Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu


راه اندازی کسب و کار | دردسرهای شباهت شرکا و تیم کارآفرین همگن


شباهت شرکا و تیم کارآفرین

بسیاری از پروژه‌های کارآفرینی میان کسانی کلید می‌خورد که با یکدیگر شباهت‌هایی دارند. این شباهت‌ها می‌تواند در جنسیت، زادگاه، سابقه‌ی تحصیلی، سن، تخصص و یا تجربه‌ی کاری باشد.

مثلاً زیاد می‌بینیم که دو یا چند نفر از دانشجویان یک دانشکده (مثلاً مدیریت یا نرم‌افزار) تصمیم می‌گیرند که یک استارتاپ راه‌اندازی کنند و گمان می‌کنند که زمینه‌ی تحصیلی و تخصصی مشترک، می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت آن‌ها باشد.

یا بسیار پیش می‌آید که ببینیم افرادی که کمابیش سن و سال مشابه دارند، با یکدیگر شریک شده‌اند و یک کسب‌و‌کار راه‌اندازی کرده‌اند.

این پدیده که می‌توان آن را تشکیل تیم همگن نامید، مزیت‌ها و معایبی دارد. اما غالبِ مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که معایب آن بر مزایایش می‌چربد (+).

ما در این درس ابتدا درباره‌ی مزیت‌های تیم همگن صحبت می‌کنیم. این مزیت‌ها همان جذابیت‌های فریبنده‌ی شباهت میان شرکا است که باعث می‌شود از شکل‌گیری تیم همگن استقبال کنند.

در ادامه درباره‌ی دردسرها و مشکلات بلندمدت یک تیم همگن صحبت می‌کنیم و در پایان، به این نکته می‌پردازیم که تفاوت و تنوع، همیشه و همه‌جا هم خوب نیست و شرکا بهتر است در برخی زمینه‌ها، شبیه یکدیگر باشند.

مزیت‌های تیم همگن با اعضایی شبیه به هم

به نظر می‌رسد تیم همگن، لااقل در کوتاه‌مدت، مزیت‌های فراوانی داشته باشد.

نخستین مزیت این است که تشکیل یک تیم همگن ساده‌تر و سریع‌تر است. فرض کنید چند دانشجوی MBA بخواهند با یکدیگر یک کسب‌و‌کار جدید راه‌اندازی کنند. تشکیل یک تیم بنیان‌گذار بسیار ساده به‌نظر می‌رسد. فقط کافی است سر کلاس درس، دور و بر خود را نگاه کنند و ببینند دوست دارند با چه کسانی شریک و همکار باشند. از نظر آن‌ها، برگزاری چند جلسه‌ و انجام هماهنگی‌های اولیه برای تصمیم‌گیری درباره‌ی شروع کسب‌و‌کار کافی به‌نظر می‌رسد.

اما حالا فرض کنید این افراد تصمیم بگیرند فردی با تخصص مدیریت مالی یا تخصص برنامه‌نویسی را به تیم خود اضافه کنند یا به این نتیجه برسند که می‌خواهند فردی را که ده تا بیست سال از آن‌ها بزرگتر است پیدا کنند و به عنوان مدیر اجرایی شرکت خود منسوب کنند.

واضح است که انتخاب چنین افرادی بسیار دشوار خواهد بود و چالشی جدی محسوب می‌شود.

تیم همگن مزایای دیگری هم دارد. مثلاً رابطه‌ی کاری در یک تیم همگن، بهتر شکل می‌گیرد. شباهت، بی‌تردید زبان مشترک می‌آورد و زبان مشترک باعث می‌شود که رابطه‌ی کاری سریع‌تر شکل بگیرد. در یک تیم همگن به نظر می‌رسد که همه آماده‌ی شروع کار هستند و به سرعت می‌توان فعالیت را کلید زد.

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های کارآفرینی برای اعضای ویژه متمم امکان‌پذیر است.

  تعداد درس‌ها: ۶۴ عدد

  دانشجویان این درس: ۶۴۱۹ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۳۸۱۸ مورد

پس از فعال کردن اشتراک ویژه در متمم، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در این‌جا ببینید:

  نقشه راه یادگیری درس‌های متمم

دوستانی که درس‌های کارآفرینی متمم را مطالعه کرده‌اند،‌ به درس‌های زیر هم علاقه نشان داده‌اند:

  مدل کسب و کار  |  بیزینس پلن  |  ارزش آفرینی

  تصمیم گیریاستراتژیتفکر استراتژیک | داستان کسب و کار

  مشاوره مدیریت  |  کوچینگ  |  مسیر شغلی

  دیجیتال مارکتینگ  |  برندسازی  | پرسونال برندینگ

  مذاکره  |  مهارت ارتباطی  | توسعه فردی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

تمرین و مشارکت در بحث

شما در زمینه‌ی شباهت‌ها و تفاوت‌ها میان شرکا چه تجربه‌ای داشته‌اید؟ آیا واقعاً تفاوت‌ها را همیشه و بی‌قید و شرط، مفید دیده‌اید؟ یا به نظر شما در تفاوت‌ها هم حد و حدودی وجود دارد و اگر تفاوت از حد بگذرد، می‌تواند مخرب و آسیب‌آفرین باشد؟

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار جدید

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای آشنا شدن بیشتر با متمم به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کنید و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید.

توجه داشته باشید که خرید شش‌ماهه و یک‌ساله به‌ترتیب معادل ۲۰٪ و ۳۸٪ تخفیف (نسبت به خرید یک‌ماهه) محسوب می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۲ نظر برای راه اندازی کسب و کار | دردسرهای شباهت شرکا و تیم کارآفرین همگن

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : مسعود

    موضوع  : راه اندازی کسب  و  کار

    نویسنده : مسعود  کوچک زاده 

    شرح  :  در بسیاری  از موارد  فکر  میکنم  اگر  مطالب  سایت متمم  را زودتر  میخواندم  خیلی  بهتر  زندگی  میکردم ولی  ایرادی  ندارد  ماهی  را هر  وقت از  آب بگیریم تازه  است .

    در زمینه  شراکت کاری   تجربه  خوبی  ندارم .

    باتفاق مدیر  دفتر  فنی  گروه و خودم که  به  عنوان  مدیر تحقیق  و  توسعه بودم  تصمیم گرفتیم که شرکتی  در زمینه  خدمات  رسانی  به  مردم  در  فیلد  کاری  خودمون  خارج  از  گروهی  که  در ان کار میکردیم  ایجاد  کنیم  .  یعنی  شغل دوم  داشته باشیم .

    من  خیلی  دوست داشتم  شرکت را به ثبت برسونیم  و شروع کنیم تا انگیزه ای  داشته باشیم  و به عنوان شغل دوم  جدید به طور جدی بهش  نگاه  کنیم  .  ولی  شریک  تجاری  من میگفت اگر هزینه کردیم  و موفق  نشدیم  چی  ؟  بهتره فعلا یک  جایی  را اجاره کنیم و شروع کنیم اگر  درآمدمان  خوب  بود شرکت  را ثبت تجاری  کنیم . (این اولین اختلاف  نظر  بود  .)

    ایده های زیادی  داشتم  قصد  داشتم بنر  های  تبلیغاتی  در  سطح شهر  بزنم که  ایشون مجددا مخالفت کرد و  ترس  از  اینکه نفرات شرکتی  حاضر متوجه  میشوند و  ممکنه  همین شغل  اول  را هم  از  دست بدهیم . (این هم  شد اختلاف دوم)

    حتی  اجازه  نداد یک  بنر ساده  بالای  سر شرکت بزنیم  فقط  میترسید  . تنها  کاری  که کردیم این بود که به یک مرکز  تبلیغاتی  رفتیم  تا پیامک  های  تبلیغاتی  برامون بزنه .

    که  البته اونهم  اثری  نداشت    چون  خیلی  از شرکت های دیگر تا میفهمیدند ما هنوز  ثبت تجاری  نداریم  همکاری  نمیکردند ...

    عصر ها  میرفتیم دفتر  هر طرح و ایده ای  میدادم ایشون  رد میکرد واقعا مسخره شده بود .

    یکروز بهش  گفتم  معلوم هست برای  چی ما با هم شریک شدیم   ارزش  فردی تو چیه  ؟  خیلی  جالب  بود در  جواب  گفت  من فقط  میخوام  بعد  از  کار  آرامش  داشته باشم  برای   همین  می خوام  بیام اینجا یه چایی  برزیم برای  خودم  بخورم و  حالا اگر  گذری  کاری  بود  انجام  میدیم و بعد هم   رفرش برم خونه !

    پس ارزش ایشون  آرامش  بود و اصلا قصد تجارت و  پیشرفت  نداشت  برخلاف من  که  پر  از  هیجان  و  تشنه پیشرفت و کسب شهرت و تجارت  در  نتیجه  تیم ما  همگن اصلا نبود 

    بلافاصله  بهش  گفتم  تفاوت  های  ما  با هم زیاده  و تیم همگنی  نیستیم  و هیچ کدام   نمیتونه  دیگری  را قانع بکنه  سهم من برای  شما .

    که البته  ایشون ریسک تنها کار  کردن را هم  نداشت  چون تمامی  چک های  اجاره شرکت را من پرداخت  کرده بود ایشون هم  راضی  شد که  کار  دوم را تعطیل  کنیم .

    به نظر من شباهت  در  ارزشهای فردی   نقش  بسزایی  دارد  و بیشتر  میتواند در  پیشبرد کارهای  شراکتی  تاثیر گذار باشد  .

    متشکرم

     

     

     

     

     

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .