Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


کفش تامز | آیا این سبک کارآفرینی اجتماعی را می‌پسندید؟


کفش تامز

این بار در مجموعه‌ی #داستان کسب و کار می‌خواهیم به سراغ برند تامز (TOMS) برویم. برندی که افراد بسیاری آن را مصداق کارآفرینی اجتماعی می‌دانند.

تامز کار تجاری را با کار خیریه ترکیب کرده است. این ترکیب از یک سو باعث شده که افراد بسیاری، TOMS را تحسین کنند و حتی حاضر باشند به رایگان برای این برند کار کنند. اما از سوی دیگر، عده‌ای این نوع فعالیت را مصداق سوء‌استفاده از عواطف و احساسات مردم می‌دانند و منتقد چنین شیوه‌هایی هستند.

شاید داستان تامز در ظاهر داستان یک برند آمریکایی باشد. اما دغدغه‌ای که در تامز شکل گرفته و تحسین‌ها و نقدهایی که درباره‌ی تامز مطرح می‌شود، می‌تواند به بسیاری از کسب و کارهای ایرانی هم تعمیم پیدا کند.

با این مقدمه به سراغ داستان TOMS می‌رویم و امیدواریم در لابه‌لای این روایت، کمی تأمل کنید و بیندیشید و ببینید موضع شما در برابر چنین کسب و کارهایی چیست.

جدا از لینک‌هایی که در داخل متن به آن‌ها ارجاع داده می‌شود، کتاب Start Something That Matters هم از منابع تدوین این درس بوده است.

بلیک مایکوسکی | بنیان‌گذار برند تامز

بلیک مایکوسکی (Blake Mycoskie) را می‌توان یک کارآفرین سریالی دانست. از همان‌هایی که کسب‌و‌کارهای متعددی را راه‌اندازی می‌کنند و هر بار، با فروش و واگذاری سهام خود، به سراغ یک کسب‌و‌کار تازه می‌روند.

او متولد ۱۹۷۶ است و اولین کسب‌و‌کارش، راه‌اندازی یک سرویس خشک‌شویی برای دانشجویان بوده است. این کسب‌و‌کار EZ Laundry نام داشت و مایکوسکی بعداً آن را به شریکش فروخت.

ماجرای کسب‌و‌کارهای متعدد مایکوسکی ادامه پیدا کرد و او از یک کار به سراغ کار دیگر می‌رفت. داستان هر یک از این کسب‌و‌کارها، اگر چه خواندنی و آموزنده است، اما خارج از حوزه‌ی این درس قرار می‌گیرد.

موضوع درس ما، کسب و کاری است که مسیر زندگی مایکوسکی را برای همیشه تغییر داد و او را وارد قلمروِ تازه‌ای در کارآفرینی کرد.

بلیک مایکوسکی - کفش تامز

ماجرا از جایی آغاز می‌شود که مایکوسکی در سال ۲۰۰۶ (بیست و نُه سالگی) تصمیم می‌گیرد مدتی به خودش استراحت بدهد و به یک سفر تفریحی برود. او کشور آرژانتین را به عنوان مقصد این سفر انتخاب می‌کند.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری داستان کسب و کار به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه داستان کسب و کار

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۲۷ نظر برای کفش تامز | آیا این سبک کارآفرینی اجتماعی را می‌پسندید؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سارا حق بین

    سلام به دوستان؛

    راستش من از خواندن داستان کفش تامز و ایده آقای مایکوسکی خیلی لذت بردم و برام بسیار جالب بود. من راه و روش ایشان را برای شروع خیلی می پسندم اما ترجیح می دادم بعد از مدتی روش های ماناتر و اثربخش تری را در پیش بگیره و روند خیرانه اش را در پروژه های بزرگتر و نتیجه بخش تری پیش ببره اما به هر حال طرز فکر و نگاهش برای من خیلی جذابیت داشت.

    اگر رستوران «پانرا برد» را سرچ کنید مطالب جالبی درباره آزمایش یک رستوران برای کمک خیریه و نتایج مثبت و منفی این سبک کمکها می خونید. همچنین پیشنهاد می کنم تیم کوپیا «COPIA» را هم سرچ کنید و ببینید که چطوری غذاهای اضافی را به دست نیازمندان می رسونند.

    من شخصاً همیشه و همیشه یکی از مواردی که توی ذهنم ماندگار شده و شاید الگویی برای کمک، روشهایی شبیه عملکرد آقای موسوی مدیر عامل شرکت فیروز هست که کمک همراه با توسعه را به افراد هدیه داده.

    و یا هر بار که از جلوی رستوران کوتاه قامتان خیابان شهید بهشتی عبور می کنم به این فکر می کنم که اگر کسی آنها را در رسیدن به این ایده و اجرای آن یاری داده، چه کمک بزرگی به عزت نفس و اعتماد به نفس و استقلال آنها کرده.

    و یا کافه دانتیسم که آقای آیلین گرامی مربی موسیقی برای بچه های سندرم داون و اوتیسم افتتاح کرده که چالش و حرکت بزرگی برای این گروه محسوب میشه.

    به هر حال در کمک کردن و کار خیر هم اگر هوشمندی و ذکاوت همراه باشه، نتیجه مثبتش ارزشمندتر و گسترده تر خواهد شد.

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .