Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


بدون توجیه – برای شما! (معرفی کتابی از دن اریلی)


بوی کاغذ - دن اریلی - بدون توجیه برای شما

قبلاً در متمم در مورد دن اریلی صحبت کرده‌ایم. یکی از کلمات مشترک در بسیاری از کتابها و نوشته‌های دن اریلی، Irrationality ( بدون منطق بودن) است.

او در کتاب Predictably Irrational توضیح می‌دهد که انسانها، بر خلاف آنچه فکر می‌کنند بسیار منطقی هستند؛ اتفاقاً چندان هم منطقی نیستند و بسیاری از تصمیم‌ها و انتخاب‌های آنها بر اساس منطق نیست.

در همان کتاب توضیح می‌دهد که نه تنها انسانها منطق را در انتخاب‌های خود رعایت نمی‌کنند، بلکه مطالعات و بررسی‌ها به خوبی نشان می‌دهد که انسانها معمولاً چه نوعی از بی‌منطقی را در تصمیم‌ها و رفتارهای خود نشان می‌دهند. به عبارتی، غیرمنطقی بودن آنها قابل پیش‌بینی و تحلیل است.

معمولاً در هر کتابفروشی، در کنار این کتاب از دن اریلی، کتاب دیگر او را هم می‌بینید: The upside of irrationality. کتابی که تحت عنوان جنبه‌های مثبت بی منطق بودن به فارسی هم ترجمه شده است. در آن کتاب، دن اریلی می‌کوشد توضیح دهد که منطقی بودن الزاماً هم چیز خوبی نیست که وقتی می‌گوییم: انسانها خیلی منطقی نیستند، به کسی بربخورد یا فکر کنیم یک ویژگی مهم را از دست داده‌ایم!

کتابهای دن اریلی

محدودیت در دسترسی کامل به این مطلب

نمایش کامل این مطلب برای کاربران آزاد متمم انجام می‌شود.

ثبت نام به عنوان کاربر آزاد متمم، سریع و رایگان است و کافی است برای خودتان نام کاربری و رمز عبور تعریف کنید.

شما با ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، به درس‌های مختلفی (از جمله: استعدادیابی، سبک زندگی، هوش کلامی، افعال پرکاربرد انگلیسی، مهارتهای ارتباطی و پاراگراف فارسی) دسترسی پیدا خواهید کرد.

در صورت تمایل می‌توانید تعدادی از درس‌های کاربر آزاد متمم را ببینید.

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

توضیح کوتاه

 سایر پرسش‌ و پاسخ‌های دن اریلی

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    على باقرى ، حدیث حسینی ، سعید قاسمی ، مرضیه انصاری راد ، مجتبی آزادی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری بوی کاغذ به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه بوی کاغذ
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۵۲ نظر برای بدون توجیه – برای شما! (معرفی کتابی از دن اریلی)

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : هیوا

    کتاب اولش هم ترجمه شده. پارسال زیر پست دن اریلی لینکش رو گذاشته بودم.
    اگه اشتباه نکنم همین کتاب سومش هم ترجمه شده. ولی مطمئن نیستم.

    الان دیدم که شش تا از 20 تا کامنت اون پست رو من نوشتم!(در مورد دوره دانشگاهی که در کورسرا ارائه میده، در مورد سخنرانی های پربیننده ش در تد که میلیونها بیننده داشته و پروژه های دیگرش) چقدر در موردش کنجکاو و هیجان زده بودم...

    برای کسی که با کلیات اقتصاد رفتاری و کارهای دن اریلی آشنا باشه، خواندن مطالب پراکنده این کتاب میتونه خیلی خواندنی باشه. در مورد بسیاری از کارهای روزانه ما آدمها نظریات متفاوت و جالبی داره.

    البته نوشتن این ستون وال استریت ژورنال هنوز ادامه داره. اگه در خبرنامه سایتش عضو بشید، هرچند هفته یکبار پرسش و پاسخ های جدید رو از طریق ایمیل دریافت می کنید.

    برای من جالبترین پرسش و پاسخ این کتاب، توضیح ساده و کاربردی است که دن اریلی در مورد معنای اراده آزاد می دهد:

    Dear Dan,
    If people make decisions in a way that depends on their environment, does that mean that there is no free will?
    —Matt

    Yes and no.  Imagine that every day, I came to your office and covered your desk with doughnuts.  What are the odds that you will not weigh more by the end of the year?  Close to zero, I suspect. Once the environment is set, we are largely helpless, but we don’t have to be tempted by doughnuts every day: We can keep the doughnut peddlers out and otherwise design offices that help us make better decisions. That’s where free will resides—in our ability to design our environment for the better and make the world more compatible with our weaknesses.

    جالبه بدونین دن اریلی یه دکترای بیزنس هم داره برای همین، من این پکیجش رو خیلی دوست دارم و به نظرم فوق العاده کاربردیه. البته الان یادم افتاد که هنوز تمومش نکردم :(

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .