Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


فلش کارت برای یادگیری زبان | معرفی یک اپلیکیشن


فلش کارت برای یادگیری زبان

بعید است به یادگیری زبان علاقه داشته باشید و فلش کارت را نشناسید.

افراد بسیاری از فلش کارت برای یادگیری زبان استفاده می‌کنند. جالب این‌جاست که این روش قدیمی که قدمتی بیش از نیم قرن دارد، با فراگیر شدن تکنولوژی کنار گذاشته نشده و اتفاقاً رونق بیشتری هم پیدا کرده است.

ایده‌ی کلی فلش کارت بسیار ساده است:

  • مشخص کنید چه پرسش‌هایی برایتان مهم است و لازم است پاسخ آن‌ها را حفظ کنید
  • هر پرسش را روی یک کارت نوشته و پاسخ آن را پشت همان کارت بنویسید
  • هر از چند گاهی کارت‌ها را مرور کنید و ببینید آیا می‌توانید با دیدن یک روی کارت، نوشته‌ی سمت دیگر آن را به خاطر بیاورید؟

با وجودی که ایده‌ی خُرد کردن مطالب به بخش‌های کوچک‌تر و فاصله انداختن بین جلسات یادگیری نسبتاً قدیمی است و به مطالعات هرمان ابینگ هاوس در اواخر قرن نوزدهم باز می‌گردد، ولی آن‌چه ما امروزه به عنوان فلش کارت می‌شناسیم بیشتر در تلاش‌های یک روزنامه‌نگار آلمانی به نام سباستین لایتنر ریشه دارد.

لایتنر با یک ایده‌ی ساده، بازی با فلش کارت‌ها را کمی پیچیده‌تر و جذاب‌تر کرد:

فلش کارت یادگیری زبان

لایتنر پیشنهاد می‌کرد پنج جعبه درست کنید و فلش کارت‌های خود را در جعبه‌ی اول قرار دهید.

سپس هر فلش کارت را بردارید و سوال روی آن را بخوانید. اگر پاسخ را می‌دانستید آن را به جعبه‌ی بعدی بیندازید. اگر هم نمی‌دانستید دوباره به جعبه‌ی اول بازگردانید.

هم‌چنین در هر جلسه‌ی یادگیری، مقید باشید که تعداد مشخصی از کارت‌ها را بررسی کنید.

با این شیوه، به تدریج کارت‌ها از جعبه‌ی اول به جعبه‌های بعدی می‌روند. ضمن این‌که اگر پاسخ یک پرسش را ندانید، کارت آن به جعبه‌ی اول برمی‌گردد و عملاً زودتر مرور می‌شود.

امروزه در این‌که تکرار و مرور در فواصل زمانی مشخص می‌تواند مطالب را در حافظه‌ی ما ماندگارتر کند تردیدی وجود ندارد و آن را با نام Spacing Effect یا Spaced Repetition Effect می‌شناسند (+).

اما این سوال هنوز پا برجاست که این فاصله‌ی زمانی را باید چگونه انتخاب کرد؟ نمی‌شود تعدادی فلش کارت داشته باشیم و هر موقع وقت و حوصله داشتیم تعدادی از آن‌ها را مرور کنیم؟ یا حتماً باید به سبک لایتنر یا شیوه‌های مشابه، الگوریتم‌هایی را به کار ببریم که فاصله‌ی بین زمان‌های یادگیری به تدریج بیشتر شود؟ (در سیستم لایتنر، کارتی که پاسخش را می‌دانید به جعبه‌های دورتر می‌رود و دیرتر نوبت تکرار کردنش فرا می‌رسد).

تحقیق‌ها در این زمینه اتفاق‌نظر ندارند (+). بعضی از آن‌ها می‌گویند که بهتر است فاصله‌ی زمانیِ مرور به تدریج افزایش پیدا کند و برخی دیگر می‌گویند چنین بازی‌هایی چندان مهم نیست و همین که برای مرور کارت‌ها وقت بگذارید کافی است.

به هر حال ما به عنوان کسانی که می‌خواهیم از فلش کارت برای یادگیری زبان استفاده کنیم، لازم نیست در این سطح وارد جزئیات شویم و همین که بتوانیم وقتی بگذاریم و فلش کارت‌های یادگیری زبان درست کرده و آن‌ها را مرور کنیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم.

اپلیکیشن‌های بسیاری برای یادگیری زبان به کمک فلش کارت وجود دارند و اکثرشان هم از مدل درآمدی فریمیوم (Freemium) استفاده می‌کنند. به این معنی که برخی قابلیت‌ها را به رایگان در اختیار ما قرار می‌دهند و اگر بخواهیم امکانات بیشتری داشته باشیم، باید هزینه‌‌ای را برای خرید دائم یا اشتراک دوره‌ای پرداخت کنیم.

معرفی اپلیکیشن DouCards

بعضی از اپلیکیشن‌های فلش کارت، کاربرد عمومی دارند. یعنی مثلاً می‌توانید از آن‌ها برای حفظ کردن رویدادهای تاریخی، موقعیت‌های جغرافیایی، کلمات زبان انگلیسی و یا کارکرد اندام‌های بدن استفاده کنید.

اما برخی دیگر به شکل اختصاصی برای یادگیری زبان طراحی شده‌اند. اپلیکیشن DuoCards از دسته‌ی دوم است و صرفاً برای یادگیری زبان کاربرد دارد.

این اپلیکیشن هم برای کاربران اندروید و هم برای کابران iOS طراحی شده و یک افزونه هم برای مرورگر کروم دارد که کار را برای کسانی که از لپ‌تاپ و کامپیوترهای دسکتاپ استفاده می‌کنند آسان می‌دهد.

استفاده از این اپلیکیشن بسیار ساده است. زبان مبداء و مقصد خود را انتخاب می‌کنید (مثلاً‌ می‌گویید که من می‌خواهم انگلیسی یاد بگیرم و زبان فعلی‌ام فارسی است).

سپس هر بار که کلمه‌ی تازه‌ای می‌بینید آن را در برنامه ثبت می‌کنید و کارت مخصوصش را تعریف می‌کنید. در این‌جا چند قابلیت ساده اما کاربردی می‌تواند به شما کمک کند:

  • در موبایل خود در هر جایی از وب باشید، به سادگی می‌توانید کلمه را به اپلیکیشن DuoCards بفرستید و فلش کارت را بسازید.
  • اگر روی دسکتاپ یک کلمه را ببینید و بخواهید برایش کارت بسازید، افزونه‌ی کروم به کمک‌تان می‌آید.
  • در مورد زبان‌های رایج مثل انگلیسی، فرانسوی و آلمانی، اپلیکیشن تلفظ هر کلمه را به شکل اتوماتیک برایتان جستجو و ثبت می‌کند.
  • در مورد هر کلمه، علاوه بر معنی این امکان هم وجود دارد که یک یا چند مثال را هم ثبت کنید.
  • برای پیدا کردن مثال، خود اپلیکیشن به شما کمک می‌‌کند و می‌توانید از مثال‌های پیشنهادی آن استفاده کنید.

فلش کارت یادگیری زبان انگلیسی

روش مرور کلمات هم تقریباً شبیه الگوریتم لایتنر است. فلش کارتها به شما نمایش داده می‌شود و پس از دیدن پاسخ، با حرکت دادن کارتها به سمت راست یا چپ به برنامه می‌گویید که پاسخ را به خاطر داشته‌اید یا نه.

طبیعتاً کلماتی که معنی آن‌ها را فراموش کرده‌اید بیشتر برایتان نمایش داده می‌شود.

یادگیری زبان با فلش کارت

اگر بیشتر از بیست کلمه در روز برای این برنامه تعریف نکنید و کمی هم حوصله برای دیدن تبلیغ داشته باشید، نیازی به پرداخت پول بیشتر نخواهید داشت. اما می‌توانید با پرداخت سالی حدود ۳۳ دلار اشتراک ویژه‌ی آن را هم خریداری کنید تا این محدودیت‌ها رفع شود.

مشارکت در بحث

آیا شما از فلش کارت برای یادگیری زبان استفاده کرده‌اید؟ چقدر برایتان موثر بوده است؟

آیا تجربه‌ی استفاده از اپلیکیشن یا سرویس خاصی دارید؟ یا این‌که از فلش کارتهای فیزیکی (کارت و جعبه) استفاده کرده‌اید؟

پیشنهاد عضویت در متمم

شما با عضویت ویژه در متمم، می‌توانید به درس‌ها و آموزش‌های بسیاری از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:

  فهرست درس‌های متمم

موضوعات زیر، برخی از درس‌هایی هستند که در متمم آموزش داده می‌شوند:

  دوره MBA (یادگیری منظم درس‌ها)

  استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی

  فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی |تسلط کلامی

  توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی

  کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما

  عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی

  مدیریت بازاریابی | دیجیتال مارکتینگ | سئو | ایمیل مارکتینگ

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری آموزش زبان انگلیسی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه آموزش زبان انگلیسی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۳ نظر برای فلش کارت برای یادگیری زبان | معرفی یک اپلیکیشن

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : امیرحسین اسعدی

    من از برنامه آزاد Anki استفاده می‌کنم. در گذشته هم از این برنامه استفاده می‌کردم، ولی چون فرآیند مرور لغات حوصله سربر بود بعد از مدتی کنار ‌گذاشتمش. ولی جدیدا با ایجاد کمی تغییر و نصب افزونه یادگیری در آن برایم جذاب شده است.

    افزونه Review Heatmap

    این افزونه یک‌جور بازی‌سازی انجام میده و برای هر مجموعه کارت و یا برای کل کارت‌ها تون میگه شما هر روز چطور عمل کردین و چندروزه که دارین پشت سر هم کارت هاتون رو مرور می‌کنید و تا الان رکوردتون چند بوده. (بخش بالا در تصویر)

    افزونه Image Occlusion

    این افزونه به شما اجازه میده یک عکس دلخواه رو انتخاب کنید و روی قسمت‌های مختلف رو بپوشونید. بعد به شما عکس رو نشون میده و از شما میخواد قسمت موردنظر رو به‌خاطر بیارین. این کار هم ساختن کارت رو ساده‌ترمی‌کنه هم کارت جذاب تری درست میشه. (بخش پایین سمت چپ در تصویر)

    از سایر قابلیت‌های این نرم‌افزار میتونم به این موارد اشاره کنم:

    • پشتیبانی از لاتِک برای عبارات ریاضی (بخش پایین سمت راست در تصویر)
    • پشتیبانی از اضافه‌کردن tag برای کارت‌ها، که در آینده تنها tagهای خاصی رو مرور کنید
    • موجود بودن در همه سیستم‌عامل‌های شناخته شده برای دسکتاپ و گوشی
    • اختصاص فضای ابری جهت همگام سازی بین نسخه‌های برنامه
    • جامعه بزرگی از کاربران که هم می تونید از افزونه‌ها و کارت‌هایی که پیش از شما درست کردن استفاده کنید و هم اگه سوالی داشتین بپرسین و یا از ایده‌هاشون استفاده کنید(یک نمونه که من می‌شناسم).
    • همه این امکانات به واسطه آزاد بودن نرم‌افزار رایگان هستند

    و اما چند توصیه برای به خاطر سپاری بهتر:

    • سعی کنید کارت‌هاتون تاحد امکان کوچیک باشن. مثلاً اگر در یک سمت کارت نوشتین لیست فلان موارد رو همراه با توضیح و مثال بگو میتونه به چندین کارت کوچک‌تر تقسیم بشه
    • ویرایش کارت‌ها در طول زمان رو فراموش نکنید. اگر دیدین لازم نبوده یک مطلب رو با این جزئیات به‌خاطر بسپارین یا یک مثال خوب دیگه پیدا کردین حتماً کارتتون رو ویرایش کنید
    • سعی کنید کارت‌هاتون تا حد لازم غنی باشن از کانال‌های یادگیری مختلف. مثلاً اگه یک عکس یا تلفظ صوتی میتونه کمک کنه بهتر به خاطر بسپارید حتماً به کارتتون اضافه کنید و یا اگر لازمه بخشی از متن رو بولد و یا رنگی کنید
    • زمان مشخصی از روز رو به این کار اختصاص بدین تا تبدیل به عادت بشه براتون

    من نزدیک به دو ماه هست که بعد از یادگرفتن هر مطلبی، اگر احساس کنم یک قسمت‌هاییش بسیار مهمه ازش کارت درست می‌کنم تا در خاطرم بمونه. متأسفانه یک دیدگاهی وجود داره که آدم‌هایی که مطالب رو حفظ می‌کنند بهره هوشی کمتری دارن. ولی در منابع مختلف دیدم که به‌خاطر سپردن و یادگیری بهتر، باهم دیگه رابطه مستقیم دارن(+). تو همین مدت برام پیش اومده که در حرف زدنم تونستم یک کارت خاص رو به خاطر بیارم و ازش در بیان ایدم استفاده کنم و یا در یادگیری مطلب جدید بهم کمک کرده تا بتونم راحت تر مطلب قبلی رو در ذهنم بیارم و با مطلب جدید ارتباطش بدم.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .