Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


پروژه پایانی استعدادیابی


پروژه پایانی استعدادیابی

حتماً خودتان هم تا این‌جا با خواندن درس‌های استعدادیابی به نتیجه رسیده‌اید که موضوع استعدادیابی موضوعی بی‌پایان و حتی بدون چارچوب شفاف است. هر چقدر هم از استعداد و استعدادیابی صحبت کنیم، باز هم می‌بینیم نکاتی باقی مانده که به آن‌ها نپرداخته‌ایم و اما و اگرهایی بوده که بررسی نکرده‌ایم.

آن‌چه در درس استعدادیابی مطرح شد بیشر با این هدف بود که انگیزهٔ شما را برای فکر کردن بیشتر به مقولهٔ استعداد، صرف وقت برای تحلیل خود و نیز ارزیابی و تحلیل دقیق‌تر محیط (چه زندگی شخصی و چه زندگی حرفه ای) افزایش دهیم و بیش از پیش به این سوال توجه کنید که «من چه استعدادهایی دارم و جایگاه و وضعیت فعلی‌ام تا چه حد با این استعدادها همخوان است؟»

پروژهٔ پایانی استعدادیابی هم فرصتی در همین راستاست تا تا خوانده‌ها و آموخته‌های خود را مرور کنید.

ضمناً‌ با ثبت پروژه در زیر این درس و تأیید آن توسط ارزیابان درس استعدادیابی، نام این درس در پروندهٔ شما در فهرست درس‌هایی که با موفقیت گذرانده‌اید ثبت می‌شود.

پروژه درس استعدادیابی

پرسش زیر را با دقت بخوانید و به پاسخ‌ آن فکر کنید. هم‌چنین در پایین همین مطلب،‌ ویژگی‌های یک پروژهٔ خوب را بخوانید. سپس با دقت و حوصله پاسخ را زیر همین مطلب ثبت کنید.

ابتدا متمم پاسخ شما را بررسی کرده و اگر حداقل استاندارد را داشته باشد منتشر می‌کند. سپس باید منتظر بمانید تا ارزیاب‌های درس استعدادیابی پروژه‌تان را ببینند و به آن امتیاز دهند. توضیحات بیشتر در پایین همین صفحه آمده است.

ضمناً‌ لازم است این نکتهٔ واضح را یادآوری کنیم که مدل جانسون اوکانر که ما در درس استعدادیابی به آن پرداختیم، صرفاً یکی از ده‌ها مدل و چارچوبی است که در استعدادیابی مطرح شده‌اند. و قطعاً توجه دارید که شبیه داستان فیل در تاریکی هر یک از مدل‌های استعدادیابی بخشی از «فیل استعداد» را برای ما پررنگ‌تر می‌کنند. در عین حال، همین مدل‌ها هم، به رغم عیب‌ها و نقص‌های ذاتی خود به ما کمک می‌کنند تا گستردگی بحث استعداد را بهتر درک کنیم و وقتی از استعداد حرف می‌زنیم، مانند اغلب مردم، تصویری ضعیف، محدود و مبهم از آن در ذهن نداشته باشیم.

بنابراین پروژه این درس را با توجه به این که این مدل استعدادیابی (و هر مدل دیگری در این زمینه) برای ارزیابی استعدادها و تعیین اولویت‌های زندگی، انتخاب رشته و مسیر شغلی کافی نیست، انجام دهید.

ارزیابی‌تان از استعدادهای خودتان چیست؟

با استفاده از ادبیات مدل جانسون اوکانر و آن چه در درس‌های استعدادیابی آموخته‌اید، خودتان را در چند سطر تحلیل کنید:

  • چه استعدادهایی دارید که به شما کمک کرده در زندگی شخصی و حرفه‌ای موفق شوید؟
  • فکر می‌کنید در چه زمینه‌هایی استعداد ندارید یا استعدادتان کم است و می‌کوشید به سراغ فعالیت‌های مرتبط با آن استعدادها نروید؟ (یا از دیگران برای انجام آن نوع کارها کمک بگیرید).
  • چه استعدادهایی داشته‌اید و برای پرورش آن‌ها تلاش نکرده‌ و وقت صرف نکرده‌اید؟
  • چه استعدادهایی نداشته‌اید که در کار و زندگی برایت دردسرساز شده و چه روش‌ها و ایده‌هایی برای رفع این نوع مشکلات و دردسرها پیدا کرده‌اید؟

محدودیت در دسترسی کامل به این مطلب

برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبت‌نام به تعداد قابل‌توجهی از درس‌‌های متمم دسترسی پیدا خواهید کرد نمونهٔ آن‌ها را می‌توانید از طریق لینک زیر ببینید:

نمونه درس‌های کاربر آزاد متمم

البته اگر بخواهید به همهٔ درس‌های متمم دسترسی داشته باشید، لازم است حق اشتراک بپردازید.

ثبت نام رایگان    تجربه‌ٔ متممی‌ها

عناوین زیر تعدادی از درسهای مختص اعضای ویژه متمم هستند:

  مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی

  فنون مذاکره | خودشناسی | شخصیت شناسی

  مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت

  تصمیم گیریعزت نفس | زندگی شاد

  تسلط کلامی | مهارت ارتباطی

ویژگی‌های یک پروژهٔ خوب

برای این که دوستان متممی پروژه‌تان را بپسندند و ارزیابان زودتر به شما امتیاز دهند، پیشنهاد می‌کنیم نکات زیر را رعایت کنید:

ابتدا تمرین‌های تعدادی از درس‌ها را انجام دهید. با وجودی که ما محدودیتی در ثبت پروژه قرار نداده‌ایم و بدون ثبت تمرین در سایر درس‌ها می‌شود مستقیم پروژه ثبت کنید، امّا معمولاً این نوع پروژه‌ها ضعیف‌ترند و بارها دیده‌ایم که مدت‌ها منتظر تأیید مانده‌اند و امتیاز لازم را کسب نکرده‌اند.

صدها پروژه در هر یک از موضوعات درسی متمم ثبت شده است. قبل از این که پروژهٔ خود را بنویسید و ثبت کنید، حتماً تعدادی از پروژه‌های دیگر را که امتیاز بالایی کسب کرده‌اند بخوانید و ببینید چگونه و به چه سبکی نوشته شده‌اند.

پروژهٔ خود را خیلی کوتاه و مختصر ننویسید. درست است که کسی پروژهٔ شما را متر نمی‌کند، اما با توجه به پیچیدگی سوالاتی که در قالب پروژه مطرح می‌شوند و نیز این که انتظار می‌رود در پروژه تسلط خودتان را بر مباحث مختلف نشان دهید، با متن کوتاه نمی‌توانید به این هدف دست پیدا کنید. تجربه نشان می‌دهد که پروژه‌های قابل‌قبول در متمم به ندرت از ۵۰۰ یا ۶۰۰ کلمه کوتاه‌تر بوده‌اند. در عین حال،‌ زیاده‌گویی هم اگر در راستای بحث نباشد، مزیت محسوب نمی‌شود.

متن پروژه‌تان را حداقل یک بار دقیق بخوانید و بعد ثبت کنید. تعداد اندکی غلط‌های نگارشی کاملاً طبیعی است. اما اگر تعدادشان زیاد شود، ممکن است بر قضاوت کسانی که پروژه‌تان را می‌خوانند تأثیر منفی بگذارد (بهتر است برخی از اشتباهات رایج نگارشی را بخوانید).

نوشتهٔ خود را به چند پاراگراف تقسیم کنید تا خواندن آن‌ها راحت‌تر باشد. هم‌چنین بی‌دلیل کلمات را بولد نکنید.

مراقب باشید که در دام درد دل و خاطره‌گویی نیفتید. ایرادی ندارد که در پروژهٔ خود، بسته به موضوع، به خاطرات و داستان‌ها و اتفاق‌هایی که برایتان افتاده اشاره کنید، اما لازم است کاملاً شفاف مشخص کنید که هر بخش از پروژه‌تان به کدام درس ربط دارد. شما باید با پروژهٔ خود به ارزیابان متمم «نشان دهید» مفاهیم کلیدی و اصطلاحات تخصصی بحث را که در درس‌های مختلف آمده آموخته‌اید و به درستی درک کرده‌اید.

اگر پروژه‌ای ضعیف باشد، ممکن است متمم آن را منتشر نکرده و حتی به فرض انتشار، متمم بعداً آن را حذف کند. لطفاً اگر دیدید پروژهٔ شما حذف شده، به پشتیبانی پیام نفرستید و صرفاً تلاش کنید پروژهٔ بهتری در درس ثبت کنید.

چند پرسش و پاسخ

 چه زمانی پروژه‌ام تأیید می‌شود؟

زمانی که حداقل ۷ نفر از ارزیابان درس استعدایابی در متمم به پروژهٔ شما امتیاز آموزنده بدهند.

 چه کسانی ارزیاب درس استعدادیابی هستند؟

کسانی که حداقل ۷ امتیاز آموزنده از دوستان خود در کامنت‌ها و تمرین‌های درس استعدادیابی دریافت کرده باشند. ملاک ما در محاسبهٔ امتیاز، صرفاً درس‌های تمرین‌دار استعدادیابی است. فهرست ارزیاب‌ها و کسانی که به زودی ارزیاب می‌شوند را می‌توانید بالای همین بخش پرسش و پاسخ ببینید.

 چکار کنم تا پروژه‌ام زودتر امتیاز بگیرد؟

اگر نکاتی را که کمی بالاتر با عنوان «ویژگی‌های پروژهٔ خوب» آمده رعایت کرده و پروژهٔ خوبی ثبت کرده باشید، لازم نیست هیچ کار خاصی انجام دهید و معمولاً طی چند روز هفت نفر از ارزیابان متمم پیدا می‌شوند که پروژه‌تان را بپسندند و به آن امتیاز دهند. در عین حال، برای تسریع کار می‌توانید یک کار دیگر هم انجام دهید: به سبک رایج در فضاهای اجتماعی، فهرست ارزیاب‌های متمم را که بالای همین بخش پرسش و پاسخ آمده، بررسی کنید و تمرین‌های آن‌ها را بخوانید و امتیاز دهید. این کار دو ویژگی دارد. هم تمرین‌های بهتر را می‌بینید و از آن‌ها می‌آموزید و هم ارزیاب‌ها – که ممکن است پروژهٔ شما را ندیده باشند – متوجه حضور شما می‌شوند و به پروژه‌تان سر می‌زنند.

 آیا می‌توانم نظرات خودم را در پاسخ به پروژه‌های دوستان متممی در قالب Reply ثبت کنم؟

خیر. پاسخ به کامنت‌ها و تمرین‌ها در تمام درس‌ها و مطالب متمم «به جز پروژه‌های درسی» امکان‌پذیر است. اما در این درس صرفاً می‌توانید پروژهٔ خودتان را ثبت کنید. اگر کسی چند تمرین/پاسخ زیر این صفحه داشته باشد، سیستم ارزیابی متمم از میان آن‌ها پایین‌ترین امتیاز را انتخاب کرده و ملاک قرار می‌دهد.

 توضیحات بیشتر دربارهٔ پروژه‌های درسی را در کجا بخوانم؟ 

به صفحهٔ پرسش‌های متداول سر بزنید و بخش پرسش‌های مربوط به پروژه‌های درسی را بخوانید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری استعدادیابی و شناخت توانمندی ها به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه استعدادیابی و شناخت توانمندی ها
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه دوره هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۱۷۱۳ نظر برای پروژه پایانی استعدادیابی

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .