Menu


تقویم محتوایی چیست؟ یک نمونه تقویم تولید محتوا شامل چه چیزهایی است؟


تقویم محتوا چیست

تقویم محتوایی یا تقویم محتوا که در ادبیات استراتژی محتوا از آن با اصطلاحات Content Calendar و Editorial Calendar هم نام برده می‌شود، از جمله ابزارهای کلیدی در تولید محتوا محسوب می‌شود.

اگر قصد دارید در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعال باشید، پیشنهاد ما این است که تقویم محتوا را نه به عنوان یک کار زیبا یا تفننی، بلکه به عنوان یکی از زیربناهای مدیریت محتوا در نظر بگیرید.

اگر تقویم محتوایی ندارید، حتماً طراحی آن‌ را در برنامه خود بگنجانید و اگر هم تا کنون از تقویم استفاده کرده‌اید، همیشه ذهن‌تان را برای بهینه سازی تقویم محتوای خود فعال نگه دارید.

نمونه تقویم محتوایی در فضای وب فراوان است و می‌توانید تقویم محتوای متمم را هم به عنوان یکی از نمونه‌ها مشاهده و بررسی کنید. بنابراین ما به جای نشان دادن چند نمونه، می‌‌خواهیم برخی نکات کلیدی در زمینه‌ی طراحی تقویم محتوا را در این درس مطرح کنیم.

مهم نیست تقویم محتوایی برای اینستاگرام و شبکه های اجتماعی است یا وبسایت و بلاگ. در هر شرایطی رعایت نکات زیر می‌تواند به افزایش اثربخشی یک تقویم محتوا کمک کند.

سه شیوه متفاوت در طراحی تقویم محتوا

اگر چه طراحی تقویم محتوا تا حدی سلیقه‌ای است، اما پیشنهاد می‌کنیم سه شیوه‌ی زیر را در طراحی تقویم محتوا مد نظر قرار دهید.

ممکن است شما صرفاً یکی از این سه روش یا ترکیبی از آن‌ها را به کار بگیرید.

تقویم محتوا چیست

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به این درس و ۸۵ درس دیگر دربارهٔ تولید محتوا، استراتژی محتوا و دیجیتال مارکتینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۹۳۲۲ نفر از متممی‌ها مجموعاً ۷۵۵۶ تمرین در این مباحث ثبت کرده‌اند.

با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۸۵ درس به هزاران درس دیگر از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

  دیجیتال مارکتینگ  |   بازاریابی محتوا  |  سئو

  سواد دیجیتال  |  شبکه های اجتماعی  |  تسلط کلامی

  گیمیفیکیشن  |  ایمیل مارکتینگ  |  اسلایدسازی

  جستجو با گوگل  |  مدل کسب و کار

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم درس‌های مدیریت و کسب و کار)

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

درست کردن تقویم تولید محتوا چه فایده‌ای دارد؟

داشتن تقویم محتوا نتایج بسیار ارزشمندی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  تنوع مطالب شما حفظ می‌شود و مخاطب پیگیر شما، کمتر احساس خستگی خواهد کرد.

  هیچ‌یک از انواع محتوا را فراموش نمی‌کنید و مطالب قبلی‌تان رها نمی‌شوند.

  مخاطب شما حس نمی‌کند که هر چیزی از هر جا پیدا کنید، منتشر می‌کنید تا صرفاً رسانه شما به روز شده باشد.

  می‌توانید موفق یا ناموفق بودن انواع مطالب را بهتر ارزیابی کنید (چون یک الگو را چند بار تکرار می‌کنید و بازخورد مخاطب قابل استناد‌تر است).

  در مقابل وسوسه‌ی انتشار مطالب (که دام بزرگی در مسیر تولید محتوای کیفی است) مقاومت می‌کنید. حتی اگر مطلب زیبا و جذاب و ارزشمندی پیدا کنید یا به ذهن‌تان برسد، وادار می‌شوید آن را فعلاً نگه دارید تا بر اساس تقویم محتوا در زمان مناسب منتشر شود. به بیان ساده‌تر: از روزمرگی در تولید محتوا فاصله می‌گیرید.

تمرین درس تقویم تولید محتوا

یک وبلاگ شخصی یا تجاری، سایت آموزشی، اکانت در شبکه اجتماعی، کانال در پیام‌رسان‌ها، روزنامه یا هر رسانه‌ی دیگر را که دوست دارید انتخاب کنید و سعی کنید حدس بزنید که از دید تقویم محتوا چه نکاتی در ذهن گرداننده یا گردانندگان آن رسانه وجود دارد.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری تولید محتوا به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه تولید محتوا

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۵۱ نظر برای تقویم محتوایی چیست؟ یک نمونه تقویم تولید محتوا شامل چه چیزهایی است؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نیلوفر کشاورز

    یکی از سایت دوست داشتنی برای من از نظر افزایش اطلاعات عمومی و متنوع، سایت یک پزشک است. عمده مطالب سایت حول فناوری ، علوم تجربی، معرفی کتاب و سینما ست. تا اونجا که من متوجه شدم این سایت سعی می کند که توی یک پریود زمانی در هر حوزه حداقل یک پست منتشر کند و بعد از چندین پست گاهی تبلیغ هم چاشنی کار می کند. پست هایی که بیشتر از نوع جذب تبلیغ برای سایت شان است و جنس call to action دارند .

    من به نظرم برای یک سایت یک مرحله قبل از تقویم محتوا، تدوین چیزی است که بین دوستان به آن فازبندی محتوا می گوییم. یعنی ابتدا اولویت بندی می کنیم که در هر مرحله به چه زیرساخت ها و محتوایی نیاز داریم و بعد برای آن تقویم درست می کنیم. این کار مزیتی که دارد اول اینست که : به ما نشان می دهد که به چه چیزی نیاز داریم و چقدر از آن فاصله داریم. مثلا آیا قرار است ما در آینده محتوای رفرنس داشته باشیم یا خیر؟ اگر جواب بله بود برایش برنامه ریزی تولید محتوا تدوین می کنیم. دوم اینکه : از تقویم منعطف تر است و جای تغییر و توسعه بیشتری دارد.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content