Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


مقاله | آیا انسان‌ها می‌توانند افکار و انگیزه‌های خود را تحلیل کنند؟


تحلیل انگیزه‌ها

می‌دانید که ما در متمم برخی از مقاله‌های مهم را در قالب #آرشیو مقالات منتشر می‌کنیم.

این‌ مقاله‌ها الزاماً جدید نیستند. بلکه ویژگی‌ آن‌ها در تأثیرگذاری‌ و جریان‌سازی‌شان است. مقاله‌هایی که باعث شده‌اند نوع نگرش ما به یک موضوع تغییر کند یا به زیربنایی برای مطالعات و تحقیقات بیشتر تبدیل شده‌اند.

ممکن است حوصله نداشته باشید این مقاله‌ها را از ابتدا تا انتها بخوانید. اما مهم است که «از وجود آن‌ها مطلع باشید» تا زمانی که نیاز پیدا کردید، بتوانید به آن‌ها مراجعه کنید.

اما این بار مقاله‌ای که انتخاب کرده‌ایم یک ویژگی جالب دارد. مقاله‌ی معروف و شناخته‌شده‌ی نیسبت (Nisbett) و ویلسون (Wilson) در سال ۱۹۷۷ منتشر شده است. یعنی آن را به همه‌ی معانی کلمه می‌توان یک مقاله‌ی کلاسیک دانست.

اما پیام‌ها و پیامدها و نتایج این مقاله، چنان کلیدی و ارزشمند هستند که حتی بعد از گذشت چند دهه و در عصر دیجیتال هم به‌کار می‌آیند. با توجه به همین نکته، با وجودی که می‌شد این مقاله را در درس‌های متعددی از مجموعه درس‌های متمم گنجاند، تصمیم گرفتیم آن را در مجموعه‌ی استراتژی محتوا بگنجانیم تا بر کارآمد بودن و زنده بودن پیام مقاله تأکید کرده باشیم.

ما در تحلیل شیوه‌ی فکر کردن و عمل‌کردن خود ضعف داریم

آیا ما می‌توانیم به درستی تشخیص دهیم که چرا نسبت به یک نفر حس خوبی داریم و از فردی دیگر بیزاریم؟ آیا می‌توانیم به شکل شفاف و دقیق توضیح دهیم که چگونه یک مسئله را حل کرده‌ایم و چه شد که به این یا آن نتیجه رسیدیم؟ آیا ما می‌توانیم علت همه‌ی رفتارها، نگرش‌ها و قضاوت‌های خود را شرح دهیم؟ آیا می‌توانیم به شکل دقیق توضیح دهیم که چه چیزی باعث شده یک فیلم را بپسندیم یا نسبت به فیلم دیگری احساس خوبی نداشته باشیم؟ آیا می‌توانیم به صورت دقیق و مطمئن بگوییم که چرا این محصول را از قفسه‌ی فروشگاه برداشتیم و آن محصول را برنداشتیم؟‌

دانلود فایل PDF مقاله:

Telling More Than We Can Know: Verbal Reports on Mental Processes

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

مجموعه درس‌های تولید محتوا، استراتژی محتوا و دیجیتال مارکتینگ برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده‌اند.

  تعداد درس‌ها: ۸۵ عدد

  دانشجویان این درس: ۸۸۶۴ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۷۱۴۵ مورد

هم‌چنین با فعال کردن اشتراک ویژه به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص اعضای ویژهٔ متمم

البته بررسی‌های آماری ما نشان داده که علاقه‌مندان به درس‌های استراتژی محتوا و تولید محتوا، از میان مجموعه درس‌های متمم به مطالعه‌ی درس‌های زیر بیشتر علاقه‌مند بوده‌اند:

  دیجیتال مارکتینگ  |   بازاریابی محتوا  |  سئو

  سواد دیجیتال  |  شبکه های اجتماعی  |  تسلط کلامی

  گیمیفیکیشن  |  ایمیل مارکتینگ  |  اسلایدسازی

  جستجو با گوگل  |  مدل کسب و کار

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم درس‌های مدیریت و کسب و کار)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    تهمینه محمد علی زاده ، میلاد موقتی ، داود عندلیب ، الهام عطافر ، مسعود احمدی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری استراتژی محتوا به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه استراتژی محتوا
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۹ نظر برای مقاله | آیا انسان‌ها می‌توانند افکار و انگیزه‌های خود را تحلیل کنند؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : مجتبی اسماعیلی

    دوتا تجربه شخصی توی این قضیه را میخواهم باهاتون به اشتراک بگذارم
    تجربه 1: رفتار مصرف کننده

    حدود سال 91 بخاطر نوشتن یک مقاله و پایان نامه در مورد رفتار مصرف کننده در مورد محصولات ارگانیک جلوی نمایشگاه محصولات ارگانیک پرسشنامه پر میکردم، کسانی که پرسشنامه پر میکردند خیلی رفتار فرهیخته طور داشتند و از اهمیت سلامتی میگفتند و اینکه حاضرن بابت ش پول بیشتری پرداخت کنند اما وقتی بحث خرید بود این رفتار متفاوت بود.
    همچنین با این تحقیق میخواستیم تصمیم گیری کنیم که روی توزیع مرغ ارگانیک توی مناطقی از تهران کار کنیم یا نه. اگر تصمیم گیری فقط طبق پرسشنامه بود احتمالا این کار را انجام میدادیم و متحمل هزینه های سنگین (و احتمالا شکست) میشدیم اما با دیدن رفتار مصرف کننده تصمیمون متفاوت شد.

     

    تجربه 2: رفتار والدین با فرزندان

    روز بعد از خواندن این درس از مادری که دو فرزند داشت پرسیدم که کدام بچه براتون ارزشمندتر هست و پاسخ همانطور که احتمالا حدس میزدید این بود که جفتشان برام ارزشمند هستند اما به فاصله ی کوتاهی وقتی از فضای مصاحبه طور خارج شدیم و فضا عوض شد گفتند "دخترم برام ارزشمندتر هست"
    این اتفاق توی تعداد زیادی از خانواده ها دیدیم که ما هیچکدام از بچه هامون برامون فرق نداره اما خواسته یا ناخواسته رفتارشون خلاف این صحبت را نشان میدهد

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .