محورهای آموزشی متمم (بر اساس نیازسنجی های انجام شده)
ما علاوه بر شیوههایی رفتارسنجی کاربران که پیوسته در متمم در حال اجرا هستند، مستقیماً هم از دوستان متممی میخواهیم که ترجیحات و اولویتهای خود را در زمینه موضوعات و مهارتهایی که مناسب میدانند در متمم مطرح شود بیان کنند.
آنچه در ادامه میبینید اولویت محورهای آموزشی متمم بر اساس نظر دوستان متممی است که از این به بعد، به صورت جدیتر رعایت خواهد شد و تقویم محتوای آموزشی هم، با لحاظ کردن همین اولویتها تنظیم و منتشر میشود.
با کلیک کردن بر روی هر موضوع، میتوانید توضیحات بیشتری در آن زمینه را ببینید.
ما در متمم، مهارت ارتباطی و مذاکره را شامل مذاکره تجاری اما بسیار فراتر از آن میدانیم و موفقیت در بخش قابل توجهی از زندگی فردی و سازمانی را به نوعی با مهارتهای ارتباطی و مذاکره مربوط میبینیم.
برخی از موضوعاتی که زیر این محور تعریف میشوند به شرح زیر هستند:
مهارت ارتباط موثر / توسعه ارتباط اجتماعی / هوش هیجانی / شخصیت شناسی / تحلیل رفتار متقابل / مدیریت رابطه عاطفی / خودشناسی و دیگرشناسی / مدیریت تعارض / زبان بدن / متقاعدسازی / جلب همکاری دیگران
بحثهای متمم در حوزه مدیریت استراتژیک و تفکر استراتژیک تاکنون گسترده، متنوع و متعدد بوده است.
اما همچنان ساختار آن نیازمند اصلاح و تکمیل است و با توجه به نظرات دوستان متممی، این محور برای ماههای آتی در اولویت بالای متمم قرار گرفته است.
همانطور که بارها در متمم تاکید کردهایم، روانشناسی مثبت گرا با بحثهای بازاری مثبت اندیشی تفاوت ماهوی دارد.
روانشناسی مثبت گرا که میتوان مارتین سلیگمن را از بزرگان و بنیان گذاران آن دانست، بر این نکته تاکید دارد که وظیفهی اول روانشناسی، خدمت به بیماران روانی نیست. بلکه کمک به انسانهای سالم، برای تجربهی زندگی سالمتر است.
تا کنون به شکلهای مختلف به مباحث روانشناسی مثبت گرا پرداختهایم و با توجه به بازخورد دوستان، این بحث در آینده هم ادامه خواهد یافت.
عزت نفس / کارگاه زندگی شاد / رفع و ترک عادات منفی / مدیریت استرس / اعتماد به نفس
فهرست بحثهای مرتبط با کارآفرینی و ایجاد و مدیریت کسب و کارهای کوچک (SBA) به صورت نقشه راه ارائه شده است و طی ماههای آتی با توجه به نظرات و بازخوردها، در اولویتهای نسبتاً بالای متمم قرار خواهد داشت.
آشنایی با واژهها و مفاهیم زبان انگلیسی، استفاده از زبان انگلیسی در محیط کسب و کار، تنظیم قراردادهای بین المللی و نیز مطالعه کتابها و مقالات به زبان انگلیسی، از جمله برنامه های متمم تا کنون بوده است که در آینده هم ادامه خواهد یافت.
بخش شنیداری ما در آموزش زبان تا کنون بسیار کمرنگ بوده که از این به بعد با اولویت بیشتری مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بحثهای متمم در زمینه یادگیری زبان انگلیسی را میتوانید در فهرست خدمات متمم برای یادگیری زبان ببینید.
درس پرورش تسلط کلامی تا کنون به بحثهای مختلفی مانند ظرافتهای کلامی، تمرین نوشتن و گسترش دامنه کلمات پرداخته است.
این درس هم در آینده، به شکل منظمتری ادامه خواهد یافت.
درس تسلط کلامی از جمله درسهای متمم است که بدون مشارکت فعال، استفاده از بسیاری از مطالب آن امکانپذیر نخواهد بود و قاعدتاً با توجه به موضوع درس و مهارتهای مطرح شده در آن، این مسئله برای عزیزان متممی قابل درک و پذیرش است.
بسیاری از مباحثی که دوستان عزیز به عنوان اولویتهای مهارتی خود مطرح کرده بودند را میتوان زیر عنوان تفکر و تحلیل گری جا داد.
از جمله این مباحث میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تحلیل آینده / تفکر سیستمی / تفکر نقادانه / حل مسئله / درک سیستم های پیچیده و شرایط مبهم / مدل ذهنی / شیوهی اندیشیدن / تاریخ علم و اندیشه / نقد تحلیلهای خود و دیگران / مهارت یادگیری / روش تفکر / خود انتقادی / مهارت درست خواندن / دینامیک سیستم ها
نقشه راه توسعه مهارت ارائه، قبلاً در متمم ارائه شده است و به تدریج، در راستای تکمیل این محور آموزشی، بحثهای اشاره شده در آن، مطرح خواهند شد.
ما درس تصمیم گیری را در درسهای پیشنهادی دوره MBA متمم ارائه کردهایم و در ادامهی آن، درس تصمیم گیری پیشرفته هم در حال ارائه است.
اما هنوز محتوای این دو درس، تا نقطهای که رضایت دوستان متممی (و به تبع آن رضایت متمم) را تامین کند فاصلهی زیادی دارد.
توجه به بحثهای تصمیم گیری سریع، تصمیم گیری شهودی، راهکارهای تصمیم گیری بهتر و تصمیم گیری در شرایط ریسک، از جمله اولویتهای ما خواهد بود.
با وجودی که در این درس همواره کوشیدهایم تا به اندازهی کافی از فضای غیرکاربردی دانشگاهی دور شویم، همچنان به نظر میرسد که این درس، در ماههای آتی باید به شکلی تکمیل شده و توسعه یابد که نتایج عملی آن در زندگی روزمره فردی و سازمانی، ملموستر و مشهودتر باشد.
نقشه راه افزایش سواد دیجیتال از جمله فهرستهای نسبتاً کامل و شفاف در متمم است و طبیعتاً با توجه به تاکید دوستان متممی، تکمیل و انتشار درسهای مطرح شده در این نقشه راه، جزو اولویتهای ما خواهد بود.
تجارت الکترونیک، مدیریت کسب و کارهای دیجیتال، اخلاق دیجیتال و نتیکت، و استفاده از شبکه های اجتماعی از جمله زیرمجموعههای این محور محسوب میشوند.
یادگیری نرم افزارهایی مانند فتوشاپ، اکسل، پاورپوینت، SPSS و سایر نرم افزارهای کاربردی در محیط کسب و کار، در این گروه قرار میگیرد.
متمم قصد یا تمایل ندارد که به محلی برای آموزش نرم افزار تبدیل شود.
خصوصاً با توجه به اینکه گامهای اولیهی آشنایی با امکانات و قابلیتهای این نرم افزارها را میتوان از طریق آزمون و خطا طی کرد و خوشبختانه، حوزهی نرم افزارهای کاربردی از جمله حوزههایی است که برای آن محتوای آموزشی کیفی در حد قابل قبولی در کشورمان تولید شده است.
اما بر این باور هستیم که گاهی اوقات، معرفی و توضیح بعضی نکات و راهکارهای مبتنی بر تجربه، میتواند مسیر یادگیری را سریعتر کرده و دستاوردهای ملموستری ایجاد نماید.
به هر حال، ظاهراً انتظار دوستان متممی در این بخش، مهارت در حدی است که خروجی مشهود داشته باشد و اگر بخواهیم خودمانیتر بگوییم، در حدی حرف داشته باشیم که با اعتماد به نفس، بتوانیم آشنایی این نوع از نرم افزارها را در رزومه خود اعلام کنیم.
دنیای بازاریابی و فروش و تبلیغات، دنیای بزرگی است که تاکنون در متمم از زوایای مختلف به آن پرداخته شده.
اما هنوز یکپارچگی کافی بین آنها به وجود نیامده است که ایجاد یکپارچگی از طریق اصلاح و تکمیل درسها و انتشار مباحث جدید، جزو اولویتهای ماههای آتی ماست.
برخی از موضوعاتی که زیرمجموعهی این بحث قرار میگیرند، به شرح زیر هستند:
مدیریت بازاریابی / مهارت فروش حرفهای / مدیریت فروش و طراحی سیستم فروش / متقاعدسازی / اعتمادسازی / مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت تجربه مشتری / تبلیغات و کمپین های تبلیغاتی / تحقیقات بازار / قیمت گذاری
درسهای مرتبط با پول، بورس، مباحث مالی و سرمایه گذاری، از جمله درسهای مظلوم متمم بودهاند که طبق برنامه متمم، قرار بود از ابتدای سال ۹۶ مورد توجه قرار بگیرند.
اگرچه همچنان، متمم دقیقاً به دلایل مالی و سرمایه گذاری، نمیتواند به سرعت نسبت به تولید محتوا در این زمینه اقدام کند، اما با توجه به بازخوردها و تاکیدهای دوستان متممی، احتمالاً نسبت به اصلاح و تکمیل و یکپارچه سازی درسهای فعلی اقدام خواهد شد تا زمینه بهتری برای توسعهی بحثهای مالی در سال آتی فراهم شود.
نقشه راه استراتژی محتوا تا حدی مسیر بحثهای استراتژی محتوا را مشخص کرده است.
ما مباحثی مانند تدوین استراتژی محتوا، بازاریابی محتوا، دیجیتال مارکتینگ، سئو و بازاریابی درونگرا را به صورت جدی در متمم مطرح کردهایم.
اخیراً مجموعه درسهای تولید محتوا هم به روز شده و مباحث تازهای به آن افزوده شده است.
بسیاری از دوستان، در تعیین اولویتهای یادگیری خود، به مهارتهایی اشاره کرده بودند که امروزه در دنیا به عنوان زیرمجموعهای از Design Thinking یا تفکر مبتنی بر طراحی در نظر گرفته میشود.
اگر بتوانیم مفهوم و فرایند طراحی را به خوبی درک کنیم، مباحثی مانند گیمیفیکیشن، خلاقیت، نوآوری، روانشناسی محیطی، سیستمهای کنترل مدیریت، بهبود کیفیت و حتی مشاوره و تحلیل کسب و کارها جایگاه مناسبتری در ذهن ما خواهد یافت و میتوانند در کنار هم و بر روی بستر طراحی، از یک دانش تئوریک به مهارت عملی تبدیل شود.
بحث کودک و نوجوان و آموزش آنها از نخستین روزها دغدغهی متمم بوده است.
اما متاسفانه بخش قابل توجهی از آموزشها و توصیههای این حوزه – حتی مواردی که توسط کارشناسان مطرح میشود – عموماً پشتوانهی علمی ندارد و سهم سلیقه در آنها بیش از حدی است که بتواند حداقل استانداردهای علمی متمم را تامین کند.
با این حال، خوشبختانه توانستیم با تلاش و سرمایه گذاری جدی، ارائهی سلسله درسهای مهارتهای پولی و سواد مالی کودکان و نوجوانان را آغاز کنیم.
امیدواریم این مجموعه و نیز بحث استعدادیابی، آغازگر بحثهای دیگری هم در حوزهی فرزندپروری باشند و این محور، همواره به عنوان یکی از محورهای آموزشی متمم باقی بماند.
بحث مدیریت زمان و نظم شخصی، تاکنون نیز در متمم به شکلهای مختلف مطرح بوده است.
اما با در نظر گرفتن مطرح شدن بحثهای مکمل دیگر مانند مدیریت توجه و تقویت اراده و تمرکز بیشتر و بهتر و برنامه ریزی و افزایش انگیزه، متوجه شدیم که دوستان متممی انتظار ارائهی یک مجموعهی آموزشی کاملتر و یکپارچهتر را در این زمینه دارند.
به همین علت، این موضوع هم در فهرست محورهای آموزشی متمم قرار گرفت.
درس برند و برندسازی از نخستین درسهایی بود که در متمم ارائه شد. طی سال اخیر و با توجه به افزایش استانداردهای تولید محتوا و آموزش در متمم، بازنگری جدی در این درس انجام شده است.
موضوع پرسونال برندینگ هم مورد توجه دوستان متممی بوده که هم در قالب درسهای متنی و هم فایل صوتی آموزشی برندسازی شخصی به آن پرداخته شده است.
بحث رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی، از دیگر محورهای آموزشی ما در متمم هستند.
نخستین بحثی که طی هفتههای آتی در این زمینه به صورت مناسب و با جزئیات کامل مورد بحث قرار خواهد گرفت، بحث انسانهای مشکلزا در محیط کار است که با توجه به کمبود منابع و مطالب در مورد آن در کتب استاندارد رفتار سازمانی دانشگاه، به نظر میرسد اولویت بالاتری نسبت به سایر زیرمجموعهها داشته باشد.
اگر چه سایر مباحث هم به تدریج مورد بحث قرار خواهند گرفت.
مدیریت تغییر و تحول، بحثی است که بسیاری از موضوعات و مهارتهای مهم در توسعه فردی و سازمانی، به نوعی زیرمجموعهی آن قرار میگیرند.
حتی بخشی از منابع آموزشی، بحثی مانند پرورش استعدادها را به عنوان زیرمجموعهای از مدیریت تحول فردی و تغییر مسیر شغلی مورد توجه قرار میدهند.
یا اینکه بحث مدیریت بحران یا Crisis Management یکی از زیرمجموعه های مدیریت تغییر در نظر گرفته میشود.
به عبارتی – لااقل در ادبیات متمم – وقتی از تغییر و مدیریت تغییر حرف میزنیم، قرار نیست تغییر همیشه از سمت ما آغاز شده باشد.
گاهی یک تغییر شدید و رادیکال در بیرون، میتواند بحرانی باشد که باید از سوی ما مدیریت شود.
بحث های تغییر فردی هم اگر چه تفاوت های زیادی با تغییر سازمانی دارند، اما بخشی از زیربنای آنها با تغییر سازمانی مشترک است و به نظر میرسد مطرح کردن آنها در کنار هم، موجب کاهش دوباره کاریها و دوباره گوییها شود.
بحث گزارش نویسی از محورهای دیگر آموزش در متمم در ماههای آتی خواهد بود که البته با توجه به نظرات و انتظارات دوستان، دامنهی آن کمی بزرگتر شده و شامل موارد مانند مستندسازی، مکاتبات اداری و تحلیل گزارشها نیز خواهد بود.
تحلیل گزارشها
مدیریت پروژه های کوچک و کار تیمی، تا کنون نیز به صورت منظم جلو رفتهاند و همچنان همین روند در مورد آنها ادامه خواهد داشت.
سواد عددی، بحثی نیست که نیاز به آن، مستقیماً توسط تعداد زیادی از دوستان متممی مورد توجه قرار گرفته و مطرح شده باشد.
اما با توجه به مباحثی مانند بخش بندی بازار، تحقیقات بازاریابی و تفکر تحلیلی که در اولویت متمم قرار دارد، چارهای نداریم جز آنکه به این بحثها نیز بپردازیم.
در کل، زیاد شنیده میشود که در دوره های مدیریتی ایرانی، حرف زدن بیشتر از حرف حساب زدن و بر اساس حساب و کتاب حرف زدن مورد توجه قرار میگیرد و دانشجویان و مدیران، از تحلیلهای عددی، تا حد امکان اجتناب میکنند.
ما در متمم اصرار داریم که حداقلهای حوزهی سواد عددی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم:
معمولاً میشنویم که مدیریت، انجام کار از طریق دیگران است.
به نظر میرسد این تعریف، با روحیهی خاص ملی ما سازگاری زیادی هم دارد و شاید یکی از علل میل و رغبت به دانش مدیریت، این همین مدل ذهنی باشد.
یکی از محورهای آموزشی ما در متمم، همچنانکه در نقشه راه کارآفرینی هم مورد اشاره قرار گرفته، آموزش مفهوم مدیریت است.
خواهیم دید که همه چیز، در تفویض اختیار خلاصه نمیشود و مدیریت مسیر کسب و کار، مدیریت بحث و گفتگو با همکاران و سازمان های همکار یا رقیب، ایجاد فضا برای رشد همکاران، تعامل با مدیران میانی (که هم باید حس مدیر بودن را تجربه کنند و هم رفتار حرفهای زیردست بودن در سلسله مراتب سازمانی را بیاموزند) و تعامل و گفتگو با ذی نفعان و ایجاد انگیزه در آنان که رضایت آنها، بقای کسب و کار را تامین میکند، از جمله بحثهایی است که باید به آنها بپردازیم.
در کل، مدیر شدن – اگر بر پایهی بخت و اقبال ما و بداقبالی دیگران نباشد – راهی چنان سخت و طاقت فرساست که حتی به فرض انجام کار از طریق دیگران، باز هم برای خیلی از مردم، جذابیت بالایی نخواهد داشت.
آخرین کاربران ویژه متمم
ورود فائزه اعلمی و علی قاسمی زاده و غلامرضا زارع به جمع کاربران ویژه متمم را خوشآمد میگوییم
دوستان برتر متممی در دو هفته اخیر
- محمدرضا ضامنی (۱۹۵ امتیاز)
- علی کریمی (۱۲۳ امتیاز)
- هیوا (۱۱۳ امتیاز)
- صابر طهانی (۱۱۱ امتیاز)
- محسن شیروانی (۱۰۴ امتیاز)
- حمیدرضا حدیدی (۱۰۰ امتیاز)
- محمدرضا نظرآهاری (۹۵ امتیاز)
- پیمان احمدی (۹۳ امتیاز)
- مرضيه رفعتي (۹۱ امتیاز)
- الميرا خزاعی (۹۰ امتیاز)
آخرین دیدگاهها
- آرشین 🏳️ در خطای درک نادرست دامنه ارزیابی و مقیاس مسئله
- حمید م در کتابهای سفید | محصولات پرفروشی که خالی از محتوا هستند
- مصطفی طاهرزاده در اثر مار کبرا | کاربرد تفکر سیستمی در سیاست گذاری
- حمید م در دورهٔ آموزش فکر کردن به کمک نوشتن
- نادر زارع در دوره مدیریت جلسه | آموزش برگزاری جلسات موثر
- سولماز صادقی در بازخورد در مدیریت | هر نظر، نقد یا پیامی بازخورد نیست
- سولماز صادقی در بازخورد یا فیدبک چیست؟
- سولماز صادقی در چه کسی مقصر است؟ | به علتهای نزدیک قانع نشویم
- علی سمیعی در دفترچه یادداشت | بخشی از ذهن، اما بیرون از جمجمه!
- محمد نصری در اثر معکوس | آیا ابزارهای افزایش کارایی، خود عامل اتلاف وقت میشوند؟
- سامان جهاندار در نباید چنین میشد | دربارهٔ متناسب نبودن علت و معلول!
- سامان جهاندار در اثر گلخانه ای | گرمایش زمین چیست و چرا باید به آن توجه کنیم؟
- سامان جهاندار در تجربه ذهنی | مشارکت در درآمد فارغ التحصیلان دانشگاهها
- سامان جهاندار در درباره مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست | تجربه ذهنی
- سامان جهاندار در آیا نمایشگاه کتاب به کتابفروشیها آسیب میزند؟
- سامان جهاندار در سواری رایگان | پسورد اینترنت همسایهام را میدانم!
- نوروز فکور در تاریخچه هوش مصنوعی | چگونه از زمستان هوش مصنوعی فاصله بگیریم؟
- سامان جهاندار در پارادوکس ایکاروس | همان چیزی که موفقمان کرده میتواند باعث شکستمان شود
- محمدمهدی قوامی پور در مسائل چند ریشهای | زنبورهایی که ناپدید میشدند
- مرضیه سیفان در درباره اتیکت سوال پرسیدن: سه سوالی که دوست نداریم بشنویم
- مصطفی زارعی در مدل کوه یخ در تفکر سیستمی | آیا به تفاوت رویداد و روند توجه دارید؟
- حسین داداشی در یادگیری کریستالی | دانلود فایل صوتی دربارهٔ مهارت یادگیری
- مهرداد غروی در آرکتایپهای سیستمی | جابجایی بار در سیستم
- جواد سلطانی نژاد در هدف گذاری و تنظیم لیست اهداف در یادگیری (+ نمونه هدف گذاری)
- فرهاد کیا در خودافشایی چیست؟ | چگونه با خودافشایی مدیریتشده روابط خود را تقویت کنیم؟
- محمد اسعدی در پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
- زاهده شریفی در تعریف مدل ذهنی | مدل ذهنی چیست و الگوهای ذهنی چگونه شکل میگیرند؟
- محمد اسعدی در پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت
- فاطمه در فایل صوتی آموزشی | مقدمهای بر مهارت یادگیری
- سعید بنی نصرت در روش های تصمیم گیری | آشنایی با سیستم یک و دو در فرایند تصمیم گیری
آخرین پروژههای ثبت شده
- امین شاهمرادی در پروژه پایانی ارزش آفرینی
- انسیه میرزاحسین در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- امیر رضایی در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- محمد قربانی در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- پویا دادرس در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- مرتضی رستمی در پروژه پایانی درس تصمیم گیری
- سیده زهرا سلیمانی در پروژه پایانی تفکر سیستمی
- امین شاهمرادی در پروژه پایانی تفکر سیستمی