Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


لیسترین | چرا این دهان شویه طعم بد دارد؟


دهان شویه لیسترین

«لیسترین. طعمی که دو بار در روز حال‌تان را به هم می‌زند.» این جمله چند سال در پایان تیزر تبلیغاتی یک برند دهان‌شویه از تلویزیون پخش می‌شده است. فکر می‌کنید کدام برند به لیسترین حمله می‌کرده و چنین تیزری داشته؟

شاید تعجب کنید. اما این جمله در تیزر خود لیسترین (Listerine) بوده است (+). داستان طعم بد دهان شویهٔ لیسترین، ماجرایی آموزنده و جذاب است که بسیاری از کتاب‌ها و نویسندگان، آن را به عنوان یکی از داستان‌های آموزنده در بحث بازاریابی و برندسازی برای مخاطبان خود شرح می‌دهند. ما هم قصد داریم در مجموعهٔ داستان کسب و کار متمم به ماجرای طعم بد دهان‌شویهٔ لیسترین بپردازیم.

اگر موضوعاتی مثل مزیت رقابتی و جایگاه‌یابی برند برایتان جذاب است،‌ احتمالاً‌ داستان لیسترین را دوست خواهید داشت.

لیسترین | از ضدعفونی در اتاق جراحی تا محصولی برای شستشوی دهان

امروز مردم در سراسر دنیا لیسترین را به عنوان یک برند آمریکایی دهان‌شویه می‌شناسند. اما لیسترین کار خود را در قرن نوزدهم (سال ۱۸۷۹) با تولید مواد ضدعفونی جراحی شروع کرد.

روش انتخاب نام برند لیسترین هم جالب بوده است. ژوزف لارنس تولیدکنندهٔ لیسترین، برند محصول خود را بر مبنای نام یک ژوزف دیگر، یعنی ژوزف لیستر (Joseph Lister) ساخت. لیستر، از پیشگامان ضدعفونی در جراحی بود و پزشکان نام او را می‌شناختند. بنابراین، کاملاً منطقی بود که تولیدکنندهٔ مواد ضدعفونی، ترجیح دهد محصول خود را به جای لارنسین، لیسترین بنامد.

مایع ضدعفونی لیسترین

شیشهٔ مایع ضدعفونی لیسترین – عکس از National Museum of American History

فروش لیسترین

ژوزف لارنس، بیشتر اهل لابراتوار و کارهای آزمایشگاهی بود. به همین ترجیح می‌داد کار فروش و بازاریابی لیسترین را فرد یا شرکت دیگری انجام دهد. او نهایتاً لایسنس محصول خود را در سال ۱۸۸۱ در اختیار داروسازی به به نام جردن لامبرت قرار داد و لامبرت پس از تأسیس شرکتی به نام «شرکت دارویی لامبرت» کار بازاریابی و فروش لیسترین را آغاز کرد.

لامبرت در گام اول به سراغ جراحان رفت. انتظار می‌رفت آن‌ها به عنوان مخاطب و کاربر اصلی مواد ضدعفونی از لیسترین استقبال کنند. فروش بد نبود اما با انتظار لامبرت بسیار فاصله داشت.

در گام دوم، حدود چهارده سال بعد، لامبرت برای فروش لیسترین به سراغ دندان‌پزشک‌ها رفت. باز هم در عین این که عده‌ای محصول را خریدند، لیسترین بازار جدی پیدا نکرد. حدود بیست سال هم بازار لیسترین در همین وضعیت ادامه داشت؛ نه آن‌قدر پررونق که بشود به‌ آن دل بست و نه آن‌قدر بی‌رونق که بشود رهایش کرد.

در این‌جا بود که ایدهٔ تازه‌ای در ذهن فروشندگان لیسترین جرقه زد:

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های داستان کسب و کار برای اعضای ویژه متمم امکان‌پذیر است. پس از فعال کردن اشتراک ویژه در متمم، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در این‌جا ببینید:

  نقشه راه یادگیری درس‌های متمم

دوستانی که درس‌های داستان کسب و کار متمم را مطالعه کرده‌اند،‌ به درس‌های زیر هم علاقه نشان داده‌اند:

  مدل کسب و کار | بیزینس پلن | ارزش آفرینی | کارآفرینی

  تصمیم گیری  |  استراتژی  |  تفکر استراتژیک

  مشاوره مدیریت  |  کوچینگ  |  مسیر شغلی

  دیجیتال مارکتینگ  |  برندسازی  | پرسونال برندینگ

  مذاکره  |  مهارت ارتباطی  | توسعه فردی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

تمرین و مشارکت در بحث

آیا برند یا کسب‌و‌کار دیگری در ذهن دارید که مانند لیسترین، با هدف حفظ بازار یا حفظ جایگاه برند، ویژگی‌ای را که معمولاً نقطه‌ضعف تلقی می‌شود، حفظ کرده باشد؟

یا به عنوان یک تجربهٔ ذهنی، سعی کنید برند یا محصولی را مثال بزنید که برخی ویژگی‌های آن از نظر بازار نقطه‌ضعف تلقی شود (یا خواهد شد)، اما فکر می‌کنید آن برند یا محصول بهتر است آن ویژگی را حفظ کند.

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    سمیرا وجودی قناد ، محمد مهدی نخودساز ، شهریار حیدری ، ساره گلستانه ، معصومه خزاعی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری داستان کسب و کار به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه داستان کسب و کار
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۲۱ نظر برای لیسترین | چرا این دهان شویه طعم بد دارد؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : علی رضا

    موتور سیکلت‌ Harley-Davidson
    این روزها که کم‌صدا یا حتی بی‌صدا بودن وسایل نقلیه یه مزیت مورد انتظار هست؛ هارلی دیویدسون هنوز صدای اگزوز موتور رو یک بخش از برند خودش میدونه (حتی با حذف عمدی صدا خفه‌کن‌ها).
    در این موتورها، میل‌لنگ فقط یک پین داره که اجازه نمیده پیستون‌ها در فواصل یکسان شلیک کنند و باعث میشه ما صدای پاپ-پاپ-پاپ بشنویم.(+)
    قهوه در برخی کشورهای عربی
    طرفداران حرفه‌ای قهوه، حساسیت خیلی زیادی روی تمامی مراحل از کشت تا نوشیدن دارند: دغدغه‌هایی مثل ارتفاع منطقه‌ی کشت، شیوه‌ی نگهداری و ارسال، دمای برشته‌کاری، آسیاب، دم‌آوری و شاید دهها معیار دیگه؛ که همه برای درک طعم واقعی قهوه است.
    ولی برخی کشورهای عربی که سابقه‌ی مصرف خیلی طولانی قهوه دارند ترجیحشون قهوه دارک‌رُست و خیلی تلخ هست و این رو مزیتی برای قهوه میدونند و اگر قهوه خیلی تلخ نباشه مطلوب اونها نیست.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .