اشتباهات جبران ناپذیر در مصاحبه استخدامی

در نوشته قبلی در خصوص طبقه بندی پیامهایی که در مصاحبه استخدامی رد و بدل میشوند صحبت کردیم. اشاره کردیم که انواع پرسشها و پاسخها و تعاملاتی را که در جلسه مصاحبه استخدامی شکل میگیرد، میتوان در سه گروه توانمندی، تمایل و تطبیق، طبقهبندی کرد.
در این نوشته میخواهیم در مورد اشتباهات جبران ناپذیر در مصاحبه های استخدامی حرف بزنیم. مصاحبه استخدامی فرصت کوتاهی است. میتوان گفت که چند دقیقه فرصت داریم تا سرنوشت چند سال آینده خود را مشخص کنیم. بسیاری از ما، فرصتهای مصاحبه شغلی را میسوزانیم. دلایل زیادی را میتوان برای این مسئله ذکر کرد که شاید یکی از مهمترین آنها، «یک طرفه فکر کردن» در جلسه مصاحبه استخدامی است.
معمولاً ما قبل از حضور در چنین جلساتی، مکالمههای مختلفی را در ذهن آماده میکنیم. پرسشهایی را که احتمالاً مطرح خواهد شد حدس میزنیم. پاسخهای مناسب را برای آنها جستجو میکنیم و به خاطر میسپاریم. روی نقاط ضعف رزومه خود فکر میکنیم و تصمیم میگیریم که چگونه هر یک از آنها را توجیه کنیم. به نقاط قوت رزومه فکر میکنیم و برنامه ریزی انجام میدهیم که در چه زمانی و به چه شکلی بر روی آنها تاکید کنیم.
نتیجه این میشود که در داخل جلسه مصاحبه استخدامی، دیالوگهای زیادی در ذهن ما وجود دارد و گاه استرس و تنش ما به حدی بالاست، که بدون توجه به روند جلسه و دغدغههای طرف مقابل، حتی بدون توجه به سوالهایی که مطرح میشود و انگیزههایی که در پس مطرح کردن آن سوالها قرار دارد، عکسالعملها و پاسخهای از پیش تعیین شده خودمان را بروز میدهیم.
به همین دلیل است که اخیراً به شرکت کنندگان در جلسات مصاحبه شغلی توضیح داده میشود که: «بیشتر از اینکه در ذهن خود سناریوسازی کنید، توجه داشته باشید که خطاهای متداول را انجام ندهید». در اینجا برخی از خطاهای کوچک، رایج و جبران ناپذیر مصاحبه استخدامی را با یکدیگر مرور میکنیم:
تمرین:
چه اشتباهات دیگری را در جلسه مصاحبه شغلی مشاهده یا تجربه کردهاید که در فهرست بالا به آن اشاره نشده است؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : فاطمه مرزبان
باسلام
1- بهتر است با لباس رسمی در جلسه شرکت کنیم.
2- نحوه دست دادن رو تمرین کنیم. (نه خیلی سست و بی حال و نه خیلی محکم که این صتور رو ایجاد کنه ما هیجان زده ایم.)
3- اگر دستپاچه و مضطرب شدیم، صراحتا عنوان نکنیم.
4- از مشکلات شخصی حرف نزنیم. (مدیران دوست ندارند یه آدم رو با کلی مشکل شخصی استخدام کنند.)
5- از شغل قبلی و مدیران قبلی بدگویی نکنیم و همواره نشون بدیم قدردان هستیم و اذعان کنیم تصمیم به جدایی برای ما سخت بوده و ما به راحتی به فکر جدایی نیافتاده ایم.
6- در مورد دلیل ترک کار قبلی، با تمرکز روی مزایای کار جدید صحبت کنیم.
7- از وقتی که مصاحبه کننده گذاشته، تشکر کنیم و آروز کنیم اگر به مجموعه آنها پیوستیم مفید باشیم و اگر این امکان فراهم نشد، برای آنان آرزوی موفقیت داشته باشیم.
برای همه شما دوستان قلبی آرام آرزومندم