Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


مراحل پایان یافتن رابطه عاطفی | نشانه های خراب شدن یک رابطه چیست؟


رابطه چگونه خراب می شود

می‌دانیم که رابطه‌ی میان دو نفر چیزی نیست که در یک لحظه پدید بیاید یا از بین برود. شکل‌گیری رابطه زمان می‌برد و تخریب آن هم معمولاً به تدریج و در طول زمان اتفاق می‌افتد.

در درس شش مرحله‌ی روابط بین فردی این روند را چنین توصیف کردیم: «رابطه با برخوردهای اولیه شروع می‌شود و با درگیر شدن بیشتر ادامه پیدا می‌کند و به تدریج، صمیمیت شکل می‌گیرد. رابطه‌ها الزاماً در وضعیت صمیمی باقی نمی‌مانند و گاهی وارد فاز فرسایش می‌شوند. هر فرسایشی الزاماً به معنای از بین رفتن رابطه نیست. بلکه طرفین می‌توانند با تلاش و کوشش و صرف وقت و انرژی، رابطه را ترمیم کنند. اما اگر چنین نکنند یا تلاش‌شان ناموفق باشد، رابطه در نهایت نابود می‌شود و از بین می‌رود. »

اجازه بدهید نموداری را که در آن درس آوردیم، یک مرتبه‌ی دیگر در این‌جا مرور کنیم:

یک نمودار که مراحل آن به ترتیب شامل برخوردهای اولیه، درگیر شدن بیشتر، صمیمیت و فرسایش است. بعد از فرسایش یک دوراهی وجود دارد که یک سمت آن به «از بین رفتن» می‌رسد و سمت دیگر به «ترمیم»

در این درس می‌خواهیم کمی درباره‌ی مرحله‌ی چهارم، یعنی فرسایش، صحبت کنیم و ببینیم از روی چه نشانه‌هایی می‌توان متوجه شد که رابطه وارد فاز فرسایش شده است.

طبعاً مدل‌های مختلف و متنوعی در این زمینه وجود دارند و هر یک از زاویه‌ی متفاوتی به «فرسایش در رابطه» نگاه کرده‌اند. مدلی که ما در این درس به آن خواهیم پرداخت توسط مارک نپ (Mark Knapp) و آنیتا ونجلیستی (Anita Vangelisti) ارائه شده است (+).

این مدلِ مطرح و شناخته‌شده، بیشتر به روابط عاطفی می‌پردازد، اما آن را تا حدی می‌توان به روابط دیگر (از جمله رابطه‌ی دو دوست و همکار) هم تعمیم داد.

هم نپ و هم ونجلیستی متخصص مهارت ارتباطی هستند و طبیعتاً بیشتر از این زاویه به نشانه‌های فرسایش در رابطه توجه کرده‌اند. واضح است که معیارها و نشانه‌ها و تحلیل‌های دیگری هم می‌تواند وجود داشته باشد و از جنبه‌‌های دیگری هم می‌توان فرسایش در رابطه را تحلیل و تفسیر کرد.

پنج گام در تخریب تدریجی رابطه عاطفی

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به این درس و ۵۴ درس دیگر دربارهٔ حمایت اجتماعی و رابطه عاطفی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۴۳۰۳ نفر از متممی‌ها مجموعاً ۵۳۴۳ تمرین در درس‌های حمایت اجتماعی ثبت کرده‌اند.

با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۵۴ درس به هزاران درس دیگر از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

  مدیریت استرس  |  مهارت ارتباطی  |  کوچینگ

  شخصیت شناسی | خودشناسی  |  مدیریت تعارض

  چگونه شاد باشیم | عزت نفس  | هوش هیجانی

  تحلیل رفتار متقابل  |  روانشناسی مثبت گرا  |  حل مسئله

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری حمایت اجتماعی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه حمایت اجتماعی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۹ نظر برای مراحل پایان یافتن رابطه عاطفی | نشانه های خراب شدن یک رابطه چیست؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : نیلوفر راد

    من کاملا این مراحل رو درک کردم. آدم‌ها به‌خصوص در مراحل اول و دوم نمی فهمند که داره چه اتفاقی میفته! اولش فکر می‌کنند دارن همدیگه رو آزاد میذارن یا یه جوری انتظار دارن که خودبه خود مسائل حل بشه. یا حتی منتظرن تا فرد مقابل پا پیش بذاره و رابطه رو اصلاح کنه! حتی گاهی انکار می‌کنن که اصلا مسئله‌ای هست.
    اما به تدریج که وارد بی‌حرکتی و اجتناب میشیم، طرف مقابل تازه معترض میشه که چرا رفتارت تغییر کرده؟ اونجاست که دیگه حوصله توضیح دادن یا امیدی به بهبود رابطه وجود نداره. بدتر از همه اینه که در این مراحل تلاشت رو بکنی و کامل و شفاف مسئلت رو بیان کرده باشی. اما باز هم رفتاری ببینی که یه جوری بی‌اعتنایی فرد رو نشون بده...

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .