برون سپاری چیست؟ | مزایا و معایب و مشکلات برون سپاری
- مطالعهٔ درس خریدن یا ساختن (حتماً ابتدا آن را بخوانید)
- بتوانند برونسپاری را تعریف کرده و برای برونسپاری فعالیتها در کسب و کارها مثال بزنند.
- بتوانند برخی از انواع برون سپاری را نام ببرند (برون سپاری تولید، برون سپاری واحدها، برون سپاری فرایندی کسب و کار، برون سپاری پروژه و ...).
- بتوانند برخی از مزایا و معایب برونسپاری را شرح دهند.
- فرصتها و تهدیدهای برون سپاری را بشناسند و بتوانند در موارد ساده تصمیمهای برون سپاری را تحلیل کنند.
در درس سوال کلیدیِ خریدن یا ساختن گفتیم که این پرسش بسیار فراگیر است و در بسیاری از جنبههای زندگی فردی و سازمانی با آن مواجه میشویم. حتی برای کاشت یک گل کوچک در حیاط خانه یا گلدان شرکت هم این سوال مطرح میشود که خودم گل را بکارم؟ یا از یک باغبان بخواهم این کار را انجام دهد؟
طبیعی است وقتی مقیاس کارها و فعالیتها بزرگتر شود، این سوال هم بزرگتر و پیچیدهتر خواهد شد. مثلاً کارخانهای را در نظر بگیرید که میخواهد یکی از خطوط تولید خود را به شکل اساسی تعمیر و بازسازی کند؛ کاری که هر ده یا بیست سال یک مرتبه انجام میشود.
در اینجا هم مدیران کارخانه با این پرسش روبهرو هستند که این کار بزرگ و سنگین و پرزحمت و پرهزینه را به تیم تعمیراتی کارخانه بسپارند یا از یک مجموعهٔ بیرونی که در تعمیر و نگهداری متخصص است بخواهند که این کار را انجام دهد؟
وقتی با سوال «خریدن یا ساختن» یا همان «Make or Buy» آشنا میشوید، نمونههای آن را همهجا دور و بر خود میبینید. این تصمیم استراتژیک در شرکتها و سازمانها آنقدر مهم و پرتکرار است که یک تخصص حول آن شکل گرفته است: برون سپاری یا آوت سورسینگ (Outsourcing).
در این درس ابتدا به تعریف برونسپاری میپردازیم و پس از آشنایی با انواع برون سپاری و اشاره به چند مثال از برون سپاری به سراغ مسائل، مشکات و مزیتهای این کار میرویم.
آنچه در ادامه میخوانید:
- تعریف برون سپاری چیست؟
- توضیح چند اصطلاح در برون سپاری
- چه فرایندها و فعالیتهایی برونسپاری میشوند؟
- فرصتها و مزایای برون سپاری
- تهدیدها و معایب برون سپاری
- آیا سپردن کار به شرکتهای زیرمجموعه، برونسپاری محسوب میشود؟
تعریف برون سپاری چیست؟
برای این که ببینیم برون سپاری یعنی چه کافی است به شیوهٔ ساختهشدن آن در زبان انگلیسی نگاه کنیم:
Outsourcing = Out + Sourcing
کلمهٔ سورسینگ به معنای «تأمین کردن» و «جستجوی یک منبع» است. کلمهٔ آوت هم به معنای «بیرون» است. پس اوت سورسینگ – حداقل از نظر لغوی – به این معناست که برای انجام کار یا تأمین منابع مورد نیازمان به بیرون از سازمان خود مراجعه کنیم.
اجازه بدهید برای همین تعریف ساده برون سپاری چند مثال تصور کنیم:
میخواهیم کار ثبت برند انجام دهیم و به سراغ شرکتها یا افرادی میرویم که در ثبت برند، تخصص و تجربه دارند.
قصد داریم یک مرکز تماس حرفهای داشته باشیم و به عنوان یکی از گزینهها به این موضوع فکر میکنیم که از خدمات یک مرکز بیرونی استفاده کنیم.
تصمیم گرفتهایم برای رستوران خود یک اپلیکیشن طراحی کنیم و در پی این هستیم که این کار را به یک تیم خبره و باتجربه واگذار کنیم.
در پی راهاندازی باشگاه مشتریان هستیم و تصمیم میگیریم به جای این که خودمان این کار را انجام دهیم، از شرکت مشاوری استفاده کنیم که باشگاه مشتریان چند برند بزرگ را طراحی و پیادهسازی کرده است.
این شکل از تعریف برونسپاری، که اتفاقاً بسیاری از منابع هم کموبیش آن را پذیرفتهاند، چون مستقیماً بر اساس معنی کلمه برونسپاری است، به سادگی قابلدرک است. اما نقطهضعف مهمی هم دارد. در اینجا برونسپاری بسیار گسترده تعریف شده است. مثلاً اگر در شرکتتان، یک کپی از کلید درب ورودی بخواهید و به سراغ کلیدساز بروید، میتوانید ادعا کنید که «برونسپاری» انجام دادهاید! این در حالی است که در کمتر سازمانی چنین کاری را داخل مجموعه انجام میدهند.
بنابراین ما در بحث برونسپاری در متمم فرض زیر را در نظر میگیریم:
توجه به این پیشنهاد متمم میتواند بخش مهمی از ابهامها را کاهش داده و گستردگی بینتیجهی تعریف را از بین ببرد. اما اگر علاقهمند هستید تعریفهای بیشتری از برونسپاری را ببینید، احتمالاً دو تعریف زیر برایتان جذاب خواهند بود:
برون سپاری یعنی اینکه ریسک و مسئولیت انجام یک وظیفه یا خدمت را به یک مجموعهٔ دیگر واگذار کنیم.
تعریف مورد اشاره در کتاب Offshore
برون سپاری یعنی تصمیم گیری دربارهٔ مرزهای یک مجموعه و به تبع آن، انتخاب فعالیتها و فرایندهایی که اجرای آنها به بیرون مجموعه سپرده میشوند.
کتاب IT Outsourcing
با وجود تنوع و تفاوت تعریفها، اگر آنها را کنار هم بگذارید، تصویر قابلقبولی از مفهوم برونسپاری در ذهنتان شکل میگیرد.
چند اصطلاح مرتبط با برون سپاری
با توجه به اینکه اغلب تعریفهای برون سپاری، چندپهلو هستند، متخصصان این حوزه ترجیح دادهاند خانوادهای از واژهها و اصطلاحات مرتبط را در صحبتها و نوشتههای خود بهکار بگیرند تا ابهام مفهوم برونسپاری، به حداقلِ ممکن کاهش پیدا کند.
در اینجا چند مورد از اصطلاحات را با هم مرور میکنیم:
In-house / Insourcing / In-sourcing
اصطلاح In-source (که در چند سال اخیر به صورت تکواژهی Insource نیز نوشته میشود) نقطهی مقابل Outsource است. به این معنا که کار یا فعالیتی را که برون سپاری شده یا میتواند برون سپاری بشود، با امکانات درون مجموعهی خود، انجام دهیم.
واژهی In-house هم، در همین فضا بهکار برده میشود (گاهی اوقات، برخی نویسندگان، دو اصطلاح In-house و In-source را تفکیک میکنند و برای هر کدام، ویژگیهایی در نظر میگیرند؛ اما در غالب نوشتهها و مقالات، این دو واژه مترادف فرض میشوند).
برون سپاری فرایندهای کسب و کار یا BPO
شاید بتوان گفت اصطلاح BPO یا Business Process Outsourcing زمانی فراگیر شد که هندیها، از این اصطلاح برای توصیف فعالیتهای عملیاتی که به آنها واگذار میشد استفاده کردند.
هند از دههی ۹۰ میلادی، همیشه گزینهی جذابی برای برونسپاری پروژه های نرمافزاری بوده است و بسیاری از شرکتهای بینالمللی از جمله شرکتهای آمریکایی، با هدف کاهش هزینهها، طراحی و توسعه نرمافزارهای خود را به شرکتهای هندی برونسپاری کردهاند.
اما در دهههای اخیر، هند علاوه بر برون سپاری پروژه ها کوشید کشورهای دیگر را به برون سپاری فرایندها نیز ترغیب کند.
بهترین مثال در این زمینه، برون سپاری فرایندهای مربوط به مراکز تماس (Call Centers) است. فرایندهای مرکز تماس (مثلاً برای پاسخگویی فنی به مشتریان یا پیگیری مشکلات مشتریان ناراضی) از جنس پروژه نیستند که زمان آغاز و پایان مشخصی داشته باشند.
