داستان کسب و کار: مرسدس بنز AMG
آوفرشت و ملچر، دو مهندس علاقمند به خودروهای اسپرت در شرکت دایملر بنز بودند. آن زمان شرکت دایملر، برای تولید خودروهای اسپرت هم، وقت و انرژی زیادی صرف میکرد.
در اوایل دهه شصت آنها مشغول کار کردن روی موتور ۳۰۰SE برای مسابقات بودند. آوفرشت، مهندس مسئول دینامومترهایی بود که گشتاور و توان و مشخصات موتور را اندازهگیری و تنظیم میکردند. ملچر هم به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده بود و جذب شرکت بنز شده بود. او در زمینه طراحی موتور درس خوانده بود.
کار خودروهای اسپرت برای آنها بسیار جذاب بود و شاید کمتر کسی این شانس را داشته باشد که دقیقاً در همان زمینهای که عاشقانه دوستش دارد فعالیت کند.
(تصویر مربوط به مرسدس بنز ۱۹۰SLR در سال ۱۹۵۵ است)
کار آنها در نوع خود بینظیر بود. در سال ۱۹۶۵ در مسابقات اتومبیلرانی، ماشین مرسدس بنز ۳۰۰SE آنها که رانندگیاش را مانفرد شیک بر عهده داشت، پیشتاز مسابقات بود و ده مرتبه خط پایان مسیر را جلوتر از همهی ماشینها طی کرد. ماشین شماره ۶۰۷ خاطره انگیزترین ماشین رقابتهای آن سالها بود.
اما این شادیها چندان دیرپا نبود. شرکت تصمیم گرفت فعالیتهایش را در حوزه ماشینهای اسپرت متوقف کند.
آوفرشت و ملچر، آنقدر عاشق کارشان بودند که در اوقات فراغت خودشان هم، به دارندگان ماشینهای ۳۰۰SE خدمات تیونینگ و تنظیم موتور ارائه میدادند. آنها در آن زمان، با تغییر سیستم پاشش سوخت، قدرت موتور بنز را برای مالکانشان افزایش میدادند تا لذت بیشتری را در رانندگی تجربه کنند. آوفرشت و ملچر همیشه به همه توضیح میدادند که عاشق مسابقات اتوموبیلرانی هستند و این کار برای آنها بیش از هر چیز، یک تفریح دوست داشتنی است.
این فعالیتها هر شب تا دیرهنگام و تمام آخر هفتهها انجام میشد. آنها تقریباً هیچ فرصتی برای کار دیگری نداشتند. تنظیم و تیونینگ موتورها را در گاراژی که در خانهی آوفرشت بود انجام میدادند. این خانه در گروس آشپاخ قرار داشت.
در سال ۱۹۶۷، آوفرشت و ملچر عملاً وادار به ترک شغل خود شدند. البته کسی آنها را رسماً اخراج نکرد. اما تنها کاری که دوست داشتند و در آن متخصص بودند از فهرست فعالیتهای بنز، حذف شد! آنها تصمیم گرفتند همان فعالیت سابق را ادامه دهند و برای کارگاه خود یک اسم بگذارند: AMG
A حرف اول آوفرشت بود و M حرف اول ملچر و G هم حرف اول گروس اشپاخ محل کارگاهشان (و البته محل تولد آوفرشت). آنها همچنان بنزهای کار تیونینگ و تنظیم و تقویت موتور خودروهای ۳۰۰SEL را انجام میدادند و از این به بعد، نام AMG به تدریج روی خودروها دیده میشد.
در همان سالها، ۳۰۰SEL 6.3 تولید شد و موتور شش لیتری آن، آوفرشت و ملچر را ترغیب کرد که به سراغ آن بروند. شاید نقطهی اوج عجیب AMG اینجا بود. چون این خودرو پس از تغییراتی که آنها در این ماشین ایجاد کردند (و حالا یک موتور ۶۹۰۰ سی سی بود) سریعترین خودرو سدان جهان شد!
به تدریج، علاوه بر تقویت موتور، تغییر ظاهری و زیباتر کردن خودروهای مرسدس بنز هم در کنار خدمات آنها قرار گرفت. لوگوی AMG از جنس کروم به پشت ماشینهای مرسدس بنز اضافه میشد. شباهت موتورهای AMG به موتورهای اصلی بنز، به تدریج کمتر میشد. حالا AMG معتقد بود که در شاسی هم میتواند بهبودهایی را ایجاد کند. در مورد رینگ هم، سلیقهای متفاوت از بنز به کار گرفته شد. گیربکسهای اتوماتیک، به سیستم انتخاب دستی دنده مجهز شدند. چیزی که روی گیربکسهای اصلی بنز در آن زمان امکانپذیر نبود.
AMG به تدریج علاوه بر لوگوی خود که روی ماشینها نصب میکرد، به این باور رسیده بود که ماشینها در حدی متفاوت شدهاند که مدل اصلی آنها که توسط بنز اعلام میشود چندان قابل استفاده نیست!
نام مدلهای بنز از پشت ماشینها حذف میشد و نامهای تعیین شده توسط AMG اضافه میشد. آن زمان بنز از نامگذاری سه رقمی استفاده میکرد و AMG تصمیم گرفت از اعداد دو رقمی استفاده کند. C32 AMG یکی از اولین نمونههای نامگذاری بود.
حدود سال ۱۹۹۰ بود که مرسدس بنز احساس کرد که نمیتوان به سادگی از AMG صرف نظر کرد. شرکتی که یک رقم از مدل اعلام شده توسط بنز کم میکرد اما رقم قابل توجهی به قیمت این خودرو لوکس جهان، میافزود! حالا دارندگان خودروهای AMG با غرور اعلام میکردند که خودروی آنها، بنز اوریجینال نیست و حتی اصرار داشتند ثابت کنند که بخشهای مختلف، کاملاً طراحی AMG است و با بنز فرق دارد!
AMG هم خود را بزرگتر میدید و دوست داشت که محصولاتش در فروشگاههای رسمی مرسدس بنز فروخته شوند. این توافق در همان سال امضا شد. بیست و سه سال پس از ترک شرکت و تعطیل شدن زمینهی فعالیتشان، حالا میتوانستند محصولات خود را در کنار محصولات کارفرمای قدیمی ببینند!
در سال ۱۹۹۹ شرکت دایملر پیشنهاد خرید ۵۱ درصد از سهام AMG را مطرح کرد. دو طرف از چنین کاری خوشحال بودند. بنز میتوانست ادعا کند شرکتی که مدل خودروهای بنز را از پشت آنها حذف میکند و لوگوی خودش را جایگزین میکند، غریبه نیست و AMG هم فرصت داشت از همان ابتدا در طراحی و تولید محصولات اعمال نظر کند و دست بازتری در طراحی خودروها داشته باشد.
حالا (۲۰۰۳) موتور دوازده سیلندر بنز تقویت شده توسط AMG حدود ۶۱۲ اسب بخار قدرت داشت و پشت آن لوگوی SL65 AMG نصب شده بود. به تدریج جذابیت AMG در آسیا، کشورهای عربی و خاورمیانه هم افزایش یافت.
در سال ۲۰۰۵، بنز تمام سهم شرکت AMG را خرید و حالا این شرکت دوباره بخشی از شرکت مادر بود. کارکنانی که وادار به ترک شرکت خود شده بودند، این بار به صورت یک سازمان بزرگ و قدرتمند و مستقل، به جایگاه نخست خود بازگشتند. در سال ۲۰۰۶ ماشینهای جدیدی توسط AMG عرضه شد که به موتور AMG مجهز بودند!
امروز شرکت بنز فیلمها و کلیپهای مختلفی را درباره AMG منتشر میکند. این شرکت را با غرور به عنوان یکی از قدرتمندترین شرکتهای تولید و تیونینگ خودرو در جهان معرفی میکند. اما همیشه ماجرا به شکلی روایت میشود که ماجرای نخستین روزهای جداشدن این فرزند از مادرش تا حدی که امکانپذیر است پررنگ نباشد…
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری داستان کسب و کار به شما پیشنهاد میکند:
- داستان کسب و کار | داستان برندها و مدیران مطرح جهان
- نکاتی در بررسی مطالعههای موردی
- نگاهی به تاریخچه ژیلت و بیک
- داستان کسب و کار – سواروفسکی و تغییر صنعت
- ارتقای کارکنان بر اساس «توانمندی» یا «زیبایی؟»
- داستان کسب و کار – چالش استراتژیک در تاریخچه IBM
- تاریخچه نوتلا و مالیات نوتلا (داستان کسب و کار)
- داستان کسب و کار: امریکن اکسپرس، درسهاییبرایما
- برند مون بلان -داستان کسب و کار
- داستان کسب و کار: ۳M و ادعای انکارناپذیر یک قرن نوآوری
- داستان کسب و کار: مرسدس بنز AMG
- پاول دوروف و نرم افزار پیام رسان تلگرام
- تاریخچه برند لویی ویتون و استراتژی قیمت گذاری محصولات لوکس
- کارلوس گوسن – مدیر تحول آفرین صنعت خودرو
- رنو نیسان – یک ازدواج بین دو تولیدکننده
- کداک اکترا – یک بازگشت نامناسب و مثالی مناسب از استراتژی ساندویچ
- فاکس کان – شرکتی که از IBM و Google و Microsoft بزرگتر است
- بوئینگ ۷۳۷ مکس | تغییر تدریجی را تا کجا باید ادامه داد؟
- گوپرو GoPro | داستان اوج و فرود کسب و کار دوربینهای اکشن
- PatientsLikeMe | شبکه اجتماعی تخصصی بیماران
- کفش تامز | آیا این سبک کارآفرینی اجتماعی را میپسندید؟
- کتاب پیکان سرنوشت ما | خاطرات احمد خیامی به کوشش مهدی خیامی
- کتاب از نو (Hit Refresh) | ساتیا نادلا
- صفحه کلید QWERTY | درباره تاریخچه چیدمان صفحه کلید چه میدانیم؟
- توقف تولید گوشی موبایل ال جی | وقتی نوآوری به تنهایی کافی نیست
- بازی تتریس | وقتی یک دولت بزرگ درگیر یک بازی کوچک میشود
- شرکت نورالینک | ایده ایلان ماسک برای اتصال الکتریکی مغز و کامپیوتر
- Clearview AI | آیا با اینکه هوش مصنوعی تصویر شما را تشخیص دهد موافقید؟
- کتاب خون نحس | الیزابت هولمز و ظهور و سقوط ترانوس
- داستان +CNN | شکست استارتاپ یک ماهه!
- شرکت پالانتیر (Palantir) | داده کاوی در مقیاس بزرگ برای پرسشهای خاص
- لیسترین | چرا این دهان شویه طعم بد دارد؟
- داستان تویوتا | چگونه شرکت تویوتا گرفتار بحران شد؟
- یک استارت آپ جدید در زمینه مد و لباس
- طرح پانزی چیست؟ | چارلز پانزی چگونه به نماد این نوع کلاهبرداری تبدیل شد؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : مسعود عبد
همه ی موفقیت های بزرگ ازیک اشتیاق سوزان بوجود میان .اشتیاقی که سرانجام به موفقیت و ثروت میرسه مثل داستان این دو مهندس.
تاریخ ثابت کرده کسانی که عاشقانه کار و شغلشون را دوست داشتن سهمی بزرگ در بهتر کردن دنیا برای زیستن داشتن.
به امید روزی که همه به شغل مورد علاقشون مشغول باشند.