Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


درس گرفتن از شکست برای موفقیت | چیپ هیث


دیدگاه چیپ هیث درباره این‌که چگونه از شکست برای موفقیت درس بگیریم

ما در پیام اختصاصی متمم، هر روز جمله‌ی کوتاهی را برای شما نمایش می‌دهیم.

پیوسته هم بر این نکته تأکید می‌کنیم که جمله‌های کوتاه را معمولاً نمی‌توان به عنوان توصیه‌ای قطعی یا گزاره‌ای مبتنی بر روش علمی یا حتی یک موضع‌گیری مشخص در نظر گرفت.

این نوع جمله‌ها، صرفاً تلنگری برای اندیشیدن، برای ساماندهی بهتر به دانسته‌ها و خاطرات، و گاه خلاصه کردن برخی مفاهیم و تجربه‌های ارزشمند هستند.

با توجه به اینکه در پیام اختصاصی امکان بحث و گفتگو وجود ندارد، مجموعه‌ای تحت عنوان دعوت به گفتگو را برای بحث، گفتگو، تمرین نوشتن و تبادل نظر میان دوستان عزیز متممی در نظر گرفته‌ایم.

این بار جمله‌ای از چیپ هیث (Chip Heath) را برای بحث و گفتگو انتخاب کرده‌ایم.

چیپ هیث در دانشگاه استنفورد، تدریس مباحث مرتبط با رفتار سازمانی و مذاکره را بر عهده دارد.

او به همراه برادرش (دن هیث) در زمینه‌ی علوم رفتاری کتابهای پرفروش و آموزنده‌ای هم نوشته و ما نیز در متمم، کتاب کلید را بزن (Switch) او و برادرش را در فهرست کتابهای مدیریتی معرفی کرده‌ایم.

اما این بار جمله‌ای از او را انتخاب کرده‌ایم که می‌تواند فراتر از بحث رفتار و علوم رفتاری، مورد توجه قرار بگیرد:

درس گرفتن از شکست به شرط آن‌که زودهنگام باشد

در ساده‌ترین شکل خوانش این جمله، می‌توان آن را یک جمله‌ی انگیزشی دانست که می‌کوشد طعم تلخ شکست را در کام ما شیرین کند.

اما می‌توانیم با دقت و وسواس بیشتری هم به گزاره‌‌ای که چیپ هیث مطرح می‌کند بپردازیم.

چیپ هیث بر شکست زودهنگام تأکید دارد. بنابراین، همه‌ی شکست‌ها را مثل هم در نظر نمی‌گیرد و ترجیح می‌دهد درس گرفتن از شکست زودهنگام را به عنوان مصداق سرمایه گذاری برای موفقیت در نظر بگیرد.

در این‌جا بسته به این‌که چقدر به تفکر طراحی علاقه‌ داشته باشید، این جمله را باز هم می‌توانید به دو شکل مختلف بخوانید و تفسیر کنید.

شکل ساده‌تر خواندن این جمله آن است که بگوییم شکست خوب است؛ درس گرفتن از شکست هم خوب است؛ اما باید مراقب باشیم که آن‌قدر دیر شکست نخوریم که همه‌چیزمان بر باد رفته باشد.

اما شکل دیگر این جمله، مفهومی است که علاقه‌مندان به تفکر طراحی مد نظر قرار می‌دهند (در معرفی کتاب زندگی خود را طراحی کنید، به کاربرد تفکر طراحی در زندگی اشاره کرده‌ایم).

کسانی که از تفکر طراحی برای حل مسئله‌های کار و زندگی استفاده می‌کنند، در شرایطی که ابهام بالاست یا مسئله بسیار پیچیده است، به جای این‌که وقت بسیاری را برای پیدا کردن پاسخ نهایی صرف کنند، به سراغ یک پاسخ اولیه می‌روند.

آن‌ها انتظار ندارند که این پاسخ حتماً موفقیت‌آمیز باشد؛ بلکه کاملاً می‌پذیرند که ممکن است بسیار سریع شکست بخورند. اما از این شکست به عنوان یک راهنما برای اصلاح پاسخ خود استفاده می‌کنند و دوباره به آزمودن پاسخ جدید می‌پردازند.

شعار این افراد، Fail often, fail fast است: زیاد شکست بخور؛ اما به شرط آن‌که سریع شکست بخوری (و بیش از حد در پاسخ خود غرق و گرفتار نشوی).

بعد از این توضیحات و تفسیر‌هایی که از جمله‌ی چیپ هیث ارائه دادیم، و با توجه به این‌که بی‌تردید تفسیر‌های دیگری هم می‌تواند به بهانه‌ی این جمله مطرح شود، واضح است که نه ما و نه شما انتظار نداریم به سادگی بشود کنار این جمله، علامت  یا  را به نشانه‌ی تأیید یا رد گذاشت.

اما بحث‌های فراوانی را می‌توان در حاشیه‌ی آن مطرح کرد:

  • آیا واقعاً می‌توان شکست‌ها را به شکست خوب و شکست بد تقسیم کرد؟
  • آیا بهترین شیوه‌ی تقسیم‌بندی، این است که زود شکست خورده‌ایم یا دیر؟
  • آیا واقعاً درس گرفتن از شکست، مصداق‌های فراوان دارد، یا این‌که جنبه‌ی شعاری آن پررنگ‌تر است؟
  • چقدر در حل مسئله‌های کار و زندگی، به سراغ چنین دیدگاهی رفته‌اید؟ چه تجربه‌هایی، مثبت یا منفی، از این نوع نگرش دارید؟

پیشنهاد عضویت در متمم

شما با عضویت ویژه در متمم، می‌توانید به درس‌ها و آموزش‌های بسیاری از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:

  فهرست درس‌های متمم

موضوعات زیر، برخی از درس‌هایی هستند که در متمم آموزش داده می‌شوند:

  دوره MBA (یادگیری منظم درس‌ها)

  استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی

  فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی |تسلط کلامی

  توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی

  کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما

  عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی

  مدیریت بازاریابی | دیجیتال مارکتینگ | سئو | ایمیل مارکتینگ

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مهارت حل مسئله به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مهارت حل مسئله

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۳۳ نظر برای درس گرفتن از شکست برای موفقیت | چیپ هیث

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سارا حق بین

    سلام به دوستان

    من با شکست زودهنگام و سریع خیلی موافق ترم به شرطی که 1- موجب سرخوردگی و ناامیدی و کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس نشه و 2- به شرطی که به قول بیل گیتس که می گه "مهم تر از شکست درس گرفتن از شکست هست." بتونیم ازش درسهای بزرگ و مفیدی بگیریم.

    به هر حال از نظر من در شکست زودهنگام هزینه ها و منابع کمتر و قابل جبران تری از دست می ره. یکی از دوستانم که در آستانه ورود به زندگی مشترک (تقریباً 3 روز قبل از مراسم عروسی) شکست خورد و رابطه به جدایی ختم شد، هر وقت دچار یأس میشه بهش میگم تو خیلی عاقل بودی که قبل از شروع رسمی زندگی مشترک و فرزنددار شدن و خیلی مسائل دیگه متوجه مشکلات و ناهمخوانی هاتون شدی و مسئله را با خسارت های مادی و معنوی کمتری به اتمام رساندی و حداقل تجربه ای که بدست آوردی تغییر نگرشت به مسائل خانوادگی و عاطفی هست.

    خیلی اوقات ما در روند یک موضوع متوجه کاستی ها و نقص ها هستیم اما همچنان به ادامه مسیر اشتباه اصرار داریم تا شکست نهایی، روشی که جنرال موتورز و نوکیا در پیش گرفتند و زیان بزرگی را متحمل شدند. البته متأسفانه چون به نظرم در فرهنگ ما "شکست" بار منفی زیادی داره و فرد شکست خورده را فردی ناتوان و عاجز از حل مسائلش می دونیم، اغلب ما به زندگی در حاشیه امن تمایل بیشتری داریم. در حالیکه بزرگترین افراد و بزرگترین کسب و کارها حتی آمازون هم شکست رو تجربه کردند و ابایی از آن نداشتند.

    از نظر من شکست های کوچک و سریع باعث میشه افق دیدمان وسیعتر بشه و مهارت حل مسئله امون غنی تر و در نتیجه نتایج بزرگ تر و متفاوت تری را بدست بیاوریم و راه درستمون را به موقع پیدا کنیم.

    این دو نقل قول را هم در مقاله های انگیزشی - اقتصادی خونده بودم که به اشتراک می گذارم:

    ریچارد برانسون کارآفرین و بنیان گزار شرکت های ویرجین می گوید:

    "شما با دنبال کردن قواعد و قوانین راه رفتن را یاد نگرفته اید؛ بلکه سعی کردید و شکست خوردید و آنقدر تلاش کردید تا راه رفتن را یاد گرفتید."

    رابرت کیوساکی هم در کتاب پدر پولدار، پدر فقیر می گوید:

    " وقتی بعد از یک سال که در بخش فروش شرکت زیراکس هیچ فروش موفقی نداشتن نزد پدرم که ثروتمند بود رفتم که باهاش مشورت کنم و راهنماییم کنه؛ او به من گفت: " سریع تر شکست بخور. هر چقدر سریع تر شکست بخوری، راه های موفقیت را سریع تر پیدا می کنی."

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .