Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


ویدئو مارکتینگ چیست؟ اهمیت، مزایا و نکاتی درباره ویدئو مارکتینگ


ویدئو مارکتینگ

کسی که در زمینه‌ی دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا فعالیت می‌کند دیر یا زود به این سوال می‌رسد که آیا باید از محتوای ویدئویی هم در فعالیت‌های بازاریابی خود استفاده کنم؟ و اگر قرار است چنین کاری انجام شود، چه سهمی از محتوای خود را به ویدئو اختصاص دهم؟

از همین‌ نقطه، بحث ویدئو مارکتینگ آغاز می‌شود و جایگاه، مزایا، دردسرها و تأثیر ویدئو مارکتینگ مورد توجه قرار می‌گیرد.

دنیای ویدئو مارکتینگ دنیایی بزرگ و گسترده است و تنوع سلیقه‌ی فراوانی هم در آن وجود دارد. کافی است به این فکر کنید که تولید و انتشار یک ویدئوی سی ثانیه‌ای در اینستاگرام با هدف فروش یک کیک و انتشار یک ویدئوی نود دقیقه‌ای در آپارات برای برندسازی شخصی، هر دو زیرمجموعه‌ی ویدئو مارکتینگ محسوب می‌شوند.

این تنوع گسترده باعث می‌شود که نتوانیم به سادگی حکم‌های کلی درباره‌ی میزان اهمیت ویدئو مارکتینگ و جایگاه آن صادر کنیم.

اما با این حال، در این درس می‌کوشیم به برخی از جنبه‌های ویدئو مارکتینگ بپردازیم و توضیح دهیم که ویدئو مارکتینگ در استراتژی محتوا چه جایگاهی پیدا می‌کند.

ویدئو مارکتینگ چیست؟

ما در این درس، هر نوع استفاده از ویدئو با هدف معرفی، ترویج، فروش یا برندسازی را ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی می‌نامیم. ویدئو مارکتینگ می‌تواند برای یک ایده، کالا، خدمت، شخص، شهر و … مورد استفاده قرار گیرد.

چون موضوع بحث ما دیجیتال مارکتینگ است، فرض ما بر این است که این ویدئو‌ها قرار است در سایت و وبلاگ یا شبکه ‌های اجتماعی یا سایر پلتفرمهای اجتماعی (مثلاً‌ نرم‌افزارهای پیام‌رسان) منتشر شوند یا از طریق ایمیل مارکتینگ به دست مخاطبان برسند.

اهمیت ویدئو مارکتینگ

معمولاً برای اثبات اهمیت ویدئو مارکتینگ به این نکته اشاره می‌کنند که سایتی مثل یوتیوب حدود دو میلیارد کاربر دارد (+). در کشور خودمان هم، بر اساس رتبه‌بندی الکسا سایت آپارات یکی از سه سایت برتر ایران محسوب می‌شود.

این رتبه‌بندی‌ها و این حجم از کاربران نشان می‌دهد که افراد بسیاری در دنیا به محتوای ویدئویی علاقه‌مند هستند و برای مشاهده‌ی ویدئو وقت می‌گذارند.

با این فرض، بسیار منطقی است که محتوای ویدئویی به عنوان یکی از گزینه‌ها در تولید محتوا مورد توجه قرار گیرد.

هدف شما از ویدئو مارکتینگ چیست؟

در ویدئو مارکتینگ هم مانند همه‌ی انواع بازاریابی محتوا لازم است ابتدا هدف خود را مشخص کنید. این انتخاب هدف، روی محتوای ویدئو، مدت زمان ویدئو و پلتفرم‌هایی که ویدئو را در آن‌ها منتشر خواهید کرد تأثیر می‌گذارد.

یکی از رایج‌ترین هدف‌های ویدئو مارکتینگ، افزایش آگاهی از برند است. به این معنا که شما انتظار ندارید ویدئوی شما بلافاصله به فروش یا اقدام خاصی منتهی شود. همین‌که مخاطب با برند شما آشنا شود و در جاهای دیگری که برند را می‌بیند، آن را بشناسد از نظر شما کافی است.

اما ویدئو مارکتینگ می‌تواند با هدف افزایش فروش هم انجام شود. این یکی از رایج‌ترین انواع ویدئو مارکتینگ است که در آن، مستقیم به سراغ معرفی محصول و ویژگی‌های آن می‌روید (مدل FAB در فروش می‌تواند در این‌جا مفید باشد).

کاربرد دیگر ویدئو مارکتینگ می‌تواند کمک به سئو باشد. به این معنا که ویدئو را در وب‌سایت خود قرار می‌دهید و انتظار دارید که به کمک این ویدئو، رتبه‌ی شما در صفحه‌ی نتایج موتورهای جستجو بهبود پیدا کند. این کار معمولاً در صفحات فرود یا سایر صفحه‌های کلیدی وب‌سایت انجام می‌شود.

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

مجموعه درس‌های تولید محتوا، استراتژی محتوا و دیجیتال مارکتینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده‌اند.

  تعداد درس‌ها: ۸۵ عدد

  دانشجویان این درس: ۹۲۳۳ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۷۴۵۹ مورد

هم‌چنین با فعال کردن اشتراک ویژه به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص اعضای ویژهٔ متمم

البته بررسی‌های آماری ما نشان داده که علاقه‌مندان به درس‌های استراتژی محتوا و تولید محتوا، از میان مجموعه درس‌های متمم به مطالعه‌ی درس‌های زیر بیشتر علاقه‌مند بوده‌اند:

  دیجیتال مارکتینگ  |   بازاریابی محتوا  |  سئو

  سواد دیجیتال  |  شبکه های اجتماعی  |  تسلط کلامی

  گیمیفیکیشن  |  ایمیل مارکتینگ  |  اسلایدسازی

  جستجو با گوگل  |  مدل کسب و کار

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم درس‌های مدیریت و کسب و کار)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

مشارکت در بحث

در صورتی که در زمینه‌ی ویدئو مارکتینگ تجربه داشته‌اید و نکات تکمیلی دیگری به ذهن‌تان می‌رسد،‌ خوشحال می‌شویم که دانش و تجربه‌ی خود را با دوستان خود در میان بگذارید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تولید محتوا به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تولید محتوا

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۷ نظر برای ویدئو مارکتینگ چیست؟ اهمیت، مزایا و نکاتی درباره ویدئو مارکتینگ

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : شایان پسران

    سلام

    ضمن تشکر از مقاله و آمارو ارقام

    چند توصیه برای ویدیومارکتینگ در اینستاگرام دارم که خودم با این تست این روش‌ها، Engagement و Reach را به سه برابر رساندم:

    ویدیو Real که انسان پشتش باشه، بهتر از انیمیشن، آواتار و ... هست. مخاطبمونم باید تو(کاربر اینستاگرام باشه). لحن خودمانی بهتر از لحن رسمی هست.
    پست‌های انگیزشی(از جمله ویدیو) اگر از خودتون باشه موثر هست ولی از خارجی‌ها، اثربخشی فوق‌العاده‌ای نداره.
    کاور فوتو برای اینستاگرام خیلی مهم هست. یعنی شخص وارد پروفایل اینستاگرام شما میشه باید در قالب یک عکس و متنی که روی عکس هست، داستان ویدیو را بفهمه(مثال: صفحه آقای حاجی محمدی در اینستاگرام)
    از زیرنویس استفاده کنید! بی نهایت در نگهداشت مخاطب برای دیدن ویدیو تا آخر موثر هست.
    نه اسلایدی نه igtv، فقط 1 دقیقه‌ای. اگر طولانیه، سریالیش کنید.
    اکشن(action) از آدما در ویدیو (ودر کپشن) طلب کنید. نظرتونو در مورد ... بفرمایید.
    از مینیمم افکت استفاده کنید. یادتون باشه نصرت (سرآشپز معروف) ویدیوهاش فاقد افکت هست.
    آخر ویدیو یا در استوری پشت صحنشو بزارید، برای مخاطب جذابیت بیشتر میشه.
    سخت و زمانبر هست. اما 5 6 ساعت قبل از انتشار ویدیو، در استوری بگید که قرار هست ساعت ... پستی با موضوع ... میخوایم بریم. و ثانیه شمار بزارید تا افراد reminder روشن کنند. اگر هم تعداد کمی از افراد ریماندرو روشن کردند تعجب نکنید. طبیعیه :)

    10. یادتون باشه قبل و بعد پست شما، احتمالا پستای خنده دار بقیه صفحات هستو آدما برای تفریحو خوش گذرانی به اینستاگرام آمدند، نه پژوهشو یادگیری علمی. پس ساده و راحت باشید و ترجیحا سرگرم کننده

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .