Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


مزایا و معایب کار کردن برای شرکتهای بزرگ


کار کردن برای شرکتهای بزرگ چه مزایا و معایبی دارد؟

مثل همیشه، این بار هم دعوت به گفتگو می‌خواهیم به سراغ یکی از جمله‌های کوتاهی برویم که در پیام اختصاصی برایتان نمایش می‌دهیم.

جمله‌ای که این‌بار برای دعوت به گفتگو انتخاب کرده‌ایم، از پاول گتی (Jean Paul Getty) نقل شده است که از جمله مدیران خصوصی صنعت نفت در نیمه‌ی اول قرن بیستم محسوب می‌شود.

البته ما جمله‌ی او را مستقل از سوابق و اعتبارش، مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم؛ اما چون جمله‌ی مورد بحث، درباره‌ی کار کردن در شرکت‌های بزرگ است، بد نیست اشاره کنیم که او خود، مدیر و مالک یک شرکت بسیار بزرگ بوده و برخی منابع، او را در مقطعی از زندگی‌اش، ثروتمندترین فرد زنده در آمریکا دانسته‌اند (+).

جمله‌ی گتی، توجه ما را به دیدگاهی جلب می‌کند که سال‌ها، مورد بحث و اختلاف‌نظر بوده و هنوز هم چنین است:

بررسی مزایا و معایب کار کردن برای شرکت های بزرگ

جمله‌ی گتی را با وجود ظاهر منتقدانه‌اش، نمی‌توان به صورت مطلق، به عنوان یک دیدگاه منفی تفسیر کرد. اما این جمله به نکته‌ی مهمی که در ذهن بسیاری از ما وجود دارد اشاره می‌کند: مزایا و معایب کار کردن برای شرکت‌های بزرگ چیست؟

به نظر می‌رسد که کارهای ما در شرکت‌های کوچک، سریع‌تر و بهتر دیده می‌شوند؛ اما با احساسِ خوبِ تکیه دادن به برندهای بزرگ چه کنیم؟

آیا حس بهتری نیست که در جلسات و مهمانی‌ها، وقتی نام محیط کارمان را می‌گوییم، دیگران آن‌جا را بشناسند؟

منتقدان کار کردن برای شرکتهای بزرگ، معتقدند که شما در نهایت، برند دیگری را بزرگ می‌کنید و به نسبت تلاش‌تان، سهم کمتری برای خودتان حاصل می‌شود. برند شرکت، دارایی شما نیست. درست همان‌طور که سرعت قدرت و سرعت قطار را نباید به عنوان داشته‌ی خود فرض کنید.

از سوی دیگر، مدافعان کار کردن در شرکتهای بزرگ، می‌گویند که کار کردن در این نوع شرکت‌ها، بهتر می‌تواند به ما فعالیت در چارچوب ساختار و بر اساس فرایند را بیاموزد.

به نظر می‌رسد که نمی‌توان در بحث مزایا و معایب کار کردن در شرکتهای بزرگ، به یک جمع‌بندی قطعی رسید. ضمن این‌که تصمیم گیری درباره‌ی انتخاب محیط کار، تابع فاکتورهای شخصی متعددی است. بنابراین، نمی‌توان در این زمینه، حکم‌های کلی صادر کرد

با این حال، پرداختن به جنبه‌های مختلف این بحث و به اشتراک‌گذاری تجربیات، می‌تواند مفید و آموزنده باشد.

نکات متنوعی را می‌توان به بهانه‌ی این موضوع مطرح کرد. بنابراین آن‌چه در ادامه می‌آید صرفاً نمونه‌ای از موضوعاتی است که ممکن است شما در آن، دیدگاه یا تجربه‌ای داشته باشید و بخواهید با دوستان‌تان در میان بگذارید:

مزایا و معایب کار کردن برای شرکتهای بزرگ چیست؟

 چه مزیت‌هایی وجود دارد که کمتر دیده‌می‌شوند؟ چه عیب‌هایی وجود دارد که معمولاً به آن اشاره نمی‌شود؟

 استعاره‌ی سفر با قطار، تا چه حد می‌تواند در توصیف کار کردن برای شرکت‌های بزرگ درست باشد؟

 آیا درست است که حکم کلی درباره‌ی کار کردن در شرکت‌های بزرگ (یا کوچک) صادر کنیم؟ به چه ملاحظاتی باید توجه کرد؟

 اگر معتقدید که معایبی در کار کردن برای شرکتهای بزرگ وجود دارد، چه اقدام‌ها و ویژگی‌هایی در این نوع سازمان‌ها و کسب و کارها، می‌تواند این معایب را کاهش داده یا پوشش دهد؟

 مدیران و به‌طور خاص، مدیران منابع انسانی، می‌توانند چه نقشی در پررنگ کردن یا کم‌رنگ کردن مزایا و معایب کسب و کارهای بزرگ ایفا کنند؟

 اگر برای شرکت‌های کوچک، مزیت‌هایی تعریف می‌کنیم (و آن‌ها را شبیه سوار بودن بر قطار نمی‌دانیم) آیا این مزایا برای همه‌ی شرکت‌های کوچک وجود دارد؟

 این نوع تقسیم‌بندی‌ محیط‌‌های کار به بزرگ و کوچک، در چه مواردی به ما کمک می‌کند؟ در چه وقت‌هایی می‌تواند گمراه‌کننده باشد؟

پیشنهاد عضویت در متمم

با ثبت نام رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمهٔ عبور) می‌توانید به حدود نیمی از هزاران درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل با پرداخت هزینهٔ عضویت ویژه به همهٔ درس‌های متمم از جمله درس‌های زیر دسترسی خواهید داشت:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  | هدف گذاری

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  فکر کردن با نوشتن

ثبت نام    تجربه‌ٔ متممی‌ها

برای خرید محصولات صوتی هم می‌توانید به صفحهٔ فروشگاه متمم سر بزنید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مدیریت منابع انسانی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مدیریت منابع انسانی

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۵۵ نظر برای مزایا و معایب کار کردن برای شرکتهای بزرگ

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : سعیده نیک رفتار

    من تجربه کار در هر دوی این شرکتها را داشته ام.  به مدت یکسال در شرکت بین المللی فاسترویلر کار کردم. این شرکت در حوزه مشاوران نفت و گاز یک برند مطرح است و استخدام شدن در این شرکت شاید آرزوی خیلی از مهندسان باشد. سال ۲۰۰۷ به مدت یکسال در فاسترویلر بودم و بعد از اون همیشه از اعتبار اون یکسال کارم در اون شرکت نفع بردم. پس از اون در یک شرکت کوچک استخدام شدم که تعداد پرسنلش فقط ۱۲ نفر بود. مدیرمون  آدم باز و خوش فکری بود. به ما اختیارات زیادی می داد و کم کم رابطه ای مبنی بر اعتماد بین ما شکل گرفت. تو اون شرکت من کلی کارهای مختلف انجام دادم. کارهایی که تخصصم نبود ولی میرفتم یاد می گرفتم و انجام می دادم و کارشون را راه می انداختم. و این چیزی بود که در شرکت فاسترویلر تقریبا غیر ممکن بود. اونجا دست از پا نمی تونستی خطا کنی. باید دقیقا یک وظیفه را که ازت خواسته بودند انجام می دادی اونم بر اساس رویه ها و دستورالعمل های مدون شرکت. اصلا جایی برای خلاقیت و سرک کشیدن تو کارهای دیگه نبود. ولی در شرکت کوچک نه تنها این اجازه را بهت می دهند بلکه به افرادی که چنین روحیه ای دارند بسیار نیاز دارند و بهشان بها می دهند.

    رابطه من با رئیسم در اون شرکت کوچک چنان خوب و ادامه دار بود که بعد از برگشتم به ایران هم هنوز با هم در ارتباطیم و گاهی یک کارهایی را هم برام می فرسته که انجام بدم.

    کار کردن تو شرکتهای بزرگ و معروف برای رزومه خوبه. همیشه برای آدم یک اعتباره. ولی کار کردن تو شرکتهای کوچک جا را برای  خلاقیت و یادگیری مطالب جدید و متنوع خیلی باز می کنه.

    اینکه هر کسی کجا براش مناسبه دقیقا بستگی به شخصیت اون فرد داره. بعضی ها با انجام کارهای روتین  و شسته روفته و بر اساس رویه های از پیش تعیین شده کاملا راحتند و در واقع این سبک کار را دوست دارند. برای بعضی ها هم این سبک کاری خسته کننده است.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .