Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


کفش تامز | آیا این سبک کارآفرینی اجتماعی را می‌پسندید؟


کفش تامز

این بار در مجموعه‌ی #داستان کسب و کار می‌خواهیم به سراغ برند تامز (TOMS) برویم. برندی که افراد بسیاری آن را مصداق کارآفرینی اجتماعی می‌دانند.

تامز کار تجاری را با کار خیریه ترکیب کرده است. این ترکیب از یک سو باعث شده که افراد بسیاری، TOMS را تحسین کنند و حتی حاضر باشند به رایگان برای این برند کار کنند. اما از سوی دیگر، عده‌ای این نوع فعالیت را مصداق سوء‌استفاده از عواطف و احساسات مردم می‌دانند و منتقد چنین شیوه‌هایی هستند.

شاید داستان تامز در ظاهر داستان یک برند آمریکایی باشد. اما دغدغه‌ای که در تامز شکل گرفته و تحسین‌ها و نقدهایی که درباره‌ی تامز مطرح می‌شود، می‌تواند به بسیاری از کسب و کارهای ایرانی هم تعمیم پیدا کند.

با این مقدمه به سراغ داستان TOMS می‌رویم و امیدواریم در لابه‌لای این روایت، کمی تأمل کنید و بیندیشید و ببینید موضع شما در برابر چنین کسب و کارهایی چیست.

جدا از لینک‌هایی که در داخل متن به آن‌ها ارجاع داده می‌شود، کتاب Start Something That Matters هم از منابع تدوین این درس بوده است.

بلیک مایکوسکی | بنیان‌گذار برند تامز

بلیک مایکوسکی (Blake Mycoskie) را می‌توان یک کارآفرین سریالی دانست. از همان‌هایی که کسب‌و‌کارهای متعددی را راه‌اندازی می‌کنند و هر بار، با فروش و واگذاری سهام خود، به سراغ یک کسب‌و‌کار تازه می‌روند.

او متولد ۱۹۷۶ است و اولین کسب‌و‌کارش، راه‌اندازی یک سرویس خشک‌شویی برای دانشجویان بوده است. این کسب‌و‌کار EZ Laundry نام داشت و مایکوسکی بعداً آن را به شریکش فروخت.

ماجرای کسب‌و‌کارهای متعدد مایکوسکی ادامه پیدا کرد و او از یک کار به سراغ کار دیگر می‌رفت. داستان هر یک از این کسب‌و‌کارها، اگر چه خواندنی و آموزنده است، اما خارج از حوزه‌ی این درس قرار می‌گیرد.

موضوع درس ما، کسب و کاری است که مسیر زندگی مایکوسکی را برای همیشه تغییر داد و او را وارد قلمروِ تازه‌ای در کارآفرینی کرد.

بلیک مایکوسکی - کفش تامز

ماجرا از جایی آغاز می‌شود که مایکوسکی در سال ۲۰۰۶ (بیست و نُه سالگی) تصمیم می‌گیرد مدتی به خودش استراحت بدهد و به یک سفر تفریحی برود. او کشور آرژانتین را به عنوان مقصد این سفر انتخاب می‌کند.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.
      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    رضا کشمیر ، پروین طالبی زاده ، یاسین اسفندیار ، فرهاد جهانگیری ، محمد میلادی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری داستان کسب و کار به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه داستان کسب و کار
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۲۵ نظر برای کفش تامز | آیا این سبک کارآفرینی اجتماعی را می‌پسندید؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : دانشجوی همیشگی مدیریت

    یک برهه‌ای در سیستم مالی و اجرایی بانک گرامین بسیار مطالعه می‌کردم که به بانک فقرا مشهور است.

    تحلیل من از ترکیب این دو رویکرد این هست که باید کار انتفاعی و کار خیر به گونه‌ای ترکیب شود که احساسات مشتری را در مسیر گداپروری مورد تحریک قرار ندهد؛ بلکه استراتژی نهایی ترکیب این دو رویکرد، به گونه‌ای باشد که فقر کمرنگ‌تر و ریشه‌کن‌تر شود.

    خود من کسب و کاری در خصوص ترکیب این دو رویکرد ندارم؛ اما تجربه‌ای دارم که با دوستان به اشتراک می‌گذارم:

    ماه رمضان امسال شب های قدر(1399) سه شب نذری دادیم و غذا توزیع نمودیم. شب آخر حدود 900هزار تومان در حساب ماند.

    ترجیح دادیم به جای غذا، تغییر رویکردی داشته باشیم و یک قابلمه بزرگ برای درست کردن رب خانگی برای زوجی نیازمند که قبلاً معرفی کرده بودند، تهیه کنیم.

    امروز بسیار خرسندم که اعلام کنم این زوج با همان قابلمه بزرگ، کسب وکاری برای درآمدزایی راه انداختند و رب گوجه خانگی باکیفیت تولید می کنند و به مشتریان محلی می‌فروشند.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .