Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


فایل صوتی آموزشی | مقدمه‌ای بر مهارت یادگیری


مقدمه‌ای بر مهارت یادگیری

در این فایل صوتی آموزشی ۲۸ دقیقه‌ای چند نکته مقدماتی در مورد مهارت یادگیری مطرح شده است. این فایل برای کسانی که می‌خواهند درس مهارت یادگیری را آغاز کنند، می‌تواند نقطه شروع آشنایی محسوب شود. همچنین برای کسانی که قبلاً این مبحث را مطالعه کرده‌اند می‌تواند یک یادآوری باشد.

البته مثل همیشه در تنظیم محتوای فایل‌ها تلاش می‌شود بحث‌ها و مثال‌ها به شکلی باشند که حتی اگر کسی درس‌ها را مطالعه نکرده، باز هم مطالب مطرح شده بتواند برای وی قابل استفاده باشد.

در فایل صوتی مقدمه‌ای بر مهارت یادگیری نکات متعددی از جمله نکات زیر مورد اشاره و بحث قرار گرفته‌اند:

  خود یادگیری را هم باید یاد بگیریم.

  در دوران جدید، سهم آموزش کم‌رنگ‌تر و سهم یادگیری پررنگ‌تر شده است.

  خطاهای شناختی ما، می‌توانند مانع یادگیری اثربخش شوند.

نقشه ذهنی زیر، موضوعات مطرح شده در فایل را نمایش می‌دهد تا آمادگی بیشتری برای گوش دادن به فایل صوتی داشته باشید.

با کلیک بر روی تصویر، می‌توانید نسخه‌ی با کیفیت‌تر را مشاهده کنید:

یادگیری به عنوان یک مهارت


این فایل‌ صوتی را می‌توانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:

دانلود فایل صوتی درباره مهارت یادگیری

سایر فایل‌های صوتی مرتبط با مباحث درسی را می‌توانید از طریق آرشیو رادیو متمم مشاهده و دانلود نمایید.

[ درس مرتبط: خطاهای شناختی ]

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مهارت یادگیری به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مهارت یادگیری

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۷۰۱ نظر برای فایل صوتی آموزشی | مقدمه‌ای بر مهارت یادگیری

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : حمیدرضا رازقندی

    با سلام به همه متممی های عزیز

    مطالب این درس رو با نرم افزار imind map به صورت نقشه ذهنی درآوردم و برای استفاده دوستان آپلود کردم،

    امیدوارم مفید باشه...

    http://uupload.ir/files/z8h9_1.jpeg

  1. علیرضا محسنی گفت: (عضو ویژه)

    واقعاً ذهن ما می‌تونه بزرگترین دشمنمون باشه. مطالب متمم عالی هستند، وقتی با صدای استاد شعبانعلی همراه می‌شن، عالی بودنشون دو برابر هم میشه. ممنون از فایل خوبتون 🙏

  2. حسین رمضانی گفت: (عضو ویژه)

    در بحث یادگیری همه دوستان نظرات خوبی فرموده اند
    اما سوال مهم این هست که معیار این که کدام منابع معتبر هستند و روش فهمیدن و معیار های اصلی برای اعتبار کدام هستند مطرح نشده بوده .

  3. عطیه گفت: (عضو ویژه)

    واسم جالب بود که نمیدونستم که قبلا این فایل رو گوش دادم، ینی اصلا یادم نبود. ولی بعد از چند دقیقه و گوش دادن به مثال ها، یادم اومد که بله!من قبلا این حرفارو شنیدم!

    اما راستش اینبار چیزای بیشتری ازش یادگرفتم، شاید چون مسیر مطالعه رو طبق مسیر پیشنهادی متمم جلو اومدم. شاید چون یادگرفتن مث یه پیازه و لایه ی این بار من یه چیزی به قبلی ها اضافه کرده . شاید چون موقع گوش دادن قلم و کاغذ داشتم. و احتمالا شایدهای دیگه.

  4. علیرضا گفت: (عضو ویژه)

    نکته‌ی جالب برای من مفهوم خلق کردن روایته. ما با یادگیری، از بین بدنه‌ی یک‌پارچه‌ی اطلاعات، نظم و نسق مد نظر خودمون رو خلق می‌کنیم و برای اون، شاید بیش از هر چیزی نیازمند تفکر انتقادی هستیم.

  5. مهدی مهرابی گفت: (عضو ویژه)

    اینطوری که متوجه شدم مباحث یادگیری با تفکر انتقادی نه تنها ارتباط تنگاتنگی دارند بلکه لازم و ملزوم هم هستن.

  6. مهدی مظفری گفت: (عضو ویژه)

    چقدر جالبه که ماها هرچقدر هم خودمون رو از لحاظ میزان محتوای یادگیری جلو بندازیم، اما باز هم پر از خطاهای ساده اما تاثیر گذار هستیم

  7. مهدی مظفری گفت: (عضو ویژه)

    چقد ماها یا حداقل من پر از خطاهای یادگیری چه توی دانشگاه و چه توی زندگی هستم. و چقد ذهن ممکنه این قدر خطا داشته باشه. با دید این فایل صوتی و متن ها حداقل برای خودم بیشتر از همیشه مهارت یادگیری پراهمیت تر میشه.

  8. کل پادکست خیلی جالب بدیهیاتی که ما هیچگونه توجهی بهشون نداریم رو خیلی زیبا به چالش کشید و و در وهله اول تلنگر بسیار بجایی بود و اصلی ترین موضوع که مارو بسیار به اشتباه می اندازد توجه به آخرین داده ها و عدم توانایی در فراموشی آخرین داده ها و همچنین داده های قبلی بود که بعد از شناخت این مشکل ها میتوانیم رهکارهایی برای حل این موضوع پیدا کنیم

  9. کسری رستمی گفت: (عضو ویژه)

    قبل از گوش دادن به این پادکست،برای من هم این سوال پیش امده بود که چرا برای بیان یک مطلب انقدر شیوه ها و مباحث متضادی هست و الان متوجه شدم نه تنها هیچ کدومشون غلط نیست بلکه همشون درسته و همه شیوه های مختلف یادگیری و مبحث ها،بستر یادگیری را برای ما فراهم می‌کند اما در هرصورت این ماییم که باید انتخاتب کنیم که کدام مبحث ها

    و شیوه ها را برای یادگیری انتخاب کنیم

  10. ابوالفضل غلامی گفت: (عضو ویژه)

    نکته دارم:

    بنظر شما برای یادگیری متخصص شدن کدوم راه درسته؟

    خود خوان؟

    دوره های آموزشی؟

  11. فاطمه گفت: (عضو ویژه)

    در مورد فراموش کردن آموخته‌های قبلی، ما استادی داشتیم که می‌گفت با فنجان پر سر کلاس هیچ مدرسی نروید. اول فنجان‌تون رو خالی کنید، بعد در کلاس حاضر شوید. بنظرم کار سختی هست و نیاز به ارزیابی مداوم داره ببینیم آیا دنبال تایید دانسته‌های قبلی‌مون هستیم یا نه.
    در مورد وزن دادن به آخرین داده‌ها من متوجه شدم که وقتی می‌خوام در سایتی چیزی بخرم و دیدگاه‌ها اکثرا مثبت هست، من اگر یک دیدگاه منفی ببینم، به اون وزن بیشتری از تمام اون مثبت‌ها می‌دم و دیگه راغب به خرید نیستم.

  12. آرش گفت: (عضو ویژه)

    سلام.

    اینکه زیر سوال بردن و یا نقض یادگرفته های قبلی از قوانین یادگیری هست ، بنظرم سخت ترین قسمت یادگیری است بخصوص اونجا که بخشی از دانسته های ما از جنس اعتقادات باشند.

  13. حسین داداشی گفت: (عضو ویژه)

    نمونه های بسیاری از این دسته آدم های زره پوش رو همه دیده اند. این گارد در برابر اطلاعات جدید که در تناقض با دانسته های قبلی است، تا کسی بهشون گوش زد می کند سریع بر میتابند. نه من هر روز n تا کتاب میخوانم و دارم اطلاعات جدید کسب میکنم. بله اما در راستای تایید قبلی ها.

  14. سیدعلی آقامیری گفت: (عضو ویژه)

    سلام و درود

    خیلی فایل صوتی خوب و هیجان انگیزی بود به شخصه برای من و دوباره قصد دارم اون رو گوش بدم.

    من با نظر امیر حسین  موافقم و صحبت به جایی هست، به نظرم انسان درزندگی برای اینکه اهداف بلند مدتش رو انتخاب کنه و شیوه زندگیش رو مشخص کنه باید یکسری مبانی رو اول برای خودش جا بیندازه (به صورت عقلانی و مستدل و بررسی بسیار) اون وقت به میدان یادگیری بره. البته خود مهندس شعبانعلی هم گفتند که نباید از ارزیابی دوباره ترسید و وقتی شما مبانی اصلی زندگیتون رو به صورت مستدل انتخاب کرده باشید هیچ ترسی هم از ارزیابی مجددش نباید داشته باشید!
    با آرزوی موفقیت برای دوستان عزیز

  15. امروزه با توجه به مطالب خیلی زیادی که در دسترس همه قراره داره باید به این نکته حتما توجه کنیم که از چه منابعی استفاده میکنیم چون اطلاعات خیلی پراکنده باعث میشود که مغز ما گیج بشه احساس میکنم و در نهایت به نتیجه ی مطلوب نمیرسیم اگر چه،  خیلی بیشتر انرژی و وقت بزاریم ولی به نتیجه ی دلخواه در نهایت نمیرسیم،  در هر حوزه ای

  16. زهره بهلولی گفت: (عضو ویژه)

    باسلام
    یادگیریِ” یادگیری“، خطای رفع یک مشکل پیچیده با یک علت، کم رنگ شدن قطعیت با افزایش یادگیری برام قابل تامل بود.
    اینو خیلی تجربه کردم که گاهی تجربه یادگیریم در یه مکث کوتاه در طبیعت بوده. یا شنیدن حرف های دیگران. یا خوندن یه وبلاگ. یا دیدن یه فیلم، عکس، کمر خم شده یک کارگر باربری در بازار در جستجوی معنای زندگی.
    یادگیری که به درد زندگیم بخوره توی صندلی مدرسه یا دانشگاه یاد نگرفتم. ولی پشت لپ تاپم، پای متمم، پای روزنوشته ها چرا.
    جالبه که نسل امروز خیلی به این مسئله آگاهن. نسل جدید راحت از کلاس مدرسه غیبت میکنن میگن بهترش رو تو اینترنت میبینیم. اهمیت یادگیری به لطف فضای نت بیشتر مشخص شده.
    البته که در این مورد اهمیت انتخاب منبع درست، خطر یادگیری پراکنده، آماده بودن برای ارزیابی مجدد دانسته هامون و زیاد سوال پرسیدن نباید فراموش بشه.
    فک میکنم در مورد خودم فراموشی آموخته های قبلی برام سخته.

  17. سجاد صالحی گفت: (عضو ویژه)

    با سلام

    عبارت زیبای”برخی با زره به میدان یادگیری می آیند” در بین اهل معنا و کسانی که در حال حرکت به سمت معنویت هستند با عبارت “حجاب علم” عنوان میشود و جالبه بدونید که بهش میگن حجاب اکبر. یعنی بزرگترین مانع برای رسیدن به علوم و حکمت های عوالم فراتر از این عالم ماده (عالم ملکوت) این است که اجازه ندهیم دانسته های قبلی ما، ذهن ما را از پذیرش دانسته های قدیم باز دارد.

  18. نیلی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    آخرین بار موقعی که با پدرم در مورد مسئله ای که به شدت براش تعریف شده س و نمی تونست هیچ نظر مخالفی رو در موردش بپذیره ، سعی کردم مسئله را با طرح چند سوال خیلی ساده به چالش بکشم .

    همین طور که سکوت کرده بود و خیلی مظلومانه داشت نگاهم می کرد گفت : من می دونم تو درست می گی اما من تو یه سنی هستم که دستم به هیچ جا بند نیست می ترسم این نقطه ی امنم از دست بدم .

    هیچوقت دیگه در اون مورد باهاش صحبت نکردم ولی بعد از اون گفت و گو افتادم به جون نقاط امنم !

  19. با سلام

    من خودم توی یک شرکتی، این مشکل رو با مدیر داشتم. مدیرعامل احساس می‌کرد مسیر درستی رو داره میره در حالی که شرکت با چند سال سابقه، با مشکلات جدی مالی طرف بود و من و یکی از دوستان نظر مخالفی داشتیم.

    کاری که ما کردیم این بود که با تنظیم جلساتی، درخواست کنیم که داده‌ی لازم برای این تصمیم گیری رو جمع‌آوری کنیم. تصمیم به این شد که مسیر و نظر مدیرعامل اجرایی شده و موفقیت و عدم موفقیت اون سنجیده بشه. بعد از اجرایی شدن و به نتیجه نرسیدن، با کلی بهانه و ایرادهای نامشخص باز هم قبول نمی‌کردن که مسیر شرکت غلطه. همین مسئله باعث شد بسیاری از افراد اصلی از اون شرکت خارج بشن و شرکت نتونه از لحاظ مالی دوام بیاره.

    سازمان‌هایی که نفرات اصلی آنها یادگیرنده نباشند، کار رو خیلی برای نیروها سخت می‌کنن و مسیر پیچیده‌ای برای کار با اونها خواهید داشت.

    در فایل صوتی آقای شعبانعلی، در مورد یادگیرنده بودن استخدام شونده صحبت شد ولی بنظرم لازمه کسانی که می‌خوان استخدام بشن هم یک دید کلی از یادگیرنده بودن سازمان به دست بیاورند. این مورد می‌تونه کمک زیادی به انتخاب درست شرکت برای استخدام شدن بکنه.

  20. سلام ، وقت همگی بخیر.
    من باب تمرینی که توی فایل صوتی گفتین ، من خیلی وقت ها توی رفتار دوستان و اشنایان و حتی خودم دقیق شدم همه ی ما یه گارد قوی ای در برابر دانسته ها و اطلاعات جدیدی داشتیم که پیش فرض های ذهنمیمون رو از دانسته های قبلی خراب میکردن.

    _ برای مثال یکی از دوستانم هر نظری که با نظر خودش متفاوت بود رو کلا برنمیتابید و سریع شخص صاحب نظر رو بلاک و ریپورت میکرد

    _ یا شخص دیگری که اینقدر تو چارچوب های ذهنی خودش فرو رفته بود و نمیتونست بپذیره مغایرت ها رو که ترجیح داد کلا سوشال مدیا رو بزاره کنار و الان یه نوکیا ساده داره

    _ افراد دیگه ای که دایره ی ارتباطیشون یا منابع یادگیری رو طوری میچینن و انتخاب میکنن که مطابق با دانسته های قبل باشه و اونا رو تایید بکنه