Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
شرایط دریافت هدیه نوروزی متمم: دوره صوتی آموزش هدف‌گذاری (کلیک کنید)


روش جایگزین دریافت بازخورد از دیگران


روش دریافت بازخورد

علاقه‌مندان به کوچینگ معمولاً مارشال گلدسمیت (Marshal Goldsmith) را می‌شناسند. او که سال‌ها به کوچینگ مدیران اجرایی اشتغال داشته، در این زمینه کتاب‌های متعددی منتشر کرده و حرف‌ها و توصیه‌هایش در بسیاری از کتابها و مقالاتِ حوزهٔ کوچینگ، مهارت ارتباطی و توسعه فردی نقل می‌شوند.

یکی از موضوعاتی که گلدسمیت به آن توجه ویژه‌ای داشته و بارها به آن پرداخته بازخورد گرفتن است. او معتقد است که بازخورد گرفتن به شیوه‌ای که ما می‌شناسیم و معمولاً به کار می‌بریم، اثربخشی چندانی ندارد و بهتر است آن را با روش بهتری جایگزین کنیم. روشی که گلدسمیت پیشنهاد می‌کند، دریافت پیشنهادهای آینده‌نگر است که آن را Feedforward می‌نامد.

بازخورد گرفتنی است یا دادنی؟

پیش از این‌که به اصل درس بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که گلدسمیت در بیشتر نوشته‌های خود به شکل صریح و تلویحی نشان داده که بازخورد را «گرفتنی» می‌داند و نه «دادنی.»

یعنی فرض او این نیست که شما نزد یک همکار، مدیر یا دوست بروید و بگویید: «آمده‌ام به تو بازخورد بدهم.»

گلدسمیت در بیشتر مثال‌ها و توضیحات خود می‌گوید که فرد باید از مدیر، همکار یا دوستانش «بازخورد بگیرد.» یعنی خودش درخواست کند که دیگران به او بازخورد بدهند.

بازخورد، گرفتنی است نه دادنی. یعنی بهتر است فرد برای بازخورد گرفتن از ما درخواست کند. نه این‌که ما به اصرار بخواهیم به او بازخورد بدهیم.

البته در ادامهٔ درس خواهیم دید که حتی این شکل از بازخورد گرفتن را هم نمی‌پسندد و معتقد است که این شیوه هم ایرادهایی جدی دارد.

چرا بازخورد گرفتن چندان مفید نیست؟

محدودیت در دسترسی به مجموعه‌ درس‌های کوچینگ و منتورینگ

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های مرتبط با کوچینگ و منتورینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

اعضای ویژه‌ی متمم علاوه بر دسترسی به درس‌های کوچینگ و منتورینگ به مجموعه‌ی گسترده‌ای از درس‌ها به شرح زیر دسترسی پیدا می‌کنند:

 فهرست درس‌های متمم

البته بررسی‌های ما نشان داده که علاقه‌مندان به کوچینگ و منتورینگ از میان فهرست فوق، معمولاً برای مطالعه‌ی درس‌های زیر وقت می‌گذارند:

  خودشناسی | شخصیت شناسی | کار تیمی | مذاکره

  مهارت ارائه | مهارت ارتباطی | زندگی شاد | عزت نفس

  پرسونال برندینگ | مشاوره مدیریت | مدیریت زمان

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم همه‌ی درس‌ها)

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    نریمان درافشان ، Mahshid ، منیره ولایتی ، مهشید پرچمی ، سونیا جلالی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کوچینگ به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کوچینگ
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۴ نظر برای روش جایگزین دریافت بازخورد از دیگران

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : ديوان ماندگار

    من از نگاه ارتباطات و مهارتهاي ارتباطي به اين درس نگاه ميكنم تحقيقات و بررسي ها كه در باره زمان صرف شده  در ارتباطات مختلف صورت گرفته نشان ميدهد كه افراد به طور متوسط ٤٥ در صد از وقت ارتباطي خود را صرف گوش دادن و ٣٠ در صد صرف صحبت كردن ، ١٦ درصد صرف خواندن و ٩ درصد صرف نوشتن مينمايند با وجود اين هنوز هم در مدارس و نظام آموزشي رسمي به مهارت گوش دادن اهميت چنداني نميدهند و معلمان بيشتر بر خواندن ، نوشتن و تا حدي صحبت كردن تاكيد دارند البته اين روش در دوره كرونا با غير حضوري شدن كمي سهم گوش دادن بيشتر شده است ولي اساس آموزش به همان صورت قبل است . 

    هدف گوش دادن فعال عبارت است از كسب اطلاعات ، گرفتن راهنمايي، درك راهنمايي ، درك ديگران ، حل مشكلات ، فهميدن احساسات ديگران ، حمايت عاطفي يا كاري ديگران براي ارائه باز خوردي درست  به ارسال كننده پيام در طول فرايند ارتباط ( سازمان بهداشت جهاني، ٢٠٠٦ ) ولي اگر بخواهيم در مورد بازخورد كه در ارتباط گذشته نزديك  اتفاق افتاده صحبت كنيم بايد بگوييم مهارت ارائه بازخورد برگشت نتيجه پيام به فرستنده آن ، به گونه اي كه فرستنده پيام از وضعيت  فرستادن پيام و چگونگي دريافت آن آگاه شود ولي بحث و روشي كه گلدسميت پيشنهاد ميكند دريافت پيشنهادهاي آينده نگر  است كه آن را feedforward مينامد. 

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .