Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


انواع استارت آپ | استارت آپ‌ها چگونه دسته بندی می‌شوند؟


دسته بندی استارتاپ ها - انواع استارت آپ ها چه هستند و چگونه تقسیم بندی می‌شوند؟

استارت آپ ها را می‌توان به شیوه‌های متنوعی تقسیم بندی کرد.

کافی است چند کتاب در زمینه‌ی کارآفرینی یا راه‌اندازی استارت آپ بردارید و انواع استارت آپ های مطرح شده در آن‌ها را ببینید و مقایسه کنید. خواهید دید که یک چارچوب مشخص و مورد توافق، برای طبقه بندی استارت آپ ها وجود ندارد.

گاهی استارت آپ ها را بر اساس حوزه‌ی فعالیت تقسیم بندی می‌کنند (استارت آپ‌های حوزه فناوری اطلاعات، استارت آپ‌های مُد و فشن، استارت آپ‌های مالی و بانکی و …)

برخی تحلیل‌گران، مناسب می‌بینند که استارت آپ‌ها را بر اساس مدل کسب و کار و گاه معماری آن‌ها تقسیم بندی کنند. مثلاً طیفِ پایپلاین – پلتفرم را تعریف می‌کنند و می‌کوشند هر استارت آپ را بر اساس جایگاه آن در این طیف، طبقه‌بندی و تحلیل کنند.

طبیعتاً انتخاب دسته بندی مناسب استارت آپ‌ها، تابع هدف و انتظار شماست و این‌که با چه منظوری، این دسته‌بندی را انجام می‌دهید.

اما با توجه به نیاز ما در درس کارآفرینی، تقسیم‌بندی سه‌گانه‌ استارت آپ‌ها می‌تواند مفید و ارزشمند باشد. پس از مطالعه‌ی این دسته‌بندی، احتمالاً شما هم به سادگی می‌توانید علت انتخاب و طرح آن را در درس‌های کارآفرینی متمم حدس بزنید.

مدل سه‌گانه در دسته بندی استارت آپ ها

این مدل در بسیاری از کتاب‌های مرجع در زمینه‌ی کارآفرینی و استارت آپ‌ها مطرح شده است و بر خلاف عرف رایج در کشورمان – که صرفاً بخش محدودی از فعالیت‌های کارآفرینانه را استارت آپ فرض می‌کنند – هر نوع فعالیت کارآفرینانه‌ی نوپا را استارت آپ در نظر می‌گیرد (مشابه تعریفی که ما هم در متمم درباره‌ی استارت آپ پذیرفته‌ایم).

سه کتاب زیر، نمونه‌هایی از منابعی هستند که این تعریف را پذیرفته و به‌کار گرفته‌اند:

کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید (برینگر)

Entrepreneurial Finance

New Venture Creation

طبقه بندی انواع استارت آپ ها

در ادامه درباره‌ی هر یک از سه سبک کارآفرینی مطرح شده در این نمودار، توضیحاتی را ارائه می‌کنیم (اگر علتِ به‌کارگیری اصطلاح بنگاه برای استارت آپ‌ها برایتان شفاف نیست، می‌توانید درس بنگاه اقتصادی را مرور کنید).

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های کارآفرینی برای اعضای ویژه متمم امکان‌پذیر است.

  تعداد درس‌ها: ۶۴ عدد

  دانشجویان این درس: ۶۴۰۶ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۳۸۱۲ مورد

پس از فعال کردن اشتراک ویژه در متمم، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در این‌جا ببینید:

  نقشه راه یادگیری درس‌های متمم

دوستانی که درس‌های کارآفرینی متمم را مطالعه کرده‌اند،‌ به درس‌های زیر هم علاقه نشان داده‌اند:

  مدل کسب و کار  |  بیزینس پلن  |  ارزش آفرینی

  تصمیم گیریاستراتژیتفکر استراتژیک | داستان کسب و کار

  مشاوره مدیریت  |  کوچینگ  |  مسیر شغلی

  دیجیتال مارکتینگ  |  برندسازی  | پرسونال برندینگ

  مذاکره  |  مهارت ارتباطی  | توسعه فردی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

قاعدتاً با رسیدن به انتهای این درس، برای شما مشخص شده که چرا ما در متمم، به این مدل سه گانه در بررسی انواع استارت آپ‌ها توجه ویژه داریم.

بسته به این‌که کدامیک از سه شیوه‌ی مطرح شده را به عنوان هدف کارآفرینی خود در نظر بگیریم، مسیر و استراتژی‌هایی که انتخاب می‌کنیم، متفاوت خواهد بود.

بسیاری از کارآفرینان، در نخستین مراحل ایجاد کسب و کار جدید، از کنار این سوال به سادگی می‌گذرند و اصلاً به آن توجه نمی‌کنند. به همین علت، در مراحل بعد، گرفتاری‌های متعددی برایشان به وجود می‌آید و می‌بینند که در تصمیم گیری، انتخاب استراتژی و مدیریت منابع در دسترس، به درستی عمل نکرده‌اند.

هم‌چنین در کسب و کارهای شراکتی، اگر از ابتدا در این باره صحبت و توافق نشود، ممکن است در ادامه‌ی مسیر، همین مسئله به زمینه‌ای برای شکل‌گیری اختلاف‌نظر و تعارض تبدیل شود.

تمرین و مشارکت در بحث

  برای هر یک از سه دسته‌ی بالا، چه مثالی در ذهن شما تداعی می‌شود؟

  اگر خودتان در حال حاضر در فضای کارآفرینی هستید یا میل دارید به این فضا وارد شوید، خود را بیشتر به کدام گروه نزدیک می‌بینید؟

  اگر پای صحبت کارآفرینان می‌نشینید یا افرادی را به عنوان الگو در این مسیر انتخاب کرده‌اید، آیا آن‌ها با گروهِ شما هم‌خوان هستند؟

  تا چه حد مهم است که مجموعه‌ها و افرادی از گروه خودمان را به عنوان الگو انتخاب کنیم؟ آیا نمی‌شود از کسب و کارها و افرادی که در دو حوزه‌ی دیگر فعالند الهام گرفت؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۰ نظر برای انواع استارت آپ | استارت آپ‌ها چگونه دسته بندی می‌شوند؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نیما ظهیریان

    1- برای گروه جایگزین حقوق،بنگاه معاملات ملکی و دفاتر وکالت و کارشناسان رسمی دادگستری و نمایندگی های بیمه به نظرم رسید که اکثرا تک نفره هستند و رویای رشد و توسعه در سر نمی پرورند به درآمد ماهانه نظر دارند
    2- برای گروه سبک زندگی متمم و محمدرضای عزیز به خاطرم آمد که به خاطر علاقه به این نوع از سبک زندگی،متمم را ایجاد کرده تا همان گونه که دوست می دارد زندگی کند و از همین راه نیز درآمد داشته باشد
    3- برای گروه کارآفرینی جسورانه یکی از دوستانم به ذهنم آمد که با هم همکار بودیم و او به دنبال رویایش که ایجاد یک بنگاه صنعتی بزرگ بود رفت و با شجاعت و بی باکی و تحمل ریسک بسیار بالا موفق شد که واحد خود را راه اندازی نموده و اکنون مالک سه واحد صنعتی است و فکر راه اندازی یک کسب و کار در کشورکانادا را دارد و مرتب به آن کشور برای مطالعه وضعیت بازار و ایجاد واحد خود در آنجا سفر می کند .
    - خودم متعلق به گروه سبک زندگی هستم چون کاری که دوست نداشتم را ترک کرده و این کار امروزم را به خاطر نوع نگاهم به زندگی از صفر شروع کردم و تا کنون هم دو کارمند دارم ولی صادقانه باید بگویم که رویایم کارآفرینی جسورانه بود ولی آن جسارت و شجاعت را تا کنون در خودم نیافته ام .
    - بیشتر کسانی که پای صحبت ایشان می نشینم از گروه کارآفرینان جسور هستند چرا که همیشه یافتن آن جوهر شجاعت و نترسی که برای ساختن دارند،برایم زیباست و الهام بخش زندگی ام می شود
    - الگو انتخاب کردن افرادی از جنس فعالیت خودمان تا آنجا خوب است که موجب اصلاح روش و بهبود فرآیندهای کاری ما شود و بدانیم که برای ادامه راهمان به چه مهارتها و قابلیتهایی نیاز داریم ولی همانطور که در سوال قبلی نیز پاسخ دادم برای الهام گرفتن باید از گروه کارآفرینان جسور مدد و گرفت و نگاهشان را به مسائل دنبال کرد تا در همان فعالیت خودمان نیز درجا نزده و محکوم به شکست نشویم

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .