Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


استراتژی باندلینگ (Bundling) | فروش مجموعه‌‌ای از محصولات


باندلینگ

اکثر فست‌فودها، علاوه بر پیشنهاد جداگانه‌ی ساندویچ و سالاد و نوشیدنی، گزینه‌های ترکیبی هم به مشتریان خود ارائه می‌دهند. مثلاً به مشتری می‌گویند که در صورت سفارش مجموعه‌ی «ساندویچ / سالاد / نوشابه» می‌توانند قیمت کمتری پرداخت کنند.

بسیاری از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، دو یا چند محصول خود را در یک بسته‌بندی قرار می‌دهند و در قالب یک مجموعه می‌فروشند.

فروشندگان پوشاک، برخی محصولات خود را با هم ست می‌کنند و مجموعه‌ی آن‌ها را با قیمتی پایین‌تر در اختیار مشتری قرار می‌دهند.

آژانس‌های مسافرتی، بلیط هواپیما و هزینه‌ی ویزا و مبلغ ترانسفر و بهای اقامت در هتل را ترکیب می‌کنند و در قالب یک «بسته‌ی مسافرتی» به مشتریان خود عرضه می‌کنند.

همه‌ی این‌ها در ادبیات مدیریت بازاریابی با عنوان استراتژی باندلینگ (Bundling Strategy) یا فروش مجموعه‌ای از محصولات شناخته می‌شوند.

مثل بسیاری از موضوعاتی که در بازاریابی مطرح می‌شوند، درباره‌ی باندلینگ هم حکم‌های قطعی وجود ندارد و طراحی بسته‌هایی از محصولات و قیمت‌گذاری آن‌ها، بیشتر تابعِ تشخیصِ بازاریابان و طراحان محصول است.

بنابراین در درس حاضر هم قصد نداریم توصیه‌ها و تجویزهایی را در زمینه‌ی باندلینگ ارائه دهیم. بلکه صرفاً می‌خواهیم به شرح کلی این مفهوم و مرور نکات و توضیحاتی درباره‌ی آن بپردازیم.

تعریف باندلینگ چیست؟

بسیاری از کسب و کارها، بیش از یک کالا یا خدمت را عرضه می‌کنند. اگر این کسب و کارها تصمیم بگیرند تعدادی از کالاها و خدمات خود را در قالب یک «بسته» به مشتریان عرضه کنند، اصطلاحاً گفته می‌شود که از استراتژی Bundling استفاده کرده‌اند.

بعضی از مثال‌های باندلینگ را در ابتدای درس مطرح کردیم. به عنوان یک مثال دیگر، می‌توان به بسته‌هایی که اپراتورهای تلفن همراه به مشتریان اعتباری خود عرضه می‌کنند اشاره کرد.

محدودیت در دسترسی کامل به مجموعه درس‌های بازاریابی

دسترسی کامل به درس‌های مدیریت بازاریابی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

  تعداد درس‌ها: ۶۱ عدد

  دانشجویان این درس: ۴۹۴۵ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۲۵۱۶ مورد

با عضویت ویژه‌ی متمم علاوه بر بازاریابی به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های متمم

البته بررسی‌های آماری ما نشان داده که علاقه‌مندان به مارکتینگ و بازاریابی معمولاً از میان درس‌های متنوع متمم بیشتر مطالب زیر را پیگیری می‌کنند:

  مذاکره | فروش | آموزش CRM | بازاریابی محتوا

  ارزش آفرینی | تصمیم گیری | برندسازی

  استراتژی | تفکر استراتژيک | تفکر سیستمی

  دیجیتال مارکتینگ | سئو | تولید محتوا

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

تمرین و مشارکت در بحث

تجربه‌ی شما از باندلینگ چیست؟ به عنوان مشتری، موفق‌ترین نمونه‌ی باندلینگ که به ذهن‌تان می‌رسد و شما را راضی کرده چه بوده است؟

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    محمدرضا ، سلام آریانا ، فرین رضوی ، ایمان احمدپور ، نقش

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت بازاریابی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت بازاریابی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۵۹ نظر برای استراتژی باندلینگ (Bundling) | فروش مجموعه‌‌ای از محصولات

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : محمدرضا شعبانعلی

    با توجه به این که «B2B» طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات و سهم قابل‌توجهی از اقتصاد جهان رو شامل می‌شه (از فروش هواپیما به یک خط هوایی تا فروش چوب بستنی به کارخانهٔ بستنی‌سازی)، فکر می‌کنم صدور حکم کلی در مورد «جذاب بودن یا نبودن باندلینگ» چندان مفید یا قابل‌دفاع نباشه.

    شاید اگر دقیقاً توضیح می‌دادید که چه مثالی در ذهن‌تون هست و چه تجربه‌ای داشتید، نکتهٔ آموزنده‌ای برای ما هم برای ما به وجود می‌اومد.

    در لحظهٔ نوشتن این پاسخ، چند مورد باندل در B2B در ذهنم هست که تجربه‌‌ نشون داده هم برای فروشنده و هم برای خریدار می‌تونه جذاب باشه.

    یکی از باندل‌ها، فروش لوازم یدکی در کنار ماشین‌آلات صنعتیه. کارخانجاتی که ماشین‌آلات رو می‌خرن، برای تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و همین‌طور سرویس و تعمیرات اساسی،‌ به لوازم یدکی نیاز دارن. از اون‌جایی که لوازم یدکی منبع جدی سود برای تولیدکنندگان ماشین‌آلاته و مشتری هم بهش نیاز داره، معمولاً وقت فروش لوازم یدکی، انعطاف‌پذیری چندانی نشون نمی‌دن. اما در زمان فروش ماشین، به خاطر میل جدی به عقد قرارداد، معمولاً تخفیف بهتری می‌دن. تازه این برای مشتریان در اقتصادهای عادیه. در اقتصادهایی مثل ما که با مشکلات تحریمی گرفتاره، باندل شدن لوازم مصرفی و یدکی با ماشین، می‌تونه آماده‌به‌کاری ماشین رو بالا ببره و از توقف‌های ناخواسته جلو‌گیری کنه.


    مثال دیگه که از باندلینگ در B2B به ذهنم می‌رسه، سرویس FBA آمازون هست (Fulfilled by Amazon). بسیاری از کسب‌و‌کارهای کوچک که توانایی انجام کارهای لجستیک رو ندارن، ترجیح می‌دن علاوه بر سرویس پایهٔ مارکت‌پلیس آمازون، این سرویس هم در اختیارشون قرار بگیره و آمازون، کار هندلینگ محصول رو انجام بده (چند تایپ قرارداد دارند. این که محصول رو به مراکز فول‌فیلمنت آمازون برسونن یا آمازون خودش پیگیری کنه و ...).

    کسب‌و‌کارهای بسیاری وجود دارن که از باندل شدن سرویس FBA با قرارداد اصلی‌شون استقبال می‌کنن.


    خدمات VMI یا Vendor Managed Inventory هم یکی از سرویس‌هاییه که در بسیاری از صنایع، به ویژه صنعت خودرو، از باندل شدنش استقبال میشه. مثلاً اگر قراره شما صندلی خودرو تولید کنید و به خودروساز تحویل بدید، بگید من انبار تو رو هم خودم مدیریت می‌کنم. به من یه فضا بده و من اون‌جا کارشناس می‌ذارم و با توجه به میزان مصرف صندلی، صندلی‌های جدید رو میارم و انبار رو شارژ می‌کنم. هم یه درآمد اضافه برای شماست و هم زحمت انبارداری و ریسک خالی شدن انبار و توقف خط تولید برای خودروساز از بین میره.


    واضحه که منظورم این نیست که باندلینگ در B2B همیشه خوبه یا همهٔ فروشندگان / مشتریان از چنین باندل‌هایی استقبال می‌کنن، اما خواستم صرفاً به چند نمونه که می‌تونه مورد استقبال طرفین قرار بگیره اشاره کرده باشم.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .