Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران (کلیک کنید)


فایل صوتی معرفی دوره آموزشی تفکر سیستمی


فایل صوتی تفکر سیستمی

در این فایل صوتی سی دقیقه‌ای سعی شده بحث تفکر سیستمی به زبان ساده معرفی شود و هم‌چنین توضیح دهیم که چرا اصرار داشته‌ایم موضوع تفکر سیستمی را در مجموعه‌ی درس‌های پایه‌ی دوره MBA متمم و قبل از بسیاری درس‌های دیگر قرار دهیم.

همچنین تلاش شده با مرور مثال‌های مختلف، دلایل نیاز به آشنایی با این حوزه‌ی فکری، شفاف‌تر گردد.

این فایل به طور خاص برای کسانی تولید شده که هنوز مطالعه‌ی درس‌های تفکر سیستمی را آغاز نکرده‌اند و می‌خواهند یک ذهنیت اولیه نسبت به این بحث داشته باشد.

 نقشه راه یادگیری تفکر سیستمی

در فایل صوتی تفکر سیستمی، چند نکته به شرح زیر مورد اشاره و بحث قرار گرفته‌اند:

 چرا تفکر سیستمی از درس‌های پایه‌ی متمم محسوب می‌شود؟

 سیستمی نگاه کردن، به معنای پیچیده نگاه کردن نیست.

 تفکر سیستمی در سیستم‌های اجتماعی، یعنی اولویت دادن کارکرد سیستم به هر چیز دیگر

اثر مار کبری

نقشه ذهنی زیر، موضوعات مطرح شده در فایل را نمایش می‌دهد تا آمادگی بیشتری برای گوش دادن به فایل صوتی داشته باشید. با کلیک بر روی تصویر، می‌توانید نسخه‌ی با کیفیت‌تر را مشاهده کنید:

فایل صوتی آموزش تفکر سیستمی به زبان ساده


این فایل صوتی سی‌دقیقه‌ای رامی‌توانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:

لینک دانلود فایل صوتی تفکر سیستمی

سایر فایل‌های مربوط به رادیو متمم را می‌توانید از محل آرشیو رادیو متمم دانلود کنید.

فایل صوتی آموزش تفکر سیستمی

در صورتی که به آموزش شنیداری علاقه‌مند هستید، می‌توانید مجموعه فایل‌های صوتی «آشنایی با مبانی تفکر سیستمی» را از فروشگاه متمم تهیه کرده و گوش دهید.

محمدرضا شعبانعلی در این مجموعه فایل صوتی شش ساعته، تاریخچهٔ شکل‌گیری و مبانی تفکر سیستمی را شرح داده و می‌کوشد این مفاهیم را به کمک انواع مثال‌ها – از مثال‌های کلاسیک تا موضوعات روز جامعه – آموزش دهد. بخشی از محتوای این فایل صوتی با آن‌چه به شکل متنی در درس‌های متمم آمده مشترک است.

برای مشاهده‌ی فهرست نکات مطرح شده در این مجموعهٔ آموزشی می‌توانید روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید:

چند تذکر دربارهٔ بخش معرفی کتاب متمم

متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب می‌پردازد.

صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنگ‌تر از نقاط قوت‌شان باشد. ضمن این که معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درس‌ها بوده است. جز در مواردی که صریحاً به این نکته اشاره، در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدف آشنایی کلی با موضوع یا نویسنده و یا نقد کتاب به آن پرداخته شده باشد.

متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار می‌دهد.

دسته‌بندی کتاب های مدیریت

دسته‌بندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی

مطالب، فایل‌ها و کتابهای مربوط به کتابخوانی

پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تفکر سیستمی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تفکر سیستمی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۲۴۰ هزار تومان)، فصلی (۶۱۰ هزار تومان)، نیم‌سال (یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۹۷ نظر برای فایل صوتی معرفی دوره آموزشی تفکر سیستمی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : حجت زندی

    به نام خدا
    با گوش دادن به فایل صوتی یاد داشتان زیر افتادم:
    داستان کوتاه آموزنده تله موش
     
    موشی از شکاف دیوار کشاورز و همسرش را دید که بسته‌ای را باز می‌کردند. فهمید که محتوی جعبه چیزی نیست مگر تله موش، ترس وجودش را فرا گرفت. به سمت حیاط مزرعه که می‌رفت، جار زد : تله موش تو خانه است. تا به همه اخطار بدهد.

    مرغک قدقد کرد و پنجه‌ای به زمین کشید. سرش را بلند کرد و گفت: بیچاره، این تویی که باید نگران باشی، این قضیه هیچ ربطی به من ندارد، من که توی تله نمی‌افتم. موش رو به خوک کرد و گفت: تله موش تو خانه است. خوک از سر همدردی گفت: واقعاً متأسفم . اما کاری به جز دعا از دست من بر نمی‌آید. مطمئن باشید که در دعاهام شما را فراموش نخواهم کرد. موش سراغ گاو رفت و او در پاسخ گفت: به نظرت خطری من را تهدید می‌کند؟

    موش سرافکنده و غمگین به خانه برگشت تا یکه و تنها با تله موش کشاورز روبرو شود. همان شب صدایی در خانه به گوش رسید، مثل صدای تله موشی که طعمه‌ای در آن افتاده باشد. همسر کشاورز با عجله بیرون دوید تا ببیند چه چیزی به تله افتاده است؟ اتاق تاریک بود و اوندید چه چیزی به تله افتاده، از قضا ماری سمی بود که دمش لای تله گیر کرده بود. مار همسر کشاورز را گزید. کشاورز بی‌درنگ او را به بیمارستان رساند. وقتی به خانه برگشت تب داشت. خوب همه می‌دانند که دوای تب سوپ جوجه تازه است.

    از این رو کشاورز چاقویش را برداشت و به حیاط رفت تا اصلی ترین ماده‌ی سوپ را تهیه کند. بیماری همسرش بهبود نیافت. به همین علت دوستان و همسایه‌ها مدام به عیادت او می‌آمدند. کشاورز برای تهیه غذای آنها خوک را هم کشت. همسر کشاورز مرد. افراد بسیاری برای مراسم خاکسپاری او آمدند. کشاورز برای تدارک غذای آنها گاو را هم سر برید. پس به یاد داشته باش که وقتی چیزی ضعیف‌ترین ما را تهدید می‌کند، همه‌ی ما در خطریم.
    با سپاس

  1. بارها در سطح جامعه با تفکرات و رفتار های غیر سیستمی مواجه شده ام و حتمن دوستانم هم در جامعه ای که زندگی می کنیم مصداق های زیادی رو می تونن بخاطر بیارن.

    گرچه شاید خود من هم گاهی از این رفتار های غیر سیستمی مستثنی نبودم. اما در هر صورت روزانه بسیار ذهنم رو درگیر خودش میکرده و تا امروز قبل شنیدن این فایل صوتی نمیدونستم اسمش رو چی بزارم.

    با توصیه های اخلاقی زیادی مواجه هستیم اما در عمل منجر به نتیجه و تفکر سیستمی نشده. چقدر مثال های محمدرضای عزیز اشنا بود و با پوست و گوشت خودم حس کردمشون! اینکه تک تک مردم فکر می کنن از متوسط مردم باهوش تر هستند و اتفاقا غیر کارامد ترین جوامع هم ساخته ی این افراده، اونقدری برام ملموس بود که نیازی به مثال بیشتر نداشت.

    امیدوارم بعد مطالعه ی دروس تفکر سیستمی، حداقل طرز تفکر خودم رو بتونم سیستمی کنم.

