پروژه پایانی درس تصمیم گیری
تصمیم گیری موضوعی نیست که پایان داشته باشد. هم به علت تنوع و عمق مباحث. و هم به علت اهمیت تصمیمگیری در زندگی شخصی و حرفهای ما. میدانیم که بخش قابلتوجهی از زندگی امروز ما، حاصل تصمیمهایی است که تا کنون گرفتهایم و تا آخرین لحظهٔ زندگی هم، از تصمیمگیری و انتخاب گریزی نداریم.
آنچه در مجموعه درسهای تصمیمگیری مطرح شد، صرفاً مطالبی مقدماتی بود تا با فضای کلی تصمیمگیری آشنا شوید و سپس، آموختههای این درس را در ترکیب با سایر آموختههایتان در درسهای دیگر بهکار بگیرید و اثراتشان را در زندگی تجربه کنید.
پروژهٔ پایانی تصمیمگیری، فرصتی است تا خواندهها و آموختههای خود را مرور کنید. ضمن این که با ثبت پروژه در زیر این درس و تأیید آن توسط ارزیابان درس تصمیمگیری، نام این درس در پروندهٔ شما در فهرست درسهایی که با موفقیت گذراندهاید ثبت میشود.
پروژهی درس تصمیم گیری
پرسش زیر را با دقت بخوانید و به پاسخ آن فکر کنید. همچنین در پایین همین مطلب، ویژگیهای یک پروژهٔ خوب را بخوانید. سپس با دقت و حوصله پاسخ را زیر همین مطلب ثبت کنید.
ابتدا متمم پاسخ شما را بررسی کرده و اگر حداقل استاندارد را داشته باشد منتشر میکند. سپس باید منتظر بمانید تا ارزیابهای درس تصمیمگیری پروژهتان را ببینند و به آن امتیاز دهند. توضیحات بیشتر در پایین همین صفحه آمده است.
با خودِ گذشتهتان صحبت کنید
یکی از تصمیمهای نادرست گذشتهٔ خود را انتخاب کنید. ترجیحاً تصمیمی را در ذهن بیاورید که به اندازهٔ کافی از آن دور باشید و دیگر هیجانات و احساسات شما را برانگیخته نکند (تا بتوانید منطقیتر به آن نگاه کنید).
بزرگ یا کوچک بودن تصمیمتان اهمیتی ندارد. ممکن است تصمیمی در حد ازدواج، انتخاب شغل یا مهاجرت را انتخاب کنید و نیز میتوانید به سراغ تصمیمهایی در حد خرید خودرو و موبایل و یا انتخاب مقصد سفر بروید.
فرض کنید با آنچه تا امروز آموختهاید، دوباره به آن مقطع زمانی بازگشتهاید و در کنار آن سالها نشستهاید و میخواهید با او حرف بزنید.
قرار نیست به طور مشخص به او بگویید که چه گزینهای را انتخاب کرده یا چه گزینههایی را کنار بگذارد. صرفاً سعی کنید با استفاده از آموختههای خود در سلسله درسهای تصمیمگیری برای خودِ گذشتهتان توضیح دهید که به چه دلایلی ممکن است تصمیم اشتباهی بگیرد. بکوشید به او کمک کنید تا گرفتار تصمیمگیری اشتباه نشود.
تذکر: مشاورهٔ خود را به صورت علمی و کاملاً منطقی ارائه کنید. از رویدادهای آتی و اخبار آینده کمک نگیرید. مثلاً نمیتوانید به خودِ گذشتهتان بگویید: علی! با مریم ازدواج نکن. بعداً میفهمی چه همسر افتضاحی است!
دسترسی کامل به این درس و ۷۶ درس دیگر دربارهٔ تصمیم گیری و حل مسئله برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۱۲۸۸۰ نفر از متممیها مجموعاً ۲۶۱۷۷ تمرین در درسهای تصمیم گیری و حل مسئله ثبت کردهاند.
با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۷۶ درس به هزاران درس دیگر از جمله درسهای زیر دسترسی پیدا میکنید. درسهای زیر صرفاً چند نمونه هستند:
تفکر سیستمی | تفکر استراتژیک | مهارت یادگیری
دوره MBA | توسعه فردی | سبک زندگی
مشاوره مدیریت | کوچینگ | مدیریت جلسه
مذاکره | مدیریت تعارض | مهارت های ارتباطی
ویژگیهای یک پروژهٔ خوب
برای این که دوستان متممی پروژهتان را بپسندند و ارزیابان زودتر به شما امتیاز دهند، پیشنهاد میکنیم نکات زیر را رعایت کنید:
ابتدا تمرینهای تعدادی از درسها را انجام دهید. با وجودی که ما محدودیتی در ثبت پروژه قرار ندادهایم و بدون ثبت تمرین در سایر درسها میشود مستقیم پروژه ثبت کنید، امّا معمولاً این نوع پروژهها ضعیفترند و بارها دیدهایم که مدتها منتظر تأیید ماندهاند و امتیاز لازم را کسب نکردهاند.
صدها پروژه در هر یک از موضوعات درسی متمم ثبت شده است. قبل از این که پروژهٔ خود را بنویسید و ثبت کنید، حتماً تعدادی از پروژههای دیگر را که امتیاز بالایی کسب کردهاند بخوانید و ببینید چگونه و به چه سبکی نوشته شدهاند.
پروژهٔ خود را خیلی کوتاه و مختصر ننویسید. درست است که کسی پروژهٔ شما را متر نمیکند، اما با توجه به پیچیدگی سوالاتی که در قالب پروژه مطرح میشوند و نیز این که انتظار میرود در پروژه تسلط خودتان را بر مباحث مختلف نشان دهید، با متن کوتاه نمیتوانید به این هدف دست پیدا کنید. تجربه نشان میدهد که پروژههای قابلقبول در متمم به ندرت از ۵۰۰ یا ۶۰۰ کلمه کوتاهتر بودهاند. در عین حال، زیادهگویی هم اگر در راستای بحث نباشد، مزیت محسوب نمیشود.
متن پروژهتان را حداقل یک بار دقیق بخوانید و بعد ثبت کنید. تعداد اندکی غلطهای نگارشی کاملاً طبیعی است. اما اگر تعدادشان زیاد شود، ممکن است بر قضاوت کسانی که پروژهتان را میخوانند تأثیر منفی بگذارد (بهتر است برخی از اشتباهات رایج نگارشی را بخوانید).
نوشتهٔ خود را به چند پاراگراف تقسیم کنید تا خواندن آنها راحتتر باشد. همچنین بیدلیل کلمات را بولد نکنید.
مراقب باشید که در دام درد دل و خاطرهگویی نیفتید. ایرادی ندارد که در پروژهٔ خود، بسته به موضوع، به خاطرات و داستانها و اتفاقهایی که برایتان افتاده اشاره کنید، اما لازم است کاملاً شفاف مشخص کنید که هر بخش از پروژهتان به کدام درس ربط دارد. شما باید با پروژهٔ خود به ارزیابان متمم «نشان دهید» مفاهیم کلیدی و اصطلاحات تخصصی بحث را که در درسهای مختلف آمده آموختهاید و به درستی درک کردهاید.
اگر پروژهای ضعیف باشد، ممکن است متمم آن را منتشر نکرده و حتی به فرض انتشار، متمم بعداً آن را حذف کند. لطفاً اگر دیدید پروژهٔ شما حذف شده، به پشتیبانی پیام نفرستید و صرفاً تلاش کنید پروژهٔ بهتری در درس ثبت کنید.
چند پرسش و پاسخ
چه زمانی پروژهام تأیید میشود؟زمانی که حداقل ۷ نفر از ارزیابان درس تصمیمگیری در متمم به پروژهٔ شما امتیاز آموزنده بدهند.
چه کسانی ارزیاب درس تصمیمگیری هستند؟کسانی که حداقل ۵۰ امتیاز آموزنده از دوستان خود در کامنتها و تمرینهای درس تصمیمگیری دریافت کرده باشند. ملاک ما در محاسبهٔ امتیاز، صرفاً درسهای تمریندار تصمیم گیری است. فهرست ارزیابها و کسانی که به زودی ارزیاب میشوند را میتوانید بالای همین بخش پرسش و پاسخ ببینید.
چکار کنم تا پروژهام زودتر امتیاز بگیرد؟اگر نکاتی را که کمی بالاتر با عنوان «ویژگیهای پروژهٔ خوب» آمده رعایت کرده و پروژهٔ خوبی ثبت کرده باشید، لازم نیست هیچ کار خاصی انجام دهید و معمولاً طی چند روز هفت نفر از ارزیابان متمم پیدا میشوند که پروژهتان را بپسندند و به آن امتیاز دهند. در عین حال، برای تسریع کار میتوانید یک کار دیگر هم انجام دهید: به سبک رایج در فضاهای اجتماعی، فهرست ارزیابهای متمم را که بالای همین بخش پرسش و پاسخ آمده، بررسی کنید و تمرینهای آنها را بخوانید و امتیاز دهید. این کار دو ویژگی دارد. هم تمرینهای بهتر را میبینید و از آنها میآموزید و هم ارزیابها – که ممکن است پروژهٔ شما را ندیده باشند – متوجه حضور شما میشوند و به پروژهتان سر میزنند.
