اسلایدشیر | شبکه اجتماعی به اشتراک گذاری و دانلود اسلایدها
وقتی از شبکه های اجتماعی حرف میزنیم، معمولاً به شبکههای رایج مانند اینستاگرام، فیس بوک، یوتیوب، لینکدین و مانند اینها فکر میکنیم.
شاید کمتر پیش بیاید که در فهرست شبکه های اجتماعی، از اسلایدشیر (SlideShare) هم نام ببریم. در حالی که اسلایدشیر به عنوان یکی از ۲۰۰ سایت برتر جهان (به قضاوتِ الکسا) و نزدیک به هشتاد میلیون کاربر، یکی از بزرگترین شبکه های اجتماعی تخصصی در جهان محسوب میشود.
چند نکته دربارهی اسلایدشیر
معمولاً وقتی میخواهند SlideShare را برای کسانی که آن را نمیشناسند توصیف کنند، میگویند که SlideShare برای اسلایدها، همان نقشی را بر عهده دارد که YouTube برای فیلمها ایفا میکند.
چون شما میتوانید اسلایدهای خود را روی آن آپلود کنید؛ اسلایدهای دیگران را ببینید؛ افراد مختلف را فالو کنید؛ برای هر مجموعه اسلاید کامنت گذاشته یا آن را با دوستان خود اشتراک بگذارید.
طبیعتاً وقتی بیشتر با این شبکه اجتماعی کار کنید، علاوه بر شباهتها، تفاوتهایی را هم خواهید دید. اما این تعریف، به عنوان نقطهی اول آشنایی، میتواند مناسب باشد.
این سرویس در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد و در سال ۲۰۱۲ لینکدین آن را خرید (با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۶ شرکت مایکروسافت لینکدین را خرید، میتوان گفت که مالک اصلی SlideShare در حال حاضر شرکت مایکروسافت است).
خریداری اسلایدشیر توسط لینکدین، باعث رونق بیشتر این سرویس شده است. چون اکنون، دسترسی این سرویس، به مجموعهی بزرگ کاربران لینکدین هم دسترسی دارد و البته لینکدین هم، استفاده از آن را به شیوههای مختلف ترویج میکند (شما در حال حاضر در صورت تمایل، میتوانید به جای ساختن اکانت اختصاصی برای اسلایدشیر، با اکانت لینکدین خود به آن لاگین کنید).
استفاده از اسلایدشیر به اسلاید محدود نیست
امروزه Slideshare کاربران خود را به اسلاید محدود نمیکند و اجازه میدهد فیلمها و فایلهای PDF و برخی دیگر از فرمتها را هم آپلود کنند. اما فعلاً در حدی که در درس آموزش پاورپوینت مورد نیاز ماست، صرفاً به قابلیت به اشتراک گذاری اسلایدها در این پلتفرم توجه داریم.
فعالیت در اسلایدشیر چه فوایدی دارد؟
اسلاید یکی از #انواع محتوا است که مخاطبان و خواستاران فراوانی دارد. اگر سایت یا وبلاگ فعالی داشته باشید و برای سئوی آن از کنسول سرچ گوگل برای بررسی سوالهای جستجوی کاربران استفاده کنید، حتماً به این نتیجه رسیدهاید که تعداد قابل توجهی از کاربران ترجیح میدهند جستجوهای خود را دربارهی بسیاری از موضوعات، با جستجوی اسلاید آغاز کنند.
بنابراین به اشتراک گذاشتن اسلاید در SlideShare را میتوانید به عنوان بخشی از استراتژی محتوای خود در نظر بگیرید.
با توجه به این مقدمه، اجازه بدهید برخی از کاربردهای اسلایدشیر را با هم مرور کنیم:
- اسلاید هم مانند سایر انواع محتوا، میتواند در خدمت برندسازی (شخص / محصول / سازمان) قرار بگیرد.
- کسب و کارها میتوانند با قرار دادن اسلایدهای معرفی خود و محصولاتشان، سهم بیشتری از صفحهی نتایج جستجو را به برند خود اختصاص دهند (هر چقدر هم که سایت شما قوی باشد، صرفاً یک یا دو پیشنهاد گوگل به سایت شما باز میگردد و سایتهای دیگر، سهم صفحهی نخست را به خود اختصاص میدهند). بر اساس اعلام اسلایدشیر، ۸۰٪ از ترافیک بازدیدکنندگان SlideShare توسط موتورهای جستجو تأمین میشود (+).
- با ارجاع دادن به وبسایت خود در اسلایدها، میتوانید ترافیک ورودی وب سایت خود را افزایش دهید.
- اگر برای سرویس هاست خود، محدودیت هزینه دارید و ترجیح میدهید که ترافیک هاست شما افزایش پیدا نکند، میتوانید اسلایدها را در SlideShare آپلود کرده و در مطالب سایت خود Embed کنید (Embed یعنی چه؟).
- با تبدیل کردن محتواهای قبلی خود به اسلاید، میتوانید به بازآفرینی محتوا بپردازید و از تلاشی که هنگام تولید محتوای اولیه به خرج دادهاید، استفادهی بیشتری ببرید.
- به عنوان یک مدرس یا سخنران، اگر بدانید که قرار است اسلایدهایتان را روی SlideShare هم قرار دهید و در واقع، تاریخ مصرف آنها با پایان سمینار سر نمیرسد، تلاش برای بهبود کیفیت اسلایدها، توجیهپذیرتر خواهد بود.
- اسلایدها میتوانند بخشی از پروفایل افراد حرفهای باشند (چرا علاوه بر رزومه روی سایت خود، یک اسلایدشو برای معرفی خودتان نداشته باشید؟ در آنجا دستتان بازتر است و میتوانید اطلاعات بیشتر و تخصصیتری هم مطرح کنید)
- بسیاری از مخاطبان، به دانلود محتوا علاقه دارند، با ارائهی مجوز دانلود اسلایدها، میتوانید به فضای کامپیوتر آنها راه پیدا کنید (هر فایلی که از شما روی کامپیوتر یک مخاطب ذخیره میشود، او را یک گام به شما نزدیکتر کرده است).
پیشنهاد فعالیت در SlideShare
اگر قصد دارید اسلایدسازی را به شکل حرفهای تمرین کنید، پیشنهاد میکنیم حتماً در SlideShare اکانت خودتان را بسازید و فعال کنید. از آپلود کردن اسلایدهای ناقص یا ضعیف نترسید و خجالت نکشید.
وقتی حس کنید اسلایدهایتان در یک محل عمومی در معرض دید دیگران است، طراحی آنها را جدیتر میگیرید و برای بهبود کیفیت آنها و تمرین اسلایدسازی هم، وقت بیشتری صرف میکنید.
مشارکت در بحث
اگر در استفاده از سرویس SlideShare نکات و تجربیاتی دارید که طرح آنها را برای دوستانتان مناسب میدانید، خوشحال میشویم آن نکتهها یا تجربهها را در زیر همین مطلب مطرح کنید.
مجموعه درسهای آموزش پاورپوینت و اسلایدسازی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شدهاند. با فعال کردن اشتراک ویژه به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص اعضای ویژهٔ متمم
البته بررسیهای آماری ما نشان داده که علاقهمندان به درسهای پاورپوینت و اسلایدسازی، از میان مجموعه درسهای متمم به مطالعهٔ درسهای زیر بیشتر علاقهمند بودهاند:
مهارت ارائه | تقویت فن بیان | تسلط کلامی
دیجیتال مارکتینگ | بازاریابی محتوا | سئو
سواد دیجیتال | شبکه های اجتماعی | جستجو با گوگل
ایمیل مارکتینگ | تولید محتوا | مدیریت زمان
| مذاکره | کوچینگ | مشاوره مدیریت
دوره MBA (مطالعهی منظم درسهای مدیریت و کسب و کار)
اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید دربارهی متمم بیشتر بدانید، میتوانید نظرات دوستان متممی را دربارهی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی میشناسند:
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری آموزش پاورپوینت و اسلایدسازی به شما پیشنهاد میکند:
- آموزش پاورپوینت و مهارت اسلایدسازی
- آموزش پاورپوینت و طراحی اسلاید چه مهارتهایی را پوشش میدهد؟
- اسلایدشیر | شبکه اجتماعی به اشتراک گذاری و دانلود اسلایدها
- یک چک لیست ساده برای طراحی اسلاید
- اهمیت فضای سفید در اسلایدسازی | از اسلایدهای متراکم پرهیز کنید
- نمایش اعداد هنگام اسلایدسازی
- توجه به مسیر حرکت چشم و جهت نگاه
- توجه به شبکه بندی در طراحی اسلاید با پاورپوینت
- آموزش پاورپوینت | کار با عکسها و تصاویر
- بررسی موردی | نمونه اسلایدهای شرکت Adobe
- بولت پوینت | چرا بولت گذاری در اسلایدسازی توصیه نمیشود؟
- چند فونت فارسی مناسب برای دانلود و استفاده در اسلایدهای فارسی پاورپوینت
- مدل رنگی RGB | مدل رنگی HSL | رنگ های CMYK
- چرخه رنگ (دایره رنگ) چیست؟ انتخاب رنگ برای طراحی و اسلایدسازی
- کتاب داستان پردازی با داده ها | آموزش مصورسازی دادهها
- انتخاب رنگ | پیشنهاد چند سایت انتخاب ترکیب رنگ در طراحی
- درباره ثروت جف بزوس | مرور گزارش مونا چلبی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : امیرعلی رستگار کازرونی
..::هوالرفیق::..
من امروز قبل از این که این درس اسلایدسازی را شروع کنم با SlideShare آشنا شدم. کمی در آن چرخیدم و اینور اونور! رفتم؛ برای گرفتن ایدهی کلی برای ساختن اسلاید شخصی خودتان، و یا آشنایی با موضوع مورد مطالعهای که مد نظر دارید سایت خوبی است.
یک بخش دیگری که وجود دارد مجموعه دورههای اسلایدسازی (PowerPoint Courses) و دورههای آموزش نکات ارائه (Presentation Courses) هست که در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته می توانید در سایت SlideShare به آنها دسترسی پیدا کنید. (+)