کتاب نوآفرینی (آدام گرنت) | راهنمایی برای پرورش خلاقیت و نوآوری
تعداد دانشگاهیان و متخصصینی که میکوشند با کتابهای سادهتر و عمومیتر، جایی در میان مخاطبان عام باز کنند پیوسته رو به افزایش است.
ما در متمم نمونههای متنوعی از این افراد را میشناسیم که از جملهی آنها میتوان به دنیل کانمن، دن اریلی و نسیم طالب اشاره کرد.
این بار در معرفی کتابهای مدیریتی به سراغ نویسندهی دیگری میرویم که او هم در سالهای اخیر کوشیده است در فهرست فوق، جایی برای خود پیدا کند و البته در این کار موفق نیز بوده است.
آدام گرنت (Adam Grant) در دانشگاه هاروارد و دانشگاه میشیگان تا مقطع دکترا در زمینهی روانشناسی سازمانی تحصیل کرده است و هماکنون در مدرسه کسب و کار وارتون تدریس میکند.
کتابهای آدام گرنت
نخستین تجربهی آدام گرنت انتشار کتاب Give and Take بود. این کتاب در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. او در کتاب Give and Take کوشیده به این نکته بپردازد که موفقیت بزرگ و پایدار، جز در گرو تلاش برای کمک به رشد و موفقیت دیگران حاصل نمیشود.
این کتاب اگر چه در دنیا فروش خوبی داشت و در فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز هم قرار گرفت، اما میتوان گفت در مقایسه با دو کتاب بعدی او کمتر مورد استقبال واقع شد.
آدام گرنت در سال ۲۰۱۷ نیز با همکاری شریل سندبرگ کتابی تحت عنوان Option B منتشر کرد که در ایران نیز با نامهای گزینه ب و نیز راه حل جایگزین ترجمه و منتشر شده است.
چند نکته کلیدی از کتاب نوآفرینی
کلیدیترین واژه در ادبیات گرنت، Conformism و واژههای همخانوادهی آن هستند.
این واژه همانطور که از ریشهاش (Form) مشخص است، به شکل گرفتن بر اثر خواستهها و انتظارات محیط و الگوهای حاکم بر تفکر عمومی اشاره دارد. ما این مفهوم را در بحث همرنگ شدن با جماعت و آزمایش اَش مورد اشاره قرار دادهایم.
[ درس مرتبط: آزمون همرنگ شدن یا جماعت یا همنوایی با جمع ]
گرنت دقیقاً به دنبال کسانی میرود که در انتهای دیگرِ طیفِ Conformism قرار دارند. کسانی که اصرار ندارند تابعِ محیط اطراف باشند و میکوشد خودشان و خواستهها و ارزشها و آرزوها و انتظاراتشان را حفظ کنند و به تعبیری دیگر، اصیل (Original) باقی بمانند.
و البته روایت کتاب میکوشد این نکته را یادآوری کند که دنیای امروز ما نیز توسط کسانی ساخته شده که دنیای دیروز را – که در آن میزیستهاند – نپذیرفتهاند و تسلیم آن نشدهاند.
همین نگرش است که تیتر فرعی کتاب را شکل داده است:
How non-conformists move the world
گرنت – اگر چه صریحاً به این نکته اشاره نمیکند – اما بر این باور است که ما بخشی از داستان زندگی افراد بزرگ را دیده و خواندهایم و این آشنایی با منتخبِ زندگی آنها باعث شده که گاهی اوقات، به نتیجههایی برسیم که الزاماً با مدل ذهنی آن افراد همخوانی ندارد.
مثلاً ما همیشه میشنویم که بیل گیتس دانشگاه را رها کرد، اما کمتر به این نکته اشاره میشود که او چقدر مراقب بود که ابتدا بتواند مرخصی تحصیلی بگیرد و مطمئن شود که والدینش خرجش را میدهند و سپس وارد بازی جدیدش شد. به عبارتی، پلهای پشت سرش را لااقل به آن شدتی که ما خواندهایم و شنیدهایم خراب نکرد.
نکات متعدد دیگری نیز در کتاب Originals مطرح شده که با جریان رایج یا به اصطلاح Mainstream در فضای نوآوری و کارآفرینی تفاوت دارد.
گرنت همچنین در بحث ایده پردازی به اهمیت کمیت نیز – در کنار کیفیت – اشاره میکند و توضیح میدهد که بسیاری از بزرگانی که ما میشناسیم، خروجیهای بسیار زیادی داشتهاند که بخش کوچکی از این خروجیها، بزرگ و تأثیرگذار بوده و به آنها کمک کرده تا جهان اطراف خود را تغییر دهند.
همهی مقالات منتشر شده توسط اینشتین، خارقالعاده نیستند؛ همچنانکه همهی کارهای پیکاسو هم شاهکار محسوب نمیشوند.
چند پاراگراف منتخب از کتاب نوآفرینی
هیچ چیز کاملاً بدیع و نو نیست، به این معنی که ایدههای ما از آنچه از دنیای پیرامونمان میآموزیم تأثیر میگیرند. ما دائماً، خواه عمدی یا ناخواسته، اندیشهها را به وام میگیریم. همگی ما در مقابل «جنون سرقت و فراموشی» – یعنی به یاد آوردن اتفاقیِ ایدههای دیگران به عنوان ایدههای خودمان – آسیبپذیریم.
تیم جاست نظریهی توجیه سیستم را ایجاد کرد. ایدهی اصلی این نظریه این است که افراد انگیزه دارند که وضع موجود را به عنوان وضعیتی مشروع توجیه کنند – حتی اگر این کار مستقیماً بر ضد منافعشان باشد.
… توجیه کردن سیستم پیشفرض یک کارکرد التیامبخش است. یک مسکّن عاطفی: اگر قرار است دنیا به این صورت باشد، ضرورتی ندارد از آن ناراضی باشیم.
نقطهی عزیمت نوآفرینی، کنجکاوی است: اندیشیدن به اینکه اصلاً پیشفرض چرا وجود دارد.
وقتی دچار ناآشناپنداری میشویم، که متضاد آشناپنداری است، به سمت زیر سوال بردن پیشفرضها میرویم. آشناپنداری زمانی رخ میدهد که با امری بدیع مواجه میشویم، اما احساس میکنیم قبلاً آن را دیدهایم.
ناآشناپنداری برعکس آن است – با امری آشنا مواجه میشویم، اما از دیدگاهی تازه به آن مینگریم که ما را قادر میسازد دید تازهای راجع به مسائل قدیمی پیدا کنیم.
از قرار معلوم، نوابغ خردسال ندرتاً تغییری در دنیا ایجاد میکنند. وقتی روانشناسان در موردِ برجستهترین و اثرگذارترین افراد مطالعه میکنند متوجه میشوند که بسیاری از آنها در کودکی استعداد غیرمعمولی نداشتهاند و اگر گروه بزرگی از کودکان نابغه را گرد هم جمع کنید و در سراسر زندگیشان آنها را دنبال کنید، متوجه خواهید شد که آنها از همسالانِ دیررس خود که از خانوادههایی همسطح آنها هستند، به هیچ عنوان درخشش بیشتری ندارند.
بیشتر نوابغ هرگز این جهش [به نوآفرینی] را انجام نمیدهند.
آنها تواناییهای خارقالعادهی خود را در راههای عادی بهکار میگیرند و بدون زیر سوال بردن پیشفرضها و بدون ایجاد موجی در شغل خود، به خبرگی میرسند. آنها در هر قلمرویی که وارد شوند، محتاطانه عمل میکنند و مسیرهای متعارف را به سوی موفقیت دنبال میکنند.
پزشکانی میشوند که بیمارانشان را درمان میکنند بدون آنکه با سیستمی مبارزه کنند که باعث میشود بسیاری از بیماران توان پرداخت هزینههای درمانی را نداشته باشند.
وکلایی میشوند که از موکلان خود به دلیل نقض قوانین تاریخگذشته دفاع میکنند، بدون اینکه خود تلاش کنند قوانین را دگرگون کنند.
آموزگارانی میشوند که میخواهند درسهای جبر و مثلثات سرگرمکنندهای ارائه کنند، بدون اینکه این مسئله را زیر سوال ببرند که آیا جبر و مثلثات چیزی است که دانشآموزانشان باید فرا بگیرند؟
اگر چه ما برای اداره شدن نرم و روان دنیایمان به این افراد متکی هستیم، اما آنها باعث میشوند مدام به دور چرخ عصاری در گردش باشیم.
افراد مبتکر عملاً بسیار معمولیتر از چیزیاند که ما گمان میکنیم. در هر حوزهای، از کسب و کار و سیاست گرفته تا علم و هنر، افرادی که دنیا را با ایدههای خلاقانه به پیش میبرند به ندرت اسطورهی عزم و اراده و تعهد هستند.
شاید چون سنتها را زیر سوال میبرند و وضع موجود را به چالش میکشند، در ظاهر دلیر و مطمئن به نظر برسند. اما وقتی لایههای رویی را کنار بزنید، حقیقت این است که آنها نیز با ترس، دودلی، و تردید به خود دست به گریباناند.
ما آنها را خودانگیخته میبینیم، اما غالباً تلاشهایشان انگیزه در دیگران داشته و حتی دیگران آنها را به آن مجبور کردهاند. بهعلاوه، در عین حال که به نظر میرسد عطش ریسک کردن دارند، در واقع ترجیح میدهند از آن اجتناب کنند.
موفقترین نوآفرینان، جگردارهایی نیستند که اول میپرند بعد نگاه میکنند. موفقترینها کسانی هستند که با نوک پا به لبهی صخره میروند، سرعت فرود را محاسبه میکنند، چترشان را سه بار چک میکنند، و برای خاطرجمع شدن یک تور ایمنی هم در پایین برپا میکنند.
وقتی انگیزهی موفقشدن سر به آسمان میگذارد، میتواند مزاحم نوآفرینی و ابتکار شود: هر چه بیشتر برای موفقیت ارزش قائل شوید، بیشتر از ناکامی خواهید ترسید.
میل شدید به موفقیت، به جای هدف گرفتن دستاوردهای منحصر به فرد، ما را به جایی میرساند که برای موفقیت تضمینشده تلاش کنیم.
چنانکه دو روانشناس به نامهای تاد لوبارت و رابرت استرنبرگ میگویند: «وقتی افراد از سطح متوسط نیاز به کامیابی عبور میکنند، شواهدی هست دال بر اینکه خلاقیت آنها عملاً کاهش پیدا میکند.»
یک تذکر در مورد کتاب نوآفرینی
سبک کتاب نوآفرینی آدام گرنت به کتابهای ملکوم گلدول (به طور خاص کتابِ داستان موفقیت یا تافتههای جدابافته) یا کتاب آخر دنیل پینک تحت عنوان When شبیه است.
به این معنا که ما با روایت تعدادی داستان و نتایجی تعدادی مطالعه مواجه هستیم که طبیعتاً با نگرش نویسنده همسو است.
مثلاً ما در نخستین صفحههای کتاب با تحقیقی مواجه میشویم که درباره انتخاب مرورگر و رابطهی آن با ماندگاری کارکنان یک مرکز تماس در شغلشان حرف میزند.
اما ممکن است فراموش کنیم و فرصت نکنیم منبع این مطالعه را بررسی کنیم.
مطالعهای که صرفاً در مجلاتی مانند اکونومیست به بخشهایی از آنها اشاره شده و در نشریات معتبر علمی منتشر نشده است. به عبارتی، اطلاعات چندانی از روش تحقیق و متد طراحی آن در دسترس نیست.
ضمن اینکه تحقیق توسط مایکل هاوسمن انجام شده که خود معاون بخش تحلیل نیروی کار در شرکت Evolv است که به حوزهی تحلیل دادهها اشتغال دارد و طبیعتاً بالاترین انگیزهی فردی در این موقعیت همچنانکه در نوشتههایش مشخص است (و البته ایرادی هم ندارد)، ترویج تحلیل دادهها و طبیعتاً کسب درآمد بیشتر به کمک دریافت پروژههای مشابه برای Evolv است.
هیچیک از این موارد، ایرادِ جدی یک کتاب محسوب نمیشود. اما اگر خواننده این نکات را نبیند، ممکن است از سمت افراط به تفریط کشیده شود.
ما قرار است به کمک کتاب Originals اصیل بودن را یاد بگیریم و مغلوبِ ایدههای غالب نشویم.
اما اگر تا دیروز تأکید میکردهایم که اصیل بودن با دور ریختن داشتهها همراه است و از امروز تأکید کنیم که کلید موفقیت، حفظ داشتههاست، عملاً به هدفی که آدام گرنت داشته نزدیک نشدهایم.
گرنت میخواهد به ما بیاموزد که بسیاری از قاعدههایی که در حد اصل پذیرفته شدهاند، استثناء هم دارند و اتفاقاً استثناءهای آنها کم هم نیست.
بنابراین Original بودن به یافتنِ قاعدههای مناسب خودمان است و نه قاعدههایی که دیگران (حتی گرنت) به ما تجویز میکنند.
بخشی از کتاب نوآفرینی آدام گرنت که کمتر جدی گرفته میشود
آدام گرنت در بخش پایانی کتاب خود، فصلی به نام Actions for Impact یا اقدامات موثر دارد که در آن سی نکتهی کلیدی اجرایی را فهرستوار شرح میدهد.
تنوع داستانها و روایتها و نکات ساختارشکنانهای که در کتاب مطرح شده باعث میشود که این قسمت در سایه قرار گیرد. اما به خاطر داشته باشید که نویسنده بیهوده این بخش را در پایان کتاب قرار نداده است.
او از همهی داستانها و روایتها و حرفها استفاده کرده تا در نهایت، قدرت متقاعدسازی و اقناع مخاطب او در آخرین صفحات افزایش یابد و طبیعی است که بخش مهمی از پیام او را باید در این نکات پایانی جستجو کنیم.
نوآفرینی، یک کتاب کاملاً آمریکایی؟
اجازه بدهید یک نکتهی کوتاه هم در نقد کتاب نوآفرینی (از دید مخاطب ایرانی) مطرح کنیم.
یکی از ویژگیهای کتاب نوآفرینی که بسیار جلب توجه میکند، سهم سنگین و جدی مثالهای آمریکایی آن است. اگر این مثالها صرفاً از کسب و کارها باشد، تطبیق دادن آنها با شرایط و دغدغههای خودمان، چندان دشوار نیست و صرفاً به کمی استفاده از آنالوژی نیاز دارد.
اما مسئله اینجاست که مثالهای متعددی از شخصیتهای تاریخی و فرهنگی آمریکا و حتی جنبشهای سیاسی و اجتماعی آمریکایی در کتاب مطرح شده است. نویسنده حتی مثالهای ورزشی هم، به سراغ نمونههایی مثل بیسبال میرود که ما با جزئیات آن، چندان آشنا نیستیم.
به طور کلی میتوان گفت کتاب سرشار از اسامی خاص آمریکایی است و همین مسئله، میتواند جذابیت آن را برای خوانندهی ایرانی – که این شخصیتها و داستانهای مرتبط با آنها را نمیشناسد – کاهش دهد.
اما نکات ارزشمند و کاربردی در کتاب آنقدر زیاد هست که بیارزد وقت بگذارید و پیام اصلی را از مثالها و شواهد ناآشنای آمریکایی جدا کنید (یا اینکه برای تحقیق و مطالعهی بیشتر حواشی وقت بگذارید).
ترجمه کتاب آدام گرنت در فارسی
ترجمههای متعددی از کتاب آدام گرنت در فارسی وجود دارد. ما پاراگرافهای منتخب داخل متن را از ترجمهٔ آقایان رضا رایان راد و محمدعلی شفیعا که #انتشارات آریاناقلم به بازار عرضه کرده نقل کردهایم.
کتاب Originals آدام گرنت از جمله کتابهایی است که دوستان متممی در نظرسنجی سالانه متمم به عنوان یکی از کتابهای پیشنهادی برای مطالعه به سایر دوستانشان معرفی کردهاند.
فهرست کتابهای پیشنهادی متممیها برای مطالعه
از آدام گرنت کتاب دوباره فکر کن نیز در متمم معرفی شده است.
چند تذکر دربارهٔ بخش معرفی کتاب متمم
متمم سایت فروش کتاب نیست. و جز کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی - که خود متمم آن را منتشر کرده - صرفاً به معرفی، بررسی و نقد کتاب میپردازد.
صِرف معرفی کتاب در متمم لزوماً به معنای تأیید محتوای آن کتاب نیست. پس حتماً متن معرفی را کامل بخوانید. ممکن است نقاط ضعف برخی کتابها پررنگتر از نقاط قوتشان باشد. ضمن این که معرفی کتاب در متمم لزوماً به این معنا نیست که آن کتاب جزو منابع تدوین درسها بوده است. جز در مواردی که صریحاً به این نکته اشاره، در باقی موارد صرفاً ممکن است با هدف آشنایی کلی با موضوع یا نویسنده و یا نقد کتاب به آن پرداخته شده باشد.
متمم برای معرفی کتابها هیچ نوع هزینهای دریافت نمیکند و صرفاً اهداف آموزشی خود را مد نظر قرار میدهد.
دستهبندی کتاب های روانشناسی و توسعه فردی
کتابهایی در مورد یادگیری و مدل ذهنی
چند کتاب درباره بهبود مهارت های ارتباطی
مطالب، فایلها و کتابهای مربوط به کتابخوانی
خرید کتاب از کتاب نوشته محمدرضا شعبانعلی
راهنمای خواندن و خریدن کتاب (فایل صوتی)
کتابخوانی | چگونه کتابخوان شویم؟
فهرست کتابهای پیشنهادی برای ترجمه
پاراگراف فارسی | جملات منتخب کتابها
با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) میتوانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درسهای متمم از جمله درسهای زیر دسترسی خواهید داشت:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | هدف گذاری
خودشناسی | شخصیت شناسی | فکر کردن با نوشتن
برای خرید محصولات صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید به شما پیشنهاد میکند:
- دوره آموزش کارآفرینی | راهنمای راه اندازی و مدیریت کسب و کارهای کوچک
- آیا آموزش کارآفرینی مفید است؟ | سهم دانش کارآفرینی در موفقیت کارآفرینان و توسعه کسب و کار
- در مدیریت کسب و کارهای کوچک و متوسط چقدر به منابع آکادمیک اعتماد کنیم؟
- مشاوره کسب و کار | راه اندازی کسب و کار جدید و راهکارهای رشد و توسعه کسب و کار شما
- تعریف کارآفرینی چیست؟ | مروری بر تاریخچه کارآفرینی
- فرایند کارآفرینی | آشنایی با مراحل کارآفرینی
- مهارتهای کارآفرینی چه هستند؟ آیا برای کارآفرینی آماده هستیم؟
- ویژگی های یک کارآفرین | مروری بر ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان
- چرا میخواهید کارآفرین شوید؟ انگیزه شما از کارآفرینی چیست؟
- دو راه متفاوت برای ورود به دنیای کارآفرینی
- تعریف ایده چیست؟ ایده پردازی در کارآفرینی چگونه است؟
- انواع کارآفرینی چیست؟ کدام راه، میتواند برای شما مناسب باشد؟
- کارآفرینی سازمانی چیست و کارآفرین درون سازمانی چه میکند؟
- کارآفرینی دولتی چیست؟ آیا شما یک کارآفرین دولتی هستید؟
- کسب و کار خانوادگی چیست و چه مزایایی دارد؟
- کسب و کار نوپا و کارآفرینی پاره وقت
- میکرو بیزینس | حتی کوچکتر از کسب و کارهای کوچک
- تعریف استارت آپ چیست؟
- انواع استارت آپ | استارت آپها چگونه دسته بندی میشوند؟
- باغ وحش کارآفرینی (غزالها، فیلها، موشها و سایر حیوانات)
- تعریف بنگاه اقتصادی چیست و چرا از واژهی بنگاه استفاده میشود؟
- مزیتهای کسب و کارهای کوچک و نقش آنها در اقتصاد ایران
- کارآفرینی در ایران و علتهای شکست آن | فایل صوتی برای دانلود
- راه اندازی کسب و کار | چه زمانی کسب و کار خود را شروع کنم؟
- راه اندازی کسب و کار | کارآفرینی را تنها آغاز میکنید یا با شریک؟
- راه اندازی کسب و کار | دردسرهای شباهت شرکا و تیم کارآفرین همگن
- راه اندازی کسب و کار | عاقبت شراکت با دوستان و خانواده
- مرکز رشد (انکوباتور) کسب و کار چیست؟
- شتاب دهنده کسب و کار چیست و چه تفاوتی با مرکز رشد دارد؟
- سازمان در مرحله تولد و مفهوم تعهد
- مدیریت ناب | تولید ناب و سایر مفاهیم مرتبط با Lean
- MVP چیست؟ (کمینه محصول پذیرفتنی)
- عمل زدگی: یکی از مشکلات سازمانها در مرحله نوزادی
- نکتهای در مورد سبک زندگی کارآفرینان
- سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه (VC) چیست؟
- شرکت هلدینگ چیست و چه تفاوتی با شرکت های سرمایه گذاری دارد؟
- تهیه طرح توجیهی و انجام مطالعات امکان سنجی
- راهنمای اسلایدسازی و تدوین گزارش توجیهی برای راه اندازی یک کسب و کار
- طرح کسب و کار (طرح تجاری) چیست؟ چگونه بیزینس پلن بنویسیم؟
- یک انتخاب کلیدی در کارآفرینی | ثروت آفرینی بیشتر یا کنترل بیشتر؟
- تئوری نمایندگی | چالشهای جدایی مالکیت و مدیریت
- موفقیت کسب و کارهای کوچک را با چه معیارهایی بسنجیم؟
- نشانه های شکست یک کسب و کار کوچک چیست؟
- عوامل موفقیت استارتاپ ها | یک استارت آپ موفق چه ویژگیهایی دارد؟
- مهمترین دلایل شکست استارتاپ ها
- اشتباهات رایج کارآفرینان در مسائل مالی
- استیو بلنک کیست؟
- اریک ریس کیست؟ (Eric Ries)
- مایکل فریزه | محقق در زمینهی روانشناسی کارآفرینی
- حرفهای جک ما | دربارهی کار، موفقیت و کارآفرینی
- کتاب با چرا شروع کنید | سایمون سینک
- کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم | تینا سیلیگ
- کتاب نوآفرینی (آدام گرنت) | راهنمایی برای پرورش خلاقیت و نوآوری
- کتاب سختی کارهای سخت | دردسرها و چالش های یک مدیرعامل
- کتاب چالشهای کارآفرینی | دوراهیهای پیش روی کارآفرینان
- کتاب دوره عمر سازمان (چرخه عمر سازمان) | آدیزس
- کتاب صفر به یک | پیتر تیل
- کتاب نوپای ناب یا The Lean Startup نوشته اریک ریس
- کتاب تست مامان | چگونه یک ایده را ارزیابی کنیم؟
- گزارشهای مدیریتی | شاخص سهولت انجام کسب و کار در کشورهای مختلف
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : هیوا
کال نوپورت (استاد کامپیوتر MIT و نویسنده کتابهایی مشابه کتابهای آدام گرنت) در کتاب Deep Work با توجه به شناختی که از نزدیک از آدام گرنت داره در مورد نحوه کار و علت بهترهوری بسیار بالای ایشون نسبت به همکارانش صحبت می کنه.
از جمله اینکه چطور کسی که جوان ترین استاد کامل دانشگاه وارتون هست، بیشتر از همکارانش مقاله های علمی در مجلات بسیار معتبر می نویسد، پرفروش ترین کتابها را می نویسد طوری که عکسش روی جلد نیویورک تایمز می رود اما باز هم ادعا می کند که خیلی بیشتر از بقیه کار نمی کند.
جواب اینکه چگونه آدام گرانت اینکار را می کند (همینطور یونگ و ادیسون و ...) هم همان اسم کتاب است: deep work. یعنی کار روی یک فعالیت، بدون وجود عوامل حواس پرتی و وقفه، با حداکثر تمرکز در زمان های نسبتاً طولانی.