آیا میتوانم نظرات خودم را در پاسخ به پروژههای دوستان متممی در قالب Reply ثبت کنم؟خیر. پاسخ به کامنتها و تمرینها در تمام درسها و مطالب متمم «به جز پروژههای درسی» امکانپذیر است. اما در این درس صرفاً میتوانید پروژهٔ خودتان را ثبت کنید. اگر کسی چند تمرین/پاسخ زیر این صفحه داشته باشد، سیستم ارزیابی متمم از میان آنها پایینترین امتیاز را انتخاب کرده و ملاک قرار میدهد.
توضیحات بیشتر دربارهٔ پروژههای درسی را در کجا بخوانم؟به صفحهٔ پرسشهای متداول سر بزنید و بخش پرسشهای مربوط به پروژههای درسی را بخوانید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تصمیم گیری به شما پیشنهاد میکند:
- مهارت تصمیم گیری درست در مدیریت و زندگی | دوره آموزش تصمیم گیری
- تصمیم گیری چیست؟ | تعریف تصمیم گیری + چند مثال از تصمیم گیری
- انواع تصمیم گیری در مدیریت و زندگی
- فایل صوتی درباره تصمیم گیری
- تصمیم گیری درست الزاماً به نتیجه مطلوب منتهی نمیشود
- تصمیم خوب و تصمیم بد
- پشیمانی در تصمیم گیری: کارآفرینی انتخاب من نبود
- تفاوت تصمیم گیری و تصمیم سازی
- هشت خرده مهارت برای تصمیم گیری بهتر و حل مسئله
- دانلود کتاب صوتی دشواری انتخاب (تناقض انتخاب) | بری شوارتز
- مرور سرفصل های درس تصمیم گیری در دانشگاهها
- تاریخچه نظریه های تصمیم گیری در مدیریت
- فوبیای تصمیم گیری | ریشه تردید در تصمیم گیری
- تصمیم های سخت زندگی و درد راههای نرفته
- «تصمیم گیری منطقی» در برابر «تصمیم قابلدفاع»
- روش های تصمیم گیری | آشنایی با سیستم یک و دو در فرایند تصمیم گیری
- چگونه لیست ارزش های زندگی خود را استخراج کنیم؟ راهنمای تعیین و اولویتبندی ارزشها
- پرسشنامه ارزش های شخصی (ارزش های فردی شوارتز)
- اخلاق هوش مصنوعی | مسئله تراموا
- تکنیک های تصمیم گیری | استفاده از گروه مشاوران فرضی
- تکنیک های تصمیم گیری | ثبت و مرور تصمیمها
- در دفاع از پرتاب کردن سکه!
- خطاهای شناختی یا خطاهای ذهنی | معرفی انواع خطاهای شناختی
- تعریف سوگیری چیست؟ انواع سوگیری کدام است؟
- تشخیص بهتر سوگیری های ذهنی
- هیوریستیک و مغز خطاساز | میان برهای ذهنی
- سوگیری تاییدی چیست؟ | چرا نباید برای غلبه بر آن تلاش کنیم؟
- خطای تمرکز بر آخرین اطلاعات
- ترس از دست دادن و دام حفظ وضعیت موجود
- اثر لنگر انداختن چیست؟ چگونه میتوان این سوگیری شناختی را کاهش داد؟
- سوگیری خوش بینی | وقتی احتمالات واقعی را فراموش میکنیم
- اثر پلتزمن | کمربند ایمنی بهتر است یا میخ؟
- جاشوا بل و ویولن نوازی در ایستگاه مترو | مرور یک داستان آشنا
- تعارض شناختی (ناهماهنگی شناختی)
- کتاب کی بود کی بود؟ | وقتی خودمان را توجیه میکنیم
- خطای درک نادرست دامنه ارزیابی و مقیاس مسئله
- اعتماد به نفس بیش از حد
- استریوتایپ یا تفکر قالبی: معتقد به آن هستید یا قربانی آن؟
- خطای هاله ای یا اثر هاله ای چیست و چه اثراتی ایجاد میکند؟
- کدام توالت را انتخاب کنم؟ | دن اریلی
- سوگیری هنگام قضاوت درباره قهرمانان
- مجموعه کلیپ تصویری سمینار تصمیم گیری و انتخاب
- آنچه در میان سر و صداها گم میشود
- باید پای خودت گیر باشد! – مطلب تکمیلی تصمیم گیری
- چند نکته درباره تصمیم گیری برای کسب و کار
- سوالهای مصاحبه شغلی | سنجش توانایی تصمیم گیری
- پروژه پایانی درس تصمیم گیری
- کتاب تفکر سریع و کند | کتاب دنیل کانمن درباره تصمیم گیری و قضاوت | مقایسه ترجمهها
- معرفی کتاب انتخابها، ارزشها و چارچوبها (دنیل کانمن)
- معرفی دنیل کانمن | برخی از کتابهای دنیل کانمن
- هوارد رایفا – از بنیانگذاران دانش تصمیم گیری
- اتاق خبر | درس تصمیم گیری
- تصمیم گیری بر اساس پیش بینی تصمیم دیگران | نگاه کینز به سرمایه گذاری و بازار بورس
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
آخرین کاربران ویژه متمم
ورود حسین طوسی و امیرحسین ندری و ح. طاهری به جمع کاربران ویژه متمم را خوشآمد میگوییم
دوستان برتر متممی در دو هفته اخیر
- علی کریمی (۱۹۱ امتیاز)
- علی محمد افراسیابی (۱۴۳ امتیاز)
- مرضيه رفعتي (۱۱۶ امتیاز)
- نگین چراغی (۹۷ امتیاز)
- پریسا (۹۱ امتیاز)
- چیمن (۸۶ امتیاز)
- نیلی (۸۶ امتیاز)
- محمدرضا ضامنی (۸۲ امتیاز)
- محمد ایرجی راد (۷۸ امتیاز)
- هیوا (۷۶ امتیاز)
آخرین دیدگاهها
- محمدرضا شعبانعلی در اهداف عملکردی در مقایسه با اهداف یادگیری | به هدف های عملکردی محدود نشویم
- مرضيه رفعتي در اهداف عملکردی در مقایسه با اهداف یادگیری | به هدف های عملکردی محدود نشویم
- علیرضا سرخی در اثر گلخانه ای | گرمایش زمین چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟
- حسن در تعریف منابع سازمانی
- رضا شکوریان فرد در رابطه حمایت اجتماعی و طول عمر | مروری بر پرسشنامه حمایت اجتماعی
- حسین در تحلیل SWOT چیست؟ | آشنایی با ماتریس SWOT
- حسن در فایل صوتی مدیریت منابع: استهلاک و پرورش منابع
- علیرضا سرخی در مالیات آمازون یک راهکار سیستمی است یا غیرسیستمی؟
- محمدجواد امامی در کتاب مهارت حل مسئله
- روح الله یعسوبی در اهداف عملکردی در مقایسه با اهداف یادگیری | به هدف های عملکردی محدود نشویم
- احمد راسخی در تعریف سیستم چیست؟ | سیستمهای باز و بسته | چند مثال از انواع سیستم
- محمدجواد امامی در برای مشورت در تصمیم گیری به چه کسانی مراجعه میکنید؟
- احسان قبادی در چالشها و سختی های کار فروش و فروشندگی
- علیرضا سرخی در آیا نمایشگاه کتاب به کتابفروشیها آسیب میزند؟
- شهاب سلیمانیان در کلمات و ظرافتهای کلامی | آشنایی بیشتر با معنی کلمات و داستانهای آنها
- علی جعفرزاده در نقاط اهرمی، نقاط کلیدی و نقاط مرزی در سیستمها
- علیرضا سرخی در سواری رایگان | پسورد اینترنت همسایهام را میدانم!
- حسن در فایل صوتی مدیریت منابع: ظرفیت جذب منابع و پرورش آنها
- محمدجواد امامی در برون ریزی ذهنی
- هاشا در فردیت زدایی یا فاصله گرفتن از هویت فردی (وقتی کسی شما را نمیشناسد)
- علی کریمی در تفاوت آموزش و یادگیری چیست؟
- احسان قبادی در تعریف بازاریابی مستقیم و انواع آن
- منصوره زارع در سبک زندگی | تعریف سبک زندگی چیست و مولفه های آن کدامند؟
- علیرضا سرخی در آنکس که راه حل مسئله را میدانست، عاشق مسئله شده است
- مریم ملکی در چه مدلی مفید است؟ (ویژگیهای یک مدل مفید)
- کیوان امیدوار در تعریف سیستم چیست؟ | سیستمهای باز و بسته | چند مثال از انواع سیستم
- مینا حیدری در همیشه نمیتوان از مطالعات آماری، نظریه های علمی استخراج کرد
- هاشا در چگونه لیست ارزش های زندگی خود را استخراج کنیم؟ راهنمای تعیین و اولویتبندی ارزشها
- نرگس حسنی در کتاب افسانه کاریزما | چند نکته درباره داشتن شخصیت کاریزماتیک
- شهداد همایونی املشی در درباره اعتراف به اشتباه
آخرین پروژههای ثبت شده
- نگین چراغی در پروژه پایانی استعدادیابی
- علی حسین غریب در پروژه پایانی درس تصمیم گیری
- علی رستمی در پروژه پایانی استعدادیابی
- پرويز دارستان در پروژه پایانی مدل ذهنی
- امین شاهمرادی در پروژه پایانی درس تصمیم گیری
- مریم ملکی در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- فاطمه کامرانی در پروژه پایانی ارزش آفرینی
- فاطمه کامرانی در پروژه پایانی ارزش آفرینی
۶۳۰ نظر برای پروژه پایانی درس تصمیم گیری