بنابراین وقتی فرایندهای کسب و کار به شرکتی دیگر برون سپاری میشود، اگر آن شرکت وظیفهی خود را به شکل درست انجام دهد، یک فعالیت اقتصادی بلندمدت شکل گرفته است.
امروزه، گردش مالی مربوط به برون سپاری فرایندهای سازمانی (BPO) در سطح جهان، کاملاً با گردش مالی برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات قابل مقایسه است و هند در هر دو زمینه، از جمله کشورهای پیشتاز محسوب میشود (+).
Offshore
اصطلاح Offshore برای برونسپاری به خارج از مرزهای یک کشور، به کار میرود.
مثلاً وقتی یکی از خودروسازان ایرانی، تولید یک قطعه از خودرو را به شرکتی در کشور چین برون سپاری میکند، برای توصیف این تصمیم از اصطلاح Offshoring یا Offshore Outsourcing استفاده میشود.
اصطلاح دیگری هم در کنار Offshore رایج است که شاید آن را خوانده یا شنیده باشید: Nearshore (یا Nearshore Outsourcing).
وقتی یک کسب و کار، فعالیت خود را به کشوری نزدیک (معمولاً در همان قاره) برونسپاری میکند، از اصطلاح Nearshoring استفاده میشود.
به عنوان مثال، برونسپاری تولید قطعات الکترونیکی توسط یک شرکت آمریکایی به یک شرکت چینی، Offshoring محسوب میشود. اما وقتی یک شرکت کرهای، بخشی از فعالیت خود را به یک شرکت چینی برونسپاری میکند، Nearshoring انجام شده است.
باز هم لازم به تأکید است که همهی این فعالیتها ماهیت Outsourcing دارند و بهکار بردن اصطلاح Outsource برای همهی آنها درست است.
اما مهم است که بقیهٔ اصطلاحات را هم بدانید تا هنگامی که آنها را در جایی میخوانید یا میشنوید، برایتان ناآشنا نباشند.
چه کارهایی برون سپاری میشوند؟
پاسخ این پرسش، ساده نیست.
گاهی اوقات چنین میگویند که: «برون سپاری باید با هدف ارزش آفرینی انجام شود.»
به زبان ساده، برون سپاری باید در نهایت برای مشتریان کسب و کار ارزش ایجاد کند و باعث شود که آنها در ازاء همان هزینههای قبلی (ریالی و غیرریالی) دستاوردهای بیشتری داشته باشند.
این تعریف، قطعاً درست است. اما مسئله اینجاست که تشخیص مصداقهای برون سپاری ارزش آفرین، چندان ساده نیست.
با نگاه حسابداری، برون سپاری هر فعالیت یا فرایندی که در بیرون یک سازمان، میتواند با کیفیتی مشابه و هزینهای کمتر انجام شود، اقتصادی و توجیهپذیر است.
اما نباید ملاحظات استراتژیک را در برون سپاری فراموش کنیم. این مسئله آنقدر مهم است که گاه متخصصان مدیریت ترجیح میدهند به جای اصطلاح عمومی برون سپاری از اصطلاح کاملتر برون سپاری استراتژیک استفاده کنند.
برون سپاری استراتژیک (Strategic Outsourcing)
در برون سپاری استراتژیک، دغدغهی اصلی، مدیریت منابع و تخصیص بهینه منابع است.
به عبارت دیگر وقتی یک کسب و کار درک میکند که شایستگیهای کلیدیاش چیست و چه کاری را بهتر از رقبا انجام میدهد، ممکن است تصمیم بگیرد بخشی از فعالیتهای دیگر را برون سپاری کند تا منابعش بر روی توانمندیهای واقعیاش سرمایهگذاری شود.
چه بسا برونسپاری فرایندها و فعالیتها، در نگاه سطحی حسابداری، هزینههای شرکت را افزایش دهد. اما در برون سپاری استراتژیک، استفاده از فرصتهای کلیدی و تمرکز روی شایستگیها و توانمندیهای اصلی آنقدر ارزش آفرین است که ممکن است حتی این شکل از برون سپاری را نیز توجیهپذیر کند.
بنابراین سوال کلیدی در برون سپاری استراتژیک را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
البته ملاحظات و فاکتورهای دیگری هم در انتخاب گزینهی برونسپاری دخیل میشوند.
در ادامهی درس، پس از آشنایی با مزایا و معایب برون سپاری، بهتر میتوانیم در مورد مفید یا نامناسب بودن تصمیمهای برونسپاری قضاوت کنیم.
هدف از برونسپاری چیست؟
شرکت دیلویت (Deloitte)، از شرکتهای بزرگ مشاوره مدیریت در جهان، در یک نظرسنجی از مدیران شرکتها پرسیده که «با چه هدفهایی به سراغ برونسپاری رفتهاید؟»
توزیع و تنوع پاسخ مدیران را میتوانید در نمودار زیر ببینید (منبع):
همانطور که میبینید، اهداف و انگیزههای برونسپاری بسیار متفاوت بوده است. برخی میخواستهاند همان کاری را که پیش از این انجام میدادهاند، به شکلی استانداردتر و با کارایی بیشتر یا با هزینهی کمتر انجام دهند.
اما برخی دیگر، در پی این بودهاند که توانمندیهای جدیدی را که پیش از این نداشتهاند به دست بیاورند.
مستقل از این که هدف مدیران در برونسپاری چیست، تصمیمهای برونسپاری در نهایت، مجموعهای از فرصتها و مزیتها و نیز تهدیدها و ضعفها را به همراه میآورند. در ادامه برخی از این فرصتها و تهدیدها را مرور میکنیم.
فرصت ها و مزیت های برون سپاری
بسته به اینکه چه نوع فعالیتی را برونسپاری کنید و چه نوع مکانیزم و قراردادی را برای برونسپاری بهکار بگیرید، مزایا و فرصتهای متفاوتی در اختیار شما قرار خواهند گرفت.
بنابراین آنچه در این درس مطرح میشود، صرفاً چند نمونه از مزایای بالقوهی برونسپاری است:
انعطافپذیری بیشتر و چابکی سازمان
افزایش انعطافپذیری را میتوان یکی از بزرگترین مزایای برونسپاری دانست.
شرکتهایی که برونسپاری را به عنوان یک سیاست، جدی نمیگیرند و آن را همواره به عنوان یک گزینه، روی میزشان ندارند، به تدریج بزرگتر و چاقتر میشوند.
سرمایهی آنها، به دستگاهها، تجهیزات و توسعهی غیرضروری منابع انسانی تخصیص پیدا میکند و در رویارویی با چالشهای استراتژیک، تغییرات محیطی و بحرانهای اقتصادی، از انعطافپذیری و چابکی کافی برخوردار نیستند. به عنوان مثال، این نوع شرکتها:
- در بحرانها و رکود اقتصادی، زودتر از رقبای خود وادار به تعدیل نیروی انسانی میشوند (تعدیل نیروی انسانی، جدای از کاهش روحیه و انگیزهی همکارانِ باقیمانده، روی تصویر شرکت در بازار نیز تأثیر منفی میگذارد).
- در تغییرات استراتژیک، دیرتر میتوانند خود را با شرایط جدید تطبیق دهند و گرفتار لختیِ استراتژیک میشوند. وقتی روی وضعیت موجود سرمایهگذاری سنگین انجام داده باشید، به سادگی نخواهید پذیرفت (و نخواهید توانست) که وضعیت با تغییرات محیطی تطبیق دهید.
دسترسی کامل به مجموعه درسهای استراتژی و تفکر استراتژیک برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.
با عضویت ویژهی متمم، علاوه بر دسترسی به این درسها، به درسهای متنوع دیگری نیز دسترسی خواهید داشت که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
شاید برایتان جالب باشد که بررسیهای ما نشان داده در میان دوستان متممی، کسانی که به استراتژی و تفکر استراتژیک علاقهمند بودهاند، برای مطالعهی درسهای زیر هم وقت گذاشتهاند:
مشاوره مدیریت | کوچینگ | کارآفرینی | کار تیمی | مدیریت تعارض
مدل ذهنی | تفکر سیستمی | تصمیم گیری
مدیریت منابع | گزارش نویسی | سیستمهای کنترل مدیریت
ارزش آفرینی | مدل کسب و کار | دیجیتال مارکتینگ
دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درسها)
کتاب درباره برون سپاری
همان طور که در این درس بارها اشاره کردیم، برونسپاری یک پدیدهٔ تازه نیست. با این حال میتوان گفت آخرین دههٔ قرن بیستم و نخستین دههٔ قرن بیستویکم، یعنی از ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰، دورهای بوده که نویسندگان حوزهٔ مدیریت و کسبوکار این موضوع را جدیتر گرفتهاند و کتابهای بسیاری دربارهٔ برونسپاری تألیف کردهاند.
البته طی سالهای اخیر هم از رونق این بحث کاسته نشده، اما با توجه به این که اصل موضوع برون سپاری جا افتاده و مدیران با آن آشنا بودهاند، نویسندگان غالباً به سمت تألیف کتابهای تخصصی برونسپاری رفتهاند. به عنوان مثال، کتابهای بسیاری با موضوع برونسپاری خدمات فناوری اطلاعات، برونسپاری تأمین امنیت، برونسپاری تحلیل داده، برونسپاری فروش و … منتشر شدهاند.
اما اگر بخواهید کتابهایی را بیابید که به اصول کلی برونسپاری و مزایا و معایب آن پرداخته باشند، ناگزیر باید به سراغ کتابهایی بروید که کمی قدیمیترند.
از میان کتابهایی که در این زمینه نوشته شدهاند، ما سه کتاب زیر را به عنوان نقطهٔ شروع مطالعه پیشنهاد میکنیم:
کتاب برونسپاری (استیون برگ)
اگر بخواهید صرفاً یک کتاب عمومی دربارهٔ برونسپاری بخوانید، احتمالاً کتاب برونسپاری استیون برگ یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود. اما نباید فراموش کنید که این کتاب هم، چنان که گفتیم، در اوج بحث برونسپاری، یعنی سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ نوشته شده است. بنابراین بسیاری از مثالها، نامها و داستانها قدیمیاند و ناگزیر باید خودتان زحمت بکشید و آنها را در ذهن خود با موضوعات روز تطبیق دهید.
در عین حال، ساختار و چارچوب این کتاب بسیار آموزنده است و میتواند کاملاً الهامبخش باشد.
برگ معتقد است که نمیتوان دربارهٔ برونسپاری به شکل عمومی حرف زد. مثلاً برونسپاری نظافت سازمان و برونسپاری واحد منابع انسانی، فقط در اسم شبیهاند. اما در عمل، دو ماجرای کاملاً متفاوت هستند که ویژگیها، فرایند و چالشهای خاص خود را دارند.
به همین علت او هر فصل از کتاب خود را به یکی از انواع برونسپاری اختصاص داده است؛ از برونسپاری حسابداری و واحد مهندسی گرفته تا برون سپاری لجستیک و مدیریت منابع انسانی.
یکی از آموختنیهای مهم در کتاب برونسپاری برگ توجه به مدیریت برونسپاری و جزئیات آن است. از جمله این که مدام یادآوری میکند در برونسپاری، پس از این که مزایا و معایب را سنجیدید و تصمیم نهایی را گرفتید، هنگام اجرا به سه موضوع به شکل ویژه توجه کنید:
منظور از برنامهریزی دوران گذار این است که دربارهٔ موضوعاتی مثل جابهجایی مسئولیتها، تنظیم اسناد و توافقنامهها، اخذ تعهدهای حفظ اطلاعات و محرمانگی، توافق روی سطح خدمات (SLA)، مستندسازی فرایندها و انتقال اسناد مورد نیاز به مجموعهٔ طرف قرارداد و موضوعاتی از این دست است. همهٔ کارهایی که بدون آنها، عملاً برونسپاری آغاز نمیشود.
منظور از نقاط کنترل هم این است که در چه مقاطعی و به چه شکلی انجام درست تعهدات کنترل میشود. مثلاً آیا قرار است تعهدها به شکل روزانه کنترل شوند؟ یا اگر یک پروژه را برونسپاری کردهایم، فازها به شکل دقیق و مشخص تعریف شده و در پایان هر فاز، خروجیها بررسی میشود؟ آیا معیار بررسی عملکرد، گزارشهای پیمانکار است؟ یا ابزارها و رویههای دیگری برای کنترل عملکرد در نظر گرفته میشود؟
سومین موضوع هم، اندازهگیری مستمر شاخصهای عملیاتی است. طبیعی است که این شاخصها بسته به این که چه کار یا فرایندی را برونسپاری میکنیم، متفاوت خواهند بود. این بحث تا حد زیادی به آنچه ما در درسهای سیستمهای کنترل مدیریت مطرح کردهایم، نزدیک است.
برگ در هر یک از قلمروهای فعالیت سازمانی کوشیده تا حد ممکن به سوالهای مربوط به سه حوزهٔ فوق پاسخ دهد.
کتاب برونسپاری (برکهولدر)
Outsourcing: The Definitive View, Applications, and Implications, Nicholas Burkholder
کتاب برکهولدر هم مصداق دیگری از توضیحی است که کمی بالاتر ارائه کردیم؛ کتابی عمومی که در حوالی سال ۲۰۰۵ نوشته شده است.
این کتاب از کتاب برون سپاری قبلی کمی سادهتر است. به این معنا که برکهولدر فقط به تعریف برون سپاری و اهمیت برون سپاری و نقاط قوت و ضعف این کار محدود شده و بحث خود را با مثالهایی از برون سپاری کارهای مرتبط با منابع انسانی و برون سپاری فعالیتهای تخصصی تفهیم کرده است.
برکهولدر جملات و نکات متعددی را از دیگران نقل کرده و از این منظر ممکن است کتابش برایتان جالب باشد. او در فصل اول از تام پیترز جملهٔ عجیبی را نقل میکند: «جز جانتان، هر آنچه را که دارید، برونسپاری کنید!»
کتاب برونسپاری فناوری اطلاعات (کیرک امانت)
کتاب کیرک امانت همانطور که از نامش مشخص است، در ردهٔ کتابهای تخصصی برونسپاری قرار میگیرد که یک زیرشاخهٔ خاص از این حوزه، یعنی برونسپاری خدمات فناوری اطلاعات را بررسی کرده است. چالشهای برونسپاری فناوری اطلاعات، برونسپاری برونمرزی، برونسپاری فرایندهای IT، برونسپاری خدمات دولتی و عمومی و مدیریت شبکههای برونسپاری از جمله موضوعاتی هستند که این کتاب به آنها پرداخته است.
ولی ما به این علت کتاب کیرک امانت را در فهرست مراجعه عمومی و پایهٔ برونسپاری معرفی کردهایم که ۲۰ صفحهٔ ابتدایی این کتاب ۲۵۰۰ صفحهای، مقدمهای دقیق و ارزشمند دربارهٔ مفهوم برونسپاری دارد. اگر قصد داشته باشید تحقیقی دقیق در زمینهٔ برونسپاری انجام داده و مقالهای در این حوزه بنویسید، یا مطلبی در این باره ارائه کنید، این مقدمهٔ بیست صفحهای میتواند منبعی معتبر و مرجعی قابل استناد باشد.
مشارکت در بحث
شما چه تجربههایی (مثبت یا منفی) در برون سپاری داشتهاید؟
آیا نمونههایی از مزایا و معایب مطرح شده را تجربه کردهاید؟
چه تجربههای دیگری داشتهاید که میتوانند مکمل نکات مطرح شده در درس باشند؟
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تفکر استراتژیک به شما پیشنهاد میکند:
- تفکر استراتژیک چیست؟ | دوره آموزش طرز فکر استراتژیک
- معرفی یک مدل تفکر استراتژیک | الگوی پنج بخشی لیدکا
- تحلیل SWOT چیست؟ | آشنایی با ماتریس SWOT
- نقد ماتریس SWOT | گزارشی از بررسی دهها نمونه تحلیل SWOT
- منظور از دیدگاه مبتنی بر منابع (RBV) چیست؟
- منابع و مدیریت منابع (Resource Management)
- فایل صوتی مدیریت منابع: چگونه در ارزیابی منابع خطا میکنیم؟
- فایل صوتی مدیریت منابع: ظرفیت جذب منابع و پرورش آنها
- فایل صوتی مدیریت منابع: استهلاک و پرورش منابع
- تعریف منابع سازمانی
- تحلیل استراتژیک منابع | مدل VRIO
- درباره شیوه مدیریت هزینه و ثروت
- کتاب رقابت برای آینده (نوشته گری همل و پراهالاد)
- کتاب استراتژی اقیانوس آبی (معرفی + خلاصه)
- موفقیت در رقابت یا رهایی از بازی رقابت؟
- ویژگی رقابت سالم
- آیا این تصمیم، یک تصمیم استراتژیک است؟ ویژگی های تصمیم استراتژیک
- استراتژیست کیست؟ ذهن استراتژیست چه چیزهایی را میبیند؟
- کاربرد تفکر استراتژیک در مواجهه با روندهای جدید (مثال اطلاعات فوری)
- انتخاب استراتژیک و ارزیابی شرایط دنیای واقعی (Reality Check)
- موانع تفکر استراتژیک و نگاه استراتژیک به کار و زندگی
- آنالوژی چیست؟ | استفاده از آنالوژی (قیاس) برای فکر کردن بهتر
- روزنامهٔ فردا | اگر اخبار فردا را میدانستیم چه میشد؟
- سناریو چیست؟ نقش سناریو نویسی در تقویت تفکر استراتژیک
- چند نکته در سناریو نویسی برای یک استراتژیست: آرکتایپ های سناریو
- تحلیل استراتژیک منابع | محاسبه سود و ارزیابی هزینه
- خریدن یا ساختن؟ | مقدمهای بر تعریف برونسپاری
- برون سپاری چیست؟ | مزایا و معایب و مشکلات برون سپاری
- تعریف اکوسیستم چیست؟
- مبانی تحلیل اکوسیستم ها
- فیل سفید در استراتژی، مدیریت و کسب و کار
- اگر میخواهید ذهن تحلیل گر داشته باشید، از اهمیت الگوها غافل نشوید
- پیتر شوارتز – متخصص آینده پژوهی و سناریو نویسی در تحلیل استراتژیک
- کتاب از خوب به عالی | جیم کالینز
- کتاب ساختن برای ماندن | جیم کالینز و جری پوراس
- شرایط محیطی تغییر کرده، شما چقدر تغییر میکنید؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : محمدامین نجفی
اگر تصمیم به برون سپاری قسمتی از پروژه خود دارید به نکات زیر که حاصل تجربه من و دوستانم در چند نمونه برون سپاری است، دقت کنید:
1- اگر می توانید، حتما پروژه را بین دو یا چند شرکت با قیمت و توانایی های مشابه تقسیم کنید.
2- اگر پروژه آنقدر بزرگ نیست که بین دو یا چند شرکت مشابه تقسیم کنید، کاملا آمادگی جایگزین کردن شرکتی را به جای شرکت برنده، در صورت وقوع هرگونه مشکلی داشته باشید.
3- اگر شرکت برنده برون سپاری، قیمتش در مقایسه با شرکت های جایگزین در یک حدود مشابه نیست و بسیار کمتر از آنهاست(بیشتر از 20-30 درصد) ضمن بررسی دقیق دلیل این موضوع، در بودجه بندی پروژه، قیمت شرکت هایی را در محاسبات در نظر بگیرید که در صورت حذف شرکت برنده، مجبور به همکاری با آنها خواهید شد.
4- در برون سپاری هرچه مراحل نظارت در طول پروژه بیشتر باشد، ریسک کمتر است. لطفا فقط به چشمانتان اعتماد کنید.
5- اگر از نظر توانایی فنی فقط یک یا دو شرکت برای برون سپاری وجود دارند بهتر است در صورتی که امکانش برای شرکتتان وجود دارد، توانایی انجام پروژه را در شرکت خودتان ایجاد کنید و آنرا برون سپاری نکنید.
6- بخش های کلیدی(توانمندی اصلی شرکت) را برون سپاری نکنید تا به دست خود، برای خودتان رقیب درست نکنید.
7- اگر در زمینه موضوع برون سپاری شده، تخصص کافی ندارید، خواهشاَ، لطفاَ، حتماَ مشاوری کاملا مسلط بر موضوع، برای نظارت بر پیمانکار انتخاب نمایید. می توان مثل یک سایت خبری هر روز نمونه ای از پروژه هایی را مثال زد که از این ناحیه، ضربات سهمگینی خورده اند که البته برای کسی هم مهم نیست!