Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


پیتر گالویتزر | معرفی گالویتزر و جایگاه او در علم هدف گذاری


عکس پیتر گالویتزر

اگر بخواهید فهرستی هر چقدر مختصر از دانشمندان و صاحب‌نظران در زمینهٔ هدف گذاری تنظیم کنید، باز هم پیتر گالویتزر (Peter Gollwitzer) جایی برای خود در این فهرست پیدا خواهد کرد (به همین علت در فایل صوتی هدف گذاری هم بارها از او نام برده شده است).

گالویتزر متولد سال ۱۹۵۰ است و اکنون هشتمین دهه از زندگی خود را می‌گذراند. جالب این‌جاست که نیمی از این هفتادوچند سال، جایگاه یک چهرهٔ صاحب‌نام و صاحب‌نظر در حوزهٔ «روانشناسی اقدام» و «فرایند هدف گذاری» را در اختیار داشته است.

کافی است به این نکته توجه کنید که وقتی در سال ۱۹۹۶ قرار شد هندبوک روانشناسی عمل (Psychology of Action) با مقالاتی از نویسندگانی در سطح ریچارد رایان، ادوارد دسی، روی باومایستر (صاحب‌نظر در زمینهٔ قدرت اراده)، کارول دوئک (نویسنده کتاب طرز فکر)، والتر میشل (مبدع آزمایش مارشمالو)، آری کروگلانسکی و ادوین لاک منتشر شود، پیتر گالویتزر به عنوان یکی از دو ویراستار (دبیر) آن کتاب انتخاب شد.

این دانشمند آلمانی‌تبار هم‌اکنون عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه نیویورک است. فهرست کتابها و مقالات گالویتزر را می‌توانید در صفحهٔ مختص او در سایت دانشگاه نیویورک ببینید.

ما ایده‌های گالویتزر را در درس‌های اختصاصی و جداگانه بررسی می‌کنیم. اما به سنت همیشگی متمم، وقتی قرار است بارها از دانشمندی نام ببریم، مطلب کوتاهی – مثل این نوشته – را به او اختصاص می‌دهیم.

روانشناسی «نیت» و «اقدام»

انتخاب عنوان برای حوزهٔ پژوهشی گالویتزر ساده نیست. گاهی او را به عنوان متخصص در زمینهٔ انگیزش و گاه به عنوان صاحب‌نظر در حوزهٔ روانشناسی شناختی معرفی می‌کنند. در ادبیات تخصصی روانشناسی می‌توان او را متخصص خودتنظیم‌گری (Self-regulation) هم نامید. اما شاید ساده‌ترین توصیفِ غیرتخصصی برای کارهای او «روانشناسی نیت و اقدام» باشد.

مدلسازی فرایند هدف گذاری

پیش از گالویتزر موضوعات مختلف مربوط به هدف گذاری همه با هم آمیخته بودند. مدل‌های متعددی برای هدف گذاری وجود داشتند. اما تمرکزشان بیشتر بر نوع اهداف و شیوهٔ انتخاب هدف بود.

گالویتزر این بحث را رواج داد که «انتخاب هدف / Goal Setting» و «تعقیب هدف / Goal Striving» دو موضوع جداگانه هستند و بهتر است به شکل مستقل بررسی شوند.

البته نمی‌توان گفت گالویتزر نخستین کسی بود که این ایده را مطرح کرد. چون کرت لوین (Kurt Lewin) هم شبیه همین حرف را زده بود. اما چون لوین مدل قدرتمندی برای استفاده از این دوگانه (انتخاب هدف / تعقیب هدف) ارائه نکرد، ایده‌اش چند دهه به فراموشی سپرده شده بود.

گالویتزر دو موضوع انتخاب هدف و تعقیب هدف را تفکیک کرد. در ادامه این دو بخش را خُردتر هم کرد: جستجو برای یافتن و انتخاب هدف، نیت قطعی برای دنبال کردن هدف، پیگیری هدف و تأمل دربارهٔ علت رسیدن یا نرسیدن به هدف بحث‌هایی بودند که گالویتزر آن‌ها را از هم تفکیک کرد.

تفکیک بخش‌های مختلف فرایند هدف گذاری باعث شد بسیاری از موضوعات پراکنده‌ای که این‌جا و آن‌جا مطرح می‌شدند، و نیز بسیاری از سوال‌هایی که در زمینهٔ هدف گذاری نادیده گرفته شده بودند، به چشم بیایند.

مدلی که گالویتزر مطرح کرد، به نام مدل روبیکان (Rubicon Model) و نیز مدل گام‌های اقدام (Action Phases Model) شناخته می‌شود.

خود گالویتزر هم در چارچوب همین مدل، پژوهش‌های متعددی انجام داده است. از جمله دربارهٔ این‌که چه می‌شود که انسان‌ها به هدف خود متعهد نمی‌مانند. یا این‌که چگونه می‌توان هدف‌ها را در ذهن فعال نگه داشت.

بنابراین می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین پیام‌های گالویتزر برای علاقه‌مندان به هدف گذاری این است که صِرفِ هدف گذاری برای دستیابی به اهداف کافی نیست و فرایند هدف گذاری گام‌های دیگری هم دارد که باید جدی گرفته شود:

انسان‌ها اغلب فرض می‌کنند تنها کاری که لازم است انجام دهند انتخاب هدف‌های عالی است، و پس از آن زندگی بهتر خواهد شد. اما تحقیقات نشان داده‌ که تأثیر هدف بر رفتار به طرز غیرمنتظره‌ای ناچیز است. کسانی که برای خود هدف تعیین می‌کنند، در مقایسه با آن‌ها که هدف ندارند، چندان متفاوت رفتار نمی‌کنند.

 

تأثیر گالویتزر بر حوزهٔ روانشناسی و توسعه فردی

تقریباً هر جا کتاب یا مقالهٔ معتبر و جامعی در زمینهٔ هدف گذاری، تغییر عادتها و اصلاح الگوهای رفتاری بیابید، نام گالویتزر در بخش منابع به چشم‌تان خواهد آمد.

گالویتزر جدا از این‌که ویراستار برخی کتاب‌های معتبر مانند «روانشناسی اندیشیدن به آینده / The Psychology of Thinking about the Future» و «هندبوک آکسفورد دربارهٔ اقدام‌های انسانی / Oxford Handbook of Human Action» بوده، در بسیاری از کتاب‌های دیگر هم فصل‌هایی تخصصی را تألیف کرده است.

َعکس جلد سه کتاب از گالویتزر کتاب The Psychology of Action و کتاب Thinking about the Future و Handbook of Human Action

به عنوان نمونه، همان‌طور که انتظار می‌رود، تألیف فصلی از کتاب هدف گذاری ادوین لاک و گری لیثام (New Developments in Goal Setting) نیز بر عهدهٔ او بوده است.

علاوه بر این‌ها در بسیاری از کتاب‌های تخصصی در زمینهٔ تغییر رفتار هم به ایده‌ها و پژوهش‌های او اشاره و استناد شده است (+/+).

پژوهش‌های گالویتزر دربارهٔ «تصویرپردازی انسان از آینده» نیز بسیار مهم و تأثیرگذار بوده و بسیاری از کتاب مرجع در این حوزه به او و کارهایش اشاره کرده‌اند (+/+).

اما بخشی از ایده‌ها و پژوهش‌های او آن‌قدر کاربردی بوده که به کتابهای عمومی خودیاری و توسعه فردی هم راه پیدا کرده است. از کتاب‌های قدیمی‌تر مانند کلید را بزن تا کتاب چگونه تغییر کنید (How to Change) و معادلهٔ اهمال کاری (Procrastination Equation).

یکی از بخش‌های جذاب کتاب عادتهای اتمی جیمز کلییر (فصل پنجم) هم به‌کلی بر اساس یکی از مقالات گالویتزر نوشته شده است. البته متأسفانه با وجودی که این بخش عملاً بازنویسی حرف‌های گالویتزر است، کلییر صرفاً به اشاره‌ای گذرا در بخش منابع اکتفا کرده و در متن کتاب از او نام نبرده است.

ما در درس‌های متعددی از مجموعهٔ آموزش هدف گذاری به سراغ گالویتزر خواهیم رفت و پژوهش‌های او را بررسی خواهیم کرد.

پیشنهاد عضویت در متمم

شما با عضویت ویژه در متمم، می‌توانید به درس‌ها و آموزش‌های بسیاری از جمله موضوعات زیر دسترسی کامل داشته باشید:

  فهرست درس‌های متمم

موضوعات زیر، برخی از درس‌هایی هستند که در متمم آموزش داده می‌شوند:

  دوره MBA (یادگیری منظم درس‌ها)

  استراتژی | کارآفرینی | مدل کسب و کار | برندسازی

  فنون مذاکره | مهارت ارتباطی | هوش هیجانی |تسلط کلامی

  توسعه فردی | مهارت یادگیری | تصمیم گیری | تفکر سیستمی

  کوچینگ | مشاوره مدیریت | کار تیمی | کاریزما

  عزت نفس | زندگی شاد | خودشناسی | شخصیت شناسی

  مدیریت بازاریابی | دیجیتال مارکتینگ | سئو | ایمیل مارکتینگ

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری هدف گذاری به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه هدف گذاری

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳ نظر برای پیتر گالویتزر | معرفی گالویتزر و جایگاه او در علم هدف گذاری

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .