Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu

بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت و شخصیت شناسی

کتاب نظریه های شخصیت (کتاب روانشناسی شخصیت)

نظریه های شخصیت و شخصیت شناسیاگر قصد داشته باشید یک کتاب روانشناسی دانشگاهی دقیق در مورد نظریه های شخصیت شناسی بخوانید که نویسنده‌ی کتاب سوگیری چندان شدیدی نسبت به یک مکتب در مقایسه با مکاتب دیگر نداشته باشد، شولتز یکی از بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت برای مطالعه است.

به همین علت کتاب شولتز یکی از معدود کتاب های رشته روانشناسی است که به فضای عمومی هم راه پیدا کرده و برای مخاطبان غیرروانشناس هم جذاب بوده است.

در کتاب شخصیت شناسی شولتز، رویکردهای مختلف به شخصیت شناسی مورد بحث قرار گرفته‌اند که از جمله آنها می‌توان به رویکرد صفاتی،‌ رویکرد شناختی و رویکرد رفتاری اشاره کرد.

کتاب نظریه های شخصیت

[ درس مرتبط در متمم: شخصیت شناسی ]

معرفی چند کتاب درباره درونگرایی

کتاب های روانشناسی درباره درونگراییموضوع درونگرایی و برونگرایی برای متخصصان و تحصیل‌کردگان روانشناسی بحث تازه‌ای نیست. حدود یک قرن از زمانی که کارل گوستاو یونگ این دوگانه را مطرح کرد می‌گذرد. این دو اصطلاح که مدت‌ها در کتاب های روانشناسی حضور داشتند، بعدها با تست MBTI بیش ز گذشته بر سر زبان‌ها افتادند.

اما طی دو دههٔ‌ اخیر جریان تازه‌ای در میان کتاب های خودیاری شکل گرفته و درونگرایی به شکل جدی‌تر بررسی می‌شود. در حدی که کتاب سوزان کین درباره درونگرایی جای خود را در فهرست پرفروش ترین کتاب های روانشناسی (البته کتابهای پاپ روانشناسی برای مخاطب عام) تثبیت کرده است. هم‌چنین معمولاً در فهرست‌های جامع کتاب های توسعه فردی یک یا چند نمونه از این نوع کتابها را می‌بینید.

برای این که با حال‌و‌هوای کتابهای این حوزه آشنا شوید، چند نمونه از آن‌ها را در قالب یک فهرست معرفی کرده‌ایم. این کتاب‌ها لزوماً کتاب علمی نیستند، طبیعتاً قابل‌مقایسه با کتاب های روانشناسی شخصیت که معمولاً به عنوان منبع در متمم به کار می‌گیریم نیستند. اما مشاهدهٔ آن‌ها شما را با فضای کتاب های خودیاری و به‌طور خاص، یک دسته‌بندی چهارگانه از کتابهای مربوط به درونگرایی آشنا خواهد کرد.

معرفی چند کتاب درباره درونگرایی

[ درس مرتبط در متمم: درونگرایی ]

کتاب شناخت بیماریهای روانی

کتاب شناخت بیماریهای روانی:احمد جلیلیکتاب شناخت بیماریهای روانی یک کتاب کوچک و جیبی است که می‌کوشد با دقت علمی، پاسخ برخی از پرسش‌های روزمره درباره بیماری‌های روانی را در اختیار خواننده قرار دهد.
متن کتاب در عین دقت علمی، بسیار ساده و برای مخاطب عمومی طراحی شده و با توجه به حجم کم آن، برای همه‌ی ما که به صورت روزمره بارها با واژه‌ها و مفاهیم مرتبط با بیماری‌های روانی مواجه می‌شویم و معنای دقیق آنها را نمی‌دانیم، مفید است.

کتاب شناخت بیماریهای روانی

کتاب وضعیت آخر

وضعیت آخر تامس هریس (با عنوان انگلیسی I’m OK, You’re OK) در سال ۱۹۶۹ یعنی حدود نیم قرن پیش منتشر شد.

از آن زمان تا کنون، این کتاب همواره از کتاب های روانشناسی معروف بوده و به زبان‌های مختلف ترجمه شده است. ترجمه فارسی وضعیت آخر هم بارها توسط ناشران مختلف چاپ و عرضه شده است.

در این کتاب، تقریباً به همه‌ی سرفصل‌های آموزش مقدماتی تحلیل رفتار، اعم از ساختار شخصیت، ویژگی‌های شخصیت والد و بالغ و کودک، تجزیه و تحلیل رفتار متقابل، آلودگی بالغ به والد، آلودگی بالغ به کودک، نوازش و سازماندهی زمان اشاره شده است.

هم‌چنین به موضوعات پیشرفته‌تر مانند بازی های اریک برن، ساختار شخصیت در مقاطع مختلف زندگی و تحلیل رفتار در محیط خانواده هم توجه شده و نکات ارزشمندی در این زمینه مطرح شده است.

معرفی و نقد کتاب وضعیت آخر

[ درس‌ مرتبط در متمم: تحلیل رفتار متقابل ]

کتاب متفاوت بودن بهتر از نرمال بودن است

کتاب Better Than Normal نوشته‌ی دیل آرچرهمه‌ی ما می‌دانیم که روانشناسان، علاقه‌ی خاصی دارند تا بسیاری از تفاوت‌ها و تمایزها را به عنوان اختلال نام‌گذاری کنند و حتی کتابهای راهنمای بزرگی مثل DSM درست شده‌اند تا افراد متفاوت با عامه‌ی مردم را طبقه‌بندی کنند.
دیل آرچر در کتاب Better Than Normal می‌کوشد به کسانی که با ویژگی‌های متوسط جامعه تفاوت دارند نشان دهد که این متفاوت بودن جنبه‌های مثبت هم دارد.
وسواسی‌ها و کمال‌طلب‌ها، خجالتی‌ها و افسرده‌ها و خودشیفته‌ها و افراد بیش فعال از جمله کسانی هستند که در کتاب آرچر مورد بحث قرار گرفته‌اند.

کتاب متفاوت بودن بهتر از نرمال بودن است

[ درس مرتبط در متمم: خودشناسی ]

کتاب از حال خوب به حال بد

کتاب از حال بد به حال خوب

دیوید برنز (David Burns) تجربیات خود را درباره‌ی درمان شناختی رفتاری، برای نخستین بار در سال ۱۹۸۰ در کتابی با عنوان Feeling Good منتشر کرد. کتابی که مقدمه‌ی آن را آرون بک نوشته بود.

حدود یک دهه بعد، نسخه‌ی تازه‌ای از آن کتاب منتشر شد. این نسخه آن‌قدر تغییر کرده بود که منطقی بود عنوانی تازه (و البته هم‌چنان مشابه کتاب قبل) داشته باشد. عنوان این کتاب، Feeling Good Handbook انتخاب شد و این بار، تحسین آلبرت الیس بر پشت جلد آن نشست.

این همان نسخه‌ای است که در ایران با عنوان از حال بد به حال خوب توسط مهدی قراچه داغی ترجمه و به همت نشر آسیم منتشر شد و تا کنون ده‌ها مرتبه تجدید چاپ شده است.

معرفی کامل‌تر کتاب از حال بد به حال خوب

[ درس‌های مرتبط در متمم: درمان شناختی رفتاری (CBT) ]

معرفی کتاب تئوری انتخاب

ویلیام گلاسر، روانپزشکی است که از چارچوب‌های متعارف روانپزشکی فاصله گرفته است. او اصرار دارد که راهکار بسیاری از مشکلات ما انسان‌ها، در اصلاح رفتارها و انتخاب‌هایمان نهفته است و نه استفاده از داروهای شیمیایی.

او معتقد است که هر چه مرکز کنترل درونی در انسان‌ها بیشتر تقویت و تثبیت شود، مشکلات و چالش‌هایشان در زندگی کمتر خواهد شد.

گلاسر نگرش روانشناسی رایج را روانشناسی کنترل بیرونی (External Control Psychology) یا روانشناسی برون‌نگر می‌نامد.

در مدل او که آن را نظریه انتخاب (Choice Theory) می‌نامد، منشاء رفتارها، احساسات و انگیزه‌های انسا‌ن‌ها، انتخاب‌ها و رفتارهای هر فرد و تحلیل‌های درونی او در نظر گرفته می‌شود.

معرفی و خلاصه کتاب تئوری انتخاب

کتاب سکوت قدرت درونگراها

کتاب سکوت قدرت درونگراها نوشته سوزان کیندر بسیاری از فرهنگ‌ها، درون‌گرایی و برون‌گرایی به عنوان دو ترجیح متفاوت شخصیتی، به رسمیت شناخته نمی‌شوند. بلکه برون‌گرایی به عنوان رفتار استاندارد و درون‌گرایی به عنوان رفتاری نامناسب یا ضعیف در نظر گرفته می‌شود.
سوزان کین در کتاب سکوت خود که در سطح جهانی و در کشورمان نیز از استقبال خوبی برخوردار شد، کوشیده است درون‌گرایی را نیز مانند برون‌گرایی به عنوان یک ترجیح شخصیتی (با نقاط قوت و ضعف آن) تعریف کند و نشان دهد که اگر دنیا می‌کوشد یکی از این دو تیپ را بالاتر از دیگری معرفی کند، واقعیت الزاماً چنین نیست.

این کتاب در حدی فراگیر شده که هر جای دنیا از کسی بخواهید نام چند کتاب روانشناسی درباره درونگرایی را برایتان فهرست کند، کتاب «سکوت» هم در آن فهرست جایی خواهد داشت.

کتاب سکوت قدرت درونگراها، نوشته سوزان کین

[ درس مرتبط در متمم: شخصیت شناسی ]

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۰ نظر برای بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت و شخصیت شناسی

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .