کتاب طراحی و توسعه محصول جدید
کتاب طراحی و توسعه محصول جدید (نوشتهی اولریچ و اپینگر) برخلاف بسیاری از کتابهای مدیریتی که در متمم معرفی میکنیم، ممکن است گزینهی مناسبی برای خریدن و حتی خواندن کامل نباشد.
مگر اینکه شغل شما دقیقاً فعالیت در واحد طراحی محصول یک سازمان باشد و محصولتان هم، از جنس فیزیکی/مکانیکی/صنعتی باشد.
با این حال، به علت اعتبار این کتاب و نیز اینکه در تعریف اصطلاحات و مفاهیم در متمم، بارها به کتاب توسعه محصول اولریچ اشاره کردهایم، مناسب بود مطلبی به معرفی این کتاب اختصاص پیدا کند.
ضمن اینکه کوشیدهایم مرور سرفصلهای کتاب را بهانهای کنیم تا حوزهی توسعه محصول جدید را بیشتر و بهتر به شما بشناسانیم
بعد از مطالعهی این درس، اصطلاح توسعه محصول برای شما معنای شفافتری خواهد داشت.
برای اینکه جایگاه اولریچ و اپینگر را در بحث توسعه محصول جدید تصور کنید، میتوانید آنها را معادل کاتلر در بازاریابی درنظر بگیرید.
همانطور که وقتی قرار است یک اصطلاح یا مفهوم در حوزهی بازاریابی تعریف شود، اشاره به تعریف کاتلر میتواند به ساختاریافتگی و اعتبار بحث بیفزاید، در زمینهی طراحی و توسعه محصول، دیدگاه اولریچ و اپینگر اعتبارآفرین است.
کتاب Product Design and Development نخستین بار در سال ۱۹۹۴ منتشر شد و پس از آن، هر چند سال یکبار، ویرایشهای جدیدش هم به بازار عرضه شد.
اولریچ (Ulrich) در مدرسه کسب و کار وارتون و اپینگر (Eppinger) در اسلون (مدرسهی مدیریت دانشگاه MIT) است و هر دو نفر سالها در زمینه نوآوری و توسعه محصول، فعالیت کردهاند.
ویژگیهای کتاب طراحی و توسعه محصول اولریچ و اپینگر
با توجه به تنوع کتابهای توسعه محصول جدید که امروز در بازار موجود است، یکی از علتهای جایگاه ویژهی کتاب اولریچ را باید در پیشتاز بودن آن جستجو کرد. چون در سال ۱۹۹۴ که نخستین ویرایش کتاب طراحی و توسعه محصول به بازار عرضه شد، هنوز کتابهای ساختاریافتهی چندانی در این حوزه وجود نداشتند.
اما این تنها ویژگی کتاب اولریچ و اپینگر نیست.
آنها در کتاب خود، چارچوب بسیار مشخص و شفافی برای فرایند توسعه محصول ارائه کردهاند. فرایندی که مورد استفاده و استناد بسیاری از نویسندگان پس از ایشان قرار گرفته است.
اولریچ و اپینگر میکوشند هر اصطلاحی را در حوزهی خود تعریف کرده و حوزهی کاربرد آن را دقیقاً مشخص کنند. همچنین در تئوریکترین مباحث هم، تا حد امکان مثالهایی را برای خواننده مطرح میکنند.
مجموع این ویژگیها باعث شده که این کتاب در جایگاه یک مرجع معتبر دانشگاهی قرار گرفته و در این موقعیت، باقی بماند.
سرفصل های توسعه محصول در کتاب اولریچ و اپینگر
وقتی با یک موضوع جدید روبرو میشوید و میخواهید حد و مرز و حوزههای زیرمجموعهی آن را بشناسید، یکی از سادهترین راهها این است که چند کتاب مرجع در آن زمینه را بردارید و ساختار و فهرست مطالب آن کتابها را بررسی کنید.
کتاب طراحی و توسعه محصول اولریچ، از این منظر نیز کتابی ارزشمند است.
در اینجا عناوین بخشهای اصلی کتاب را با هم مرور میکنیم:
Development Processes and Organizations
فرایندهای لازم و جزئیات سازماندهی توسعه محصول
با مطالعهی این بخش از کتاب، بلافاصله متوجه میشویم که اولریچ و اپینگر، توسعه محصول جدید را در چارچوب سازمانهای تثبیت شده و بزرگ در نظر میگیرند.
آنها پس از طبقهبندی محصولات و بررسی انواع آنها، بلافاصله به این نکته میپردازند که باید فرایند توسعه محصول را در مجموعهی خود تعریف و پیادهسازی کنید. همچنین، باید ببینید که چه نوع ساختار سازمانی، میتواند برای طراحی و توسعه محصول جدید مناسبتر باشد.
اگر در مجموعهی خود، واحدی تحت عنوان واحد توسعه محصول دارید، یا اینکه واحد تحقیق و توسعه (R&D) در سازمان شما وجود داشته باشد، احتمالاً مطالعهی مطالب این بخش برایتان جذابتر خواهد بود.
Opportunity Identification
تشخیص فرصتها
این بخش از کتاب، به تعریف فرصت و طبقه بندی فرصتها پرداخته است.
جدا از بحثهای مختلفی که در زمینهی فرصتیابی و فرصتشناسی مطرح شده، نویسندگان کوشیدهاند به مخاطب کمک کنند تا فرصت واقعی را از فرصتنماها (که ظاهر فرصت دارند، اما واقعاً نمیتوانند ارزشآفرین باشند) تفکیک کنند.
درسهای زیر در متمم، از جنس دغدغههای این بخش از فرایند توسعه محصول هستند:
ایده پردازی برای محصول جدید منابع ایده برای توسعه محصولProduct Planning
برنامه ریزی محصول
در درس برنامه ریزی برای برنامه ریزی اشاره کردیم که بسیاری از ما، برنامهریزی را با زمانبندی اشتباه میگیریم. اگر شما هم در گروه کسانی باشید که این اشتباه را میکنند، احتمالاً برنامه ریزی محصول را به عنوان زمان بندی برای طراحی و عرضه محصول در نظر خواهید گرفت.
در حالی که برنامه ریزی برای محصول به این معناست که آیا ارائهی این محصول، با اهداف و استراتژیهای کسب و کار ما تطبیق دارد؟ در واقع، برنامه ریزی در اینجا به اعتبارسنجی و هدف گذاری نزدیکتر است.
برخی از سوالهایی که در برنامه ریزی محصول مورد توجه قرار میگیرند را در اینجا میخوانیم:
- آیا این محصول، در سبد محصولات کسب و کار ما جایگاهی دارد؟
- با توجه به بخش بندی بازار، کدام بخشها را میتوان هدف این محصول در نظر گرفت؟
- هدفهای عملیاتی، عملکردی و اقتصادی در عرضهی این محصول چیست؟
- چه محدودیتهایی در عرضهی این محصول وجود دارد؟ (فنی / زمانبندی / بودجه)
- اگر برای عرضهی محصولات مختلف برنامه داریم، چگونه آنها را اولویتبندی کنیم؟
در این بخش، همچنین به این بحث پرداخته میشود که چگونه باید بیانیه محصول (Product Statement) خود را بنویسیم.
ما بحث بیانیه محصول را در درس تعریف محصول و ابعاد محصول مطرح کردهایم.
Managing Projects
اگر تعریف پروژه را به خاطر داشته باشید، برایتان واضح است که توسعه محصول را میتوان به عنوان یک پروژه در نظر گرفت.
هر چه در مهارتهای مدیریت پروژه بهتر باشیم، میتوانیم این فرایند را بهتر مدیریت کنیم.
البته طبیعتاً چون مدیریت پروژه یک مهارت مستقل و گسترده است، در این کتاب (و کتابهای مشابه توسعه محصول) صرفاً به صورت گذرا به آن اشاره شده است.
خرد کردن فعالیتها، برنامه ریزی پروژه، بودجه بندی و تحلیل ریسک پروژه، از جمله نکاتی هستند که در این بخش به آنها اشاره شده است.
البته همانطور که در معرفی منابع در درس نخست توسعه محصول جدید اشاره کردهایم، کتابهایی هم اختصاصاً به مدیریت پروژه در توسعه محصول پرداختهاند.
ادامه مسیر توسعه محصول
اکنون برای شما واضحتر شده است که چرا در ابتدای درس، تأکید کردیم که این کتاب، برای محصولات فیزیکی/صنعتی درنظر گرفته شده است. کاملاً مشخص است که نوع مثالها و ذهنیت نویسندگان آن، بیشتر بر این حوزه متمرکز بوده است.
البته باید به خاطر داشته باشیم که نخستین ویرایش این کتاب در زمانی تألیف شده که مصداقهای طراحی و توسعه محصول، بیشتر در کارخانجات پیدا میشدند.
در سالهای بعد هم که ویرایشهای جدید عرضه شد، همچنان نیازهای جدید کارخانهها و تولیدکنندگان محصولات فیزیکی به محتوای آن افزوده شد.
البته این کتاب همچنان ارزشمند است و اگر ذهنتان در آنالوژی قوی باشد، به سادگی میتوانید بخشهای زیادی از توصیهها و آموزههای نویسندگان را با حوزههای دیگر، مثلاً طراحی خدمات (Service Design) تطبیق دهید.
اما از سوی دیگر، اکنون بهتر میتوانید درک کنید که چرا بحثهایی مثل استارت آپ ناب و در کل، مفاهیم Lean مطرح شدند.
فضای جدید کسب و کار و به طور خاص، طراحی محصولات دیجیتال، فرایندهایی سریعتر از فرایندهای کلاسیک صنعتی را میطلبید. در اینجا نویسندگان و نظریهپردازانی موفق بودند که توانستند بهتر و سریعتر از دیگران، دانش موجود در حوزهی صنایع و کارگاههای فیزیکی را به زبان رایج در کسب و کارهای جدید ترجمه کرده و نیازهای جدید را نیز پس شناسایی، پاسخ دهند (اریک ریس، اگر چه قویترین این افراد نیست؛ اما قطعاً یکی از شناختهشدهترین آنهاست).
دسترسی کامل به درسهای مدیریت بازاریابی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.
تعداد درسها: ۶۱ عدد
دانشجویان این درس: ۵۲۴۸ نفر
تمرینهای ثبتشده: ۲۷۱۳ مورد
با عضویت ویژهی متمم علاوه بر بازاریابی به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
البته بررسیهای آماری ما نشان داده که علاقهمندان به مارکتینگ و بازاریابی معمولاً از میان درسهای متنوع متمم بیشتر مطالب زیر را پیگیری میکنند:
مذاکره | فروش | آموزش CRM | بازاریابی محتوا
ارزش آفرینی | تصمیم گیری | برندسازی
استراتژی | تفکر استراتژيک | تفکر سیستمی
دیجیتال مارکتینگ | سئو | تولید محتوا
دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درسها)
اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید دربارهی متمم بیشتر بدانید، میتوانید نظرات دوستان متممی را دربارهی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی میشناسند:
توضیح: کتاب طراحی و توسعه محصول جدید، توسط آقای علیاصغر توفیق به فارسی نیز ترجمه شده و به همت سازمان مدیریت صنعتی به =بازار عرضه شده است.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارگاه طراحی محصول جدید به شما پیشنهاد میکند:
- توسعه محصول جدید (طراحی محصول و سایر فعالیتهای وابسته)
- کتاب طراحی و توسعه محصول جدید
- کامودیتی یا کالای اولیه چیست؟
- ایده پردازی برای محصول جدید چگونه شروع میشود؟
- منابع ایده برای توسعه محصول چه هستند؟
- تعریف محصول چیست؟ | ابعاد محصول چه هستند؟ | مسیر از ایده تا محصول
- میخواهیم کیسه خواب تولید کنیم (تمرین طراحی محصول)
- تحقیق و توسعه چیست؟ (وظایف واحد تحقیق و توسعه)
- شای تک | آیا تکنولوژیهای خجالتی را دوست دارید؟
- میوه دوریان و درسی در طراحی محصول (ست گادین)
- معرفی کتاب طراحی حسی – دانلد نورمن
- کتاب گاو بنفش | ست گادین
- طراحی خودرو | چگونه خودروهای جدید را از چشم مشتریان کنجکاو پنهان کنیم؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
۲ نظر برای کتاب طراحی و توسعه محصول جدید