چرا همیشه خسته ام؟
تحقیقات نشان میدهد، انسانها به محض احساس خستگی، قبل از هر چیز با خود مرور میکنند که آیا شبهای قبل به اندازهی کافی خوابیدهاند یا خیر. اما کارهای کوچک زیادی وجود دارد که انجام دادن یا انجام ندادن آنها میتواند خستگی بیشتر یا کمتری را در طول روز برای ما به همراه بیاورد.
وقتی خسته هستیم کمتر نرمش میکنیم و فکر می کنیم با کم کردن فعالیت فیزیکی، ته ماندهی انرژی خود را ذخیره کردهایم!
بر اساس تحقیقی که در دانشگاه جورجیا انجام شده است، نرمش هفتگی فقط در حد سه روز در هفته و هر روز بیست دقیقه، میتواند پس از یک ماه و نیم، احساس خستگی را کمتر کرده و احساس انرژی داشتن را در هر یک از ما ایجاد کند. نرمش منظم با رساندن اکسیژن و مواد غذایی به بافتها، زمینه کاهش خستگی را فراهم میکند.
ما به اندازهی کافی آب نمینوشیم.
از دست دادن بخشی از آب بدن، حتی در حد ۲٪، میتواند تاثیر محسوس روی سطح خستگی ما داشته باشد (تحقیق آمی گودسن). بر اساس گزارش گودسن، کاهش آب بدن، موجب کاهش حجم خون و افزایش غلظت آن میشود که به تبع آن، کارایی قلب در پمپاژ خون کاهش مییابد. طبیعی است که در این حالت اکسیژن و مواد غذایی به اندازهی قبل به اندامها و بافتها نمیرسند. گودسن در تحقیقات خود پیشنهاد میکند هر کس به ازاء هر کیلوگرم وزن خود، در طول روز مناسب است ۳۰ سی سی آب بنوشد. به عبارتی فردی با وزن ۵۰ کیلوگرم، باید یک و نیم لیتر آب در روز بنوشد.
گاهی به اندازهی کافی، آهن به بدن ما نمیرسد.
کمبود آهن میتواند احساس لختی و خستگی، ضعف و عدم تمرکز را ایجاد کند. همچنین کسانی که کمبود آهن دارند، زودتر ممکن است عصبانی شوند. دلیل این امر هم، مانند بسیاری از موارد دیگر، به دلیل کاهش اکسیژنی است که به ماهیچهها و سلولها میرسد. طبیعی است که کمبود آهن ممکن است به خاطر رژیم غذایی نامناسب یا به خاطر بیماریهای مختلف باشد که در حالت دوم، بررسی و نظر پزشک لازم خواهد بود.
کمال طلبی میتواند دلیلی برای احساس خستگی دائمی باشد.
کسانی که کمال طلب بوده و تلاش میکنند هر کاری را به بهترین شیوه قابل تصور انجام دهند (که معمولاً هم امکانپذیر نیست) انرژی و وقت بیشتری را صرف کار میکنند و این میتواند برای آنها خستگی دائمی به همراه داشته باشد.
دانشمندان ضمن تاکید بر اهمیت انتخاب هدفهای چالشبرانگیز، توصیه میکنند که اهداف غیرقابل دسترس نداشته باشیم. یکی از راههای مناسب، تعیین محدودیت زمانی برای هر کار یا پروژه است. اگر شما در گزارش نویسی، روی جزئیات گزارشی که مینویسید حساس هستید و بارها آن را مرور میکنید، شاید راه مناسب این باشد که با خود بگویید من تحت هر شرایطی، بیشتر از ۲ ساعت برای این گزارش وقت نخواهم گذاشت.
نگرانیهای بیهوده و داشتن #استرس میتواند عامل مهمی برای خستگی باشد.
اگر هر فریاد مدیرتان، برای شما خطر اخراج را تداعی میکند، اگر هر شب منتظر هستید که داعش به ایران حمله میکند یا نه، اگر هر روز صبح خیابان را نگاه میکنید تا ببینید بالاخره ماشینتان را دزدیدند یا این کار را قرار است در روزهای آتی انجام دهند، اگر هر روز نگران تصادف فرزند خود در مسیر خانه به مدرسه هستید، قطعاً این اضطراب دائمی شما را خسته و فرسوده خواهد کرد. بیرون رفتن از خانه، کمی نرمش کردن، اجتناب از خواندن اخبار حوادث و سوانح (که بر خلاف تصور برخی که آنها را آگاهی بخش میدانند، کارکردهای منفی آنها خیلی بیشتر است) و مطرح کردن دغدغهها با سایر دوستان، میتواند در کاهش این نگرانیها موثر باشد.
نخوردن صبحانه میتواند باعث خستگی شود.
بعضی از ما احساس میکنیم که شامی که شب خوردهایم، ذخیره شده تا انرژی صبح ما را تامین کند. در حالی که غذای شب، انرژی کار کردن قلب و خونرسانی به بدن در طول مدت خواب را تامین کرده و صبح هنگام، نیازمند انرژی و سوخت تازهای برای بدن خود هستیم. طبیعی است که هر یک از ما، بر اساس ذائقه خود، نوع متفاوتی از صبحانه را انتخاب میکنیم. اما به هر حال، شیر کم چرب، میوه جات و سایر غذاهای سالم، میتوانند گزینههای خوبی برای راه انداختن جدی تر سیستم متابولیسم باشند.
عادتهای کاری نادرست هم میتوانند منشاء جدی خستگی باشند.
دفتر کار شلوغ و نداشتن #نظم شخصی، قدرت تمرکز و همینطور پردازش اطلاعات را از مغز ما میگیرد. کار کردن در روزهای تعطیل، چک کردن ایمیلها در کافی شاپ و زمانی که قرار بوده صرف استراحت شود، پاسخ دادن به تلفن در تمام ساعات شبانه روز، نمونه دیگری از عادات نادرستی هستند که فرصت استراحت را از بدن و مغز میگیرند. تغییر ساعت خواب در روزهای تعطیل هم میتواند موجب بروز خستگی شود. دیر خوابیدنها و دیر بیدار شدن، عادت زمانی بدن را به هم میریزد و یکی دو روز زمان لازم خواهد بود تا بدن دوباره به ساعات کار هفته عادت کند. قطعاً روزهای تعطیل نیازمند خواب و استراحت هستیم، اما شب بیداریهای طولانی میتواند تاثیر واقعاً نامطلوبی داشته باشد.
وابستگی بسیار زیاد به کافئین هم میتواند تبعات نامطلوبی داشته باشد.
استفاده متعادل از کافئین بد نیست. روزانه سه فنجان قهوه، مشکل خاصی در روند زندگی ایجاد نمیکند. اما اگر در تمام مدت روز از کافئین برای حفظ هوشیاری خود استفاده میکنید، مجبور خواهید بود هزینههای متعددی را به صورت خستگی و بیخوابی بپردازید. کافئین، مانع کارکرد درست آدنوزین میشود. مادهای که با انباشته شدنش، ما خوابالوده میشویم. نیمه عمر قهوه بالاست. حتی قهوهای که شش ساعت قبل از خواب خورده میشود، روی کیفیت خواب تاثیر میگذارد. مصرف قهوه را در بعد از ظهر هر روز متوقف کنید و اثرات شگفتانگیز آن را ببینید.
موبایل و تبلت و لپتاپ، وسایل خوبی برای همبستری نیستند.
ملاتونین هورمونی است که سیکل خواب و بیداری ما را تنظیم میکند. خیره شدن به صفحهی موبایل و لپ تاپ و تبلت و خواندن آخرین ایمیلها و آخرین عکسهای اینستاگرام و خبرهای روزانه و …، روی سطح ملاتونین تاثیر میگذارد. البته تحقیقات نشان میدهد که حساسیت انسانها به نور صفحات نمایش ابزارهای دیجیتال از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما ایدهی بدی نیست که از بردن این وسایل به رختخواب اجتناب کنید! اگر گرفتار نوموفوبیا هستید و ترک این عادت خود موجب بیماری و افسردگی شما میشود، لااقل صفحهی نمایش این وسایل را با فاصلهای بیش از ۳۰ سانتیمتر نسبت به چشم خود نگه دارید.
آنچه خواندید خلاصهای از گزارشی بود که اخیراً نشریه تایم منتشر کرده است.
با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) میتوانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.
همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درسهای متمم از جمله درسهای زیر دسترسی خواهید داشت:
دوره MBA | مذاکره | کوچینگ | توسعه فردی
فنون مذاکره | تصمیم گیری | مشاوره مدیریت
تحلیل رفتار متقابل | تسلط کلامی | افزایش عزت نفس
چگونه شاد باشیم | هوش هیجانی | هدف گذاری
خودشناسی | شخصیت شناسی | فکر کردن با نوشتن
برای خرید محصولات صوتی هم میتوانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.
ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری سبک زندگی من به شما پیشنهاد میکند:
- سبک زندگی | تعریف سبک زندگی چیست و مولفه های آن کدامند؟
- تعریف سلامت چیست؟ مولفه ها و شاخص های سلامت کدامند؟
- معرفی کتاب زندگی های روزمره | بن هایمور
- چای یا قهوه؟ کدام بهتر است؟
- انسانهای موفق قبل از صبحانه چه میکنند؟
- گوشت خواری یا گیاه خواری؟ | از کتاب در جست و جوی طبیعت
- چگونه کارایی روزانهام را نابود کنم یا کاهش دهم؟
- چرا همیشه خسته ام؟
- اثرات و عوارض کم خوابی و بی خوابی
- چند پیشنهاد برای خواب راحت شبانه
- چند جمله از کتاب نکته های کوچک زندگی | اچ جکسون براون
- قانون مورفی چیست؟ | قوانین مورفی چه چیزی را به ما میآموزند؟
- اگر میخواهید موفق نباشید…
- کارهایی که هر روز به شکل نادرست انجام میدهیم
- کسانی که جسم و ذهن ما را مسموم می کنند
- چرا باید وابستگی به موبایل را کاهش دهم؟
- مواجهه با انسانهای سمی
- مهربانی های کوچک زندگی
- مدیریت رابطه عاطفی | رابطه عاطفی سالم چه نشانه هایی دارد؟
- فواید و خواص دوش آب سرد در برنامه روزانه زندگی ما
- پرکاربردترین اپلیکیشن موبایل شما چیست؟ (اندروید | iOS | ویندوز)
- نوموفوبیا چیست؟ آیا شما هم گرفتار آن هستید؟
- درباره بلند حرف زدن با خود!
- برخی از فواید گوش دادن به موسیقی
- نکته هایی در مورد موفقیت که کمتر به ما میگویند
- درباره دوستی: آیا هنوز باید با او دوست بمانم؟
- چرا خوشحال نیستیم؟
- شاخص توده بدنی چیست؟ فرمول BMI و معنای آن
- کپسول زمان | آیا به خودتان هدیه میدهید؟
- کافه مرگ | حرف از مرگ و زندگی در کنار چای و قهوه
- در ستایش پیاده روی | راه رفتن برایمان عادی نشود (ارلینگ کاگه)
- مکان سوم چیست؟ | مسئلهٔ مکان را جدی بگیریم
- چرا پیاده روی میکنیم؟ | فردریک گرو در کتاب فلسفه پیاده روی پاسخ میدهد
- فواید پیاده روی و مضرات آن و عادتهای ما در زمینه پیاده روی
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.
توجه داشته باشید که خرید ششماهه و یکساله بهترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یکماهه) محسوب میشوند.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : شادی خ
سلام به همه دوستان خوبم
یه دلیل دیگه برای خستگی همیشگی و پرخوابی میتونه «مزاج سرد و تر» باشه. آدمایی که مزاجشون سرد و تر هست باید بیشتر مراقب تغذیه و خوابشون باشن، در واقع باید به یه سری نکات خیلی ساده توجه کنن که من چند موردش که واسه خود من خیلی مفید بود رو اینجا مینویسم:
* افرادی که مزاجشون سرده، باید غذاهای گرم بخورند و غذاهای سرد را همراه با چاشنیهای گرم استفاده کنند. غذاهای گرم عبارتند از میوههای شیرین مثل موز، سیب، گلابی، طالبی، ... ادویهها مثل فلفل، آویشن، دارچین، زنجبیل، ... ریشهها مثل هویج، شلغم، ... خشکبار مثل بادام، گردو، فندق، پسته، خرما،... . غذاهای سرد هم شامل لبنیات مثل شیر، دوغ، ماست، پنیر،... میوههای ترش مثل پرتقال، نارنگی، کیوی،لیمو ترش،... ترشی و سرکه، ماهی و... هستند.
* بهتره غذاتون سرشار از پروتئین و فیبر (میوه ها، سبزیجات و غلات) باشه.
* همراه با حبوبات و برنج و غلات از ادویههای گرم استفاده کنید.
* فقط وقتی گرسنه هستید غذا بخورید، معمولا آدمهایی که مزاجشون سرد و تره به دو وعده غذا بیشتر نیاز ندارن.
* قبل از طلوع خورشید و قبل از غروب خورشید و در طول روز نخوابید چون باعث تولید بلغم اضافی و کاهش حافظه میشه.
* حتما به صورت روزانه و مرتب ورزش کنید تا دستگاه گوارشتون به خوبی کار کنه وگرنه بدنتون میشه انبار مواد زائد و براتون خستگی و کسالت میاره.
دو لینک مفید درباره مزاجشناسی:
- ویکیپدیا: مزاج (طب سنتی)
- دکترسلام: آیا میدانید اگر مزاج خودرا بشناسید هرگز بیمار نمیشوید