Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


روش جایگزین دریافت بازخورد از دیگران


روش دریافت بازخورد

علاقه‌مندان به کوچینگ معمولاً مارشال گلدسمیت (Marshal Goldsmith) را می‌شناسند. او که سال‌ها به کوچینگ مدیران اجرایی اشتغال داشته، در این زمینه کتاب‌های متعددی منتشر کرده و حرف‌ها و توصیه‌هایش در بسیاری از کتابها و مقالاتِ حوزهٔ کوچینگ، مهارت ارتباطی و توسعه فردی نقل می‌شوند.

یکی از موضوعاتی که گلدسمیت به آن توجه ویژه‌ای داشته و بارها به آن پرداخته بازخورد گرفتن است. او معتقد است که بازخورد گرفتن به شیوه‌ای که ما می‌شناسیم و معمولاً به کار می‌بریم، اثربخشی چندانی ندارد و بهتر است آن را با روش بهتری جایگزین کنیم. روشی که گلدسمیت پیشنهاد می‌کند، دریافت پیشنهادهای آینده‌نگر است که آن را Feedforward می‌نامد.

بازخورد گرفتنی است یا دادنی؟

پیش از این‌که به اصل درس بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که گلدسمیت در بیشتر نوشته‌های خود به شکل صریح و تلویحی نشان داده که بازخورد را «گرفتنی» می‌داند و نه «دادنی.»

یعنی فرض او این نیست که شما نزد یک همکار، مدیر یا دوست بروید و بگویید: «آمده‌ام به تو بازخورد بدهم.»

گلدسمیت در بیشتر مثال‌ها و توضیحات خود می‌گوید که فرد باید از مدیر، همکار یا دوستانش «بازخورد بگیرد.» یعنی خودش درخواست کند که دیگران به او بازخورد بدهند.

بازخورد، گرفتنی است نه دادنی. یعنی بهتر است فرد برای بازخورد گرفتن از ما درخواست کند. نه این‌که ما به اصرار بخواهیم به او بازخورد بدهیم.

البته در ادامهٔ درس خواهیم دید که حتی این شکل از بازخورد گرفتن را هم نمی‌پسندد و معتقد است که این شیوه هم ایرادهایی جدی دارد.

چرا بازخورد گرفتن چندان مفید نیست؟

محدودیت در دسترسی به مجموعه‌ درس‌های کوچینگ و منتورینگ

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های مرتبط با کوچینگ و منتورینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

اعضای ویژه‌ی متمم علاوه بر دسترسی به درس‌های کوچینگ و منتورینگ به مجموعه‌ی گسترده‌ای از درس‌ها به شرح زیر دسترسی پیدا می‌کنند:

 فهرست درس‌های متمم

البته بررسی‌های ما نشان داده که علاقه‌مندان به کوچینگ و منتورینگ از میان فهرست فوق، معمولاً برای مطالعه‌ی درس‌های زیر وقت می‌گذارند:

  خودشناسی | شخصیت شناسی | کار تیمی | مذاکره

  مهارت ارائه | مهارت ارتباطی | زندگی شاد | عزت نفس

  پرسونال برندینگ | مشاوره مدیریت | مدیریت زمان

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم همه‌ی درس‌ها)

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کوچینگ به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کوچینگ

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۷ نظر برای روش جایگزین دریافت بازخورد از دیگران

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : هیوا

    جسارتاً برای اینکه محتوای درس غنی‌تر شود نکته‌ای را به بهانه صحبت شما مطرح می‌کنم.
    برداشت من این بود که کامنت شما ناخواسته یک مثال خوب برای این درس بود.
    در ابتدای این درس تاکید شد که بازخورد گرفتنی است، نه دادنی. اما فرض مسلم پشت این کامنت شما (و غالب کامنتهای شما) عکس این است. فرض شما این است که بازخورد دادنی است. بسیار هم دادنی است. اگر بخواهم با کلمات بازی کنم می گوییم به جای بازخورد و feedback، اینجا زورخور و forcefeed داریم. کلمات f دار دیگری را هم میتوان به این ترکیب اضافه کرد که مفهوم مدنظرم بهتر انتقال داده بشود.
    در واقع به نظر من فرهنگ ما به ویژه از سه هزار سال پیش که سیستم‌های اخلاقی مبتنی بر تجویز خیر و شر پدید آمدند، مبتنی بر تجویز و دستور است. امر به معروف و نهی از منکری که برای خیلی از افراد کاملاً پذیرفته شده و حتی فضیلت به شما می رود مبتنی بر همین نگاه است. یعنی آمر و ناهی که چیزی را معروف یا منکر می‌داند، از بیرون امر و نهی می‌کند و این را آراسته یا به قول شما کادوپیچ می‌کند به کلماتی مانند انتقاد سازنده، بازخورد، مصلحت گیرنده یا نیت خیر.
    در حالیکه وقتی میگویم بازخورد گرفتنی است، اصالت را به گیرنده می‌دهیم. فرض می‌کنیم او خودش در جایی که لازم است به شیوه ای که نیاز دارد، آن هم در زمان لازم، طلب بازخورد می‌کند. بر اساس دانشی که از روان انسان یا سیستمهای انسانی داریم می‌دانیم که این رویکرد، صلاح خرد و کلان را در پی خواهد داشت. بر اساس پذیرفته‌ترین اصول مدیریت یا تفکر سیستمی که شما به آنها علاقه دارید می‌دانیم که اصلاح از درون و با ابتکار خود شخص اتفاق می‌افتد؛ چه بسا مداخله از بیرون آن را به کل مختل یا عقیم کند.
    بیچاره فرد مجبور است برای دفاع از مصلحت خودش در برابر این زور و تجویز بیرونی مقاومت کند. حتی این مقاومت که یک واکنش طبیعی و سالم هست هم یک معنای منفی به اسم گارد گرفتن (که شما فرمودید) به حساب می‌آید. تازه باید به مهارت تشخیص زور کادوپیچ شده هم مجهز شود. طبق خط اول شما بیچاره مجبور است با شخص آمر و ناهی هم همدلی کند!
    عذرخواهی می‌کنم اگر کامنتم احساس بدی به شما داد اما به نظرم آمد که بهانه خوبی برای صحبت در مورد این موضوع است.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .