Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


MVP چیست؟ (کمینه محصول پذیرفتنی)


MVP چیست

اگر کمی در دنیای کارآفرینی و استارت آپ چرخیده باشید، قاعدتاً اصطلاح MVP یا Minimum Viable Product به گوش‌تان خورده است. این اصطلاح را در فارسی به کمینه محصول پذیرفتنی و نیز حداقل محصول قابل ارائه ترجمه کرده‌اند.

طی سال‌های اخیر، مفهوم MVP بیشتر مورد توجه استارت‌آپ‌های حوزه‌ی فناوری بوده است و برنامه‌نویسان و طراحان محصولات نرم‌افزاری به آن پرداخته‌اند. اما اگر با مفهوم آن به خوبی آشنا شویم، خواهیم دید که MVP یک «طرز فکر» است که می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها و فعالیت‌ها به کمک ما بیاید.

در این درس قصد داریم کمی درباره‌ی MVP صحبت کنیم. ابتدا می‌گوییم MVP چیست و سپس به این سوال می‌پردازیم که در چه شرایطی به سراغ MVP می‌رویم.

البته بحث درباره‌ی MVP می‌تواند فراتر از یک درس باشد و آن‌چه در این‌جا ارائه می‌شود صرفاً مقدمه‌ای بر این مفهوم است.

اصطلاح کمینه محصول پذیرفتنی را نخستین بار چه کسی مطرح کرد؟

معمولاً طرح اصطلاح کمینه محصول پذیرفتنی یا MVP را به اریک ریس نسبت می‌دهند. چون او تقریباً یک فصل کامل از کتاب نوپای ناب (Lean Startup) خود را به این مفهوم اختصاص داده است.

نام دیگری که معمولاً به آن اشاره می‌شود، استیو بلنک است که او هم درباره‌ی MVP نکات و اشاره‌های فراوانی داشته است.

اما قبل از این دو نفر، فرانک رابینسون حدود بیست سال پیش اصطلاح کمینه محصول پذیرفتنی یا MVP را به کار برد (+).

توضیحات فرانک رابینسون کمی با تعریف استیو بلنک و اریک ریس تفاوت دارد و این تفاوت، منشاء اختلاف‌نظرهای فراوانی میان فعالان استارت‌آپی‌ نیز بوده است.

نمونه‌های بسیاری وجود دارد که یک کارشناس در یک منبع شناخته‌شده و معتبر، تعریفی از MVP ارائه می‌کند و کارشناس دیگری در منبع معتبر دیگر، توضیح می‌دهد که آن‌چه کارشناس اول گفته، دقیقاً یک فهمِ نادرست و گمراه‌کننده از MVP است!

با عِلم به این اختلاف‌نظر‌ها، می‌کوشیم مفهوم کمینه محصول پذیرفتنی را توضیح دهیم و امیدواریم بتوانیم این توضیحات را به شکلی ارائه کنیم که حداقل سوء برداشت و نارضایتی را به بار بیاورد.

کارآفرینانی که عاشق محصول خود می‌شوند

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های کارآفرینی برای اعضای ویژه متمم امکان‌پذیر است.

  تعداد درس‌ها: ۶۴ عدد

  دانشجویان این درس: ۶۳۳۴ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۳۷۵۱ مورد

پس از فعال کردن اشتراک ویژه در متمم، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در این‌جا ببینید:

  نقشه راه یادگیری درس‌های متمم

دوستانی که درس‌های کارآفرینی متمم را مطالعه کرده‌اند،‌ به درس‌های زیر هم علاقه نشان داده‌اند:

  مدل کسب و کار  |  بیزینس پلن  |  ارزش آفرینی

  تصمیم گیریاستراتژیتفکر استراتژیک | داستان کسب و کار

  مشاوره مدیریت  |  کوچینگ  |  مسیر شغلی

  دیجیتال مارکتینگ  |  برندسازی  | پرسونال برندینگ

  مذاکره  |  مهارت ارتباطی  | توسعه فردی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۳ نظر برای MVP چیست؟ (کمینه محصول پذیرفتنی)

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سجاد رحیمی مدیسه

    در تکمیل این درس چند نکته را یادآور می شوم به عزیزان متممی:

    1) اگر صاحب کسب وکاری دانش بنیان یا استارتاپ هستید، به عنوان یک استراتژی کاربردی، همیشه تصویری شفاف از محصول خودتان و پذیرفتنی بودن آن از نظر بازار را به تصویر بکشید و در اتاقتان نصب کنید. این ترفند ساده باعث می شود بهبود کیفیت و کاربری محصول و اهمیت توجه به رقبا، همیشه در جلوی چشمان شما باشد.

    2) از کاغذ و نوشتن برای ساخت MVP حتماً کمک بگیرید. مدیر استارتاپی بود که اصرار به ثبت کامپیوتری تمام دیتاها داشت و مخالف شدید کاغذ و قلم بود! توجیهش کردیم که اگر از کاغذ کمک بگیرید، بهبود ورود محصول شما به بازار سریع تر و باکیفیت تر اتفاق می افتد. کمک از مشتریان ارزشمند و اولیۀ یک کسب و کار یا استارتاپ در این فرآیند باارزش و حائز اهمیت است.

    3) طراحی یک بروشور آزمایشی، می تواند نمایانگر تفاوت یک کسب وکار با سایر رقبا در یک منطقه یا شهر باشد. در واقع بروشور، همان استفاده از کاغذ در ساخت MVP هست که باعث می شود میزان اقبال مشتریان به محصول ما ارزیابی گردد.

    4) توجه به هدف MVP: توجه کنیم MVP راهی هست برای ارائۀ سادۀ ارزش های محصول ما به مشتری. پس بیخود، آن را پیچیده و گیج کننده نکنید که بعد نتیجه نگیرید و بگویید این کارها، اجرایی نیست!

    در حوزه مشاوره مدیریت یکی از آسیب ها، همین بد اجرا کردن بدون فرآیندهای تخصصی - تجربی بهینه شده برای هر کسب و کار است. 

    5) مزایای MVP بخشی از استراتژی مستمر شما باشد؛ یعنی چی؟ یعنی افرادی که نخستین بار با شما برای خرید محصولتان ارتباط می گیرند، جزء ارزشمندترین مشتریان شما هستند که باید به طور خاص به ایشان نگاه کنید؛ یعنی مشتریان استراتژیک. صرفه جویی در هزینه ها، مزیت دیگر این فقره است که همراه با توسعۀ محصول، حاشیۀ سود شما را هم به صورت منطقی و پایدار افزایش می دهد.

    6) اهمیت ویدئو: ویدئوهای معرفی محصول در فضاهای مجازی، به شدت برای کاربران ایرانی جذاب است؛ البته به شرط ساخت با نگاه حرفه ای، بومی و به دور از تقلید.

    7) صفحۀ فرود سایت کسب و کار/استارتاپ شما هم در واقع جزئی از MVP محسوب می شود که از طراحی خوب و منحصربه فرد آن، ارزش های فراوانی را جذب می کنید.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .