماری در ما شده و ما اکثرا علت آن را نمی دانیم چیست.

    جالب اینه که وقتی داشتم این کتاب را مطالعه می کردم برایم عجیب و غیر منطقی بنظر آمد ، که چه معنی میده من این جمله رو بیان کنم و بعد بیماری من خوب بشه !!!!؟؟؟؟؟ چون جملاتی که در حین ضربه زدن بیان میکنیم به این شکل هستش: " با وجود اینکه من سرم درد میکند و یا مثلا پایم درد میکند ولی خودم را دوست دارم و به خودم احترام میگذارم" یا " با وجود اینکه ..............خودم را کاملا میپذیرم و به خودم احترام میگذارم " خلاصه چون نتونستم ارتباط منطقی بین بیان جملات و این ضربه زدنها پیدا کنم ، رهاش کردم و گذشت تا اینکه این فایل صوتی جناب شعبانعلی رو گوش کردم و متوجه شدم که عزت نفس چیست و عدم عزت نفس چه بلایی سرما می آورد و تازه میفهمم که دلیل بسیاری از بیماریهای جسمی ما نداشتن عزت نفس هستش و ما از آن بی خبریم . ولی وقتی بنشینیم و ریشه یابی کنیم میفهمیم که دقیقا ریشه مشکلمون بر می گرده به " عدم پذیرش و عدم دوست داشتن خودمون" و حالا متوجه شدم که چرا این روش درمانی احتمالا جواب میده . چون این فکرهای مسموم و خطرناک در مورد خودمان مثل رسوباتی از آلودگی در کانالهای انرژی جسم ما رسوخ کرده و به شکل بیماری خود را به ما نمایان میکنند. البته این بیماریهای عدم عزت نفس در تمام زمینه ها وجود دارند . جسمی ، ذهنی ، شغلی ، روابط دوستی و خانوادگی و توانایی حل مشکل و الی آخر.

    و در آخر این نتیجه رو میشه گرفت که : همونطور که بقول جناب شعبانعلی ، سلامتی جسم یک نعمت بسیار بزرگ و غیر قابل ارزش گذاریه ، سلامت نفس که منجر به عزت نفس خوب و بالا بشه و حال ما رو خوب نگه داره ، هم واقعا یک نعمته که بسیار با ارزش و گرانبهاست که باید قدر اون رو دونست.

    به امید سلامتی جسم و روح همه متممی های عزیز.

     

     

  1. مثل همیشه سخنان استاد شعبانعلی کامل و درست بودن و واقعا نکات زیادی بود که من به شخصه نمیدونستم

  2. مجید رضا میرقادری گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    نکات مفید زیادی در این سه فایل وجود دارد:

    – اعتماد به نفس میوه عزت نفس می باشد. و تعریف ساده و زیبای هر کدام

    – مهم ترین سرمایه پدر و مادر هدیه دادن عزت نفس به کودکان با روش های اشاره شده و سایر روش هایی که می توان مطالعه کرد و فراگرفت، می باشد.

    – داشتن هدف، به گونه ای که با تلاش بیشتر قابل دستیابی باشه( هر زمان شما هدف گذاری کردین و به هدف رسیدین ناخودآگاه باور به خود و عزت نفستون بالاتر می ره)

    – خرج نکردن از کیسه عزت نفس

    – در گفتگوی با خود دقت بیشتری داشته باشیم و از عباراتی همچون:  خراب کردم یا گند زدم(با عرض معذرت) استفاده نکنیم و بهتر است از عبارت هایی همچون برای بار اول خوب بود و…. استفاده کنیم

    موارد مفید بسیار بیشتر از این چند نکته بود ممنون از متمم و محمد رضای عزیز

  3. mehdi ameri گفت:

    به جرات یکی از کاربردی ترین  و ملموس ترین فایلهای صوتی در زمینه اعتمادبه  نفس و عزت نفس بود که تا به حال شنیده بودم

  4. عالی بود خیلی از نکات رو من رعایت نمیکردم واقعا ریشه خیلی از مشکلاتم نداشتن عزت نفسه

  5. بسیار عالی و کاربردی بود.

    من توانستم خیلی استفاده کنم

  6. چندین ماه بود که دنبال دلیل و علت حال بد و احساس تهی بودنم میگشتم.

     

    وقتی فایل ها رو گوش دادم مثل این بود که ناخودآگاهم داشت باهام دردودل میکرد و دلایل حال بد رو برام لیست میکرد.

    یک قسمت از صحبت ها رو وقتی شنیدم تمام وجودم فریاد میزد که این منم , بله این من بودم که برای رسیدن به هدفم و برای پیشرفت در یک زمینه ای از کیسه عزت نفس خرج کردم.

    حالا اون کیسه عزت نفس خالی شده , جالبه به اون هدف رسیدم ولی الآن تهی از انگیزه و شادی شدم , شاید این هدف ارزش این رو نداشت که سرمایه عزت نفس رو براش خرج کنم.

     

    حال این روزای من هم دقیقن مثل سربازای زندانی توی زندان بدون دیواره , شاید اگه این سرمایه رو برنگردونم سرنوشتم هم مثل اونا بشه.

    اما حالا که این آگاهی بدست اومده باید به عمل منجر بشه , امیدوارم این اولین گام من برای بالا بردن و حفظ این سرمایه ی زندگی بخش باشه.

  7. بهترین درسی که از آموزشهای این بخش گرفتم تفاوت بین عزت نفس و اعتماد به نفس رو از صحبت های شیرین محمد رضای عزیز متوجه شدم.

    چقدر اشتباه میکردم و درک مقوله عزت نفس خودش یه تمرین بزرگیه .این آگاهی خودش یه تمرین بزرگه .

    ای کاش فایل های صوتی این جلسه رو همون چندسال قبل که سر سری از کنارشون گذشتم گوش میدادم و بعد از چند سال نمی اومدم سراغشون

    شاید زمان درستش الان بوده

  8. pari karimi گفت:

    مدتها بود که از مشکلاتی رنج میبردم که فکر می کردم دلیل آنها از اعتماد به نفس پایین هست. اما حالا متوجه شدم که مشکل اصلی من در عزت نفس پایین هست.

    متشکرم از مطالب آموزنده و بسیار مفیدتان.

  9. سعیده گفت:

    سلام
    من از عزت نفس پایین واقعا رنج میبرم

    کتابای زیادی خوندم درموردش مقاله ،مطلب و هر چی که بتونه کمکم کنه،ولی تا به امروز بیشترراز چند درصد موفق نبودم

    امروز که فایلهای صوتی را گوش دادم فهمیدم چه مسایل مهمی که توی هیچ کدوم از مطالبی که خونده بودم نبوده،مثلا اینکه من از موهای خودم ناراضیم وقتی کسیو میبینم با موهای خوب به معنای واقعی فلج میشم ،و دچار ناامیدی زیادی میشم،یا کمال گرا بودنم برای شروع هر کار وایده ای

     

    امیدوارم مشکلم با توجه به سایت شما و پشتکار خودم حل بشه

     

     

     

     

  10. مشکل در عزت نفس و اعتماد به نفس برای من زمانی نمود بیشتری پیدا کرد که با وجود موفقیت خوبی که بدست آوردم ناراضی بودم.بخشیش برمیگرده به همون بحثی که استاد توی فایل صوتی بیان کردن.هدف بیشتر از توانم

    اما بخش دیگه اییش برمیگرده به اون حس عدم اعتمادی که به خودم داشتم.در اون زمان که بیشترین تلاشم رو میکردم حقیقتا نمیدونم که داشتم برای هدفم تلاش میکردم یا برای سرکوب اون حس خودتخریبی ای که توی وجودم بودش

  11. ممنونم از مهندس شعبانعلی بزرگوار و تیم قابل ستایش متمم؛
    من و همسرم در چند ماه گذشته تو جریان یه سری تغییرات جالب و دوست داشتنی افتادیم که زندگی و شخصیت مون رو حسابی تحت اشعاع قرار داد.

    در تلاش برای رشد فردی، هر دو مون در جستجو های جداگانه به سایت قابل تقدیر متمم رسیدیم.

    هر دومون خیلی احساس بهتری نسبت به خودمون و به همدیگه پیدا کردیم و با جدیت پیگیر هستیم. کارگاه عزت نفس رو شروع کردیم و در برنامه مون هست که با اتمام این کارگاه و یا شاید همزمان به بحث مهارت های ارتباطی ، نظم شخصی و کمال طلبی هم بپردازیم.

    مشخصا حس می کنم که در عزت نفسم دچار مشکل هستم. تو سوالاتی که مطرح میشه در بعضی موارد خوبم و بعضی ها اصلا خوب نیستم. خیلی امیدوارم و یه جورایی مطمئنم که این کارگاه ۵ هفته ای بتونه اثرات مثبتی بزاره و کمک کنه.

    مطالبی که ارائه شده و تمرینات و دسته بندی ها که طبق روال همیشه ی کار آقای شعبانعلی عالی هستن.

    برای همه ی متممی های عزیز امید موفقیت و بهروزی دارم.

  12. علی حمزه گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    به عنوان اولین دیدگاهم دارم این می نویسم نمی دونم دارم قواعد رعایت می کنم یا نه ولی که محمدرضای عزیز من دانشجوری دکتری هستم و تک تک همکلاسی ها و دوستان من دکتر های آینده این مملکت اند ولی زیر بنای درونیش که عزت نفسشون باشه خیلی بالا نیست این مثال برای این زدم که تعمیم بدم به جامعمون که خیلی ها سال ها تلاش می کنند و که شاید یک مهارت رو به خودشون اضافه کنند ولی روی اصل و زیر بنای اون مهارت که شخصیتشون و عزت نفسشون باشه کار نمی کنن خوشحالم که من جزو این لوپ غلط نیستم و محمدرضای عزیز این ایام کلاس های مجازی باعث آشنایی من با شما شد و خدای خودم برای این آشنایی شاکرم

    محمدرضای عزیز به صورت جدی این برنامه دارم که بتونم مبحث عزت نفس به نوجوون ها آموزش بدم که سنگ بنای خودشون که عزت نفسشون باشه قوی بذارن بعدش اگه خواستند دکتر وکیل مهندس و…. بشن دکتر وکیل مهندس با عزتی نفس بشوند اگه این کامنت ببیند و می خونید یک واکنشی نشون بدید کلی نظر و ایده دارم که باهاتون درمیون بذارم :)))))(اینم روش مذاکره منه دیگه ) :))))

  13. sepideh72 گفت:

    وای چقدر خوشحالم که با این سایت و با شما اقای شعبانعلی عزیز اشنا شدم مطالب سایت فوق العادست و خیلی خوشحالم که با کمک شما و همت خودم قراره زندگیم تغییر بزرگی کنه و عزت نفسم بیشتر شه و در نتیجه بالاخره حال دلم خوب شه امروز از وقتی بیدار شدم پای صحبت های شما نشستم تا الان که نیمه شبه و چقدر لذت بردم بی نهایت ممنونم این اولین بار در زندگیمه که انقدر با علاقه پای یک مبحث نشستم و با حوصله گوش کردم و زمان گذاشتم و در اخر هم خسته نشدم…این علاوه بر قدرت کلام شما نشان دهنده اینه که هنوز هم برای خودم ارزش قائل هستم و میخوام حال خودمو خوب کنم…خوشحالم (-:

  14. نفیسه گفت: (عضو ویژه)

    از اینکه با سایت متمم آشنا شدم بسیار خوشحالم.مطالب ارایه شده مستند و علمی هستند که جای تشکر دارد.ولی از همه اینها باارزشتر برای بنده, پیدا کردن این مبحث کارآمد بود.اکثر انسان ها با مرور خاطرات خود به لحظاتی میرسند که از کیسه عزت نفس خود خرج کرده اند و دانستن این امر گرچه تلخ است ولی می تواند انگیزه ای برای اصلاح و خودسازی باشد.

  15. با تشکر از محمدرضا شعبانعلی عزیز.

    من با توجه به مطلبی که در انتهای مرداد ماه ۱۳۹۹ در اینستاگرامشون گذاشته بودن، سراغ این مطلب اومدم.

    واقعیت اینه که از وقتی با فلسفه روانکاوی اگزیستانسیال آشنا شدم و از عمقی که این دیدگاه، مسایل رو بررسی و کنکاش میکنه عادت کردم … نوشته ها و مطالب این چنینی که سرشار آموزنده و عالی هستند اما دیدگاهی نظیر TA یا روانشناسی فرویدی، نئوفرویدی دارند، در من احساس ناامیدی ایجاد میکنه! حتی وقتی یادداشت برمیدارم ازشون تقریباً مطمئنم که این مطلب، بیشتر به افزایش دانش تئوری من در این زمینه کمک میکنه و در عمل شاید اونقدر برام راهگشا نباشه. بعنوان مثال در همین مورد در بخش اول فایل صوتی … مثلاً دانستن اینکه مقایسه ی مدام خودم با دیگران، یا احساس ناامنی یا افت و خیز در ابراز قدرت و …، چه تاثیر عمیقی میتونه در من بذاره بجز اینکه کمکم کنه ادای رفتارهای بالغانه و دارای عزت نفس رو دربیارم؟ معتقدم که آگاهی، نقطه ی شروع تحول هست اما فقط نقطه ی شروع .. و نه بیشتر. با تمام این اوصاف حتماً سراغ ادامه ی مطلب هم خواهم رفت و چنانچه نظرم عوض شد حتماً ابراز خواهم کرد.

    • مجتبی گفت:

      سلام.

      مثلاً دانستن اینکه مقایسه ی مدام خودم با دیگران، یا احساس ناامنی یا افت و خیز در ابراز قدرت و …، چه تاثیر عمیقی میتونه در من بذاره بجز اینکه کمکم کنه ادای رفتارهای بالغانه و دارای عزت نفس رو دربیارم؟ معتقدم که آگاهی، نقطه ی شروع تحول هست اما فقط نقطه ی شروع .. و نه بیشتر

      درسته که آگاهی، اولین قدم و نقطه ی شروع برای تحول هست و از نظر شما نه بیشتر. اما…

      اما به نظرمن آگاهی و دانستن بسیار بیشتر هم به همراه خود دارد چرا که شروع با آگاهی هست. آیا شما می تونید بدون برداشتن اولین قدم، شروع به حرکت کنید و به مقصد برسید؟

      همون جوری که آقای شعبانعلی توی فایل صوتی دوم گفتند:

      شاید تفاوت من با شما، شما با دوستتان و دوستتان با دوستانش در این باشد که هر کداممان انتخاب کرده ایم که چه چیز هایی را بدانیم و چه چیز هایی را نخواهیم بدانیم.

      البته به نظرمن حرف شما در مواقعی درست هست که نخواهیم به دانسته هایمان و چیزهایی که یاد گرفته ایم عمل کنیم. که در این صورت همان بهتر است که اصلا ندانیم و به دنبال دانستن هم نباشیم. :)

  16. سلام

    کمال طلبی و در نتیجه کاهش تحمل و صبر در انجام کارها و قوی کردن نقاط ضعف باعث میشد که من همیشه در نقطه شروع خودم را با کمال مطلق و بهترین فرد در اون زمینه مقایسه کنم درنتیجه میدیدم که سالها باید تلاش کنم تا به او برسم و چون این ناتوانی را در خودم میدیدم احساس عدم اعتماد به نفس پیدا میکردم و مجبور میشدم ضعف های خودم را پنهان کنم و در روابطم به دلیل نداشتن اعتماد به نفس به قول آقای شعبانعلی مجبور میشدم از کیسه عزت نفسم حسابی خرج کنم و از طرفی چون میترسیدم ضعف هایم را ببینند از گفتن خواسته هایم صرف نظر میکردم و در کل میترسیدم که خودم را ابراز کنم و چنین آدمی حتما رفتار منفعلانه خواهد داشت و همین رفتار منفعلانه باعث میشد بقیه ترغیب شوند که مرا به طرق مختلف تحقیر کنند و بیشتر عزت نفسم از بین برود و در یک فیدبک مثبت کاهنده همینطور از کیسه عزت نفسم میرفت . خوشبختانه دست روزگار مستر شعبانعلی رو در مسیر من قرار داد تا یکمی با نیمه پنهان وجودم بیشتر آشنا بشم و به قول خانم دبی فورد سایه خود را در آغوش بگیرم . الان دارم تمرین میکنم تا در فروش از ترکیبی از فنون مذاکره و بالا بردن عزت نفس استفاده کنم همچنین در متقاعد کردن افراد سعی کنم روی سخنم با نیمه تاریک آنها باشد جوری که ضمیر ناخودآگاه آنان با حرفم مقابله نکند. اگر یک چیز هم بخواهم بگویم تا جمله ی استاد شعبانعلی رو که میگفتن در مذاکره پول رایج امتیاز است رو تکمیل کنم میگفتم در روابط پول رایج عزت نفس است . پس دقت کنیم چطوری خرج میکنیم و چطور بدست می آریم

  17. سبحان گفت:

    موضوع سه گانه ی رویداد , تفسیر و احساسات بسیار جالب و کاربردیه و صرفا برای عزت نفس کاربرد نداره . یعنی علاوه بر موقعیت هایی که به عزت نفس ما لطمه میزنه میتونیم تو اکثر موقعیت هایی که حس بد و انرژی منفی بهمون میده و نگرش ما رو به سمت منفی عوض میکنه یا به هر نوعی مانع رسیدن ما به اهدافمون میشه هم  ازش استفاده کنیم .

  18. همان طور که جناب شعبانعلی در فایل های صوتی گفتند، واقعا عزت نفس موتور درونی همه ی انسان هاست که اگر کار نکند، زندگی انسان با اختلال دچار می شود. این فایل های صوتی خیلی برای من مفید بودند

     

  19. محمود محمدی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    ناراحتم از اینکه بعد از ۳۰ سال تازه فهمیدم عزت نفس چیه، چقدر مهمه، چقدر لازمه،… چرا انقدر دیییر…

    اما بازم میگم خوبه بازهم متوجه شدی چون با طرح این موضوع توی گروه خانوادگی فهمیدم که چقدر من جلوام، چقققدر این مفهوم مظلومه و چقدر ما به خودمون ظلم میکنیم.

     

  20. اگر بنا بود یکجا درس رو متوقف کنم و بگم چیزی که اصل مطلب بود برای من رو یافتم، قسمتی از فایل صوتی سوم بود که راجع به ابراز صریح خواسته ها به صورت assertive گفته شد!

    هیچ چیزی بیش از این همیشه عزت نفس من رو نشکونده! با تفاوت ابزار منفعل و تهاجمی و assertive قبلا هم آشنا شده بودم. اما چیزی که مسئله ی اصلی منه در تسلط بر این مهارت، چیزیه که هر موقع میخوام بپرسم انگار کسی برام توضیح قانع کننده ای نداره، و من همچنان بین منفعل ک تهاجمی به منفعل و نکوهش خودم ادامه میدم!

    در مثال هم خانه ای که در امور ظرف شستن به بهانه های مختلف مشارکت نمیکنه و نمونه برخورد های assertive ای که گفته شد من یک ابهام بزرگ دارم! خب اومدیمو این برخورد نمونه رو انجام دادیم، فرد قاصر باز اصلا حرف شما رو خریدار نبود! شما رو نادیده گرفت. اصلا به شما خندید و مسخره تون کرد و شمارو یه چالش تهاجمی کشید که “اگه نکنم میخوای چکار کنی؟”. شرط کار کردن این تکنیک آبا این نیست که طرف صحبت شما رو محترم بشماره؟ اگر نشماره باز هم فرد گوینده حرفش بی ارزش نشده.

    من همیشه در این نقطه فلج میشم، و از ترس اینکه ناخودآگاه به برخورد تهاجمی متوسل شم که چیزی بگم که درست نمیدونم و حتی بعدا بر علیه م استفاده شه، بحث رو فیصله میدم و واکنش های فرد مقابل رو نادیده میگیرم. و در نهایت منفعل عمل میکنم و بعدا خودم پیش خودم میگم تو آدمی نیستی که در سیستم ها بتونی بالا بری! ازون آدمایی که نمیتونن مدیریت کنن!

    قضیه مرغ و تخم مرغ هم پیش میاد، ازین واقعه من ارزش و عزت نفسم نزد خودم کاهش پیدا میکنه، و در موقعیت بعدی باز به استناد تجربه قبلی خودم رو ناتوان تر میدونم.

    ای کاش میتونستم در این مورد راهنمایی ای بگیرم. حقیقتا بزرگترین عامل کاهش عزت نفس خودم رو این میدونم. تمام چیزهایی هم فرهنگ جمع گرا به یک دختر جوان در این جامعه تحمیل میکنه هم در طرف دیگر مزید بر علت میشه که من بی خبر عزت نفسم پایین و پایین تر بره. انقدر که جنایت بدونم دختری در این جامعه به دنیا بیارم…