معرفی پادکست انگلیسی روانشناسی | مغز پنهان ما | Hidden Brain
تقریباً همهٔ کسانی که به یادگیری زبان انگلیسی علاقه دارند و میخواهند مهارت شنیداری خود را در زبان انگلیسی تقویت کنند، میدانند و قبول دارند که گوش دادن به پادکستهای انگلیسی یکی از روشهای موثر برای در این زمینه است. با این حال، با توجه به تعداد بسیار زیاد پادکستهایی که در دنیا به زبان انگلیسی تولید و منتشر میشوند، تصمیمگیری دربارهٔ این که چه پادکستهایی میتوانند مفید باشند، ساده نیست.
با این فرض ما در متمم مجموعهای از چنین پادکستهایی را در قالب معرفی پادکست انگلیسی فهرست کردهایم. معیار ما در انتخاب پادکست این بوده که محتوای پادکستها تا حد امکان به درسهای متمم (چه در دوره MBA و چه مباحث توسعه فردی) نزدیک باشند. چون با شنیدن این پادکستها هم به یادگیری زبان کمک میشود و هم محتوای آنها میتواند یادآور یا مکمل درسهای متمم باشد.
ضمناً سعی میکنیم هنگام معرفی هر پادکست، به یک نمونه از اپیسودهای آن پادکست هم اشاره کنیم.
پادکست روانشناسی مغز پنهان | در بخش پنهان ذهن ما چه میگذرد؟
بسیاری از پادکستسازان، برای همیشه در فضای محتوای صوتی میمانند و وارد قلمرو نوشتن نمیشوند. عدهای هم، بعد از تولید پادکست، تصمیم میگیرند حرفها و ایدههایشان را به کتاب تبدیل کنند. اما شانکار ودانتام (Shankar Vedantam)، میزبان پادکست Hidden Brain، عکس این مسیر را طی کرده است.
ودانتام که در رشتهٔ مهندسی الکترونیک (هند) و روزنامهنگاری (استنفورد) تحصیل کرده، چند سال در زمینهٔ میانبرهای ذهنی، خطاهای شناختی و تأثیرات ناخودآگاه و ناخواستهٔ شرایط و محیط بر تصمیمها و قضاوتها مطالعه میکرد. همکاری با روزنامههایی مانند واشنگتونپست هم این فرصت و انگیزه را برایش ایجاد کرد که این موضوعات را جدیتر پیگیری کند و دربارهشان بنویسد (کسانی که دن اریلی، دنیل کانمن و کتابهایی مانند تفکر سریع و کند را میشناسند، با فضای چنین بحثهایی آشنا هستند).
ودانتام در سال ۲۰۱۰ کتابی با عنوان Hidden Brain منتشر کرد که عنوان فرعیاش چنین بود (+): «چگونه ذهن ناخودآگاه ما رؤسای جمهور را انتخاب میکند، روی بازارها تأثیر میگذارد، جنگ راه میاندازد و جانمان را نجات میدهد.»
او به خواندن و نوشتن در این زمینه ادامه داد تا در نهایت تصمیم گرفت یک پادکست در زمینهٔ بخش ناخودآگاه ذهن ما و تأثیرپذیری ما از عوامل بیرونی منتشر کند. اولین اپیسود این پادکست – که نامش را از عنوان کتاب ودانتام گرفته بود – در سال ۲۰۱۵ منتشر شد (+) و ودانتام در آن با دنیل پینک گفتگو کرد.
ودانتام بعدها کتاب دیگری هم دربارهٔ همین جنس موضوعات نوشت و این بار عنوان توهمهای مفید (Useful Delusions) را برای آن انتخاب کرد (اساساً دهههای آخر قرن بیستم و اولین دههٔ قرن بیستویکم، دوران رونق این ایده بود که پردازش در ذهن بشر پر از خطا و اشتباه است. بعد از این که این رویکرد با فشار و مقاومت و نقدهای جدی روبهرو شد، فضای غالب در دههٔ دوم و دههٔ سوم این شده که این خطاها هستند، اما مفیدند).
با توجه به همهٔ این توضیحات، بسته به این که بخواهید به کلمات وفادار بمانید یا به مفهوم، میتوانید عنوان پادکست Hidden Brain را به «مغز پنهان» یا «ناخودآگاه ذهن ما» ترجمه کنید.
پادکست Hidden Brain طی این سالها، مسیر رشد را با ثبات طی کرده، از حمایت NPR نیز بهرهمند بوده و هماکنون به یک شخصیت حقوقی مستقل (Hidden Brain Media) تبدیل شده است. این پادکست هم، مثل بسیاری از پادکستهای پرطرفدار، به تدریج قلمرو موضوعات خود را گستردهتر کرده و طی حدود یک دهه که از عمرش گذشته، طیف گستردهای از مباحث روانشناسی و توسعه فردی را پوشش داده و اکنون لابهلای اپیسودها گفتگوهایی با موضوع روانشناسی اجتماعی، متقاعدسازی، خوش بینی، زندگی شاد، مدیریت زمان و حتی علم داده و بیگ دیتا میبینید.
فهرست اپیسودها روی سایت Hidden Brain
صفحهی معرفی پادکستها روی سایت اپل
یک نمونه از اپیسودها | اثر گلوله برفی
همانطور که میدانید ما معمولاً یک اپیسود از پادکستها را انتخاب کرده و به عنوان نمونه معرفی میکنیم. نمونهای که از پادکست Hidden Brain انتخاب کردهایم، اثر گلوله برفی نام دارد. در این اپیسود، شانکار ودانتام با دیمون سنتولا (Damon Centola) استاد جامعهشناسی دانشگاه پنسیلوانیا گفتگو کرده است.
سنتولا دو کتاب مهم تألیف کرده است: کتاب «رفتار چگونه رواج پیدا میکند؟» (How Behavior Spreads) را انتشارات دانشگاه پرینستون به عنوان بخشی از مجموعهٔ جامعهشناسی تحلیلی منتشر کرده و کتاب «تغییر» (Change) را گروه اسپارک از انتشارات لیتل-براون به بازار عرضه کرده است. محتوای دو کتاب بسیار به هم نزدیک است. اما کتاب اول لحن کمی رسمیتری دارد و سهم نظریهپردازی در آن بیشتر است.
ودانتام و سنتولا در این اپیسود دربارهٔ نقش شبکههای ارتباطی در ایجاد تغییرات اجتماعی حرف میزند. لازم به تأکید است که شبکه های ارتباطی مد نظر آنها شامل شبکه های اجتماعی امروزی (مثل توییتر و اینستاگرام) هم میشود، اما به اینها محدود نیست و رابطههای دنیای فیزیکی را هم پوشش میدهد.
گوش دادن به این اپیسود میتواند برای کسانی که به تحلیل شبکه های اجتماعی، بازاریابی ویروسی و نیز دینامیک تغییرات رفتار در جامعه علاقهمند هستند، جذاب و آموزنده باشد.
در ادامه چند نکته از این اپیسود را با هم مرور میکنیم (نقل به مضمون):
مشارکت در بحث
اگر اپیسودی از پادکست مغز پنهان را قبلاً گوش دادهاید (یا بعد از خواندن این درس گوش کردید) و مناسب دانستید دوستان دیگرتان هم از آن مطلع شوند و به آن گوش بدهند، زیر همین درس، آن اپیسود را به همراه یک شرح مختصر به دوستانتان معرفی کنید.
لطفاً توجه کنید که ما در متمم، تعداد و ترتیب درسها و اولویت بهروزرسانی آنها را بر اساس تعداد دوستان علاقهمند به هر درس، انتخاب و طراحی میکنیم.
بنابراین لطفاً اگر به این درس (یا هر درس دیگری در متمم) علاقهمند هستید، حتماً زیر درس کنار عبارت «این درس در حوزهٔ علاقهٔ من قرار دارد» علامت بگذارید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری آموزش زبان انگلیسی به شما پیشنهاد میکند:
- امکانات و فرصتهای متمم برای آموزش زبان انگلیسی
- دانلود دیکشنری اندروید انگلیسی به انگلیسی (آفلاین)
- یادگیری تلفظ کلمات در زبان انگلیسی و سایر زبانها
- فهرست بهترین دیکشنری های آنلاین انگلیسی به انگلیسی
- یادگیری زبان انگلیسی به روش جان برین
- شمارش کلمات در متن انگلیسی
- اتیمولوژی چیست؟ | اهمیت آشنایی با ریشه کلمات برای یادگیری زبان انگلیسی
- کالوکیشن چیست؟
- چرا باید کالوکیشن را در یادگیری زبان جدی بگیریم؟
- پیشنهادها و تکنیکهایی برای یادگیری کالوکیشن ها در زبان انگلیسی
- فلش کارت برای یادگیری زبان | معرفی یک اپلیکیشن
- کتاب فرهنگ علوم انسانی آشوری | واژه نامه انگلیسی به فارسی
- نکاتی درباره یادگیری زبان دوم (SLA)
- معرفی پادکست انگلیسی | بهترین پادکست های توسعه فردی
- معرفی پادکست | آیدیاکست – پادکستی درباره مدیریت و کسب و کار
- معرفی پادکست انگلیسی روانشناسی | مغز پنهان ما | Hidden Brain
- معرفی پادکست بزرگ کردن کسب و کار (رید هافمن)
- پادکست اقتصادی سیاره پول
- معرفی پادکست کارآفرینی و رهبری سازمانی
- معرفی پادکست سرمایه گذاری و مدیریت مالی | حرفهایهای کسب و کار
- معرفی پادکست داستان جنگ و رقابت میان کسب و کارها
- معرفی پادکست پروژه دانش | شین پریش
- معرفی پادکست Outside In | مشتری مداری در کسب و کارها
- معرفی پادکست آنچه در ذهن میگذرد | پادکست روانشناسی
- پادکست Sway | مصاحبه با بیل گیتس و دیگران
- پادکست ۹۹٪ ناپیدا | یک پادکست درباره طراحی | رومن مارس
- پادکست خلاصه کتاب | معرفی پادکست انگلیسی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
۱۱ نظر برای معرفی پادکست انگلیسی روانشناسی | مغز پنهان ما | Hidden Brain