  2. تفکر سیستمی می‌گه :

    – ما جزئی از یک سیستم هستیم. پس اگر در آن سیستم مکانیزمی طراحی شده، نگاهمون این نباشه که این مکانیزیم چه‌طوری به من منفعت می‌رسونه، نگاهمون این باشه این مکانیزم چه طور می‌تونه به بقای سیستم کمک کنه

    – شکستن یک مسئله به مسائل کوچک‌تر نباید باعث کشته شدن روح صورت مسئله بشه. تخصص‌گرایی در دنیای امروز لازم و ضروری است اما این تخصص‌گرایی نباید به جنگ‌های درونی تبدیل بشه و هدف و مشکل اصلی فراموش بشه

    – اشتباه است ما خودمون رو باهوش‌تر از جمع بدانیم و تصور کنیم که می‌توانیم با هوشی که داریم به راحتی ماکانیزم‌های موجود را به نفع خودمان دور بزنیم، چرا که این طرز تفکر در میان سایر افراد نیز موجود بوده و سایرین نیز خودشون رو افراد زرنگی می‌دانند که می‌تواند از مانیزم به نفع خودشان استفاده کنند. این موضوع باعث متضرر شدن کلیه افراد خواهد شد.

  3. محمدرضا معاشرتی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    شاید برای پنجمین مرتبه بود که این فایل صوتی رو گوش دادم. از این جهت که یادآوری بشه و اگه نکته‌ای رو فراموش کردم دوباره مرور کنم.

    درک و اجرای تفکر سیستمی در زندگی شخصی و کاری خیلی مهمه. اثر مار کبرا رو زیاد در اجتماع خودمون دیدیم. بارها شده که دولت‌هایمان به دنبال راه حل کبراگونه بودند ولی نتیجه‌اش همین میشه که دیدیم.

    به نظر من اگه بتونیم همین صحبت‌های محمدرضا رو به عنوان آشنایی با تفکر سیستمی بفهمیم خیلی در ادامه راه راحت‌تر پیش میریم.

    سپاس

  4. پرویز عسکری نایینی گفت: (عضو ویژه)

    یک نمونه در خصوص اثر مارکبری در مملکت خودمان هم اتفاق افتاد .

    زمانی وامی بین افراد تقسیم شد بنام وام خوداشتغالی با مبلغ ۱۰ میلیون تومان .خوب تمام افراد چه آنان که میخواستند فعالیتی را آغاز کنند و چه برادران معتاد هم این وام را گرفتند . جالب ابنجا بود یک این مبلغ تنها برای خرید یک پراید مناسب بود و شما برای راهاندازی کوچکترین کارگاه تولیدی مبلغ بیشتری احتیلج داشتید..نتیجه اینکه نه تنها گشایشی در وضعیت تولید ایجاد نشد بکه یک بدهی بر بدهی‌ها افراد نیز اضافه شد و کلی از منابع هم از بین رفت . درصورتیکه میشد با مبالغ مثلا ۵میلیارد کارخانه]ای راندازی کردکه هم باعث اشتغال پایدار میشد و هم یک محصول مناسب تولید میشد که ارزش افزوده داشت و هم بدهی بانکها برگشت میشد.

  5. تفکر سیستمی ، پارادایم غالب در توسعه و رشد فردی، خانوادگی، سازمانی، جوامع و کشور و نهایتا کل هستی.

    نفکر سیستمی یعنی؛ نشستن واژه ما به جای من. کل بر جزء تحت هر شرایطی اولویت دارد.

    تفکر سیستمی یعنی؛ ارجح بودن منافع جمعی بر منافع فردی.

    تفکر سیستمی یعنی اینکه؛ برتری داشتن تعامل پویا و سازنده به عناصر و اجزاء در یک سیستم، هر چند عناصر بسیار قدرتمند باشند.

    تفکر سیستمی یعنی؛ بقاء، رشد، بهره وری، رقابت پذیری و ماندگاری سازمان به همه چیز افراد برتری داشتن.

    تفکر سیستمی یعنی؛ نوعی ایمان و چارچوب اخلاقی برای زندگی و زیست مطلوب.

    تفکر سیستمی یعنی؛ ضعیف ترین اجزاء را قوی ترین جزء تلقی کنیم.

    تفکر سیستمی یعنی؛ هزینه کردن از خود برای بقاء سیستم.
    تفکر سیستمی یعنی؛ کمی دورتر را دیدن.
    تفکر سیستمی یعنی؛ در حرف ها و شعارهای خود با احساس و هیجانات مخاطب بازی نکردن.
    تفکر سیستمی یعنی, کمی وقت گذاشتن و درگیر شدن در مسائل سازمانی و فهم پیجیدگی های سیستمی.
    تفکر سیستمی یعنی؛ یک لیوان آب کمتر مصرف کردن در طی شبانه روز.
    تفکر سیستمی یعنی؛ در بین خطوط رانندگی کردن.
    تفکر سیستمی یعنی؛ خالص ترین نوع عبادت.
    تفکر سیستمی یعنی؛ من خیلی خیلی مهم هستم.
    تفکر سیستمی یعنی؛ واقف بودن به آثار و نتایج تک تک واژها و کلمات ما در ارتباطات سازمانی و جهانی.
    تفکر سیستمی یعنی, تفاوت بین ساعت ۸/۰۰ را با ۸/۱ دانستنن.

     

  6. تفکر سیستمی یه قالبی هست برای اینکه ما فکر کنیم تصمیم بگیریم وعمل کنیم

  7. مَهدی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۱ درس)

    درک منافع حقیقی، اتوماتیک‌وار آدم رو کمی بالاتر میاره تا دیگه مسائل رو تک بعدی نبینه و زندگی رو در حال و آینده کوتاه مدت خلاصه نکنه

    این همون چیزیه که اکثر ما بهش احتیاج داریم

  8. یکی از مصادیق نبود تفکر سیستمی کشت وسیع هندوانه در ایران است. ایران یک کشور کم آب محسوب می شود و همیشه با دغدغه کمبود آب  مواجه بوده است. هر یک کیلوگرم هندوانه هم بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر آب نیاز دارد (در منابع متفاوت ذکر شده است) و این در حالی است که ایران سومین تولید کننده هندوانه در جهان است و حجم زیادی از آن صادر می شود!
    این سیاست غلط با نداشتن تفکر سیستمی منفعت کوتاه مدت را به آسیب های جبران ناپذیر بلندمدت ترجیح داده است. اگرچه، با توجه به قیمت ارزان هندوانه، شاید اگر همان میزان آب را هم صادر می کردند سود بیشتری می بردند.

  9. سیداسلام جلالی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

    با مرور این فایل صوتی این فکر به سرم زد که اگر تصمیمی بخوام بگیرم باید بتونم چند قدم و چند مرحله جلوتر رو درنظر بگیرم. همون اولین راه حل رو انتخاب نکنم. همچنین نه تنها به عواقب تصمیم فکر کنم و بلکه این موضوع هم مهمه که، چی شده که می‌خوام همچین تصمیمی بگیرم. (هم عوامل تاثیرگذار قبل از تصمیم و هم پیامدهای احتمالی بعد از تصمیم باید بررسی بشه.)

  10. در محیط کار وقتی نظام و قوانین شرکت به سمتی باشد که موفقیتهای فردی و تیمی هر دو پاداش و تشویق داشته باشد به نگرش سیستمی افراد کمک شایانی میشود. همینطور تفکر سیستمی مصداق آنچه برای خود میپسندی برای دیگری هم بپسند در بعضی از مسائل است.کافی است به این فکر کنیم اگه همه مثل من همین کار رو انجام.بدهند چه بلایی سر سازمان شهر یا خانواده و جهان میاد و بعد ازون ایا قابل زیستن است؟

  11. به نظرم اینکه فکر کنیم در زندگی اجتماعی مشکل دیگری به ما مربوط نیست و هیچ مسئولیتی نسبت به دیگران نداریم باعث میشه یک جامعه رو به زوال داشته باشیم.

    مثلا همین ماسک زدن اگر رعایت نکنیم نه تنها به خودمون بلکه به جامعه آسیب میزنیم.

    یا اینکه وضع بد جامعه را به شخص یا ارگان خاصی به تنهایی نسبت بدهیم باعث از بین رفتن مشکل نمی شود فقط مسائل را پیچیده تر می کنیم.

    به نظرم اگر هر فرد به تنهایی به رشد شخصی خودش کمک کند و به جای اینکه دنبال عیب یابی از دیگران باشد شرایط را نه تنها برای خودش بلکه برای جامعه بهتر می‌کند.

  12. درود بر همه

    در واقع تفکر سیستمی به نوعی شکل دادن به نحوه تفکر و سازمان دهی کردن و طبقه بندی کردن آن است که موجب دستاورد بهتر ونتیجه مطلوب تر می شود.

    مثال :در یک کارخانه برای ورود وخروج کارگران دستگاههایی قرار داده میشود تا ساعات کار مشخص شود. و بر اساس آن حقوق و مزایای مورد نظر تعریف میشود.

  13. مهدی پورمحمد گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۲ درس)

    این جمله باید ملکه ذهن ما بشه:

    تفکر سیستمی چارچوبیه برای فکر کردن و  عمل کردن، نه یک توصیه اخلاقی که اگر باشه خوبه بلکه یک راهکار ناگزیر

  14. بنام خدا
    اولین تجرببه نگارش و اولین تجربه حضور در فضای اندیشمندانه این سایت بنده را واقعا خوشحال و مسورور ساخت امرد اینکه با دانش اندک خود بتوانم هم برای خود توشه و ثمره برداشت کنم و هم فرآورده ای برای هم کلاسی ها داشته باشم

     

  15. چندروز پیش در وبلاگ امیرمحمد قربانی مطلبی خوندم در این مورد که وضعیت همکلاسی های دانشگاهش خوب نیست و انگیزه ی خوبی ندارن و کم درس میخونن. محمدرضا شعبانعلی در جوابش متنی نوشت که برداشت من از اون متن این بود: برای اینکه در این مسیر موفق بشه باید به همکلاسی هاش بی توجه باشه و اطراف خودش رو با آدمای مفید پر کنه.

    با گوش دادن فایل صوتی تفکر سیستمی به تناقض برخوردم. اگر کلاس دانشگاه یک سیستم باشه آیا نباید عملکرد بقیه ی اعضای سیستم برای ما مهم باشه؟

    شاید وقتی ادامه ی درس تفکر سیستمی رو بخونم جواب سوالم رو دریافت کنم!

  16. مهرداد شبستری گفت: (عضو ویژه)

    نقشه‌ی ذهنی خلاصه درس که متمم توصیه کرده که قبل از گوش دادن فایل صوتی ارائه شده، به نظرم یه کوچولو رسمیه.

    من با نسخه‌ی زیر راحت‌تر از اون نقشه‌ی ذهنی هستم.

    در ادامه خلاصه‌ای از این فایل صوتی رو شاهد هستیم.

    چرا ما به تفکر سیستمی نیاز داریم؟
     
    چرا برای ما مهمه، برای جامعه مون، برای مدیریت
    برای هر کسی که به زندگی بهتر در خانواده، در سازمانش و در جامعه اش فکر میکنه.
    چقدر با این عینک میتونم دنیا رو بهتر ببینم
    تفکر سیستمی باید قبل از خیلی از بحثهای دیگه برامون جا بیافته
    چارچوبی برای فکر کردن، برای تصمیم گیری و عمل کردن
    آینده ی خودش و سازمانش و جامعه اش رو از بین میبره.
    بین تفکر سیستمی و دینامیک سیستم باید تفاوت قائل شد
    دینامیک سیستم یک ابزار مهندسی شده و عددی است
    دینامیک سیستم نیاز همه ی آدمها نیست، نیاز آدمهای خاصی هست
    تفکر سیستمی نیاز تک تک انسانهاست
    نکاتی که باعث میشه که یه کم جدی تر به تفکر سیستمی فکر کنیم و با زمین بازی تفکر سیستمی بهتر آشنا شیم.
    ۱٫      ریشه ای تر نگاه کردن به مسائل عمیق تر نگاه کردن به مسائل ، حکمت در تاریخ بشر، حکم بشر. البته ریشه ای تر نگاه کردنی که فقط منفعل بودن و یک جا نشستن ما رو بخواد توجیه کنه، به درد عمه مون میخوره و منظور مون از ریشه ای تر نگاه کردن یعنی اینکه بتونیم راه حل بهتر و خفنی پیدا کنیم.
    ۲٫      خیلی از اوقات با ساده تر کردن مسئله، مسئله رو از بین میبریم و خیلی از اوقات با پیچیده کردن مسئله، مسئله رو از بین میبریم.
    ۳٫      ساده سازی کنید ساده سازی کنید ولی اسراف نکنید.
    داستان شخصی که در پایین دست رودخونه با افرادی که در آب دارن دست و پا میزنند و غرق میشن مواجه میشه، نفر اول رو بیرون میکشه و نفر دوم رو بیرون میکشه و تا عصر برنامه همین بوده، تا اینکه دیگه خسته میشه و یه گوشه میشینه، تا اینکه یه رهگذر متوجه خستگی این آدم در نجات دادن آدما میشه، بهش میگه به جای اینکه این همه آدم رو بخوای نجات بدی، بیا برو بالادست رودخونه و اون دیوانه ای که آدما رو پرت میکنه داخل آب رو دریاب.
    ۴٫      تفکر سیستمی قرار هست به ما یاد بده که مکانیزم ها رو در خدمت سیستم ببنیم و نه در خدمت خودمون
    ۵٫      خط اضطراری کنار اتوبانها از این جنسه، مکانیزمی برای سریع تر رسیدن آمبولانسها و …
    ۶٫      نگاهم اینطور نباشه که این مکانیزمها چطور میتونن به من کمک کنن، نگاهم این باشه که چطور به بقای سیستم میشه کمک کرد.
    ما نمیتونیم همه چی رو خورد کنیم و به اجزا حل کنیم.
    بخشهای هر مسئله رو نمیتونیم جدا کنیم.
    سازمان موجودی هستش که تک تک سلولهاش انسانها هستند.
    اثرات بلند مدت کارهامون رو بهتر ببینیم.
    اثر مار کبری
    مار کبری در شهر هند خیلی زیاد شده بود. دولت این مسئله رو با تعیین جایزه‌ای برای مارهای مرده، تلاش میکرده که حل کنه.
    دولت بودجه تزریق میکرد، مردم مار مرده تحویل دولت میدادند.
    پس از مدتی شغل پرورش مار کبری به وجود اومد.
    دولت بودجه رو قطع کرد و دیگه خبری از جایزه نبود.
    شغل پرورش مار کبری از بین رفت.
    مارهای زیادی روی دست ملت باد کرده.
    هر کسی مارهای بادکرده رو به دورترین محل نسبت به خونه‌ی خودش، رها میکرد.
    مارهایی که مرده بودند بوی تعفنشون کل شهر رو برداشته و کلی مار زنده که در سطح شهر در حال گردش بودند.
    ایده‌های خلاقانه که احساس میکنیم فقط به ذهنم خودمون رسیده. اینکه ماری که رو دستمون باد کرده رو ببریم قائمکی در دورترین نقطه شهر رها کنیم.
    “Cobra effect”
    تک تک مردم فکر میکنن از متوسط مردم تیزهوش‌تر هستند.
    ملت هایی که فکر میکنن که نابغه‌اند
    ملتهایی هم که داخل خودشون هم فکر میکنند از همه بهترند.
    خلاصه که این ره که ملتهای خود زرنگ پندار میروند، به ترکستان است.

  17. به نظر من تفکر سیستمی یکی از دیربازده‌ترین اما پربازده‌ترین راه‌های رشد فردی است.

    دیربازده از این جهت که شما صرفا مسئول خود نیستید و بواسطه‌ی اینکه شما در قبال جامعه اطراف خود (کوچک یا بزرگ)‌ مسئول هستید، در ابتدای کاری، تلاش بیشتری جهت رفتن رو به جلو نیاز دارید.

    پربازده از این منظر که پس از مدتی شما یک سیستم و جوی در اطراف خود تشکیل می‌دهید که به صورت متقابل (پینگ‌پنگی) موجب رشد شما و تثیبیت آن و حتی جلوگیری از خطایتان خواهد شد.

  18. سلام

    در رابطه با افق دید بازتر و اینکه تصمیماتی که گرفته می‌شود چه تأثیری در آینده می‌تواند داشته باشد می‌تون به یکی از تصمیم‌های مائو تسه تونگ اولین رهبر حزب کمونیست جمهوری خلق چین اشاره کرد.

    مائو که استراتژی و هدفش تبدیل کشور چین به یک سرزمین کشاورزی حاصلخیز بود، گنجشک‌ها را به عنوان یک آفت و مانع سر راهش تصور می‌کرد. به خاطر همین دستور داد تمام مردم چین بر علیه گنجشک‌های بی‌نوا بسیج شوند و تمام آنها را از بین ببرند. پروژه با موفقیت چشم‌گیری همراه بود. تمام گنجشک‌های سرتاسر کشور پهناور چین تار و مار شدند. اما مائو یک نکته مهم را در نظر نگرفته بود.

    گنجشک‌ها حشرات کوچکتر مثل ملخ‌ها که آفت‌های جدی‌تری برای مزارع هستند را می‌خورند. در نتیجه در نبود گنجشک‌ها، رشد چند برابری حشره‌ها و ملخ‌ها رخ داد. این امر باعث شد محصولات کشاورزی کشور چین در سطح گسترده‌ای آفت‌ زده شوند و مردم این کشور با بحران عمیق قحطی و گرسنگی مواجه شوند. متأسفانه در جریان این قحطی میلیون‌ها انسان جان خود را از دست دادند. به نحوی که حتی آمارهای رسمی کشور چین، آمار مرگ و میر قحطی را حدود ۴۰ میلیون نفر اعلام کرده است.(در آمارهای غیر رسمی این عدد به حدود ۸۰ میلیون نفر می‌رسد)

    مائو بالاخره متوجه اشتباهش شد و کشور چین در آن زمان مجبور شد برای مبارزه با آفات، از کشور شوروی گنجشک وارد کند!

    با تشکر

  19. پوریـا پرهیزکـار گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۹ درس)

    درود،

    در واقع می شود تفکر سیستمی را یک تفکر کل نگر دانست، که تنها محدود به اجزاء نیست، بلکه به روابط میان اجزاء نیز توجه دارد.

    طبق تعریف، سیستم را می توان مجموعه ای از اجزاء دانست که دارای روابط منظم با یکدیگر هستند.

    در نتیجه برای داشتن تفکر سیستمی، باید هم به اجزاء توجه داشت و هم به روابط شکل گرفته میان آنها.

    دو صد بدرود.

  20. باسلام خسته نباشید من خیلی اطلاعات بالایی ندارم درحال حاضر اما درک من از تفکر سیستمی این هست که هرعملی که ما انجام میدهیم مساوی با دریافت عکس العملی متانسب با عمل ما هست پس چه بهتر عمل نیک و شایسته باشه که نه تنها به پیشرفت خودمون کمک میکنه بلکه باعث ارتقا و پیشرفت اطرافیان هم خواهد بود به نظرمن انسان اگر منیت رو کنار بگذارد و ماشدن رو قبول کند همه چی به صورت زنجیره وار و راحت درجریان قرار میگید تفکر سیستمی یعنی به این درجه رسیدن از فهم و شعور که همه باهم برابرند و کنار هم نه مقابل هم قرار دارند مشکل من یا شماصدردصد میتواند مشکل شما یا من نیز باشد

    به امید موفقیت