Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


نشانه های پیش‌گویی‌کننده‌ی شکست رابطه عاطفی


شکست عاطفی - نشانه ها و ریشه های شکست در رابطه عاطفی

جان گاتمن یکی از روانشناسان مطرح آمریکایی است که بیش از چهار دهه از زندگی خود را صرف شناخت رابطه عاطفی میان زن و مرد کرده و ده‌ها کتاب و مقاله در زمینه‌ی موفقیت و شکست ازدواج، تولید و تألیف کرده است.

البته نویسندگان و صاحب‌نظران در این حوزه، کم نیستند. اما آن‌چه گاتمن را از دیگران متمایز می‌کند این است که او توصیه‌ها و دیدگاه‌های شخصی خودش را مطرح نمی‌کند؛ بلکه خروجی چند دهه مطالعه و تحقیق و آزمایش را برای مخاطبانش عرضه می‌کند.

آزمایشگاه رابطه عاطفی او که به آزمایشگاه عشق (Love Lab) مشهور شده، امروزه نقطهٔ عطفی در تاریخ تکامل دانش روانشناسی محسوب می‌شود. آزمایشگاهی که او در آن زوج‌های فراوانی را در طول چند سال و بعضاً چند دهه مورد بررسی قرار داد و مکالمه‌ها و مشاجره‌های آن‌ها را به دقت تحلیل کرد تا بتواند شاخص‌هایی برای پیش‌بینی طلاق و جدایی، طراحی و استخراج کند.

اگر چه گاتمن معمولاً در کتاب‌ها و نوشته‌هایش از اصطلاحات ازدواج، طلاق، زن و شوهر استفاده می‌کند، اما حرف‌هایش برای هر نوع رابطه عاطفی عمیق و بلندمدت می‌تواند مفید باشد.

باید بحث و دعوایتان را ببینم تا بگویم با هم می‌مانید یا نه

بسیاری از ما فکر می‌کنیم اگر در یک رابطه عاطفی دعوا و تعارض زیاد باشد، آن رابطه سرانجامی نخواهد داشت. اما گاتمن با مطالعه و بررسی صدها رابطه، حرف دیگری می‌زند. او می‌گوید:شکست عاطفی و پیش بینی طلاق و جدایی - دعوا و تعارض و اختلاف‌نظر، در هر رابطه‌ای اجتناب‌ناپذیر است و به هیچ وجه نمی‌توان به خاطر آن‌ها، پیش‌بینی کرد که رابطه نافرجام خواهد بود. این شکل و شیوه‌ی طرح اختلاف نظر و حل تعارض است که سرنوشت رابطه را مشخص می‌کند.او بر اساس همین مطالعاتش، چند نشانه مطرح می‌کند که به گفته‌ی او بر اساس آن‌ها،‌ می‌توان سرنوشت نافرجام یک رابطه را پیش‌بینی کرد. در ادامه‌ی این درس، بعضی از مهم‌ترین نشانه های شکست رابطه عاطفی را از قول گاتمن نقل می‌کنیم (+).

چه شاخصه‌هایی در گفتگو، شکست رابطه را پیش‌بینی می‌کنند؟

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به این درس و ۵۴ درس دیگر دربارهٔ حمایت اجتماعی و رابطه عاطفی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است. تا کنون ۴۳۱۴ نفر از متممی‌ها مجموعاً ۵۳۶۰ تمرین در درس‌های حمایت اجتماعی ثبت کرده‌اند.

با عضویت ویژهٔ متمم علاوه بر این ۵۴ درس به هزاران درس دیگر از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

  مدیریت استرس  |  مهارت ارتباطی  |  کوچینگ

  شخصیت شناسی | خودشناسی  |  مدیریت تعارض

  چگونه شاد باشیم | عزت نفس  | هوش هیجانی

  تحلیل رفتار متقابل  |  روانشناسی مثبت گرا  |  حل مسئله

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری حمایت اجتماعی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه حمایت اجتماعی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۵۱ نظر برای نشانه های پیش‌گویی‌کننده‌ی شکست رابطه عاطفی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : برف

    شاید مسئله خیلی ساده و قابل پیش‌بینی باشه، این که ما اصلاً برای بعضی از آدم‌ها آفریده نشدیم. به قول «ساموئل بکت» در «مالون می‌میرد»:

    «گاهی باید بگذری...بگذاری و بروی؛ وقتی می‌مانی و تحمل می‌کنی از خودت یک احمق می‌سازی»

    تمام موارد بالا مانند شکایت، عیب‌جویی، ایفای نقش دیوار و... در شکل حاد و ادامه‌دارش غالباً در روابطی پیش میاد که از پایه غلطه و وقتی «خانه از پای بست ویران است در فکر نقشِ ایوان بودن خواجه» هیچ چیزی رو درست نمی‌کنه و فقط آب در هاون کوبیدنه. بنابراین بگذارید عمیقاً موافقتم رو با این نظر گاتمن اعلام کنم که سرنوشت گفتگو رو همون سه دقیقه اول معلوم می‌کنه ( من من می‌گم سرنوشت رابطه رو همون برخوردهای اول، خیلی زمان زیادی لازم نداره). وقتی ما به جای یک رفتار خاص، کل شخصیت یک فرد رو نشانه می‌گیریم مشخصه که می‌خواهیم تمامش کنیم چون آدم هرچی رو که دائم محکوم کنه از دستش میده.

    ضمناً نمی‌دونم چرا افراد از بُریدن طناب‌های پوسیده می‌ترسند. چرا سال‌ها با توهین و شکایت و یا اصلا نه با بی‌تفاوتی و سردی و دور از رابطه‌ای پر تپش کنار هم می‌مونند ولی ریسک نمی‌کنند تا با پایان دادن به رابطه‌ای که دیگه گرمایی نداره، راه رو برای یافتن یک آدم متناسب با خود باز کنند. (دیالوگ فیلمِ دربارۀ الی: یک پایان تلخ بهتر است از یک تلخی بی‌پایان)

    هرچقدر عمرمون رو سر شکایت، عیبجویی، دیوار شدن و تلاش‌های ناکام برای ترمیم یک رابطۀ مُرده هدر بدیم داریم از عمر رابطۀ عاشقانه و زیبایی که می‌تونستیم داشته باشیم می‌کاهیم.

    اگر بیشترین پول دنیا رو دربیاریم، اگر موفق‌ترین کسب و کار رو داشته باشیم، اگر بالاترین مدارک تحصیلی رو بگیریم ولی رابطه‌ای نداشته باشیم که اعماق تاریک روح ما رو گرم و روشن کنه بدجوری باختیم. (زدیم به کاهدون)

    امیدوارم همه شامه‌هایی قوی داشته باشن و تا بویِ جنازۀ بادکردۀ یک رابطۀ به ظاهر زنده رو حس کردند، جسارت دفنش رو داشته باشند. چون همه چیز خیلی ساده قابل حدس زدنه وقتی دیگری مدام به تو توهین می‌کنه، دو راه بیشتر نداری یا بمونی و محترمم بمونی و بشی مشاور و روانکاوش و مدام بخواهی با خوب بودن خودت اونو اصلاح کنی که این دیگه اسمش رابطه نیست کلینیک روان درمانیه، یا اینکه توام شبیه اون آدم بشی! در هر دو صورت عمر هردو طرف این رابطه هدر رفته.

    اما گاهی دیده می‌شه رابطه خیلی درست و گرمه و درش مثلثِ اشتیاق و تعهد و صمیمیت یا به قول «اریک فروم» صمیمیت، تعهد، دانایی و احترام وجود داره و بنیان درسته، در این موارد هیچ جای نگرانی نیست چون اگر تعارضی پیش بیاد و اختلافی، هر دو طرف با درایتی که یک شخصیت خوب رو ساخته از خط قرمزهای هم نخواهند گذشت و خیلی زود همه چیز درست می‌شه.

     

     

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .